Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κατά πάσα πιθανότητα διαβάζοντας αυτό το άρθρο έχετε λάθος στάση σώματος. Η πλάτη σας κυρτώνει, οι ώμοι το ίδιο, το κεφάλι σας δεν κοιτάει στην ευθεία και πιθανώς να έχετε το ένα πόδι λυγισμένο πάνω στην καρέκλα. Για να ξεκινήσουμε να μιλάμε για ασκήσεις που θα βοηθήσουν την μέση μας, πρέπει αρχικά να φτιάξουμε την στάση του σώματός μας. Οι πολλές ώρες στο γραφείο, η κούραση αλλά και η ψυχολογία μας επιδρούν καταλυτικά στην στάση που έχουμε καθ'ολη την διάρκεια της μέρας. Ρίξτε λοιπόν τους ώμους πίσω, σηκώστε το πηγούνι σας ώστε να "κοιτάει" ευθεία και όχι λοξά, προτάξτε το στήθος σας (χωρίς υπερβολές) και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Νιώθετε διαφορετικά; Ε, καιρός ήταν! 

Η κακή στάση του σώματός μας και οι απότομες κινήσεις που κάνουμε καθημερινά, επιβαρύνουν κατά πολύ τους μυς της πλάτης με αποτέλεσμα τις ενοχλήσεις που κατα καιρούς νιώθουμε στην μέση και τα πόδια. Οι πόνοι αυτοί μπορεί να επιδεινωθούν αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να οδηγήσουν σε χειρότερες καταστάσεις (οξεία οσφυαλγία κτλ.). Οι παρακάτω ασκήσεις ενδυναμώνουν και διατείνουν τους μυς της μέσης και ενδείκνυνται για την πρόληψη των πόνων στην μέση. Παρ'όλα αυτά δεν πρέπει να εκτελεστούν αν βρίσκεστε σε κρίση. Φροντίστε να τις επαναλαμβάνετε 2-3 φορές την βδομάδα για να βρίσκεστε σε καλή φόρμα. 

Κάμψεις - εκτάσεις κοιλιακών 

 Γονατίστε και στηριχτείτε στα χέρια σας όπως στην εικόνα. Κρατήστε την κοιλιά ελαφρώς σφιχτή, ώστε η σπονδυλική στήλη να μείνει σε ουδέτερη θέση. Διατηρήστε το λαιμό χαλαρό στη φυσιολογική του καμπύλη, ώστε τα αφτιά σας να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Σπρώξτε την πλάτη προς τα πάνω, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και τους γλουτιαίους μυς, έτσι ώστε το σώμα σας να κάνει μια καμπύλη προς τα πάνω. Μείνετε εκεί για 5'' και επανέλθετε στην αρχική θέση. Αφήστε τους κοιλιακούς και τους γλουτιαίους μυς να χαλαρώσουν και την πλάτη σας να λυγίσει προς τα κάτω αυτήν την φορά, σφίγγοντας τους ραχιαίους μυς. Μείνετε πάλι για 5'' και επανέλθετε στην αρχική θέση. Προσέξτε οι κινήσεις να μην είναι απότομες και εκπνέετε κατά την διάρκεια της προσπάθειας. Η άσκηση αυτή, γνωστή και ως "cat-cow" δυναμώνει και διατείνει γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους, μυς που είναι απαραίτητη για την σωστή στήριξη της μέσης μας. 
Διατάσεις στήθους 

 Ο μυς του στήθους έχει την τάση να βραχύνεται με αποτέλεσμα να "τραβάει" τους ώμους μπροστά. Αυτό έχει αντίκτυπο στην στάση του σώματος και επιβαρύνει κατά πολύ την μέση. Ασχέτως με το αν γυμνάζεστε ή όχι πρέπει να διατείνετε τον συγκεκριμένο μυ,όσο το δυνατόν περισσότερο. Βάλτε τα χέρια σας στην γωνία ενός τοίχου, όπως στην εικόνα και πλησιάστε όσο περισσότερο μπορείτε τον τοίχο με τα χέρια συνεχώς τεντωμένα. Όταν νιώσετε το τράβηγμα, μείνετε εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Προσοχή, μην γέρνετε πολύ μπροστά, γιατί μπορεί να τραυματίσετε τους μυς του ώμου. Αυτήν την διάταση μπορείτε να την κάνετε κάθε μέρα με το που ξυπνάτε. 
Προσαγωγές Ωμοπλάτης
 Οι μύες τις ωμοπλάτης (ρομβοειδείς) είναι οι πιο σημαντικοί για την σωστή θέση των ώμων αλλά και της πλάτης. Από όρθια ή καθιστή θέση πιέστε τους ώμους προς τα πίσω, μέχρι να νιώσετε τις ωμοπλάτες σας να ακουμπάνε σχεδόν. Μην σηκώνετε τους ώμους και μην καμπυλώνετε την μέση σας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης. Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε και μπρούμυτα, με ένα μαξιλάρι στο μέτωπό σας. Ανασηκώστε τους ώμους από το έδαφος συμπλιάζοντας τις ωμοπλάτες σας. Κρατηθείτε εκεί για 5'' και επανέλθετε στην αρχική θέση. Εκτελείτε 20 επαναλήψεις κάθε φορά, 2 φορές την μέρα. 

Διατάσεις Τραπεζοειδή

Ενώ διαβάσετε αυτό το κείμενο "ρίξτε" τους ώμους σας. Είχατε συνειδητοποιήσει ότι ήταν κυρτωμένοι; Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να  κυρτώνουν τους ώμους λόγω στρες, έντασης ή ακόμα και λάθος στάσης. Η ανύψωση των ώμων προκαλεί βράχυνση στον τραπεζοειδή μυ, με αποτέλεσμα αυτός να "σκληραίνει" και να μας προκαλεί ενοχλήσεις. Διατείνοντάς τον σε καθημερινή βάση εκτός από ανακούφιση, προλαμβάνουμε και τυχόν πονοκεφάλους. Προσπαθήστε να φέρετε το δεξί σας αυτί όσο πιο κοντά γίνεται προς τον δεξί ώμο. Μείνετε εκεί για 10'' και επαναλάβετε άλλες 10 φορές. Μπορείτε να κρατηθείτε με το αριστερό σας χέρι από μια καρέκλα για μεγαλύτερη διάταση. Κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά. 

Κοιλιακοί

 Οι κοιλιακοί μύες είναι από τους πιο σημαντικούς για την μέση μας, αφού στηρίζουν και κρατάνε στην σωστή θέση την σπονδυλική στήλη.Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα και ψηλά και τα χέρια στο στήθος. Σφίγγοντας την μέση και την κοιλιά σας ανεβείτε λίγο όπως στην φωτογραφία και έπειτα επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Παραλλαγή 1η (κάτω κοιλιακοί): Ίδια κίνηση μόνο που αυτή την φορά τα πόδια είναι στον αέρα ελαφρώς λυγισμένα. Για μεγαλύτερη δυσκολία πάρτε έναν αλτήρα και κρατήστε στον σφιχτά στο στήθος σας σε όλη την κίνηση. Παραλλαγή 2η (για πλάγιους κοιλιακούς): καθώς ανεβαίνετε έχοντας τα χέρια σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι γυρνάτε τον κορμό σας έτσι ώστε ο δεξιός αγκώνας να ακουμπήσει αν γίνεται το αριστερό γόνατο. Επανέρχεστε στην αρχική θέση και ανεβαίνετε ξανά μόνο που αυτή την φορά ο αριστερός αγκώνας προσεγγίζει το δεξί γόνατο κ.ο.κ. Σε όλες τις ασκήσεις για κοιλιακούς κάνετε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Γενικές Συμβούλές...
*Στηρίζουμε καλά την πλάτη μας στο κάθισμα του γραφείου
*Χρησιμοποιούμε υποπόδιο
*Δεν σκύβουμε προς το γραφείο, η καλύτερη στάση της σπονδυλικής μας στήλης είναι η ευθυτενής
*Αν θέλουμε να ξεπιαστούμε, τεντωνόμαστε φέρνοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι
*Οι γυναίκες καλό θα είναι να αποφεύγουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και οι άνδρες όταν σηκώνουν κάποιο βάρος να χρησιμοποιούν τη δύναμη των μηρών και όχι της μέσης τους.

Πηγή: in2life.gr
Ένα νέο νησί αναδύθηκε πριν από δύο ημέρες σε απόσταση χιλίων χιλιομέτρων νοτίως του Τόκιο, μετά από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που δίνουν στη δημοσιότητα οι ιαπωνικές αρχές, το νησί φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού να μεγαλώνει. Ενώ την Τετάρτη ήταν κυκλικό με διάμετρο 200 μέτρα, επιμηκύνθηκε σε σχήμα πατάτας με μήκος 400 μέτρα και πλάτος 200, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής.

Υλικά εκτοξεύονταν την Πέμπτη σε ύψος 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έναντι 600 μέτρων την προηγουμένη, ένδειξη ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα που προκάλεσε τη γέννηση του νησιού είναι πολύ έντονη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


 

Εκπρόσωπος, με τον οποίο ήρθε σε επαφή σήμερα το μεσημέρι (ώρα Τόκιο) το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι σκάφη της Ακτοφυλακής αναχώρησαν για μια αναγνωριστική αποστολή προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της νησίδας η οποία αναδύθηκε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Νισινοσίμα, ένα ακατοίκητο νησί του μικρού αρχιπελάγους Ογκασαουάρα.

«Μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο, καθώς ο κρατήρας επεκτείνεται και το μάγμα ανεβαίνει», εκτίμησε ο Γιοσιχίκο Ταμούρα του Ιαπωνικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που μια νησίδα αναδύεται στη ζώνη αυτή. Μπορεί ωστόσο να εξαφανιστεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εξαιτίας των κυμάτων.

Πριν από δύο μήνες, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών στο Πακιστάν είχε επίσης προκαλέσει τη γέννηση ενός νησιού, το οποίο αναδύθηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της Αραβικής Θάλασσας, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Στην Ιαπωνία, χώρα σεισμών και ηφαιστείων, έχουν συμβεί από το τέλος του πολέμου του Ειρηνικού τέσσερις ως πέντε ξαφνικές εμφανίσεις νησιών. Ένα εξ αυτών εμφανίστηκε το 1986 και εξαφανίσθηκε μέσα σε διάστημα δύο μηνών και ένα το Σεπτέμβριο του 1973, επίσης κοντά στη Νισινοσίμα. Αν και «φαγώθηκε» σε μεγάλο μέρος του από τα κύματα, εξακολουθεί σήμερα να παραμένει ορατό ένα κομμάτι.

http://www.4news.gr
Πρόκειται για ένα από τους πιο γνωστούς serial killers της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και θα αποφυλακιστεί το 2016, νυμφεύεται για τρίτη φορά με τη μελλοντική σύζυγό του να είναι 54 χρόνια νεότερή του.
Ο 79χρονος πλέον Μάνσον, ζει εδώ και δεκαετίες στις φυλακές της Καλιφόρνια, αφού κρίθηκε ένοχος για δολοφονίες τριών ατόμων, καθώς ως αρχηγός οργάνωσης, πιστεύεται ότι υποκίνησε μέλη της να σκοτώσουν τα θύματα.

Από το 1963 και έπειτα, όταν δηλαδή ο δεύτερός του γάμος είχε άδοξο τέλος, ο Μάνσον ζούσε χωρίς κάποια γυναικεία... παρηγοριά. Τελικά την βρήκε στο πρόσωπο μιας 25χρονης θαυμάστριάς του, ονόματι Σταρ.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η Σταρ έχει μετακομίσει δίπλα στις φυλακές της Καλιφόρνια η οποία μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του αγαπημένου της. Τι λέει σε όποιους θεωρούν ότι δεν έχει τα λογικά της; «Δεν καταλαβαίνουν και δεν μπορούν να με νιώσουν. Εγώ γεννήθηκα με αυτόν τον σκοπό. Να παντρευτώ τον Μάνσον».

http://www.newsbomb.gr

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (K.O.Θ.) στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει με το ΑΠΘ προσφέρει 150 δωρεάν θέσεις σε φοιτητές του ιδρύματος για τη συναυλία της ταινίας FANTASIA του Disney, συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής. Η ταινία θα προβάλλεται στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής και η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύει τα μουσικά έργα της ταινίας.

Η προσφορά αφορά αποκλειστικά φοιτητές για την παράσταση που θα δοθεί στις 27/11 και ώρα 12:00, στην αίθουσα «Φίλοι της Μουσικής» (Μ1) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία, να αποστείλουν e-mail στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΘ (pr@auth.gr) με το ονοματεπώνυμό τους, τη Σχολή/Τμήμα φοίτησης και τον αριθμό μητρώου τους μέχρι την Τρίτη 26/11 και ώρα 11.00 π.μ.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις, παρακαλούμε πολύ να δηλώστε συμμετοχή εάν είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε.

Εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός δηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται ως αναπληρωματικοί.

http://www.seleo.gr

Τι γίνεται όταν κοπεί το σκοινί στο Bungee Jumping; Και εάν βρίσκεσαι σε ύψος 111 μέτρων;

Και εάν από κάτω υπάρχει ορμητικό ποτάμι με καταρράκτες; Και εάν σε αυτό το ποτάμι υπάρχουν και κροκόδειλοι;;; Δείτε το video...

Για την 22χρονη Αυστραλή Erin Langworthy ήταν γραφτό της να ζήσει και θα ζήσει αφού γλύτωσε μόνο με εκδορές μετά από το απίστευτο αυτό περιστατικό στη Ζάμπια και στους καταρράκτες της Βικτωρία, στον ποταμό Ζαμβέζη.



Να γιατί πρέπει να προσέχει μια εύσωμη γυναίκα όταν ανεβαίνει πάνω σε νεροτσουλήθρα. Η κυρία που θα δείτε τους πήρε όλους παραμάζωμα.







 Δείτε το βίντεο:



Δεν έχετε πάει στην Ακρόπολη; Τώρα σαν δίνεται η δυνατότητα να την επισκεφτείτε  έστω και διαδικτυακά με ψηφιακή περιήγηση και υπό τους ήχους του Ζορμπά

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης με την υπέροχη θέα του , ο Παρθενώνας  το λεκανοπέδιο της Αττικής  όλα με ένα κλικ τα βλέπεις από ψηλά χάρις Ρώσων φωτογράφων που δημιούργησαν την  ψηφιακή περιήγηση και την ανέβασαν στην ιστοσελίδα AirPano.ru.

Όποιος δε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, μπορεί να γνωρίσει κάθε γωνιά της Ακρόπολης μέσα από τον υπολογιστή του.

http://www.madata.gr 
Δε θα πιστεύετε τι έχτισαν τα μικρά έντομα υπογείως!

Η εγκαταλειμμένη αποικία μυρμηγκιών αποκαλύπτει το κατασκευαστικό δαιμόνιο των μικροσκοπικών αυτών πλασμάτων.

Αρχιτέκτονες από τη φύση τους και αρχιμηχανικοί από τα γεννοφάσκια τους, κατασκευάζουν υπόγειες πόλεις που πάνω από την επιφάνεια της γης δεν φαίνεται η μαστοριά και η δεξιοτεχνία της ανέγερσής τους.

Όταν όμως πάμε στα έγκατα της γης, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση με την ανασκαφή, αποκαλύπτεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια η μηχανική δεινότητα των μυρμηγκιών.

Ας αφήσουμε όμως τους ερευνητές να μας δείξουν τη μαγεία της ζωής των μικρών αυτών υπάρξεων.

Δουλεύει σαν μυρμήγκι, λέει ο λαός μας, και να γιατί...



Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε και ζωές, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

 Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα ένα τραγικό περιστατικό, έγινε σήμερα στο κέντρο της πόλης,
αφού ασθενοφόρο που προσπαθούσε να διασχίσει την οδό Φράγκων, "κόλλησε" στην ουρά που είχαν σχηματίσει τα αυτοκίνητα, επειδή ένα φορτηγό δεν μπορούσε να περάσει από τα διπλοπαρκαρισμένα!

Όπως διαβάζουμε στο thousandnews, ο οδηγός κόρναρε για αρκετή ώρα, όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να επισημάνει για μία ακόμα φορά το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα πρόβλημα που επισημάνθηκε προ ημερών και από τον εισαγγελέα, ο οποίος με έγγραφό του ζητούσε από την τροχαία να αναλάβει δράση...

http://www.newsit.gr 
Προαναγγελία υλοποίησης εκτεταμένου προγράμματος για τη στήριξη της απασχόλησης νέων ηλικίας έως 29 ετών περιλαμβάνει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με το κείμενο, εντός του 2014, προγραμματίζονται 75.000 τοποθετήσεις ανέργων ηλικίας έως 29 ετών. Δείτε που, πώς και πότε…
 
Η εισηγητική έκθεση αναφέρει:

Οι σημαντικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα ξεκινήσουν το 2014 είναι οι εξής:

• Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της χώρας με στόχο τη διεύρυνσή του σε όλη την Ελλάδα.

• Η έναρξη του διαλόγου με άξονα την Πράσινη Βίβλο για την Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, με στόχο η χώρα να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη στρατηγική για την κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

• Η υλοποίηση των δράσεων για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στο πλαίσιο του Youth Guarantee, μία εκ των οποίων είναι η υλοποίηση διευρυμένου προγράμματος «Επιταγή Εισόδου» για 75.000 άνεργους νέους έως 29 ετών.

Πληροφορίες από τον ΟΑΕΔ αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα θα έχει ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ενώ οι όροι του, θα είναι αντίστοιχοι με το πρόγραμμα που έχει ήδη «τρέξει» μέσα στο 2013. Δηλαδή, στους νέους ηλικίας έως 29 ετών, θα παρέχεται κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η συνολική αμοιβή για την κάθε θέση, αναμένεται και πάλι να διαμορφωθεί στα 2.700 ευρώ ανά εργαζόμενο, με προοπτικές να επιδοτηθούν στη συνέχεια οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ώστε οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.

Οι αμοιβές

  • Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας:αφορά στην οικονομική αξία ποσού 1.100€, το οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) και συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, των ωφελουμένων  από τους παρόχους κατάρτισης. Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 1400€, στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου, σε σύμβαση εργασίας, της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών,δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή, ο πάροχος κατάρτισης, θα έχει παράσχει επιπρόσθετες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης από τις αρχικές, οι οποίες εν τέλει οδήγησαν με επιτυχία στην υπογραφή σύμβασης εργασίας του καταρτιζομένου.
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα: περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης, β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.

http://www.fpress.gr
- Πόσα κύτταρα σπέρματος απελευθερώνονται σε έναν οργασμό;
Ο αριθμός αυτός ποικίλλει από 20 εκατομμύρια έως και 100 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Ένας υγιής άνδρας παράγει από 1,5 ml έως και 5 ml σπέρματος κάθε φορά που έχει οργασμό.
 
- Πόσο μεγάλα είναι τα κύτταρα του σπέρματος;
Το μήκος τους είναι περίπου 0,05 χιλιοστά. Το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται μεγέθη έως και 0,2 χιλιοστά.
 
- Από τι αποτελείται το κύτταρο του σπέρματος;
Όπως όλα τα κύτταρα, αποτελείται από DNA. Χωρίζεται σε τρία τμήματα: την κεφαλή του κυττάρου (περιέχει το γενετικό υλικό), το μεσαίο τμήμα (περιέχει μιτοχόνδρια που παρέχουν ενέργεια) και την ουρά.
 
- Πόσο γρήγορα «κολυμπούν» τα κύτταρα του σπέρματος;
Τα κύτταρα του σπέρματος καλύπτουν απόσταση 5 χιλιοστών το δευτερόλεπτο. Εάν μια φάλαινα μπορούσε αναλογικά να κολυμπήσει εξίσου γρήγορα θα κάλυπτε περίπου 24.140 χιλιόμετρα την ώρα.
 
- Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός κυττάρου;
Το ανδρικό σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και πέντε ημέρες στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Έξω από το σώμα, επιβιώνει για λίγες μόνο ώρες.
 
Ένα φάντασμα μοιάζει να πλανάται στα βάθη της Βαλτικής θάλασσας. Σχεδόν 70 χρόνια αφότου οι νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις «ξεφορτώθηκαν» χιλιάδες τόνους χημικών όπλων των Ναζί στα νερά της, ειδικοί περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι μία μείζονα περιβαλλοντική καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών, καθώς με το πέρασμα του χρόνου τα κελύφη των όπλων έχουν διαβρωθεί σημαντικά, αφήνοντας έτσι να διαρρεύσει το θανατηφόρο περιεχόμενό τους.

Όλα ξεκίνησαν από τη συμφωνία του Πότσνταμ το 1945 μεταξύ της Βρετανίας και της τότε ΕΣΣΔ, όπου προβλεπόταν η ρίψη 65.000 τόνων χημικών όπλων τα οποία είχαν κατασκευαστεί στην ναζιστική Γερμανία.

Τα όπλα ερρίφθησαν το διάστημα 1947-48 και σήμερα επανέρχονται στην επιφάνεια υπενθυμίζοντας ότι τα φαντάσματα, όταν τα διώχνεις από την πόρτα, αυτά επιστρέφουν από το παράθυρο.

Μάλιστα, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για «βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν θορυβήσει τα κρατίδια της Βαλτικής, τα οποία έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία σχεδίων συλλογής και απομάκρυνσής τους, ζητώντας την χρηματοδοτική και τεχνολογική συνδρομή του ΝΑΤΟ.

http://www.iefimerida.gr



Τον χαμηλότερο βαθμό ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σύνολο 21 χωρών παρουσιάζουν οι πολίτες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής εταιρείας έρευνας αγοράς Trendbox για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το ίδιο υψηλό είναι το ποσοστό που εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Το 38% δανείζεται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Συνήθως απευθύνονται σε μέλη της οικογένειας τους και φίλους, ενώ πολλοί επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πιστωτικές τους κάρτες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας.

Το 67% συμφωνεί ότι οι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, ωστόσο το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του.

Η απώλεια της θέσης εργασίας και οι περικοπές στους μισθούς είναι μακράν οι κυριότεροι λόγοι των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι. Ως εξίσου σημαντικός λόγος αναφέρεται η αύξηση της φορολογίας (εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ.) και οι τιμές του πετρελαίου.

Μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο των οικονομικών του. Οι επτά στους δέκα πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι ή εξοφλούνται εκπρόθεσμα είναι οι λογαριασμοί των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας.

Η έλλειψη ρευστότητας έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να παρουσιάζουν έναν από τους χαμηλότερους βαθμούς αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων που αποταμιεύουν ένα σταθερό ποσό μηνιαίως μόλις που φτάνει το 16%, αναφέρει η Trendbox.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Έφαγε γερή «χυλόπιτα».

Ο ερωτευμένος νεαρός θέλησε να κάνει μια έκπληξη στην αγαπημένη του την οποία όπως λέει γνώρισε πριν τρεις μήνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Τι πιο ρομαντικό από μια δημόσια πρόταση γάμου και με μια μπάντα να παίζει για μουσική υπόκρουση.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καθόλου όπως τα περίμενε…





Μείωση κατά 5,5‰ (τοις χιλίοις) στον πληθυσμό της Ελλάδας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2‰, καταγράφουν τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.
Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11 κράτη-μέλη. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+23‰), στη Μάλτα (+9,1‰), στη Σουηδία (+7,7‰), στη Μ. Βρετανία (+6,2‰), στο Βέλγιο (+6‰) και στην Αυστρία (+5,2‰). Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (-10,6‰), στη Λετονία (-10,3‰), στην Εσθονία (-6,8‰), στη Βουλγαρία (-5,8‰), στην Ελλάδα (-5,5‰) και στην Πορτογαλία (-5,2‰).
Στην «ΕΕ των 28», ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,1 εκατομμύριο και την 1/1/2013 ανήλθε στα 505,73 εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ καταγράφηκαν 5,23 εκατομμύρια γεννήσεις και 5,01 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ εισήλθαν 882.200 μετανάστες.
Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60.500 το 2012 και την 1/1/2013 έφτασε τους 11,06 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.
Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰). Οι υψηλότεροι δείκτες γεννητικότητας σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (15,7‰), στο Ηνωμένο Βασίλειο (12,8‰), στη Γαλλία (12,6‰), στη Σουηδία (11,9‰) και στην Κύπρο (11,8‰).
Πηγή: News.gr


Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθεται σε μια καφετέρια και θυμάται τα νιάτα του.
- Θυμάσαι, λέει ο γέρος στην γριά, που πρώτοσυναντηθήκαμε πριν 50 χρόνια...
σε ετούτη εδώ την καφετέρια και μόλις βγήκαμε από εδώ, σε πήγα πίσω στον φράχτη του διπλανού εργοστασίου και κάναμε seχ;
- Και βέβαια το θυμάμαι, λέει η γριά.
- Ε, λοιπόν για χάρη εκείνης της μέρας, λέω να το ξανακάνουμε απόψε.
- Βεβαίως, λέει η γριά και σηκώνονται και οι δυο να βγουν από την καφετέρια.

Ένας τυπάκος που καθόταν εκεί δίπλα και άκουσε την συνομιλία, σκέφτηκε:
"Γούστο θα έχει να πάρω μάτι τα γερόντια" και τους ακολούθησε.

Βλέπει λοιπόν την γριά να σηκώνει την φούστα και να πιάνεται στον φράχτη και από πίσω ο γέρος έχοντας κατεβάσει τα παντελόνια.
Το τι ακολούθησε μετά δεν περιγράφεται. Το πιο άγριο σeξ που είχε δει ποτέ ο ματάκιας! Για 40 λεπτά, χωρίς διακοπή, το ζευγάρι τιναζόταν έξαλλα, κουνιόταν σπασμωδικά και οι δυο τους, ούρλιαζαν με τεντωμένες τις φλέβες και γουρλωμένα μάτια. Στο τέλος κατέρρευσαν και έπεσαν στο χώμα.
Ο ματάκιας έπαθε πλάκα. Ποτέ δεν είχε δει, ούτε ακούσει για τόσο παρατεταμένο και τόσο άγριο σeξ πόσο μάλλον από δυο γερόντια. "Πρέπει να μάθω το μυστικό τους" σκέφτηκε. Περίμενε να συνέλθουν και πλησίασε τον γέρο.

- Παππού, χωρίς να το θέλω είδα το σκηνικό και εντυπωσιάστηκα.
Ποιο είναι το μυστικό σου; Έτσι το έκανες και πριν πενήντα χρόνια;
- Παιδί μου, απαντά ο γέρος, πριν πενήντα χρόνια αυτός ο φράχτης δεν ήταν ηλεκτροφόρος."
- See more at: http://www.humor-book.gr/2013/11/blog-post_1528.html#_
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθεται σε μια καφετέρια και θυμάται τα νιάτα του.
- Θυμάσαι, λέει ο γέρος στην γριά, που πρώτοσυναντηθήκαμε πριν 50 χρόνια... σε ετούτη εδώ την καφετέρια και μόλις βγήκαμε από εδώ, σε πήγα πίσω στον φράχτη του διπλανού εργοστασίου και κάναμε seχ;
 - Και βέβαια το θυμάμαι, λέει η γριά.
Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο οποίο οι καμήλες των τριών Μάγων αντικαθίστανται από ...ελέφαντες, τα διαδραστικά ακροβατικά κόβουν την ανάσα και ο Καραγκιόζης «ντύνεται» στο πνεύμα των ημερών, πρόκειται να στήσει η ΔΕΘ-HELEXPO, εντός του εκθεσιακού της κέντρου.

Παράλληλα, ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός θα φωτίζει τις διαδρομές του τρένου του Άι Βασίλη, ενώ ξωτικά θα κάνουν τις βόλτες τους ανάμεσα στα περίπτερα της ΔΕΘ, στα οποία θα λειτουργήσουν -πέραν όλων των άλλων- και δύο παγοδρόμια. Το ιδιαίτερο αυτό «χωριό» αναμένεται να ανοίξει στο κοινό το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Διαφήμιση στα σύνορα

Στόχος; Η διασκέδαση για όλες τις ηλικίες επισκεπτών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς στο επόμενο διάστημα η ΔΕΘ-HELEXPO θα διαφημίσει το όλο εγχείρημα στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, διανέμοντας σχετικό υλικό στα σύνορα με τα γειτονικά κράτη.
Διασκέδαση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, στόχος είναι τα φετινά Χριστούγεννα να κεφαλαιοποιηθεί η επιτυχία της 78ης ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, η οποία κατόρθωσε να "πείσει" τους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) να ξαναγυρίσουν σε αυτή. «Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο μας δεν πρέπει να απογοητεύσει τους επισκέπτες του ούτε σε ποσότητα ούτε σε ποιότητα, γι' αυτό και σχεδιάζουμε να είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο της Ελλάδας», σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης.

Το πάρκο θα αναπτύσσεται σε τρία περίπτερα της ΔΕΘ-HELEXPO, συνολικού εμβαδού άνω των 12000 τ.μ., αλλά και στους υπαίθριους χώρους της. Στόχος είναι οι επισκέπτες να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και ...ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Χριστουγεννιάτικος Καραγκιόζης και διαδραστικά ακροβατικά

Στο σκηνικό αυτό, στα περίπτερα 14 και 15 θα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες δράσεις για τις μικρότερες ηλικίες, όπως δημιουργικά εργαστήρια βασισμένα σε έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες, παραστάσεις παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη και διαδραστικά ακροβατικά -με ...σκηνή την οροφή του περιπτέρου 15- στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, τρόπον τινά, και οι επισκέπτες. Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχει ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός (light show).

Χριστούγεννα στον πάγο

Στο περίπτερο 13 θα λειτουργήσουν δύο παγοδρόμια, ένα για έμπειρους παγοδρόμους και ένα για αρχάριους, ενώ θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες διασκέδασης, όπως για παράδειγμα συγκρουόμενα αυτοκίνητα.
Στους δε υπαίθριους χώρους το παραμύθι των Χριστουγέννων θα γίνεται πιο "ζωντανό" μέσα από μια ...διαδραστική φάτνη, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να ρίξουν το γράμμα τους στο ταχυδρομείο του 'Αι Βασίλη. Κι όλα αυτά, εν μέσω πληθώρας μηχανικών παιχνιδιών, ενώ θα λειτουργούν επίσης χριστουγεννιάτικη αγορά και χώροι για καφέ και εστίαση.
Ελέφαντες αντί για καμήλες

«Η είσοδος θα γίνεται από την πύλη της ΧΑΝΘ, που θα είναι εντυπωσιακά στολισμένη και από την Πύλη Εμπορίου. Τα Χριστούγεννα στη ΔΕΘ θα είναι ...ανατρεπτικά, αφού αντί για καμήλες, οι μάγοι θα έχουν [ψεύτικους] ελέφαντες», σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να επιβιβαστούν και στο τρένο του Άι Βασίλη.

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια, δωρεάν πάρκινγκ και δωρεάν είσοδος για τους ...κάτω του 1 μέτρου.

Με ένα ενιαίο εισιτήριο 6 ευρώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα παιχνίδια και τις δράσεις για όση ώρα θέλουν. Μάλιστα, για όσους επισκέπτες δεν υπερβαίνουν σε ύψος το ...1 μέτρο (ένα ξωτικό θα μετράει το ύψος τους στην πύλη), η είσοδος θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, με την επίδειξη του εισιτηρίου, θα διατίθεται στους επισκέπτες και δωρεάν πάρκινγκ!
Εν αναμονή για την Αριστοτέλους

Στο μεταξύ, η ΔΕΘ-HELEXPO έχει "πολλά κατά νου" και για το χριστουγεννιάτικο πρόσωπο και τις γιορτινές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στον άξονα της Αριστοτέλους, αλλά μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η προς τούτο παραχώρηση του χώρου στην εταιρεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης (πχ,κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου), ο κ.Ποζρικίδης δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε δηλώσεις για τον χαρακτήρα των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται.




Σε 1,61 δισεκατομμύρια, πάνω από το ένα πέμπτο (ποσοστό 22,7%) του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτιμάται πλέον ο αριθμός των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι είναι ενεργοί έστω μια φορά το μήνα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (επιτραπέζιους υπολογιστές, ταμπλέτες, «έξυπνα» κινητά κ.α.), σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer.

Ο αριθμός αυτός εμφανίζει αύξηση 14,2% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, ενώ οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αναμένεται να φθάσουν τα 2,33 δισεκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πάντως, όσο ένα ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού δικτυώνεται κοινωνικά, τόσο αναπόφευκτα επιβραδύνεται ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των χρηστών. Έτσι, ενώ το 2012 οι χρήστες παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 17,6%, το 2013 η αύξηση διαμορφώνεται σε 14,2%, ενώ η εκτίμηση είναι για αύξηση 12,6% το 2014, 9,5% το 2015, 8,9% το 2016 και 7,6% το 2017.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι η διείσδυση των κοινωνικών δικτύων από 20,1% το 2012 αυξήθηκε σε 22,7% φέτος και αναμένεται να διαμορφωθεί σε 25,3% το 2014, 27,4% το 2015, 29,6% το 2016 και 31,5% το 2017, όταν πλέον σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους της Γης θα βρίσκεται online σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Ανά χώρα, το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης των κοινωνικών δικτύων βρίσκεται στην Ολλανδία (63,5%) και ακολουθεί με μικρή διαφορά η Νορβηγία (63,3%), ενώ έπονται η Σουηδία (56,4%), η Νότια Κορέα (54,4%), η Δανία (53,3%), οι ΗΠΑ (51,7%), η Φινλανδία (51,3%), ο Καναδάς (51,2%) και η Βρετανία (50,2%).

Την ταχύτερη ετήσια αύξηση του αριθμού των χρηστών κοινωνικών δικτύων παρουσιάζει η Ινδία (37,4%), αν και ακόμα μόνο το 7,7% του τεράστιου ινδικού πληθυσμού χρησιμοποιεί κάποιο τέτοιο δίκτυο. Υψηλούς αριθμούς αύξησης εμφανίζουν επίσης η Ινδονησία (28,7%) και το Μεξικό (21,1%).

Ο «πρωταθλητής» μεταξύ των κοινωνικών δικτύων παραμένει ασφαλώς το Facebook, με 1,06 δισεκατομμύρια χρήστες το 2013. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στις ΗΠΑ (146,8 εκατομμύρια), ενώ στη Δυτική Ευρώπη συνολικά έφθασαν φέτος τα 148,5 εκατ. (οι περισσότεροι στη Βρετανία με 30 εκατ.). Όμως, με την ταχεία αύξηση των πολυπληθών χρηστών της Ινδίας, μέχρι το 2016 η χώρα αυτή αναμένεται να έχει βρεθεί στην πρώτη θέση (το Facebook είναι απαγορευμένο στην Κίνα).

Από χρόνο σε χρόνο, το Facebook αυξάνει τους χρήστες του, αλλά με επιβραδυνόμενο ρυθμό. Έτσι, ενώ αυξήθηκαν κατά 27,6% το 2012, η αύξηση το 2013 είναι 18,9% και εκτιμάται να υποχωρήσει σε 15,3% το 2014, 12,4% το 2015, 10,9% το 2016 και 9,1% το 2017.
Πηγή: News.gr
Στις 22 Νοεμβρίου 1975, έρχεται στην Ελλάδα ο Βασίλης Χατζηπαναγής από την Παχτακόρ της Τασκένδης. Θα κάνει το ντεμπούτο του δύο εβδομάδες μετά, αλλά θα πετύχει το πρώτο του γκολ στις 28 Μαρτίου 1976.







Δείτε το βίντεο:




Εβδομάδα μεγάλης χαράς για τους Έλληνες φιλάθλους ήταν αυτή που μας πέρασε, με την Εθνική μας ομάδα να εξασφαλίζει για τρίτη φορά, δεύτερη συνεχόμενη, την παρουσία της σε τελικά Παγκοσμίου κυπέλλου και μάλιστα αυτή τη φορά στη χώρα της μπάλας,  τη Βραζιλία. Για τα παιχνίδια με τη Ρουμανία γράφτηκαν πολλά με τις συνήθεις υπερβολές, που δυστυχώς χαρακτηρίζουν της αθλητική δημοσιογραφία στον τόπο μας, να έχουν τον πρώτο λόγο. Η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα των δυο παιχνιδιών η ομάδα μας προκρίθηκε άνετα και δίκαια απέναντι σε μια Ρουμανία σκιά των παλαιότερων «εκδόσεων» των Χάτζι, Μούτου κλπ. Καθοριστικό στοιχείο της υπεροχής αυτής ήταν η εξαιρετική κατάσταση παικτών - κλειδιά στο σύστημα  του Σάντος, όπως ο Παπασταθόπουλος ( ας είναι καλά ο Klopp), ο Μήτρογλου που με τις επιδόσεις του έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα όλων των σκάουτερ  της Ευρώπης, ο Σαλπιγγίδης , σταθερή αξία αυτής της ομάδας, Μανιάτης και Τζιώλης που ο ρόλος του κόφτη μπροστά από τα μπακ τους πάει γάντι. Στα πλαίσια των υπερβολών που ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά την πρόκριση δεν έλειψαν και οι συνήθεις πλέον  κολοτούμπες των δημοσιογράφων-οπαδών που ταλαιπωρούν την αισθητική της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων. Αρκεί να σημειώσουμε ότι δεν ήταν και λίγοι αυτοί που μετά το πρώτο παιχνίδι την «έπεσαν» στον Σάντος για την αλλαγή του Μήτρογλου στο 75΄θεωρώντας ότι έπρεπε να τον αφήσει μέσα για το χατ τρικ !!!. Αντί απάντησης σε όλους αυτούς αναδημοσιεύω τα λόγια του Νίκου Μπογιόπουλου σε άρθρο του στο enikos.gr : “ Σε αντίθεση με εσάς, εμείς θα συνεχίζουμε να πανηγυρίζουμε τα γκολ του Μήτρογλου χωρίς να υποτάσσουμε την αγάπη μας για την μπάλα στα διαγγέλματα της «παράγκας». Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όχι ως μέσο αποχαύνωσης όπως θα το ήθελαν οι ισχυροί. Το αγαπάμε γιατί, όπως και η ζωή, μπορεί να έχει στιγματιστεί από τον κοινωνικό κανιβαλισμό που ισχυρίζεται ότι «ο πρώτος είναι τα πάντα, ο δεύτερος δεν είναι τίποτα», αλλά πάντα θα κρατάει ζωντανή τη φλόγα της δυνατότητας  μήπως τελικά «οι έσχατοι έρθουν πρώτοι». Αγαπάμε το ποδόσφαιρο στις πραγματικές του διαστάσεις: Γνωρίζουμε ότι οι Αργεντινοί δεν πήραν πίσω τα Φόκλαντ όταν «κατατρόπωσαν» την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986. Ότι στη Βραζιλία παρότι οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές που αναδείχτηκαν είναι μαύροι ή μιγάδες, εντούτοις οι μαύροι και οι μιγάδες συνεχίζουν να δυστυχούν κατά εκατομμύρια στις φαβέλες. Έτσι γνωρίζουμε ότι και η προχτεσινή μαγική μπαλιά του Καραγκούνη δε θα διαγράψει το 30% της ανεργίας στην Ελλάδα.”

Επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα λοιπόν, μετά και τα μπαράζ, με το ντέρμπι  της Bundesliga ανάμεσα σε Dortmund και Bayern να μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς και  τα πολύ δυνατά παιχνίδια στην Premier league . Ας τα δούμε αναλυτικά :

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι έφτασε και στη Bundesliga. Το Σάββατο  στις 19.30 ώρα Ελλάδος στο Signal Iduna Park του Dortmund, που αναμένεται να είναι κατάμεστο από 80.000 οπαδούς , η Borussia υποδέχεται την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Bayern , σε ένα ματς  χωρίς αύριο για τους γηπεδούχους. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το ντέρμπι των λαβωμένων εξαιτίας των πολλών και σοβαρών απουσιών βασικών παικτών και των δυο ομάδων. Από τη Bayern θα απουσιάσει ο  Franck Ribery που γύρισε από τον θρίαμβο της Εθνικής Γαλλίας με σουβενίρ ένα τραυματισμό στα πλευρά ενώ η Dortmund θα παραταχθεί χωρίς κανένα από τους 4 βασικούς αμυντικούς της περυσινής σεζόν που τραυματίστηκαν ο ένας μετά τον άλλο με αποτέλεσμα η παρουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την έκβαση του αγώνα. Η Bayern έχει τρία χρόνια να κερδίσει στο Dortmund όπου τα παιχνίδια συνήθως κρίνονται στο γκολ. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των γηπεδούχων βρίσκεται στο μακρινό 1967 με 4-0 ενώ ένα ακόμη χαρακτηριστικό στατιστικό στοιχείο είναι ότι η Bayern στα τελευταία 10 παιχνίδια με την Dortmund δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και  στα 9 από αυτά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα θα είναι σίγουρα και η επιστροφή του Mario Gotze μετά την πολυσυζητημένη περυσινή μεταγραφή του. Λίγες ώρες νωρίτερα η Leverkusen , που ακολουθεί κατά πόδας στη βαθμολογία, αγωνίζεται στο Olympiastadion του Βερολίνου έχοντας ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή απέναντι στη Hertha .

ΑΓΓΛΙΑ

Το ντέρμπι του μεγάλου λιμανιού είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Στο Goodison Park η γηπεδούχος Everton φιλοξενεί τη Liverpool στο παραδοσιακό  Merseyside Derby ( Σάββατο 14.45 ). Οι Reds έχουν χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 13 ντέρμπι ( 7W,5D,1L) ενώ η Everton από τις 9 νίκες που έχει πετύχει σε Merseyside derby στα πλαίσια της Barclays Premier League οι 7 έγιναν στο Goodison Park. Το αστέρι της Liverpool, Luis Suarez, που έχει ήδη 8 γκολ στο πρωτάθλημα σκοράροντας κάθε 67 λεπτά, στις δυο προηγούμενες επισκέψεις στο γήπεδο της Everton χρίστηκε σκόρερ όπως και ο αυριανός του αντίπαλος  Romelu Lukaku ο οποίος ως παίκτης της West Brom είχε σκοράρει στην περυσινή σεζόν και στα δυο παιχνίδια απέναντι στη Liverpool. Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στο Emirates όπου η πρωτοπόρος Arsenal  υποδέχεται τη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, τη Southampton ( Σάββατο 17.00). Η Man City σε μια τελευταία προσπάθεια να πλησιάσει την κορυφή υποδέχεται  την Tottenham σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ( Κυριακή 15.30) ενώ Man United και Chelsea δοκιμάζονται εκτός σε Cardiff και West Ham αντίστοιχα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται η 14 αγωνιστική της Primera. Η πρωτοπόρος Barcelona φιλοξενεί στο Camp Nou τη Granada έχοντας όμως πολλές και σημαντικές απουσίες. Στον ήδη τραυματία Messi προστέθηκαν και οι Valdez, Dani Alvez ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Pique, Xavi και Tello. Η Granada του Alcaraz και του Ορέστη Καρνέζη είναι ιδιαίτερα σταθερή φέτος αμυντικά με μόλις 5 γκολ παθητικό στα 6 εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει και αναμένεται να δυσκολέψει τους πρωταθλητές που σίγουρα θα επιδιώξουν ένα γρήγορο γκολ για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Η Atletico αγωνίζεται και αυτή εντός έδρας με τη Getafe σε ένα επίσης «πονηρό» ματς ενώ η Real φιλοξενείται στο Estadio de los Juegos Mediterraneos  από την Almeria σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι ειδικά με τον Ronaldo στην φοβερή κατάσταση που βρίσκεται. Πάντως και τα τρία παιχνίδια κρύβουν κινδύνους για τα φαβορί αφού είναι παρατηρημένο οι ομάδες αυτές να επηρεάζονται από τις διακοπές των πρωταθλημάτων και να βγαίνουν εκτός ρυθμού λόγω των πολλών διεθνών που διαθέτουν στις τάξεις τους.

ΙΤΑΛΙΑ

Ανάλογη με την Ισπανία και η κατάσταση στην 13η αγωνιστική της Serie A με τις Roma, Napoli και Juventus να έχουν σχετικά εύκολες αποστολές. Η Roma υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Cagliari, η Juventus που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής αγωνίζεται στο Livorno με την τοπική ομάδα ενώ η Napoli  αντιμετωπίζει στο Ennio Tardini την Parma σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Επικίνδυνες έξοδοι για Inter και Fiorentina σε Bologna και Udinese αντίστοιχα που καίγονται για βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος στο Ελληνικό πρωτάθλημα ,το ενδιαφέρον του οποίου έχει πλέον περιοριστεί σημαντικά μετά και τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ , κυριαρχεί το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη την Κυριακή στις 19.30 στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό ενώ ενδιαφέροντα παιχνίδια είναι το Απόλλων-ΟΦΗ και ΠΑΟ-Γιάννινα. Το πλήρες πρόγραμμα της Superleague :

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

  •       ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο.Φ.Η.15:00 NS2
  •        ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΒΕΡΟΙΑ17:15 NS1
  •       ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19:30 NS2

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
  •        ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ15:00 NS2
  •       SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ17:15 NS4
  •       ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ17:15 NS7
  •        ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15 NS2
  •        Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013
  •        ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ19:30 NS1

·          
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!