Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Οι δημοτικοί αστυνομικοί διαπίστωσαν 393 παραβάσεις σε 285 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Σχεδόν 19.000 τροχονομικές παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαίωσε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 18.895 τροχονομικές παραβάσεις κατά τη διάρκεια ελέγχων και περιοδικών περιπολιών στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λ. Νίκης, Ι. Δραγούμη, Ερμού, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Βασ. Ηρακλείου και Αλ. Σβώλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Υπηρεσία εξέτασε συνολικά 790 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 635 τηλεφωνικές και 54 ψηφιακές καταγγελίες.

Επίσης, διενεργήθηκαν 564 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 393 παραβάσεις σε 285 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 37 διοικητικές κυρώσεις και 10 πολεοδομικές αυτοψίες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 111 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων  και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 444 επισκέψεις και 966 θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος, στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος 618 μαθητές από τέσσερα δημοτικά σχολεία.
 
Χρησιμοποιεί το λευκό κουτάβι για να γυαλίσει το αυτοκίνητο
Οι εικόνες ενός πλούσιου Λονδρέζου να καθαρίζει με ένα μικρό σκυλάκι το πανάκριβο αυτοκίνητό του έχουν ξεσηκώσει οργή στην Βρετανία.
Το βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Instagram με τον τίτλο Rich Kids of London (Πλουσιόπαιδα του Λονδίνου) και σε αυτό φαίνεται ένα χέρι να χρησιμοποιεί το λευκό κουτάβι για να γυαλίσει τη Maserati.
Το λίγων δευτερολέπτων βίντεο έχουν ήδη δει δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. «Ο μόνος τρόπος να πλύνεις τη Maserati MC12 είναι με ένα 100% φυσικό κουτάβι για να εξασφαλίσεις το κατάλληλο γυάλισμα», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.
«Κανένα κουτάβι δεν τραυματίστηκε σε αυτό το βίντεο», σημειώνεται ακόμη, κάτι που δεν έπεισε όμως όσους είδαν το βίντεο.


 
Πέθανε ο τραγουδιστής της ροκ Chris Cornell
Οι λάτρεις του ροκ σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά τον τραγουδιστή των Soundgarden και των Audioslave Chris Cornell. O τραγουδιστής με την μοναδική φωνή, είχε κάνει και σόλο δουλειές, μεταξύ των οποίων και το τραγούδι για την ταινία του Τζέιμς Μποντ «Casino Royale».
Ο διάσημος καλλιτέχνης έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 52 ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Σύμφωνα με τον Brian Bumbery, εκπρόσωπο του Chris Cornell, ο μουσικός που έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής των Soundgarden και αργότερα των Audioslave, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ντιτρόιτ.
Ο θάνατος του Chris Cornell, ήταν «ξαφνικός και απροσδόκητος», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τραγουδιστή ο οποίος πρόσθεσε ότι η σύζυγος και η οικογένεια του 52χρονου μουσικού είναι σοκαρισμένοι.
Ο Chris Cornell ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη. Η Άννα Βίσση είναι νονά του γιου τους.

 
Πώς θα νοιώθατε αν σερβιτόρος σε εστιατόριο ήταν ένα ρομπότ; Ή αν κάνατε συναλλαγές στις τράπεζες και σας εξυπηρετούσε κάποιο ρομπότ;
 
Είναι γεγονός ότι τα ρομπότ είναι η μακροπρόθεσμη απειλή για την απασχόληση και τους μισθούς. Σύμφωνα με συμπεράσματα από μελέτες και αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια έρχονται τα εξελιγμένα ρομπότ τα οποία θα αντικαθιστούν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας τους.

Ανάλυση της PwC εκτιμά ότι περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε δυνητικά να είναι σε υψηλό κίνδυνο από την αυτοματοποίηση που θα παρατηρηθεί σε πολλές θέσεις εργασίας με την εισαγωγή και τον ρομπότ από τις αρχές του 2030. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο για τις ΗΠΑ (38%) και την Γερμανία (35%), αλλά χαμηλότερο στην Ιαπωνία (21%).

Οι κίνδυνοι απώλειας θέσεων εργασίας εμφανίζονται υψηλότεροι σε τομείς όπως οι μεταφορές και η αποθήκευση, όπου το ποσοστό εκτινάσσεται στο 56%, της μεταποίησης (46%) και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο (44%), αλλά χαμηλότερα σε τομείς όπως η υγεία και η κοινωνική εργασία (17%).

Για τους εργαζόμενους, ο βασικός παράγοντας διαφοροποίησης αναφορικά με τον κίνδυνο απώλειας της θέσης εργασίας τους είναι η εκπαίδευση. Για εκείνους με βασική εκπαίδευση ο δυνητικός κίνδυνος από την εισαγωγή των ρομπότ φθάνει έως και το 46% στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποχωρώντας στο 12% για τα άτομα με τις προπτυχιακές τους σπουδές και φυσικά με ανώτερες σπουδές.

Μελέτη της McKinsey εκτιμά επίσης ότι περίπου το 50% των δραστηριοτήτων στον τομέα της εργασίας θα αυτοματοποιηθεί σε κάποιο βαθμό από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών. Εκτιμά πάντως ότι μόνον το 5% των επαγγελμάτων θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί πλήρως από τις νέες τεχνολογίες.

http://www.fpress.gr

Οριστική διακοπή στη Λεωφόρο - Κινδυνεύει με βαριά ποινη ο ΠΑΟ
Την οριστική διακοπή του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ αποφάσισε ο Κομίνης.

Η μεταφορά του Βλάνταν Ίβιτς στο νοσοκομείο, έπειτα από το κουτάκι μπύρας που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα και τον χτύπησε στο κεφάλι, έμελε να αποτελέσει τον επίλογο του αγώνα.

Εν αναμονή της ιατρικής γνωμάτευσης για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Σέρβου προπονητή (ο οποίος βρέθηκε στον «Ευαγγελισμό»), ο ρέφερι έκρινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια του αγώνα.

Κάτι που σημαίνει ότι αυτός θα διακοπεί εις βάρος του Παναθηναϊκού, θα κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στα χαρτιά και πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις (που θα αφορούν και τη φετινή και την επόμενη σεζόν).
Πηγή: sport-fm.gr

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.
** Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη. **
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017                                                         
Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».
Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος της καθιέρωσης της ΔΗΜ το 1977 ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστή τη βασική αρχή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, δηλαδή ότι τα μουσεία πρέπει να είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών για την ενίσχυση της μάθησης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων.
Η συμμετοχή στον εορτασμό μουσείων από όλο τον κόσμο αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2016 περισσότερα από 35.000 μουσεία σε 145 χώρες συμμετείχαν διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα ωφελούν τη σκελετική υγεία χάρη στο πολύτιμο ασβέστιο που παρέχουν και τώρα μια νέα μελέτη το επιβεβαιώνει!

Καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού για δυνατά οστά προτείνουν επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς διαπίστωσαν ότι εξασφαλίζει μεγαλύτερη οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Οι επιστήμονες, από το Κολέγιο Τρίνιτι και το Νοσοκομείο Σαιντ Τζέιμς της Ιρλανδίας και το Πανεπιστήμιο του Ούλστερ της Βόρειας Ιρλανδίας παρακολούθησαν 4.310 άτομα 60 ετών και άνω, συλλέγοντας πληροφορίες για τη διατροφή και άλλες συνήθειές τους. Η οστική πυκνότητα και η φθορά στις αρθρώσεις τους μετρήθηκε με ακτινογραφία και μαγνητική τομογραφία και επίσης αξιολογήθηκαν διάφορες πτυχές της φυσικής τους κατάστασης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Osteoporosis International, όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι παρουσίαζαν 3-4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα σε σύγκριση με όσους δεν είχαν βάλει στη διατροφή τους το γαλακτοκομικό. Επίσης, η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού συσχετίστηκε με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στις γυναίκες και 52% μικρότερο κίνδυνο στους άντρες, ενώ οι λάτρεις του γιαουρτιού φάνηκε να βρίσκονται και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ο βασικός συντάκτης της μελέτης, Ίμον Λερντ, αναφέρει ότι το βασικό μήνυμα της μελέτης είναι πως το γιαούρτι είναι καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, βιταμίνης D, βιταμινών του συμπλέγματος Β και ασβεστίου, καθώς και πρωτεΐνης και προβιοτικών. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι τα οφέλη στη σκελετική υγεία πηγάζουν από όλες αυτές τις θρεπτικές ιδιότητες του γιαουρτιού συνδυαστικά.

Τέλος, ο Λερντ υπογραμμίζει ότι ορισμένα γιαούρτια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πλούσια σε ζάχαρη, επομένως πρέπει να αποφεύγονται.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!