Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016


Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για έναν λάτρη της οδήγησης είναι η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου.

Η δική μου πρόταση για όσους μπορούν να διαθέσουν τουλάχιστον 44.929 ευρώ είναι η υβριδική έκδοση της BMW Σειράς 2 Active Tourer.

Προτείνω το γερμανικό αυτοκίνητο γιατί συνδυάζει πολλά στοιχεία: Ανήκει στην κατηγορία των μοντέρνων οχημάτων ενός όγκου. Προσφέρει άνετους χώρους.

Οι θέσεις τοποθετήθηκαν ψηλά για καλύτερη ορατότητα. Το τεχνολογικό υπόβαθρο είναι ζηλευτό γιατί η μάρκα αξιοποίησε την τελευταία γενιά των υβριδικών συστημάτων κίνησης. Είναι τετρακίνητο, οπότε σε πηγαίνει εύκολα για σκι στην Αράχοβα ή στον Παρνασσό.

Να σταθώ όμως στο υβριδικό σύστημα, γιατί οι συμβατικοί κινητήρες ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους. Αν και πλέον ο κυβισμός του κινητήρα δεν μετράει, σημειώστε ότι ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας είναι μόνο 1.500 κ.εκ. Οση ισχύ βγάζει -και δεν είναι λίγη- παντρεύεται με την ισχύ του ηλεκτρικού κινητήρα.

Η ένωση των 136 ίππων της θερμικής μονάδας και των 88 του ηλεκτροκινητήρα φέρνουν στο γκάζι 224 ίππους!

Στο καθημερινό μενού περιλαμβάνονται οι εκρηκτικές επιδόσεις και η απολαυστική οδήγηση. Τα 100 χλμ./ώρα είναι μια ευχάριστη υπόθεση που διαρκεί μόλις 6,7΄΄.

Διαθέσιμη κάθε στιγμή και η δυνατότητα να πιάσει τα 202 χλμ./ώρα. Οταν οδηγούσα προσεκτικά, η μέση κατανάλωση ήταν 8 λίτρα/100 χλμ., μόλις όμως έφτανα στα όρια του, η βενζίνη «εξατμιζόταν». Εκπομπές CO2 μόνο 46 γρ./χλμ.

Η τετρακίνηση εξασφαλίζεται γιατί ο βενζινοκινητήρας κινεί τους μπροστινούς τροχούς και ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω.

Η οδική συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από το έντονο οδηγοκεντρικό στίγμα της μάρκας. Η BMW προίκισε και αυτό το μοντέλο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην premium κατηγορία του.

Δοκίμασα να κινηθώ μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια. Εκανα 35 χλμ. με μηδενικό κόστος και μηδενικούς ρύπους.

Η μπαταρία φορτίζεται πλήρως από μία συμβατική ηλεκτρική πρίζα μέσα σε τρεις ώρες και 15 λεπτά. Η πρότασή μου για τη χριστουγεννιάτικη εκδρομή, σε όσους το αποκτήσουν, είναι τα Ζαγοροχώρια.
real.gr

Η Pippa Middleton παντρεύεται, νοικοκυρεύεται και ανοίγει σπίτι.

Ο γάμος θα γίνει στον Άγιο Μάρκο στο Ενγκελφιλντ του Μπέρκσαϊρ στις 20 Μαΐου.

Τα δυο της ανίψια ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte είναι παρανυφάκια στο μυστήριο και όχι η αδερφή της, Kate Middleton.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr
mc
Δράσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει τα φετινά Χριστούγεννα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Κυριακή 18/12, ώρα 11.00
Αναζητώντας το άστρο των Χριστουγέννων
Παιχνίδι θησαυρού για παιδιά 7-12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3490160
mc
Δευτέρα 26/12, ώρα 11.00
Ήλιος, το κοντινό μας Άστρο
Ομιλία – παρατήρηση του ήλιου με ηλιακό τηλεσκόπιο
Τρίτη 27/12, ώρα 11.00
Είσαι πιο έξυπνος από ένα διαστημικό παιδί;
Παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια
Τρίτη 27/12, ώρα 12.30
Οι Πειρατές του Διαστήματος
Παιχνίδι γνώσεων για ενήλικες
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3490160
Τετάρτη 28/12, ώρα 12.00
Χριστούγεννα με τον Βαγγέλη
Ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
Τετάρτη 28/12, ώρα 18.00
Ξενάγηση στο Μουσείο – Παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη
Πέμπτη 29/12, ώρες 11.00 και 12.30
Χριστουγεννιάτικο Αστρονομικό Εργαστήρι
Δράση για παιδιά
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3490160
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Τετάρτη 28/12, ώρα 12.00 /Είσοδος ελεύθερη
Bραδινή επίσκεψη Τετάρτης 28/02: 5 ευρώ για τους ενήλικες / 2,5 ευρώ για τα παιδιά και τους φοιτητές /δωρεάν για τους ανέργους
Κρατήσεις – Πληροφορίες: 210 3490160 / 210 3490036
https://www.facebook.com/visitorcenters
http://www.noa.gr
ΟΓΑ - Οικογενειακά επιδόματα: Εντός της εβδομάδας προγραμματίζει ο ΟΓΑ να πληρώσει τη δ' δόση του 2016 για το οικογενειακό επίδομα.
 
Ειδικότερα, από αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ο ΟΓΑ θα καταβάλει το οικογενειακό επίδομα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), αφού το κονδύλι που απαιτείται έχει εξασφαλιστεί.

Η πληρωμή δεν θα αφορά μόνο τη δ' δόση για το 2016, αλλά και εκκρεμότητες δικαιούχων που δεν έχουν πληρωθεί.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770.000, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ.

Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων καθώς και οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και ο «ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ».

http://www.newsbomb.gr 

10 αθηναϊκά bazaar για χριστουγεννιάτικα δωράκιαΠρωτότυπα, χειροποίητα δωράκια. Μουσικές. Μπουφέδες με λιχουδιές και ζεστό κρασί. Εργαστήρια και παιχνίδι για τα πιτσιρίκια. Και, πάνω απ’ όλα, χρήματα –έστω, λίγα– που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους και ζωάκια που το έχουν πολύ ανάγκη. Τα bazaar που πλημμυρίζουν την Αθήνα τις επόμενες μέρες δεν είναι μόνο μια πρώτης τάξης αφορμή να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα δωράκια. Είναι μια κανονικότατη γιορτή.

Δύο bazaar από τον ΟΚΑΝΑ

Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κοσμήματα και αξεσουάρ, όλα φιλοτεχνημένα από τα παιδιά του ΟΚΑΝΑ, σε δύο διευθύνσεις και τρεις ημερομηνίες:

- Παζάρι ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ώρες 08:00 – 16:00, στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21, Αθήνα).

- Παζάρι Μονάδας Εφήβων ΟΚΑΝΑ «Ατραπός», Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 10:00 – 20:00, στον χώρο της Μονάδας, Βαρβάκη 9, Γκύζη.

Bazaar του Φιλοζωικού Σωματείου Scars στο Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3, Γεράνι
Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11:00 έως τις 23:30

Πρωτότυπα t- shirt, φουλάρια, κούπες, χειροποίητα κοσμήματα, γούρια, Χριστουγεννιάτικα είδη και διακοσμητικά σπιτιού, από το φιλοζωικό σωματείο Scars, που φροντίζει και για τις λιγούρες μας, με vegetarian και vegan λιχουδιές στο ισόγειο του Ρομάντσο.



Bazaar των Δρόμων Ζωής στο Γκάζι
87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58, Σταθμός Μετρό «Κεραμεικός»)
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 10:00-22:00, και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 10:00-20:00

Οι Δρόμοι Ζωής στηρίζουν κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και οικογένειες στον Κεραμεικό, το Γκάζι, το Βοτανικό, το Μεταξουργείο. Αγοράζοντας δωράκια από το bazaar τους (που φέτος γιορτάζει τα 15 του χρόνια) ενισχύετε οικονομικά το έργο τους. Τι θα βρείτε εδώ; Κοσμήματα, πλεκτά, αξεσουάρ, γλυκίσματα, λικέρ και ξεχωριστές σπιτικές παρασκευές σε συσκευασία δώρου για τα Χριστούγεννα. Προσεγμένα αντικείμενα από δεύτερο χέρι διατίθενται επίσης σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ οι βιβλιόφιλοι θα ανακαλύψουν θησαυρούς στο «Μικρό βιβλιοπωλείο» από μεταχειρισμένα βιβλία κάθε γούστου.

Το bazaar πλαισιώνουν δημιουργικές δραστηριότητες και εργαστήρια για τα παιδιά, με θεατρικό παιχνίδι, χορό, τραγούδι, κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη και χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία, μουσικές lindy hop από τους Rhythm Hoppers, και την παιδική θεατρική παράσταση «Φιόγκος και κορδέλα» από τους Δον Κιχώτες. Τέλος, αν πεινάσετε, θα υπάρχει μπουφές με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, με εδέσματα ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας, καφέ, τσάι, ζεστό κρασί, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Bazaar του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr
Στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, Αθήνα, απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμεικός)
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, 10:00-20:00

Να μια χαριτωμένη λίστα που έφτιαξαν οι εθελοντές του σωματείου που φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια της Αθήνας, με τα δωράκια που θα βρείτε στο bazaar τους:

- Σκανδαλωδώς γούρικα γούρια για τη νέα χρονιά
- Χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα σας αρέσουν ακόμα και αν δεν σας αρέσουν τα Χριστούγεννα
- Κοσμήματα με θέμα τα ζώα –και όχι μόνο, θα υπάρχουν και σικ και κομιλφό
- Είδη για τον σκύλο σας και τη γάτα σας –πώς θα μπορούσαν να λείπουν;
- Βιβλία καινούρια και μεταχειρισμένα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές
- Ρούχα & αξεσουάρ μεταχειρισμένα –καθότι μόδα είναι και γυρίζει
- Χειροποίητα γλυκά και τρόφιμα
- Όλα τα αναμνηστικά είδη του σωματείου: T-shirts για μικρούς και μεγάλους, φούτερ, τσάντες, ποδιές μαγειρικής, αδιάβροχα, κούπες μπρελόκ, κοσμήματα κ.α

Το bazaar, που πραγματοποιείται φέτος για 13η χρονιά, θα πλαισιώνει πλούσιος μπουφές, με καφέ, αναψυκτικά και σπιτικά φαγητά και γλυκά, τα οποία ετοιμάζουν οι εθελοντές του σωματείου.



Bazaar Επώνυμων Μεταχειρισμένων Ειδών από το Make a Wish στο King George
Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 322 2210
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 10.00-20.00

Μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε επώνυμα αξεσουάρ σε άριστη κατάσταση και ασυναγώνιστες τιμές, δίνοντας νέο αέρα και στιλ στην γκαρνταρόμπα σας, και στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Make a Wish, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης
Στο 1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης, Γρηγορίου Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη (πίσω από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου)
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10.00-20.00

Χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα, χρηστικά αντικείμενα για όλο το σπίτι, κοσμήματα και ρούχα, πρωτότυπα αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας, βιβλία και CD, γεμίζουν τους πάγκους του bazaar μιας από τις πιο δραστήριες ζωοφιλικές ενώσεις της Αθήνας. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στον μπουφέ θα βρείτε φρέσκο καφέ, παγωμένα αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα vegeterian και vegan, donuts και φυσικά σκυλολιχουδιές.

Στο παζάρι συγκεντρώνονται επίσης τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως και αντικείμενα που για τα ζωάκια σας δεν είναι πια χρήσιμα αλλά για τα αδέσποτα ζώα είναι σημαντικά, όπως λουράκια, κουβέρτες, παλιά σπιτάκια/καλαθάκια/κλουβιά μεταφοράς, καθώς και τροφές.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το ξεblogάρισμα
Στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων, Ερμού 134, Θησείο
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 11.00-20.00 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 11.00-19.00

To ξεblogάρισμα διοργανώνει για 9η χρονιά το bazaar του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Φέτος όπως και πέρσι και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, μέρος των εσόδων θα στηρίξει τις ανάγκες μιας οικογένειας προσφύγων.

Στο bazaar θα βρείτε έργα τέχνης των κρατούμενων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλούς τίτλους βιβλίων καθώς και είδη ένδυσης και υπόδυσης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» την Κυριακή 11/12 στις 12.00.

Θα συλλέγονται επίσης είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.



Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2016 για το Monde της Ουγκάντα

Στο Metapolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, 3ος όροφος, Μοναστηράκι
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00-23.00, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 10.00-23.00 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00-14.00

Η ομάδα Φίλοι του Μόντε που στηρίζει το μικρό χωριό Μόντε στην Ουγκάντα και τα σχολεία του, διοργανώνει bazaar με παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα πωλούνται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του METApolis Metapolis Photography Seminars, και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε. Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού.

Bazaar στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ.: 2103250341
Από 16 έως 18 Δεκεμβρίου

Μικροαντικείμενα, χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια, βιβλία, κοσμήματα και συλλεκτικά αντικείμενα περιλαμβάνει το bazaar του πλακιώτικου μουσείου, οι αγορές στο οποίο ενισχύουν το έργο και τις δράσεις του. Τις ημέρες του bazaar διοργανώνονται επίσης εργαστήρια και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Bazaar στα Μανταλάκια της Αγίας Παρασκευής
Ιωάννη Ζερβού 10Α, Σταυρός Αγίας Παρασκευής, τηλ.: 210 6033553
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 17.00-21.00

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο “Τα Μανταλάκια” συγκεντρώνει μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, είδη δώρων, και υπέροχα γούρια για το νέο έτος σε ένα απογευματινό bazaar, έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Στο πλαίσιο του bazaar, διοργανώνονται παιδικά εργαστήρια, face painting και πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τα πιτσιρίκια. Για τους γονείς θα σερβίρεται τσάι του βουνού και ζεστός αχνιστός καφές, αλλά και υπέροχες χειροποίητες λιχουδιές από τα χεράκια των μαθητών του εργαστηρίου.

Τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους, μπορούν να συμμετέχουν στο Bazaar με δικές τους δημιουργίες και κατασκευές, οι οποίες θα εκτεθούν στον πάγκο “Χαρίζω – Ανταλάσσω”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.
Οι πιο τρομακτικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας
Φαντάσματα, βαμπίρ, παρέες που παγιδεύονται σε απομονωμένα σπίτια, πνεύματα που καταλαμβάνουν μικρά παιδιά και φρικιαστικός ψυχολογικός τρόμος που σε ακολουθεί για μέρες μετά την προβολή της ταινίας. Αν σας αρέσουν όλα τα παραπάνω και ψάχνετε κάτι «φρέσκο» για να δείτε από το είδος των ταινιών τρόμου, τσεκάρετε τα παρακάτω φιλμ που ανανέωσαν το είδος με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία δεκαετία.

Το ορφανοτροφείο (2007)

Μια γυναίκα επιστρέφει στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε και το βρίσκει εγκαταλελειμμένο, τριάντα χρόνια μετά. Όταν αποφασίζει πως θέλει να το αποκτήσει και να το επαναλειτουργήσει, κάτι παράξενο θα αρχίσει να συμβαίνει στην οικογένειά της. Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά, με τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στην παραγωγή, στήνουν μία εφιαλτικά έντονη ατμόσφαιρα με πολύ… θάνατο.

Rec (2007)

Ισπανόφωνος τρόμος στα καλύτερά του, σε αυτό το καλτ πλέον θρίλερ της περασμένης δεκαετίας, στο οποίο μία δημοσιογράφος με τον cameraman της ακολουθούν μια ομάδα πυροσβεστών σε ένα παλιό κτίριο για να τους καταγράψουν εν δράσει. Αυτό που καταγράφουν τελικά όμως είναι μια ημέρα τρόμου, αφού στην πολυκατοικία κρύβεται ένα φρικιαστικό, άρρωστο μυστικό. Η εμπειρία θέασης γίνεται ακόμη πιο τρομακτική χάρη στην τεχνική του «found footage», αφού όλα τα βλέπουμε μέσα από την «ματιά» του cameraman.

The Conjuring (2013)

Δύο παραψυχολόγοι βοηθούν μια οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη με παράξενα φαινόμενα στην έπαυλή της. Μια πανίσχυρη δαιμονική οντότητα τριγυρνά στο απομονωμένο σπίτι τους, και δίνει τη δυνατότητα στον σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν να μας τρομάξει, όχι απλώς χάρη στα «jump scares» του αλλά επειδή έχει δημιουργήσει χαρακτήρες για την τύχη των οποίων πραγματικά ανησυχούμε.

Let the Right One In (2008)

Ένα μικρό αγόρι που ζει με την μητέρα του στη Σουηδία, την δεκαετία του ’80, αρχίζει να νιώθει μια παράξενη έλξη για μια νεαρή γειτόνισσά του, η οποία ωστόσο φαίνεται να σχετίζεται με τους φόνους που συμβαίνουν στην περιοχή. Ο Τόμας Άλφρεντσον σκηνοθετεί υποδειγματικά, στήνοντας μυσταγωγική ατμόσφαιρα με απόκοσμες σκηνές αλλά και τρυφερές εξάρσεις. Το «Άσε το κακό να μπει» είναι μία από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες τρόμου του 21ου αιώνα μας επανασυστήνει τα βαμπίρ.

Babadook (2014)

Μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το γιο της, προσπαθεί να τον καθησυχάσει από τους συνεχείς του εφιάλτες. Όταν ένα μυστηριώδες βιβλίο με το φρικιαστικό παραμύθι του Babadook έρχεται… απρόσκλητο στο σπίτι τους, το αγόρι βεβαιώνεται ότι αυτός είναι που τον κυνηγά στα όνειρά του. Και αρχίζει ένας σκοτεινός εσωτερικός πόλεμος στο σπίτι, που μεταμορφώνεται σε ψυχολογικό θρίλερ το οποίο σίγουρα θα περιλαμβάνεται σύντομα στα κλασικά του είδους.

It Follows (2014)

Ένας αστικός θρύλος μεταμορφώνεται σε μοντέρνο θρίλερ από τον Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ. Όλα ξεκινούν όταν μία νεαρή γυναίκα γνωρίζει έναν μυστηριώδη άνδρα, ο οποίος μετά από μια νύχτα πάθους της ανακοινώνει ότι της μετέδωσε ένα σεξουαλικό νόσημα… μεταφυσικού χαρακτήρα, που θα την ακολουθεί παντού μέχρι να τη σκοτώσει. Κάπως έτσι αρχίζει ένα εφιαλτικό ταξίδι για την κοπέλα, σε ένα ανεξάρτητο θρίλερ με υπνωτιστικούς ρυθμούς και φόντο ένα εξίσου τρομακτικό Ντιτρόιτ.

Cabin in the woods (2011)

Το «Μικρό σπίτι στο δάσος» ακολουθεί την περιπέτεια μιας παρέας πέντε φίλων που αποφασίζει να περάσει το σαββατοκύριακό της σε ένα απομονωμένο σπιτάκι. Εκεί, στην καρδιά του δάσους, θα υποβληθούν σε μια φρικιαστική δοκιμασία, ενόσω παρακολουθούνται από κάμερες. Το θρίλερ αυτό χρησιμοποιεί όλες τις συμβάσεις του είδους, αλλά τις απογειώνει με υπέροχα ευρήματα και κλείνει το μάτι σε παλαιότερα αριστουργήματα τρόμου.

The Mist (2007)

Η «Ομίχλη» είναι ίσως το καλύτερο και σίγουρα μια από τις πιο παραγνωρισμένες διασκευές βιβλίου του Στίβεν Κινγκ. Σκηνοθετημένο από τον Φρανκ Ντάραμποντ (Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, Πράσινο Μίλι), το ψυχολογικό θρίλερ εκτυλίσσεται σε ένα σούπερ μάρκετ μιας μικρής πόλης, στην άκρη της οποίας λειτουργεί στρατιωτική βάση. Ξαφνικά, κι ενώ δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ, πυκνή ομίχλη τυλίγει την περιοχή και ένα θανατηφόρο πλάσμα παραμονεύει μέσα σ’ αυτή. Το πιο απολαυστικό μέρος της ταινίας είναι ο μικρόκοσμος της κοινωνίας που στήνεται μέσα στο σούπερ μάρκετ και οι συγκρούσεις θρησκευτικού και ψυχολογικού χαρακτήρα που διαμείβονται ανάμεσα στα ράφια.

Πολλές φορές έχουμε δει παράξενα σύννεφα να εμφανίζονται στον ουρανό. Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη προκαλούν ενδιαφέρον και απαθανατίζονται από τους φωτογράφους.

Ένα τέτοιο σύννεφο λοιπόν έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές μέρες πάνω από τα σπίτια στην πόλη Fujisawa, που βρίσκεται στην επαρχία Kanagawa, στην Ιαπωνία.



“Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου είδα μια στρογγυλή μπάλα σε σχήμα σύννεφου. Κοίταξα στο νέφος για μια στιγμή και το φωτογράφισα. Το σχήμα του ήταν εντελώς σφαιρικό”, αναφέρει χρήστης στο twitter, ο οποίος ανέβασε τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το εν λόγω σύννεφο δημιουργείται από κύματα αέρα που έρχονται από τα βουνά σε μια μέρα με δυνατούς ανέμους.





ΠΗΓΗ: perierga.gr
Πώς θα προφυλαχτώ από γρίπη και ιώσειςΕίναι εκείνη η περίοδος του χρόνου που οι βήχες και τα φυσήματα μύτης στο περιβάλλον μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και ιώσεις/γρίπη «ρίχνουν» ολοένα και περισσότερο κόσμο στο κρεβάτι.

Αν κολλήσουμε, τότε το πράγμα θα κάνει τον κύκλο του κι εμείς θα ταλαιπωρηθούμε (τουλάχιστον) πέντε ημέρες.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε; Με μερικούς βασικούς και απλούς κανόνες.

Νίψτε τας χείρας σας

Κάτι ήξερε ο Πιλάτος. Περίπου το 80% των μεταδιδόμενων ιών πραγματοποιείται με την επαφή και ένα απλό, αλλά τακτικό, πλύσιμο των χεριών μπορεί να σας γλιτώσει από αρκετή ταλαιπωρία. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε βρύση, χρησιμοποιήστε κάποιο αντισηπτικό τζελ.

Μην πιάνετε το πρόσωπό σας

Ο ιός της γρίπης και γενικότερα οι ιοί «μπαίνουν» στο σώμα  από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Αγγίζοντας το πρόσωπό σας, αυξάνετε τις πιθανότητες κάποιος… άτακτος ιός να εισχωρήσει στον οργανισμό.

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Η αερόβια άσκηση, και οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνει την καρδιά σας να δουλεύει παραπάνω έχει αποδεδειγμένα θετική επίδραση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τα «αμυντικά» κύτταρα του οργανισμού.

Η σωστή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε υγρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό και να μειώσει τις πιθανότητες να σας «ρίξει» μια ίωση. Προτιμήστε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά (για βιταμίνη C) και άπαχο κρέας (για βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο και σίδηρο).

Καλά «ζζζζ»

Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και ποιοτικά. Η έλλειψη ύπνου, σε κάποιους ανθρώπους, έχει αρνητική επίπτωση στο ανοσοποιητικό σύστημα και «ρίχνει» την άμυνα του οργανισμού.

Κάπνισμα στοπ

Οι καπνιστές αποδεδειγμένα αρρωσταίνουν συχνότερα και βαρύτερα. Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα «χτυπά» το ανοσοποιητικό σύστημα, ξηραίνοντας την αναπνευστική οδό και προκαλώντας βλάβες στους ιστούς που προστατεύουν το αναπνευστικό από την «έφοδο» των ιών.

Μειώστε το ποτό

Όπως το τσιγάρο έτσι και το αλκοόλ βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και σας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις και γρίπη. Παράλληλα προκαλεί αφυδάτωση η οποία επίσης «μπλοκάρει» τους αμυντικούς μηχανισμούς.

Χαλαρώστε

Το στρες – μαντέψτε – τσακίζει το ανοσοποιητικό, επομένως οποιαδήποτε προσπάθεια χαλάρωσης μέσα στην ημέρα (ακόμα και για 30 λεπτά) θα το… ανακουφίσει.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!