Σάββατο 10 Αυγούστου 2019


Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας έχουν ολοκληρωθεί (με εξαίρεση εκείνον της Κεντρικής Ελλάδος) και έτσι μπορούμε να μιλάμε για ένα ασφαλέστερο οδικό περιβάλλον. Ποιος, άλλωστε, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό; Ταυτόχρονα όμως οι νέοι σταθμοί διοδίων αυξάνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό των διακοπών, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος μπορεί να προσεγγίσει εκείνο των καυσίμων που απαιτείται.
Για παράδειγμα, αν ταξιδέψουμε από Αθήνα για Ηγουμενίτσα τα διόδια, μαζί με Αττική Οδό και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, φτάνουν τα 44,1 ευρώ. Την ίδια στιγμή, αν για παράδειγμα ένα ντίζελ αυτοκίνητο έχει μέση κατανάλωση 6,8 λίτρων/100 χλμ., θα χρειαστεί να πληρώσουμε 44 ευρώ περίπου για τα 470 χιλιόμετρα διαδρομής (μέση τιμή καυσίμου στα 1,4 ευρώ).  Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται η κατάσταση και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, με την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη να απαιτεί πάνω από 30 ευρώ.
 Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές που ισχύουν σε όλους τους σταθμούς. Ανάλογα με τον τελικό σας προορισμό…βγάλτε το κομπιουτεράκι και υπολογίστε. Αν χρησιμοποιήσετε την Αττική Οδό το κόστος διέλευσης τοποθετείται στα 2,8 ευρώ.
Aθήνα-Πελασγία 

Πελασγία-Αιγίνιο

Εγνατία Οδός 

Ελευσίνα-Ρίο

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 

Ιονία Οδός

Αθήνα-Τρίπολη-Καλαμάτα-Λεύκτρο-Σπάρτη



Τα τελευταία χρόνια πολλοί χρήστες των social media και ιδιαίτερα του Instagram έχουν πάθει εμμονή με τoυς followers και τα likes που θα συγκεντρώσουν. Ειδικότερα για τις διασημότητες, οι “οπαδοί” στα social media έχουν μετατραπεί σε ένα βασικό μέσο μέτρησης της επιρροής και της αναγνωρισιμότητας τους.
Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην καριέρα των περισσότερων διασήμων, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν στην εύκολη λύση, δηλαδή στην απόκτηση ψεύτικων ακόλουθων. Πρόσφατα λοιπόν έγινε μια έρευνα από το ICMP (The Institute of Contemporary Music Performance), όπου εξετάστηκαν οι λογαριασμοί στο Twitter και το Instagram διαφόρων διασημοτήτων όπως της Έλεν Ντε Τζενέρις, της Κιμ Καρντάσιαν και της κορεάτικης ποπ μπάντας BTS, για ψεύτικους “οπαδούς”.
Η έρευνα έδειξε ότι η Έλεν Ντε Τζενέρις έχει το υψηλότερο ποσοστό ψεύτικων “οπαδών” στην κατηγορία showbiz celebrity, με το 58% των ακόλουθων της στο Instagram να είναι ψεύτικοι. Η μπάντα BTS κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 48% και η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν ήρθε τρίτη με 49% – Τα αναφερόμενα ποσοστά αφορούν μόνο το Instagram. H κατάταξη έγινε σε συνδυασμό με το ποσοστό των ψεύτικων ακόλουθων και στο Twitter.
Το 44% των οπαδών της Κιμ Καρντάσιαν και της Κλόε Καρντάσιαν, ήταν ψεύτικοι. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα που περιλαμβάνει η λίστα είναι η Αριάνα Γκράντε με 46%, η Μάιλι Σάιρους με 45%, ο Κέβιν Χαρτ με 44% και ο Ντρέικ με 38%.
Το ICMP συγκέντρωσε τα ποσοστά των ψεύτικων “οπαδών” για 99 προσωπικότητες από τον χώρο της showbiz του αθλητισμού μέσω του λογισμικού μέτρησης IG Audit. Στην κορυφή της λίστας και από τους δύο χώρους βρέθηκε ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ψέυτικων οπαδών συνολικά (Instagram και Twitter). Σε αυτή την λίστα μπορείς να δεις σε ποια θέση βρίσκονται σχεδόν οι πάντες, από την Adele μέχρι τον ΛεΜπρον Τζέιμς.
Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.
Οι 10 διασημότητες με το υψηλότερο ποσοτό ψεύτικων ακόλουθων σε Instagram και Twitter
1. Ellen DeGeneres – 49%
2. BTS – 47%
3. Kourtney Kardashian – 46%
4. Taylor Swift – 46%
5. Ariana Grande – 46%
6. Deepika Padukone – 45%
7. Miley Cyrus – 45%
8. Katy Perry – 44%
9. Khloe Kardashian – 43%
10. Priyanka Chopra – 43%

Απολαύστε την πτήση haanity πάνω από τη νήσο Πρώτη, ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί, μια ανάσα από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Το μήκος του νησιού είναι περί τα 3 τ. χλμ. και θυμίζει μισοβυθισμένο κροκόδειλο ή γενικά ερπετό
Έχει μόνο μία παραλία, τη Βουρλιά, η οποία διαθέτει τιρκουάζ, εξωτικά νερά και λίγα μέτρα από την παραλία, το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κείτεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον προφυλαγμένο ομώνυμο όρμο.
Το νησί διαθέτει μόλις έναν μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό του Μοναστηριού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί.
https://youtu.be/ot-2gz4ah1Q

Αυξημένο κίνδυνο για αρτηριοσκλήρυνση, καρδιαγγειακές παθήσεις και κατ’ επέκταση νοσηρότητα και θνησιμότητα έχουν οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες ημερησίως.
Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Experimental Physiology επιστήμονες ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν γιατί η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων κάτι που ίσως επιτρέψει στους γιατρούς να εντοπίζουν ποιοι ασθενείς θα έπρεπε να αλλάξουν τις συνήθειές τους πριν αναπτύξουν κάποια επικίνδυνη νόσο.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αιματολογικές εξετάσεις σε ανθρώπους μέσης ηλικίας χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων ελέγχοντας το επίπεδο των micro-RNAs. Επιπλέον ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν και ένα ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο προέκυπταν οι συνήθειες του ύπνου τους.
Στους ενήλικες που κοιμούνταν λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ τα επίπεδα micro-RNA (miRNAs) ήταν χαμηλότερα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα μόρια αυτά φαίνεται να παίζουν ρόλο κλειδί στη ρύθμιση της αγγειακής υγείας και συνεπώς εντοπίστηκε πλέον ότι είναι και ευαίσθητοι και σημαντικοί βιοδείκτες για την καρδιαγγειακή υγεία, την ανάπτυξη φλεγμονών και παθήσεων. Με άλλα λόγια, το επίπεδο των μορίων αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας για τον εντοπισμό των ανθρώπων που ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις.
O Jamie Hijmans, εκ των συγγραφέων της μελέτης δήλωσε: «Η σχέση μεταξύ του ανεπαρκούς ύπνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων ενδέχεται να οφείλεται στις αλλαγές στα επίπεδα των micro-RNA. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι θα μπορούσαν να είναι το «αποτύπωμα» που συσχετίζεται με τις συνήθειες ύπνου ενός ανθρώπου και οι διακυμάνσεις στα επίπεδά τους ενδέχεται να αποτελούν ένα προειδοποιητικό σημάδι για την εμφάνιση ή την εξέλιξη της νόσου».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!