Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Απίθανος Πικέ: «Να κάνετε προσλήψεις σε νοσοκόμες, γιατί θα έχουμε… πολύ έρωτα απόψε»!
Έπος της Μπαρτσελόνα στο χορτάρι, έπος και οι δηλώσεις του Ζεράρ Πικέ εκτός αγωνιστικού χώρου.
Θέλοντας να… αποτυπώσει σε λόγια την «τρέλα» που επικρατεί σε όλο τον κόσμο της Μπάρτσα για το 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Καταλανός στόπερ προχώρησε σε μία φοβερή δήλωση.
«Τα μαιευτήρια θα πρέπει να προσλάβουν πολλές νοσοκόμες σε εννέα μήνες, γιατί σήμερα ο κόσμος πρόκειται να κάνει πολύ έρωτα» είπε χαρακτηριστικά!
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο για τους ηττημένους, αλλά από αύριο θα ανατείλει ξανά ο ήλιος. Μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τελευταία φορά όλα μπορούσαν να συμβούν. Δε θέλουμε να έχουμε την πίεση για το τρεμπλ. Άλλωστε, η Μπάρτσα είναι η μοναδική που το έχει καταφέρει στην Ισπανία και μάλιστα δυο φορές…».
Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι και πέντε χρόνια νωρίτερα μπορούν να βγουν στη σύνταξη οι ασφαλισμένοι που θα αξιοποιήσουν ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας για δωρεάν αναγνώριση πλασματικών ετών.
Χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ μπορούν να αναγνωρίσουν «έξτρα» χρόνια και να θεμελιώσουν δικαίωμα με παλαιότερες διατάξεις της νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα τα πλασματικά έτη που αναγνωρίζονται δωρεάν είναι τα εξής:
  1. Ο χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας μέχρι και 300 ημέρες. Πρόκειται για τον χρόνο κατά τον οποίο ο ασφαλισμένος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επιδοτείται από τον Οργανισμό. Η αναγνώριση γίνεται με αίτηση κατά την υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης και όχι νωρίτερα.
  2. Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες. Πρόκειται για τον χρόνο που ο ασφαλισμένος τελεί σε καθεστώς επιδότησης λόγω ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα.
  3. Ο προβλεπόμενος από την εθνική συλλογική σύμβαση χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας. Για τον χρόνο κύησης και λοχείας παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε όλες τις μητέρες εργαζόμενες που επιδοτήθηκαν την εν λόγω περίοδο.
Συνολικά μπορούν να επιδοτηθούν δωρεάν έως και δύο πλασματικά έτη. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή προκειμένου οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να μην πέσουν σε «παγίδες» και εγκλωβιστούν στην αγορά εργασίας.
Κατ’ αρχάς στο Δημόσιο ο πλασματικός χρόνος των τέκνων για να εξαγοραστεί απαιτούνται 15 έτη δημόσιας υπηρεσίας. Για την αναγνώριση των υπόλοιπων πλασματικών ετών πρέπει να έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 12 έτη ασφάλισης.
Με βάση τη νομοθεσία στο ΙΚΑ και στα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου οι ασφαλισμένοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 3.600 ημέρες ή 12ετία.
Προσοχή, καθώς ο πλασματικός χρόνος των παιδιών δεν συνυπολογίζεται, σύμφωνα με το Έθνος, για την συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση των μητέρων ανηλίκων ή ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιών και χήρων πατέρων ανήλικων ή ανάπηρων παιδιών.
Να σημειωθεί πως ο πλασματικός χρόνος για τα παιδιά φθάνει έως και τα πέντε έτη.
Πηγή: Έθνος

Πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και και 1 εκατ. ιδιοκτήτες μοτοσικλετών που τα κινούν παράνομα χωρίς ασφάλεια αλλά και χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αναμένεται να αποσταλούν άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης έστω και με διετή καθυστέρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ειδήσεων» οι πρώτοι που θα λάβουν τα ειδοποιητήρια θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996 καθώς οι κάτοχοι παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή των προστίμων.
Ειδικότερα η ηλεκτρονική διασταύρωση σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν την 1η/1/1995 δεν κατέστη εφικτή καθώς το σύστημα «έβλεπε» ότι κυκλοφορούν ακόμη πολλά αυτοκίνητα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει τη δεκαετία του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Ο λόγος της αδυναμίας του συστήματος έχει να κάνει με το γεγονός πως όλες οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα τότε και δεν υπάρχουν online στοιχεία.
«Η ηλεκτρονική διασταύρωση είναι γεγονός, θεσμοθετήθηκε το 2015 και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες το ΥΜΕ βρίσκεται σε θέση πλέον να παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων τα πρώτα αποτελέσματα ανέλεγκτων οχημάτων ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικασίας αποστολής ηλεκτρονικών προστίμων στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι οι έως σήμερα εκτιμήσεις για τα ανέλεγκτα οχήματα αφορούν σε πάνω από 1,2 εκ. οχήματα και 1 εκατ. μοτοσικλέτες. Επίσης μια άλλη αδυναμία που παραμένει μη θεραπεύσιμη όσο αργεί η ηλεκτρονική διασταύρωσή είναι η έκδοση και διακίνηση πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται έως και σήμερα την αδυναμία ταυτοποίησης των δελτίων από τα όργανα της Τροχαίας.
Σε κάθε περίπτωση η χώρας μας παραμένει με αρνητική πρωτιά στους νεκρούς από τροχαία και παράλληλα συνεχίζει να χάνει και σημαντικά έσοδα από παράβολα ΦΠΑ, τέλη κλπ τα οποία ξεπερνούν τα 200 εκατ ευρώ. τον χρόνο λόγω αποχής του 50% του κυκλοφορούν στόλου από τη διαδικασία ΚΤΕΟ» τονίζει στις Ειδήσεις ο Κωνσταντίνος Βήκας πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Αυξάνεται η «αποχή» από τα ΚΤΕΟ
Κάθε χρόνο θα έπρεπε να πραγματοποιούνταν περίπου 2,5 εκατ. έλεγχοι ΚΤΕΟ σε αυτοκίνητα, περίπου 650.000 έλεγχοι σε φορτηγά και περίπου 800.000 έλεγχοι σε μοτοσυκλέτες.
Αντ’ αυτού κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μόλις 1,2 εκατ. έλεγχοι σε αυτοκίνητα με αποτέλεσμα μόλις το 50% των αυτοκινήτων να περνά από τον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνονται και οι έλεγχοι στα φορτηγά.
Στα δίκυκλα αντίθετα επικρατεί ένας χάος και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να ορίσει τον αριθμό των ελέγχων που πραγματοποιούνται…
Ωστόσο το άκρως ανησυχητικό είναι ήδη από τους πρώτους μήνες του 2017 καταγράφεται επιπλέον αύξηση 10% στην «αποχή» των ιδιοκτητών αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ!
Τα πρόστιμα
Ο παραλήπτης του ειδοποιητηρίου για ανασφάλιστο όχημα έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας το επιπλέον παράβολο 250 ευρώ.
Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Ειδικότερα ο νόμος προβλέπει:
– Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
– Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
– Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
– Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.
Όσον αφορά στα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet ενώ σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.
Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.
Ανενεργή η Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα
Τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας έχουν ολοκληρώσει εδώ και 6 χρόνια τις απαραίτητες επενδύσεις σε εξοπλισμό ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι Θορύβου στα δίκυκλα αλλά το κράτος φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη.
Μάλιστα η νομοθεσία προβλέπει και πρόστιμα 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου!
Πηγή: εφημερίδα «Ειδήσεις»

Παραμελούν τα μαθήματά τους, οι βαθμολογίες τους «πέφτουν» απότομα, ενώ μπορεί ακόμη και να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Οι «κολλημένοι» με το διαδίκτυο Έλληνες μαθητές και μαθήτριες καταγράφουν υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας, αφού επτά στους δέκα παραδέχονται ότι οι επιδόσεις τους στο σχολείο έχουν μειωθεί λόγω του «εθισμού» τους στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και τα on line παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, το 24,1% των «εξαρτώμενων» από το διαδίκτυο μαθητών έχει μαθησιακές δυσκολίες και το 10,7% σχολική άρνηση.

Σοβαρές είναι, όμως, και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία τους. Ο ένας στους δύο μαθητές που κάνει κατάχρηση του διαδικτύου βιώνει έντονα το αίσθημα του θυμού και του άγχους, ενώ δεν έχει καλές σχέσεις με τους γονείς και τα αδέλφια...

Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται σε έρευνα για την ανάλυση της ψυχοκοινωνικής λειτουργικότητας 227 εφήβων (197 αγοριών και 30 κοριτσιών) οι οποίοι προσήλθαν στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α Κυριακού κατά την τριετία 2014-2016 με αιτία την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε από τους Γ. Βασσάλου, Ε. Τζαβέλα, C. Richardson, Μ. Τσολιά & Α. Τσίτσικα και θα παρουσιαστεί στο 10ο ετήσιο σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική, στις 17-18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, καταδεικνύουν τα εξής:

• Το 72,1% των εφήβων που προσήλθαν στην ΜΕΥ αναζητώντας βοήθεια για τον εθισμό τους στο διαδίκτυο ανέφερε πτώση της βαθμολογίας τους συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι το 24,1 των «εξαρτώμενων» από το διαδίκτυο μαθητών είχε μαθησιακές δυσκολίες, το 10,8% εμφάνιζε Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), ενώ το 10,7% είχε σχολική άρνηση.

• Θύματα bullying ήταν το 18,4% των εφήβων, ενώ το 22,1% ανέφερε αντικοινωνική συμπεριφορά. Αίσθημα θυμού ανέφερε το 50%, ενώ μόνο το 32,5% των εφήβων ανέφερε ότι είχε καλές σχέσεις με τους γονείς. Αυτοκτονικό ιδεασμό παρουσίασε το 11,6% των εφήβων (36% των κοριτσιών σε σύγκριση με 7,5% των αγοριών), άγχος το 53,6% και μελαγχολία το 33,9%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εκδήλωση μελαγχολίας στους εφήβους που κάνουν υπερβολική χρήση του διαδικτύου συσχετίζεται σε υψηλό ποσοστό με την απουσία φίλων και δραστηριοτήτων, ενώ τα αισθήματα του θυμού και της επιθετικότητας, όπως και η σχολική άρνηση, αποδίδονται στην απουσία καλών σχέσεων με τους γονείς και τα αδέλφια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλη έρευνα της ΜΕΥ που έγινε το 2015 σε σχολεία της Αττικής με τη συμμετοχή 655 μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν την πρώτη τους επαφή με το ίντερνετ ήδη από την ηλικία των έξι ετών. Μάλιστα, το 51,2% των παιδιών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού είναι μέλος σε μια τουλάχιστον σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με ψευδή στοιχεία.

Οδηγίες προς γονείς

Πώς μπορούν οι γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους όταν, μάλιστα, πολλοί γνωρίζουν λίγα πράγματα για τις νέες τεχνολογίες;

Σύμφωνα με την κ. Άρτεμις Κ. Τσίτσικα, η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής και επιστημονικά υπεύθυνη της Μ.Ε,Υ. στη Β’ Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», εξαιρετικής σημασίας είναι η ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και η εκμάθηση κανόνων ασφαλούς διαδικτύου:

1. Μαθαίνουμε στα παιδιά να μην εμπιστεύονται οποιαδήποτε πληροφορία στο διαδίκτυο και να την διασταυρώνουν.

2. Περιηγούμαστε συχνά μαζί τους στο διαδίκτυο (παράλληλη χρήση). Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας - πέρα από επίβλεψη.

3. Με τη δική μας συνετή χρήση της τεχνολογίας παρέχουμε στα παιδιά μας ένα υγιές πρότυπο χρήσης.

4. Αποφεύγουμε να «δαιμονοποιούμε» την τεχνολογία, αντιθέτως συμμετέχουμε στις διαδικτυακές εφαρμογές των παιδιών μαζί με τα παιδιά και μαθαίνουμε τι τα ελκύει. Έτσι είμαστε πιο κοντά τους και όταν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αυξάνονται οι πιθανότητες να μας μιλήσουν γι’ αυτό.

5. Παραμένουμε ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να μπορούμε ενεργά να «ακολουθούμε» τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών μας - αλλά όχι να κρυφά «παρακολουθούμε» τα παιδιά μας.

6. Παρέχουμε ευκαιρίες για εξωσχολικές δραστηριότητες και ειδικά αθλητικές δραστηριότητες, ώστε το διαδίκτυο να είναι μέρος της ρουτίνας των παιδιών και να μην υποκαθιστά εξω-διαδικτυακές δραστηριότητες.

Βεβαίως, εκτός από τους γονείς, η ενημέρωση των παιδιών είναι σημαντικό να γίνεται και από τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικές δράσεις προβλέπονται στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας που καθιέρωσε φέτος το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των Γυμνασίων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους εθισμούς από διαδίκτυο, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα, καθώς και για άλλα ευαίσθητα ζητήματα όπως είναι οι σχέσεις μεταξύ των φύλων μέσα από εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες και προβολή ταινιών.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν τη μεγάλη διάταξη τηλεσκοπίων ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή για να ανακαλύψουν σε ένα πολύ μακρινό γαλαξία μια πελώρια μάζα αστρόσκονης, όταν ακόμη το σύμπαν είχε ηλικία 600 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή είχε μόλις το 4% της σημερινής ηλικίας του, σε μια εποχή που δημιουργούνταν οι πρώτες γενιές άστρων και γαλαξιών.
Πρόκειται για τον πιο νεαρό και πιο μακρινό γαλαξία -τον A2744_YD4- όπου έχει ποτέ ανιχνευθεί διαστρική σκόνη, η οποία δημιουργείται από την καταστροφή προηγούμενων άστρων με μορφή σούπερ-νόβα. Ταυτόχρονα, η παρατήρηση αποτελεί την πιο μακρινή ανίχνευση οξυγόνου στο σύμπαν. Από κοινού, τα δύο ευρήματα φωτίζουν περισσότερο τη γέννηση και τον εκρηκτικό θάνατο των πρώτων άστρων.
Οι αστρονόμοι από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Νίκολας Λαπόρτε του University College του Λονδίνου (UCL), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής “Astrophysical Journal Letters’.
Η κοσμική σκόνη αποτελείται κυρίως από πυριτία, άνθρακα και αλουμίνιο, σε κόκκους μικρούς όσο ένα εκατομμυριοστό του εκατοστού του μέτρου. Τα χημικά στοιχεία της σκόνης δημιουργούνται στο εσωτερικό των άστρων και διασκορπίζονται στο σύμπαν, όταν τα άστρα πεθαίνουν, ιδίως με τις θεαματικές εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα).
Η άφθονη πια σήμερα αστρόσκονη αποτελεί θεμέλιο λίθο για το σχηματισμό νέων άστρων και πλανητών. Όμως στο πρώιμο σύμπαν ήταν σπάνια, επειδή μόλις τότε πέθαιναν οι πρώτες γενιές άστρων, που την είχαν δημιουργήσει και άρχισαν να τη διασπείρουν στο διάστημα. Η ανίχνευση τόσο πρώιμης αστρόσκονης βοηθά, μεταξύ άλλων, να προσδιορισθεί πότε εξερράγησαν οι πρώτες σούπερ-νόβα.
Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η ποσότητα σκόνης του γαλαξία A2744_YD4 ήταν έξι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου μας, ενώ η συνολική μάζα των άστρων που αυτός περιείχε, ήταν δύο δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του δικού μας άστρου. Τα άστρα σε αυτό τον νεαρό γαλαξία εκτιμάται ότι δημιουργούνταν με ρυθμό 20 ηλιακές μάζες το χρόνο, έναντι μόλις μίας ηλιακής μάζας ετησίως στο δικό μας γαλαξία σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μπαρτσελόνα έκανε το αδιανόητο: Τρελή πρόκριση κόντρα στην Παρί!
Ένα... θαύμα ήθελε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το 0-4 του πρώτου αγώνα – και το πέτυχε με τον πιο απίθανο τρόπο, παίρνοντας τη νίκη με 6-1 και πετυχαίνοντας μία άνευ προηγουμένου ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League! Μία πρόκριση που πανηγύρισε απόψε και η Ντόρτμουντ, που επικράτησε της Μπενφίκα με 4-0, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα.

Όλα τα φώτα βέβαια ήταν στραμμένα στο Καμπ Νου, καθώς η Μπαρτσελόνα καλείτο να κάνει κάτι που φαινόταν αδύνατο, ακόμα και για την ίδια: να ανατρέψει το εις βάρος της 0-4 στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και οι πρώτοι οιωνοί ήταν ιδανικοί για την Μπαρτσελόνα: μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, μετά από ένα μπέρδεμα στην περιοχή της Παρί, ο Σουάρες πήρε την κεφαλιά και ο Τραπ απέκρουσε, με την μπάλα όμως να έχει περάσει ήδη τη γραμμή του τέρματος και τους Καταλανούς να ανοίγουν το σκορ νωρίς-νωρίς.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την υπεροχή, κλείνοντας τους Γάλλους στα καρέ τους, και τελικά στο 40' ο Κουρζάουα με ένα παράξενο αυτογκόλ, μετά από ωραία ενέργεια του Ινιέστα, έγραψε άθελά του το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Όταν δε στο 49' ο Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ) έκανε το 3-0, τότε και οι πιο απαισιόδοξοι φίλοι της Μπαρτσελόνα πίστεψαν ότι το θαύμα ήταν κοντά, καθώς η ομάδα τους χρειαζόταν ένα μόνο γκολ ακόμα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα!

Και το γκολ ήρθε στο 62' – μόνο που το πέτυχε ο Καβάνι, μειώνοντας σε 3-1 και βάζοντας ταφόπλακα (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν όλοι) στο όνειρο των “μπλαουγκράνα”, που πλέον χρειάζονταν άλλα τρία γκολ για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση...

Χρειάστηκαν 25 λεπτά για να "ξυπνήσει" η Μπαρτσελόνα, όμως όταν ξύπνησε... έκανε το αδιανόητο: στο 88' πέτυχε και τέταρτο γκολ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ, ενώ στο 90' ο Σουάρες κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα και πάλι ο Νεϊμάρ κάνοντας το σκορ 5-1!

Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ έβγαλε τη σέντρα, βρήκε τον Σέρχι Ρομπέρτο και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 6-1!



Την ίδια στιγμή στη Γερμανία, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κόντρα στην Μπενφίκα: μόλις στο 4ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ με κοντινή κεφαλιά “ισοφάρισε” το σκορ του πρώτου αγώνα, θέτοντας τη βάση για την πρόκριση, η οποία κρίθηκε μέσα σε τρία λεπτά, με τον Πούλισιτς με ωραίο πλασέ στο 59' να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και τον Ομπαμεγιάνγκ και πάλι από κοντά να δίνει άνετο προβάδισμα με 3-0 στην Ντόρτμουντ.

Η Μπενφίκα δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να επιστρέψει στο ματς μετά τα δύο διαδοχικά γκολ που δέχθηκε, παραδίδοντας τα όπλα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σημειώνει και τρίτο γκολ στο 85' προ κενής εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!