Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016


Το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά ληγμένα τρόφιμα άνοιξε στη Δανία αυτή την εβδομάδα.
Το κατάστημα με την ονομασία WeFood σκοπεύει να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα, δημιουργώντας μια αγορά για τα ληγμένα τρόφιμα και τα αγαθά με φθαρμένες συσκευασίες. Τα προϊόντα αυτά πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές σε χαμηλές τιμές, αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια. Το εγχείρημα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες, ως μια δημιουργική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων.
Σε ετήσια βάση, η χώρα των 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων πετάει στα σκουπίδια περίπου 700.000 τόνους τροφίμων. Σε παγκόσμια κλίμακα, πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων χάνονται ή απορρίπτονται κάθε χρόνο, ισοδύναμοι με το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται.
Παρά το γεγονός ότι άλλες χώρες διαθέτουν καταστήματα όπου πωλούνται εμπορεύματα που έχουν φθαρμένες ή παλιές συσκευασίες, η αγορά ληγμένων τροφίμων είναι εξαιρετικά σπάνια, ακόμα και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν απαγορεύουν στους λιανοπωλητές να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Στο WeFood, οι τιμές βρίσκονται έως και 50%  κάτω από την τιμή λιανικής πώλησης, αν και το κατάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε πελάτες με χαμηλή αγοραστική δύναμη.
«Το WeFood είναι το πρώτο σούπερ μάρκετ του είδους του στη Δανία, και έχει στόχο όχι μόνο καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, αλλά όποιον ανησυχεί για την ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων που παράγονται σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Περ Πιέρε από την ΜΚΟ DanChurch Aid, η οποία βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.
«Πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτή την προσπάθεια ως μια θετική και πολιτικά σωστή προσέγγιση του ζητήματος», πρόσθεσε.
bmw-autonomy
Η Samsung ανακοίνωσε τη λύση Samsung Connect Auto για το δικτυωμένο αυτοκίνητο, που έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει το έξυπνο κέντρο του αυτοκινήτου.
Η λύση Samsung Connect Auto συνδέεται απευθείας στο OBD II port κάτω από το τιμόνι και χρησιμοποιεί ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά, συμπεριλαμβάνοντας την αύξηση της απόδοσης των καυσίμων.
Παράλληλα παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi για να μπορούν οι επιβάτες να είναι online εν κινήσει. Η «ραχοκοκαλιά» της λύσης Samsung Connect Auto είναι η προστασία του KNOX, η πλατφόρμα της εταιρείας για την ασφάλεια των δεδομένων σε mobile συσκευές και το λειτουργικό σύστημα Tizen για δια-λειτουργικότητα.
Η λύση Samsung Connect Auto παρέχει σχεδόν σε ολόκληρη την αγορά μία προσιτή λύση για το δικτυωμένο αυτοκίνητο, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει την εμπειρία εντός και εκτός του αυτοκινήτου.
Samsung-Connect-Auto_02
Οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα Tizen και το Samsung Software Development Kit (SDK) για να εξελίξουν περαιτέρω επιπρόσθετες υπηρεσίες. Επιπλέον, η Samsung ενθαρρύνει την ασφαλή οδική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας γεω-περίφραξη (geo-fencing) και αλγορίθμους αξιολόγησης του οδηγού.
Σε περίπτωση ατυχήματος, θα ενημερωθούν οι επαφές του οδηγού με ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και οι υπηρεσίες βοήθειας ατυχήματος. Επίσης, η εφαρμογή «Find My Car» βοηθάει στον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες LTE και GPS.
Ιδιαίτερο σημείο αναφορά είναι η ανάλυση της απόδοσης των καυσίμων που βοηθάει τους οδηγούς να καταναλώσουν λιγότερο καύσιμο μέσω της χρήσης προσωποποιημένων αλγορίθμων, που αναλύουν πόσα μίλια έχουν ταξιδέψει, πόσο χρόνο έχουν καταναλώσει στο δρόμο και την τιμή ανά λίτρο.
Επιπλέον, ένας εικονικός μηχανικός ελέγχει το status του αυτοκινήτου, από το επίπεδο του διαγνωστικού ελέγχου έως προτεινόμενες υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, που προσφέρονται από ένα εξειδικευμένο δίκτυο. Αυτό βοηθάει στην άμεση ειδοποίηση για την επίδοση, καθώς επίσης και στη μείωση του κόστους επισκευών.
Samsung-Connect-Auto_01
Οι οδηγοί μπορούν να αξιοποιήσουν επίσης τη λειτουργία «Ασφάλεια βάσει χρήσης» (Usage-Based Insurance/UBI), εφόσον επιλέξουν να μοιράζονται τα δεδομένα του αυτοκινήτου, λαμβάνοντας ασφαλιστικές προσφορές.
Για όσους επαγγελματίες βρίσκονται συχνά στο δρόμο, βάσει των στοιχείων απόδοσης του αυτοκινήτου σχετικά με το ταξίδι δημιουργείται αυτόματα σε μορφή email ένα αρχείο που βοηθάει τους χρήστες να ελέγχουν τα έξοδα, καθώς ταξιδεύουν για δουλειά, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότητα του mobility της επιχείρησης.
Η Samsung παράλληλα δημιουργεί ένα οικοσύστημα συνεργατών, που αποτελείται από μεταφορείς, ασφαλιστικές εταιρείες, οδική βοήθεια και δίκτυα συντήρησης. Η λύση Samsung Connect Auto θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ με την AT&T να είναι ο πρώτο πάροχος στις ΗΠΑ για ασύρματη σύνδεση της λύσης.
pestaola.gr

α βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, πιο γνωστά ως Όσκαρ, είναι τα αμερικανικά κινηματογραφικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο, από το 1929, στο Λος Άντζελες, ως αναγνώριση της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Ωστόσο, η έμφαση ανήκει στις αμερικανικές ή αγγλοσαξωνικές ταινίες - το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας δεν θεσμοθετήθηκε παρά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το αγαλματίδιο είναι κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο αλπακά και έχει σχεδιασθεί από τον Σέντρικ Γκίμπονς, συνιδρυτή του AMPAS και καλλιτεχνικό υπεύθυνο της MGM από το 1924 έως το 1956. Έχει ύψος 34,2 εκατοστά και βάρος 3,85 κιλά.
Ονομάσθηκε «Όσκαρ» το 1934. Ένα ανέκδοτο λέει ότι η Μάργκαρετ Χέρικ, μέλος της Ακαδημίας, είχε θεωρήσει τότε ότι έμοιαζε «με τον θείο της τον Όσκαρ». Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, νονά είναι η Μπέτι Ντέιβις, που έβρισκε ότι το αγαλματίδιο έμοιαζε με τον σύζυγό της Χάρμον Όσκαρ Νέλσον...

Κάθριν Χέμπορν.
Ρεκόρ Ο μεγαλύτερος αριθμός βραβείων που έχει αποσπάσει μία και μόνη ταινία είναι το 11. Το ρεκόρ κρατούν τρεις ταινίες:
1960: 32η τελετή : «Μπεν Χουρ» (12 υποψηφιότητες)
1998: 70ή τελετή: «Τιτανικός» (14 υποψηφιότητες)
2004: 76η τελετή: «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών - Η επιστροφή του Βασιλιά» (11 υποψηφιότητες)
Η Κάθριν Χέμπορν είναι η ηθοποιός που έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό βραβείων στην κατηγορία του Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου, με 4 Όσκαρ.
Η Μέριλ Στριπ έχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων στην κατηγορία του Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 14 υποψηφιότητες.
Τζακ Νίκολσον.
Το ρεκόρ βραβείων για τον Καλύτερο Α΄ Ανδρικό Ρόλο κατέχει ο Τζακ Νίκολσον, με 3 Όσκαρ. Ο συνθέτης Τζον Ουίλιαμς είναι ο εν ζωή άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ των υποψηφιοτήτων στην ιστορία των Βραβείων, με 45 υποψηφιότητες, και το ρεκόρ των Βραβείων Καλύτερης Μουσικής, με 5 Όσκαρ.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει το απόλυτο ρεκόρ των Όσκαρ, με 22 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες και 4 τιμητικά βραβεία. Ωστόσο, έχει λάβει τα περισσότερα στο όνομα της εταιρείας παραγωγής του.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει το απόλυτο ρεκόρ των Όσκαρ.
Αριθμοί Η φετινή τελετή απονομής: Dolby Theatre, την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, με παρουσιαστή τον Κρις Ροκ.
 88: είναι η 88η τελετή απονομής στην ιστορία
6.261: τα Μέλη της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με δικαίωμα ψήφου
307: οι ταινίες που συναγωνίστηκαν για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φέτος
323: οι ταινίες που συναγωνίστηκαν για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πέρυσι
83: οι ταινίες που συναγωνίστηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας φέτος
24: οι κατηγορίες των βραβείων
3.300: ο αριθμός των θέσεων στο Dolby Theatre
4 ώρες και 23 λεπτά: η μεγαλύτερη χρονικά μετάδοση της τελετής απονομής (74η τελετή), το 2002
Dolby Theatre.
1 ώρα και 40 λεπτά: η μικρότερη χρονικά μετάδοση της τελετής απονομής (31η τελετή), το 1959 10 Μαρτίου 1953 : το πρώτο τηλεοπτικό show για την 25η τελετή της απονομής των Όσκαρ
225: οι χώρες που μεταδίδουν την τελετή απονομής των Όσκαρ
152: είναι τα μέτρα που φτάνει το μήκος του κόκκινου χαλιού (πλάτος 10 μ.).
naftemporiki.gr
Επαιζαν μπίνγκο 8 χρόνια και δεν ήξεραν ότι ήταν αδελφές [εικόνες]
Επικοινωνούσαν για χρόνια μέσω διαδικτύου παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι και ζούσαν μόλις 300 χιλιόμετρα η μία από την άλλη. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν, η 59χρονη Ελεν Γουόκερ και η 65χρονη Τζάκι Γκριν ήταν πως ήταν αδελφές.
Ηταν το τρομερό δίδυμο του διαδικτύου αφού έπαιζαν επί 8 χρόνια καθημερινά bingo χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα. Οι δυο γυναίκες αγνοούσαν τη στενή τους σχέση μέχρι που η Ελεν προσέλαβε έναν ερευνητή για να βρει τη χαμένη αδελφή της που αναζητούσε επί 35 συνεχόμενα χρόνια. Ο ερευνητής της έδωσε το όνομα Τζάκι Γκριν και εκείνη άρχισε την αναζήτηση στο Facebook.
«Όταν έπεσα στο προφίλ της Τζάκι είδα ότι είχα πολλούς κοινούς φίλους από τον ιστότοπο του bingo. Της έστειλα ένα μήνυμα λέγοντας ότι προσπαθούσα να βρω την αδελφή μου και της έδωσα τα ονόματα των φυσικών γονιών μου. Εκείνη απάντησε ''Θεέ μου'' και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι είχαμε την ίδια μητέρα. Ήταν μια απίστευτα συγκινητική στιγμή για τις δυο μας. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μιλούσαμε ασταμάτητα» δήλωσε η Ελεν μιλώντας στην Sun.
«Τρεις ημέρες αργότερα, αρχίσαμε να μιλάμε για τους κοινούς μας φίλους από το bingo. Μου είπε ότι το ψευδώνυμο της στο chatroom ήταν «Whisky 666». Δεν μπορούσα να το πιστέψω της είπα και πρόσθεσα ότι είμαι το «Dukie11» το τρομερό δίδυμό σου! Φαινόταν εντελώς παράξενο που γνωρίζαμε η μία την άλλη για τόσο πολύ καιρό και δεν είχαμε ιδέα για τη σχέση μας. Η σύμπτωση είναι τόσο μεγάλη που πιστεύουμε ότι η επανένωσή μας ήταν απλά γραφτό να γίνει. Το να βρω την αδερφή μου και αυτή να είναι το ''τρομερό δίδυμό μου'' ήταν εκπληκτικό. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ο λόγος που τα πηγαίναμε τόσο καλά ήταν ότι θα μπορούσε να είναι η αδελφή μου που περίμενα 35 χρόνια για να την βρω» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την Sun οι δύο αδερφές χωρίστηκαν όταν η Ελεν  ήταν μωρό και υιοθετήθηκε από θετούς γονείς από το Teesside του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Τζακι από την άλλη έμεινε με τον  μπαμπά της, 300 χιλιόμετρα μακριά στο Νότιο Λονδίνο.

iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!