Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αν το νέο ήταν Πρωταπριλιάτικο, θα αμφιβάλλαμε για την εγκυρότητά του. Όμως με ημερομηνία 2 Απριλίου και με την ενημέρωση κατευθείαν από τη Honda, τα περιθώρια «φάρσας» εξανεμίζονται, κι εξάλλου σε τόσο σοβαρά πράγματα, δεν χωράνε καλαμπούρια.

Επίσημα λοιπόν μεταφέρουμε πως το Honda Mean Mower κατέκτησε το ρεκόρ του ταχύτερου χλοοκοπτικού με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το Mean Mower στην προσπάθειά του είχε τη βοήθεια ενός κινητήρα μοτοσυκλέτας, της VTR Firestorm, με κυβισμό 1.000 cc και απόδοση 109 ίππων.

Η καταγραφείσα στο Βιβλίο Γκίνες ταχύτητα είναι 187,60 χλμ/ώρα και ξεπερνά κατά 45 χλμ. εκείνη του προηγούμενου ρεκόρ. Το οποίο (141,35 χλμ/ώρα) είχε καταγραφεί το Μάιο του 2010.

Το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου υπό την εποπτεία παρατηρητού της Guiness World Records στη μήκους 2.000 μέτρων Βόρεια Ευθεία της πίστας δοκιμών IDIADA, στην Ταραγκόνα της Ισπανίας.

Στο τιμόνι βρισκόταν ο Piers Ward του TopGear Magazine, ο οποίος σε προηγούμενη προσπάθειά του με το Mean Mower είχε πιάσει 140 χλμ/ώρα.

Η καταμέτρηση της ταχύτητας ήταν ευθύνη της Timing Solutions Limited. Προκειμένου να μετρήσει το ρεκόρ, το Mean Mower έπρεπε να μετρηθεί στην ίδια διαδρομή κάνοντας δύο περάσματα με αντίθετη φορά μέσα σε μία ώρα. Ως ρεκόρ καταγράφηκε η μέση ταχύτητα των δύο περασμάτων.

Επιπλέον όμως το όχημα έπρεπε να έχει την εξωτερική εμφάνιση ενός χλοοκοπτικού και ακόμη να λειτουργεί ως τέτοιο! Αυτό σημαίνει ότι απαραίτητο μέρος της διαδικασίας ήταν η κοπή μιας συγκεκριμένης επιφάνειας γρασιδιού!



Όταν εκπληρώθηκε και αυτό το καθήκον, η προσπάθεια χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη και το ρεκόρ καταγράφηκε επίσημα στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το Mean Mower βασίζεται σε ένα μηχανοκίνητο χλοοκοπτικό παραγωγής, το Honda HF2620 Lawn Tractor. Τη μετασκευή του οποίου ανέλαβε η βρετανική Team Dynamics, η οποία συνεργάζεται με τη Honda στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC).

Η TD κατασκεύασε ένα νέο πλαίσιο από χρωμιομολυβδαίνιο 4130 πάνω στο οποίο προσάρμοσε τον κινητήρα του VTR Firestorm. Οι έξι ταχύτητες του κιβωτίου ενεργοποιούνταν όπως σε μία μοτοσυκλέτα, από το αριστερό πόδι του οδηγού και μάλιστα με «ανάποδη», αγωνιστική διάταξη.

Στην εξάτμιση τοποθετήθηκε ένα τελικό της Scorpion και ο άξονας του τιμονιού ήρθε από ένα... Moris Minor. Στη συνέχεια προστέθηκαν βελτιωμένες αναρτήσεις και τροχοί από ATV.

Ενδεικτική της ακραίας προσπάθειας για μείωση του όγκου και του βάρους, ήταν η ευρηματική σύμπτυξη του ρεζερβουάρ καυσίμου, του ψυγείου λαδιού και του δεύτερου ψυγείου μέσα στο σάκο συγκέντρωσης του κομμένου γρασιδιού...

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα όχημα με τελική 209 χαω που ζυγίζει μόλις 140 κιλά και κάνει 0-100 χαω σε 4 δευτερόλεπτα.

Η δυνατότητα χλοοκοπής ανατέθηκε σε δύο ηλεκτροκινητήρες που περιέστρεφαν ένα ατσάλινο σύρμα 3 χιλ. με ταχύτητα 4.000 σαλ., τη διπλάσια δηλαδή από εκείνη που διέθετε το ανάλογο σύστημα στο χλοοκοπτικό HF2620 παραγωγής.

Στη συμβατική του χρήση πάντως ως χλοοκοπτικό, με τις ταχύτητες που κινείται θα κουρεύει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε λιγότερο από 20 λεπτά…

Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για χρήση όσων περισσότερων περιφερειακών και ανταλλακτικών Honda ήταν δυνατόν, κυρίως από μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Η σχετική ευκολία με την οποία επιτεύχθηκε το ρεκόρ, προϊδεάζει για επόμενη προσπάθεια εκ νέου κατάρριψής του. Ως τότε παρακολουθείστε το βίντεο της Honda με την προσπάθεια του Mean Mower...









news.gr
Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλαν το δυνατό δολάριο, το υψηλό κόστος μετακίνησης και οι λογαριασμοί «φωτιά» των ΔΕΚ.
Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημες πηγές που φέρουν στο φως της δημοσιότητας ξένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα το Intelligence Unit του Economist (EIU).
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που της έδωσαν τα σκήπτρα;
Το δυνατό δολάριο Σιγκαπούρης, το υψηλό κόστος μετακίνησης και οι ακριβοί λογαριασμοί ΔΕΚΟ, συνέβαλαν στην «αναρρίχηση» της Σιγκαπούρης στην κορυφή. Η πόλη- κράτος είναι επίσης η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο στην αγορά ένδυσης.
Να σημειωθεί πως για φέτος, η Σιγκαπούρη αντικατέστησε στην… πρωτιά το Τόκιο που το 2013 ήταν η ακριβότερη πόλη.
Επίσης, για το 2014, οι υπόλοιπες πόλεις που συμπληρώνουν την πεντάδα των ακριβότερων στον κόσμο είναι το Παρίσι, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ, ενώ το Τόκιο έπεσε στην έκτη θέση.

http://peiraxtiri.gr
Πολλές απαιτήσεις για το διάστημα που θα παραμείνει στην Αθήνα έχει διατυπώσει η εκκεντρική Lady Gaga που θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ. Η 28χρονη θα φτάσει στην Ελλάδα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου με ιδιωτική πτήση και έχει ζητήσει να μην την περιμένουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημοσιογράφοι αλλά μια vintage Rolls Royce λιμουζίνα, κόκκινου χρώματος, ένα συνοδευτικό SUV Mercedes Benz GL450 για την προσωπική της ασφάλεια και ένα βανάκι για τους στενούς συνεργάτες της.Αναμέσά τους, όπως γράφουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», ο προσωπικός της γυμναστής, δύο στυλίστες και η γραμματέας της.
Στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η Gaga έχει κλείσει την προεδρική σουίτα για την ίδια και άλλες δύο premium σουίτες, στις οποίες έχει ζητήσει να επικρατεί το λευκό χρώμα στα έπιπλα και, αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε πολλά λευκά υφάσματα να καλύψουν τα έντονα χρώματα του χώρου. Ζήτησε επίσης να υπάρχουν μηχανήματα αερόβιας γυμναστικής και τηλεοράσεις με δορυφορική λήψη. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα αιτήματά της και για τις κουρτίνες, καθώς απαιτεί να είναι διπλής στρώσης, από γκρι βαρύ ύφασμα. Από τη μία δεν θέλει να μπαίνει καθόλου ήλιος στο δωμάτιο όταν κοιμάται αλλά ούτε το υπνοδωμάτιο να έχει κλειστά παντζούρια ή ρολά.
Ο ήλιος είναι για την ίδια ζητούμενο λόγω της ενέργειάς του αλλά δεν θέλει να ταλαιπωρεί το ευαίσθητο δέρμα της. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει σταθερή θερμοκρασία 23 βαθμών στους χώρους όπου θα βρίσκεται και μόνιμη προστασία με αντιηλιακές ομπρέλες ή λευκές μεμβράνες κατά τη διάρκεια της παραμονής της σε εξωτερικούς χώρους.
Έχει ζητήσει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, να επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Ηρώδειο. Μάλιστα ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποια παράσταση χωρίς να προκαλέσει αναστάτωση με την παρουσία της, σε αντίθετη περίπτωση έχει ζητήσει να επισκεφθεί το χώρο ιδιωτικά μετά την επίσκεψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η διατροφή της στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει σαλάτες, φρούτα, ψάρια αλλά και ελληνικούς μεζέδες. Η Lady Gaga έχει ζητήσει να αποφευχθούν τα οστρακοειδή, επειδή είναι αλλεργική σε αυτά, ενώ έχει ζητήσει και συγκεκριμένη ποικιλία ελληνικού κρασιού, που είχε δοκιμάσει στις διακοπές της στην Κρήτη το 2011.

news.gr

Πριν ήταν ένα ακόμα σενάριο , πλέον είναι γεγονός, ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή της Premier League περνά από αυτό τον διάδρομο με την εμβληματική επιγραφή " THIS IS ANFIELD". Η ιστορική Liverpool , η ομάδα με τα 18 πρωταθλήματα, τα 5 Champions League και πρωταθλητριών, τα 3 Κύπελλα UEFA, τα 3 Super Cup , τα 7 κύπελλα Αγγλίας και τα 8 League Cup, είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε να επανέλθει εκεί που τερμάτισε για τελευταία φορά την περίοδο 1989-1990, την κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος. Κατάφερε να περάσει δια πυρός και σιδήρου από το Boleyn Ground και τη West Ham με 1-2 χάρη σε δυο εύστοχα πέναλτι του Steven Gerrard. 

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του αγώνα όπως δημοσιεύτηκε από τον Γιώργο Καραμάνο στο www.gazetta.gr.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Μετά το πέρασμα από το «Απτον Παρκ» παρέμειναν πέντε τέτοιοι. Σαν τελικός λοιπόν έβγαλε τα εσώψυχα όλων στην οικογένεια της Λίβερπουλ. Κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν ολοφάνερο πως το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς που για να περάσουν νικηφόρα από εκεί, χρειάστηκαν δύο πέναλτι, με το δεύτερο να είναι αμφισβητούμενο. Βέβαια, από τη μεριά τους οι Κόκκινοι δικαίως διαμαρτύρονται για το γκολ της ισοφάρισης που δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει. Παρά το άγχος λοιπόν, τις διαιτητικές γκέλες, τα εκατέρωθεν δοκάρια και τη φουλ άμυνα στο τέλος, το σύριγμα στο φινάλε τους βρήκε να περνούν με το 2-1 και να παραμένουν μόνοι στην κορυφή, στο +2 από την Τσέλσι.
Ήταν πραγματικά ένα πολύ δύσκολο ματς για τη Λίβερπουλ, με τα Σφυριά αν και σχετικά αδιάφορα, να τα δίνουν όλα. Οι φιλοξενούμενοι που δεν ξεκίνησαν καλά, είδαν στο 20' τον Λουίς Σουάρες να σημαδεύει το δοκάρι. Η απάντηση ήρθε με ένα καλό σουτ του Ντιαμέ που ανησύχησε τον Μινιολέ. Ενα κλικ πριν την ανάπαυλα ήρθε το 0-1. Ο Τζέραρντ έκανε τη σούπερ μακρινή μεταβίβαση στον Λουίς Σουάρες που έσκασε την ντρίμπλα στον Τόμκινς. Ο τελευταίος άπλωσε το χέρι του και σταμάτησε τη μπάλα και σωστά δόθηκε πέναλτι, με τον Τζέραρντ να ευστοχεί.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') όμως ήρθε η ψυχρολουσία. Ο Κάρολ πήδηξε ψηλά και με το απλωμένο χέρι του πρώτα χτύπησε στο πρόσωπο τον Μινιολέ και μετά του κατέβασε το χέρι, μην επιτρέποντας του να πιάσει σταθερά τη μπάλα. Αυτή έπεσε μπροστά στα πόδια του Ντεμέλ που απλά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Ηταν ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ, κάτι για το οποίο ο επόπτης ενημέρωσε τον διαιτητή που ωστόσο, το πήρε πάνω του και έδειξε σέντρα. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 62' ο Κάρολ πήγε να σκοτώσει την τέως ομάδα του, στέλνοντας με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Μετά από αυτή τη φάση η Λίβερπουλ ξύπνησε κάπως και στο 65' απείλησε μετά από επέλαση και σουτ του Στάριτζ. Εξι λεπτά αργότερα, σε μία πολύ δύσκολη φάση, ο διαιτητής καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της, το οποίο ήταν αμφισβητούμενο. Ο Φλάναγκαν μπήκε στην περιοχή, ο Αντριάν έπεσε, άπλωσε το χέρι του και αφού πρώτα βρήκε τη μπάλα, εν συνεχεία πήρε και τα πόδια του αμυντικού των Κόκκινων. Ο Τζέραρντ δεν χαρίστηκε ούτε αυτή τη φορά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του (σ.σ.: έφτασε τα 176 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς στην 6η θέση των σκόρερ του συλλόγου).
Από εκεί και έως το φινάλε η Λίβερπουλ έπαιξε φουλ άμυνα για να κρατήσει το «τρίποντο». Βρήκε όμως και χώρους για να τρέξει στην κόντρα. Κάπως έτσι στο 84' ο Λουίς Σουάρες με εκπληκτικό εξωτερικό με τη μία επαφή κρέμασε τον Αντριάν, αλλά η μπάλα χτύπησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 87' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον σταμάτησε σε τετ α τετ, ενώ στο 92' έβγαλε εντυπωσιακά τη βολίδα του Στέρλινγκ. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ που πανηγύρισε στο τέλος, έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην Premier League που σκοράρει 90+ γκολ σε μία σεζόν και μόλις η δεύτερη μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11 σερί το 2008-'09) με τις περισσότερες διαδοχικές νίκες (9). Και μιας και είπαμε στο ξεκίνημα του κειμένου για τελικούς, εκείνος που ακολουθεί είναι με τη Σίτι στο «Ανφιλντ», εκεί δηλαδή που θα ξεκαθαρίσουν σε σημαντικό βαθμό οι λογαριασμοί του τίτλου...
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τόμκινς, Ριντ, Αρμέρο, Τέιλορ (78' Τζάρβις), Ντεμέλ, Ντιαμέ (85' Τζο Κόουλ), Νόουμπλ, Νόλαν (68' Νοτσερίνο), Ντάουνινγκ, Κάρολ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σακό, Σκρτελ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (46' Λούκας), Στέρλινγκ, Στάριτζ (84' Κόλο Τουρέ), Λουίς Σουάρες.
http://www.gazzetta.gr
Τρώτε κατεψυγμένα τρόφιμα; Θα δίνατε στο παιδί σας κατεψυγμένο ψάρι ή κατεψυγμένα θαλασσινά; Θεωρείτε ότι είναι εξίσου ή λιγότερο θρεπτικά σε σχέση με τα μη κατεψυγμένα; Κρατάνε ή έχουν χάσει όλες τις βιταμίνες τους;
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά αν τα κατεψυγμένα ψάρια κ θαλασσινά μπορούν να έχουν θέση στη διατροφή ενός παιδιού και όχι μόνο.
Το υψηλό κόστος, η δυσπιστία όσον αφορά στην ποιότητα τους, η δύσκολη πρόσβαση σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, η ιδιαιτερότητα στο καθάρισμα και το μαγείρεμα, ιδίως για νεαρότερες νοικοκυρές, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης τους απ τους μεγάλους και ακόμη περισσότερο από τα παιδιά.
Πολύ κακώς βέβαια καθώς μας προσφέρουν πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες, καλά απαραίτητα ω3 λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος (απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρά μας, την ανάπτυξη στα παιδιά και πολλά άλλα) και ο ψευδάργυρος (ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κ του αναπαραγωγικού μας συστήματος).
Για όλα αυτά, σύμφωνα με την Ανώτατη Επιτροπή Διατροφής του Υπουργείου Υγείας, είναι απαραίτητες τουλάχιστον έξι μικρομερίδες ( 60 γρ. η μικρομερίδα) την εβδομάδα ή 2 φορές ψάρια–θαλασσινά την εβδομάδα.
Επίσης η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας για τα Τρόφιμα) αναφέρει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 250 mg ω3 λιπαρών την ημέρα (δηλαδή περίπου 100 γρ. θαλασσινά ή 60 – 80 γρ. ψαριού ημερησίως).
Δυστυχώς αυτό σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει. Και ποια είναι η λύση; Τι είναι οικονομικό, εύκολο, πρακτικό και εύκολα προσβάσιμο; Μια λύση θα μπορούσε να είναι τα κατεψυγμένα προϊόντα, Είναι όμως υγιεινά και ασφαλή;
Στην ερώτηση, αν είναι ασφαλή, οι ειδικοί λένε ότι αν πληρούνται οι προδιαγραφές κατάψυξης και συντήρησης, σαφέστατα και είναι. Όσον αφορά τώρα στο αν είναι εξίσου υγιεινά με τα «φρέσκα», οι ειδικοί απαντούν βάσει των στοιχείων που διαθέτουν από επιστημονικά δεδομένα και συγκριτικά στοιχεία.
Βασικά τους συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, τα καλά λιπαρά τους, η βιταμίνη Α και D, η Β12, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος (που είναι και τα συστατικά που θέλουμε να πάρουμε αναλλοίωτα από το ψάρι ή τα θαλασσινά), δεν επηρεάζονται καθόλου από την κατάψυξη και περιέχονται σε αντίστοιχες ποσότητες και στα φρέσκα και στα κατεψυγμένα προϊόντα.
Όσον αφορά τώρα στα ω3 λιπαρά, που οπωσδήποτε θέλουμε να πάρουμε από ένα ψάρι, αυτά επηρεάζονται και αλλοιώνονται από τον αέρα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Στα κατεψυγμένα η κάλυψη με πάγο (επίπαγος) απομονώνει το αλίευμα, ενώ και η κατάψυξή τους τα διατηρεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μείωση ή αλλοίωση στα καλά ω3 λιπαρά τους. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ΕUFIC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενημέρωσης για τα Τρόφιμα),δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια βιταμίνης και ανόργανων αλάτων στα κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά.
Σε τελική ανάλυση, ακόμη και να υπήρχε μικρή μείωση της ποσότητας των θρεπτικών συστατικών, που ξαναλέμε ότι δεν υπάρχει, από το να μην τρώει ένα παιδί ή ένας ενήλικας ψάρι καθόλου, επειδή η μαμά φοβάται ότι δεν είναι σίγουρα φρέσκο και ασφαλές αυτό που πληρώνει για φρέσκο, ή επειδή δεν ξέρει ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να το καθαρίσει, σίγουρα, σαφέστατα οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση κατεψυγμένου τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, που είναι και η σύσταση για την κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών.

http://www.4news.gr 
Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα μικρή πιλοτική έρευνα αυστριακών και Αιγυπτίων επιστημόνων, τα ανησυχητικά ευρήματα της οποίας όμως -προτού πανικοβληθούν οι πάντες- θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από κάποια μελλοντική μεγαλύτερη μελέτη.
Οι ερευνητές του τμήματος ουρολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς και του τμήματος ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ουρολογίας "Central European Journal of Urology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν 20 άνδρες που παραπονιούνταν για προβλήματα στύσης επί τουλάχιστον έξι μήνες, καθώς και άλλους δέκα άνδρες που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Μεταξύ των δύο ομάδων, δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές, όσον αφορά την ηλικία, το βάρος, το κάπνισμα, το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης ή την έκθεση σε άλλες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Η συγκριτική ανάλυση έδειξε πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν ανοιχτό το κινητό τηλέφωνό τους κατά μέσο όρο επί 4,4 ώρες την ημέρα, ενώ οι άνδρες χωρίς τέτοιο πρόβλημα το είχαν ανοιχτό κατά μέσο όρο μόνο 1,8 ώρες. Ο συνολικός μέσος χρόνος που μιλούσαν στο κινητό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι άνδρες της πρώτης ομάδας (17,6 ώρες) δεν ήταν πολύ μεγαλύτερος από της δεύτερης (12,5 ώρες). Συνεπώς πιο ουσιαστική ήταν διαφοροποίηση στο χρόνο που η συσκευή έμενε ανοιχτή.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι είναι πιθανή μία σχέση ανάμεσα στον χρόνο ενεργοποίησης και χρήσης του κινητού και στη στυτική λειτουργία, αλλά τόνισαν ότι μόνο μεγαλύτερες έρευνες μπορούν να καταλήξουν σε ένα οριστικό συμπέρασμα (συνεπώς μην πετάτε ακόμα την καινούρια σας συσκευή!).
Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στις ραδιοσυχνότητες. Οι επιπτώσεις για την υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα βρίσκονται υπό διερεύνηση από τους επιστήμονες, με ορισμένες μελέτες να δείχνουν αυξημένο κίνδυνο καρκινογένεσης σε περιπτώσεις μεγάλης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, ιδίως όταν βρίσκονται πολύ κοντά στο κεφάλι. Λίγες έρευνες έχουν δείξει πιθανές παρενέργειες και στην αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών, επηρεάζοντας την ποιότητα του σπέρματος.
Η στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ συχνή και μπορεί να εμφανιστεί στο 50% των ανδρών άνω των 40 ετών. Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ομαλή στυτική λειτουργία, είναι ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία και η υψηλή χοληστερόλη. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ίσως το κινητό πρέπει να περιληφθεί σε αυτούς τους παράγοντες κινδύνου.
news.gr

Οι υπεύθυνοι για το νέο πρότυπο USB που θα υιοθετηθεί, φαίνεται πως καταλήγουν στο σχεδιασμό που θα έχει το πολυσυζητημένο USB 3.1 Type C.



Όπως φαίνεται από εικόνες που διέρρευσαν και τα δύο άκρα θα είναι όμοια και θα κάνουν ένα χαρακτηριστικό «κλικ» όταν συνδέεται.

Το μέγεθος των άκρων θα είναι περίπου το ίδιο με το σημερινό micro-USB και θα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα μέχρι 10 Gbps.

Το Type C θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα τα σημερινά βύσματα και οι ταχύτητες που εξασφαλίζει θα ξεπερνούν αυτές του USB 3.1.

θύρα Type C θα είναι 8.3 x 2.5 χιλιοστά, περίπου η μισή σε μέγεθος σε σχέση με τη σημερινή, αν και ελαφρώς μεγαλύτερη από τη micro USB που συναντάμε σε πολλά κινητά τηλέφωνα.

Σε σχέση με τη θύρα της Apple, Thunderbolt connector, θα είναι ελαφρώς μικρότερη.

Η πρώτη συσκευή με USB Type C θα βγει στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έναν πρωτότυπο τρόπο εκδήλωσης πένθους και μνήμης επέλεξε ο σύζυγος μιας Αυστραλής που έπεσε θύμα καρχαρία. Την περασμένη Πέμπτη η 63χρονη Christine Armstrong δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας καρχαρίας, μήκους περίπου 3,5 μέτρων επιτέθηκε και κατασπάραξε τη γυναίκα. Μαζί της κολυμπούσε και ο άνδρας της Ρομπ ο οποίος χθες επέστρεψε στην παραλία της Tathra και κολύμπησε κάνοντας την ίδια απόσταση που έκανε χρόνια μαζί με την σύζυγό του και φίλους τους.
«Το έκανα για να τιμήσω τη μνήμη της. Μαζί μου κολύμπησαν και άλλοι και είχαμε μεγάλη προσέλευση» είπε ο Ρομπ “Αρμστρογκ και πρόσθεσε πως όλοι ξέρουν ότι οι επιθέσεις καρχαριών είναι πολύ σπάνιες και η παραλία της Tathra είναι ασφαλής.
aftodioikisi.gr
Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι πρώτες που κινδυνεύουν με κατάργηση προκειμένου να ανατεθούν σε ιδιωτικές εταιρείες και να απαλλαγεί το Δημόσιο από το «βάρος» των υπαλλήλων που απασχολούνται εκεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει να επανεξετάσει όλες τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσει ποιες είναι απολύτως απαραίτητο να ασκούνται από το μόνιμο προσωπικό και ποιες μπορούν να «εκχωρηθούν» σε ιδιώτες με τη μέθοδο του outsourcing. Φυσικά, κανείς στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν μιλά για νέα μέθοδο απολύσεων, αλλά είναι προφανές ότι αν καταργηθεί κάποια υπηρεσία θα «καταργηθούν» και οι εργαζόμενοι, όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τους περισσότερους σχολικούς φύλακες. Ομάδα υψηλού κινδύνου θεωρούνται επίσης οι κλητήρες.

Και αυτή η ιδέα ενατάσσεται στο «μεταρρυθμιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης για το Δημόσιο, όπου, σύμφωνα με τις διακηρύξεις, δεν πρόκειται να γίνουν άλλες απολύσεις, παρόλο που όλοι οι σχεδιασμοί δείχνουν ότι αναζητούνται τρόποι νέας μείωσης του αριθμού των εργαζομένων.

http://www.aftodioikisi.gr 

Η δοκιμή νέων γεύσεων της τοπικής κουζίνας στο επόμενο ταξίδι σας ακούγεται άκρως δελεαστική διαδικασία. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που οι ταξιδιώτες καταναλώνουν τρόφιμα, άγνωστα σε εκείνους, μόνο και μόνο για να γνωρίσουν την γαστρονομική κουλτούρα ενός τόπου. Είναι πάντα ακίνδυνη αυτή η διαδικασία;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές τροφές, που μπορεί να μοιάζουν δελεαστικές, στην πραγματικότητα όμως κρύβουν πολλούς κινδύνους. Ανακαλύψτε τις!

Cassava


Αρκετοί πολιτισμοί της Αφρικής και της νότιας Αμερικής χρησιμοποιούν αυτή τη ρίζα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά μόνο αφού το έχουν μαγειρέψει πολύ καλά. Όταν μασιέται, ακατέργαστη απελευθερώνει το ένζυμο linamarase, το οποίο μετατρέπεται σε κυάνιο.

Hakarl


Αυτό το τρόφιμο, που φτιάχνεται από ένα είδος καρχαρία της Γριλανδίας έχει κερδίσει μια θέση στον κατάλογο με τις επικίνδυνες τροφές, γιατί το συγκεκριμένο είδος δεν έχει ουροποιητικό σύστημα, που σημαίνει ότι όλα τα απόβλητα και οι τοξικές ουσίες που μπορεί να έχει καταναλώσει περνούν στο κρέας του. Χρειάζεται μια διαδικασία έξι μηνών για να καταστεί ασφαλής η κατανάλωση του.

Casu Marzu


Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αηδιαστικό, οι κάτοικοι της Σαρδηνίας το αποκαλούν παράδοση. Πρόκειται για ένα είδος τυριού, πάνω στο οποίο υπάρχουν πάνω ζωντανές προνύμφες και το οποίο απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προνύμφες που κατοικούν σε αυτό το πικάντικο πεκορίνο δεν είναι θανατηφόρες, αλλά μπορούν να επιβιώσουν και μετά την κατάποση και κατά συνέπεια να δημιουργήσουν γαστρεντερικό πρόβλημα.

Sannakji


Εάν αισθάνεστε τολμηροί , θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε αυτήν την κορεατική συνταγή με μικρά χταποδάκια. Επειδή τα άκρα τους περιέχουν νευρώνες, συνεχίζουν να κινούνται και οι βεντούζες τους δεν χάνουν τις ιδιότητες τους, ακόμα και αφού αποκοπούν από το σώμα τους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μασάτε προσεκτικά και επανειλημμένα μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό σας, προκαλώντας ακόμα και πνιγμό.

Raw Cashews


Εκτός αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς , τότε μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτά τα φιστίκια, σε σχήμα ημισελήνου. Όταν όμως είναι ωμά, περιέχουν urushiol, μια ουσία η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία σε μεγάλες ποσότητες. Για να απαλλαγούν από την επικίνδυνη χημική ουσία, οι εταιρείες παραγωγής περνούν τον καρπό από ατμό.

Elderberries


Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα αν καταναλώσετε αυτά τα βιολετί μικρά φρουτάκια σε μαρμελάδα ή ζελέ, μάλιστα πολλοί τα χρησιμοποιούν και στην ομοιοπαθητική για την θεραπεία πληγών ή ακόμα και στο κρυολόγημα. Παρόλα αυτά η επαφή με τα φύλα, τα κλαδιά και τους σπόρους που δεν έχουν επεξεργαστεί μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία και άλλες πιο σοβαρές μορφές ασθένειας.

Αφρικάνικος Βάτραχος


Οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν περίεργες γεύσεις και ταξιδεύουν στη Ναμίμπια θα βρουν αυτό το αμφίβιο, του οποίου το δέρμα και τα σπλάχνα περιέχουν μια ποικιλία από τοξικές, για τον άνθρωπο, ουσίες. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι μπορούν να τους καταναλώσουν μετά την “τρίτη βροχή” του έτους και μόλις οι βάτραχοι έχουν σταματήσει το ζευγάρωμα τους. Αν παρόλα αυτά το φάτε σε λάθος εποχή, υπάρχει κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας.

Blood Clams


Οι συγκεκριμένες αχιβάδες, που συλλέγονται στον Κόλπο του Μεξικό, στον Ατλαντικό και ορισμένα τμήματα του Ειρηνικού, είναι σπάνιες, αφού ζουν σε ένα περιβάλλον με λιγότερο οξυγόνο για να φιλτράρουν περισσότερο το νερό και να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Λόγω αυτού μπορούν να καταπιούν περισσότερους ιούς και βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α, του τυφοειδούς πυρετού και της δυσεντερίας.

Fugu


Ίσως το πιο γνωστό φαγητό σε αυτή τη λίστα, αυτό το ψάρι, που κόβεται σε μικρές λωρίδες, μπορούν μόνο να το μαγειρέψουν έμπειροι σεφ, επειδή τα εσωτερικά του όργανα, ειδικά το συκώτι, περιέχουν συμπυκνωμένη ποσότητα μιας παραλυτικής ουσίας, που ονομάζεται τετροδοτοξίνη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τον άνθρωπο σε περίπτωση κατάποσης.

Ackee


Αυτό το περίεργο φρούτο παράγεται στη Δυτική Αφρική, αλλά συνδέεται πιο συχνά με τη Τζαμάικα και μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρή κοιλιακή διαταραχή, αν καταναλωθεί πριν ωριμάσει πλήρως. Η αιτία είναι ένα δηλητήριο που περιέχει και ονομάζεται hypoglycin. Μπορείτε να το φάτε άφοβα αν ο κόκκινος καρπός έχει ανοίξει.
news.gr
Την Τετάρτη 9 Απριλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε 24ωρη γενική απεργία, διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Η απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην κινητοποίηση έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Προβλήματα αναμένονται και στις συγκοινωνίες καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Μία ημέρα πριν, την Τρίτη 8 Απριλίου, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

http://www.thestival.gr
Ο Ben James, είναι ο νεαρός «γητευτής» του twitter, που έχει αναστατώσει με την τεστοστερόνη του τα social media. Ο νεαρός τιτιβίζει τις επιδόσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενος ότι «κοιμάται» με 200 γυναίκες το χρόνο, τις οποίες φλερτάρει και γνωρίζει μέσα από το twitter!
Ο νεαρός και ζωηρός χρήστης του twitter είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού ακολουθείται ήδη από 74.000 άτομα στον πλανήτη, ενώ δεν αμελεί να τροφοδοτεί το κοινό του, κάνοντας ημερησίως 20 posts, όπου εκμυστηρεύεται τις τεχνικές του με τους υπόλοιπους διαδικτυακούς χρήστες.
Το μυστικό της επιτυχίας του συνοψίζεται στο ότι ο ίδιος ο James δε διστάζει να πει δημόσια όσα οι άλλοι δεν τολμούν και από ότι φαίνεται επιβραβεύεται από το γυναικείο πληθυσμό.
aftodioikisi.gr
Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι πρώτες που κινδυνεύουν με κατάργηση προκειμένου να ανατεθούν σε ιδιωτικές εταιρείες και να απαλλαγεί το Δημόσιο από το «βάρος» των υπαλλήλων που απασχολούνται εκεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει να επανεξετάσει όλες τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσει ποιες είναι απολύτως απαραίτητο να ασκούνται από το μόνιμο προσωπικό και ποιες μπορούν να «εκχωρηθούν» σε ιδιώτες με τη μέθοδο του outsourcing. Φυσικά, κανείς στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν μιλά για νέα μέθοδο απολύσεων, αλλά είναι προφανές ότι αν καταργηθεί κάποια υπηρεσία θα «καταργηθούν» και οι εργαζόμενοι, όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τους περισσότερους σχολικούς φύλακες. Ομάδα υψηλού κινδύνου θεωρούνται επίσης οι κλητήρες.
Και αυτή η ιδέα ενατάσσεται στο «μεταρρυθμιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης για το Δημόσιο, όπου, σύμφωνα με τις διακηρύξεις, δεν πρόκειται να γίνουν άλλες απολύσεις, παρόλο που όλοι οι σχεδιασμοί δείχνουν ότι αναζητούνται τρόποι νέας μείωσης του αριθμού των εργαζομένων.
aftodioikisi.gr
Δεκάδες γυναίκες πέρασαν από casting για μια δουλειά που αφορά τη συνοδεία ενός σεΐχη από το Ντουμπάι, ο οποίος ψάχνει 100 καλλίγραμμες γυναίκες ηλικίας 18 έως 27 ετών που ξέρουν να μιλούν αγγλικά και επιπλέον γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη μόδα.

Οι ημερήσιες απολαβές για τις «τυχερές» θα είναι 100 ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνεται διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και δείπνα δωρεάν, καθώς και άφθονα ψώνια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κείμενο αγγελίας, ο σεΐχης από το Ντουμπάι επιδιώκει να συγκεντρώσει 100 νεαρές γυναίκες από την Ιταλία για να βρίσκονται στο πλευρό του σε κάθε έξοδο και να του προσφέρουν τις συμβουλές τους για την ιταλική μόδα.

Ωστόσο, μέσω της αγγελίας διευκρινίζεται ότι οι 100 κοπέλες δεν πρόκειται να δεχθούν ανήθικες προτάσεις αλλά θα εργαστούν για 15 ημέρες ως συνοδοί του σεΐχη και της οικογένειάς του κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους στην Ευρώπη.

http://www.enikos.gr 
Μετά την εξαγορά της δημοφιλούς υπηρεσίας δωρεάν επικοινωνίας, Whatsapp, το Facebook έρχεται να προσθέσει ακόμα μία νέα λειτουργία στην δημοφιλή εφαρμογή Messenger.

Έτσι στην ανανέωση της εφαρμογής (iOS ή Android) που έκανε, ενσωμάτωσε μία νέα λειτουργία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν δωρεάν (μέσω ασύρματου δίκτυου ή 3G δικτύου) κλήσεις μεταξύ τους όπως ακριβώς γίνεται με το Viber.

Σύμφωνα με το newsit.gr η προσθήκη αυτής της λειτουργίας έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τις φήμες που ήθελαν το Facebook να ετοιμάζει αυτή την υπηρεσία για τους χρήστες του Whatsapp.

Οι υπηρεσία κλήσεων είναι διαθέσιμη για την ώρα μόνο για τους χρήστες Android και iOS συσκευών ενώ για τα Windows Phone αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στις επόμενες μέρες.

http://www.thestival.gr

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 4-1 την Σαουθάμπτον και έτσι θα πάει στο "Άνφιλντ" την άλλη εβδομάδα έχοντας το πλεονέκτημα να παίζει και για ισοπαλία. "4άρα" και η ManUtd, ανάσα για Φούλαμ, επέστρεψε κορυφή η Τσέλσι .
Τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League διατήρησε η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς νίκησε με 4-1 την Σαουθάμπτον, έτσι την άλλη εβδομάδα θα παίξει στο "Άνφιλντ" κόντρα στην Λίβερπουλ με την ισοπαλία να μην είναι αρνητικό αποτέλεσμα για τους "πολίτες".
Μείωσαν την απόσταση στον έναν βαθμό, αλλά με ματς λιγότερο, ενώ αν η ομάδα του Ρότζερς επανέλθει την Κυριακή στο +4 θα είναι με δύο ματς περισσότερα από την Σίτι.
Από τα 11 βήματα μόλις στο 3ο λεπτό ο Γιαγιά Τουρέ άνοιξε το σκορ με το 18ο γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά απάντησε ο Ρίκι Λάμπερτ στο 37', επίσης με εκτέλεση πέναλτι.
Όταν συμπληρώθηκαν τα 45 λεπτά το σκορ ήταν ακόμη 1-1, αλλά όταν ολοκληρώθηκε το ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 3-1, καθώς σκόραρε ο Νασρί στο 45'+1 και ο Τζέκο στο 45'+4', ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Γιόβετιτς στο 81'.
Το πρώτο ημίχρονο είχε 5 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του Τζέι Ροντρίγκεθ.
Ξανά κορυφή η Τσέλσι
Με γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ, Φρανκ Λάμπαρντ και Ουίλιαν η Τσέλσι επικράτησε με 3-0 της Στόουκ στο Λονδίνο και επέστρεψε στις νίκες (μετά από δύο ήττες, μία στο πρωτάθλημα μία, στο CL), έτσι επέστρεψε και στην κορυφή, αλλά με ένα ματς περισσότερο από την Λίβερπουλ και δύο από την Μάντσεστερ Σίτι.

 
"4άρα" με Μάτα η ManUtd
Με δύο γκολ (το πρώτο με φαουλάρα) και μία ασίστ του Χουάν Μανουέλ Μάτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 4-0 τη Νιούκαστλ μέσα στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" και προσπέρασε την Τότεναμ.
Η Φούλαμ ανέβηκε στην 18η θέση, καθώς νίκησε 2-1 την Άστον Βίλα μέσα στο "Βίλα Παρκ", αλλά παραμένει πολύ δύσκολο να σωθεί, καθώς η Γουέστ Μπρομ νίκησε τη Νόριτς και είναι αμφότερες στο +5.


 

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:


Σάββατο
Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 4-1 (3' πέν. Γιαγιά Τουρέ, 45'+1 Νασρί, 45'+4 Τζέκο, 81' Γιόβετιτς / 37' πέν. Λάμπερτ)
Κάρντιφ - Κρίσταλ Πάλας 0-3 (31' και 88' Πάντσεον, 71' Λέντλεϊ)
Άστον Βίλα - Φούλαμ 1-2 (70' Χολτ / 61' Ρίτσαρντσον, 86' Ρονταγιέγκα)
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4 (39' και 50' Μάτα, 65' Χαβιέρ Ερνάντες, 93' Γιανουζάι)
Χαλ - Σουόνσι 1-0 (39' Τζορντ Μπόιντ)
Νόριτς - Γουέστ Μπρομ 0-1 (16' Αμαλφιτανό)
Τσέλσι - Στόουκ 3-0 (32' Σαλάχ, 61' Λάμπαρντ, 72' Ουίλιαν)

Κυριακή
Έβερτον - Άρσεναλ (15:30)
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα
Τότεναμ - Σάντερλαντ (22:00)

Η βαθμολογία


1. Τσέλσι 72
2. Λίβερπουλ 71*
3. Μάντσεστερ Σίτι 70**
4. Άρσεναλ 64*
5. Έβερτον 60**
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57
7. Τότεναμ 56*
8. Σαουθάμπτον 48
9. Νιούκαστλ 46
10. Στόουκ 40
11. Χαλ 36
12. Άστον Βίλα 34*
13. Γουέστ Χαμ 34*
14. Κρίσταλ Πάλας 34*
15. Σουόνσι 33
16. Νόριτς 32
17. Γουέστ Μπρομ 32*
18. Φούλαμ 27
19. Κάρντιφ 26
20. Σάντερλαντ 25**

*έχουν 1 ματς λιγότερο
**έχουν 2 ματς λιγότερα


Η Αουγκσμπουργκ έβαλε τέλος (1-0) στο σερί των 53 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα της Μπάγερν που είχε το μυαλό στη Μάντσεστερ.

Η... σαλατιέρα έχει αναπαυτεί στην τροπαιοθήκη. Συνεπώς το μόνο ενδιαφέρον ήταν το αήττητο πρωτάθλημα. Πλέον τούτη η φιλοδοξία έπαψε να υπάρχει. Η Μπάγερν μετά από 53 σερί ματς χωρίς ήττα στη Μπουντεσλίγκα, είδε την Αουγκσμπουργκ να τη νικάει 1-0 και να την αφήνει με την πικρή γεύση ενός χαμένου στόχου που φυσικά και... χάλασε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όλη την οικογένεια των Βαυαρών. Ηταν όμως μία καθόλα δίκαιη ήττα, που δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα της ήταν έως και κολακευτικό για την χειρότερη φετινή Μπάγερν που θα μπορούσε να είχε φύγει από εκεί με ένα ή και δύο ακόμα γκολάκια στην καμπούρα της.
Για όσους πάλι επιχειρήσουν να ισχυριστούν ότι οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν το rotation ενόψει του επαναληπτικού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σίγουρα έπαιξε το ρόλο του κι αυτό), καλό θα ήταν να ξέρουν πως η Αουγκσμπουργκ παρατάχθηκε χωρίς τέσσερις βασικούς, με τον κορυφαίο της Χαν να είναι ένας εξ αυτών. Ο Πεπ πάντως άφησε εκτός αποστολής τους Ριμπερί, Ρόμπεν, Λαμ και έριξε στη μάχη τους πρωτάρηδες σε βασικό σχήμα Βάιζερ, Σαλάχι και Χόιμπιεργκ. Ο Βάιζερ μάλιστα ήταν εκείνος που έκανε το μεγάλο λάθος στο γκολ. Ενα τέρμα που φάνηκε με το καλημέρα πως... ψηνόταν από τους γηπεδούχους. Στο 25' μετρούσαν ήδη τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ας όψεται ο Νόιερ που έσωσε την ομάδα του από άσχημες καταστάσεις.
Στο 32' όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο ωραίο πλασέ του Μέλντερς, ο οποίος έβαλε το ένα και μοναδικό γκολ του αγώνα. Αυτό προήλθε από το πούλημα της μπάλας από τον Βάιζερ και την τέλεια κάθετη του Μπάιερ. Η Μπάγερν ωστόσο, έχει δεχτεί αρκετές φορές πρώτη γκολ και μετά πάντα περιμένεις την αντίδραση της. Τούτη τη φορά όμως αυτή δεν ήρθε. Ειδικά στο Α' μέρος δεν υπήρξε ούτε μία αξιόλογη φάση. Στο 48' ήρθε μία κεφαλιά του Μάντζουκιτς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα χρειάστηκε να σταματήσει ο Νόιερ τον Εσβαϊν και να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Πεπ σταδιακά πέρασε στον αγώνα Αλάμπα, Γκέτσε, Μίλερ, αλλά παραδόξως η εικόνα δεν βελτιώθηκε όσο θα περίμενε.
Στην καλύτερη στιγμή της ομάδας του, το σουτ του Αλάμπα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 80' εκείνο του Γκέτσε πέρασε λίγο άουτ. Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μαζικά μπροστά και άλλαζαν ανούσια πασούλες, λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο, καθώς μετά από φάση διαρκείας ο πρώην του Αρη, Μπομπαδίγια σημάδεψε με τη σειρά του το αριστερό δοκάρι. Το φινάλε βρήκε την Αουγκσμπουργκ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της κόντρα στη Μπάγερν (σ.σ.: σε εφτά ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο μετρούσε ισάριθμες ήττες, οι πέντε τελευταίες με λευκό παθητικό). Οσο για τους χαμένους, εκτός από την ήττα, είδαν ένα ακόμα σερί να σταματάει: εκείνο με τα 65 ματς στα οποία σκόραραν.
http://www.gazzetta.gr

Η Μπαρτσελόνα υπέταξε τη μαχητική Μπέτις με 3-1 στο "Καμπ Νόου" χάρη σε δύο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και συνεχίζει την καταδίωξη της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε δύσκολα τη Βιγιαρεάλ με 1-0 στο κατάμεστο "Βιθέντε Καλδερόν" και παραμένει επικεφαλής της Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με επιτυχία το πιο δύσκολο εμπόδιο του προγράμματός της μέχρι το τέλος και επικράτησε 4-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα".

Η νίκη για την Μπαρτσελόνα έμοιαζε επιτακτική μετά από εκείνη της Ατλέτικο Μαδρίτης νωρίτερα, αλλά ήρθε δυσκολότερα από όσο μπορεί να υποδεικνύει το 3-1 επί της ουραγού Μπέτις. Το "Καμπ Νόου" έβαλε τα γιορτινά του, διαμαρτυρήθηκε για την τιμωρία του συλλόγου σχετικά με τη Μασία και πανηγύρισε μόλις στο 14ο λεπτό, όταν ο Αλέξις Σάντσες ανατράπηκε από τον Τζόρδι Φιγκέρας στην περιοχή. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την ευθύνη και κατέστησε τον Αντόνιο Αδάν τον 100ό τερματοφύλακα που νικάει στην επαγγελματική καριέρα του, φτάνοντας τα 350 γκολ με τους Καταλανούς.
Οι "βερδιμπλάνκος" δεν το έβαλαν κάτω και ανά διαστήματα κατάφεραν να κλείσουν τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Ο 39χρονος Σέρχιο Πίντο, το πρόσωπο της εβδομάδας μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές και την απαγόρευση μεταγραφών που τον χρίζουν βασικό τερματοφύλακα πιθανότατα και τη νέα σεζόν, χρειάστηκε να επέμβει ορισμένες φορές όταν η άμυνα δεν κατάφερνε να "καθαρίσει" κάποιες αναμπουμπούλες. Το αυτογκόλ του Φιγκέρας αποτίναξε προσωρινά το άγχος των "μπλαουγκράνα", ωστόσο στην επόμενη φάση ο νεοεισελθών Χόρχε Μολίνα μείωσε και κράτησε στο κόκκινο την αγωνία. Μία χείρα... βοηθείας στην περιοχή της Μπέτις, όμως, έστησε τον Μέσι ξανά στη βούλα για το 11ο φετινό πέναλτι της Μπαρτσελόνα (μόνο η Χόφενχαϊμ έχει περισσότερα, 12, στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα). Ο Αργεντινός δεν ευστόχησε με την πρώτη, αλλά με το ριμπάουντ έφτασε τα 25 γκολ στην Primera Division, πιάνοντας τον Ντιέγκο Κόστα στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε το γκολ παρά την απουσία του Ντιέγκο Κόστα και έκαμψε την αντίσταση της Βιγιαρεάλ με 1-0 στο κατάμεστο "Βιθέντε Καλδερόν", παραμένοντας επικεφαλής της Primera Division μετά από 32 αγωνιστικές. Το κοινό που γέμισε το γήπεδο των "ροχιμπλάνκος" έβλεπε δύο ομάδες που επιχείρησαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά, μέχρι που σημειώθηκε το πρώτο τέρμα. Ο Ραούλ Γκαρθία άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους κι επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, που έχασαν τον φετινό ηγέτη και αρχισκόρερ τους για περίπου ένα μήνα και το γκολ από εδώ και πέρα θα αποτελεί ερώτημα σε κάθε παιχνίδι. Το "κίτρινο υποβρύχιο" πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Η πίεση της Ατλέτικο δεν έπιασε τόπο με δεύτερο τέρμα και κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Ντιέγκο Σιμεόνε.
 Η εντολή για οπισθοχώρηση ήταν σαφής και όσο κυλούσε ο χρόνος, οι τελικές προσπάθειες έπαιρναν κίτρινο χρώμα. Η αντικατάσταση των Κριστιάν Ροντρίγκες, Νταβίδ Βίγια και Ντιέγκο ενόψει και του επαναληπτικού προημιτελικού του Champions League στο ίδιο γήπεδο σε λίγα 24ωρα κατέδειξαν τις προθέσεις του Αργεντινού προπονητή. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τον έλεγχο, έκλεισαν τους γηπεδούχους στο γήπεδό τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, όταν σε σέντρα από αριστερά ο Τόμπι Αλντεβάιρελντ έβαλε το πόδι του και λίγο έλειψε να νικήσει τον τερματοφύλακά του, Τιμπό Κουρτουά.
Η αντεπίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται και μετά από το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, ήρθε το 4-0 στο πιο δύσκολο παιχνίδι που περιλαμβάνει το καλεντάρι της μέχρι το τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα. Το "Ανοέτα" δεν αποδείχθηκε φρούριο για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και η νίκη των "μερένγκες" τους διατηρεί σε τροχιά τίτλου. Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά εάν οι Βάσκοι ήταν πιο εύστοχοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθώς και τις ευκαιρίες. Το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο και ανοιχτό και στο 44' ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι από παρ' ολίγον μοιραίος (σε σουτ η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο στο σώμα χέρι του) χρίστηκε σκόρερ στην επόμενη επίθεση, μετά από ριμπάουντ σε σουτ του Καρίμ Μπενζεμά.
 Ο Κλαούντιο Μπράβο φέρει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στο 2ο γκολ, αφού έδωσε πάσα κατευθείαν στον δραστήριο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ουαλός σούταρε από μακριά σε κενή εστία για να γράψει το 2-0 κι ενώ νωρίτερα ο Σέρχιο Ράμος είχε δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έχασαν κάθε διάθεση και η ταχύτητα των επιθέσεων των φιλοξενουμένων τους εξέθεσε ουκ ολίγες φορές. Ο Μπενζεμά είχε δοκάρι λίγο αργότερα και στο 85' ο Πέπε επιστέγασε τις καλές εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό με γκολ στο 85ο λεπτό, ενώ ο Άλβαρο Μοράτα που προήλθε από τον πάγκο έβαλε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 88ο λεπτό.
Δείτε τα video με τα γκολ των αναμετρήσεων http://www.contra.gr
Σε 9.000 ανέρχονται οι καταναλωτές του νομού Θεσσαλονίκης που το 2013 διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Εταιρεία Παροχής Αερίου,
με τους 3000 εξ αυτών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και τους 6000, συνεπεία των αδιάθετων διαμερισμάτων που κατέχουν, ενώ σήμερα φθάνει στο 5% το ποσοστό όσων έχουν κάνει διακανονισμό (30% και πέντε δόσεις).
Αυτά τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εμπορικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις τιμές καταναλωτή 10%, από τον Οκτώβριο, λόγω συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τη ρωσική Gazprom.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία ιστοσελίδας, για την απαλλαγή από τη... χαρτούρα, αλλά και σε εκπτώσεις για όσους επιλέγουν την ηλεκτρονική πληρωμή. Σημείωσε ότι στα τέλη σύνδεσης νέων χρηστών η έκπτωση από την εταιρεία φθάνει στο 60%, ενώ υπογράμμισε ότι οι χρήστες αερίου πληρώνουν 44% λιγότερα έναντι αυτών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.
Παράλληλα, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι 670.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι τα 210.000, από τα συνολικά 465.000 διαμερίσματα ζεσταίνονται με φυσικό αέριο.
Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Ρομπέρτα Κέστερμαν, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στην πενταετία 2014-2018 η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης πρόκειται να επενδύσει συνολικά 45,3 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 11,7 εκατ. ευρώ φέτος για την επέκταση του δικτύου κατά 100 χλμ., ενώ συνολικά αυτό φθάνει στα 989 χλμ., 34 χλμ εκ των οποίων έγιναν πέρυσι.
Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, το 2013 σημείωσαν μικρή κάμψη, λόγω του ήπιου χειμώνα. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 41,9 εκατ από 42,7 εκατ ευρώ το 2012 και τα καθαρά κέρδη σε 20,6 εκατ από 23,3 εκατ ευρώ.

http://www.seleo.gr 
Πολλοί είναι οι μύθοι που κυκλοφορούν για την υγεία αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακίνδυνοι.


Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal διαχωρίζει το μύθο από την αλήθεια σε ό,τι αφορά τις φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες και συνηθισμένες ιατρικές συμβουλές.

Πολλοί από τους παρακάτω μύθους έχουν επικρατήσει εδώ και πολλά χρόνια.

1. Πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα

Ο μύθος αυτός ξεκίνησε να διαδίδεται από το 1945. Η αρχική οδηγία ήταν να καταναλώνουμε «ποσότητα υγρών που αντιστοιχεί σε 2,5 περίπου λίτρα την ημέρα». Μερικά χρόνια μετά, ορισμένοι παρερμήνευσαν τα «υγρά» ως «νερό». Οι ποσότητες αυτές όμως μπορεί να προέρχονται από τα φρούτα, τα λαχανικά ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

2. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας

Ο μύθος αυτός «επιμένει» για περισσότερο από έναν αιώνα, παρά τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των νευροεπιστημών. Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία περιοχή του εγκεφάλου που να παραμένει ανενεργή. Αντιθέτως, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα σε κάθε νευρώνα και κάθε κύτταρο του εγκεφάλου.

3. Το διάβασμα σε χαμηλό φωτισμό καταστρέφει την όραση

Καμία έρευνα δεν αποδεικνύει ότι το διάβασμα σε χαμηλό φωτισμό προκαλεί μόνιμες βλάβες στα μάτια. Μπορεί τα μάτια να κουραστούν πιο γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε δυσκολία συγκέντρωσης όταν δεν υπάρχει αρκετό φως, όμως η όραση επανέρχεται μετά από ξεκούραση.

4. Η γαλοπούλα φέρνει νύστα

Υπάρχει ένα συστατικό στο κρέας της γαλοπούλας (τρυπτοφάνη) που διευκολύνει πράγματι τον ύπνο. Ωστόσο, οι ποσότητες σε αυτόν τον τύπο κρέατος δεν είναι περισσότερες από αυτές που υπάρχουν στο κοτόπουλο ή το μοσχάρι. Μάλιστα, άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το τυρί, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες τρυπτοφάνης ανά γραμμάριο σε σύγκριση με τη γαλοπούλα.

5. Όταν ξυρίζουμε τις τρίχες αναπτύσσονται πιο γρήγορα και είναι πιο τραχιές

Σχετικές δοκιμές που πραγματοποιούνται από το 1928 δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν αυτόν τον ισχυρισμό. Μάλιστα, τα δεδομένα δείχνουν ότι το ξύρισμα δεν επηρεάζει το ρυθμό ανάπτυξης ή την εμφάνιση της τρίχας. Η νέα τρίχα που φυτρώνει μετά το ξύρισμα δεν έχει ακόμη εκτεθεί στο φως και τη φθορά γι’ αυτό και μοιάζει να είναι πιο σκούρα σε χρώμα και πιο τραχιά από τις μακρύτερες τρίχες.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!