Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017


Εν αναμονή μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας φαίνεται ότι είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία και στη σημερινή της πρόβλεψη κάνει λόγο για καιρικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια της χώρας.
Πιο αναλυτικά προβλέπονται, τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν πρόσκαιρα οι νεφώσεις στα ορεινά, όπου και θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι βόρειων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και από το βράδυ γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αποχαιρετισμός σε ταμπλέτες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φορητά DVD, αλλά και φωτογραφικές μηχανές, για τους επιβάτες που θα επιβιβάζονται σε απευθείας πτήσεις για ΗΠΑ από μία σειρά αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία αυτά της Κωνσταντινούπολης, της Ντόχα και του Ντουμπάι.
Τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να φέρουν άλλη ηλεκτρονική συσκευή στη χειραποσκευή εκτός από το κινητό τους τηλέφωνο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα νέα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία, λόγω πληροφοριών ότι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να παγιδεύσουν με εκρηκτικά ηλεκτρονικές συσκευές. Ανάλογα μέτρα υιοθέτησε και η Βρετανία.

Ο βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Ουίλιαμς πρότεινε, χαριτολογώντας σε συνέντευξη του στη δημόσια ρωσική τηλεόραση, να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 13 Μαΐου.

"Θα ήθελα να εκπροσωπήσω τη Ρωσία στη Eurovision. Εμπρός Ρωσία, μπορούμε να κερδίσουμε", δήλωσε με ένα μεγάλο χαμόγελο ο Ρόμπι Ουίλιαμς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της εκπομπής "Poust govoriat" (Ας λένε, σε ελεύθερη απόδοση) και μετέδωσε χθες βράδυ το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal.

"Το λέω απλώς έτσι, αλλά τον μανατζέρ μου τον έχει πιάσει ήδη πονοκέφαλος", πρόσθεσε ξεσπώντας στα γέλια, σύμφωνα με δηλώσεις που μεταφράστηκαν στα ρωσικά.

Η πρόταση του τραγουδιστή, που δηλώνει fan της Eurovision και που κυκλοφόρησε το 2016 το σινγκλ "Party like a Russian" (Γιορτάστε όπως ένας Ρώσος), είναι "ανόητη", δήλωσε αμέσως ο ρώσος βουλευτής και τραγουδιστής Ιωσήφ Καμπζόν. "Η Ρωσία έχει τους δικούς της τραγουδιστές, και είναι πολλοί. Δεν χρειαζόμαστε τους Βρετανούς να προασπίζουν τον πολιτισμό μας", δήλωσε στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι δηλώσεις του Ουίλιαμς διατυπώνονται την ώρα που η συμμετοχή της Ρωσίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού παραμένει αβέβαιη λόγω των εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline! Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς.
Αυτή η υπηρεσία είναι λίγο σπαστική μιας και είναι πολλές στιγμές που απλά θέλουμε να τσεκάρουμε το Facebook από το κινητό μας να δούμε άμα έχουμε κάποια νέα ειδοποίηση κ.τ.λ και όχι για να ξέρουν όλοι οι φίλοι μας πότε μπήκαμε την ακριβή στιγμή.
Αυτό ευτυχώς μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αναλυτικά με εικόνες για να το απενεργοποιήσετε από τον υπολογιστή σας ή από το Smartphone σας.
Βήμα 1: Συνδεθείτε στο Facebook σας, πατήστε στο γρανάζι πάνω δεξιά και έπειτα Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account Settings). Από εκεί πηγαίνουμε αριστερά στις Εφαρμογές (Apps)
Βήμα 2: Πατάμε πάνω στην επιλογή που λέει –> Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλοι (Apps others use) και μετά ξετσεκάρουμε την επιλογή “Η δραστηριότητα μου σε εφαρμογές” (My app activity)
Και στο κινητό ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα.
facesettings1 facesettings2
Πηγή: Topontiki




Με ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Twitter, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει τις ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.


Εσύ σέβεσαι τις ώρες κοινής ησυχίας; Ενημερώσου και κοινοποίησε! pic.twitter.com/ooxl8c3A8u— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) 21 Μαρτίου 2017

AthensParty.com: Οι ώρες κοινής ησυχίας και η παραβίαση τους | ATHENS PARTY |
Το Honeymoon Cottage φαίνεται σαν ένα απλό σπίτι αλλά δεν είναι
Μπορεί να είναι ένα μικρό σπίτι στην εξοχή όμως το βράδυ εκεί θα σας κοστίσει περίπου 150 δολάρια. Έχει ένα υπνοδωμάτιο, μεγάλη κουζίνα, κοτέτσι και μποστάνι για να φάτε φρέσκα λαχανικά, ένα μικρό μπάνιο, και έκπληξη, μια σάουνα για να περάσετε εκεί αξέχαστες στιγμές!
Τα περισσότερα έπιπλα, ακόμα και οι πόρτες, είναι κατασκευασμένα στο χέρι κάτι που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό.
Το Honeymoon Cottage χτίστηκε το 1905 και από τότε έχει φιλοξενήσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, που καταφθάνουν για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στο Boulder του Colorado.
Κατά την ανακαίνιση ο διακοσμητής που το ανέλαβε βρήκε εφημερίδες του 1939 στην αποθήκη, τις οποίες χρησιμοποίησε για ταπετσαρίες!

Η γυναίκα που έγραψε βιβλίο μαζί με τον βιαστή της
Η Thordis Elva, 16 ετών από την Ισλανδία, είναι καλεσμένη σε ένα πάρτυ κυρίως με συνομήλικους της. Καλεσμένος είναι και ο 18χρονος Tom Stranger, με καταγωγή από την Αυστραλία. Η κατανάλωση αλκοόλ ήταν υπερβολική σε εκείνο το πάρτυ, όχι όμως για την Thordis Elva. Ο Tom Stranger, με τον οποίο διατηρούσε σχέση η Thordis, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει, την απομονώνει σε ένα δωμάτιο και τη βιάζει.
Το περιστατικό δεν καταγγέλεται, και το ζευγάρι συνέχιζει ξεχωριστές πορείες. Μέχρι τη στιγμή που η Thordis, καλεί στο τηλέφωνο τον Tom, και εκείνος της λέει ότι είναι διατεθειμένος να δεχτεί τις συνέπειες. Ο νόμος όμως λέει, ότι το έγκλημα έχει παραγραφεί, παρόλο την ομολογία του θύτη.
Τότε η Thordis του ζητάει να γράψουν ένα βιβλίο για το βιασμό, που θα μιλάνε και οι δύο πλευρές. Το βιβλίο εκδόθηκε, έγινε νούμερο 1 και το συγγραφικό πλέον ζευγάρι ξεκίνησε περιοδεία για να διαφημίσει το βιβλίο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Όμως στην Ευρώπη έτυχε διαφορετικής υποδοχής. Γυναικείες οργανώσεις ξεκίνησαν αγώνα εναντίον της, μιλώντας για εκμετάλλευση του βιασμού της, για έλλειψη σεβασμού απέναντι σε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, και πως οι σελίδες ενός βιβλίου δεν είναι η λύτρωση για τον βιαστή.
Η Elva ζει σήμερα στη Σουηδία με τον σύζυγό της και τον γιο της. Όπως λέει, θέλει να μεταφέρει το επίκεντρο της ευθύνης για τη σεξουαλική βία στον δράστη. «Το γεγονός πως ο Τομ δεν ήταν ένα τέρας αλλά ένας άνθρωπος που πήρε μια φρικτή απόφαση, το έκανε πιο δύσκολο για μένα να δω το έγκλημά του ακριβώς όπως ήταν».
Όταν ήρθε η ώρα του Stranger να μιλήσει, στο Royal Festival Hall, οι λέξεις του έμοιαζαν πολύ καλά επιλεγμένες κι έδειχνε ακόμα να δυσκολεύεται να τις εκφέρει. «Δεν είμαι εδώ σαν μια μορφή τιμωρίας… ή σε αναζήτηση κάποιας αμφισβητούμενης λύτρωσης. Δεν προσπαθώ να επωφεληθώ για το προφίλ μου ή τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Θα ήταν έλλειψη σεβασμού να έκανα κάτι τέτοιο».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Stranger δεν θα πληρωνόταν για την εμφάνισή του, ενώ έχει δεσμευτεί να προσφέρει όλα τα έσοδα από το βιβλίο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Από τη πλευρά τους οι ακτιβίστριες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά καθώς δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο συγγραφέας μιλάει με την ιδιότητα του βιαστή και μένει ατιμώρητος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!