Δευτέρα 27 Απριλίου 2015



Η Ελβετία αποτελεί τη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο, μπροστά από την Ισλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα για την ευτυχία που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη.
Την πρώτη δεκάδα των «ευτυχισμένων» χωρών συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών.
Η φετινή έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που επιχειρεί να «ποσοτικοποιήσει» την ευτυχία, με τα Ηνωμένα Έθνη να δίνουν στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεσή τους το 2012.
Οι ερευνητές μελέτησαν το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη (το να μπορεί κάποιος να βασιστεί σε κάποιον άλλον), την εμπιστοσύνη, την ελευθερία στις επιλογές που κάνει ο καθένας για τη ζωή του και τη γενναιοδωρία.
Οι 13 πρώτες χώρες της κατάταξης είναι οι ίδιες με το 2014, αλλά έχουν αλλάξει μεταξύ τους θέσεις, σημείωσε ο ερευνητής και διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Σακς.
Όπως εξήγησε ο κ. Σακς, οι χώρες αυτές συνδυάζουν τον πλούτο με την ισχυρή κοινωνική υποστήριξη ενώ και οι κυβερνήσεις τους είναι σχετικά έντιμες και υπεύθυνες.
Όσο για τους… ουραγούς της κατάταξης, στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, το Μπενίν, η Συρία, το Μπουρούντι, με το Τόγκο να κλείνει τον κατάλογο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Βασίλισσα της ομορφιάς η 50χρονη ηθοποιός για το περιοδικό People

Τη Σάντρα Μπούλοκ ανέδειξε το περιοδικό People ως την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2015. Όταν η ίδια το έμαθε, πάντως, απλώς γέλασε. «Είπα "αυτό είναι γελοίο". Δεν το έχω πει σε κανέναν», ανέφερε σε δηλώσεις της στο περιοδικό.

Η 50χρονη σήμερα ηθοποιός δήλωσε ότι βρήκε την ομορφιά στον ρόλο της ως μητέρα του υιοθετημένου 5χρονου γιου της, Λούις.

«Η πραγματική ομορφιά είναι ήσυχη. Ειδικά σε αυτή την πόλη, είναι τόσο δύσκολο να μην πεις: "Πρέπει να μοιάζω με αυτό". Να είσαι καλός άνθρωπος, να είσαι καλή μαμά, να φτιάξεις ένα καλό γεύμα, να αφήσεις κάποιον να σε προσπεράσει όταν μοιάζει να βιάζεται περισσότερο. Οι άνθρωποι που θεωρώ πιο όμορφοι είναι εκείνοι που δεν προσπαθούν καν», σημείωσε.

http://www.newsbeast.gr 
Safe Delivery App
Στη Δανία παρουσιάσθηκε η εφαρμογή «The Safe Delivery», ένα εργαλείο mobile εκπαίδευσης που έχει τη δυνατότητα να σώσει τις ζωές μητέρων και νεογνών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε χώρες της Αφρικής.
Πιο αναλυτικά, η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον Δανικό οργανισμό Maternity Foundation σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας. Αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης επιβεβαιώνουν ότι η εφαρμογή The Safe Delivery μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά την ικανότητα όσων παρευρίσκονται σε διαδικασία τοκετού να σώσουν ζωές.
Κάθε χρόνο, 289.000 γυναίκες και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια νεογνά πεθαίνουν ως αποτέλεσμα επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού. Το 99% των θανάτων συμβαίνουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν αυτές οι γυναίκες είχαν την υποστήριξη εκπαιδευμένου προσωπικού κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Safe Delivery App (1)
Η εφαρμογή The Safe Delivery βασίζεται στην ταχεία διάδοση της κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική, όπου ήδη υπάρχουν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων. Η mobile τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα υγείας που κάτω από άλλες συνθήκες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω των μεγάλων γεωγραφικών αποστάσεων (π.χ. σε επαρχιακές περιοχές) και της έλλειψης εκπαίδευσης.
Το Safe Delivery περιλαμβάνει animated βίντεο που προσφέρουν οδηγίες για επαγγελματίες υγείας σε αναπτυσσόμενες χώρες σχετικά με το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, όπως για παράδειγμα αν η μητέρα πάθει αιμορραγία μετά τον τοκετό ή το νεογνό δεν αναπνέει. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα τόσο στα Αγγλικά όσο και σε τοπικές γλώσσες, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν και από άτομα με περιορισμένες γλωσσικές ικανότητες.
Η εφαρμογή υποβλήθηκε σε κλινική δοκιμή στην Αιθιοπία. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν στο τέλος του 2015, αλλά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η εφαρμογή μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα των επαγγελματιών υγείας να αποτρέψουν τις επιπτώσεις απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών.
Η ικανότητα των επαγγελματιών υγείας να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις αιμορραγιών μετά τον τοκετό, καθώς και επαναφοράς νεογνών στη ζωή υπερδιπλασιάστηκε ύστερα από 12 μήνες χρήσης της εφαρμογής. Η μεγαλύτερη βελτίωση ικανοτήτων παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες υγείας σε περιοχές της επαρχίας, όπου υπήρχε και η μεγαλύτερη ανάγκη για εκπαίδευση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι ικανότητες συνέχισαν να βελτιώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των 12 μηνών, υποδεικνύοντας ότι η εφαρμογή είναι σε θέση να διατηρεί και να βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο των γνώσεων.
Η τελική έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους φορείς στον τομέα της υγείας και τους ΜΚΟ σε αναπτυσσόμενες χώρες. Θα δοκιμαστεί εκτενώς και θα αξιολογηθεί σε συνεργασία με αυτούς τους φορείς, μετά την κυκλοφορία της, σε συγκεκριμένες περιοχές της Αφρικής, με στόχο τη συλλογή δεδομένων και την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και της χρήσης της. Μέχρι στιγμής, φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός της Δανίας και το Marie Stopes International έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν την εφαρμογή στα προγράμματα υγείας που πραγματοποιούν στη Γουινέα και την Τανζανία, αντίστοιχα.
pestaola.gr
Δεν το φανταζόταν ούτε στον χεριότερο εφιάλτη της μια γυναίκα αυτό που έπαθε από το μάσημα της τσίχλας...

Η γυναίκα από μια περιοχή της Κίνας διάβασε ότι το μάσημα της τσίχλας θα μπορούσε να τη βοηθήσει να χάσει βάρος και αποφάσισε να το ξεκινήσει εντατικά! Μασούσε τσίχλα κάθε μέρα επί έξι μήνες και το αποτέλεσμα ήταν... τρομακτικό.
 
Αντί να χάσει βάρος όπως περίμενε άλλαξε το σχήμα του προσώπου της.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ μασούσε τσίχλα και για 6 ολόκληρους μήνες μέχρι που οι συνάδελφοί της στη δουλειά παρατηρησαν ότι το πρόσωπό της είχε αλλάξει σχημα.

Από οβάλ που ήταν έγινε τετράγωνο, ενώ η ίδια δεν είχε χάσει ούτε γραμμάριο. Εκείνη πανικόβλητη επισκέφθηκε τον πλαστικό χειρουργό Δρ Li Jun, που της επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της – ότι το υπερβολικό μάσημα τσίχλας ασκεί πολύ τους άνω μυς της σιαγόνας, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του προσώπου.
 

Μετά από δύο χρόνια νομικών μαχών μεταξύ ενός πανεπιστημίου και μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, μια δικαστής από τη Νέα Υόρκη αποφάνθηκε, ότι οι δύο χιμπατζήδες που κρατούνται σε ένα ερευνητικό εργαστήριο έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως και οι άνθρωποι κρατούμενοι.

Οι δύο χιμπατζήδες ζουν στο εργαστήριο του πανεπιστημίου Stony Brook και είναι τα πρώτα ζώα στην ιστορία που καλύπτονται από μια νομική απόφαση «habeas corpus», επιτρέποντας την αμφισβήτηση της κράτησής τους.

Το δικαστήριο διέταξε τον εκπρόσωπο του πανεπιστημίου να εμφανιστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να απαντήσει σε αίτημα της φιλοζωικής οργάνωσης Nonhuman Rights Project αναφορικά με την «παράνομη κράτηση» των χιμπατζήδων Hercules και Leo και την απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι σε καταφύγιο στη Φλόριντα.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από τη δικαστίνα Barbara Jaffe αναγνωρίζει νομικά τους χιμπατζήδες ως «ανθρώπους» σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science).

Οι αγωγές είχαν κατατεθεί το Δεκέμβριο του 2013, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν οι δύο χιμπατζήδες, καθώς και δύο ακόμη που ζουν στην ιδιωτική ιδιοκτησία του πανεπιστημίου.

Παρότι τα δικαστήρια απέρριψαν τις αγωγές, η φιλοζωική οργάνωση συνέχισε να κάνει εφέσεις, μέχρι που τελικά κατάφερε να κερδίσει το «δικαίωμα στο σώμα» για λογαριασμό των δύο χιμπατζήδων, σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Πηγή: newsbeast.gr
Η παραμικρή ποσότητα του δηλητηρίου του μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο όταν εισέλθει στο αίμα.

Στα τροπικά δάση της Κολομβίας ζει ένα μικρό πλάσμα, μήκους λίγων εκατοστών, που όμως έχει στο σώμα του αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 10 ενήλικες άνδρες.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και άκρως θανάσιμο είδος βατράχου με τη λατινική ονομασίαPhyllobates terribilis.

Το πανέμορφο αυτό πλάσμα, που αποκαλείται επίσης χρυσός δηλητηριώδης βάτραχος, αποτελεί υποείδος μίας κατηγορίας τοξικών βατράχων που χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι τοπικές φυλές για τη δημιουργία δηλητηριωδών βελών για κυνήγι.

Το δηλητήριο που περιέχει αυτό το χρυσαφί αμφίβιο ονομάζεται βατραχοτοξίνη και η παραμικρή ποσότητά του μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο όταν εισέλθει στο αίμα.





http://www.ksipnistere.com

Το νερό, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι πραγματικά η πηγή της ζωής, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στη διαθεσιμότητα πόσιμου νερού στα προσεχή χρόνια, λόγω κλιματικών και μη (όπως η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα) παραγόντων.

Ως εκ τούτου, πολλοί είναι οι ερευνητές που αναζητούν μεθόδους αξιοποίησης του θαλασσινού νερού, αναπτύσσοντας εξελιγμένες μεθόδους αφαλάτωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η USAID διοργάνωσε πρόσφατα το Desal Prize, έναν διαγωνισμό για τη δημιουργία μιας οικονομικής λύσης αφαλατώσεως για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Science, η κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός συστήματος που θα μπορούσε να απομακρύνει το αλάτι από το νερό και να καλύπτει τρία κριτήρια: να είναι οικονομικό, περιβαλλοντικά βιώσιμο και αποδοτικό από πλευράς ενέργειας.

Το πρώτο βραβείο, ύψους 140.000 δολαρίων, κέρδισε μια ομάδα του ΜΙΤ και της Jain Irrigation Systems, που ανέπτυξε μια μέθοδο η οποία χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες για την φόρτιση μπαταριών. Οι μπαταρίες στη συνέχεια απομακρύνουν το αλάτι από το νερό μέσω ηλεκτροδιάλυσης.

Σε πιο βασικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι σωματίδια άλατος, που φέρουν ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο, έλκονται από το νερό όταν διοχετεύεται μικρή τάση ρεύματος.

Πέρα από τη χρήση αυτής της τεχνικής αφαλάτωσης, η ομάδα πήγε ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φως για την απολύμανση του νερού καθώς περνάει μέσα από το σύστημα.

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας αντί για ορυκτά καύσιμα για την τροφοδοσία με ενέργεια μιας μονάδας αφαλάτωσης δεν είναι εντελώς καινούρια ιδέα, καθώς μεγάλες εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου εξετάζονται σε περιοχές όπου το πόσιμο αρχίζει να σπανίζει, όπως για παράδειγμα η Χιλή και η Καλιφόρνια. Ωστόσο, αν και η τεχνολογία παραμένει γενικά ακριβή, οι τιμές αρχίζουν να πέφτουν.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες δοκίμασαν τα συστήματά τους στο Brackish Groundwater National Desalination Research Facility στο Νέο Μεξικό, όπου έπρεπε να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, αφαλατώνοντας 2.100 γαλόνια του νερού ημερησίως.

Το επόμενο βήμα θα είναι η χρήση σε πιο «δύσκολα» περιβάλλοντα, όπως αγροτικές περιοχές. Θεωρείται πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει αρκετό νερό για την άρδευση μιας μικρής φάρμας.

Πηγή: naftemporiki.gr
Στις χώρες με πολύ υψηλή συχνότητα άσθματος κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Η επίπτωση του άσθματος στον ελληνικό πληθυσμό ανέρχεται στο 8,52%,σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης αναφέρει σε ομιλία του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτριος Γκιουλέκας.

Από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες προκύπτει ότι το άσθμα προσβάλει το 5-30% του πληθυσμού στα παιδιά και το 2-30% στους ενήλικες. Το βρογχικό άσθμα παραμένει ένα συχνό πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος καθώς αναφέρεται ότι πάσχουν από αυτό περίπου 300 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο ενώ περίπου 250.000 άνθρωποι πεθαίνουν από άσθμα κάθε χρόνο.

«Οι θάνατοι από άσθμα , ωστόσο , μειώνονται διαρκώς , λόγω της αποτελεσματικής θεραπείας. Αντίθετα η συχνότητα του άσθματος και των αλλεργιών αυξάνεται διαρκώς και αυτό σχετίζεται τόσο με περιβαλλοντικούς όσο και με γενετικούς παράγοντες» επισημαίνει ο κ . Γκιουλέκας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον ίδιο κατά την τελευταία δεκαετία στη θεραπευτική φαρέτρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντιασθματικών φαρμάκων . «Τα εισπνεόμενα κορτιζονούχα φάρμακα , μόνα τους ή σε συνδυασμούς με βρογχοδιασταλτικά έχουν αλλάξει σημαντικά τη συνολική εξέλιξη του άσθματος. Επίσης τα αντιλευκοτριενικά φάρμακα έχουν παίξει και παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του άσθματος και ιδιαίτερα στο άσθμα της παιδικής ηλικίας. Υπάρχουν δε τελευταία και καινοτόμα φάρμακα που παρεμβαίνουν ανοσοτροποιητικά , με κύρια ένδειξη το βαρύ άσθμα και με πολύ καλά αποτελέσματα» αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας.

http://www.enikos.gr 

Η μεταφυσική δραστηριότητα είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες. Ενα ίδρυμα όμως δίνει νέο κίνητρο, αφού προσφέρει 1.000.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη της.
Η πρόκληση που ξεκίνησε το 1964, όταν ο μάγος Τζέιμς Ράντι διαπλικτίστικε με έναν παραψυχολόγο. Από τότε το ίδρυμα James Randi Educational Foundaiton (JREF) δίνει 1.000.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να αποδείξει υπερφυσικές ή παραφυσικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας κοινώς αποδεκτά επιστημονικά πρότυπα δοκιμών.
Η πρόκληση αρχικά ξεκίνησε προσφέροντας μόνο 1.000 δολάρια και στη συνέχεια 10.000 δολάρια, ωστόσο οι συνεχείς αποτυχίες των συμμετεχόντων, ιντρίγκαραν τους εμπνευστές της πρόκλησης και τελικά ο Ρικ Ανταμς, φίλος του Τζέιμς Ράντι, δώρισε στο ίδρυμα 1.000.000 να τα θέσει ως έπαθλο για τον νικητή.
Σύμφωνα με τους New York Times, από τότε χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσπαθήσει και αποτύχει. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν ο 32χρονος Κινέζος Φέι Γουόνγκ που ισχυρίστηκε ότι «θα μπορούσε να μεταδώσει μια μυστήρια δύναμη σε ορισμένη απόσταση, η οποία δε θα εμποδιζόταν από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτόνι. Η ενέργεια, θα γινόταν αισθητή ως θερμότητα, πίεση, μαγνητισμό ή απλά “μία απερίγραπτη αλλαγή”.
Τον Ιούλιο του 2014 ο Γουόνγκ επέλεξε εννέα συμμετέχοντες για να τους μεταδώσει τη «δύναμη». Ολοι τους είχαν δεμένα τα μάτια πάνω στη σκηνή, ενώ ο Γουόνγκ και ένα «άτομο ελέγχου» ήταν πίσω από μια κουρτίνα. Ρίχνοντας ένα ζάρι, δοκίμαζαν εναλλάξ να μεταδώσουν την ενέργεια στους συμμετέχοντες που βρίσκονταν μέσα σε χαρτονένια κουτιά. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι συμμετέχοντες έπρεπε να πουν αν ένιωσαν οτιδήποτε και αν κατάλαβαν ότι προερχόταν από τον Γουόνγκ. Για να κερδίσει το έπαθλο, έπρεπε 8/9 άτομα να απαντήσουν θετικά, ωστόσο το πείραμα απέτυχε από το 2ο κιόλας άτομο. Παρόλαυτα ο Γουόνγκ επέμεινε ότι θα δοκιμάσει ξανά και φέτος, γιατί «η δύναμη λειτουργεί με μυστήριους τρόπους» όπως δήλωσε.
Πηγή:  iefimerida.gr
Γνωρίζατε πως τα μαξιλάρια σας κιτρινίζουν από τον ιδρώτα σας; Όσο και να μην το πιστεύετε, ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτός ο ιδρώτας μεταφέρεται... στο μαξιλάρι σας. Δείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα πλύνετε και να τα κάνετε και πάλι σαν καινούργια.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας 2 φορές το χρόνο. Για να τα πλύνετε θα χρειαστείτε πολύ ζεστό νερό, 1 φλ. τσαγιού απορρυπαντικό πλυντηρίου, 1 φλ. τσαγιού απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη, λίγη χλωρίνη και 1/2 φλ. τσαγιού βόρακας.

Ξεκινήστε τσεκάροντας ότι τα μαξιλάρια σας πλένονται στο πλυντήριο (τα περισσότερα πλένονται). Ελέγξτε τις ετικέτες τους.
Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες και οποιοδήποτε προστατευτικό.
Βάλτε το πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς.
Ανακατέψτε τα συστατικά που σας είπαμε παραπάνω σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το μέσα στο πλυντήριο μαζί με δύο μαξιλάρια.
Κάντε κανονικά την πλύση σας.

Αν τα μαξιλάρια σας είναι συνθετικά χρησιμοποιήστε την πιο χαμηλή θερμοκρασία. Πάντα ελέγχετε τις ετικέτες τους. Αν δεν έχουν ετικέτες, ρωτήστε στο κατάστημα που τα αγοράσατε.

Τέλος, αν έχετε στεγνωτήριο βάλτε τα μαξιλάρια σας μέσα και προσθέστε και δύο μπαλάκια του τένις τυλιγμένα με καθαρές κάλτσες. Με αυτά θα βοηθήσετε τα μαξιλάρια σας να γίνουν και πάλι αφράτα.Αν δεν έχετε στεγνωτήριο μπορείτε απλά να τα στεγνώσετε κανονικά στον ήλιο απλώνοντάς τα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ στη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο, τη διάσωση Ναζί επιστημόνων και τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου για την απαξίωση προέδρου. Αυτές είναι μερικές από τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA που είδαν το φως της δημοσιότητας και άναψαν φωτιές στους κόλπους της υπηρεσίας.
10. Επιχείρηση Northwoods, 1962 
Το σχέδιο της μυστικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξή της κοινή γνώμης κατά της Κούβας. Στις προγραμματισμένες επιχειρήσεις, που θα χρησιμοποιούνταν για προπαγάνδα, συμπεριλαμβανόταν αεροπειρατείες και η τοποθέτηση εκρηκτικών σε στρατιωτικό πλοίο.
9. Επιχείρηση συνδετήρας, 1945
 Κατά τη διάρκεια αυτής της μυστικής επιχείρησης περίπου 700 επιστήμονες μεταφέρθηκαν από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος της υπηρεσία ήταν να βοηθήσει τη χώρα στην τεχνολογική της εξέλιξη. Παράλληλα, όλα τα έγγραφα με τα στοιχεία ταυτοποίησης των επιστημόνων καταστράφηκαν.
8. Ο ελαττωματικός εξοπλισμός, 1982
Η CIA πούλησε εσκεμμένα στη Σοβιετική Ένωση ελαττωματικό εξοπλισμό. Εξαιτίας του εξοπλισμού προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη σε αγωγό το 1982. Τα κέρδη από το συγκεκριμένο αγωγό υπολογίζονταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
7. Επιχείρηση Mongoose, 1961
 Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε στόχο τον Φιντέλ Κάστρο, καθώς ο Τζ.Φ.Κέννεντι εξουσιοδοτεί την υπηρεσία να τον δολοφονήσει. Το σχέδιο περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη δηλητηρίαση της στολής κατάδυσης του Κουβανού προέδρου και τη κυκλοφορία φωτογραφιών που θα τον έδειχναν νεκρό.
6. Η γάτα κατάσκοπος, 1960
Η CIA εμφύτευσε μικρόφωνα σε γάτες προκειμένου να καταφέρει να καταγράψει συνομιλίες κομουνιστών. Στόχος ήταν να αποκαλυφθούν τα σχέδια των κομμουνιστών. Ωστόσο, στην πρώτη κι’ όλας αποστολή η γάτα κατάσκοπος το έσκασε.
5. Επιχείρηση χρυσός, 1961
Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ φαίνεται πως έσκαψε τούνελ 450 μέτρων κάτω από το Βερολίνο, προκειμένου να καταφέρει αν παγιδεύσει τα τηλέφωνα των Σοβιετικών και αν υποκλέψει τις συνομιλίες τους. Η επιχείρηση έγινε αντιληπτή με αποτέλεσμα οι Σοβιετικοί να παρέχουν εσκεμμένα ψεύτικες πληροφορίες.
4. Επιχείρηση Sukarno, 1950
Θέλοντας να δυσφημίσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η υπηρεσία χρησιμοποίησε έναν σωσία για να γυρίζει ταινία ερωτικού περιεχομένου. Στόχος ήταν να κυκλοφορήσει η ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Ινδονήσιος πρόεδρος, ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση.
3. Οι βασανισμοί από τη CIA
 Πρόσφατα κυκλοφόρησαν απόρρητα αρχεία όπου καταγράφονταν οι απάνθρωποι μέθοδοι βασανισμού των υπόπτων από τους πράκτορες της υπηρεσίας. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων χρησιμοποιούνταν εικονικοί πνιγμοί, απαγόρευση ύπνου και τραγούδια για την αποσυντόνιση των κρατουμένων.
2. Επιχείρηση MKUltra, 1967
Πειράματα που σχετίζονταν με την πλύση εγκεφάλου και τον έλεγχο του νου, μάλιστα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους χορηγούνταν στους συμμετέχοντες LSD. Μετά από λίγο καιρό τα πειράματα οδήγησαν στην αυτοκτονία ενός πράκτορα εννιά ημέρες μετά τη νάρκωση του. Το πρόγραμμα απαγορεύθηκε το 1973.
1. Επιχείρηση Nanda Devi, 1965-1968
 To 1965 η CIA τοποθέτησε μια πυρηνική βόμβα στο Ινδικό όρος Nanda Devi προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές που θα προκαλούσε μια πιθανή έκρηξή της. Ωστόσο, η βόμβα παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη η τωρινή τοποθεσία της.
Πηγή: Alltime10s
Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική.

Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα.

U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».

ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.

The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.

Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.

Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.

The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».

Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.

Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.

Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).

R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.

Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.

Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».

http://www.seleo.gr 

Οι περισσότεροι καπνιστές για μια τουλάχιστον φορά στη ζωή τους έχουν προσπαθήσει να κόψουν το κάπνισμα, με την πλειονότητα, ωστόσο, να μην τα καταφέρνει.
Πόσοι, όμως, από εσάς γνωρίζετε πως η διατροφή θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή; Λέγεται, πως ορισμένα τρόφιμα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα σας, βοηθώντας σας να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτήν την εθιστική συνήθεια.
Αλμυρά σνακ
Τα αλμυρά σνακ, όπως τα πατατάκια, μπορούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάνετε. Πριν ανάψετε το τσιγάρο σκεφτείτε το και πιάστε τα πατατάκια. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί θα δημιουργήσετε προβλήματα στην αρτηριακή σας πίεση.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί σε ενδεδειγμένη ποσότητα μπορούν να σας χαρίσουν ενέργεια και αρκετά θρεπτικά συστατικά. Προτιμήστε τους και απολαύστε τους αργά αργά, ώστε να σας φύγει από το μυαλό η ιδέα του τσιγάρου.

Γάλα και γιαούρτι
Μελέτη αποκάλυψε πως οι καπνιστές που λάμβαναν αυτές τις τροφές πριν καπνίσουν, έβρισκαν πικρή τη γεύση του τσιγάρου. Οταν, λοιπόν, παλεύετε με την ιδέα, δοκιμάστε το κόλπο με το γάλα και πολύ πιθανόν να μην θέλετε να ξαναγευτείτε το τσιγάρο.

Τροφές με βιταμίνη C
Λέγεται πως το τσιγάρο μειώνει τη βιταμίνη C στον οργανισμό. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη, όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και η παπάγια, μπορούν να την αναπληρώσουν, μειώνοντας παράλληλα την επιθυμία σας να καπνίσετε.

Τσίχλα χωρίς ζάχαρη
Καλό και δοκιμασμένο κόλπο. Μασώντας μια τσίχλα μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την επιθυμία σας για τσιγάρο, καθώς το στόμα σας θα είναι απασχολημένο.
Πηγή: iefimerida.gr
Τα φανάρια που έχουμε στους δρόμους...
εφευρέθηκαν πριν εφευρεθούν τα αυτοκίνητα!
Ναι, είναι αλήθεια...

Για την ακρίβεια, το πρώτο φανάρι κατασκευάστηκε από τον J P Knight, με πράσινο και κόκκινο μόνο, και χρησιμοποιήθηκε στην Αγγλία, ώστε να ρυθμίζει την κίνηση των κάρων και των πεζών!



http://scoupa.blogspot.gr 

Η ομάδα αίματος είναι η ταξινόμηση του αίματος με βάση την παρουσία ή απουσία κληρονομούμενων αντιγονικών συστατικών στην επιφάνεια των ερυθρών κυττάρων.
Εκτός από την περίπτωση της εγκυμοσύνης ή της μετάγγισης, η ομάδα αίματος μπορεί να σχετίζεται με την αντίσταση του οργανισμού σε κάποιες λοιμώξεις, αλλά και τη γενετική προδιάθεση σε συγκεκριμένες ασθένειες.
Οι ομάδες αίματος είναι τέσσερις, οι Α, Β, ΑΒ και 0, σύμφωνα όμως με το σύστημα Ρέζους (Rh), διπλασιάζονται, αφού κάποιος μπορεί να είναι π.χ. Α+ ή Α-.
Η ομάδα αίματος κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τα γονίδια που κληρονομεί από τους γονείς του και καθορίζεται από τα αντιγόνα, τα οποία «ευθύνονται» για το αν κάποιος είναι ευάλωτος σε ορισμένες ασθένειες.
Ομάδα αίματος 0
Πλεονεκτήματα
-Δυνατή καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, έδειξε ότι τα άτομα με ομάδα αίματος 0, ακόμη και αν φέρουν το γονίδιο Adamts7, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, είναι λιγότερο επιρρεπή στις καρδιοπάθειες. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι έχουν χαμηλή χοληστερίνη.
-Χαμηλό ποσοστό θρομβώσεων: Το αίμα τους στατιστικά δεν έχει σε μεγάλη ποσότητα τον θρομβωτικό παράγοντα που κάνει το αίμα να πήζει ευκολότερα.
-Μικρό ποσοστό εκδήλωσης καρκίνου και κυρίως καρκίνου του μαστού και των πνευμόνων.
-Μικρότερος κίνδυνος θανάτου από ελονοσία συγκριτικά με τις άλλες ομάδες αίματος.
-Γερά δόντια.
Μειονεκτήματα
-Πεπτικό έλκος: Είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού Υπογονιμότητα: Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παράγουν λιγότερα και χειρότερης ποιότητας ωάρια σε σχέση με όσες ανήκουν στις άλλες ομάδες, με συνέπεια να δυσκολεύονται περισσότερο να συλλάβουν.
-Παχυσαρκία: Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bispebjerg της Κοπεγχάγης, οι άνδρες φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στην αύξηση του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα αν εργάζονται σε χώρους με έντονη ρύπανση, η οποία προκαλεί χρόνιες φλεγμονές στο σώμα που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους.
-Κατάθλιψη: Παρουσιάζουν συχνότερα συμπτώματα κατάθλιψης και αυτό πιθανολογείται ότι οφείλεται στην αυξημένη έκκριση ουσιών που παίζουν αρνητικό ρόλο στη διάθεση, όπως π.χ. η κορτιζόλη.
-Μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης αλλεργιών και ειδικότερα άσθματος.
-Περισσότερα περιστατικά μελανώματος και καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Ομάδα αίματος Α
Πλεονεκτήματα
-Καλύτερη γονιμότητα: Στατιστικά οι γυναίκες γεννιούνται με περισσότερα και καλύτερης ποιότητας ωάρια και επομένως έχουν αυξημένες πιθανότητες σύλληψης. Επιπλέον, ο αριθμός των ωαρίων τους μειώνεται με βραδύτερο ρυθμό με το πέρασμα του χρόνου.
-Χαμηλά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης και μελανώματος.
Μειονεκτήματα
-Ευαίσθητο στομάχι: Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας, τα άτομα με ομάδα αίματος Α διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του στομάχου. Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό ίσως να οφείλεται είτε στην έκκριση λιγότερων γαστρικών υγρών είτε στην υιοθέτηση κακών συνηθειών (π.χ. κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ).
-Περισσότερα περιστατικά καρδιοπαθειών. Η εξήγηση πιθανότατα κρύβεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α στατιστικά έχουν υψηλότερη χοληστερίνη και ομοκυστεΐνη (δύο δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας) και το αίμα τους θρομβώνει ευκολότερα σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος.
-Αυξημένο στρες: Τα άτομα με ομάδα αίματος τύπου Α φαίνεται πως εκκρίνουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα τους.
-Συχνότερες διαταραχές ήπατος και χοληδόχου κύστης.
-Αυξημένη προδιάθεση σε γυναικολογικούς καρκίνους (μαστού, ενδομητρίου, ωοθηκών) και χειρότερη πρόγνωση.
-Αυξημένη προδιάθεση στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Μάλιστα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Α+ κινδυνεύουν περισσότερο να διαγνωστούν με μεταστατική νόσο.
-Περισσότερα περιστατικά φυματίωσης και ελονοσίας.
Ομάδα αίματος Β
Πλεονεκτήματα
-Μικρότερος κίνδυνος για την εμφάνιση ποδάγρας, μιας επώδυνης μορφής αρθρίτιδας, που προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.
-Λιγότερα περιστατικά καρκίνου του μαστού. Αυτό, όμως, φαίνεται να μην ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.
Μειονεκτήματα
-Καρδιαγγειακές παθήσεις.
-Προδιάθεση σε ουρολοιμώξεις από το μικρόβιο E.coli.
-Περισσότερα περιστατικά καρκίνου των ωοθηκών.
-Αυξημένη τάση εμφάνισης αναιμίας.
Ομάδα αίματος ΑΒ
Πλεονεκτήματα
-Χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης.
-Σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, δεδομένου ότι μπορούν να πάρουν αίμα από όλους.
Μειονεκτήματα
-Προδιάθεση σε κακοήθειες στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ παρατήρησαν ότι οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών.
-Υψηλός κίνδυνος άνοιας: Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School, που έγινε σε 30.000 ανθρώπους ηλικίας 45 ετών και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology», οι άνθρωποι με τον τύπο αίματος ΑΒ είναι 82% πιο πιθανό να παρουσιάσουν μειωμένη ικανότητα σκέψης συγκριτικά με όσους ανήκουν σε άλλες ομάδες αίματος.
-Αυξημένα περιστατικά καρδιοπαθειών: Μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνθρωποι με τον τύπο αίματος ΑΒ έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια καρδιαγγειακή πάθηση συγκριτικά με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος 0.
-Προεκλαμψία: Οι έγκυοι αντιμετωπίζουν διπλάσιες ή τριπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν προεκλαμψία (επικίνδυνη αύξηση στην αρτηριακή πίεση) κατά τη διάρκεια της κύησης.
-Ευαίσθητο στομάχι: Πιθανολογείται ότι οφείλεται στη μειωμένη έκκριση γαστρικών υγρών.
-Μεγαλύτερη συχνότητα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, ειδικά κατά την παιδική ηλικία.
Πηγή: onmed.gr
Διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;" έχει φτάσει στην τελευταία ερώτηση. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει 1.000.000. Αν απαντήσει λάθος, κερδίζει μόνο 32.000. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δεν ήταν εύκολη υπόθεση.
Ακούγεται η ερώτηση:
"Ποιο από τα παρακάτω είδη πουλιών δε χτίζει μόνο του τη φωλιά του, αλλά χρησιμοποιεί τις φωλιές άλλων πουλιών; Είναι:
Α) ο κόνδορας;
Β) το χελιδόνι;
Γ) ο κούκος; ή
Δ) το σπουργίτι;"
Η γυναίκα βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Δε γνώριζε την απάντηση. Και ήταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση γιατί είχε εξαντλήσει 2 από τις 3 βοήθειες, του κοινού και το 50/50. Το μόνο που της απέμενε ήταν να τηλεφωνήσει μια φίλη, και η γυναίκα απευχόταν τη χρήση αυτής της βοήθειας, γνωρίζοντας πως η μοναδική φίλη της που θα βρισκόταν σπίτι εκείνη την ώρα ήταν ξανθιά.
Αλλά η διαγωνιζόμενη δεν είχε εναλλακτική. Τηλεφώνησε στη φίλη της και της διάβασε την ερώτηση και τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις.
Χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, η ξανθιά απαντάει:
- Είναι πανεύκολο. Η σωστή απάντηση είναι το Γ: Ο κούκος.
Η διαγωνιζόμενη έπρεπε να αποφασίσει γρήγορα. Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μια "αντίστροφη στρατηγική" δηλαδή να επιλέξει μία από τις άλλες τρεις απαντήσεις αποκλείοντας την απάντηση που της έδωσε η φίλη της.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η φίλη της ήταν ξανθιά, φαινόταν σα μια λογική επιλογή.
Από την άλλη όμως, η ξανθιά είχε απαντήσει με τόση αυτοπεποίθηση, που η διαγωνιζόμενη δε μπορούσε παρά να την εμπιστευτεί.
- Χρειαζόμαστε μία απάντηση, λέει ο Αθερίδης.
Σταυρώνοντας τα δάχτυλά της, η διαγωνιζόμενη λέει:
- Γ: Ο κούκος.
- Αυτή είναι και η τελική απάντηση; λέει ο Αθερίδης.
- Ναι, η τελική.
Μετά από δύο λεπτά της λέει ο Αθερίδης:
- Με μεγάλη μου λύπη σας πληροφορώ ότι η απάντησή σας είναι... απόλυτα σωστή. Είστε εκατομμυριούχος!!!
Τρεις μέρες αργότερα, η νικήτρια του διαγωνισμού διοργανώνει ένα πάρτι για οικογένεια και φίλους - συμπεριλαμβανομένου της ξανθιάς που τη βοήθησε να κερδίσει.
- Τζένη, δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω, είπε η νικήτρια. Χάρη σε εσένα, είμαι εκατομμυριούχος. Και ξέρεις κάτι; Ήταν η ταχύτητα και σιγουριά με την οποία απάντησες την ερώτηση που με έπεισε να επιλέξω το Γ. Παρεμπιπτόντως... πως και γνώριζες τη σωστή απάντηση;
- Έλα τώρα, της λέει η ξανθιά. Όλοι γνωρίζουν πως οι κούκοι δε χτίζουν φωλιές. Ζουν σε ρολόγια.
Αγκαλιά με τον πρώτο του τίτλο στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ
Άλμα... τίτλου έκανε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε με 3-2 σετ και τρομερή ανατροπή του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και βρίσκεται ένα βήμα μακριά απ' την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Με τους Γκόμεζ και Χιμένεζ για ακόμα μια φορά να μετατρέπουν το ματς σε προσωπική υπόθεση, αλλά και τρομερά ψυχικά αποθέματα μετά το προβάδισμα του Ολυμπιακού στα σετ με 2-1, ο "δικέφαλος" πέρασε για δεύτερη φορά φέτος απ' το Ρέντη, πανηγυρίζοντας την πιο σημαντική, ίσως, φετινή νίκη.
Και αυτό γιατί με το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη βρίσκεται μια νίκη μακριά απ' την κατάκτηση του τίτλου, που θα συμπληρώσει το νταμπλ μετά και το Κύπελλο που πανηγύρισε κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, θα την διεκδικήσει στο κλειστό της Πυλαίας, μπροστά στον κόσμο του, στο ματς που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (29/4) στις 20.00.
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε άψογα το "μούδιασμα" του Ολυμπιακού στην αρχή του ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σκούρα μπροστά στο ισχυρό μπλοκ και την καλή υποδοχή του "δικέφαλου", ενώ ο Χιμένεζ ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, με τη διαφορά να φτάνει στο +7 (7-13).
Η άνοδος του Χριστοφιδέλη παρέσυρε τους γηπεδούχους, σε συνδυασμό με τον είσοδο του Τζελάτι που ανανέωσε τις επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να μαζέψουν τη διαφορά από 14-20 σε 19-22. Η παντελής έλλειψη μπλοκ όμως και τα λάθη στο σερβίς βρήκαν απέναντί τους τον ισχυρό ΠΑΟΚ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με 20-25.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε τα εύκολα λάθη στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά να έχει την υπεροχή στο μπλοκ, αλλά και την πίεση απ' το σερβίς που χάλασε την υποδοχή του "δικέφαλου", με τη διαφορά να φτάνει στο +5 (15-10). Ένα επιμέρους 6-1 για τον ΠΑΟΚ έφερε το ματς στο 19-19. Ο Τζελάτι -που είχε περάσει στη θέση του Κόιστρα- με τρεις επιθέσεις και έναν άσο ήταν αυτός που έδωσε "αέρα" στον Ολυμπιακό, με τον Κοκκινάκη να "καθαρίζει" το σετ για το 1-1.
Η πίεση απ' το μπλοκ (6-1 στο τρίτο σετ) ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του τρίτου σετ, με τον Τακουρίδη να δίνει σημαντικές λύσεις και τον Τζελάτι να είναι ανεβασμένος επιθετικά. Ο Χιμένεζ περιορίστηκε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως και να φτάνει στο 2-1 στα σετ. Η εικόνα, όμως, άλλαξε πλήρως στο τέταρτο σετ.
Ο Γκόμεζ ανέβηκε, παίρνοντας μάλιστα και τους πρώτους πόντους απ' τη γραμμή του σερβίς, ενώ η είσοδος του Σαφράνοβιτς -που αγωνίζεται επιφυλακτικά, καθώς επανέρχεται από τραυματισμό στον ώμο- βελτίωσε την υποδοχή των γηπεδούχων. Η διαφορά ασφαλείας (17-10) δεν άργησε να δημιουργηθεί, Τζελάτι και Τακουρίδης ήταν αυτοί που αντέδρασαν και πάλι για τον Ολυμπιακό, όμως ο Γκόμεζ ήταν ασταμάτητος και με τη βοήθεια του Ρανγκέλ έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, για την τρομερή ανατροπή.
Εκεί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίπαλο. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μπήκε δυνατά και με την ψυχολογία να είναι πλέον υπέρ της πήρε άμεσα διαφορά ασφαλείας. Με τον Κουρνέτα στο σερβίς και ισχυρό μπλοκ έκανε το 5-0, ενώ η διαφορά έφτασε στο 4-10, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει απαντήσεις.
Πηγή sport-fm.gr
Ένας Ηρακλής από τα παλιά κέρδισε την ΑΕΚ
Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν -που μπορεί βάσιμα πια να ελπίζει ότι θα ξαναζήσει στο μέλλον- χάρισε στους φίλους του ο Ηρακλής! Αξιοποιώντας στο έπακρο τα λάθη της ΑΕΚ, ο "γηραιός" την ανάγκασε στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα (2-1) και... ξέκοψε με το καλημέρα ότι είναι το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει μαζί της στη Σούπερ Λίγκα.
Τα γκολ των Πασά (12') και Περόνε (34') υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Παπαδόπουλου, που έφτασε την "Ένωση" στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι-οφ.
Επιεικώς μέτριοι οι παίκτες του Δέλλα, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο απ' το να μειώσουν προσωρινά με τον Αραβίδη (27') και πέρα απ' τον Αρετόπουλο (που κακώς δεν έδωσε πέναλτι στον Πλατέλλα) πρέπει να τα βάζουν και με τους εαυτούς τους για τις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησαν στο τέλος.
Πηγή sport-fm.gr

Η νέα κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» (το Αποκατάσταση Αδικιών μάλλον για ξεκάρφωμα μπήκε στον τίτλο), αποφασίζει και διατάζει την επαναφορά, με το ζόρι ("αυτοδικαίως"), στη (νέα!) δημοτική αστυνομία 450 περίπου μόνιμων πρώην υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας που εξαιρέθηκαν από την διαθεσιμότητα και έμειναν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων στα πλαίσια της κινητικότητας (οι μισοί με κοινωνικά κριτήρια και οι άλλοι με μεταπτυχιακά ή/και διδακτορικά, σύμφωνα με σχετικό νόμο). 


Οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν ανάγκες σε καίρια πόστα των δήμων, οι οποίοι στενάζουν γενικά από προσωπικό υψηλών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Ο κ. Κατρούγκαλος λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από τους ανωτέρω υπαλλήλους, αλλά και τους δημάρχους, δήλωσε στις 9/4/15 στη βουλή ότι η επιστροφή των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει τελικά εθελοντικά (σσ. δείτε το video παρακάτω), γιατί έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις έδιναν και άλλα στελέχη του σύριζα. Χτες όμως το βράδυ (σσ. Παρασκευή 24/4, δείτε εδώ) ανέβηκε (στα μουλωχτά για να αποφύγουν προφανώς αντιδράσεις) στην ιστοσελίδα της βουλής το τελικό κείμενο όπου παραμένει στο νομοσχέδιο η βίαιη και υποχρεωτική επιστροφή των υπαλλήλων! 

Γνωστός βουλευτής του σύριζα στη Θεσσαλονίκη (και ¨εργατοπατέρας¨, και επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο δήμο, και υποστηρικτής των προκλητικών νομιμοποιήσεων συμβασιούχων στο δήμο όταν ο σύριζα ήταν αντιπολίτευση), σε τηλεφωνική επικοινωνία με εξαιρεθέντες υπαλλήλους, αδιαφορώντας για τη νέα αναστάτωση στη ζωή των υπαλλήλων μετά από 19 μήνες, είπε απλά ότι αυτά συμβαίνουν, τι να κάνουμε! Ω καιροί, ώ ήθη! ¨πρώτη φορά αριστερά¨ καταργούμε θέσεις υπαλλήλων και τους μεταφέρουμε αναγκαστικά όπου γουστάρουμε! 

Για πρώτη φορά, πολύ γρήγορα έμαθαν να αποφασίζουν αυταρχικά και να διατάζουν. Ερασιτέχνες οι προηγούμενοι οι μνημονιακοί, ας πάρουν μαθήματα από τους προοδευτικούς αριστερούς!


Δείτε το video της ανακοίνωσης του Αναπλ. Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλου, για τη μετατροπή της αυτοδίκαιης (υποχρεωτικής) μετάταξης των εξαιρεθέντων της διαθεσιμότητας Δημοτικών Αστυνομικών στη (νέα) Δημοτική Αστυνομία, σε εθελοντική (1η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής-9/4/2015). 

video



Μέσω επόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι περίπου 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου. Η σχετική ρύθμιση που τελικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο πρόκειται να κατατεθεί σε επόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δέσμευση αυτή αναλήφθηκε και από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύθηκε ότι θα φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο και τη ρύθμιση, που επίσης αφαιρέθηκε από το υπό συζήτηση σ/ν, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Όπως τόνισε κ. Κατρούγκαλος  «τα δύο μείζονα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ενιαίας και μόνιμης θέσης εργασίας στο δημόσιο με την κατάργηση του θεσμού των ΙΔΑΧ και την εξομοίωση των ΙΔΑΧ με δημοσίους υπαλλήλους, αποτελούν δέσμευσή μας που θα έρθουν με τα επόμενα νομοσχέδια. Εγώ θα ήθελα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να είχαν μείνει και σε αυτό το νομοσχέδιο. Η ΑΔΕΔΥ το ζήτησε και επειδή δεν ήταν για μεγάλο χρόνο ανηρτημένο στη διαβούλευση δέχτηκα το αίτημα αυτό, περιμένω όμως προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να τις έχουμε ει δυνατόν και στο επόμενο νομοσχέδιο», κατέληξε ο υπουργός.
aftodioikisi.gr
Η δυσκοιλιότητα είναι μια διαταραχή του εντέρου που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η μείωση της συχνότητας των κενώσεων, αλλά και η αλλαγή της σύστασής τους.

Η φυσιολογική συχνότητα των κενώσεων είναι από τρεις φορές την ημέρα έως τρεις φορές την εβδομάδα, αν και κάθε άτομο πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα με βάση τις συνήθειές του.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και φτωχές σε φυτικές επιτείνουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, καθώς επιβραδύνουν την πέψη και μειώνεται η κινητικότητα του εντέρου.

Άλλες τροφές που συμβάλλουν στη δυσκοιλιότητα είναι οι εξής:

Γάλα
Το γάλα περιέχει λιπαρά που επιβραδύνουν την πέψη. Επίσης περιέχει λακτόζη που προκαλεί αέρια και επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα.

Τυρί
Όπως και το γάλα, το τυρί περιέχει πολλά λιπαρά που επιβραδύνουν την πέψη. Το ίδιο αντίστοιχα ισχύει και με τη λακτόζη που περιέχει.

Κόκκινο κρέας
Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε συνδυασμό με μειωμένη πρόσληψη φυτικών ινών επιβραδύνει την πέψη. Το κόκκινο κρέας περιέχει επίσης πρωτεΐνες που δύσκολα διασπά ο οργανισμός.

Τηγανητά
Λόγω των λιπαρών που περιέχουν πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Μπανάνα
Οι μπανάνες περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου που επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα.

Καφές
Η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση και οδηγεί σε δυσκοιλιότητα αρκετούς ανθρώπους.

Ψωμί
Λόγω της γλουτένης που περιέχει πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη).

Αβγά
Τα αβγά δεν περιέχουν φυτικές ίνες, ενώ αντίθετα είναι πλούσια σε λιπαρά επιβραδύνοντας την πέψη.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα προκαλεί δυσκοιλιότητα λόγω των λιπαρών που περιέχει αλλά και της καφεΐνης που προκαλεί αφυδάτωση.

Ρύζι
Το λευκό ρύζι χρησιμοποιείται ως γνωστόν για τη διακοπή της διάρροιας, ενώ επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα σε όσους ήδη πάσχουν από δυσκοιλιότητα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!