Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αύξηση 9,1% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, τον Απρίλιο φέτος, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 7.888 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 7.233 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 10,5%). Αύξηση 21,5% είχαν παρουσιάσει οι πωλήσεις τον Απρίλιο 2013, σε σχέση µε Απρίλιο 2012 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 19,5%).
Την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2014, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 31.642 αυτοκίνητα (καινούρια ή µμεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 26.649 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 18,7% (οι πωλήσεις των επιβατηγών αυξήθηκαν κατά 18,9%). Μείωση 8,9% είχε καταγραφεί το α΄ τετράμηνο 2013 σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2012 (στα επιβατηγά, η μείωση ήταν 11,1%).
Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Απρίλιο κυκλοφόρησαν 2.849 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc) έναντι 3.274 μοτοσικλετών τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας μείωση 13%. Αύξηση 1,1% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) τον Απρίλιο 2013 σε σχέση µε τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου εφέτος, κυκλοφόρησαν 8.530 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc), έναντι 8.689 μοτοσικλετών που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2013, παρουσιάζοντας μείωση 1,8%. Μείωση 2,9% είχε παρουσιαστεί το α΄ τετράμηνο 2013, σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2012.
news.gr
Μία ξενάγηση που έγινε στις 18 Μαΐου 2014, ημερομηνία που κάθε χρόνο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, είχε έναν σκοπό: Να αναδείξει τα επαγγέλματα των αρχαίων Ελλήνων, καθώς τα περισσότερα χαράχθηκαν μαζί με τα ονόματα αυτών που τα ασκούσαν. Γιατί οι πιο πολλές επιγραφές με αναφορά σε εργασίες του παρελθόντος -οι οποίες δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές- είναι
αναθήματα (αφιερώματα) τεχνιτών που ζητούσαν τη συνδρομή της Αθηνάς Εργάνης, προστάτιδας της βιοτεχνίας και της χειρωνακτικής εργασίας.

Με τίτλο «Εργαζόμενοι στην Αρχαιότητα», η περιήγηση πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, κάποια από τα οποία είχαν βγει από τις αποθήκες τους. Αυτά ήταν τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα των αρχαίων Ελλήνων

Κναφεύς (βαφέας), τέκτων(αρχιτέκτων ή ξυλουργός), ναυπηγός, κιθαρωδός, ψαράς, πλύντρια, κεραμεύς είναι μερικά από τα επαγγέλματα που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε επιγραφές οι οποίες βρίσκονται είτε στο Επιγραφικό είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αφιερώματα εργατών και τεχνιτών από το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π. Χ. και τις αρχές του 5ου αι. π. Χ., τα οποία ανέθεταν στους θεούς και κυρίως στην Αθηνά Εργάνη ως ευχαριστήρια για τη συνδρομή και την προστασία της. Μια δήλωση εργασίας που φαίνεται ότι αποτελούσε κι ένα είδος διαφήμισης της τέχνης τους.

Κεραμείς και γλύπτες κατέχουν ιδιαίτερη θέση μεταξύ των αναθημάτων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το όνομα του γλύπτη Ηγία, δασκάλου του Φειδία, γνωστού κυρίως από τη φιλολογική παράδοση, με την επιγραφή του Μουσείου να αποτελεί ίσως τη μοναδική ενεπίγραφη αναφορά σε αυτόν. Κι άλλες αναθηματικές βάσεις αναφέρουν ονόματα γλυπτών που διέπρεψαν στην αρχαιότητα, όπως του Αριστίωνα από την Πάρο, του Ονάτα από την Αίγινα και του Αρχέρμου από τη Χίο. Πολλοί, όπως οι παραπάνω, ήταν ιδιαίτερα φημισμένοι, με αμοιβές που σίγουρα έφταναν στα ύψη, δυστυχώς όμως τα έργα τους χάθηκαν, εκτός από ελάχιστα που συνδέθηκαν με τις βάσεις τους. Γι' αυτό και ο εντοπισμός των ονομάτων τους είναι τόσο σημαντικός.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Πώς περνάμε τελικά το χρόνο μας στο internet;

Τι κάνει ο μέσος χρήστης του διαδικτύου, καθώς πλοηγείται σε αυτό;

Σύμφωνα με το Διαδραστικό Γραφείο Διαφήμισης της εφημερίδας Wall Street Journal, το Facebook, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα και η ηλεκτρονική αλληλογραφία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του μέσου Αμερικανού στο internet.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύεται από το σχετικό γράφημα της Statista, 37 λεπτά την ημέρα κατά μέσο όρο ξοδεύονται για πλοήγηση στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, 29 λεπτά για να τσεκάρουν το e-mail τους, 23 λεπτά για να παρακολουθήσουν κάποιο βίντεο online, 23 λεπτά σε μηχανές αναζήτησης, 19 λεπτά για παιχνίδια μέσω διαδικτύου, οκτώ λεπτά για συγγραφή κειμένων σε μπλογκ, οκτώ λεπτά για ραδιόφωνο μέσω internet, πέντε λεπτά για ενημέρωση από εφημερίδες online και άλλα τρία για περιοδικά.

Υπάρχουν ακόμη και 31 απροσδιόριστα λεπτά χρήσης του internet από τον μέσο Αμερικανό χρήστη, κατά τα οποία κάνει άλλη δραστηριότητα, πλοηγείται από σελίδα σε σελίδα, κατεβάζει προγράμματα ή αρχεία ή κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και αυτών που δε θα ήθελε να αποκαλύψει.

Η έρευνα έγινε σε 5.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, σε εύρος ηλικιών από 18 έως 64 ετών.

Ένα πολύ περίεργο θέαμα αντίκρυσαν οι οδηγοί σε κεντρικό δρόμο του Αϊντάχο στις ΗΠΑ...
Στριμωγμένο, με θέα από το πίσω παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, ένα... πρόβατο αγνάντευε ατάραχο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα!
Άγνωστο το γιατί ο συγκεκριμένος οδηγός αποφάσισε να μεταφέρει έτσι το ζώο.

Φυσικά το θέαμα παραξένεψε και διασκέδασε τους υπόλοιπους οδηγούς, ενώ η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο και κάνει το γύρο του κόσμου.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπ. Οικονομικών είναι η επιβολή ενός χαμηλού συντελεστή προκειμένου να δελεαστούν οι φοροφυγάδες και να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρύψει.
Υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη αυτή φορολόγηση. «Το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Προσέθεσε πως είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 4%.
Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική αναφορά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Συγκεκριμένα έθεσε ως προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, ώστε να έρθει άμεσα η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
«Εχω την αίσθηση ότι κυνηγάμε τα μικρά ψάρια και όχι τη μεσαία και μεγάλη φοροδιαφυγή όσων ζουν πλουσιοπάροχα σε βάρος της κοινωνίας. Εχουμε δώσει όλα τα όπλα στον γενικό γραμματέα και έχουμε κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να αλλάξει ό,τι θέλει και να βάλει όποια πρόσωπα θέλει για να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή», προσέθεσε.
Επιστροφή καταθέσεων
Την ίδια ώρα, σχέδιο για την παροχή κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες καταθέσεις του εξωτερικού επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Το σχέδιο για την επιστροφή καταθέσεων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην τρόικα και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν εναλλακτικά σενάρια μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
• Η επιβολή ενός φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα είναι αντιστρόφως ανάλογος με τα έτη που τα κεφάλαια «λιμνάζουν» σε τράπεζες του εξωτερικού. Οσο λιγότερα θα είναι τα χρόνια που βρίσκονται τα κεφάλαια στο εξωτερικό τόσο υψηλότερος θα είναι ο συντελεστής, ενώ όσο αυξάνεται ο χρόνος διακράτησης των κεφαλαίων στο εξωτερικό ο συντελεστής θα μειώνεται. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο συντελεστής φορολόγησης των αδήλωτων εισοδημάτων θα ξεκινά από 25%, για να καταλήξει σε 5%.
• Μικρή, εφάπαξ φορολόγηση και μακράς διάρκειας φοροαπαλλαγές για τα κεφάλαια που επενδύονται και μόνο. Στόχος είναι η επιβολή ενός χαμηλού συντελεστή προκειμένου να δελεαστούν οι φοροφυγάδες και να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρύψει. Αυτά μπορεί να είναι ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, τραπεζικές καταθέσεις, χρυσός, έργα τέχνης κ.λπ. Το ύψος του συντελεστή είχε προσδιορισθεί σε προηγούμενη πρόταση που είχε σχεδιασθεί από το υπουργείο Οικονομικών, στο 8% του κεφαλαίου. Η ειδική νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεί κεφάλαια από εγκληματική δραστηριότητα, πολιτικούς, καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης. Οσοι δεν αποδεχτούν τη ρύθμιση και εντοπίζονται από τις ελεγκτικές αρχές θα πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα, ενώ θα φορολογούνται με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Το σχέδιο αυτό είχε επιχειρήσει να περάσει με νόμο η ελληνική κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012 και προέβλεπε αμνηστία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, με μικρό πρόστιμο 8%. Ωστόσο προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της τρόικας και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Πηγή: ethnos.gr
Ήταν μια φορά ένα άλογο και έκανε παρέα με ενα γαιδούρι, μια μέρα λοιπον το κάλεσε στο σπίτι για φαγητό. Πάει το γαιδούρι κ τι να δει παντού κύπελλα, μεταλλια,διπλώματα..
-Τι ειναι αυτά του λέει;
-Όταν ήμουν μικρό ημουν αγωνιστικό άλογο και ειχα πολλες διακρισεις..
Περνουσε ο καιρός κ το γαιδούρι έπρεπε να ανταποδώσει, έλα όμως που είχε ενα άδειο σπίτι χωρίς καμία διάκριση. Οπότε βρήκε μια φώτο απο μια ζέβρα και την έκανε μεγένθυση όσο δεν πάει κ την στόλισε στο σαλόνι.
Πάει το άλογο βλέπει την φώτο:
-Τι φώτο είναι αυτη ρε;
-Τίποτα μωρέ οταν ήμουν μικρός έπαιζα στην Γιουβέντους!!!


 http://xsefoto.blogspot.gr

Ακούγοντας τη λέξη «δάσος» το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως σε μεγάλες εκτάσεις με δέντρα, πυκνή βλάστηση, καθαρό αέρα και ανόθευτη φυσική ομορφιά.
Υπάρχει όμως και ένα «δάσος» που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ονομάζεται «Bosco Verticale» και πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε η δημιουργία του στο Μιλάνο. Πρόκειται για δύο ουρανοξύστες «ντυμένους» στο πράσινο που πρόκειται να ολοκληρωθούν στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.
Εμπνευστής του έργου ο διάσημος αρχιτέκτονας Stefano Boeri, ο οποίος με το εγχείρημα αυτό θέλησε να ενισχύσει την περιβαλλοντική επιβίωση των σύγχρονων πόλεων και με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπιστεί η αυξημένη μόλυνση της πόλης, αλλά και να ενισχυθεί η καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων, βελτιστοποιώντας, ανακτώντας και παράγοντας ενέργεια μέσω των φυτών.
Οι δύο «πράσινοι» ουρανοξύστες έχουν μήκος 112 και 80 μέτρα αντίστοιχα, και κοσμούνται από 100 διαφορετικά είδη δέντρων και θάμνων. Το κάθετο αυτό «δάσος» αποτελείται από 480 δέντρα μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, 250 δέντρα μικρού μεγέθους, 11.000 φυτά και 5.000 θάμνους. Το πότισμά τους θα γίνεται από την ανακύκλωση των υδάτων που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα κτήρια τα οποία περιλαμβάνουν και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως φωτοβολταϊκά και αιολικό σύστημα ενέργειας.
Το αστικό σύμπλεγμα δάσους ισούται με μια έκταση ίση με 10,000 τ.μ. φυσικού δάσους και θα λειτουργεί σαν πραγματικός πνεύμονας που θα απορροφά ρύπανση απελευθερώνοντας καθαρό αέρα, ενώ θα προστατεύει τους ανθρώπους και τα σπίτια από τις ακτίνες του ήλιου και από την ηχορύπανση.
«Αυτό είναι ένα είδος βιολογικής αρχιτεκτονικής που αρνείται να υιοθετήσει μια αυστηρή τεχνολογική και μηχανολογική προσέγγιση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα», δήλωσε ο Stefano Boeri που βλέπει πλέον το έργο του να έχει ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο να παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες.
Να σημειωθεί πως το μικρότερο διαμέρισμα που διαθέτουν οι ουρανοξύστες είναι 65 τμ ενώ το μεγαλύτερο 450 τμ.
echoes.gr
Ο αθλητισμός προάγει την ευγενή άμιλλα, τον υγιή ανταγωνισμό, τον πολιτισμό ενώ το τελευταίο το οποίο θα ήταν σε θέση να προάγει είναι τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα και την παγκόσμια κατακραυγή αλλά και το κίνημα της μπανάνας, όπου εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό έπρεπε, όταν οπαδός της επιτέθηκε στον Μαμαντού Κονέ της Ρασίνγκ Σαντατέρ.

Η κυρία της φωτογραφίας κάνει την μαϊμού στον παίκτη της Ρασίνγκ Σαντατέρ.

Όμως πέρα από οπαδός της Μπαρτσελόνα είναι και υπάλληλος στο Μουσείο των "μπλαουγκράνα'.

Έτσι η διοίκηση πέρασε στην απόλυση της όταν αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, της απαγορεύθηκε δια βίου η είσοδος στο γήπεδο.

Η εταιρεία τεχνολογίας και αντι-ιικών συστημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές Kaspersky Lab παρουσίασε την εφαρμογή FriendOrFoe για το Facebook, μέσω της οποίας οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου μπορούν να αξιολογούν πόσο "πολύτιμοι" είναι οι ψηφιακοί τους φίλοι.
Η εφαρμογή δείχνει τι σκέφτονται οι άλλοι χρήστες για τους ίδιους, ενώ αποκαλύπτει ποιοι από τους εκατοντάδες "followers" είναι πραγματικοί "fans".  Με λίγα λόγια, η εφαρμογή "μαρτυράει" στον κάθε χρήστη ποιοι φίλοι του κάνουν τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις και σχόλια σχετικά με τη δραστηριότητά του. 
Παράλληλα, η εφαρμογή αναδεικνύει και τις απειλές για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες.
"Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως τραβά την προσοχή των ψηφιακών εγκληματιών" σχολίασε ο Εβγένι Τσερέσνεφ, επικεφαλής του τμήματος Global Mobile Business Development της Kaspersky Lab.
"Ενδεικτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, το 79,5% του συνόλου των επιθέσεων phishing στα κοινωνικά δίκτυα, στοχοποίησε αυτό το δίκτυο. Εκτός από το στοιχείο της διασκέδασης, το FriendOrFoe δίνει ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με τις πιθανές απειλές που αντιμετωπίζει ένας χρήστης, με κατανοητούς και απλούς όρους" κατέληξε ο Τσερέσνεφ.

Προς το παρόν, το FriendOrFoe είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Ρωσικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά (βραζιλιάνικη διάλεκτος), στα Ισπανικά (μεξικανική διάλεκτος), στα Αραβικά και στα Ιαπωνικά, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.
news.gr
Οταν κάποιος έχει αμύθητα πλούτη, μπορεί να εκπληρώσει την πιο τρελή του επιθυμία.

Οπως ο ιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, ο οποίος… με μία περιουσία ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν διστάζει να τοποθετήσει γήπεδα μπάσκετ στο γιοτ του.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ellison τοποθέτησε γήπεδα μπάσκετ σε τουλάχιστον δύο από τα σκάφη του. Kαι φυσικά τα αξιοποιεί καταλλήλως, καθώς χαλαρώνει ρίχνοντας τρίποντα στις μπασκέτες.

Δυστυχώς, όμως, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν είναι πάντα εύστοχος. Τι γίνεται λοιπόν όταν η μπάλα βγαίνει έξω από το…γήπεδο; Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει πάντα μία βενζινάκατος πίσω από το γιοτ για να μαζεύει την μπάλα που πέφτει στη θάλασσα.

Το πάθος του Ellison για το μπάσκετ είναι γνωστό. Προσπαθεί εδώ και χρόνια να αγοράσει μία ομάδα NBA. Αυτή τη φορά, ελπίζει ότι θα τα καταφέρει να αποκτήσει την L.A. Clippers και για το λόγο αυτό έχει καταθέσει προσφορά από κοινού με την Oprah Winfrey και το μεγιστάνα της ψυχαγωγίας David Geffen.

http://peiraxtiri.gr
Κυκλοφορεί περισσότερο ως φημολογία... Ο λόγος για την πιθανότητα εξαγοράς του ΑΦΜ της ΠΑΕ Αιγινιακός από τον Αρη, κάτι που θα σημάνει την εξασφάλιση της παρουσίας του στη Football League, στη θέση της ομάδας της Πιερίας. Η φημολογία εντάθηκε από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του Αιγινιακού, κ. Νιώπας δήλωσε ότι σκέφτεται να συνεχίσει στον Πιερικό, αφήνοντας την τωρινή του ομάδα ακέφαλη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως φεύγοντας θα χαρίσει το ΑΦΜ (πληροφορίες κάνουν λόγο για απαίτηση 500 χιλιάδων ευρώ), την ώρα που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις αντιδράσεις των φιλάθλων του Αρη, οι οποίοι, ευθύς εξαρχής, έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: novasports.gr
Ένας άνδρας συνελήφθη στο Όρεγκον του Πόρτλαντ με την κατηγορία ότι επιτέθηκε με ένα... ξίφος στο αυτοκίνητο μιας γυναίκας
Αυτό ωστόσο δεν είναι το πιο περίεργο.

Ο άνδρας, ήταν ντυμένος... ξωτικό, φορούσε περικεφαλαία και κρατούσε μια ασπίδα, ένα ξίφος και ένα «μαγικό ραβδί» στην... ένδοξη μάχη του κατά της BMW της γυναίκας. Η γυναίκα κάλεσε αμέσως την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας πειρατής χτυπούσε το αμάξι της.

Το «High Elf» (όπως αυτοπαρουσιάστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς, αρνούμενος ότι ήταν πειρατής) συνελήφθη από τις αρχές του Όρεγκον και όπως απεδείχθη ήταν όντως... ''high'', καθώς είχε κάνει χρήση της ναρκωτικής ουσίας LSD.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο ο Konrad Bass τους είπε ότι πολεμούσε κατά του Morgoth, χαρακτήρα του βιβλίου ''The Simlarillion''του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στην φωτογραφία, ο Morgoth ουδεμία σχέση έχει με... BMW!

Τι να πει κανείς...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Ford Motor Company λάνσαρε το μεγαλύτερό της minibus μέχρι σήμερα για την Ευρώπη. Το νέο Ford Transit Minibus διαθέτει μέχρι 18 καθίσματα και παρέχει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, άνεση και ασφάλεια.

Η άνεση των επιβατών έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μία πλήρως εξοπλισμένη πίσω καμπίνα και ανακλινόμενα καθίσματα με υποβραχιόνιο που διατίθενται για πρώτη φορά, μαζί με ανεξάρτητο σύστημα Air Condition πίσω και με ατομικούς αεραγωγούς σε κάθε κάθισμα.

Το νέο Transit υιοθετεί επίσης την τελευταία τεχνολογία Electronic Stability Control, και είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη που προσφέρει Curve Control. Πρόκειται για μία μοναδική τεχνολογία της Ford που σχεδιάστηκε για να επιβραδύνει το όχημα με ασφάλεια και σταθερότητα όταν μπαίνει πολύ γρήγορα σε μία στροφή όπως η μπάρα εξόδου στον αυτοκινητόδρομο – μαζί με άλλες λειτουργίες όπως το Roll Stability Control.

Το Transit Minibus εγκαινιάζει νέα πρότυπα με προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού που είναι μοναδικές στη Ford, όπως Lane Keeping Alert with Driver Alert, και φωνητικά ελεγχόμενο Ford SYNC with Emergency Assistance.

Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει έξι αερόσακους στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και αναδιπλούμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα.Ο τελευταίος κινητήρας diesel 2,2 λίτρων της Ford καταναλώνει 7,4 λίτρα l/100 χλμ. με εκπομπές 196 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα μοντέλα.

Χαρακτηριζόμενος από εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρύπων, ο κινητήρας HDT Stage VI διατίθεται σε εκδόσεις 125 PS και 155 PS και εφοδιάζεται με Auto-Start-Stop στάνταρ. Οι πωλήσεις ήδη ξεκίνησαν.
news.gr
Internet σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες επιδιώκει να πραγματοποιήσει η κορυφαία ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT DOCOMO σε συνεργασία με την Ericsson φέρνοντας στο προσκήνιο την τεχνολογία 5G.

Η NTT DOCOMO, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, καθώς και η Ericsson συνεχίζουν την συνεργασία τους από την εποχή των δικτύων 2G μέχρι και τα σημερινά δίκτυα 4G με σκοπό να πετύχουν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν δοκιμές τεχνολογίας 5G μέσα στο 2014.

Υπολογίζεται ότι η νέα τεχνολογία θα φέρει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ευρυζωνικών συνδέσεων και γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων, της τάξης των 10 Gbps χρησιμοποιώντας ζώνη συχνοτήτων 15 GHz.

Σύμφωνα με τον Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technical Officer στην ιαπωνική εταιρεία, «οι μελέτες για το 5G συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς το 2020. Εκτιμούμε ότι το 5G θα παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές εφαρμογές και θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για τους χρήστες και για την ίδια τη βιομηχανία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G μέσα από αυτή την πειραματική δοκιμή».

Η Ericsson συμβάλλει στην πραγματοποίηση των δοκιμών με τη δημιουργία προηγμένων κεραιών, οι οποίες διαθέτουν μεγάλο εύρος ζώνης και είναι κατάλληλες για τη μετάδοση υψηλών συχνοτήτων σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον διαθέτει νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.

Στόχος των δύο κολοσσών είναι η μετάβαση της βιομηχανίας στον χώρο του διαδικτύου.

http://www.seleo.gr 
Ξεκάθαρος όσον αφορά τη διαγωγή που πρέπει να έχουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής Μεξικού κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ήταν ο Μιγκέλ Ερέρα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου της χώρας.

Σαφείς είναι οι οδηγίες που έχει δώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μεξικού για τον τρόπο με τον οποίο θα παραμείνουν οι διεθνείς συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στις υποχρεώσεις τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, ο Μιγκέλ Ερέρα τόνισε ότι είναι απαγορευμένο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, το σεξ, το ποτό και το κάπνισμα!

Για το πρώτο, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις και ο 46χρονος προπονητής παρουσιάζεται ξεκάθαρος και δεν το συζητά καν!

"Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αντέξει ένα μήνα, δηλαδή 20 μέρες χωρίς σεξουαλική επαφή, τότε δεν είναι επαγγελματίας. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Θα μπορούν να φεύγουν λίγες ώρες από το ξενοδοχείο με τις οικογένειες τους, και να μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα", τόνισε ο Ερέρα.

Από την πλευρά του, όμως, ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Ρικάρδο Πελάες, υποστήριξε: "Επιτρέπονται οι σεξουαλικές σχέσεις κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, αρκεί να μην είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών"!

Πηγή: sport-fm.gr
Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο θέλει να είναι ο αμερικανικός στρατός. Οι επιτελείς δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, αλλά ούτε και τη φαντασία. Γιατί στο Πεντάγωνο υπάρχει πλάνο ακόμη και για την αντιμετώπιση ζομπι!

Κι όμως, αυτό αποκαλύπτει άρθρο του περιοδικού Foreign Policy. Αν και ακούγεται τουλάχιστον αστείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρχε ένα τέτοιο πλάνο έκτακτης ανάγκης προκειμένου ο στρατός των ΗΠΑ να αποκρούσει πιθανή εισβολή από ζόμπι, αλλά και για την επιχείρηση που θα έπρεπε να στηθεί για να προστατευθούν οι «μη ζόμπι». Το «CONOP 8888», όπως ονομαζόταν είχε μάλιστα την επισήμανση ότι «δεν πρόκειται για αστείο», αφού περιείχε μεταξύ άλλων αυστηρές οδηγίες για τη διατήρηση των εναπομεινάντων ανθρώπινων πληθυσμών αν ο πλανήτης ξαφνικά κυριευόταν από ζόμπι.

Το εν λόγω πλάνο χρονολογείται από τις 30 Απριλίου του 2011 και είναι αποτέλεσμα γενικότερης προεργασίας που είχε γίνει για την αντιμετώπιση παντός τύπου απειλών για το ανθρώπινο είδος. Προφανώς, τα ζόμπι ήταν μία από τις πιθανές εκδοχές για τις οποίες ήθελε να προετοιμαστεί ο αμερικανικός στρατός.

http://www.seleo.gr 
Το Επιγραφικό Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά. Ωστόσο μια πιο προσεκτική «ανάγνωση» των επιγραφών του -13.536, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού- είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να συναγωνιστεί επάξια και τα πιο εντυπωσιακά μουσεία της πρωτεύουσας. Αρκεί κανείς να το επισκεφτεί, αλλά και το ίδιο το μουσείο να συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις που το βγάζουν από την αφάνεια, όπως η ξενάγηση που έγινε στις 18 Μαΐου 2014, ημερομηνία που κάθε χρόνο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Με τίτλο «Εργαζόμενοι στην Αρχαιότητα», η περιήγηση πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, κάποια από τα οποία είχαν βγει από τις αποθήκες του γι' αυτόν τον σκοπό: Να αναδείξουν επαγγέλματα που είχαν την τύχη να μνημονεύονται στην αιωνιότητα, καθώς τα περισσότερα χαράχθηκαν μαζί με τα ονόματα αυτών που τα αφιέρωσαν στους θεούς. Γιατί οι πιο πολλές επιγραφές με αναφορά σε εργασίες του παρελθόντος -οι οποίες δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές- είναι αναθήματα (αφιερώματα) τεχνιτών που ζητούσαν τη συνδρομή της Αθηνάς Εργάνης, προστάτιδας της βιοτεχνίας και της χειρωνακτικής εργασίας.
Κναφεύς (βαφέας), τέκτων(αρχιτέκτων ή ξυλουργός), ναυπηγός, κιθαρωδός, ψαράς, πλύντρια, κεραμεύς είναι μερικά από τα επαγγέλματα που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε επιγραφές οι οποίες βρίσκονται είτε στο Επιγραφικό είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αφιερώματα εργατών και τεχνιτών από το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π. Χ. και τις αρχές του 5ου αι. π. Χ., τα οποία ανέθεταν στους θεούς και κυρίως στην Αθηνά Εργάνη ως ευχαριστήρια για τη συνδρομή και την προστασία της. Μια δήλωση εργασίας που φαίνεται ότι αποτελούσε κι ένα είδος διαφήμισης της τέχνης τους.
Κεραμείς και γλύπτες κατέχουν ιδιαίτερη θέση μεταξύ των αναθημάτων, με τους πρώτους να εμφανίζονται σε δεκάξι περιπτώσεις (από τις οποίες μόνο στις πέντε αναφέρεται η ιδιότητά τους) και τους δεύτερους σε ακόμα περισσότερες, καθώς ένας μεγάλος αριθμός αναθηματικών βάσεων σώζουν ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το όνομα του γλύπτη Ηγία, δασκάλου του Φειδία, γνωστού κυρίως από τη φιλολογική παράδοση, με την επιγραφή του Μουσείου να αποτελεί ίσως τη μοναδική ενεπίγραφη αναφορά σε αυτόν. Κι άλλες αναθηματικές βάσεις αναφέρουν ονόματα γλυπτών που διέπρεψαν στην αρχαιότητα, όπως του Αριστίωνα από την Πάρο, του Ονάτα από την Αίγινα και του Αρχέρμου από τη Χίο. Πολλοί, όπως οι παραπάνω, ήταν ιδιαίτερα φημισμένοι, με αμοιβές που σίγουρα έφταναν στα ύψη, δυστυχώς όμως τα έργα τους χάθηκαν, εκτός από ελάχιστα που συνδέθηκαν με τις βάσεις τους. Γι' αυτό και ο εντοπισμός των ονομάτων τους είναι τόσο σημαντικός.
Το επάγγελμα του γιατρού εμφανίζεται επίσης συχνά, κυρίως σε τιμητικά ψηφίσματα, που χρονολογούνται από τον 5ο ως τον 3ο αι. π. Χ., αλλά και σε επιτύμβιες στήλες ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Στα ψηφίσματα, τα ονόματα γιατρών μνημονεύονται τιμητικά για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ανιδιοτελώς στην πολιτεία, όπως του Φειδία από τη Ρόδο, που αναγράφεται σε ψήφισμα των τελών του 4ου αι. π. Χ. και το οποίο εντοπίστηκε στο Ασκληπιείο νότια της Ακρόπολης. Αλλά και γυναίκες τεχνίτριες - εργάτες εξέφραζαν ευγνωμοσύνη στη θεά προστάτιδά τους, την Αθηνά Εργάνη. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις τριών αναθηματικών επιγραφών του 4ου αι. π. Χ., με την πιο ενδιαφέρουσα να «μιλάει» με έμμετρο τρόπο για τη Μελίνα, την τεχνίτρια που ανέθρεψε τα τέκνα της με την τέχνη των χεριών της και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα αγαθά που της εξασφάλισε η πετυχημένη εργασία της ανέθεσε στη θεά ένα λίθινο αγαλμάτιο, το οποίο κατασκεύασε με μέρος των εισοδημάτων της.
Τέλος, πληροφορίες για εργασίες που συνηθίζονταν τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες δίνουν τμήματα από επιτύμβιες στήλες της περιόδου που σώζονται στο Επιγραφικό Μουσείο κι αλλού, όπως του αρχιτέκτονα, του κουρέα, του οικοδόμου, του τροχαδάριου (υποδηματοποιού), του υαλά, του υδραγωγού και του αναγνώστη.
news.gr
Μία στις τρεις γυναίκες που γίνεται για πρώτη φορά μητέρα εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης που συνδέονται με τη γέννηση του παιδιού της, την περίοδο της κύησης και/ή τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «BJOG: An international journal of obstetrics and gynaecology», είναι η πρώτη που παρακολουθεί έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό νέων μητέρων τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Η Ελίζαμπεθ Νταφ, ανώτατη σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την οικογένεια NCT εξηγεί ότι: «Αυτή η μελέτη εξέτασε την ψυχική υγεία γυναικών για μέχρι τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους, επομένως υποδηλώνει ότι η ψυχική υγεία κατά την περιγεννητική περίοδο (ορίζεται από την 28η εβδομάδα της κύησης έως και την πρώτη εβδομάδα της ζωής) χρειάζεται να παρακολουθείται για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Δεδομένης της συντριπτικής επίδρασης της επιλόχιας κατάθλιψης, οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας θα πρέπει να δίνουν την ίδια βαρύτητα στην ψυχική και σωματική υγεία των γονέων με μικρά παιδιά».
Oι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κατάθλιψη όταν το παιδί τους γίνεται τεσσάρων ετών, σε σχέση με την περίοδο που προηγήθηκε, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία καταρρίπτει την άποψη ότι τα ψυχολογικά προβλήματα μίας μητέρας συνήθως εμφανίζονται κατά ή μετά την έλευση του παιδιού.
Συνολικά, 1.507 γυναίκες σε έξι νοσοκομεία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας απάντησαν στους επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Murdoch για το Παιδί και του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων στο Πάρκβιλ της Βικτώριας, σχετικά με την εμπειρία τους με κρίσεις ψυχολογικής φύσης σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι που το παιδί τους έκλεισε τα τέσσερα χρόνια του.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σχεδόν μία στις τρεις μητέρες για πρώτη φορά ανέφεραν «συμπτώματα κατάθλιψης σε τουλάχιστον μία περίπτωση από τα πρώτα στάδια της κύησης και τέσσερα χρόνια μετά (και ότι) η παρουσία συμπτωμάτων κατάθλιψης ήταν μεγαλύτερη τέσσερα χρόνια μετά τον τοκετό».
Τα επεισόδια αυτά είναι συχνά μικρής διάρκειας και δεν συνεπάγεται ότι οι γυναίκες αυτές έχουν διαγνωστεί με επιλόχιο κατάθλιψη.
Μελέτες τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες εκτιμούν ότι το 10% με 15% γυναικών που αποκτούν για πρώτη φορά παιδί εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού, το 14,5% εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης εκ των οποίων 40% δεν είχαν αναφέρει προηγουμένως τέτοια συμπτώματα. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, οι γυναίκες με ένα μόνο παιδί (22,9%) έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με εκείνες με δύο ή περισσότερα παιδιά (11,3%).
Παράλληλα, περισσότερες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν επιλόχιο κατάθλιψη από την σχετική εκτίμηση του 10% με 15%, εν μέρει επειδή οι γυναίκες μπορεί να μπερδεύουν τα συμπτώματα αυτά– μεγαλύτερη ευαισθησία απ΄ό, τι συνήθως ή συχνότερο κλάμα, ανικανότητα απόλαυσης της μητρότητας, αδικαιολόγητη ανησυχία για την υγεία του βρέφους–ως καταστάσεις που βιώνουν όλες οι γυναίκες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά.
Μεταξύ 5% και 10% του γενικού πληθυσμού εμφανίζουν κατά μέσο όρο σοβαρής μορφής κατάθλιψη στη διάρκεια της ζωής τους.
aftodioikisi.gr
Μην αφήσετε το καλοκαίρι να σαμποτάρει την προσπάθεια απώλειας βάρους που έχετε ξεκινήσει με τόσο κόπο. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ο ζεστός καιρός και οι διακοπές είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χάσετε κιλά.
Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν μερικά λάθη που κάνετε και δεν συνειδητοποιείτε ότι όχι μόνο εμποδίζουν την προσπάθειά σας αυτή, αλλά φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ποια λάθη είναι αυτά για να ξέρετε πώς να τα αποφύγετε:

Χρησιμοποιείτε διαρκώς το κλιματιστικό: Αν ζείτε διαρκώς σε ένα περιβάλλον με χαμηλή ατμοσφαιρική θερμοκρασία τότε ρίχνετε τον μεταβολισμό σας και αυξάνετε το αίσθημα της πείνας, σύμφωνα με ερευνητές από το ερευνητικό κέντρο Pennington Biomedical του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το σώμα εκτίθεται σε θερμότητα και υγρασία, η όρεξη μειώνεται και έχετε την τάση να τρώτε λιγότερο συχνά και να επιλέγετε τροφές με λίγες θερμίδες.

Παρακάμπτετε γεύματα: Οι διατροφικές συνήθειες το καλοκαίρι αλλάζουν, αφού, κατά κανόνα οι άνθρωποι τρώνε λιγότερα γεύματα, αλλά με σαφώς μεγαλύτερη θερμιδική αξία σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Έτσι, το να παρακάμπτετε γεύματα, ειδικά το πρωινό, ισοδυναμεί με περισσότερες θερμίδες στο σύνολο της ημέρας.

Σνακ μετά το βραδινό γεύμα: Το γεγονός ότι το φως της ημέρας διαρκεί για 14-16 ώρες σημαίνει ότι ο οργανισμός αυτορρυθμίζεται ώστε να παραμένει ξύπνιος περισσότερες ώρες. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια μετά τις 8 το βράδυ και να καταφεύγει σε αρκετά σνακ ακόμα και μετά το βραδινό γεύμα. Η συχνότερη νυχτερινή διασκέδαση κάνει την κατάσταση αυτή ακόμα πιο επιβλαβή για την διατροφή σας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!