Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σε νέα έφοδο που εξαπύλυσε η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στην πολιτεία Γιόμπε, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 150 άτομα. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά της οργάνωσης, ή από πνιγμό προσπαθώντας να διαφύγουν.

«Ένοπλοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν εναντίον του χωριού μας την Πέμπτη, μια επίθεση που στοίχισε την ζωή σε περίπου 150 ανθρώπους. Τα περισσότερα θύματα τα έπνιξαν στον ποταμό ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος του χωριού Κουκούα-Γκάρι, ο Μπούκαρ Τιτζάνι, όπως αναφέρει η imerisia.gr.

http://www.thestival.gr
Στο σχολείο έλεγαν ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα. Ο Τοτός άρχισε:
– Καθόμουν στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα…
Η δασκάλα έντρομη:
– Μη Τοτέ, μην το πεις.
Και ο Τοτός:
– Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα…
Η δασκάλα:
– Μη Τοτέ, μην το συνεχίσεις.
Ο Τοτός απτόητος:
– Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια.
Η δασκάλα:
– Γιατί τα πόδια;
Και ο Τοτός:
– Αφού δεν έφτανε τα αρχ@δια!
Σχέδιο υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο κύβος ερρίφθη –δεδομένου ότι ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση- και η διαδικασία θα δρομολογηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr η πρώτη αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα προηγηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ηλεκτρονική διασταύρωση ανάμεσα στη βάση δεδομένων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών (περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων με τα τέλη κυκλοφορίας) και τη βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Μάλιστα η ηλεκτρονική διασταύρωση θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) ώστε το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων να αντιμετωπιστεί οριστικά.

Από τη στιγμή που θα αποσταλεί ειδοποιητήριο σε κάποιον οδηγό, αυτός θα έχει περιθώριο οκτώ ημερών είτε για να προσκομίσει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι κακώς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είτε για να ασφαλίσει το όχημά του. Όταν όμως θα απευθύνεται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε ασφαλιστική, θα πρέπει εκτός από το κόστος της ασφάλισης, να καταβάλουν και πρόσθετο παράβολο της τάξεως των 250 ευρώ.

Δυνατότητα διαφυγής δεν θα υπάρχει. Για όποιον δεν κάνει ούτε αυτή την ενέργεια και συνεχίσει να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, τα στοιχεία του θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές και σε περίπτωση ελέγχου θα κινδυνεύει με αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και ακόμη βαρύτερα πρόστιμα.

http://www.fpress.gr
Καλές οι φθηνές εναλλακτικές λύσεις, δεν εγγυώνται όμως πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε μερικές DIY συνταγές που μπορεί να αποδειχθούν απογοητευτικά αναποτελεσματικές ή ακόμη και επικίνδυνες.

1. Οδοντόκρεμα ενάντια στην ακμή

Η οδοντόκρεμα θεωρείται από κάποιους καλή λύση ανάγκης για να εξαφανιστούν τα σπυράκια, με τη λογική ότι η μαγειρική σόδα που περιέχει θα ξηράνει το σπυράκι, άρα θα φύγει πιο γρήγορα. Η απλή μαγειρική σόδα που έχετε στο σπίτι ίσως έχει αυτό το αποτέλεσμα, όμως οι άλλες χημικές ουσίες που περιέχει η οδοντόκρεμα ερεθίζουν το δέρμα.

2. Γιαούρτι για τους μύκητες του κόλπου

Το συγκεκριμένο γιατροσόφι βασίζεται στη θεωρία ότι τα «καλά» βακτήρια που περιέχουν ορισμένα γιαούρτια θα εξισορροπήσουν τη μικροχλωρίδα του κόλπου, απαλλάσσοντάς την από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Η επίδραση αυτή όμως δεν έχει αποδειχθεί. Μάλιστα, ορισμένα γιαούρτια περιέχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης και η ζάχαρη γύρω από τον κόλπο ή εντός αυτού μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

3. Σπιτικό κλύσμα

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, έχουν καταγραφεί τέτοιου είδους περιστατικά. Το κλύσμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο ακόμη κι όταν γίνεται από γιατρό, πόσω μάλλον όταν γίνεται αυτοσχέδια. Σε περίπτωση σοβαρής δυσκοιλιότητας, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

4. Μάσκες προσώπου με αβγό

Λέγεται πως το αβγό έχει συσφικτική δράση, οπότε χρησιμοποιείται ευρύτατα για να παρασκευαστούν διάφορες σπιτικές μάσκες προσώπου. Το αβγό δεν έχει αποδειχθεί πως χαρίζει έστω και προσωρινή σύσφιξη στο δέρμα. Η αίσθηση ότι το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι στεγνώνει το ασπράδι επάνω στο πρόσωπο. Εάν μάλιστα το αβγό είναι μολυσμένο με σαλμονέλα και μπει το ασπράδι κατά λάθος στο στόμα, υπάρχει επιπρόσθετος κίνδυνος λοίμωξης.

5. Βούτυρο στο έγκαυμα

Το βούτυρο επάνω στο καμένο δέρμα δεν παρέχει κανένα όφελος. Μετά από ένα έγκαυμα, πρέπει το δέρμα να καθαριστεί επιμελώς και να έρθει σε επαφή με κάποιο ψυχρό καταπραϋντικό παράγοντα, όπως νερό (όχι όμως πάγο). Το βούτυρο είναι πιθανό να επιδεινώσει το τραύμα, επειδή «παγιδεύει» τη θερμότητα στο δέρμα. Επίσης, δεν έχει αντισηπτική ή μακρόχρονη αναλγητική δράση.

6. Βαζελίνη για την κολπική ξηρότητα

Η βαζελίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως λιπαντικό για την αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας. Η τακτική αυτή είναι λανθασμένη, καθώς η βαζελίνη αυξάνει τον κίνδυνο βακτηριακής κολπίτιδας, μιας συχνής κολπικής λοίμωξης που προκαλείται από την απορρύθμιση του pH του κόλπου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!