Τρίτη 10 Ιουλίου 2018


Ανησυχία στους πολλούς φαν του έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο George Clooney έχει πέσει θύμα τροχαίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, ο δημοφιλής ηθοποιός κατευθυνόταν με τη μηχανή του προς την περιοχή των γυρισμάτων της νέας σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί «Catch 22» στην Costa Corallina στη Σαρδηνία, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο,John Paul II Hospital in Olbia. Ο George Clooney συνδυάζει στη Σαρδηνία διακοπές και εργασία.
Δείτε φωτογραφία που διέρρευσε απο τον ιταλικό Τύπο από το σημείο του ατυχήματος.

Η Βίβλος μιλά για εντολή του Θεού στον Νώε να κατασκευάσει ένα μεγάλο πλοίο για να σώσει την οικογένειά του και ζευγάρια απ’ όλα τα ζώα της υφηλίου ενόψει ενός μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.
To όρος Αραράτ στην Τουρκία
Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την εύρεση του βιβλικού πλοίου. Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη του στο βουνό. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν διότι τα στοιχεία τους δεν ήταν πραγματικά.
Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας εξερευνητής από την Καλιφόρνια πιστεύει πως υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όρος Αραράτ είναι το σημείο που βρέθηκε η κιβωτός.
Τουλάχιστον 100 ερευνητές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν σε τριήμερο διεθνές συμπόσιο στο Αγκρί της Τουρκίας για να βρουν την άκρη σχετικά με την Κιβωτό του Νώε.
«Σκοπός μου είναι να επισκεφθώ τις περιοχές γύρω από το βουνό για να βρω ενδείξεις για καταστροφικά γεγονότα του παρελθόντος», δηλώνει ο καθηγητής Ραούλ Εσπεράντε από το Ινστιτούτο Ερευνας Γεωπιστήμης, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία των Ανθρώπων της Εβδομης Ημέρας.
Στην ιστοσελίδα τους σημειώνεται ότι η αποστολή τους είναι να «ανακαλύψουν και να μοιραστούν την κατανόηση της φύσης και της σχέσης της με την βιβλική αποκάλυψη του Θεού του Δημιουργού.
Ο καθηγητής Εσπεράντε είναι πεπεισμένος ότι η Κιβωτός του Νώε είναι στο Αραράτ και απαιτείται «αυστηρό, σοβαρό επιστημονικό έργο» στην περιοχή για να αποδειχθεί, όπως αναφέρει η Express.
«Το αποτέλεσμα των ευρημάτων μου θα δημοσιευθεί σε βιβλία, δημοσιεύσεις και περιοδικά, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι θα βρούμε», αναφέρει ο καθηγητής.
«Μόλις η επιστημονική κοινότητα γνωρίσει την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραρατ, μπορούμε να την διαθέσουμε στο ευρύ κοινό», προσθέτει.
Ο Νίκολας Πέρσελ, λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει στη MailOnline ότι οι αξιώσεις είναι οι «συνήθεις ανοησίες». Οι περισσότεροι μελετητές και αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν στην κυριολεκτική ερμηνεία της ιστορίας της Κιβωτού.
Στις θεωρίες ανακάλυψης του 2010μ, ο Μάικ Πιτ, Βρετανός αρχαιολόγος, ανέφερε: «Αν υπήρχε μια πλημμύρα ικανή να ανυψώσει ένα τεράστιο πλοίο σε ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων πάνω από ένα βουνό πριν από 4.800 χρόνια, πιστεύω πως θα υπήρχαν σημαντικές γεωλογικές αποδείξεις γι’ αυτό. Και δεν υπάρχουν».
Μια κινεζική εφαρμογή σε κινητό, προφυλάσσει από ενοχλητικά κουνούπια
Σας ενοχλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών; Πλέον υπάρχει η δυνατότητα οι άνθρωποι να προσαρμόσουν τις υπαίθριες δραστηριότητές τους και να λάβουν προφυλάξεις με τη χρήση διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ύπαρξη των ενοχλητικών εντόμων, σύμφωνα με άρθρο του κινεζικού πρακτορείου Xinhua.
Τα δεδομένα - που βασίζονται σε έναν αλγόριθμο που χρησιμοποιεί καιρικά στοιχεία που συντελούν στην επιβίωση και στην αναπαραγωγή των εντόμων, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία - μπορούν να μεταβιβασθούν στην ιστοσελίδα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κίνας.
Η «πρόβλεψη για τα κουνούπια», όπως ονομάζεται η νέα υπηρεσία, κατηγοριοποιεί τον πληθυσμό των εντόμων σε μια δεδομένη περιοχή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων κλιμάκων - λίγα, μέτρια, πολλά και πάρα πολλά - που αντιπροσωπεύεται από τα αντίστοιχα χρώματα- πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.
Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο του Τσιανγκσού το οποίο συνεργάστηκε για το σύστημα πρόβλεψης, τα δεδομένα ενημερώνονται ανά ώρα και περιγράφουν την πυκνότητα των κουνουπιών στις γειτονιές των χρηστών σε ακτίνα 2,5 χλμ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγξουν τις συνθήκες σε όλη την Κίνα μέσω ενός θερμοδυναμικού διαγράμματος με τα τέσσερα χρώματα, καθώς και ενός γραφήματος που προβλέπει την κατάσταση για τις επόμενες 72 ώρες. Επίσης οι χρήστες μπορούν να σχολιάζουν την ακρίβεια των δεδομένων χρησιμοποιώντας δύο κουμπιά - ακριβή και ανακριβή - και αμέσως εμφανίζονται τα αποτελέσματα.
Από την αρχή του καλοκαιριού έως τα μέσα το φθινοπώρου η Κίνα πλήττεται από χιλιάδες κουνούπια εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την υγρασία. Τον Μάιο οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου ξεκίνησαν μια εκστρατεία ελέγχου των κουνουπιών σε μία προσπάθεια να φρενάρουν τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών, όπως ο δάγκειος πυρετός.
Ωστόσο ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πρόληψης Νοσημάτων που μεταδίδονται από τα έντομα, ο Ζου Σιανονόγκ, εκτιμά ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξάπλωση των κουνουπιών δεν οφείλεται μόνο στον καιρό, επομένως η ακρίβεια της πρόβλεψης θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο κατά την πρόβλεψη του πληθυσμού των εντόμων σε μια μικρή περιοχή.
«Οι συνθήκες υγιεινής ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από τόπο σε τόπο και η κακή υγιεινή - εκτός από τις ευνοϊκές θερμοκρασίες και υγρασία - μπορεί επίσης να συμβάλει στην έκρηξη του πληθυσμού των κουνουπιών», δήλωσε ο Ζου. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η γάτα με τα πιο όμορφα μάτια στον κόσμο
Ο Coby είναι στο Instagram μόνο τρία χρόνια, αλλά έχει ήδη πάνω από 1,2 εκατομμύρια followers!
Η Rebecca Schefkind, ιδιοκτήτρια του Coby, δημιούργησε τη σελίδα στο Instagram τον Ιούνιο του 2015 για αστείο. Δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για τους ανθρώπους να παρατηρήσουν τα όμορφα μπλε μάτια του και ο αριθμός εκείνων που τον ακολουθούσαν να φτάσει μέσα σε λίγους μήνες τους 150.000 και τις εταιρείες να του προσφέρουν δωρεάν τροφές για προώθηση.
Σήμερα, είναι ίσως η πιο επιτυχημένη γάτα στο κοινωνικό δίκτυο, και σύμφωνα με τους οπαδούς της, η πιο όμορφη επίσης.
cattttt.png
catttt2.png
coby-the-cat-750x750.jpg

Από «κοινωνικό τζετ-λαγκ» υποφέρει σχεδόν το ένα τρίτο των Αυστραλών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep Medicine, αποκάλυψε ότι το 31% των ερωτηθέντων έπασχε από «κοινωνικό τζετ-λαγκ »- μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο ξυπνά τουλάχιστον μία ώρα πιο νωρίς για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όπως να φθάσει έγκαιρα στην εργασία του.
Ο Ρόμπερτ Ανταμς, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, που ειδικεύεται στον ύπνο και ήταν επικεφαλής της έρευνας, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο αυτό είναι πιο πιθανό να ασθενήσουν σοβαρά ή να αποκοιμηθούν εν ώρα εργασίας. Είναι επίσης πιθανόν να πάνε αργά για ύπνο, να ξυπνήσουν κουρασμένοι, να πηγαίνουν καθυστερημένοι ή και άρρωστοι στην εργασία τους.
Ο Ανταμς εντόπισε τους υπολογιστές και τα έξυπνα τηλέφωνα ως έναν σημαντικό παράγοντα διαταραχής του ύπνου καθώς το μπλε φως που εκπέμπεται από τις συσκευές διαταράσσει τους κύκλους της μελατονίνης με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος να παραμένει άγρυπνος. Οι ειδικοί στην Αυστραλία διαπιστώνουν οτι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη κατάσταση όπου εκατομμύρια πολίτες δεν καταφέρνουν να έχουν έναν ποιοτικό ύπνο, απαραίτητο για μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή.
Από την έρευνα αποκλείστηκαν εκείνοι που δουλεύουν νυχτερινή βάρδια καθώς και εκείνοι με κυκλικό ωράριο.

Ιδιαίτερα γενναιόδωρος αποδείχθηκε ένας Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος αποφάσισε να ξοδέψει μερικά από τα εκατομμύριά του, κάνοντας δώρο σε 3.500 υπαλλήλους του, διακοπές μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος, που συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αποφάσισε να σπονσοράρει τις διακοπές των χιλιάδων υπαλλήλων του, κλείνοντας περισσότερα από δέκα πανάκριβα ξενοδοχεία της τουρκικής πρωτεύουσας για καλυφθούν οι ανάγκες διαμονής των τρισευτυχισμένων υπαλλήλων του.
Μάλιστα, εκτός από τα έξοδα διαμονής αλλά και τα έξοδα για την μετάβασή τους στην Κωνσταντινούπολη, ο ανοιχτοχέρης Ινδός έχει μεριμνήσει και για την διασκέδασή τους, καθώς έχουν προγραμματιστεί ειδικές ξεναγήσεις στο Τοπ Καπί, στην Αγία Σοφία αλλά και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της πόλης.
Σύμφωνα με πηγές, το κόστος αυτής της «απόβασης» στην Πόλη θα ανέλθει περίπου στα 10 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που φαντάζει αμελητέο για τον Ινδό κροίσο που αποφάσισε να προσφέρει μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στους υπαλλήλους του.
Το «δώρο» του δισεκατομμυριούχου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, οργανώθηκε από την Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (Tursab), το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Shop Turkey, αλλά και αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ειδικές πτήσεις τσάρτερ έχουν ναυλωθεί για την μεταφορά των υπαλλήλων των εταιρειών του Ινδού μεγιστάνα, καθώς πολλοί από τους 3.500 προνομιούχους υπαλλήλους του θα μεταφερθούν από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ενώ στο «πακέτο» των διακοπών προβλέπεται και μπόνους 1 εκατομμυρίου για τα ψώνια και την διασκέδαση των «πιο τυχερών υπαλλήλων του πλανήτη».

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα του καφέ, Starbucks, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βάζει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια, από όλα τα καταστήματα της, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Στη θέση τους θα προσφέρει ανακυκλώσιμα καπάκια που δεν χρειάζονται καλαμάκια, καθώς και καλαμάκια με εναλλακτικά υλικά, όπως χάρτινα ή με βιοδιασπώμενο πλαστικό.
Σύμφωνα με όσα είπε, οι πελάτες στο Σιάτλ και το Βανκούβερ θα είναι οι πρώτοι που θα δουν τις αλλαγές το φθινόπωρο.
Οπως μεταδίδει το CNBC, την 1η Ιουλίου, το Σιάτλ έγινε η πρώτη αμερικανική πόλη που απαγόρευσε τα πλαστικά καλαμάκια, ενώ την επόμενη χρονιά το ίδιο θα εφαρμοστεί και το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Τα κρύα ροφήματα αντιπροσωπεύουν το 50% των ροφημάτων που πωλούνται στα Starbucks και γι’ αυτό η εταιρεία χρειάζεται πάνω από ένα δισ. πλαστικά καλαμάκια κάθε χρόνο, στα 28.000 καταστήματα της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!