Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016


Το παράδειγμα των Apple και Google θα ακολουθήσει, όπως είχε προαναγγείλει, η Microsoft, κάνοντας τις μελλοντικές εκδόσεις των Internet Explorer και Edge να εκτελούν από προεπιλογή την HTML5 έκδοση περιεχομένου σε ιστοσελίδες.

Η σχετική αλλαγή στους browsers της εταιρεία θα εφαρμοστεί με το επερχόμενο Creators Update των Windows 10, που αναμένεται να διατεθεί μέσα στο 2017. Από τότε και στο εξής, εφόσον εντοπίζεται συμβατό με την HTML5 περιεχόμενο, τότε αυτό θα τρέχει αυτόματα και η εκδοχή του για Flash δεν θα φορτώνεται.

Στην περίπτωση που κάποια ιστοσελίδα υποστηρίζει αποκλειστικά την πλατφόρμα της Adobe, τότε θα δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει κατά πόσο θα επιτρέψει την αναπαραγωγή του σχετικού υλικού.

"Κατά τους επόμενους μήνες θα παρακολουθούμε το πόσο συχνά χρησιμοποιείται Flash περιεχόμενο στον Microsoft Edge και σταδιακά θα περιορίζουμε την αυτόματη εκτέλεση του. Τελικά, οι χρήστες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και θα επιλέγουν οι ίδιοι εάν θα αξιοποιήσουν το Flash στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται", εξήγησε η Microsoft.

Πηγή: epcmag.com.gr
Ένα τσιγάρο την μέρα αρκεί για να αυξηθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου
Μύθος αποδεικνύεται τελικά το λεγόμενο «ασφαλές» επίπεδο καπνίσματος, καθώς ακόμα και όσοι επί χρόνια καπνίζουν συστηματικά το πολύ ένα τσιγάρο τη μέρα, κατά μέσο όρο, αντιμετωπίζουν 64% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine.

Ερευνητές του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 290.000 άτομα, 59-82 ετών, από τους οποίους το 8% ήταν καπνιστές, το 54% πρώην και το 38% δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, όποιος κάπνιζε λιγότερο από ένα τσιγάρο τη μέρα σε καθημερινή βάση, είχε εννεαπλάσια πιθανότητα να πεθάνει από καρκίνο των πνευμόνων, σε σχέση με αυτόν που δεν είχε καπνίσει ποτέ στη ζωή του.

Εκείνοι που κάπνιζαν ένα έως δέκα τσιγάρα τη μέρα, είχαν κατά μέσο όρο 87% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, ενώ είχαν σχεδόν 12 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν ειδικά από καρκίνο των πνευμόνων. Είχαν επίσης, τουλάχιστον εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από εμφύσημα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, πλην καρκίνου.

Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος για εκείνους που συνέχιζαν να καπνίζουν έστω κι ένα τσιγάρο, σε σχέση με αυτούς που κάποτε κάπνιζαν αλλά κάποια στιγμή το σταμάτησαν. Τέλος, όσο νωρίτερα είχε διακόψει κάποιος την ανθυγιεινή συνήθεια, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος.

«Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος. Όλοι οι καπνιστές πρέπει να το σταματήσουν, ανεξάρτητα με το πόσα τσιγάρα καπνίζουν την ημέρα», υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα νέο iPhone, με κυρτή οθόνη, ενδεχομένως να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2017, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι προμηθευτές της εταιρείας αναφέρουν πως τους ζητήθηκε να αυξήσουν την παραγωγή των πιο λεπτών οργανικών οθονών και να υποβάλουν πρωτότυπες οθόνες με καλύτερη ανάλυση από αυτές της Samsung, για να διαφοροποιούνται οι συσκευές της αμερικανικής εταιρείας- η οποία, αντιμέτωπη με τη μείωση των πωλήσεων των smartphones της, επιζητά ένα νέο επιτυχημένο μοντέλο, καθώς το iPhone του χρόνου κλείνει τα 10 του έτη.

Ένα iPhone με οθόνη OLED θα μπορούσε να παρουσιαστεί, ως ένα από μια σειρά μοντέλων που θα αποκαλυφθούν, ανέφεραν πηγές πληροφορημένες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα είχε υψηλότερη τιμή λόγω του μεγαλύτερου κόστους παραγωγής των OLED.

Η Apple ίσως αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει το μοντέλο αυτό, επειδή είναι ένα από πάνω από 10 πρωτότυπα τα οποία είναι υπό εξέταση, ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές.

Προς το παρόν η Samsung (για την ακρίβεια η Samsung Display Co.) κυριαρχεί στην αγορά των οθονών OLED για smartphones, καθώς είναι είναι μια από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να τις παράγουν μαζικά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για τα γνωστά τρίγωνα που σχηματίζονται στα μεγάλα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, καθώς και για την ιδιαίτερη σημασία και καθημερινή σχέση που είχαν για τους αρχαίους Έλληνες οι ναοί, οι πόλεις και τα μαντεία. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι συνδέονται μεταξύ τους με γεωμετρικές σχέσεις σχηματίζοντας νοερά τρίγωνα, πολύγωνα και ομόκεντρους κύκλους, ενώ και οι αποστάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι συγκεκριμένες και αναμφισβήτητα προϋπολογισμένες.
Εκείνο όμως που προκαλεί τεράστια έκπληξη, είναι  η τέλεια ευθυγράμμιση που συνδέει μεταξύ τους αρχαία μνημεία από όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πυραμίδα της Γκίζας, η οποία κατασκευάστηκε με απόλυτη ακρίβεια βλέποντας τον Βορρά, ενώ στην Αγγλία υπάρχουν οι γραμμές ley πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πολλά μνημεία διάφορων εποχών.
Ερευνητές, μελετώντας εξονυχιστικά αρχαιολογικούς χώρους στον χάρτη, όπως το Matsou Pitsou, το Νησί του Πάσχα, το Mohenjo Daro, το Tassili n’Ajjer και τις Γραμμές Nazca κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σύνδεση που παραπέμπει σε ένα αρχαίο «κώδικα» ο οποίος δημιουργεί έναν τέλειο κύκλο στον πλανήτη μας.
Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πολλά αρχαιολογικά μνημεία κατασκευάστηκαν σε επιλεγμένες θέσεις βάσει σχεδίου, τότε είναι άξιο απορίας με ποιον τρόπο κατάφεραν να κάνουν τόσο ακριβείς μετρήσεις και ποιος μπόρεσε να θεσπίσει τον περιβόητο «κώδικα», που σηματοδοτούσε την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την κατασκευή κωδικών σημείων
Ίσως να πρόκειται για μια συμβολική πράξη που ένωνε τα διάφορα ιερά μνημεία και εξασφάλιζε την αρμονία του σύμπαντος, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην το μάθουμε ποτέ.
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!