Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην υγεία των ανθρώπων, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, κρούουν δύο...
καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Δ. Παντή, και τον καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ, Αλέξη Μπένο, η αιθαλομίχλη επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα των πόλεων και έχει άμεσες και μακρόχρονες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Επικαλούμενοι τη διεθνή εμπειρία, με χαρακτηριστικό και συμβολικό παράδειγμα την αντίστοιχη κρίση του Λονδίνου το 1952, σημειώνουν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση πρόκλησης νοσηρότητας και θνησιμότητας σε καταστάσεις, οξείας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Οι άμεσα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συνεχίζουν οι καθηγητές, είναι οι πάσχοντες από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και όσοι ζουν σε ακραίες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (ήδη καθημερινά αναφέρονται θάνατοι από ασφυξία και εμπρησμό οι οποίοι καθορίζονται από την αδυναμία θέρμανσης).

Σύμφωνα με τους καθηγητές, εκτός από τις άμεσες και ακραίες επιπτώσεις, οι οποίες και προκαλούν συνήθως το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, υπάρχουν και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις από τη μακρόχρονη έκθεση στην αέρια ρύπανση. "Την ίδια την αιθαλομίχλη αποτελούν σωματίδια εμπλουτισμένα με οργανικές ενώσεις και μέταλλα, προϊόντα καύσεων υποπροϊόντων θέρμανσης. Τα σωματίδια αυτά όπως έχει αποδειχθεί από σειρά διεθνών ερευνών έχουν καρκινογόνο δράση, της οποίας τα αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά μετά από λίγα χρόνια και όχι σήμερα", εξηγούν οι ίδιοι.

Στο σημείο αυτό τονίζουν στη διαδικασία της καρκινογένεσης δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης. Με την έννοια αυτή, όπως επισημαίνουν, "η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα πάρει μέτρα αν η ρύπανση περάσει τα όρια που η ίδια ορίζει είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτη, παραπλανητική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία".

Με βάση τα παραπάνω, οι δύο καθηγητές θεωρούν επιτακτική τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσης θέρμανσης με βάση την υπάρχουσα κατά περίπτωση οικιακή υποδομή (πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό), ώστε να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η σημερινή κρίση αναδεικνύει ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένου αειφορικού στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση τόσο των επιτακτικών αναγκών οικιακής θέρμανσης, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος στις πόλεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η επίσημη ιστοσελίδα της μπουντεσλίγκα επέλεξε τα 10 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Απολαύστε τα.






http://www.enikos.gr 
«Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν κομμάτια σάρκας από τα δαγκώματα των ψαριών», δήλωσε ο νοσοκόμος Σεντουριόν 

Με αίμα «βάφτηκαν», ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα νερά του ποταμού Παρανά στην Αργεντινή, όταν μαζική επίθεση πιράνχας προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 60 λουόμενων.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ένα 7χρονο κορίτσι που έχασε κομμάτι δαχτύλου της λόγω της επίθεσης. Ακόμα έξι παιδιά τραυματίστηκαν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κυριολεκτικά έχασαν κομμάτια σάρκας από τα δαγκώματα των ψαριών», δήλωσε ο νοσοκόμος Γκουστάβο Σεντουριόν.

Τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν στα άκρα, χέρια και πόδια.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η «μεγάλη επιθετικότητα» των σαρκοβόρων ψαριών και η κίνησή τους κοντά στην επιφάνεια οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή του ποταμού Παρανά, με τη ζέστη να οδηγεί και χιλιάδες πολίτες στα νερά του ποταμού.

http://www.parapolitika.gr 
Το Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμών…

Ωστόσο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, πολλοί από τους άντρες που συνδέθηκαν με την ανασκαφή πέθαναν σε περίεργες καταστάσεις, όπως πυρετός, μόλυνση στο αίμα, έγκλημα και αυτοκτονία. Γρήγορα κυκλοφόρησε η φήμη πως οι άντρες είχαν χτυπηθεί από την Κατάρα του Τουταγχαμών.

Υπάρχει μάλιστα μία θεωρία πως ένας αριθμός από τους πιο βίαιους θάνατους ήταν σχέδιο του Βρετανού αποκρυφιστή Άλιστερ Κρόουλι, σε αντίποινα επειδή ενόχλησαν τον τάφο του βασιλιά.

Η κατάρα του Τιμούρ

Ο Τιμούρ ήταν ένας Τούρκος ηγέτης του 14ου αιώνα υπεύθυνος για περίπου 17 εκατομμύρια θανάτους, περίπου το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είχε επίσης μία αποκρουστική τάση να φτιάχνει τεράστιες πυραμίδες από ανθρώπινα κρανία ενώ στον τάφο του είχαν γραφτεί τα λόγια “όταν θα σηκωθώ από τους νεκρούς, ο κόσμος θα σειστεί”.

Τον Ιούνιο του 1941, ο Σοβιετικός ανθρωπολόγος Μιχαήλ Γερασίμοφ έκανε ανασκαφή στον τάφο του τύραννου και μάλιστα πήρε το κρανίο του Τιμούρ. Δύο ημέρες αργότερα η Γερμανία εισέβαλε στην Σοβιετική Ένωση, κάτι που οδήγησε στον θάνατο εκατομμυρίων Σοβιετικών. Ο Τιμούρ θάφτηκε ξανά σε μία πλήρως Ισλαμική τελετή τον Νοέμβριο του 1942, ελάχιστα πριν την Σοβιετική νίκη στην Μάχη του Στάλινγκραντ.

Η κατάρα του Τεκουμσέχ

Ήταν το 1931 όταν το Ripley’s Believe It or Not τόνισε για πρώτη φορά πως οι πρόεδροι που ήταν εκλεγμένοι ή είχαν επανεκλεγεί κάθε 20 χρόνια (ή η χρονιά εκλογή τους τελείωνε σε μηδέν) είχαν μία ατυχής συνήθεια να πεθαίνουν ενώ ήταν ακόμα Πρόεδροι. Ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Τζέιμς Γκάρφινλντ και ο Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ δολοφονήθηκαν, ο Γουίλιαμ Χάρισον πέθανε από πνευμονία και ο Γουόρεν Χάρντινγκ από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Και τα πράγματα δεν καλυτέρευσαν μετά το 1931. Ο Φράνκλιν Ρούζβελτ και η πιο διάσημη περίπτωση, ο Τζον Κένεντι.

Ποια είναι η ρίζα της κατάρας; O Τεκουμσέχ ήταν ο αρχηγός της φυλής Shawnee που πολέμησε εναντίον του Προέδρου Χάρισον στη μάχη του Tippecanoe το 1811, και ο αδελφός του, γνωστός ως ο Προφήτης λέγεται πως καταράστηκε τον Χάρισον και όλους τους μελλοντικούς ένοικους του Λευκού Οίκου.

Η κατάρα των Κένεντι

Ο Τζον Κένεντι και ο αδελφός του Μπόμπι δολοφονήθηκαν και οι δύο, η Ρόζμαρι Κένεντι υπέφερε από μία αποτυχημένη λοβοτομή, ο Τεντ Κένεντι ήταν υπεύθυνος για ένα ατύχημα που σκότωσε τη γυναίκα συνεπιβάτη του, ενώ τέσσερα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν σε αεροπορικά ατυχήματα.

Η κατάρα του My Way

Κατά την διάρκεια των ‘00s τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν ενώ τραγουδούσαν το ‘My Way’ σε karaoke μπαρ στις Φιλιππίνες, στο σημείο που πολλά μπαρ αφαίρεσαν το τραγούδι. Τα karaoke μπαρ στις Φιλιππίνες μπορούν συχνά να είναι πολύ βίαια, με πολλούς να καυγαδίζουν λόγω των κακών… ερμηνειών. Γιατί όμως το My Way προκαλεί τους ανθρώπους με αρνητικό τρόπο; «Είναι τόσο αλαζονικό» θα πει ο δάσκαλος τραγουδιού Μπουτς Αλμπαράτσιν στους New York Times το 2010. «Οι στίχοι προκαλούν συναισθήματα υπερηφάνειας και αλαζονείας στον τραγουδιστή, σαν να είσαι κάποιος, ενώ στην πραγματικότητα είσαι ένας ασήμαντος».

Η κατάρα των Ρομανώφ

Ο Οίκος των Ρομανώφ, η αυτοκρατορική δυναστεία που ήταν στην εξουσία της Ρωσίας από το 1613 μέχρι την Επανάσταση του Φεβρουαρίου του 1917, υπέφερε μίας ασυνήθιστης ποσότητας από ατυχίες και τραγωδίες μέσα στους τρεις αιώνες της κυριαρχίας της.

Πάνω από 280 πρώιμους θανάτους, ατυχήματα και αρρώστιες που έπεσαν επάνω στην οικογένεια, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την φριχτή σφαγή του Τσάρου Νικολάου Β’ και της οικογένειάς του (φωτο) από τους Μπολσεβίκους το 1818.

Ο Αλεξέι Νικολάεβιτς, ο μοναδικός γιος του Νικολάου Β’, γεννήθηκε με αιμοφιλία –μία πάθηση πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά βασιλικά μέλη εκείνη την εποχή- και πολλοί υποστηρίζουν πως ήταν η κοντινή σχέση της οικογένειας του Τσάρου με τον “θεραπευτή” Γκριγκόρι Ρασπούτιν που βοήθησε στην δυσφήμηση των Ρομανώφ και οδήγησε στην πτώση της.

Η κατάρα του Ότζι, η Παγωμένη Μούμια

Ο άντρας της λίθινης εποχής, ο Ότζι, ανακαλύφθηκε στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας το 1991, όπου είχε μείνει παγωμένος στο χιόνι για πάνω από 5.000 χρόνια, καθιστώντας την πιο παλιά φυσική ανθρώπινη μούμια της Ευρώπης. Έκτοτε, θεωρίες συνομωσίας μιλάνε για επτά άτομα που σχετίζονταν με την ανακάλυψή του και που βρήκαν τον θάνατο, συμπεριλαμβανομένων του συν-εξερευνητή Χέλμουτ Σάιμον και του Κόνραντ Σπίντλερ, τον πρώτο που εξέτασε το σώμα στο νεκροτομείο.

Ωστόσο οι πιο λογικές φωνές έχουν επίσης τονίσει πως, όταν στην πραγματικότητα εκατοντάδες ανθρώπων έχουν συσχετιστεί με την Παγωμένη Μούμια από την ανακάλυψή της και επτά απ’ αυτούς έχουν πεθάνει μέσα σε διάστημα 20 χρόνων, αυτό δεν είναι κάτι για να χάνει κανείς την ψυχραιμία του.

Η κατάρα του Poltergeist

Η λυπηρή και αναμφισβήτητη αλήθεια είναι πως τέσσερα μέλη από το καστ της κινηματογραφικής τριλογίας του Poltergeist βρήκαν πρόωρο θάνατο στα έξι χρόνια ανάμεσα στις κυκλοφορίες του πρώτου και του τρίτου φιλμ, συμπεριλαμβανομένων της 22χρονης Ντομινίκ Ντουν (έπαιζε την Ντάνα στο πρώτο φιλμ), που στραγγαλίστηκε από το αγόρι της το 1982 και την Χέδερ Ο’ Ρουρκ (η Κάρολ-Αν σε όλα τα τρία φιλμ) που πέθανε στην ηλικία των 12 μετά από χρόνια ασθένειας.

Η φήμη της υποτιθέμενης κατάρας φουντώνει από το γεγονός πως σε διάφορες σκηνές του Poltergeist και Poltergeist II χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πτώματα για σκηνικά.

The 27 Club

Το 27 Club αναφέρεται στο γεγονός πως μία σειρά από μουσικούς που έζησαν έντονα, χτυπήθηκαν στο απόγειό τους, και στην ηλικία, το μαντέψατε, των 27 ετών.

Η Έιμι Γουάινχαους είναι ένα διάσημο πρόσφατο μέλος, όμως αυτή η ουράνια χορωδία του rock’n’roll περιλαμβάνει επίσης τους Κερτ Κομπέιν, Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν, Ρόμπερτ Τζόνσον και Τζιμ Μόρισον, για να ονομάσουμε ορισμένους.

H κατάρα του Superman

Η φερόμενη ως κατάρα του Superman αναφέρεται σε τραγωδίες που έχουν τύχει σε δημιουργούς που σχετίστηκαν με προσαρμογές του Superman –με πιο διάσημες περιπτώσεις να είναι ο μακαρίτης Κρίστοφερ Ριβ που έμεινε παράλυτος όταν έπεσε από το άλογό του το 1995 και αργότερα πέθανε από επιπλοκές, και ο Τζορτζ Ριβς που έπαιξε τον σούπερ ήρωα στην τηλεοπτική σειρά του 1950, Adventures of Superman, και βρέθηκε νεκρός το 1951 από, όπως λέγεται, πιθανή αυτοκτονία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όταν γυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα όσο καμιά άλλη εποχή του χρόνου.

Μπορεί οι χαμηλές θερμοκρασίες να μας αποτρέπουν να βγούμε από το σπίτι, όμως μερικές φρέσκες ιδέες είναι αρκετές για να μας κινητοποιήσουν.

Προσαρμογή στον καιρό: Η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη, όμως το σώμα συνηθίζει στον κρύο καιρό. Η χαμηλή θερμοκρασία καθυστερεί λίγο την προθέρμανση, όμως οι γυμναστές τονίζουν ότι πρέπει να επιμένουμε στην προσπάθεια.

Γυμναστική με παρέα: Οι φίλοι μπορούν να μας δώσουν το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Άλλωστε, η γυμναστική με παρέα είναι πάντα πιο ευχάριστη και κάνει το χρόνο να περνά πιο γρήγορα.

Ενυδάτωση: Ακόμη κι αν δεν κάνει ζέστη, το σώμα αφυδατώνεται και χρειάζεται αναπλήρωση των υγρών.

Κατάλληλη ενδυμασία: Η καλύτερη λύση είναι τα πολλά και λεπτά ρούχα που προστατεύουν από τον αέρα και το κρύο αλλά ταυτόχρονα απορροφούν και τον ιδρώτα. Μπορούμε να αφαιρέσουμε μία στρώση εάν ζεσταθούμε και να προσθέσουμε μία στρώση εάν κρυώσουμε. Επίσης, πρέπει να χέρια και τα αυτιά να είναι καλυμμένα, καθώς είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Δεν πρέπει να παραλείπουμε το αντηλιακό, καθώς ακόμη και ο χειμερινός ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Συνετή διάρκεια: Τα παραπάνω μέτρα προστασίας έχουν ένα «όριο αντοχής». Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ κακές και η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, μάλλον είναι καιρός να επιστρέψουμε στη ζεστασιά του σπιτιού.
Ούτε μία στιγμή δεν του πέρασε από το μυαλό να κρατήσει για τον εαυτό του μια σακούλα με 300.000 δολάρια που βρήκε μέσα στο ταξί που οδηγούσε ο Gerardo Gamboa, ποσό που είχε προέλθει από μια τυχερή βραδιά τζογαρίσματος στο Λας Βέγκας.

Ο οδηγός ταξί επέστρεψε στον ιδιοκτήτη τους το ποσό, ο οποίος τον ευχαρίστησε χωρίς ωστόσο να του δώσει ούτε δολάριο από τα κέρδη του, υποσχόμενος ωστόσο να το κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η τιμιότητα όμως του Gerardo Gamboa ανταμείφθηκε με 1.000 δολάρια μπόνους από τους εργοδότες του, την εταιρεία Yellow Checker Star Transportation, και ένα δείπνο για δύο, ενώ τον ανακήρυξαν και υπάλληλο της χρονιάς.

http://www.entertv.gr 
Η γραμμή βοήθειας McResource, της τεράστιας αλυσίδας fast food, McDonalds, εκφράζοντας την ανησυχία της για την υγεία των εργαζομένων σε αυτήν, τους προτρέπει να μην καταναλώνουν τα προϊόντα τα οποία παρασκευάζουν.

«Το πρόχειρο φαγητό είναι γρήγορο, σε λογικές τιμές και άμεσα διαθέσιμο. Καθώς, λοιπόν, είναι προσιτό και οικονομικό για ένα φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, περιέχει σε υψηλές τιμές αλάτι, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, συστατικά που μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου και να τον οδηγήσουν στην παχυσαρκία», επισημαίνει η γραμμή βοήθειας, ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «Αλλά αν πάλι, δεν μπορείτε να αποφύγετε το fast food προτιμήστε να καταναλώσετε σαλάτες ,νερό και κάποιο σάντουιτς. Σε καμία περίπτωση τηγανητά».

Μεταξύ άλλων μάλιστα επισημαίνει πως αυτό το είδος διατροφής θα πρέπει να αποφεύγεται από ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, πίεση και προβλήματα με την καρδιά.

Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, των McDonalds τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση η McResource δεν δίνει συμβουλές κατά του fast food»!

http://www.4news.gr

Όταν η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στη showbiz...

Πως αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς την πρόθεση του Kanye West να ανταλλάξει γαμήλιους όρκους με την Kim Kardashian στο... διάστημα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun που επικαλείται ανώνυμη πηγή «ο Kanye τρελαίνεται με την ιδέα ο γάμος να γίνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από το Λος Άντζελες».

«Θέλει να είναι η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή που θα περάσουν οι δύο τους. H Kim είναι τόσο ευτυχισμένη που τον αφήνει να κάνει ό,τι τρελό θέλει» συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Το μοναδικό μειονέκτημα της επιλογής αυτής, σύμφωνα με τη βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, είναι ότι την τελετή αυτή θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μόνο δύο άτομα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει, τέλος, ότι ο Kanye έχει ήδη έρθει σε επαφη με ιαπωνική εταιρεία που ισχυρίζεται ότι οργανώνει ταξίδια στο διάστημα έναντι περίπου 840.000 ευρώ.

http://www.seleo.gr

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα , η μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας, που είχε ως αποτέλεσμα να επιλεχθούν 1.348 υπάλληλοι για απομάκρυνση, χωρίς διαφανή κριτήρια.

Η επίμαχη μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί αρχικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μετά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη διαβίβασε στην Βουλή.

http://aftodioikisi.gr 
Κάθε πότε περνάει απο το μυαλό σας το σεξ αν ανήκετε στο «ισχυρό φύλο»;

Ο διαδεδομένος αστικός μύθος θέλει τους άνδρες να σκέφτονται κάθε 7 δευτερόλεπτα, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να απειλείται η πρωτοκαθεδρία τους στις πικάντικες σκέψεις, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους που πραγματοποίησαν τη μελέτη, οι άνδρες σκέφτονται κατά μέσο όρο το σεξ κάθε 28 λεπτά, δηλαδή 34,2 φορές τη μέρα, εξαιρουμένου του οκτάωρου βραδινού ύπνου, ενώ οι γυναίκες 18,6 φορές, δηλαδή κάθε 51 λεπτά.

Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν στο μέσο όρο ανδρών και γυναικών, καθώς υπήρξαν και παραδείγματα ανδρών που είχαν σχεδόν μόνιμα σταμμένο το μυαλό τους στο σεξ με 388... ροζ σκέψεις, αλλά και γυναικών που έτρεχε ο λογισμός τους σε ερωτικό περιεχόμενο ακόμα και 140 φορές τη μέρα.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας στην Αϊόβα των ΗΠΑ, η οποία έστειλε ευχετήριο γράμμα στον άνδρα της και τη νέα του σύζυγο, δύο και πλέον χρόνια μετά το θάνατό της. 
 
Η Μπρέντα Σμιτς, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έφυγε από τη ζωή από καρκίνο των ωοθηκών τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ένα μήνα πριν αποβιώσει έγραψε μία επιστολή, την οποία εμπιστεύτηκε σε φίλη της, προκειμένου η τελευταία να την επιδώσει σε συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος την περίοδο των Χριστουγέννων διαβάζει στον "αέρα" ευχές ακροατών. Βασική προϋπόθεση ήταν να το κάνει αυτό όταν ο άνδρας της, Ντέιβιντ, έβρισκε μία νέα γυναίκα για να περάσει τη ζωή του.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Ντέιβιντ έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, με την οποία είχε συνάψει σχέση και έτσι η φίλη έστειλε το γράμμα της Μπρέντα στον ραδιοφωνικό σταθμό. Οι υπεύθυνοι του σταθμού αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία της Μπρέντα και αφού ενημέρωσαν απλά τον Ντέιβιντ ότι είχαν ένα γράμμα που τον αφορούσε, προχώρησαν τη διαδικασία.

"Ο λόγος που έγραψα αυτό το γράμμα είναι αυτός. Να κάνω μια ευχή. Θέλω να ευχηθώ στον Ντέιβιντ, στα παιδιά, στη σύντροφο του και στην οικογένεια της. Θέλω να ξέρουν ότι τους αγαπώ πολύ και θέλω πάντα να αισθάνονται ασφαλείς σε έναν κόσμο με πόνο" ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επιστολή.

Συνεχίζοντας, η Μπρέντα ανέφερε αναλυτικά τις ευχές: ένα μασάζ για την νέα σύντροφο του Ντέιβιντ, ένα μαγικό ταξίδι για όλη την οικογένεια που θα μείνει αξέχαστο και να αναγνωριστεί η προσπάθεια που έκανε η ομάδα γιατρών και νοσηλευτών που είχε αναλάβει την φροντίδα της όταν νοσηλευόταν.

Στο άκουσμα των ευχών της νεκρής συζύγου του, ο Ντέιβιντ ξέσπασε σε λυγμούς, δηλώνοντας:

"Έμεινα έκπληκτος αλλά κατά κάποιο τρόπο, συγχρόνως δεν ήμουν. Αυτή ήταν η Μπρέντα. Ήταν τόσο προνοητική. Μιλήσαμε με την Μπρέντα πριν πεθάνει. Μου είχε πει να προχωρήσω τη ζωή μου με κάποια που θα αγαπούσε τα παιδιά μας και θα τους συμπεριφερόταν σαν να ήταν δικά της. Την ρώτησα πως θα αντιλαμβανόμουν, όταν τη γνώριζα ότι θα ήταν η κατάλληλη και απάντησε ότι θα το καταλάβαινα γιατί αυτή θα ήταν εκεί".

http://www.newsbomb.gr


Ένα video που παρουσιάζει ορισμένα κάπως ιδιαίτερα στατιστικά της Barcelona τη χρονιά που πέρασε δημοσίευσαν οι "blaugrana" στον επίσημο λογαριασμό τους στο You Tube. Από τα 39 γκολ του Messi σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα των Καταλανών, μέχρι τις 310.000 χοτ ντογκ που πουλήθηκαν έξω από το "Camp Nou", οι Καταλανοί αναφέρθηκαν σε μερικά στοιχεία που παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τελευταίο χρόνο.
Μεταξύ άλλων στο video γίνεται αναφορά στα 67.451 χιλιόμετρα που διένυσε η ομάδα στα ταξίδια εκτός Βαρκελώνης, στα 500 λίτρα μπογιάς που χρησιμοποιήθηκαν για να βαφτούν οι γραμμές του "Camp Nou," στις 750.000 εισιτήρια που πουλήθηκαν στις εντός έδρας αναμετρήσεις, καθώς και στις 713.000 αναψυκτικά που αποκτήθηκαν από τους φιλάθλους.
Έσπασαν τα κοντέρ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ξεπερνώντας τις 710.000, όταν αρχικά το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε τους δικαιούχους σε 580.000.

Την ίδια ώρα, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να ξεπαγιάζουν, ο κατάλογος των θυμάτων από μαγκάλια και πρόχειρα μέσα θέρμανσης διευρύνεται, η αιθαλομίχλη πνίγει τη χώρα και τα έσοδα του προϋπολογισμού πιστοποιούν την παταγώδη εισπρακτική αποτυχία της… έμπνευσης για την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προς τα πάνω.

Σε αυτό το σκηνικό, η ερώτηση 41 βουλευτών της Ν.Δ., στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τον συγκεκριμένο φόρο μόνο στο ντούκου δεν πρόκειται να περάσει, καθώς φαίνεται να ανοίγει νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού από ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ πετρελαιοειδών είναι χαμηλότερα κατά 584 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εντεκάμηνο. Κι αυτό, παρά την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης τη φετινή σεζόν, μετά την κατακόρυφη πτώση κατά 70% πέρυσι.

Συγκεκριμένα, πέρυσι στο εντεκάμηνο ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών είχε αποδώσει 2.350 εκατ. ευρώ. Φέτος 2.004 εκατ.

Πέρυσι ο ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή είχε αποδώσει 4.059 εκατ. ευρώ. Φέτος 3.821 εκατ. ευρώ. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αν κάποιος υποστηρίξει ότι «ναι υπάρχει πτώση σε σχέση με πέρυσι, αλλά στο εντεκάμηνο είμαστε ακριβώς στους στόχους», ο αντίλογος είναι απλός. Ο στόχος έχει χαμηλώσει (έχει αναπροσαρμοστεί κατά το επίσημο) κατά 263 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ και κατά 273 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚ πετρελαιοειδών, οπότε δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία για την… επιτυχία του μέτρου.

Τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι αυτά που διαψεύδουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τις αρχικές προσδοκίες που αφορούσαν αύξηση των εσόδων κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Παρ” όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν φέρεται -προς το παρόν τουλάχιστον -διατεθειμένη να επαναφέρει το αίτημα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο τέθηκε στην τρόικα στις αρχές Νοεμβρίου, με τους τροϊκανούς να απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να «ζεστάνει» τους φορολογούμενους με το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, για το οποίο καταγράφεται διαδικτυακός συνωστισμός αιτήσεων.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έως σήμερα, περισσότεροι από 710.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση διεκδικώντας το επίδομα που κυμαίνεται φέτος από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και την επιφάνεια της κατοικίας.

Από αυτές τις αιτήσεις έχουν προκύψει 630.000 δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία έχουν καθιερωθεί και έχουν λάβει ή λαμβάνουν αυτές τις ημέρες προκαταβολή 525.000 φορολογούμενοι.

Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε ότι οι δικαιούχοι δεν θα ξεπεράσουν τις 580.000. Και σε αυτήν την εκτίμηση έπεσε έξω, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη αύξησης των πιστώσεων για επίδομα θέρμανσης που έχουν προϋπολογιστεί σε 180 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, καθυστερήσεις σημειώνονται στην εξόφληση του επιδόματος. Το υπουργείο είχε δεσμευθεί ότι σε 20 ημέρες από την υποβολή της αίτησης θα υπήρχε εξόφληση των δικαιούχων. Με δεδομένο ότι η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άνοιξε στα τέλη Οκτώβρη, έως τα μέσα Νοέμβρη θα έπρεπε να έχουν εξοφληθεί οι πρώτοι.

Μέχρι χθες, λεφτά στους λογαριασμούς τους είχαν δει μόλις 185.000 φορολογούμενοι, που εισέπραξαν προκαταβολές -και όχι εξόφληση- ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδέσμευσε πιστώσεις 37,5 εκατ. ευρώ για πληρωμή επιδομάτων πετρελαίου, ενώ παράλληλα χορήγησε 10 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Υγείας για δαπάνες θέρμανσης των νοσοκομείων και επιπλέον 4 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών για δαπάνες θέρμανσης σχολικών μονάδων.

Οι δικαιούχοι επιδόματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, αναμένεται να βρουν ίσως και σήμερα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς υπάρχει καθυστέρηση από την ώρα που πληρώνει το υπουργείο, έως την ώρα που πιστώνουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς.

http://peiraxtiri.gr 
Τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν Premium λογαριασμό για έναν χρόνο, δίνει το Skype στους χρήστες του. Η προωθητική, αυτή, ενέργεια γίνεται στα πλαίσια του Skype Collaboration Project, και το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν είναι να επισκεφτούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα της Microsoft, να εισάγουν το e-mail με το οποίο έχουν λογαριασμό στο Skype και να περιμένουν να τους έρθει το e-mail με τον κωδικό εξαργύρωσης της προσφοράς (κάτι που, συνήθως, γίνεται άμεσα).

Με τον Premium λογαριασμό, δίνεται η δυνατότητα ομαδικών βιντεοκλήσεων (μέχρι 10 ατόμων), ομαδικής κοινής χρήσης οθόνης, αφαιρούνται οι διαφημίσεις και υπάρχει υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας. Το πακέτο κανονικά κοστίζει 71,88 ευρώ για έναν χρόνο, με το οποίο δίνονται και απεριόριστες κλήσεις σε μία χώρα της επιλογής του χρήστη, που δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω προσφορά. Η ενεργοποίηση της προσφοράς μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ για την ομαδική βιντεοκλήση υπάρχει πολιτική ορθή χρήσης 100 ωρών τον μήνα, 10 ωρών την ημέρα και 4 ωρών για κάθε ξεχωριστή κλήση.

Φυσικά, η προσφορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των χρηστών για ομαδικές βιντεοκλήσεις μέσω του internet αυξάνεται, με τη Google να προσφέρει παρόμοιο χαρακτηριστικό, δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας των Hangouts.

Για να ενεργοποιήσετε την προσφορά, αρκεί να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

http://techit.gr 
Λένε ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά... Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε οι φήμες που θέλουν τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα να διανύουν τη χειρότερη περίοδο στη σχέση τους και οι λεπτομέρειες που μεταδίδουν τα σκανδαλοθηρικά μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα «σύννεφα» στον γάμο τους, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα...

Σύμφωνα λοιπόν με νέα δημοσιεύματα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ και ο Μπαράκ Ομπάμα κοιμούνται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, ενώ η Μισέλ ετοιμάζεται να χωρίσει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ύστερα από 21 χρόνια έγγαμου βίου. Μάλιστα, αναφέρουν ότι για πολλά χρόνια υπήρχαν προβλήματα στη σχέση τους, ωστόσο έμειναν μαζί για τις κόρες τους αλλά και για την καριέρα του Ομπάμα στην πολιτική.

Ωστόσο, τώρα η Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως δεν αντέχει άλλο και έχει ήδη συναντήσει δικηγόρους οι οποίοι θα αναλάβουν το διαζύγιο, ξεκαθαρίζοντας στον Μπαράκ ότι θέλει να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους χωριστά. Πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τις οποίες επικαλούνται σκανδαλοθηρικά περιοδικά, αναφέρουν ότι η Μισέλ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο μέχρι τη λήξη της θητείας του Ομπάμα, ωστόσο στη συνέχεια θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Γίνεται επίσης αναφορά στην πρόθεση της Μισέλ Ομπάμα να «διώξει» από το πολυτελέστατο σπίτι που έχει το ζευγάρι στο Σικάγο όλα τα προσωπικά αντικείμενα και τα ρούχα του προέδρου, ενώ το τελευταίο διάστημα κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο στον Λευκό Οίκο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μισέλ ήταν εκτός εαυτού όταν ο σύζυγός της φωτογραφιζόταν και... φλέρταρε με την πρωθυπουργό της Δανίας στην τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Μετά από μία χρονιά που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί αποτυχημένη για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει και την χειρότερη κρίση στη σχέση του με τη γυναίκα του.

http://www.real.gr 
Χριστουγεννιάτικο «δώρο» για τους νέους αγρότες επεφύλασσε  το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Τρίτη, καθώς ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3255/Β΄/20.12.2013) η προκήρυξη για το πολυοαναμενόμενο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών, από το οποίο θα ενισχυθούν περισσότερα από 8.000 άτομα, με το συνολικό ποσό του προγράμματος να φτάνει τα  140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, τα περισσότερα χρήματα από το πρόγραμμα θα διατεθούν στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ενισχύσεις  συνολικού ύψους 32,4 εκατ. ευρώ. Επίσης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία - Θράκης θα διατεθούν 12,6 εκατ. ευρώ και στη Δυτική Μακεδονία 6,3 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει θετικά, τόσο στην απασχόληση, όσο και στη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου και  τον προσανατολισμό της εκμετάλλευσης. Ειδικότερα, εάν η περιοχή μόνιμης κατοικίας είναι ορεινή, η ενίσχυση είναι 7.500 ευρώ, εάν είναι μειονεκτική η ενίσχυση ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας 2.500 ευρώ. Επιπλέον εάν πρόκειται για κτηνοτροφική εκμετάλλευση προβλέπεται ενίσχυση 7.500 ευρώ, για φυτική παραγωγή 7.500 ευρώ ενώ για μικτή - μελισσοκομία 5.000 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

- Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής: α) Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού και Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

- Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

- Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

- Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

- Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης και φακέλους υποψηφιότητας από τις 18 Μαρτίου 2014 έως τις 16 Μαΐου 2014.

«Το πλέον οξυμμένο κοινωνικό πρόβλημα του τόπου μας είναι η ανεργία και ιδίως στους νέους ανθρώπους. Η υποστήριξή τους αποτελεί χρέος μας και βασικό άξονα της πολιτικής μας για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Προκηρύσσουμε  το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών ύψους 140 εκατομμύρια ευρώ, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν περισσότεροι από  8.000 νέοι άνθρωποι. Ο ανθρώπινος πόρος είναι ο πιο περιορισμένος στη γεωργία και θέλουμε να τον ενισχύσουμε. Πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Περιφέρεια, αλλά και να φέρουμε αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο. Χωρίς τους νέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της γεωργίας, δεν μπορεί να ενσωματωθεί νέα γνώση και καινοτομία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

http://egnatiapost.gr 
Τέλος εποχής για την εποχή των password και τις ατελείωτες στιγμές που σπάγαμε τα κεφάλια μας να θυμηθούμε τους κωδικούς μας, καθώς, μια πρωτοποριακή ιδέα έρχεται να αλλάξει τα πάντα.

Η κοιπραξία FIDO (Fast IDentity Online) Alliance που αποτελείται και στηρίζεται από κολοσσούς του Διαδικτύου έχει στόχο να αναπτύξει μια πλατφόρμα τεχνολογιών με το ίδιο όνομα, χάρις στην οποία οι κωδικοί θα αρχίσουν να αντικαθίστανται από νέα αξεσουάρ και βιομετρικά δεδομένα.

Ετσι, όπως αναφέρει η καθημερινή, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να καταχωρίσει το password για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια online υπηρεσία, όπως συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, θα πιστοποιεί την ταυτότητά του, τοποθετώντας π.χ. στον υπολογιστή μια συσκευή σαν USB στικ ή αφήνοντας το smartphone και το tablet του να αναγνωρίσουν το δακτυλικό αποτύπωμα, τη φωνή ή την ίριδα του ματιού του.

Η FIDO Alliance ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, από τις PayPal και Lenovo, ενώ τα μέλη της πολλαπλασιάστηκαν μέσα στους επόμενους μήνες – με αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχουν σε αυτήν «ηχηρά» ονόματα όπως η MasterCard, η BlackBerry, η Google και, από την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft. Ολες αυτές οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν πως η ταυτοποίηση του χρήστη θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται μέσω κατάλληλου hardware από την ίδια τη συσκευή του, και όχι απευθείας στο Ιντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς τον μυστικό κωδικό που αυτός επέλεξε όταν εγγράφηκε σε κάποιο σάιτ.

Οι βασικοί λόγοι που επικαλούνται είναι πως τα password δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητική ασφάλεια, ενώ επίσης είναι εξαιρετικά δύσχρηστα. Αλλωστε, καθώς ο αριθμός των online λογαριασμών που έχει κανείς αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας ήδη τους 26 για τον μέσο Βρετανό, γίνεται όλο και πιο απίθανο να θυμάται τους κωδικούς του. Κωδικοί που παράλληλα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι προσπαθούν να τους κλέψουν είτε με κακόβουλο λογισμικό που καταγράφει ό,τι πληκτρολογείται στο «μολυσμένο» μηχάνημα, είτε με «ηλεκτρονικό ψάρεμα».

Για όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κοινοπραξία υποστηρίζει πως σε λίγα χρόνια η πλατφόρμα FIDO θα έχει διαδοθεί σχεδόν όσο σήμερα και το Wi-Fi. Τα πρωτόκολλα της πλατφόρμας είναι ανοικτά, με την έννοια ότι μπορεί να τα ενσωματώσει κάθε εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου, online banking, ακόμη και παροχής e-mail. Ετσι, ο κάτοχος μιας ηλεκτρονικής συσκευής, που θα είναι συμβατή με τη FIDO, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να θυμηθεί κάποιο password.

Οπως φαίνεται, ορισμένες από τις συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιθανό να ταυτοποιούν τον ιδιοκτήτη τους από το ειδικό token που θα έχει αυτός μαζί του, αφού η Google δοκιμάζει ένα τέτοιο αξεσουάρ. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Yubico, το περιφερειακό παράγει μοναδικούς τυχαίους κωδικούς. Με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με τα συμβατικά token που χορηγούν σήμερα οι τράπεζες, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να τον πληκτρολογήσει ο ίδιος. Κι αυτό γιατί η συσκευή θα μεταβιβάζει αυτόματα το password, είτε μέσω της θύρας USB στην περίπτωση των PC, είτε ασύρματα στην περίπτωση των smartphone και tablet.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος από τα μέλη της FIDO Alliance δίνεται στα βιομετρικά δεδομένα. Ετσι, η Google πειραματίζεται παράλληλα με την αναγνώριση προσώπου, καταθέτοντας μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι μια πατέντα για μια τεχνολογία πιστοποίησης που βασίζεται σε συγκεκριμένες γκριμάτσες, ώστε να μην μπορεί να «ξεγελασθεί» από φωτογραφίες. Αλλες εταιρείες από την κοινοπραξία προκρίνουν την αναγνώριση φωνής, η οποία γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να «καταλάβει» τον χρήστη ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάει. Μία από αυτές, η Agnitio, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, επικαλούμενη έρευνα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία το 90% των κατόχων smartphone θα ήταν διατεθειμένοι να τη χρησιμοποιήσουν για να… απαλλαγούν από τα password.

Η αναγνώριση φωνής γίνεται να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε συσκευή, ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι που ισχύει και με τα συστήματα σάρωσης της ίριδας του ματιού. Οσον αφορά αυτά τα συστήματα, ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι το μικρό κόστος, κυρίως επειδή από το 2005 έληξε η πατέντα του βασικού αλγόριθμου που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή τους. Ετσι, η αμερικανική EyeLock, η οποία κι αυτή συμμετέχει στη FIDO Alliance, υποστηρίζει πως η αξιοποίηση της τεχνολογίας πρακτικά δεν θα αυξήσει την τιμή των ηλεκτρονικών προϊόντων.

http://techit.gr 
Στις 27 Δεκεμβρίου 2007 δολοφονείται η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο.

537 - Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας από τον Πατριάρχη Ευτύχιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

1831 - Ο Κάρολος Δαρβίνος μπαρκάρει με το πλοίο Beagle και ξεκινά το ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατυπώσει τη θεωρία της εξέλιξης.

1904 - Κάνει πρεμιέρα η θεατρική παράσταση «Πίτερ Παν», του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι.

1968 - Οι αστροναύτες της αποστολής Απόλλων 8 προσθαλασσώνονται στον Ειρηνικό.

2007 - Δολοφονείται η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας (για την αναμέτρηση του Ιανουαρίου 2008) σε επαρχία του Πακιστάν. Ο δολοφόνος την πυροβολεί και κατόπιν πυροδοτεί τα εκρηκτικά που φέρει πάνω του. Η επίθεση αυτοκτονίας αφήνει 28 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

http://www.enikos.gr 
Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για 7400 συνανθρώπους μας οι οποίες επί μήνες ολόκληρους ζούσαν τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο με τα ονόματα όσων κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μια από τις θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα. Δείτε αν είστε ένας από αυτούς. Έχετε κατά νου ότι μετά τις γιορτές θα πρέπει να κινητοποιηθείτε καθώς υπάρχουν προθεσμίες.

Το πίνακα με τους επιτυγχόντες μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Εκεί θα βρείτε τον Οριστικό Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν άμεσα στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον  διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

http://www.fpress.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!