Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017


Φτηνά τη γλύτωσε το βράδυ της Τρίτης ένας νεαρός οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που κατευθυνόταν από την Κρήνη προς την Οιχαλία του Δήμου Φαρκαδόνας.
Κινούμενος με το όχημά του στην περιφερειακή οδό που συνδέει τα δύο χωριά, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, παρέσυρε ένα αγριογούρουνο βάρους 100 κιλών, την ώρα που εκείνο διέσχιζε το οδόστρωμα.
Όπως σημειώνει το krinilive.gr, ο οδηγός δεν κατάφερε να αποφύγει το άγριο ζώο καθώς εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του. Το παρέσυρε, ωστόσο κατάφερε να συγκρατήσει το όχημα στο οδόστρωμα χωρίς να ανατραπεί. Φυσικά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες ζημιές ενώ το άγριο ζώο έπεσε νεκρό.
Το γεγονός έρχεται να θορυβήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους τόσο της Κρήνης, όσων και των άλλων χωριών της περιοχής. Να επιστήσει την προσοχή των οδηγών, αλλά ταυτόχρονα να εντείνει τις πιέσεις για την λήψη μέτρων προκειμένου να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Πολλές φορές δημιουργούνται μεγάλες ουρές στον έλεγχο εισιτηρίων και αποσκευών στα αεροδρόμια.  Όχι της Ελλάδος αλλά γενικά σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Οι αεροπορικές εταιρίες με βάση τα στατιστικά που έχουν γνωρίζουν ότι κάθε επιβάτης μπορεί να εξυπηρετηθεί το πολύ σε 10 λεπτά.
Όμως αρκετές φορές αυτό δεν γίνεται. Και σ αυτό δεν φταίνε οι αεροπορικές εταιρίες αλλά οι επιβάτες.
Και γιατί φταίνε οι επιβάτες;
Φταίνε γιατί ενώ θέλουν να ταξιδεύουν με φθηνά εισιτήρια αλλά χωρίς βαλίτσες, προσπαθούν να στριμώξουν όλα τους τα πράγματα σε βαλίτσες που όμως ξεπερνούν τα όρια  που επιτρέπουν για το εσωτερικό του αεροπλάνου.
Η  Ryanair, εταιρία με εισιτήρια χαμηλού , αντιμετωπίζει διαρκώς αυτό το πρόβλημα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και οι επιβάτες που συμμορφώνονται στους κανονισμούς.
Για παράδειγμα αν κάποιος επιβάτης έχει μεγαλύτερη βαλίτσα από αυτή που ορίζει ο κανονισμός θα πρέπει να βάλει τη βαλίτσα στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.
Άρα θα πρέπει να πληρώσει για το επιπλέον βάρος.
Μέχρι να γίνουν οι διατυπώσεις, υπάρχει η σχετική καθυστέρηση. Φαντασθείτε αν σε μια πτήση με 200 επιβάτες οι 20 δεν  έχουν αποσκευές με τις σωστές διαστάσεις , πόση είναι η καθυστέρηση.
Λόγω της θερινής περιόδου και για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές. Δίνει στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν.
Παρόλο που το 97% των πτήσεων της Ryanair παρουσιάζει άφιξη στην ώρα του αυτό το καλοκαίρι, η Ryanair υπενθυμίζει ευγενικά στους επιβάτες τους παρακάτω κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές:
Οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών αναγράφονται παρακάτω:
•             1 χειραποσκευή των 10 κιλών με διαστάσεις: 55cm x 40cm x 20cm
•             1 μικρή τσάντα (τύπου laptop, χαρτοφύλακα, τσάντα καταστημάτων αεροδρομίου)
Λόγω περιορισμένου χώρου, η καμπίνα μπορεί να αποθηκεύσει έως 90 χειραποσκευές (55 x 40 x 20 cms). Οι υπόλοιπες χειραποσκευές μπορούν να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους δωρεάν. Και οι δύο χειραποσκευές θα πρέπει να χωράνε στα sizer που βρίσκονται στο gate κατά την διάρκεια της επιβίβασης. Σε περίπτωση που οι χειραποσκευές δεν ανταποκρίνονται στις επιτρεπόμενες διαστάσεις, θα πρέπει να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους με χρέωση των £50/50€.
Προτεραιότητα επιβίβασης:
Οι επιβάτες που έχουν προμηθευτεί Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν την χειραποσκευή τους στο αεροσκάφος εφόσον επιβιβάζονται πρώτοι. Η Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορεί να προστεθεί σε μία κράτηση από μόνο 5€. Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μικρή χρονική περίοδο και θέλουν να είναι σίγουροι πως η χειραποσκευή τους δεν θα παραδοθεί για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, συστήνεται να προμηθεύονται προτεραιότητα επιβίβασης.
Παραδοτέες αποσκευές:
Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερα από 10 κιλά, συστήνεται να προσθέτουν αποσκευές στην κράτησή τους και να τις παραδίδουν στο check-in.

Πίσω στη δεκαετία του '80, το να πετύχει κανείς “perfect score” στο θρυλικό Ms. Pac-Man, ήταν αξιοζήλευτο κατόρθωμα – κυρίως γιατί κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα χωρίς να καταφύγει σε cheats. Να όμως που η τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύτηκε για να δώσει λύση σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας!

Ομάδα προγραμματιστών της Maluuba, θυγατρικής της Microsoft, αξιοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, μπόρεσε να διαχωρίσει το Ms. Pac-Man σε επιμέρους τμήματα, τα οποία οι αλγόριθμοι της ήταν δυνατόν να επεξεργαστούν ξεχωριστά, καταφέρνοντας να πετύχουν σκορ 999.000 πόντων στην έκδοση του παιχνιδιού για το Atari 2600.

Η δομή της συγκεκριμένης AI θυμίζει αυτή μιας εταιρείας: Ένας κεντρικός φορέας διευθύνει το όλο εγχείρημα, ενώ διάφοροι άλλοι δευτερεύοντες αλγόριθμοι τον τροφοδοτούν με προτάσεις επίλυσης του κάθε λογικού προβλήματος στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, ο βασικός αυτός αλγόριθμος αξιολογεί την κάθε πρόταση, επιλέγοντας έτσι την ορθότερη επόμενη κίνηση της Ms. Pac-Man στο κάθε επίπεδο.

“Εάν, για παράδειγμα, 100 αλγόριθμοι πρότειναν την κίνηση προς τα δεξιά, αφού αυτή οδηγούσε στη γρηγορότερη διαδρομή, αλλά τρεις πρότειναν κίνηση προς τα αριστερά, αφού στα δεξιά είχαν εντοπίσει ένα φάντασμα [σ.σ. τύπος εχθρού στο παιχνίδι], ο κεντρικός αλγόριθμος θα έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στην δεύτερη πρόταση”, εξηγεί η Microsoft σε σχετικό blog post.

Φυσικά, το “σπάσιμο” του παιχνιδιού σε ξεχωριστά τμήματα μπορεί να θεωρηθεί κι αυτό ως μια μορφή cheating, όμως ακόμα κι έτσι το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδος έχει γίνει στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ: pcmag.com
Η προτίμηση που έχει κάποιος στον καφέ ή στο τσάι μπορεί να δείξει το μισθό, αλλά τη δημοτικότητά στο χώρο εργασίας του, ακόμα και στοιχεία για το χαρακτήρα του, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Έτσι λοιπόν προκύπτει ότι όσοι πίνουν καφέ είναι πιο πιθανόν να είναι σε ανώτερη θέση, να είναι άνθρωποι με επιχειρήματα και να τους αρέσει να ζουν στα άκρα. Σημειώνεται επίσης ότι τυγχάνουν περισσότερων αυξήσεων στη δουλειά τους και έχουν ετήσιο εισόδημα της τάξης των 34.490 λιρών το χρόνο – 2.160 περισσότερες λίρες από όσους πίνουν τσάι.
Η έρευνα που έγινε από το Zip HydroTap διαπίστωσε επίσης ότι τα υψηλά στελέχη είναι πιο πιθανό να προτιμούν τον καφέ, αλλά εκείνοι που πίνουν τσάι είναι η «ψυχή» του γραφείου. Στο 84% όσων προτιμούν το τσάι, τους αρέσει να εργάζονται σε ομάδες, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 74% ανάμεσα σε εκείνους που διαλέγουν για να πιούν καφέ.
Λίγοι λάτρεις του καφέ αναφέρουν ότι είναι «πολύ αγχώδεις» – 10% σε σύγκριση με 12% όσων πίνουν τσάι – , ενώ φαίνεται να είναι και εκείνοι που φτάνουν με κάποια καθυστέρηση στη δουλειά τους.
Ο εκπρόσωπος της Zip, Nick Taylor δήλωσε: «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για να βγάλουν τη μέρα και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απαντήσουν αμέσως αν προτιμούν το τσάι ή τον καφέ. Γνωρίζουμε όλοι έναν συνάδελφο που αν δεν πιει καφέ δεν μπορεί να 'λειτουργήσει' και έναν άλλον που έχει αυστηρές απαιτήσεις για το πώς ετοιμάζει το ρόφημά του».
Αποτέλεσμα εικόνας για coffee at work
Είτε προτιμούν το τσάι είτε τον καφέ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι καταναλώνουν περίπου τρία με τέσσερα ζεστά ροφήματα καθημερινά, αλλά οι λάτρεις του τσαγιού συνήθως συνδυάζουν την κατανάλωσή του με συνομιλία με τους γύρω τους και μία μικρή δόση κουτσομπολιού.
Ο μέσος εργαζόμενος κάνει μόνο ένα ζεστό ρόφημα για τους συναδέλφους του σε μια ημέρα και το 72% δήλωσε ότι χρειάζεται να πιει κάτι για να «ζωντανέψει» και να μείνει ξύπνιος.
Τέλος, όσοι πίνουν τσάι ντύνονται συνήθως πιο casual στο γραφείο, όπου φτάνουν με το αυτοκίνητό τους, ενώ οι οπαδοί του καφέ είναι πιο μοδάτοι, αλλά και νευρικοί και φαίνεται ότι χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα άκουσε για τα καλά η Κέιτλιν Τζένερ όταν βρέθηκε σε μία εκδήλωση της LGBT κοινότητας από μία άλλη διεμφυλική γυναίκα για την επιλογή της να υποστηρίξει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Άσλεϊ Μαρί Πρέστον, που είναι αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Wear Your Voice Magazine» ανέβασε ένα βιντεάκι στο facebook με τον καυγά που είχε με την 67χρονη τηλεπερσόνα.

«Είναι πραγματικά γελοίο να συνεχίζετε να υποστηρίζετε κάποιον που μας έχει τσακίσει», φώναξε στην Τζένερ.

Η Τζένερ παρέμεινε ακίνητη χωρίς να μιλάει καθώς η Πρέστον συνέχισε να της φωνάζει: «Κανείς δεν σε θέλει εδώ... είναι πραγματικά γελοίο. Είσαι μία απάτη».

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες παρενέβη ακόμα μία για να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά αυτό εκνεύρισε ακόμα περισσότερο την Πρέστον.

«Είστε συνένοχοι. Λαμβάνοντας τα χρήματά της και κάνοντας όλα αυτά, μας κάνει όλους συνένοχους. Είναι αντίθετο με την αποστολή μας», είπε η δημοσιογράφος.

«Πώς θα πολεμήσουμε κάποιον εάν συνεχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας», είπε η γυναίκα που προσπάθησε να ηρεμήσει την Πρέστον.

Αλλά, η αυτή συνέχισε να φωνάζει στην Κέιτλιν: «Είσαι μία απάτη, είσαι ψεύτικη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σύστημα το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει την οσμή εκρηκτικών υλών ανέπτυξε ο Νιγηριανός Όσι Αγκάμπι και παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου TEDGlobal που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τανζανία.

Το σύστημα, το οποίο βασίζεται κυρίως σε νευρώνες και όχι τόσο σε πυρίτιο, έχει «εκπαιδευτεί», ώστε να αναγνωρίζει την οσμή των εκρηκτικών και θα μπορούσε στο μέλλον να αντικαταστήσει την παραδοσιακή ασφάλεια των αεροδρομίων, υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η συσκευή φέρει την ονομασία Koniku Kore, έχει το μέγεθος ενός μόντεμ και θα μπορούσε να αποτελέσει τον «εγκέφαλο» για τα μελλοντικά ρομπότ.

Ωστόσο, ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μαζική διάθεση στην αγορά τέτοιου είδους συστημάτων θα αποτελέσει πρόκληση.

Ενώ οι υπολογιστές είναι καλύτεροι από τους ανθρώπους στην επίλυση σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων, υπάρχουν πολλές γνωστικές λειτουργίες όπου ο ανθρώπινος εγκέφαλος υπερτερεί.

Παραδείγματος χάριν, η εκπαίδευση ενός υπολογιστή να αναγνωρίζει μυρωδιές θα απαιτούσε κολοσσιαίες ποσότητες τόσο υπολογιστικής ισχύος όσο και ενέργειας.

Ωστόσο, ο Αγκάμπι υποστηρίζει ότι «η βιολογία είναι τεχνολογία. Το Bio είναι Tech. Τα δίκτυα βαθιάς μάθησης αντιγράφουν τον εγκέφαλο».

Ο ίδιος ξεκίνησε την επιχείρησή του με την ονομασία Koniku πριν από έναν περίπου χρόνο και κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 830 χιλιάδες ευρώ) από δωρεές, ενώ όπως υποστηρίζει έχει ήδη κέρδη της τάξης των 10 εκατομμυρίων δολαρίων από συμφωνίες με τη βιομηχανία ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Όπως αναφέρει το BBC, το Koniku Kore είναι ένα αμάλγαμα ζωντανών νευρώνων και πυριτίου με αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν και αναγνωρίζουν οσμές.

«Μπορείτε να δώσετε στους νευρώνες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν -στη δική μας περίπτωση του λέμε να παράσχει έναν δέκτη για να εντοπίζει εκρηκτικά», δήλωσε ο Αγκάμπι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος.

Ο ίδιος προβλέπει ότι στο μέλλον τέτοιου είδους συσκευές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διακριτικά σε διάφορα σημεία των αεροδρομίων εξαλείφοντας τις ουρές για τον έλεγχο ασφάλειας.

Επιπλέον, εκτός από τον εντοπισμό εκρηκτικών, τα εν λόγω συστήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην ιατρική για την ανίχνευση ασθενειών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!