Παρασκευή 20 Απριλίου 2018


Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή σκόρπισε η είδηση του θανάτου του διάσημου Σουηδού DJ Avicii.
Ο Τιμ Μπέργκλινγκ όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν μόλις 28 χρονών.
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Diana Baron σε μια λιτή δήλωση ανέφερε ότι ο 28χρονος Dj βρέθηκε νεκρός χωρίς να κάνει γνωστά τα αίτια θανάτου του.
«Η οικογένεια του είναι συντετριμμένη και ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε στη δήλωση της.
Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη του το 2014.

Ένα υποβρύχιο, το οποίο είχε συνδεθεί με φήμες ότι ο Χίτλερ ήταν ζωντανός και με αυτό διέφυγε στην Αργεντινή, ανακαλύφθηκε στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας, δίνοντας τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας.
Το υποβρύχιο U-3523 ανήκε στη νέα γενιά του τύπου XXI U-boats, το οποίο μπορούσε να πλέει πολύ ήσυχα και να μένει κάτω από τη θάλασσα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από προγενέστερα και είχε τη δυνατότητα να φτάσει, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι την Νότια Αμερική.
Για αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέσο διαφυγής για τον χρυσό των Ναζί, για υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ακόμη και τον ίδιο τον Χίτλερ μετά την πτώση του Ράιχ και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Και παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε πως το βρετανικό πλήρωμα ενός βομβαρδιστικού B24 Liberator βύθισε στις 6 Μαΐου 1945 το εν λόγω ναυάγιο δεν είχε βρεθεί ποτέ, φουντώνοντας την συνωμοσιολογία, ότι μπορεί να είχε πάρει το δρόμο για την Αργεντινή με όποιον και ό,τι μετέφερε.
Ωστόσο, σήμερα, ερευνητές του Μουσείου Θαλάσσιου Πολέμου της Δανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το ναυάγιο του U-3523 στο στενό Skagerrak, δέκα ναυτικά μίλια βορείως της δανέζικης πόλης Σκάγκεν. Η ανακάλυψη απέδειξε ότι το υποβρύχιο ουδέποτε μετέφερε είτε τον Αδόλφο Χϊτλερ, είτε οποιονδήποτε θησαυρό στην Αργεντινή.
Ο πραγματικός λόγος που εδώ και 73 χρόνια δεν είχε ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν το γεγονός ότι το πλήρωμα το βρετανικού βομβαρδιστικού έκανε λάθος στην αναφορά της θέσης του, τοποθετώντας το ναυάγιο εννέα ναυτικά μίλια ανατολικότερα από το σημείο όπου πραγματικά βυθίστηκε.
«Νομίζω πως οι φήμες αναπτύχθηκαν γιατί το U-3523 ήταν ένα πολύ μοντέρνο, μακρών αποστάσεων υποβρύχιο και ορισμένοι ναζί επιχείρησαν να το σκάσουν με τιμαλφή τις τελευταίες ημέρες (του πολέμου). Αλλά το υποβρύχιο πήγαινε στη Νορβηγία και όχι στη Νότια Αμερική», ανέφερε η ανακοίνωση του
«Την ημέρα πριν βυθιστεί το U-3523 οι γερμανικές δυνάμεις στη Δανία, τη βορειοδυτική Γερμανία και την Ολλανδία είχαν παραδοθεί και το υποβρύχιο δεν βρισκόταν σε πολεμική περιπολία, αλλά πιθανότητα σε οδό διαφυγής. Και μετά τον πόλεμο, υπήρξαν πολλές φήμες για ανώτατους Ναζί αξιωματούχους που διέφυγαν με υποβρύχια και μετέφεραν σε ασφαλή τοποθεσίες χρυσό, κάτι που τροφοδότησε τις φήμες για το U-3523», αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσείου.
Το τελευταίο σήμα που εστάλη από το υποβρύχιο, στις 5 Μαΐου 1945, δεν έκανε καμία αναφορά σε θησαυρό Ναζί ή αξιωματούχους, συνεπώς θα έπρεπε να μπει κανείς σε σκέψεις για το αν ο καπετάνιος Willi Müller και το πλήρωμά του μετέφεραν Ναζί επιβάτες, αντί να προσπαθήσουν οι ίδιοι να δραπετεύσουν.
Και όσο για τον Χίτλερ, το υποβρύχιο φαίνεται ότι είχε αποπλεύσει 1η Μαΐου 1945, όταν η γερμανική ραδιοφωνία ανακοίνωσε τον θάνατό του.
Αλλά είναι γεγονός ότι ορισμένοι εκ των Ναζί αξιωματούχων, όπως ο Άντολφ Άιχμαν και ο δρ. Γιόζεφ Μένγκελε -γνωστός ως ο Άγγελος του Θανάτου στο Άουσβιτς- δραπέτευσαν στην Αργεντινή, καθώς ο πρώτος συνελήφθη εκεί από Ισραηλινούς το 1960 και ο δεύτερος έζησε αρκετά χρόνια εκεί, μέχρις ότου πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στη Βραζιλία το 1979.
Η φημολογία για τον Φύρερ
Τις φήμες σχετικά με το υποβρύχιο είχαν ενισχύσει απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, δίνοντας τροφή σε ορισμένους που θεωρούσαν πως ίσως και ο ίδιος ο Χίτλερ να είχε επιχειρήσει να διαφύγει με αυτό στη Νότια Αμερική.
Έγγραφο της CIA που χρονολογείται στις 3 Οκτωβρίου του 1955, ανέφερε πως ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ονόματι Phillip Citroen, είχε αποκαλύψει πως ο Γερμανός δικτάτορας κρυβόταν στην Κολομβία και αργότερα είχε μεταβεί στην Αργεντινή. Είχε, άλιστα στη διάθεσή του και μία φωτογραφία από την Τούνχα, που φέρεται να έδειχνε τον Χίτλερ.
«Σύμφωνα με τον Citroen, οι Γερμανοί που μένουν στην Τούνχα ακολουθούσαν τον φερόμενο ως Αδόλφο Χίτλερ, τον αποκαλούσαν «Φύρερ» και τον χαιρετούσαν ναζιστικά», ανέφερε σχετικά το έγγραφο.
Την ίδια στιγμή, ένα άλλο έγγραφο από τα αρχεία του FBI από τις 21 Σεπτεμβρίου του 1945, περιλαμβάνει τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων που ανέφεραν πως ο Χίτλερ είχε φτάσει στην Αργεντινή με ένα υποβρύχιο.
Ωστόσο, η θέση στην οποία εντοπίστηκε το U-3523, μαρτυρά ότι ουδέποτε πραγματοποίησε τα ταξίδια που οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκανε, αλλά βυθίστηκε, παρασύροντας στο θάνατο και τα 58 μέλη του πληρώματός του.

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πουλήθηκε χθες, με επισπεύδουσα της διαδικασίας την Τράπεζα Πειραιώς, η βίλα του γνωστού δημοσιογράφου Αιμίλιο Λιάτσο και της σύζυγου του Αθηνά Καραλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα στον Ωρωπό κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς, σε τιμή πρώτης εκκίνησης ύψους 1,56 εκατ. ευρώ. Το σπίτι, συνολικής αξίας άνω των 5,5 εκατ. ευρώ, επαναγοράστηκε – στην τιμή εκκίνησης – από την τράπεζα, η οποία εκτιμάται ότι θα το πουλήσει το προσεχές διάστημα.
Η διώροφη βίλα διαθέτει πισίνα 112 τ.μ. και γήπεδο τένις 600 τ.μ. Το υπόγειο είναι 293 τ.μ., το ισόγειο 210 τ.μ. και ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 144 τ.μ.

Αδιαμφισβήτητα, όλοι οι παίκτες είναι εμφανώς αδυνατισμένοι. “Φυσιολογικό”, θα σκέφτεσαι. “Αφού πεινάνε τα παιδιά! Σε σημείο που αναγκάζονται να κλέψουν φαγητό, δηλαδή!” Δεν έχεις άδικο…όμως αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που οι παίκτες έχουν χάσει τόσα κιλά…
Η βασική τροφή των “Μαχητών” και των “Διασήμων” είναι οι καρύδες, όπως ξέρουμε όλοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, μάλιστα, τρώνε περίπου 2-3 ο καθένας την ημέρα. Αυτό που ίσως όμως δεν ξέρεις είναι πως αυτές οφείλονται για την απότομη πτώση του βάρους τους. Και αυτό γιατί η καρύδα είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, το μισό από το οποίο προέρχεται από το λαυρικό οξύ, ένα μοναδικό λιπίδιο που βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Το συγκεκριμένο λιπίδιο έχει μάλιστα και αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μειώνει και τη χοληστερίνη.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τα έλαια της καρύδας περιέχουν τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας, τα οποία είναι εύκολο να χωνευτούν από τον οργανισμό και ουσιαστικά επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Όλα αυτά για τη φυσιολογική κατανάλωση καρύδας… Φαντάσου τώρα αυτοί που δεν τρώνε τίποτα άλλο!
Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ζευγάρια που να μην τσακώνονται για διάφορους λόγους. Και όσο σημαντική είναι η αιτία που προκαλεί έναν τσακωμό, εξίσου το ίδιο είναι και η διάρκειά του.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι θεμιτό να ξεκινά και να ολοκληρώνεται ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση. Και αυτό το διάστημα καλό είναι να μην υπερβαίνει τα τρία λεπτά, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται.
Κι αν νομίζετε ότι ο χρόνος αυτός δεν φτάνει για να προλάβετε να εκνευριστείτε, να μαλώσετε και να τα ξαναβρείτε, κάνετε μεγάλο λάθος. Η ειδική σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια, Melissa Ferrari, έχει δηλώσει κάτι πολύ ενδιαφέρον:
«Όταν έχουμε μία διαφωνία με το σύντροφό μας, τείνουμε να “φοβίζουμε” ο ένας τον άλλο, υψώνοντας τη φωνή μας ή κάνοντας περίεργες κινήσεις και εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Τότε, η αμυγδαλή (μια αμυγδαλωτή περιοχή στον εγκέφαλο) σταματά να λειτουργεί φυσιολογικά. Είτε εγκαταλείπει εντελώς είτε ετοιμάζεται για κανονική μάχη. Αν περάσουν τα τρία λεπτά και εξακολουθείτε να τσακώνεστε, είναι απίθανο να έχετε ένα δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα».
Αυτή την εξήγηση έδωσε η ίδια για τα τρία λεπτά που παρουσίασε ως «ιδανική διάρκεια τσακωμού» στη HuffPost της Αυστραλίας, τονίζοντας τη σημασία του να είναι το αποτέλεσμα ενός καβγά δίκαιο και για της δύο πλευρές και να μην προσπαθεί ο ένας να βγει από πάνω. Γιατί στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το ψυχολογικό κόστος θα είναι τεράστιο και για τις δύο πλευρές που εμπλέκονται σε αυτή τη διαφωνία.
Γι΄αυτό την επόμενη φορά,που θα γκρινιάξετε στο σύντροφό σας ή θα του μουτρώσετε, μην ξεχάσετε το «ιδανικό τρίλεπτο».
ο Μουντιάλ 2018 πλησιάζει και πολλοί εύποροι σπεύδουν να νοικιάσουν πολυτελείς επαύλεις και βίλες στο γνωστό προάστιο της Μόσχας Ρουμπλιόφκα της Ρωσίας οι οποίες κυμαίνονονται από $70.000 και φθάνουν τα $150.000 μηνιαίως σύμφωνα με την εταιρεία Knight Frank.
Οι κατοικίες αυτές έχουν επιφάνεια 2.000 τμ και βρίσκονται μέσα σε εκτάσεις 10 στρεμμάτων.
Όπως λέει ο Όλεγκ Μιχάιλικ, υποδιευθυντής της εταιρείας Knight Frank και αρμόδιος για την διάθεση πολυτελών ακινήτων προς ενοικίαση, οι μισθωτές των κατοικιών αυτών προτίθενται να έρθουν στην Μόσχα μαζί με την οικογένεια τους και υπηρετικό προσωπικό και επιλέγουν αυτού του είδους τις κατοικίες καθώς στον κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες που να είναι κτισμένες μέσα σε μια μεγάλη έκταση.
Η εταιρεία επισημαίνει στο διαφημιστικό της υλικό ότι κατά κανόνα οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών, η αξία των οποίων αρχίζει από τα 30 εκατομμύρια ευρώ, δεν θέλουν να μισθώνουν τα οικήματα τους για σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η τιμή της μίσθωσης θα αυξηθεί κατά 1,5-2 φορές σε σχέση με την μέση τιμή μίσθωσης στο σύντομο αυτό διάστημα που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ-2018, κάποιοι ιδιοκτήτες δέχθηκαν να νοικιάσουν τις επαύλεις τους κατά την περίοδο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στην παρούσα φάση διατίθενται προς ενοικίαση στα προάστια της Μόσχας 388 πολυτελείς κατοικίες. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για εξοχικά σπίτια που χτίσθηκαν πριν από 5 -10 χρόνια και νοικιάζονται από $5.000 έως $100.000 δολάρια.

Οι επενδυτές συχνά ρέπουν σε ριψοκίνδυνες οικονομικές αποφάσεις, αλλά αν εργάζονται και σε κάποιο ψηλό όροφο κτιρίου, τότε αυξάνεται η πιθανότητα να πάρουν ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Οι ερευνητές που έκαναν μια σειρά από πειράματα λήψης οικονομικών αποφάσεων, διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι σε ψηλότερους ορόφους είναι πιο πρόθυμοι ή πιο επιρρεπείς στην ανάληψη ρίσκου.
Υποσυνείδητη επίδραση «Όταν αυξάνει το ύψος, υπάρχει μια υποσυνείδητη επίδραση στην αίσθηση εξουσίας, πράγμα που οδηγεί τους ανθρώπους σε πιο ριψοκίνδυνη συμπεριφορά», σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Σίνα Εστέκι, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.
Πώς διεξήχθη η έρευνα
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική μελέτη ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 3.000 αντισταθμιστικά επενδυτικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου (hedge funds) σε όλο τον κόσμο, τα οποία συνολικά διαχειρίζονται πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μελέτη συσχέτισε τη διακύμανση της απόδοσης κάθε fund με τον όροφο που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας (από τον πρώτο έως τον 96ο σε ουρανοξύστη).
Διαπιστώθηκε ότι όσο αυξάνει ο όροφος, τόσο αυξάνει και η μεταβλητότητα των αποδόσεων του fund, πράγμα που υποδηλώνει λιγότερο συντηρητική επενδυτική πολιτική, αλλά αντίθετα πιο επιθετικές και ριψοκίνδυνες αποφάσεις, οι οποίες άλλοτε φέρνουν μεγαλύτερα κέρδη και άλλοτε μεγαλύτερες ζημιές.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα, στα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις μέσα σε ένα γυάλινο ανελκυστήρα ενός ψηλού κτιρίου, ο οποίος είτε ανέβαινε είτε κατέβαινε. Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανέβαιναν στον 72ο όροφο, ήσαν πιο διατεθειμένοι να «ποντάρουν» μεγαλύτερα ποσά σε μια λοταρία, σε σχέση με όσους κατέβαιναν στο ισόγειο.
Σε ένα άλλο παρεμφερές πείραμα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν δέκα αποφάσεις με ποικίλους βαθμούς κινδύνου, είτε όταν βρίσκονταν στο ισόγειο είτε στον τρίτο όροφο. Διαπιστώθηκε ότι ακόμη και αυτή η μικρή διαφορά ύψους ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει πιο ριψοκίνδυνη συμπεριφορά σε όσους βρίσκονταν στον τρίτο όροφο.
Πώς το ύψος επηρεάζει τις αποφάσεις μας
Αν και η μελέτη περιορίσθηκε σε αποφάσεις επενδυτικής και γενικότερα οικονομικής φύσης, οι ερευνητές θεωρούν πιθανό -και πιστεύουν ότι θα το επιβεβαιώσουν με μελλοντικές μελέτες- ότι το ύψος επηρεάζει γενικότερα τις αποφάσεις και άλλων επαγγελματιών, όπως π.χ. δικηγόρων και γιατρών., οι οποίοι επίσης μπορεί να παίρνουν πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις, αν το γραφείο τους βρίσκεται σε κάποιο ρετιρέ με πανοραμική θέα.
Είναι ανησυχητικό, γιατρέ μου;
Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτό μπορεί να αποβεί ανησυχητικό για τους καταναλωτές, οι οποίοι εξαρτώνται από πληρωμένους ειδικούς για να κάνουν ορθολογικές επιλογές».
Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι όταν κάποιος επαγγελματίας πληροφορείται σχετικά με την υποσυνείδητη επιρροή που μπορεί να ασκήσει το ύψος του γραφείου του στις αποφάσεις του, τείνει να γίνεται λιγότερο ριψοκίνδυνος και πιο αντικειμενικός. Επίσης, η επιρροή του ύψους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, αν το γραφείο βρίσκεται μεν σε ψηλό όροφο, αλλά δεν έχει καμία θέα, είναι π.χ. τελείως εσωτερικό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!