Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα το πιστεύετε...

Πάρτε ένα αυγό και βάλτε το μέσα σε ξίδι για 2 ημέρες…Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…










http://peiraxtiri.gr 
Η αφίσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με το ιδιαίτερα ποδοσφαιρικό θέμα, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο XanthiSports.gr.
H αφίσα, σε φόντο, κυρίως μωβ, κινείται σε βραζιλιάνικους ρυθμούς από κάθε άποψη. Καταρχάς γιατί το φετινό θέμα είναι mundial Καρναβαλιού με ορόσημο, φυσικά, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και έτσι δεν λείπουν οι ποδοσφαιρικέ φιγούρες. Κατά δεύτερο λόγο το κεντρικό θέμα της μεταμφιεσμένης γυναίκας, βασίζεται εξίσου σε βραζιλιάνικα μοτίβα με εξαίρεση τη μάσκα που παραπέμπει στη βενετσιάνικη παράδοση.

http://www.seleo.gr

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με το σκάφος του τον Σεπτέμβριο 2012 από το Μεξικό, δήλωσε ότι περιπλανήθηκε επί 16 μήνες στη θάλασσα, μέχρι που το σκάφος του προσάραξε σε κοραλλιογενές νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο σύντροφός του στο ταξίδι δεν επέζησε αυτής της περιπέτειας, ανέφερε ο ίδιος.
Ο άνδρας, αδυνατισμένος, με μακριά μαλλιά και γένια, εντοπίσθηκε χθες, όταν το μήκους 7 μέτρων σκάφος του προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της ατόλης Έμπον. «Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Του δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του», δήλωσε ο Ολα Φιέλσταντ, Νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας που κάνει ερευνητική εργασία στην ατόλη του Ειρηνικού.
Ο άνδρας έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν κινδυνεύει. Μπορεί να περπατήσει. «Το σκάφος μοιάζει να έχει μείνει πολύ καιρό στο νερό», πρόσθεσε ο Νορβηγός φοιτητής.
Ο ναυαγός, ντυμένος μόνο με φθαρμένα εσώρουχα, δηλώνει ότι απέπλευσε από το Μεξικό και έβαλε πλώρη προς το Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο 2012 με έναν συνεπιβάτη, ο οποίος πέθανε πριν από πολλούς μήνες στη θάλασσα.
Η αφήγησή του είναι ασαφής, ενώ δεν μιλάει άλλη γλώσσα, παρά μόνο ισπανικά. Το όνομά του είναι Χοσέ Ιβάν.
Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όποτε δεν έβρεχε. Στο σκάφος του δεν βρέθηκαν σύνεργα ψαρέματος, οπότε ο Νορβηγός φοιτητής θεωρεί ότι ψάρευε με τα χέρια του. Μία χελώνα βρέθηκε στο σκάφος κατά την άφιξή του στην ατόλη.
Ο ναυαγός μεταφέρθηκε στο νησί Εμπον, που ανήκει στα νησιά Μάρσαλ εν αναμονή της μεταφοράς του στην πρωτεύουσα Μαζούρο. Το μοναδικό αεροσκάφος που μπορεί να προσγειωθεί στο Εμπον είναι υπό επισκευή.
Μία παρόμοια περίπτωση ναυαγών, είχε καταγραφεί το 2006, όταν βρέθηκαν τρεις μεξικανοί ψαράδες, αφού περιπλανήθηκαν στη θάλασσα επί εννέα μήνες σε ένα σκάφος εννέα επί τρία χωρίς σκέπαστρο.
aftodioikisi.gr
Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες...
να προτείνει στον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό την απόσυρση της Ελλάδας από τη διεκδίκηση της συνδιοργάνωσης του Euro 2020.
Στην ΕΠΟ συνυπολόγισαν το τεράστιο κόστος, κυρίως της ανακατασκευής του ΟΑΚΑ, και κατέληξαν ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι προς το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και της χώρας μια τέτοια δυσανάλογη, της ωφέλειας, δαπάνη.


http://simantra.blogspot.gr 
Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει το στρατό στους δρόμους του Κιέβου προκειμένου να αναχαιτίσει τους διαδηλωτές. Για αυτό το επικίνδυνο σχέδιο προειδοποίησε η ουκρανική αντιπολίτευση Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μόναχο, με τη συμμετοχή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας ενημέρωσε για το «πολύ πιθανό σχέδιο της κυβέρνησης να καταφύγει στη βία, ακόμη και με τη συμμετοχή του στρατού». Αυτό ανακοίνωσε το κόμμα Μπατκιβτσίνα της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Στο παρελθόν ο στρατός είχε υπογραμμίσει πως δεν θα επέμβει στην κρίση που έχει χωρίσει στα δύο την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Ομως, την Παρασκευή ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να λάβει έκτακτα μέτρα, με το επιχείρημα πως η κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Πρόσφατα, η ερευνήτρια ψυχολόγος Dr. Emma Russell από τη Μεγάλη Βρατανία, πραγματοποίησε μια έρευνα-μελέτη η οποία αποκαλύπτει ότι τα e-mail στην εργασία μπορεί και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των εργαζομένων. Όχι βέβαια μόνο των ίδιων αλλά και των φίλων ή και των συναδέλφων τους.
Η ερευνήτρια θεωρεί πως το καλύτερο είναι να μην απαντάμε στα email μόλις τα λαμβάνουμε ακόμη και αν έχουμε ολοκληρώσει το εργασιακό μας ωράριο. Η έρευνά της αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτή δεν το κάνουν, αντιθέτως σπεύδουν να απαντήσουν αμέσως στα μηνύματα που λαμβάνουν.
Η Emma Russell υποστηρίζει πως αυτή η συνήθεια είναι επιβλαβής για την ψυχική μας υγεία και μπορεί να έχει επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα την ανικανότητα να «απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εργασίας» (work mode). Η ίδια έχει προσδιορίσει συνολικά 7 αρνητικές συμπεριφορές που δημιουργούνται από την σύγχρονη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Όπως εξηγεί οι συμπεριφορές είναι οι εξής: «Συνεχής αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λήψη/απάντηση, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός ωραρίου, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ έχετε παρέα, αγνόηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απαίτηση αποδεικτικού ανάγνωσης, άμεση ανταπόκριση σε μια ειδοποίηση και οι αυτόματες απαντήσεις».
Οι αρχαίοι έλεγαν «Παν μέτρον άριστον» και αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού όπως δηλώνει η Russell, οι συμπεριφορές αυτές είναι ικανές να φέρουν θετικά αποτελέσματα, αρκεί να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Η κατάχρηση μόνο προβλήματα θα φέρει στην ψυχολογία μας.
Όπως δήλωσε η ερευνήτρια στο PsychCentral: «Ορισμένοι εργαζόμενοι έγιναν τόσο παθιασμένοι με τα e-mail που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν ακόμη και το λεγόμενο ‘ειδοποιήσεις – φάντασμα’, όπου νομίζουν ότι το τηλέφωνό τους δονείται ή κάνει μπιπ με ένα εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει».
echoes.gr
Εκατομμύρια ζωές θερίζει η βότκα στη Ρωσία. Σύμφωνα με νέα μελέτη, 1 στους 4 άνδρες Ρώσους πεθαίνει σε ηλικία κάτω των 55 ετών και κύρια αιτία για αυτό είναι το πολύ αλκοόλ. Μάλιστα ο συνδυασμός με το κάπνισμα, είναι ακόμη πιο θανατηφόρος.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό "The Lancet", διαπίστωσε πως όσοι έπιναν τρία ή περισσότερα μπουκάλια βότκα την εβδομάδα, αντιμετώπιζαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους έπιναν λιγότερο από ένα μπουκάλι εβδομαδιαίως. Αναλυτικότερα, ένας γερός πότης (πάνω από ενάμισι λίτρο βότκα την εβδομάδα) και ταυτόχρονα καπνιστής, ηλικίας 35 έως 54 ετών, είχε 35% κίνδυνο πρόωρου θανάτου έναντι μόνο 16% για κάποιον που έπινε λιγότερο από μισό λίτρο βότκα την εβδομάδα. Οι κίνδυνοι πρόωρου θανάτου για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (55 έως 74 ετών) ήσαν 64% και 50% αντίστοιχα.
Μια παλαιότερη και μικρότερη έρευνα πριν από πέντε χρόνια, που είχε δημοσιευτεί στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, είχε καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα για τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης βότκας, η οποία στη Ρωσία είναι πολύ φθηνή (μισό λίτρο κοστίζει γύρω στα 150 ρούβλια, δηλαδή περίπου τρία ευρώ).
Η αυξημένη πρόωρη θνησιμότητα μεταξύ των "γερών ποτηριών" αποδίδεται από τους επιστήμονες στην τοξικότητα του αλκοόλ, στην πρόκληση ατυχημάτων, στην αύξηση των περιστατικών σωματικής βίας και των αυτοκτονιών, καθώς και στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών (καρκίνος του λαιμού και του ήπατος, φυματίωση, πνευμονία, παγκρεατίτιδα, ηπατοπάθεια, καρδιοπάθεια κ.α.).
news.gr
Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς θα γίνεται εφεξής η επίλυση φορολογικών διαφορών, μέσω της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογικές διαφορές να διευθετούνται σε σύντομες προθεσμίες, κατόπιν υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, και έτσι να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από υποθέσεις, που μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης.

Πρέπει να τονισθεί πως οι εισπράξεις της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης το 2013 δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τόσο στην εν λόγω υπηρεσία όσο και στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70Α είχαν παραπεμφθεί πέρυσι  υποθέσεις συνολικού ύψους καταλογισθέντων φόρων και προστίμων 1,184 δισ. ευρώ.

Ερωτήσεις - Απαντήσεις  

1. Τι είναι η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης;

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών είναι ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία, επιπέδου Διεύθυνσης, υπαγόμενη απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και ασκεί, μεταξύ άλλων, τις κατωτέρω αρμοδιότητες:

α) Την επανεξέταση των πράξεων της φορολογικής διοίκησης στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, κατόπιν υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής.

β) Την εξέταση αιτημάτων αναστολής της καταβολής του 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης.

2. Σε ποιες περιπτώσεις μπορώ να υποβάλω ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης;

Ο υπόχρεος, εφόσον αμφισβητεί ρητές πράξεις που εκδίδονται σε βάρος του από τη φορολογική αρχή από 1/8/2013 και εφεξής, πριν από την προσφυγή του στη Διοικητική Δικαιοσύνη, οφείλει να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με αίτημα επανεξέτασης στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας.

Από 1η Ιανουαρίου 2014 η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 4174/2013 (Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας), οπότε θα κρίνει και τις σιωπηρές αρνήσεις των οργάνων της φορολογικής αρχής. Σημειώνεται ότι για την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγή ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης δεν απαιτείται παράβολο.

3. Μπορώ να υποβάλω άλλου είδους διοικητική προσφυγή κατά των πράξεων που προσβάλλονται με την ενδικοφανή προσφυγή;

Όχι. Η άσκηση οποιασδήποτε άλλης διοικητικής προσφυγής κατά των υποκειμένων στην ενδικοφανή προσφυγή πράξεων των φορολογικών αρχών είναι απαράδεκτη.

4. Μπορώ να ασκήσω προσφυγή απευθείας στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια κατά των πράξεων που υπόκεινται σε ενδικοφανή προσφυγή;

Όχι. Η άσκηση προσφυγής απευθείας στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια κατά των υποκειμένων στην ενδικοφανή προσφυγή πράξεων των φορολογικών αρχών είναι απαράδεκτη.

5. Μέσα σε ποια προθεσμία μπορώ να ασκήσω ενδικοφανή προσφυγή;

Η ενδικοφανής προσφυγή ασκείται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών που αρχίζει από την κοινοποίηση της πράξεως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

6. Σε ποια υπηρεσία θα καταθέσω την ενδικοφανή προσφυγή;

Η ενδικοφανής προσφυγή κατατίθεται στην αρμόδια φορολογική αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη. Σε περιπτώσεις κατάργησης ή αναστολής λειτουργίας, κατά περίπτωση, της φορολογικής αρχής ή τμήματος ή γραφείου αυτής, που εξέδωσε την πράξη, η ενδικοφανής προσφυγή υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

7. Ποιος μπορεί να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή;

Η ενδικοφανής προσφυγή υποβάλλεται από τον υπόχρεο και εν γένει από κάθε πρόσωπο του άρθρου 64 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, η ενδικοφανής προσφυγή ασκείται:

-για σχολάζουσα κληρονομιά από τον κηδεμόνα,

-για επιδικία από τον προσωρινό διαχειριστή,

-για μεσεγγύηση από το μεσεγγυούχο,

-για πτωχεύσαντα από το σύνδικο,

-για ανήλικο από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα ή τον επίτροπο και επί πλειόνων από τον έναν από αυτούς,

-για πρόσωπο που τελεί σε δικαστική συμπαράσταση από το δικαστικό συμπαραστάτη

-για θανόντα φορολογούμενο από τους κληρονόμους του.

Για τις όλες τις ως άνω περιπτώσεις, υποχρεωτικώς με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής συνυποβάλλονται και τα νομιμοποιητικά έγγραφα από τα οποία προκύπτουν οι παραπάνω ιδιότητες.

8. Με ποιο τρόπο μπορώ να υποβάλω αίτημα αναστολής καταβολής του 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης;

Ο υπόχρεος έχει δικαίωμα να υποβάλει, ταυτόχρονα με την ενδικοφανή προσφυγή και αίτημα αναστολής της καταβολής του πενήντα τοις εκατό (50%) του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης.

Το αίτημα αναστολής είτε συμπεριλαμβάνεται στο έγγραφο της ενδικοφανούς προσφυγής είτε υποβάλλεται αυτοτελώς με ιδιαίτερο έγγραφο που κατατίθεται την ίδια ημέρα με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής.

9. Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής;

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης δύναται να αναστείλει την πληρωμή του 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης, μόνο στην περίπτωση κατά την οποία κρίνεται ότι η πληρωμή θα είχε ως συνέπεια ανεπανόρθωτη βλάβη για τον υπόχρεο.

10. Ποια στοιχεία πρέπει να συνυποβάλλω με την αίτηση αναστολής;

Με την αίτηση αναστολής συνυποβάλλονται στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης και τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος και απαραιτήτως υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών δηλώνει :

α) τα παγκόσμια έσοδα ή εισοδήματά του από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο και κατά το τρέχον οικονομικό έτος και β) την περιουσιακή του κατάσταση στην Ελλάδα και οπουδήποτε στην αλλοδαπή κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης αναστολής.

-Αν ο αιτών είναι φυσικό πρόσωπο, δηλώνονται και τα παγκόσμια έσοδα ή εισοδήματα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο και κατά το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή του ή της συζύγου και των ανηλίκων τέκνων αυτού κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης αναστολής.

-Αν ο αιτών είναι νομικό πρόσωπο ή οποιασδήποτε μορφής νομική οντότητα, δηλώνονται και τα παγκόσμια έσοδα ή εισοδήματα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο και κατά το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης αναστολής, των συνδεδεμένων νομικών προσώπων με τον αιτούντα καθώς και των φυσικών προσώπων που σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ευθύνονται ατομικά για τις φορολογικές υποχρεώσεις του αιτούντος. Ως συνδεδεμένο νομικό πρόσωπο για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, νοείται η σύνδεση με σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής ή οικονομικής εξάρτησης ή ελέγχου, λόγω συμμετοχής του αιτούντος στο κεφάλαιο ή τη διοίκηση του άλλου νομικού προσώπου ή λόγω συμμετοχής των ιδίων προσώπων στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση και των δύο νομικών προσώπων.

Η περιουσιακή κατάσταση περιλαμβάνει ιδίως τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε ακίνητα, τις καταθέσεις οποιουδήποτε είδους και τα συναφή τραπεζικά προϊόντα (πρέπει να δηλώνονται έστω και αρνητικά, δηλαδή ότι δεν υπάρχουν), τις επενδύσεις σε κινητές αξίες, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, τα δάνεια και τις δωρεές, τις μετοχές, τα μερίδια, τα δικαιώματα ψήφου ή συμμετοχής σε κεφάλαιο σε οποιασδήποτε μορφής νομική οντότητα, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 51Α του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/94) και τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε κινητά αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Μαζί με την περιουσιακή κατάσταση δηλώνεται από τον αιτούντα και η εκτιμώμενη αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Για τα ακίνητα δηλώνεται και η αντικειμενική αξία αυτών. Αν ο αιτών τηρεί λογιστικά βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. κατά τη διπλογραφική μέθοδο, με την αίτηση αναστολής συνυποβάλλονται ο τελευταίος ισολογισμός και το τελευταίο αναλυτικό ισοζύγιο γενικής λογιστικής του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Αίτηση αναστολής που δεν συνοδεύεται από τα παραπάνω αποδεικτικά στοιχεία απορρίπτεται.

11. Σε πόσες ημέρες εκδίδεται απόφαση επί του αιτήματος αναστολής;

Η απόφαση επί του αιτήματος αναστολής εκδίδεται εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης στη φορολογική αρχή. Εάν δεν εκδοθεί απόφαση εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης στη φορολογική αρχή, η αίτηση αναστολής θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.

12. Μέχρι πότε ισχύει η αναστολή της πληρωμής του 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης που χορηγείται από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης;

Η αναστολή ισχύει μέχρι την κοινοποίηση της απόφασής επί της ενδικοφανούς προσφυγής στον υπόχρεο, άλλως μέχρι την άπρακτη πάροδο του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος για την έκδοσή της.

13. Η αναστολή της πληρωμής του 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής προσαυξήσεων (ή προστίμου από 1-1-2014);

Η αναστολή της πληρωμής δεν απαλλάσσει τον υπόχρεο από την υποχρέωση καταβολής προσαυξήσεων (ή προστίμου από 1-1-2014) λόγω εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου.

14. Ποιο είναι το περιεχόμενο της ενδικοφανούς προσφυγής;

Η ενδικοφανής πρέπει να αναφέρει τα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου, την προσβαλλόμενη πράξη, τους λόγους, τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του, τη διεύθυνση στην οποία θα συντελούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα εν γένει στοιχεία επικοινωνίας με τον υπόχρεο, τον ορισμό αντικλήτου και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με αυτόν (όνομα,επώνυμο, πατρώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο,τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Σε κάθε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας που επήλθε μετά την υποβολή του αιτήματος της ενδικοφανούς προσφυγής, ο υπόχρεος οφείλει να γνωστοποιεί εγγράφως αυτά στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, διαφορετικά οι κοινοποιήσεις γίνονται νομίμως βάσει των αρχικά δηλωθέντων στοιχείων.

15. Ποια στοιχεία πρέπει να συνυποβάλω με την ενδικοφανή προσφυγή;

Ο υπόχρεος ταυτόχρονα με την υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής, συνυποβάλλει:

α. Τα έγγραφα στα οποία βασίζει το αίτημά του.

β. Ηλεκτρονικό φάκελο (σε οπτικό δίσκο - CD ή USB κλπ.), στον οποίο περιλαμβάνονται σε μαγνητική μορφή και σε οποιαδήποτε αναγνώσιμη μορφή αρχείου:

αα) η υποβληθείσα ενδικοφανής προσφυγή,

ββ) η αίτηση αναστολής σε περίπτωση αυτοτελούς υποβολής,

γγ) τα έγγραφα και δικαιολογητικά που επικαλείται (σε ηλεκτρονικά αρχεία),

γ. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται το ακριβές του περιεχομένου των στοιχείων του ηλεκτρονικού φακέλου.

16. Σε ποιες περιπτώσεις θα κληθώ να εκφράσω τις απόψεις μου εγγράφως ή προφορικώς ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης για τους λόγους που προβάλλονται με την ενδικοφανή προσφυγή;

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, εάν το κρίνει απαραίτητο, δύναται εντός της οριζόμενης προθεσμίας για την έκδοση της απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής, να καλεί τον υπόχρεο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, προκειμένου αυτός να εκφράσει τις απόψεις του εγγράφως ως προς τα σχετικά ζητήματα και τους προβαλλόμενους με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής λόγους και ισχυρισμούς.

Στις περιπτώσεις που με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προσκομισθούν στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης νέα στοιχεία ή γίνει επίκληση νέων πραγματικών περιστατικών, ο υπόχρεος καλείται σε ακρόαση, προκειμένου να εκφράσει εγγράφως τις απόψεις του, αναπτύσσοντας τους προβαλλόμενους με την ενδικοφανή προσφυγή λόγους και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα σε αυτήν νέα στοιχεία ή τα επικαλούμενα με το αίτημά του νέα πραγματικά περιστατικά σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα. Ως νέα στοιχεία ορίζονται αυτά τα οποία δεν είχε στη διάθεσή της η φορολογική αρχή και δεν ήταν δυνατόν να τα λάβει υπ' όψιν της κατά το χρόνο έκδοσης της προσβαλλόμενης πράξης.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον κατά την κρίση της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης συντρέχει λόγος, η διενεργούμενη ακρόαση διεξάγεται και προφορικώς σε καθορισμένη ώρα και ημερομηνία εντός της Υπηρεσίας, ώστε ο υπόχρεος να αναπτύξει λεπτομερέστερα τους διαλαμβανόμενους στο έγγραφο της ακρόασής του ισχυρισμούς και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα με την ενδικοφανή προσφυγή νέα στοιχεία ή τα επικαλούμενα με το αίτημά του νέα πραγματικά περιστατικά. Ο υπόχρεος παρίσταται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο με βάση ειδικό πληρεξούσιο έγγραφο με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από την κατά νόμο αρμόδια αρχή.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο αιτών αναμένει την κοινοποίηση της απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής ή την πάροδο της προθεσμίας προς έκδοση της απόφασης και δεν είναι αναγκαίο να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης για παροχή πληροφοριών ή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με την υπό εξέταση υπόθεση.

17. Σε ποια προθεσμία εκδίδεται απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής;

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης εκδίδει απόφαση, η οποία κοινοποιείται στον υπόχρεο, εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής στην αρμόδια φορολογική αρχή.

Ειδικά για τις περιπτώσεις ενδικοφανών προσφυγών που υποβάλλονται στην αρμόδια φορολογική αρχή μέχρι τις 28.2.2014, η προθεσμία έκδοσης και κοινοποίησης στον υπόχρεο της απόφασης, επεκτείνεται σε 120 ημέρες. Εάν εντός της κατά τα ανωτέρω προθεσμίας δεν εκδοθεί ή δεν κοινοποιηθεί απόφαση στον υπόχρεο, τότε θεωρείται ότι η ενδικοφανής προσφυγή έχει απορριφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης και ο υπόχρεος έχει λάβει γνώση αυτής της απόρριψης κατά την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας.

18. Μπορώ να προσφύγω στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της απόφασης της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης;

Κατά της απόφασης της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης ή της σιωπηρής απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής λόγω παρόδου της προθεσμίας προς έκδοση της απόφασης, ο υπόχρεος δύναται να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια απευθείας κατά της πράξης προσδιορισμού φόρου που εξέδωσε η φορολογική αρχή είναι απαράδεκτη.

19. Ποια είναι η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά της απόφασης της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης; Έχω υποχρέωση να ενημερώσω την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης για την άσκηση προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια;

Η προσφυγή κατατίθεται από τον υπόχρεο στη γραμματεία της έδρας του δικαστηρίου στο οποίο απευθύνεται, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης ή της σιωπηρής απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής λόγω παρόδου της προθεσμίας προς έκδοση ή κοινοποίηση της απόφασης στον υπόχρεο.

Με επιμέλεια του υπόχρεου και επί ποινή απαραδέκτου άσκησης της προσφυγής, απαιτείται η επίδοση επικυρωμένου αντιγράφου του δικογράφου της προσφυγής στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, μέσα σε 20 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για την άσκηση της προσφυγής.

20. Πώς υπολογίζεται το ποσό του παραβόλου για την άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου;

Προκειμένου να υπολογισθεί και να καταβληθεί το προβλεπόμενο κατά περίπτωση ποσό παραβόλου με βάση το ποσό του αντικειμένου της διαφοράς που προσδιορίσθηκε με την απόφαση της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, ο υπόχρεος, κατά την κατάθεση της προσφυγής, απευθύνεται στη φορολογική αρχή που εξέδωσε την αμφισβητούμενη πράξη, η οποία συντάσσει και χορηγεί σε αυτόν ειδικό σημείωμα, σύμφωνα και με την παράγραφο 3 του άρθρου 277 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.
news.gr
Ένα νέο ενδιαφέρον project της Wikipedia φιλοδοξεί να ηχογραφήσει τις φωνές διαφόρων δημόσιων προσώπων...

ώστε οι μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν πως ακούγονται και πως προφέρεται το όνομα σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.

Ο Stephen Fry είναι ο πρώτος που συμμετέχει στην προσπάθεια της Wikipedia με ένα μικρό ηχητικό απόσπασμα που λέει:

“Hello, my name is Stephen Fry, I was born in London and I’ve been in the entertainment business, well I suppose since 1981″.

Μάλιστα, το BBC έχει συμφωνήσει να αδειοδοτήσει εκατοντάδες αποσπάσματα προσωπικοτήτων από τα ραδιοφωνικά του προγράμματα, τα οποία θα τροποποιηθούν κατάλληλα όσον αφορά το μέγεθός τους και θα αποθηκευτούν στη Wikipedia.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το BBC εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός εργαλείου φωνητικής αναγνώρισης με το οποίο θα μπορούσε κανείς να επισημάνει την ταυτότητα και την τοποθεσία ενός ομιλητή στα αρχεία αυτά.

Έχει ήδη δημιουργήσει λογισμικό που μπορεί να αναγνωρίσει πολλαπλούς ομιλητές σε ένα ηχητικό απόσπασμα αλλά δεν μπορεί μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσει τις φωνές.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Stephen Fry στη Wikipedia (στα δεξιά της σελίδας) και να ακούσετε τη φωνή του σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο  που κερδίζουν όχι 500 ευρώ το μήνα αλλά 500 ευρώ το δευτερόλεπτο ή αλλιώς 30.000 ευρώ το λεπτό.

Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο δισεκατομμυριούχους είναι γυναίκα και δουλεύει ατελείωτες ώρες στην επιχείρηση που της την κληρονόμησε ο πατέρας της.
Η Αυστραλιανή Τζίνα Ράινχαρτ διαθέτει μία περιουσία 20.3 δισεκατομμύρια δολάρια και εκτός των άλλων επιχειρήσεων, κατέχει απέραντα κοιτάσματα σιδήρου τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της, Λανγκ Χάνκοκ, ο οποίος ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του '50.
Η Ράινχαρτ κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί ότι είναι αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.
Η καθημερινότητα της πάντως –διαφέρει από τυτή των άλλων πλουσίων , αφού δεν  την προσελκύει η τέχνη (δεν είναι συλλέκτης), τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα, αλλά είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Mάλιστα η ίδια τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

http://www.fpress.gr
Ένας 45χρονος Αυστραλός κατάφερε να επιβιώσει για ένα μήνα, εν μέσω καύσωνα, τρώγοντας πεταλούδες, οστρακόδερμα και φρούτα.
Ο Stephen Currie χάθηκε στις 19 Δεκεμβρίου σε θαμνώδεις εκτάσεις σε απομακρυσμένη περιοχή βόρεια του Κουίνσλαντ, της Αυστραλίας, και βρέθηκε την Τρίτη 10 κιλά πιο αδύνατος 200 χιλιόμετρα δυτικά του Cairns.
Σύμφωνα με το econews.gr, όταν χάθηκε ο Currie η αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα σαρώνοντας την επαρχία του Κουίνσλαντ και ψάχνοντας ακόμα και σε ορυχεία και σπηλιές.
Η έρευνα σταμάτησε στις αρχές του Ιανουαρίου, καθώς οι αστυνομικοί δεν είχαν πλέον ελπίδες για τον εντοπισμό του.
Ο 45χρονος χάθηκε καθώς περπατούσε στην επαρχία και βρέθηκε φορώντας μόνο ένα σορτσάκι.
Αμέσως μετά τον εντοπισμό του εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται λόγω αφυδάτωσης.

http://www.thestival.gr 
Κι όμως οι τσίχλες κάνουν καλό στον εγκέφαλο! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από...

μια νέα έρευνα που τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

Οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν.

Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

http://peiraxtiri.gr 
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι γι αυτό μάθε ποια 6 τρόφιμα ή ροφήματα αυξάνουν την ερωτική σου διάθεση!

Σοκολάτα

Το ότι η σοκολάτα μας βοηθάει να φτιάξουμε την ερωτική μας διάθεση δεν είναι κάτι το καινούριο καθώς όλοι λίγο, πολύ το έχουμε ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει σε κάποιο άρθρο. Στην πραγματικότητα η σοκολάτα δεν μας διεγείρει απλά δημιουργεί στον εγκέφαλο μια αίσθηση ευφορίας, ενεργοποιεί τη σεροτονίνη και απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν τα μέγιστα στην αύξηση της λίμπιντό μας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε (ελεγχόμενα μην ξεφύγουμε κιόλας) ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας (κυρίως μαύρης) και να το συνοδεύσετε με μια κούπα ζεστό τσάι.

Καφές

Κι όμως ο καφές έχει ορισμένες ικανότητες που μπορούν να σας «ανάψουν». Μια μελέτη που έγινε από το Southwestern University ανακάλυψε πως μερικές γουλιές καφέ μπορούν να διεγείρουν το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την διέγερση και να προκαλέσει αυξημένη επιθυμία για σεξ. Προσοχή όμως γιατί ο καφές δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ώστε να μην υπάρχει διαταραχή του ύπνου που κατά συνέπεια θα βλάψει και την σεξουαλική σας ζωή. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να μην πίνετε καφέ μετά τις 2 το μεσημέρι.

Αυγά

Ίσως να μην το έχετε ακούσει ποτέ αλλά τα αυγά μπορούν με τον τρόπο τους να βελτιώσουν την σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Αυτό γιατί περιέχουν την L- αργινίνη, ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Γι αυτό καλό είναι να καταναλωθούν με ένα υγιεινό μαγείρεμα και το βράδυ αντί μόνο ως πρωινό.

Ροδάκινα

Το όμορφο χρώμα, η μυρωδιά και η εξαιρετική γεύση δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα που έχει το ροδάκινο στην φαρέτρα με τα όπλα του. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που έχει είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο για την γονιμότητα του καλού σας αλλά και τη δική σας. Μάλιστα τα κατεψυγμένα ροδάκινα εμφανίζουν περισσότερη βιταμίνη C. Έτσι μόλις έρθει το καλοκαίρι προμηθευτείτε τα και τοποθετήστε μερικά στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα...

Μοσχαρίσια μπριζόλα

Εκτός από πολύ γευστική η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι και πολύ «σέξι» καθώς περιέχει φορτία ψευδαργύρου και σιδήρου καθώς και άφθονες πρωτεΐνες και βιταμίνη B. Είναι ένα γεύμα που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας χωρίς να σας στερήσει την απόλαυση. Αν θέλετε να είναι ακόμα πιο υγιεινή προτιμήστε να την συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα και αποφύγετε τις τηγανητές πατάτες...

Καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή που το διαβάζεται νοσταλγείτε το καλοκαίρι αλλά κάντε λίγη υπομονή γιατί πλησιάζει! Μόλις λοιπόν αρχίζει να εμφανίζεται στην αγορά το καρπούζι σκεφτείτε πως εκτός από την γεύση που θα απολαύσετε θα ευεργετηθείτε και στην σεξουαλική σας ζωή. Αυτό γιατί το καρπούζι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη και το οποίο οργανισμός μας χρειάζεται για να αντλήσει ένα άλλο αμινοξύ την αργινίνη, η οποία βοηθάει στην υγεία της καρδιάς μας. Έτσι στους άντρες αυτό μεταφράζεται ως καλύτερη στύση και στην γυναίκες συνδέεται με την αυξημένη λίμπιντο!

http://www.thestival.gr
Είναι δυνατή η διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού χωρίς τη χρήση laser; Η απάντηση είναι ναι!

 Η παρέμβαση γίνεται με ενστάλαξη σταγόνων για ένα δεκάλεπτο, ενώ ακολουθεί έκθεση του ματιού σε ειδικό φως για περίπου πέντε λεπτά. Με την εν λόγω επέμβαση ο πάσχων δεν νιώθει πόνο και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για ανάρρωση.

Η πρωτοποριακή μέθοδος εφαρμόσθηκε σε ασθενείς στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Σύμφωνα με τον καθηγητή, "πρόκειται για μία εξελιγμένη συσκευή διασύνδεσης κολλαγόνου, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ματιού και να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του αυτόματα. Έχει επίσης απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς μπορεί η 'παρτιτούρα' που θα σχεδιαστεί από τον χειρουργό οφθαλμίατρο να εφαρμοστεί για πολλαπλές θεραπείες στον κερατοειδή".

Η εφαρμογή έγινε σε συνεργασία με το Cleveland Clinic Foundation των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε από τον κ. Κανελλόπουλο στο Αμερικανικό Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Νέα Ορλεάνη.



'Ελληνας Νο 20 στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι πλέον ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίζοντας έτσι την αλυσίδα που άνοιξε το καλοκαίρι του 1996 ο Γιώργος Δώνης με την μετακίνηση στην Μπλάκμπερν.
Ο διεθνής φορ έγινε παράλληλα ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που άφησε τους ερυθρόλευκους με προορισμό την Αγγλία μετά τον Νίκο Νταμπίζα τον Μάρτιο του 1998 και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο το καλοκαίρι του 2003. Από τους 19 που προγήθηκαν οι τέσσερις (Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γιαννακόπουλος και Κυργιάκος) έπαιξαν σε δύο ομάδες της Πρέμιερ.
Η λίστα με τους Έλληνες της Πρέμιερ Λιγκ:
Δώνης Μπλάκμπερν 1996-1997
Ζαγοράκης Λέστερ 1998-2000
Νταμπίζας Νιουκάστλ 1998-2003 Λέστερ 2004-2005
Γεωργιάδης Νιουκάστλ 1998-1999
Μπορμπόκης Ντέρμπι 1999-2000
Ταυλαρίδης Άρσεναλ 2002-2003 Πόρτσμουθ 2003
Κωνσταντινίδης Μπόλτον 2002
Γιαννακόπουλος Μπόλτον 2003-2008 Χαλ 2008-2009
Λάκης Κρίσταλ Πάλας 2004-2005
Xαλκιάς Πόρτσμουθ 2005
Σκοπελίτης Πόρτσμουθ 2005-2006
Σαμαράς Μάντσεστερ Σ. 2006-2008
Μπασινάς Πόρτσμουθ 2008-2010
Κυργιάκος Λίβερπουλ 2009-2011 Σάντερλαντ 2012
Γκέκας Πόρτσμουθ 2009
Βέλλιος Εβερτον 2011-2014
Μόρας Σουόνσι 2011
Καραγκούνης Φούλαμ 2012-2014
Μαυρίας Σάντερλαντ 2013-2014.
Στη λίστα δεν υπάρχουν οι αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κατά καιρούς από το 1996 και μετά σε άλλες κατηγορίες της Αγγλίας και μόνο λίγοι δεν ήταν (Δέλλας, Δ.Παπαδόπουλος, Μ.Βλάχος, Μιχόπουλος, Κωνσταντόπουλος κλπ).
Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα διαχρονικό πολιτιστικό και τουριστικό σύμβολο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
H πλούσια ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 ως την επιτυχία του 2004 που γνώρισε και πάλι στιγμές αγωνίας και συγκίνησης. Πρόκειται για το μοναδικό μαρμάρινο Στάδιο στον κόσμο το οποίο έχει… τα δικά του αρχαιολογικά μυστικά.
Εσείς τα γνωρίζετε; Αν όχι, ελάτε να τα ανακαλύψουμε μαζί.
- Η κρύπτη εισόδου στο στάδιο: Ακριβώς επάνω από την είσοδο της αρχαίας υπόγειας διόδου (την χρησιμοποιούσαν κάποτε οι αθλητές για να μπουν στον στίβο) βρίσκεται σήμερα το αποδυτήριο, που κατασκευάστηκε για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί από το εσωτερικό του στη δίοδο ενώ η δεύτερη είσοδός της βρίσκεται στη σημερινή οδό Αρχιμήδους. Η στοά με μήκος 57 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα θεωρείται ότι ανοίχτηκε την εποχή του Λυκούργου.
- Ο ναός της Τύχης: Αυτό που έχει μείνει σήμερα είναι μόνο κάποια ίχνη από την υποδομή της κλίμακας που οδηγούσε στον ναό της Τύχης στην ανατολική κλιτύ του Αρδηττού. Στην κορυφή του λόφου μπορεί να δει κανείς μια εντυπωσιακή κατασκευή από λίθους ύψους περίπου 15 μέτρων, που αποτελούσε που ήταν το ανάλημμα του ανδήρου. Στο μικρό ναό που βρισκόταν εκεί, υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς, πρώτη ιέρεια της οποίας ήταν η γυναίκα του Ηρώδη, η Ρήγιλλα.
- Το ιερό πλοίο: Στη κορυφή του λόφου της Άγρας υπήρχε ένα κτίσμα στο οποίο τοποθετούσαν οι Αθηναίοι το ιερό πλοίο. Το πλοίο αυτό μετέφερε το πέπλο της θεάς Αθηνάς κατά την Πομπή των Παναθηναίων. Μάλιστα υπήρχε κρυφός μηχανισμός που βοηθούσε να τοποθετηθεί το πλοίο στον λόφο.
- Νεκροταφείο: Χρόνια πριν, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης του Σταδίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήρθαν στο φως 31 τάφοι διάφορων ειδών, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 3ο-4ο αι.μ.Χ. Αποκαλύφθηκε ότι στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το νέο κτίριο των χώρων υγιεινής , υπήρχε ένα αρχαίο νεκροταφείο.
- Σαρκοφάγος: Στον ανατολικό περιμετρικό διάδρομο του Σταδίου, αποκαλύφθηκε μία μαρμάρινη σαρκοφάγος του 2ου αι.μ.Χ., με εξαιρετική διακόσμηση, που περιβάλλεται από κτιστό τοίχο. Πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε είχε ανακαλυφθεί το 1904 η λεγόμενη σαρκοφάγος του Ηρώδη Αττικού.
- Σαρκοφάγος του Ηρώδη Αττικού: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιμελημένη σαρκοφάγο που βρέθηκε πριν από έναν αιώνα. Στο εσωτερικό της έκρυβε έναν σκελετό που ήταν τοποθετημένος σε λάρνακα από μολύβι και αυτή σε δεύτερη από ξύλο, ενώ το μαρμάρινο βάθρο που την περιέβαλλε φέρει την επιγραφή «ήρωι τω Μαραθωνίω». Οι μελετητές θεωρούν ότι πρόκειται για το ταφικό μνημείο του Ηρώδη, αν και ο σκελετός ήταν πολύ μεταγενέστερος.
- Η βαλβίδα: Στο σημείο γένεσης της σφενδόνης του Σταδίου,  εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται ένας αρράβδωτος κιονίσκος, υπάρχουν τα κατάλοιπα μιας σειράς
echoes.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού με σχετική εγκύκλιο που ήδη έχει αποσταλεί προς τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητεί την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.
Η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014. Στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι.
Από αυτούς:
  • Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
  • Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και
  •  Άλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχτούν άμεσα, μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ από την κυβέρνηση με βάση το σχέδιο προσλήψεων της κυβέρνησης.
Πηγή: Έθνος
Μία νέα αμερικανο-νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα μέτρησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ανακάλυψε πως ένα βουνό στη Νέα Ζηλανδία διαβρώνεται με σχεδόν τετραπλάσια ταχύτητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο βουνό στον κόσμο.
Διάβρωση εννοούμε την προοδευτική αποσύνθεση των υλικών στο έδαφος  με την πάροδο του χρόνου υπό την επίδραση παραγόντων του περιβάλλοντος, όπως του ανέμου, του νερού, του πάγου ή ακόμη και των ζωντανών οργανισμών εξαιτίας χημικών αντιδράσεων.
Ο Isaac Larsen του πανεπιστημίου Washington και ο André Egger του νεοζηλανδικού πανεπιστημίου Lincoln με την υπόλοιπη ομάδα των ερευνητών, ανακάλυψαν ότι οι Νότιες Άλπεις της Νέας Ζηλανδίας, που έχουν απότομη κλίση 35 μοιρών και δέχονται βροχοπτώσεις της τάξης των δέκα μέτρων ετησίως, διαβρώνονται με ρυθμό έως 2,5 χιλιοστών το χρόνο.
Μία ταχύτητα δυόμιση έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις πιο υψηλές γνωστές μέχρι σήμερα ταχύτητες παραγωγής χώματος, λόγω διάβρωσης του εδάφους. Ο ρυθμός της διάβρωσης όπως και ο αντίστοιχος ρυθμός παραγωγής χώματος, αυξάνει όσο περνάει ο χρόνος, ιδίως όταν υπάρχει απότομη κλίση σε ένα βουνό. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε απότομα βουνά όπως για παράδειγμα τα Ιμαλάια, η διάβρωση είναι γρήγορη όπως επίσης και η δημιουργία χώματος.
Ο David Montgomery καθηγητής γεωεπιστημών του πανεπιστημίου Washington δήλωσε το εξής: «Δύο χιλιοστά το χρόνο ακούγεται πολύ αργός ρυθμός σε κάποιον που δεν είναι γεωλόγος, γιατί με αυτή την ταχύτητα χρειάζονται αρκετά χρόνια για να δημιουργηθεί μια ίντσα χώματος (σ.σ. 2,54 εκατοστά). Όμως για ένα γεωλόγο, ο ρυθμός αυτός είναι σοκαριστικά γρήγορος, καθώς η παραδοσιακή αντίληψη είναι ότι για κάτι τέτοιο χρειάζονται αιώνες».
Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως ένας από τους λόγους της γρήγορης διάβρωσης είναι και οι ρίζες των φυτών. Το συγκεκριμένο βουνό στη Νέα Ζηλανδία είναι καλυμμένο με χαμηλή και πυκνή βλάστηση. Οι ρίζες αυτών των φυτών τρυπώνουν στις παραμικρές ρωγμές των βράχων, βοηθώντας έτσι στο να διευρύνουν τις ρωγμές, με συνέπεια τα πετρώματα του βουνού να εκτίθενται περισσότερο στους παράγοντες της διάβρωσης.
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, οι ερευνητές πέρασαν τρεις μέρες στην απομονωμένη κορυφή των Νεοζηλανδικών Άλπεων συλλέγοντας δείγματα χώματος.  Η ανάλυσή τους βασίστηκε στην μέτρηση της ποσότητας του βηρυλλίου-10, ενός ισοτόπου που σχηματίζεται μόνο στην επιφάνεια της Γης λόγω της έκθεσής της στην κοσμική ακτινοβολία.
echoes.gr
Την 1η Φεβρουαρίου 1968 ο αρχηγός της αστυνομίας της Σαϊγκόν, Nguyen Ngoc Loan, εκτελεί εν ψυχρώ με το πιστόλι του έναν Βιετκόνγκ. Η εκτέλεση μαγνητοσκοπείται και φωτογραφίζεται, ενώ ξεσηκώνει την κοινή γνώμη εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

1327 - Ο έφηβος Εδουάρδος Γ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά η χώρα κυβερνάται από τη μητέρα του, Ισαβέλλα, και τον εραστή της, Ρογήρο Μόρτιμερ.

1411 - Το Κράτος των Τευτόνων Ιπποτών υπογράφει την Πρώτη Συνθήκη Ειρήνης του Τορούν.

1790 - Στη Νέα Υόρκη συγκαλείται για πρώτη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α.

1793 - H Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Βρετανία και την Ολλανδία.

1796 - H πρωτεύουσα του Άνω Καναδά μεταφέρεται από το Νιούαρκ στο Γιορκ.

1806 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κυνηγημένος από τους Τούρκους, καταφεύγει στα νησιά του Ιονίου.

1814 - Η πιο καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Μαγιόν στις Φιλιππίνες σκοτώνει 1200 άτομα.

1862 - Ξεσπά αντιμοναρχικό κίνημα στο Ναύπλιο. Μολονότι αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τον Αθανάσιο Μιαούλη, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη βασιλεία του Όθωνα.

1884 - Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του Αγγλικού Λεξικού της Οξφόρδης.

1893 - O Τόμας Έντισον ολοκληρώνει την κατασκευή του πρώτου στούντιο κινηματογραφικών ταινιών στο Νιου Τζέρσεϊ. Πρόκειται για ένα ξύλινο σπίτι καλυμμένο με πισσόχαρτο και με πτυσσόμενη στέγη.

1896 - Η όπερα «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι κάνει πρεμιέρα στο Τορίνο.

1902 - Στην Ελλάδα, το Υπουργείο Στρατιωτικών διατάζει την κατάσχεση των μεταφράσεων του Ευαγγελίου.

1904 - Η Βρετανία και η Γαλλία συμφωνούν να παραμείνουν ουδέτερες, εάν η Ιαπωνία και η Ρωσία προβούν σε πόλεμο.

1904 - Η Γερμανία αμφισβητεί τη γαλλική κυριαρχία στο Μαρόκο.

1904 - Μεταδίδεται το πρώτο διεθνές σήμα κινδύνου, το CQD, που προηγήθηκε του SOS - Save Our Souls (Σώστε τις Ψυχές Μας).

1904 - Ο τενόρος Καρούζο κάνει τον πρώτο δίσκο του στην Αμερική, τραγουδώντας από το Ριγκολέτο το «Λα Ντόνα ε Μόμπιλε».

1913 - Ανοίγει στη Νέα Υόρκη ο μεγαλύτερος, μέχρι τότε, σιδηροδρομικός σταθμός του κόσμου.

1914 - Επιδίδεται στην ελληνική κυβέρνηση η διακοίνωση των Μεγάλων Δυνάμεων για τα νησιά του Αιγαίου και την Ήπειρο βάσει της οποίας παραχωρούνται στην Ελλάδα τα κατεχόμενα από την Τουρκία νησιά του Αιγαίου, εκτός Ίμβρου, Τενέδου και Καστελόριζου.

1918 - Η Μόσχα ορίζεται αντί της Πετρούπολης πρωτεύουσα της Ρωσίας (Σοβιετικής Ένωσης).

1918 - Η Ρωσία υιοθετεί το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1919 - Στέφεται η πρώτη Μις Αμερική στη Νέα Υόρκη.

1920 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα η νεοσύστατη Γεωπονική Σχολή.

1924 - Η Βρετανία αναγνωρίζει την ΕΣΣΔ.

1926 - Εισάγεται το μέτρο, αντί του πήχη, ως η μόνη μονάδα μέτρησης στην Ελλάδα.

1929 - Κάνει πρεμιέρα το πρώτο αυθεντικό μιούζικαλ «Η Μελωδία του Μπρόντγουεϊ. Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα ταινία, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

1929 - Ο Γάλλος Σαρλ Ριγκουλέ γίνεται ο πρώτος αρσιβαρίστας, που σηκώνει πάνω από 180 κιλά στο αρασέ.

1930 - Ο Τζο Μπάμπρικ σημειώνει ρεκόρ Αγγλίας με 6 γκολ στην νίκη της Β. Ιρλανδίας επί της Ουαλίας με 7-1

1943 - Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Γιαπωνέζοι ξεκινούν την εκκένωση του Γκουαλντακανάλ, όταν επιτέλους τους δίνει την άδεια ο Αυτοκράτορας.

1946 - Ο Νορβηγός Τρίκβε Λίε γίνεται ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

1946 - Ο εκπρόσωπος της Σοβιετικής Ένωσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., ζητά την άμεση αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την εκεί παρουσία τους ως «απειλούσα την ειρήνη».

1946 - Η Ουγγαρία ανακηρύσσεται Δημοκρατία.

1951 - Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδικάζει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας με 44 ψήφους έναντι 7 για την εισβολή στην Κορέα. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη χώρας ως επιτιθέμενης από τον ΟΗΕ από την ίδρυση του.

1958 - Αίγυπτος και Συρία σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία, η οποία διαλύεται το 1961.

1958 - Εκτοξεύεται ο Εξπλόρερ 1, ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος των ΗΠΑ, τέσσερις μήνες μετά την εκτόξευση του σοβιετικού Σπούτνικ 1.

1967 - Ιδρύεται το ΑΒΑ (American Basketball Association) από 10 ομάδες με πρόεδρο τον Τζορτζ Μίκαν. Το πρωτάθλημά του θα διαρκέσει 9 χρόνια.

1968 - Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σαγκάης, Nguyen Ngoc Loan, εκτελεί εν ψυχρώ με το πιστόλι του έναν Βιετκόνγκ. Η εκτέλεση μαγνητοσκοπείται και φωτογραφίζεται και ξεσηκώνει την κοινή γνώμη εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

1978 - Ο Πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι φυγοδικεί και πάει στη Γαλλία, αφού παραδέχεται ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 13χρονο κορίτσι.

1979 - Η καταδικασμένη για ληστείες τραπεζών, Πάτι Χιρστ, βγαίνει από τη φυλακή μετά τη μείωση της ποινής της από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζίμυ Κάρτερ. Η Χιρστ είχε απαχθεί και στη συνέχεια είχε εισχωρήσει στη συμμορία των απαγωγέων της ακολουθώντας τους στις εγκληματικές τους πράξεις.

1979 - Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί φτάνει στην Τεχεράνη του Ιράν, από το Παρίσι, μετά από εξορία δεκαπέντε χρόνων.

1982 - Σενεγάλη και Γκάμπια σχηματίζουν μια συνομοσπονδία γνωστή ως Σενεγκάμπια.

1987 - Ο Πάτρικ Σιόμπεργκ καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2.41 στο διεθνές μήτινγκ κλειστού στίβου στη μνήμη του Χρήστου Μάντικα στο ΣΕΦ μπροστά σε 15.000 θεατές, που τον παροτρύνουν να δοκιμάσει και ψηλότερα. Ο Σουηδός κρατάει δυνάμεις για το επόμενο μήτινγκ στη Στοκχόλμη, που θα πηδήξει 2.42 στις 30/6/87.

1988 - Υπογράφεται η «Συμφωνία του Νταβός» μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Ανδρέα Παπανδρέου και Τουρκούτ Οζάλ.

1992 - Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Μπόρις Γιέλτσιν υπογράφουν τη Διακήρυξη του Καμπ Ντέιβιντ, με την οποία μπαίνει και επίσημα τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.

1995 - Στην Ολλανδία, υπερχειλισμένοι ποταμοί στο νότιο τμήμα της χώρας αναγκάζουν 250.000 Ολλανδούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης πληθυσμού στην Ολλανδία τα τελευταία 40 χρόνια.

1996 - Η Visa και η MasterCard ανακοινώνουν τη συμφωνία των τεχνικών προδιαγραφών για τη διαβίβαση πληροφοριών των πιστωτικών καρτών μέσω Internet.

1996 - Ο Γκάρι Κασπάροβ κερδίζει στο σκάκι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή Deep Blue με 4-2.

1996 - Η κρίση στα Ίμια κορυφώνεται. Στις 4.49 π.μ. ένα ελληνικό ελικόπτερο, που προσπαθεί να εξακριβώσει την παρουσία ή όχι Τούρκων στρατιωτών στη βραχονησίδα Ακρογιαλιά, συντρίβεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από τις 6 το πρωί, η ελληνική σημαία δεν κυματίζει στη βραχονησίδα, ενώ με εντολή του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αποσύρονται οι ελληνικές δυνάμεις.

1998 - Ο «υπό διάλυσιν» Άρης του Χρήστου Μαγκότσιου, παίζοντας με 6 παίκτες κερδίζει την ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος με 71-68. Ο Παναγιώτης Λιαδέλης ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Ο Μάριο Μπόνι, που παίζει απλήρωτος, χαρίζει τα οφειλόμενα στην ομάδα και φεύγει για την Ιταλία.

1999 - Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) καταργεί τα σήματα μορς, και εισάγει στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα το ψηφιακό Παγκόσμιο Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS).

2002 - Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την αήθη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων εκφράζουν την αποστροφή τους για τους απαράδεκτους υπαινιγμούς, που έφεραν την οικογένεια του Προέδρου να έχει ενοικιάσει χώρο σε ιδιοκτήτη παράνομων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δηλώνει ότι, «η επιδίωξή τους να αποσταθεροποιήσουν τους θεσμούς, δεν θα πετύχει».

2003 - Μετά από 15 ημέρες στο διάστημα για την αποστολή STS 107, το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια (OV 102 Columbia), τo πρώτο διαστημικό λεωφορείο που βγήκε από την ατμόσφαιρα (είχαν προηγηθεί τα πειραματικά Pathfinder και Enterprise, τα οποία πραγματοποίησαν μόνο δοκιμές) καίγεται και διαλύεται στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τέξας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επανεισόδου, στοιχίζοντας τη ζωή στους 7 επιβαίνοντες του, ανάμεσα τους κι ο πρώτος Ισραηλινός αστροναύτης.
Αιτία της καταστροφής ήταν ένα κομμάτι ενός εκ των δύο Βοηθητικών Πυραύλων Υγρών Καυσίμων (SRB) που χρησημοποιούνται κατά την εκτόξευση, το οποίο ξεκόλλησε και χτύπησε το δεξί φτερό του Κολούμπια, ανοίγοντας τρύπα, η οποία προκάλεσε λανθασμένη μανούβρα κατά την επανείσοδο, οδηγώντας έτσι το κινούμενο με, περίπου, 17.000 χιλιόμετρα την ώρα, λεωφορείο στην καταστροφή.

2004 - Εκατό νεκροί και περισσότεροι από 240 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώνονται στα γραφεία δύο κουρδικών κομμάτων, του «Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος» και της «Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν», στην πόλη Αρμπίλ του βορείου Ιράκ.

2004 - Στους 244 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών οι οποίοι ποδοπατούνται μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια τελετουργικού, με το οποίο ολοκληρώνεται το ετήσιο προσκύνημα των πιστών στη Μέκκα. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους διακόσιους.

http://www.enikos.gr 
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορους τρόπους  με τους οποίους μπορούμε να «γυμνάσουμε» τη μνήμη μας και να την βελτιώσουμε. Τα σταυρόλεξα, η ανάγνωση κάποιου βιβλίου αλλά και η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου, βοηθούν να “ακονίσουμε” τη μνήμη μας και να την διατηρήσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα όσο μεγαλώνουμε. Είναι γνωστό ότι με το πέρασμα των χρόνων η ικανότητά μας να συγκρατούμε νέες πληροφορίες επιβραδύνεται.
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Montclair στο New Jersey, συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουμε τις γροθιές μας για να βελτιώσουμε τη μνήμη μας. Οι αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το σφίξιμο του δεξιού μας χεριού για 90 δευτερόλεπτα βοηθά στον σχηματισμό αναμνήσεων ενώ το σφίξιμο του αριστερού χεριού βελτιώνει την ικανότητά μας να ανακαλούμε αναμνήσεις.
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά πραγματοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο έλαβαν μέρος 50 ενήλικες εθελοντές που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.  Στα άτομα της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να σφίγγουν τις γροθιές τους για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και εν συνεχεία να προσπαθούν να θυμηθούν λέξεις από λίστες που απομνημόνευσαν λίγη ώρα πριν.
Από τα άτομα της δεύτερης ομάδας ζητήθηκε να απομνημονεύσουν τις ίδιες λέξεις χωρίς όμως να σφίγγουν τις γροθιές  τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι εθελοντές της πρώτης ομάδας να θυμηθούν με μεγαλύτερα ευκολία λέξεις από τη λίστα που είχαν μελετήσει νωρίτερα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύσφιξη των παλαμών ενεργοποιεί συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την επεξεργασία των αναμνήσεων. Όπως εξηγεί και η Dr. Propper: «Η σύσφιξη του δεξιού χεριού συντελεί άμεσα στην καλύτερη εκμάθηση των πληροφοριών και του αριστερού χεριού στην άμεση ανάκληση πληροφοριών από τη μνήμη, άρα έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δυο απλές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη μας».
Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παλιότερα έδειξαν ότι η σύσφιξη της δεξιάς παλάμης ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ η σύσφιξη της αριστερής παλάμης το δεξί ημισφαίριο. Αυτό σχετίζεται και με συγκεκριμένα συναισθήματα, για παράδειγμα η σύσφιξη της δεξιάς παλάμης με τη χαρά ή τον θυμό και της αριστερής με τη λύπη ή την αγωνία.
Όσο για την επεξεργασία των αναμνήσεων, θεωρείται ότι αναγκάζει και τα δύο ημισφαίρια να συνεργαστούν. Το αριστερό για την κωδικοποίηση και το δεξί για την ανάκληση τους.
echoes.gr
Υπομονή χρειάζεται για όποιον επιθυμεί να βγάλει αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο.
Πιο συγκεκριμένα, όλα τα αστυνομικά τμήματα ασφαλείας έλαβαν διαταγή από το αρχηγείο η οποία αναφέρει:
«Δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθεια χαρτιού και αυτοκόλλητης ταινίας για την έκδοση ταυτοτήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα προμηθευτούμε νέα ποσότητα αλλά μετά από ένα μήνα και μέχρι να μοιραστούν οι νέες ποσότητες στα τμήματα δεν είμαστε σε θέση κανένας πολίτης να βγάλει ταυτότητα.»
Αξίζει να αναφέρουμε πως το αρχηγείο διατάζει τα τμήματα ασφαλείας μέχρι να προμηθευτούν και πάλι χαρτί να εκδίδουν μόνο τις απολύτως αναγκαίες ταυτότητες εάν και εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
aftodioikisi.gr
Τη λύση για να μη φεύγουμε ποτέ από τη δουλειά μας βρήκε η σχεδιάστρια επίπλων Mira Schröder.  Το συγκεκριμένο έπιπλο είναι ένα γραφείο το οποίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κρεβάτι. Ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του και φυσικά εξυπηρετεί όσους έχουν πρόβλημα έλλειψης χώρου.
Δείτε τις φωτογραφίες:







Πηγή: newsbeast.gr
Μια Ρωσίδα, αντιμέτωπη με πολλά χρέη, υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου προκειμένου να αλλάξει ταυτότητα και να ξεφύγει από την «τσιμπίδα» της δικαιοσύνης. Αυτό ανέφεραν τη Δευτέρα με δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικοί επιμελητές που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι το πρόσωπο αυτό συνεχίζει —παρά την αλλαγή— να οφείλει το χρηματικό ποσό που όφειλε.
Η γυναίκα, ηλικίας 38 ετών, η οποία ονομάζεται Νατάλια (το επίθετό της δεν δόθηκε στην δημοσιότητα) άλλαξε φύλο για να γίνει άνδρας, ο οποίος βαπτίστηκε Άντριαν, αφού βαρυνόταν με χρέη ύψους περίπου 130.000 ρουβλιών (2.800 ευρώ), όπως εξιστόρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας των δικαστικών επιμελητών και κλητήρων του Αστραχάν (στα νότια της Ρωσίας).
«Κατά τη διάρκεια των ερευνών μας, ανακαλύψαμε ότι η γυναίκα δεν υπήρχε πια και ότι τώρα υπάρχει ένας άνδρας», δήλωσε η Εβγκένια Ζαρίντς. «Ναι, εξακολουθεί να είναι υπόχρεος (για αυτά τα χρέη), παρά την επέμβαση αλλαγής φύλου. Είναι μάταιο. Οφείλει πάντα να τα πληρώσει. Εάν ένας οφειλέτης νομίζει ότι θα ξεφύγει με αυτόν τον τρόπο, απατάται οικτρά» προσέθεσε.
Η εκπρόσωπος εντούτοις σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν τα χρέη υπήρξαν το μοναδικό κίνητρο για την αλλαγή του φύλου της γυναίκας. Ακόμα και ως άνδρας, ο Αντριάν συγκέντρωσε νέα χρέη, καθώς δεν πλήρωνε τους φόρους του, εξήγησε η Ζαρίντς. Το πρόσωπο αυτό συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης.
Πηγή: news247.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!