Τετάρτη 1 Απριλίου 2020


Μόνο στο φούρνο θα έχουμε τη δυνατότητα φέτος να ψήσουμε αρνί, όπως τονίσει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε «δεν υπάρχει κάποιος που να βάλει να ψήσει αρνί ή κοκορέτσι και να μην μαζευτεί η γειτονιά. Εμείς θέλουμε το συνωστισμό να αποφύγουμε που είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, ξέρετε τι γίνεται στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος….Φέτος θα ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας… Θα μπορέσουν και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου φέτος να ψήσουν στο φούρνο», κατέληξε ο κ. Πέτσας
Παράλληλα ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στον χρόνο τους, ενώ τόνισε ότι  εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.
Αναφορικά με τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε, όσους έχουν τη δυνατότητα, και, κυρίως, τους ανθρώπους άνω των 70 ετών, να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται ί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.
Υπενθυμίζεται ότι και χθες μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Πέτσας, είχε εκφράσει την πρόθεση τη κυβέρνησης να αυστηροποιήσει του πλαίσιο των μετακινήσεων των πολιτών«Η καταστρατήγηση των λίγων έχει δύο πτυχές. Η μια αφορά την υπερβολική διόγκωση του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι. Δεν γίνεται να ξεχειλώνουμε την ώρα που αναγράφουμε στο έντυπο λέγοντας ότι  κάνουμε ατομική άσκηση το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Άρα, εκεί θα υπάρξει πολύ αυστηρότερη προσοχή από τα όργανα ελέγχου και θα επιβάλλονται πρόστιμα. Η άλλη αφορά στις βασικές μετακινήσεις που πρέπει να γίνονται συντεταγμένα. Εξετάζουμε αυστηροποίηση του πλαισίου γιατί δεν πρέπει οι λίγοι να οδηγούν σε μια γενική απαγόρευση. Άρα, καλύτερα είναι να αυστηροποιήσουμε, να κάνουμε  πιο ξεκάθαρο το πλαίσιο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιά μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι’ αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό», τόνισε στον Σκάι, ο κ. Πέτσας.




Οργή προκάλεσε στα social media το tweet του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Γκέφεν, ο οποίος επικροτεί την κοινωνική απομόνωση απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο δισεκατομμυριούχος (με περιουσία 9 δις σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg) επέλεξε ν’ απομονωθεί στο γιοτ του, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Γρεναδινών, στην Καραϊβική.

Ο οικονομικός αναλυτής Σβεν Χένριτς έγραψε καυστικά: «Ο Ντέιβιντ Γκέφεν στέλνει ένα μήνυμα: Κακόμοιροι πληβείοι, φάτε την. Είναι υπέροχο να είσαι πλούσιος! Δείτε εμένα!».

Μάλιστα στο tweet έβαλε και τη φωτογραφία από το γιοτ του, το οποίο έχει μήκος 138 μέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη που υπάρχουν στον κόσμο. Το γιοτ του, με όνομα Rising Sun, αξίζει 590 εκατομμύρια δολάρια.

«Ηλιοβασίλεμα χθες. Απομονωμένος στις Γρεναδίνες για να αποφύγω τον ιό. Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς», έγραψε ο Γκέφεν στους 84.000 followers του.



Η εκδρομή του Γκέφεν στην Καραϊβική είναι μία από τις πολλές αποκαλύψεις του πώς η κρίση επηρεάζει τους ανθρώπους άνισα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενώ οι πλούσιοι στον κόσμο έχουν καταφύγει σε εξοχικές κατοικίες ή πλωτά παλάτια, οι εργαζόμενοι όπως νοσηλευτές μέχρι και ταμίες των σούπερ μάρκετ έχουν αφήσει τη μέριμνα για τη φροντίδα των παιδιών τους και διακινδυνεύουν στις εργασίες τους οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για το κοινό.

Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις, ο λογαριασμός του Γκέφεν στο Instagram δεν είναι πλέον διαθέσιμος στο ευρύ κοινό καθώς τον άλλαξε σε private.

Προς υπεράσπιση του Ντέιβιντ Γκέφεν, το ίδρυμά του τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σίγουρα όμως, η ανάρτηση ότι βρίσκεται «απομονωμένος» σε ένα σούπερ γιοτ, που έχει 45 άτομα πλήρωμα, δεν είναι κάτι που αρμόζει εν μέσω πανδημίας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!