Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κοιτάξοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ” είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους.

Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και “κολλούσαν”, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην “κολλάνε” τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να... μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο!

Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν... μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το... μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να “διανύσουν” μεγαλύτερη... απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να... ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και -ω! του θαύματος- τα “κολλήματα” στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου “QWERTY” συνεχίζεται μέχρι σήμερα...

http://thestival.gr

Είναι η μαμά με τον Γιαννάκη μέσα σε ένα λεωφορείο, τίγκα στον κόσμο.
Σε κάποια φάση λέει ο Γιαννάκης:
- Μαμά, θέλω να κλάσω!
- Γιαννάκη, λέει η μαμά ντροπιασμένη, υπάρχουν και άνθρωποι γύρω που σε ακούνε. Δεν θα λες θέλω να κλάσω. Θα λες θέλω να αφήσω ένα περιστεράκι .
Περνάει λίγη ώρα ακόμα και αρχίζει ο Γιαννάκης:
- Μαμά, μαμά, θέλω να αφήσω ένα περιστεράκι !
Αφήνει ένα » περιστεράκι ο Γιαννάκης »…
Μετά από λίγο:
- Μαμά, μαμά, θέλω να αφήσω ένα περιστεράκι!
αφήνει πάλι ένα περιστεράκι …
Το έκανε αυτό καμιά δεκαριά φορές.
Ο κόσμος είχε ψοφήσει από την βρώμα.
Ξαναρχίζει ο Γιαννάκης:
- Μαμά, μαμά, θέλω να αφήσω και άλλο περιστεράκι!
Πετάγεται ένας κύριος:
- Γιαννάκη, άμα αφήσεις άλλο περιστεράκι, θα σου χαλάσω την περιστερώνα !!!

Ο Όμιλος Μουζενίδη ετοιμάζει μία νέα επένδυση στη Χαλκιδική, η οποία θα αλλάξει το εμπορικό τοπίο στην περιοχή. 
Η νέα επένδυση ονομάζεται «Enigma Shopping Centre» και όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα νέο Εμπορικό Κέντρο, το οποίο θα βρίσκεται στον κόμβο Μουδανίων – Μαρμαρά και θα είναι έτοιμο σε λίγους μόλις μήνες.
 Στο νέο εμπορικό κέντρο της Χαλκιδικής θα υπάρχουν 16 καταστήματα, με διεθνή και εγχώρια σήματα, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων γούνας, ένα μοντέρνο σούπερ μάρκετ με ελληνικά προϊόντα, ένα gourmet εστιατόριο με Κρητική κουζίνα, και ένας ειδικά σχεδιασμένος παιδότοπος, «Grekoleto», για παιχνίδια, αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα περιλαμβάνει ανοιχτούς χώρους, με φυσικό φως, ξύλινη επένδυση και υψηλών προδιαγραφών εξωτερικό χώρο. Παράλληλα, θα υπάρχει και μία ειδική τέντα με πασαρέλα για επιδείξεις μόδας, ενώ το συνολικό πρότζεκτ θα είναι σχεδιασμένο για υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης προς τον καταναλωτή.

Μάλιστα, οι πελάτες του Ομίλου Μουζενίδη στη Χαλκιδική θα έχουν δωρεάν μεταφορά από τα ξενοδοχείο με λεωφορεία του Ομίλου.

Το Enigma θα μας «συστηθεί» με μεγάλο πάρτυ στις 9 Απριλίου.

http://www.fpress.gr

Έξι υλικά από το «φαρμακείο της φύσης» θα σας βοηθήσουν να τονώσετε τον οργανισμό σας ώστε να προφυλαχτείτε από τους ιούς που «κυκλοφορούν» αυτήν την περίοδο.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, αφού σίγουρα έχετε ήδη τα περισσότερα –αν όχι όλα– τα υλικά στο σπίτι σας και το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε είναι ένας αποχυμωτής.

 

 

 

Υλικά για 3-4 μερίδες

 

- λίγος φρέσκος κουρκουμάς
- ένα κομμάτι τζίντζερ (πάχους περίπου 5 εκατοστών)
- τρία μήλα
- τέσσερα πορτοκάλια χωρίς τη φλούδα
- μέλι Μανούκα
- νερό καρύδας ή ανθρακούχο νερό


Εκτέλεση

 

1. Βάζετε στον αποχυμωτή τον κουρκουμά, το τζίντζερ, τα μήλα και τα πορτοκάλια, το καθένα χωριστά. Είναι σημαντικό να βάλετε πρώτα τον κουρκουμά στον αποχυμωτή, καθώς δεν θα παραχθεί μεγάλη ποσότητα υγρού κι έτσι τα υλικά που θα βάλετε στη συνέχεια θα βοηθήσουν να καθαρίσουν οι λεπίδες της συσκευής και επίσης να περάσει το μπαχαρικό στο ποτό.

2. Ρίξτε μία κουταλιά του γλυκού μέλι Μανούκα σε ένα ψηλό ποτήρι. Γεμίστε το ποτήρι μέχρι τη μέση με το μείγμα από τον αποχυμωτή και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Στη συνέχεια γεμίστε το υπόλοιπο ποτήρι με νερό καρύδας ή ανθρακούχο νερό.

3. Κρατήστε όσο μείγμα περισσέψει σε ένα αεροστεγές δοχείο για 24 ώρες.


Ιδιότητες

 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το τονωτικό ποτό έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και τονώνουν το ανοσοποιητικό. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ το μέλι Μανούκα εξουδετερώνει παθογόνους μικροοργανισμούς. Το τζίντζερ βελτιώνει τη γαστρεντερική υγεία, ενώ τα φρούτα θα σας δώσουν πολύτιμες βιταμίνες.

Πηγή: Mail Online

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!