Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

 

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο ανεξάρτητες έρευνες σχετικά με τη μάρκα αυτοκινήτου που αγαπούν περισσότερο οι Έλληνες.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις δύο έρευνες, η έναρξη του 2022 βρίσκει τη Hyundai να κατακτά την καρδιά του ελληνικού κοινού, το οποίο εκδηλώνει τα περισσότερα θετικά συναισθήματα για τη Hyundai στο διαδίκτυο.

Η πρώτη έρευνα προέρχεται από τον ασφαλιστικό συμβουλευτικό οργανισμό Compare the Market, που ανέλυσε στις χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας τις αναδημοσιεύσεις στα social media οι οποίες σχετίζονται με θετικές ή αρνητικές απόψεις για μάρκες αυτοκινήτου. Στην έρευνα αυτή αναδείχθηκε η Hyundai ως η μάρκα για την οποία οι Έλληνες μιλούν με τα πιο θετικά σχόλια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών News Relate που εξειδικεύεται σε αναλύσεις συναισθημάτων στο ελληνικό διαδίκτυο. Στην έρευνα αυτή, η Hyundai κατατάσσεται επίσης ως η πιο αγαπημένη μάρκα, ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες mainstream μάρκες, καθώς συγκεντρώνει τα πολυπληθέστερα θετικά γραφόμενα στο ελληνικό διαδίκτυο, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και αναλογικά με το σύνολο των δημοσιεύσεων που αφορούν στη κάθε μάρκα. Η ίδια κορυφαία κατάταξη της Hyundai συνεχίζεται και στις μετρήσεις συνολικής θετικής απήχησης και αντιδράσεων χρηστών σε αναρτήσεις και δημοσιεύματα.

 

Ακόμα μια φρικιαστική ιστορία έρχεται από την Ινδία. Τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη η οποία όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού από 4 άνδρες αλλά την βίασαν και στο αστυνομικό τμήμα όπου πήγε να υποβάλλει καταγγελία.

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν αξιωματικό, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το 13χρονο κορίτσι στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Το παιδί, είχε καταφύγει σε εκείνον για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό του, ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε οργή σε μια χώρα που είναι γνωστή για τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών.

Ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος της πόλης Λαλιτπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της ινδικής πρωτεύουσας, είναι ένας από τους τέσσερις που συνελήφθησαν την Τετάρτη.

Το κορίτσι, προέρχεται από μια κατώτερη ινδουιστική κάστα, αλλά κατάφερε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία.

Σε αυτήν αναφέρει ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι στις 22 Απριλίου την μετέφεραν σε ένα γειτονικό κρατίδιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να τους ξεφύγει και στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βιάστηκε ξανά.

Πολιτικοί και ακτιβιστές απαίτησαν την λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των γυναικών.

“Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε να καταγγείλουν;”, διερωτήθηκε η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, μια ανώτερη αξιωματούχος του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κόμματος του Κογκρέσου.

Η Ινδία υιοθέτησε την θανατική ποινή το 2018 ως τιμωρία για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων από 12 ετών έπειτα από πιέσεις που ακολούθησαν πολλαπλά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον παιδιών.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, στο Νέο Δελχί το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Μολαταύτα ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών καταγράφηκαν στην Ινδία το 2020, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία για την εγκληματικότητα.

 

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», που πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τις παρεμβάσεις τους λογαριασμούς του ρεύματος.
Επίσης το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός ξεκινά μαζί με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» των κατοικιών και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις». Ένα σχέδιο που θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτηρίων τους.
«Η φθηνότερη ενέργεια όμως είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ. Συνεπώς, μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των κλιματιστικών μας, θα φέρουν αμέσως και χαμηλότερους λογαριασμούς. Ετσι βοηθούμε και το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά. Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα. Αναφορικά με την αξιολόγηση των αιτήσεων (αναλόγως του αριθμού) θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Με κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ οι αιτήσεις

Όταν ανοίξει τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα με τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα χρειάζεται και το ΑΦΜ. Ο ενδιαφερόμενος, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του θα μπορεί να δηλώσει ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Απαραίτητη προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ένα παλιό air condition ή μια πολύ παλιά ηλεκτρική κουζίνα που είναι εκτός λειτουργίας, δεν θα μπορείτε να κάνετε αίτηση.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!