Πέμπτη 18 Απριλίου 2019


Κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου της για σεξουαλική παρενόχληση. Την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά. Βρήκε φρικτό θάνατο επειδή κατήγγειλε το αυτονόητο. Και ήταν μόλις 19 χρονών.
Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο Μπαγκλαντές, στρέφοντας την προσοχή, με αυτόν τον τραγικό τρόπο, στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη συντηρητική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.
Όπως μεταδίδει το BBC, η νεαρή κοπέλα λεγόταν Νουσράτ. Καταγόταν από το Φένι, μια μικρή πόλη 160 χλμ Νότια της Ντάκα και σπούδαζε σε μια ισλαμική σχολή. Στις 27 Μαρτίου, είπε ότι ο διευθυντής την φώναξε στο γραφείο του και άρχισε να την αγγίζει με ακατάλληλο τρόπο. Πριν τα πράγματα προχωρήσουν περισσότερο, έτρεξε έξω.
Σε αντίθεση με πολλές κοπέλες που αναγκάζονται να «καταπίνουν» τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, η Νουσράτ αποφάσισε να μιλήσει. Με τη βοήθεια της οικογένειάς της πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Μάλιστα αστυνομικός την βιντεοσκόπησε να καταγγέλλει όσα έλαβαν χώρα. Το βίντεο διέρρευσε στα social media. Ακούγεται μάλιστα ένας αστυνομικός να σχολιάζει ότι «δεν είναι και τίποτα σημαντικό» και της ζητάει να μετακινήσει τα χέρια της.
Αφού η κοπέλα απευθύνθηκε στην αστυνομία, ο διευθυντής συνελήφθη. Όμως στην πραγματικότητα τότε άρχισε η κόλαση για την Νουσράτ: Μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε στους δρόμους ζητώντας την απελευθέρωση του διευθυντή. Η συγκέντρωση φέρεται να διοργανώθηκε από άντρες φοιτητές της σχολής. Έντεκα ημέρες μετά την καταγγελία η νεαρή κοπέλα πήγε στο σχολείο για να δώσει εξετάσεις. Εκεί μια συμφοιτήτριά της την κάλεσε στην οροφή του σχολείου με την πρόσφαση ότι χτυπόυσαν κάποια από τις φίλες της. Όταν η Νουσράτ έφτασε στην ταράτσα τέσσερα ή πέντε άτομα που φορούσαν μπούρκα την περικύκλωσαν και την πίεσαν να αποσύρει την υπόθεση εναντίον του διευθυντή. Όταν εκείνη αρνήθηκε, της έβαλαν φωτιά.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας Μπανάι Κουμάρ Μαγιούμντερ, δήλωσε ότι οι δολοφόνοι θέλησαν να «φανεί σαν αυτοκτονία». Το σχέδιό τους απέτυχε όταν η Νουσράτ κατάφερε να ξεφύγει και να τους καταγγείλει πριν πεθάνει.
«Ένας από τα άτομα που της επιτέθηκαν, κρατούσε το κεφάλι της οπότε δεν κάηκε εκεί» δήλωσε ο Μαγιούμντερ. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, η Νασράτ, φοβούμενη ότι θα πεθάνει κατέγραψε το περιστατικό στο κινητό του αδερφού της.
Στις 10 Απριλίου πέθανε. Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κηδεία της.
Από τότε η αστυνομία έχει συλλάβει 15 άτομα, επτά από τους οποίους φέρονται εμπλέκονται στη δολοφονία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο μαθητές που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία υπέρ του διευθυντή. Ο ίδιος ο διευθυντής παραμένει υπό κράτηση. Ο αστυνομικός που κατέγραψε την καταγγελία της Νουσράτ απομακρύνθηκε από τη θέση του και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα.
Ο Πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα συναντήθηκε με την οικογένεια της 19χρονης στη Ντάκα και υποσχέθηκε ότι κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερη αγάπη στη σοκολάτα δείχνουν οι Ευρωπαίοι, με τις χώρες της Ε.Ε. να παράγουν συνολικά τέσσερα εκατ. τόνους της αγαπημένης λιχουδιάς το 2017.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η αξία της σοκολάτας που παρασκευάστηκε στις χώρες της Ε.Ε. το 2017 αγγίζει τα 18,3 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., η Γερμανία ήταν εκείνη που παρήγαγε την περισσότερη σοκολάτα (1,3 εκατ. τόνους ή 32% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε.).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία (0,7 εκατ. τόνους σοκολάτας ή 18% της συνολικής παραγωγής στην Ε.Ε.), ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται η Γαλλία και η Ολλανδία (από 0,4 εκατ. τόνους ή 9%).
Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Ισπανία, με τις οκτώ πρώτες χώρες να παράγουν το 90% της σοκολάτας της Ε.Ε.

naftemporiki.gr




Το πρώτο Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino πέρασε στην ιστορία με απόλυτη επιτυχία, με Έλληνες τριαθλητές να ανεβαίνουν στο βάθρο των μεγάλων νικητών.

Περισσότεροι από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές, πλημμύρισαν το τριήμερο 11-14 Απριλίου τη Μεσσηνία και την Costa Navarino, για να λάβουν μέρος στον κορυφαίο αγώνα τριάθλου, το πρώτο Ironman 70.3 Greece.

Η άρτια διοργάνωση, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά της Πελοποννήσου, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους 1.500 αθλητές που ήρθαν από 61 χώρες για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε 1,9 χιλιόμετρα κολύμπι, 90 χιλιόμετρα ποδήλατο και 21 χιλιόμετρα τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς ενδιάμεση διακοπή.


Η Juliana Villasante από τo Μεξικό και ο Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα, αναδείχθηκαν νικητές του πρώτου IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη των επιδόσεων, κατακτώντας τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο των νικητών.
Karagiannis.Christos

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Δημήτρης Λέκκος μας γέμισαν υπερηφάνεια με την κατάκτηση της δεύτερης και της τρίτης θέσης αντίστοιχα, στη γενική κατηγορία. Το ίδιο και η εξαιρετική εμφάνιση της Τζένης Μπουλμέτη, η οποία τερμάτισε δεύτερη στις γυναίκες, ανάμεσα σε έντονο συναγωνισμό.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, ήταν το πιο δύσκολο IRONMAN 70.3 που έχω τρέξει, είμαι πανευτυχής που μπόρεσα να ζήσω μαζί με τους συμπατριώτες μου αυτήν την εμπειρία και να πετύχω αυτήν την επίδοση, ήταν μαγικά» Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Ο Δημήτρης Λέκκος από την πλευρά του ανέφερε: «Χρειάστηκε μεγάλη θέληση, πολλή υπομονή. Η διαδρομή της κολύμβησης σα διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη, η ποδηλατική ήταν για καλά προπονημένους αθλητές, με σωστή στρατηγική. Η δρομική διαδρομή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, σε έκανε να ξεχάσεις όλον τον πόνο από το ποδήλατο και απλά σε ταξίδευε.»
Karagiannis.Christos

Η Τζένη Μπουλμέτη μιλώντας για τη δική της διάκριση, τόνισε: «Δεν το περίμενα, υπήρχαν πάρα πολύ δυνατές αθλήτριες, γινόντουσαν συνέχεια εναλλαγές θέσεων, οπότε ήθελε και σωματική και ψυχολογική δύναμη.»

«Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας, με αρκετό κύμα στο κολύμπι και ιδιαίτερα τεχνικό ποδηλατικό σκέλος, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένη από την περιοχή, το φαγητό και τη φιλοξενία. Είναι ένας αγώνας που σίγουρα θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να τρέξει την απόσταση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον άρτιο και επιτυχημένο αγώνα», δήλωσε η Μεξικανή νικήτρια Juliana Villasante.

Από την Costa Rica στην Costa Navarino, ο νικητής του αγώνα Ernesto Espinoza, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το σημερινό αποτέλεσμα. Το Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία από κάθε άποψη. Η αναμέτρηση με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου μέχρι και 2χλμ πριν το τερματισμό ήταν μια δύσκολη μάχη την οποία κατάφερα να κερδίσω μέσα σε ένα πολύ θερμό και φιλικό κλίμα».


«Σε αυτό το ταξίδι της προετοιμασίας του IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino, ένοιωσα σαν ταξιδιώτης σε φουρτουνιασμένα, αχαρτογράφητα νερά. Μόνο έτσι όμως γράφεται η ιστορία! Η Μεσσηνία μπήκε πλέον στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων και η Costa Navarino σφράγισε την εδώ και χρόνια επιτυχημένη πορεία της στον Ελληνικό τουρισμό. Στα νερά της πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος κολυμβητικός αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και στη στεριά της ο μεγαλύτερος ποδηλατικός και δρομικός... και όλα αυτά μαζί! Η πολιτιστική και πολιτισμική αξία αυτού του τόπου άλλαξε για πάντα και εμείς -η απίστευτη ομάδα μου κι εγώ – ήμασταν οι εμπνευστές για να επιτευχθεί αυτή η ιστορική εξέλιξη. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό, ωστόσο δε φτάσαμε ακόμα στην Ιθάκη. Ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκίνηε.», δήλωσε ο Mike Αργύρης, Race Director του Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino.

«Πριν από 1,5 χρόνο, αποφασίσαμε μαζί με την ΕΥΖΗΝ να φέρουμε το IRONMAN 70.3 στην Ελλάδα. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο βλέπουμε πως απέδωσε. Ήταν μια άρτια διοργάνωση, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς, δείχνοντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες που έχει η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας», σημείωσε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ – Φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino.


«Το IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino, μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν όμως η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα κέρδισαν ένα βάθρο στη σύγχρονη αθλητική ιστορία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες για την εκπληκτική προσπάθεια και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου) την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, τη ΚOSMOCAR –SKODA, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την Οικογένεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και βεβαίως την τοπική κοινωνία, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece και Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Ι.Q.Sports.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!