Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένονται τα μαγιό
Ένα από τα απαραίτητα και αγαπημένα αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το μαγιό. Συντροφεύει σε διακοπές και σε εξορμήσεις στη θάλασσα ενώ για τις γυναίκες αποτελεί και ένα κομμάτι της μόδας που έχουν στη ντουλάπα τους.
Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίζονται τα μαγιό ώστε αφενός να διατηρούνται σαν καινούρια για περισσότερο καιρό, αφετέρου να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία εκείνου που το φοράει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Απαγορεύεται το Pokemon Go σε μουσεία και νεκροταφεία!
Είναι γεγονός. Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία (!) ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.
Ωστόσο, με κάθε καινούρια τρέλα υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και φυσικά εις βάρος των χρηστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 τερατάκια σε πραγματικούς δρόμους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.
Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.
«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Καθώς η τρέλα του Go σαρώνει τον πλανήτη, πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον «εθισμό» προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους παράνομες δραστηριότητες. Όταν κάποια στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο οι χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή από τις επίσημες, νόμιμες πηγές, ιδίως στις περιοχές όπου δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το παιχνίδι, στρέφονται σε τρίτους προκειμένου να καταφέρουν να το αποκτήσουν. Το τίμημα σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι μεγάλος αριθμός χρηστών ανακάλυψαν πως η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής δίνει στους απατεώνες τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο των smartphones στα οποίες είχε εγκατασταθεί το παιχνίδι.
Σε ανακοίνωσή της η Niantic Labs, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν και είναι απεριόριστη η χρήση του, ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάζουν το Pokemon GO από άλλες πηγές εκτός από τις επίσημες.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρέθηκε καλεσμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ, για να παρουσιάσει το «Pulp Fiction» και συζήτησε για την καριέρα του, για τη σχέση του με ηθοποιούς και τί του δίνει κίνητρο να συνεχίσει.

Ο διάσημος σκηνοθέτης έλαβε φόρο τιμής κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ στις 7 Ιουλίου και έδωσε μια συνέντευξη γεμάτη χιούμορ που ανέδειξε το πάθος και τη δημιουργικότητά του. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το τι δήλωσε σχετικά με τις κριτικές, τους διαλόγους και το κάστινγκ αλλά και για άλλα θέματα.

- Όσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι θα σταματήσει μόλις φτιάξει 10 ταινίες:

«Σκοπεύω να σταματήσω στις δέκα ταινίες. Άρα θα κάνω άλλες δύο. Ακόμα και αν έχω να πω κάποια άλλη ιστορία όταν φτάσω 75, εγώ θα σταματήσω στις δέκα».

- Όσον αφορά τη θεωρία ότι κάνει τριλογίες:

«Άκουγα ένα Βρετανό κριτικό να σχολιάζει την δουλειά μου και μεταξύ άλλων είπε ότι κάνω τριλογίες. Πως οι δύο πρώτες ταινίες συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, σχεδόν συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Η τρίτη, συνήθως έχει κοινά στοιχεία με το είδος των άλλων δύο αλλά κυρίως λειτουργεί επικριτικά πάνω στις προηγούμενες. Είναι σαν το νόθο παιδί των πρώτων δύο, αλλά ποτέ το ίδιο δημοφιλής με εκείνες. Βρήκα αυτό τον συλλογισμό ενδιαφέρον και με έβαζε σε σκέψεις όσο περισσότερο τον επεξεργαζόμουν».

- Το γεγονός ότι οι ταινίες του έχουν αναφορές σε άλλες ταινίες:

«Οι αναφορές δεν είναι τόσες όσες νομίζουν οι κριτικοί. Κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικά. Οπωσδήποτε υπάρχουν πράγματα που έχω πάρει από την Ιστορία του Κινηματογράφου. Συνήθως μια λήψη.

Σπάνια παίρνω λήψεις από άλλες ταινίες. Στο «Pulp Fiction» το πλάνο που ο Μαρσέλους περπατάει μπροστά από το αμάξι είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο του «Ψυχώ». Αυτό είναι το μοναδικό πλάνο που έχω αντιγράψει ακριβώς από κάποια άλλη ταινία.

Με κατηγορούν συνέχεια για αυτό το πράγμα και καταντάει κουραστικό, γιατί οι κριτικοί προσπαθούν μόνιμα να μου καταλογίσουν κάτι. Δηλαδή ότι: "Αυτό είναι παρμένο από εκείνη την ταινία, το άλλο από αυτήν".

Η απάντησή μου είναι πρώτον πως δεν έχω δει τις συγκεκριμένες ταινίες, δεν πήρα τίποτα από αυτές και απλά το σκέφτηκα από μόνος μου και δεύτερον ότι στην Ιστορία του κινηματογράφου υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να το έχουν κάνει αλλά εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.

Αλλά αυτή είναι η λογική των κριτικών που προσπαθούν να δείξουν πόσο έξυπνοι είναι, προβάλλοντας όλες τις κινηματογραφικές τους γνώσεις μέσα από τις αναφορές σε παλιότερες ταινίες».

- Πάνω στο πώς δίνει οδηγίες:

«Είμαι ο καπετάνιος στο πλοίο και οι ηθοποιοί ακολουθούν τις οδηγίες μου στο βαθμό που γίνεται. Αλλά όταν θέλω να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω σε μια σκηνή, τότε είμαι στη διάθεσή τους. Γιατί δεν έχει να κάνει με το να γίνει κάτι όπως θέλω εγώ.

Ο σκοπός είναι να νιώσουν εκείνοι άνετα και να τα δώσουν όλα. Είμαι πολύ ευαίσθητος μαζί τους, έχουμε πολλές προσωπικές συζητήσεις και όταν πρέπει να σκηνοθετήσω δεν κάθομαι σε ένα άλλο δωμάτιο παρακολουθώντας τηλεόραση.

Όσο ερμηνεύουν, κάθομαι δίπλα από την κάμερα. Δεν υπάρχουν μόνιτορς στο πλατό μου. Είμαι ακριβώς δίπλα από την κάμερα. Τους κοιτάζω μέσα στα μάτια. Και μόλις τελειώσουν με κοιτάνε με ένα βλέμμα σαν να με ρωτάνε πως μου φάνηκε.

Όταν σκηνοθετώ περπατάω μαζί τους και κουβεντιάζουμε. Δεν ουρλιάζω από την άλλη πλευρά του πλατό. Ούτε ουρλιάζω μέσα από ένα άλλο δωμάτιο «Κάνε αυτό! Κάνε το άλλο!». Τους μιλάω από κοντά και μετά μπαίνουμε μέσα και το κάνουμε. Είναι πολύ οικείο».

- Με την εμμονή του στους διαλόγους:

«Ο ένας κανόνας που έχω είναι να ξέρεις το σενάριό μου απ' έξω και ανακατωτά. Όταν μπαίνεις στο πλατό πρέπει να ξέρεις τέλεια τους διαλόγους.

Αλλιώς μου σπαράζεις την καρδιά. Θα μπορούσα να σε απολύσω και να τα ξεκινήσω όλα από την αρχή. Γιατί είσαι ασεβής απέναντί μου. Θέλω τον ηθοποιό να μπει μέσα στο πετσί του ρόλου. Να γίνει ο χαρακτήρας που ερμηνεύει.

Οι ηθοποιοί λένε ότι όταν το καταφέρνουν αυτό, είναι σαν να πετάνε. Γι' αυτό γίνονται ηθοποιοί. Τους πληρώνω για να λένε τις γραμμές μου. Αυτή είναι η δουλειά τους. Μου αρέσουν οι ηθοποιοί μου αλλά λατρεύω τους χαρακτήρες μου.»

- Σχετικά με την πρόκληση στο κάστινγκ του «Άδωξοι Μπάσταρδη»:

«Δεν ήθελα κάποιον Δανό να παίξει τον Γερμανό Ναζί. Ούτε κάποιον Σουηδό να παίξει τον Γερμανό Ναζί. Επομένως γεια σου Μαξ Φον Σίντοφ. Όχι ευχαριστώ Ρούτγκερ Χάουερ. Ήθελα Γερμανούς να παίζουν τους Γερμανούς, να μιλάνε γερμανικά. Πάνω κάτω ήθελα κάθε έθνος να αντιπροσωπεύει την ομάδα του. »

- Για τον αγαπημένο του χαρακτήρα που έχει γράψει:

«Δεν ήξερα ότι ο Κόλονελ Λάντα (Κρίστοφερ Βαλτζ) ήταν μια γλωσσολογική ιδιοφυία. Αυτό φάνηκε όταν έγραψα το σενάριο. Όποιον χαρακτήρα και αν υποδυόταν o Κρίστοφερ, θα ήταν καταπληκτικός. Είχα ανησυχήσει όταν δεν έβρισκα τον τέλειο Λάντα. Δεν ήθελα να κάνω την ταινία.

Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά να τα ακυρώσω όλα. Αλλά όταν μπήκε μέσα ο Βαλτζ, ήμουν σίγουρος πως αυτός θα ήταν ο ένας. Μπορούσε να κάνει ό,τι του ζητούσαμε. Ήταν εξαιρετικός. Ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν τελείωσε. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τον ευχαριστούμε!»

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τώρα και σε κόμικ; Ναι! Οι εκδόσεις Πατάκη εξέδωσαν την ιστορία της διαπραγμάτευσης του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές στο κρίσιμο α' εξάμηνο του 2015.

Όταν αναστάτωσε τους κατεστημένους υπουργούς του Εurogroup, όχι μόνο με τα πολύχρωμα πουκάμισά του αλλά και με τη διαπραγματευτική του τακτική, η οποία τον κατέστησε σταρ πολιτικό αλλά και «παίχτη», όπως λένε πολλοί, με τη φωτιά της εξόδου από το ευρώ.

Το μεγάλων διαστάσεων βιβλίο 124 σελίδων έχει τίτλο το αγγλόηχο επιφώνημα «WΟW» («Ουάου») το οποίο εξεστόμισε κατά την πρώτη και ιστορική συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν ο τελευταίος στο τέλος της συνέντευξης Τύπου του είπε το… «μόλις σκότωσες την τρόικα».

Δημιουργός της σκιτσο-ιστορίας η Χρύσα-Αριάδνη Κουσελά, με κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές σπουδές στην Ελλάδα και στη Σορβόννη, υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνεργάστηκαν επίσης ο Άρης (Γρηγόρης) Παπαδόπουλος, του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών και δημοσιογράφος στον «Εθνικό Κήρυκα» Νέας Υόρκης, καθώς και ο Δημήτρης Σωτηράκης με σπουδές σκίτσου στη Σχολή Ορνεράκη.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο η έχουσα «την ιδέα, την έρευνα και την καλλιτεχνική διεύθυνση», η έμπνευση βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων, όπως τα αντιλαμβάνεται ζώντας στην ελληνική κοινωνία. Και συνεχίζει: «Την εποχή της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, της παραβίασης του Συντάγματος αλλά και της κατάλυσης των ευρωπαϊκών ιδεωδών και θεσμών με τραγική κατάληξη για την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015, παρακολουθώ τους συνανθρώπους μου να βυθίζονται στην εξαθλίωση, τους φίλους μου να μεταναστεύουν, τα παιδιά να υποσιτίζονται, τα ιδανικά να καταρρέουν». Επισημαίνει ότι η ιστορία του «WOW» ξετυλίγεται στον πραγματικό κόσμο και σε έναν παράλληλο φανταστικό κόσμο στην αρένα του Eurogroup.



Παίζοντας με τους τόνους του γκρίζου χρώματος αφηγείται τα κύρια γεγονότα διά των βασικών προσώπων της ιστορίας. Τα κεφάλαια: «Η παραίτηση κατ' απαίτηση των δανειστών», «Στο εργαστήριο του V στην Αίγινα», «Λίμνη Κόμο-Η απαρχή», «2010-2014, τα κινήματα, η βία και η ύφεση στην Ελλάδα», «Εργαστήριο του V πριν τις εθνικές εκλογές», «2015, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα», «To WOW!», «Τροϊκανοί vs V, οι επιθέσεις μέσα στα Eurogroup», «Τρόικα εσωτερικού», «Ο τζίτζικας, ο μέρμηγκας και το grexit», «Η Άνοιξη της Αθήνας, και το Όχι που έγινε Ναι», «Το Όχι που έγινε Ναι με την συνθηκολόγηση της Αριστεράς». Και, τελευταίο σκίτσο το πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη με φόντο την ήπειρό μας με τίτλο «Ευρώπη, ερχόμαστε» και κάτω δεξιά η προαναγγελία «Συνεχίζεται»…

Η έκδοση κλείνει με τέσσερις σελίδες ιδιόγραφων κειμένων του πρώην υπουργού ο οποίος, ως επί κεφαλής πανευρωπαϊκής κίνησης, υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδομείται και πως, αν δεν αλλάξουν οι σημερινές της δομές, οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές, όπως συνέβη με τη Μεγάλη Ύφεση του 1930.

Η σκιτσο-αφήγηση ξεκινάει μυθολογικά: «Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα τεράστιο λαβύρινθο. Έναν λαβύρινθο τον οποίο δημιούργησε η ευρωπαϊκή ελίτ προκειμένου να εφαρμόσει οικονομικά πειράματα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας στους λαούς, τα λεγόμενα μνημόνια. Εκεί έχουν εγκατασταθεί οι τροϊκανοί, μισθοφορικός στρατός της ελίτ, καθώς και το αιχμάλωτο θηρίο, ο Ευρωπαϊκός Μινώταυρος, ο οποίος καταβροχθίζει χώρες, λαούς και ανθρώπους που δηλώνουν ανυπακοή στην εξουσία.

Το 2015 στη μικρή ευρωπαϊκή χώρα, που λέγεται Ελλάδα, ένας καινοτόμος και εκκεντρικός οικονομολόγος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την οικονομική του θεωρία και τις εξισώσεις για να οδηγήσει την χώρα του έξω από τον λαβύρινθο, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη νέα ελληνική κυβέρνηση, με το κωδικό όνομα V που του το δώρισαν οι: Μarx, Keynes, Neumann και Smith στην ιταλική λίμνη Κόμο λίγους μήνες μετά τη γέννησή του».

Η σκιτσογράφος μάς ενημερώνει ότι το V συμβολίζει το Victory, προσθέτοντας ότι το όνομα αυτό έχει υπερφυσικές ιδιότητες!

Πρόκειται κατά βάθος για μια εικαστικά ελκυστική, αλλά… «θρησκευτική» απλοποίηση των γεγονότων που όλοι ζήσαμε. Γεγονότων που προκάλεσαν προσωρινή υπερηφάνεια και μετά διαρκή τραγικότητα. Και τα οποία έχουν μια προϊστορία πολύ πριν από το μνημόνιο Α’ του 2010. Αυτή η προϊστορία, που αφορά τα εγχώρια λάθη του δικομματισμού, αλλά και το life style μερίδας του λαού, παραλείπεται στο κόμικ.

Προφανώς, για τη συγγραφέα, η φανταστική Ιστορία της Ελλάδας, ίσως και η Ιστορία… του κόσμου, να ξεκινάει με τη γέννηση του ήρωα V…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πολιτεία της Νεβάδα θα συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία EHang για την υλοποίηση του πρώτου drone με δυνατότητα μεταφοράς επιβάτη.

Το πρώτο drone που θα μεταφέρει άνθρωπο παίρνει το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις δοκιμές μέσα στο 2016.

Οι δημιουργοί του EHang 184, ενός αυτόνομου drone, θα συνεργαστούν με την πολιτεία της Νεβάδα για την ανάπτυξη του προϊόντος, τη δοκιμή των πτήσεων και την προετοιμασία.

Ο Huazhi Hu, ιδρυτής και διευθυντής της EHang, είπε για τη συμφωνία ότι είναι «ένα μεγάλο βήμα» για την κινεζική εταιρεία, ενώ προσέθεσε: «Η συνεργασία θέτει τις βάσεις για την εμπορευματοποίηση και την οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος εναέριας μετακίνησης στο μέλλον».

Το EHang 184 είναι ένα μεγάλο drone, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη. Δεν θα υπάρχει πιλότος, ούτε στο έδαφος ούτε στο μηχάνημα.

Οι επιβάτες κάθονται στο drone, λένε στο σύστημα πλοήγησής του πού θέλουν να πάνε και εκείνο ρυθμίζει τη διαδρομή.

Στο μέλλον, αν εγκριθεί η λειτουργία αυτών των drone, το κεντρικό σύστημα της EHang θα προσχεδιάζει και θα συντονίζει όλες τις πτήσεις των drone για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα ή συγκρουόμενες διαδρομές.
real.gr

Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί κατά καιρούς για κόλπα δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να κάνουν …κοπάνα από τη δουλειά. Όμως αυτό που σκέφτηκαν στην γειτονική Ιταλία, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Στην πόλη Boscotrecase κοντά στη Νάπολη, δημόσιοι υπάλληλοι πιάστηκαν από τις κάμερες ασφαλείας να φορούν… χαρτόκουτα στο κεφάλι για να μην αναγνωρίζονται καθώς επιχειρούν να ξεγελάσουν το μηχάνημα στο οποίο χτυπούν τις κάρτες.
εικ1
Η αστυνομία συνέλαβε 23 δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι οποίοι είτε χτυπούσαν τις κάρτες συναδέλφων τους- οι οποίοι προφανώς δεν βρίσκονταν εκεί – είτε χτυπούσαν την κάρτα τους για να φαίνεται πως δουλεύουν αλλά αμέσως μετά… ξαναέφευγαν. Δύο από τους υπαλλήλους αυτούς είχαν προνοήσει να καμουφλαριστούν φορώντας… χαρτόκουτα στο κεφάλι τους, για να μην αναγνωρίζονται.
Έξι υπάλληλοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεκατρείς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο και τέσσερις για έξι μήνες.
Το πρόβλημα με τη συνέπεια των υπαλλήλων είχε προκύψει και πέρσι και είχαν γίνει 35 συλλήψεις.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε σήμερα το πολυαναμενόμενο ΠΔ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με το ΠΔ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16):
-Αναγνωριζεται προϋπηρεσία έως εφτά ετών στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της ΕΕ και αφορά τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Σε περίπτωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας που αφορά σε εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης, ο αναγνωριζόμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται αντιστοίχως.
-Οι υπάλληλοι, στους οποίους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εντάσσονται μετά τη μονιμοποίησή τους μέχρι και τον αμέσως προηγούμενο του καταληκτικού βαθμό. Μετά την ένταξη, ο επιπλέον χρόνος της προϋπηρεσίας συνυπολογίζεται ως πλεονάζων στο βαθμό που εντάσσεται ο υπάλληλος. Στους υπαλλήλους που κατέχουν ήδη κατά τη δημοσίευση του παρόντος τον καταληκτικό βαθμό της κατηγορίας τους, η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, συνυπολογίζεται ως πλεονάζων χρόνος στο βαθμό αυτό.
-Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκδίδεται απόφαση του αρμόδιου για τη βαθμολογική ένταξη οργάνου ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η βαθμολογική ένταξη ανατρέχει στον χρόνο κρίσης του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Οι προϋποθέσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας και η συνάφεια
Η προϋπηρεσία  συνίσταται σε:
α) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή
β) εξαρτημένη μισθωτή εργασία.
Η προϋπηρεσία πρέπει:
α) να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της κατηγορίας / εκπαιδευτικής βαθμίδας, στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος κατά το χρόνο της ένταξης, και μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται,
β) να είναι συναφής σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 5 το οποίο αναφέρεται στη συνάφεια αντικειμένου προϋπηρεσίας: «Η συνάφεια του αντικειμένου της προϋπηρεσίας κρίνεται σε σχέση με τα αντικείμενα, στα οποία απασχολούνται οι υπάλληλοι ή είναι δυνατόν κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους να απασχοληθούν.»
Διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας και δικαιολογητικά
Προκειμένου να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, όπου ανήκει οργανικά. Η αίτησή του, προκειμένου να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από τα αναφερόμενα στις παραγράφους 2 και 3 του παρόντος άρθρου δικαιολογητικά.
Αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας του άρθρου 2 μπορεί να υποβληθεί και σε περίπτωση μετάταξης σε άλλο κλάδο ή σε άλλη υπηρεσία, εφόσον η προϋπηρεσία
αυτή δεν έχει ήδη αναγνωριστεί. Οι έννομες συνέπειες που απορρέουν από την αναγνώριση προϋπηρεσίας του άρθρου 2 δεν αίρονται σε περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής του υπαλλήλου. Οι αιτήσεις αναγνώρισης παραπέμπονται στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο εντός μηνός από την υποβολή τους στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού.
Τα δικαιολογητικά για τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα και όσους απασχολούνται με έμμισθη εντολή είναι:
α) Βεβαίωση από το οικείο επαγγελματικό Επιμελητήριο ή Σύλλογο, από την οποία να προκύπτει η ιδιότητα του μέλους και η διάρκειά της, εφόσον η ιδιότητα αυτή είναι υποχρεωτική για την άσκηση του επαγγέλματος.
β) Εφόσον η ιδιότητα του μέλους επαγγελματικού Επιμελητηρίου ή Συλλόγου δεν είναι υποχρεωτική για την άσκηση του επαγγέλματος, προσκομίζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα, καθώς και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης.
γ) Εφόσον η άδεια άσκησης επαγγέλματος ή η επαγγελματική ταυτότητα ή η έκδοση βεβαίωσης της περίπτωσης (β) δεν προβλέπονται, προσκομίζεται βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης καθώς και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει αποδεδειγμένα η προϋπηρεσία, η διάρκεια και η συνάφειά της σύμφωνα με το άρθρο 5. Ως στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει ο αιτών υπάλληλος αναφέρονται ενδεικτικά τα ακόλουθα: συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή έργου, βιβλία του ΚΒΣ, δελτία απόδειξης παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
δ) Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι προς αυτόν ασφαλιστικές εισφορές του υπαλλήλου για το χρονικό διάστημα που επιχειρείται να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία κατά τις διατάξεις του παρόντος.
Τα δικαιολογητικά για τους παρέχοντες μισθωτή υπηρεσία είναι τα ακόλουθα:
α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα, όπου απαιτούνται, καθώς και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης και το είδος της εργασίας.
β) Εφόσον από τα ανωτέρω δεν προκύπτει η διάρκεια και το είδος της απασχόλησης, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση του εργοδότη, στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται ο χρόνος και το είδος της απασχόλησης του υπαλλήλου.
γ) Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι προς αυτόν ασφαλιστικές εισφορές του υπαλλήλου για το χρονικό διάστημα που επιχειρείται να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία κατά τις διατάξεις του παρόντος.
Ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προβαίνει στην εξέταση των δικαιολογητικών των παραγράφων 2 και 3 και αποφαίνεται επί της αιτήσεως εντός τριών (3) μηνών από την παραπομπή σε αυτό του σχετικού ερωτήματος.
Το αρμόδιο όργανο εκδίδει τη σχετική απόφαση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διατύπωση σύμφωνης γνώμης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Με την απόφαση αναγνώρισης του χρόνου προϋπηρεσίας του άρθρου 2 πραγματοποιείται και η κατάταξη σε βαθμό ή ο συνυπο λογισμός της ως πλεονάζοντος χρόνου στον βαθμό που ήδη κατέχει ο υπάλληλος.
Για τους υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος υπαλλήλους ισχύουν οι προθεσμίες του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 καθώς και της παραγράφου 4.
aftodioikisi.gr

Τελικά, οι μαμάδες μας είχαν δίκιο όταν έλεγαν «ντύσου, θα κρυώσεις». Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όντως, όταν το σώμα είναι ζεστό μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα τις επιθέσεις των ιών.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γέιλ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το ζεστό σώμα εμποδίζει με πολλούς τρόπους την εξάπλωση των ιών του κρυολογήματος.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα τα οποία παράγουν ορισμένες σημαντικές ανοσοποιητικές πρωτεΐνες (λέγονται ιντερφερόνες) όταν εκτίθενται στους ιούς του κρυολογήματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανοσολογίας δρα Ακίκο Ιβασάκι, μόλυναν τα κύτταρα με ιούς κρυολογήματος και τα καλλιέργησαν είτε σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου (περίπου όσο είναι η φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος) είτε στην ψυχρή για το ανθρώπινο σώμα θερμοκρασία των 33 βαθμών.

Όπως διαπίστωσαν, όταν εξέθεταν τα μολυσμένα κύτταρα στην υγιή σωματική θερμοκρασία, οι ιοί δυσκολεύονταν να πολλαπλασιαστούν και επίσης πέθαιναν πιο γρήγορα.

Επιπλέον, ήταν αυξημένη η δραστηριότητα ενός ενζύμου που λέγεται RNAseL και το οποίο επιτίθεται και καταστρέφει τα γονίδια των ιών.

Προγενέστερες έρευνες της ίδιας επιστημονικής ομάδας σε ποντίκια έχουν δείξει πως όταν το σώμα κρυώνει, οι ιντερφερόνες δεν αποδίδουν καλά και έτσι οι ιοί του κρυολογήματος βρίσκουν τη ευκαιρία να εξαπλωθούν στα αναπνευστικά κύτταρα.

Πηγή: tanea.gr

Για ακόμα μία φορά θα βρεθεί στην Μύκονο η Πάρις Χίλτον και, μάλιστα, με… αμοιβή, αφού θα παίξει μουσική σε γνωστό στέκι του νησιού!

Η εκκεντρική κληρονόμος, που προ ημερών ήταν καλεσμένη στο γάμο της Άννα Μπεατρίζ Μπάρος με τον Αιγύπτιο μεγιστάνα, θα επισκεφθεί το «νησί των ανέμων» και στις 16 Αυγούστου.

Όπως βλέπουμε στο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί, η Πάρις θα παίξει μουσική στο Cavo Paradiso, ενώ στα «πηγαδάκια» ακούγεται πως θα πάρει 80.000 ευρώ!




Πηγή: star.gr

Προβληματισμός και αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πληροφορίες ότι ο χώρος του σχεδιάζεται να μετατραπεί προσεχώς σε… κάμπινγκ!
Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αλλά τονίζουν και την πλήρη αντίθεσή τους απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.
Η μετατροπή του ΑΠΘ σε… κατασκήνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «NoBorderCamp», στο οποίο μετέχουν άγνωστες ομάδες και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη έως και τις 24 Ιουλιου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οργάνωση που πρόσκειται στον αναρχικό χώρο και απαρτίζεται από αναρχικούς από κάθε γωνιά της γης…
Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΠΘ:
«Το ΑΠΘ πληροφορήθηκε πρόσφατα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία “NoBorderCamp”, στο διάστημα από 14-24 Ιουλίου 2016, στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.
Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».
Αυτή είναι το κάλεσμα που ανήρτησαν οι διαχειριστές του Νο Βοrder Camp:
«Κάμπινγκ χωρίς σύνορα
Για τους διακρατικούς αγώνες ενάντια στην πολιτεία, την πατριαρχεία και το κεφάλαιο.
Τα σύνορα καθορίζουν το έδαφος κυριαρχίας των εθνών κρατών, σχηματίζουν ένα κοινωνικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, είναι εφαλτήριο για πολέμους, δημιουργούν χάσματα στην ανθρωπότητα, σε έθνη και φυλές, προωθούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, κάνουν τους ανθρώποις να νοσταλγούν για τα χαμένα και ένδοξα που δεν ήταν ποτέ δικά τους, εντείνουν τη φυλετική βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, καθορίζουν βίαια ένα ομοιογενές εθνικά αφήγημα, κατασκευάζουν εχθρούς για να ενώσουν το λαό απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς, θολώνοντας τις ταξικές αντιθέσεις, δημιουργούν παράνομη μετανάστευση κα νομιμοποιούν τους θανάτους στα σύνορα.
Ο αγώνας των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να γκρεμίσει τα σύνορα και τους φράχτες, να καταστρέψει το κοινό πεπρωμένο της δυστυχίας και να κατασκευάσει μια κοινή πραγματικότητα αγώνων για την ελευθερία!».

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 33.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Σε όλο το Αιγαίο αναμένεται εξασθένηση προς το βράδυ, από τα δυτικά προς ανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!