Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019


Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη ανακοίνωσαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, καθώς ανασκαφές στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του Νείλου, έφεραν στο φως τάφο με 20 ξύλινες και διαφορετικών χρωμάτων, άριστα διατηρημένες σαρκοφάγους.
Αποτέλεσμα εικόνας για Λούξορ, Αίγυπτος, Σαρκοφάγοι
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μνημείων της Αρχαιότητας της Αιγύπτου, πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα των τελευταίων ετών.
Οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες σαρκοφάγους στο Λούξορ
Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι σαρκοφάγοι βρέθηκαν στην νεκρόπολη Ασασίφ, αρχαία πόλη των Δυτικών Θηβών, στην οποία υπάρχουν τάφοι από τις εποχές του Μεσαίου Βασιλείου, του Νέου Βασιλείου και των Τελευταίων Περιόδων, δηλαδή από τα έτη 1994 π.Χ. έως το 332 π.Χ.
Ο υπουργός Μνημείων της Αρχαιότητας της Αιγύπτου, Χαλίντ Ελ Ανάνι, στον τόπο των ανασκαφών. (Egyptian Ministry of Antiquities via AP)
Αποτέλεσμα εικόνας για Λούξορ, Αίγυπτος, Σαρκοφάγοι
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι σαρκοφάγοι είναι χρωματιστές έχουν εικόνες και επιγραφές και δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα. «Βρέθηκαν στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία τις είχαν αφήσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι πρόκειται για ταφή σε δύο επίπεδα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Λούξορ, Αίγυπτος, Σαρκοφάγοι
Οι αιγυπτιακές αρχές θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα ευρήματα σε συνέντευξης Τύπου στο Λούξορ το ερχόμενο Σάββατο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!