Κυριακή 30 Ιουνίου 2019


Ένα γαλλικό εστιατόριο που ανήκει σε ιταλοαργεντινό σεφ αναδείχθηκε – σύμφωνα με τη γνώμη σεφ, κριτικών, ιδιοκτητών αλλά και φίλων του ωραίου φαγητού – καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρουσίαση της λίστας των «50 best» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Σιγκαπούρη.
Πρόκειται για το Mirazur του σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο, ο οποίος έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin.
Το Mirazur, το οποίο βρίσκεται στο Μεντόν της Κυανής Ακτής, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο από το 2002, ξεχωρίζοντας για φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του.
Πίσω του, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, ενώ ακολούθησε το Asador Etxebarri στη Χώρα των Βάσκων.
Παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο, ο 42χρονος Κολαγκρέκο ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας σημαίες της Αργεντινής, της Ιταλίας, της Γαλλίας, αλλά και της Βραζιλίας, από όπου είναι η σύζυγός του.



Οι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές διευκρινίζοντας πως ως «πολλές ώρες» ορίζουν τις περισσότερες από 10 ώρες εργασίας για τουλάχιστον 50 ημέρες τον χρόνο.

Οι άνθρωποι που δούλευαν πολλές ώρες για περισσότερο από μια δεκαετία είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με τους επιστήμονες της μελέτης. Άλλοι ειδικοί όμως υπογράμμισαν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες της πολύωρης εργασίας, όπως άσκηση και καλή διατροφή.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Ανζέ και το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, εξέτασαν στοιχεία σχετικά με την ηλικία, το κάπνισμα και τις ώρες εργασίας από μελέτη πληθυσμού για περισσότερους από 143.000 ενηλίκους.

Κάτι λιγότερο από ένα τρίτο των συμμετεχόντων εργάστηκε «πολλές ώρες», με το 10% να το κάνουν για δέκα ή περισσότερα χρόνια. Συνολικά, 1.224 από τους συμμετέχοντες έπαθαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γράφοντας στο περιοδικό Stroke της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι άνθρωποι που εργάζονταν για πολλές ώρες είχαν 29% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και αυτοί που το έκαναν για 10 ή περισσότερα χρόνια είχαν 45% μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο Δρ Alexis Descatha, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, πρόσθεσε:


«Η συσχέτιση ανάμεσα σε 10 χρόνια εργασίας για πολλές ώρες και εγκεφαλικό επεισόδιο φαινόταν ισχυρότερη για άτομα ηλικίας κάτω των 50. Αυτό ήταν απροσδόκητο. Ως γιατρός, θα συμβουλεύσω τους ασθενείς μου να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και σχεδιάζω να ακολουθήσω τη συμβουλή και για τον εαυτό μου».

Αυτή η μελέτη εστίασε στους αριθμούς και όχι στους λόγους που συμβαίνει αυτό, αλλά άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι διευθυντές φαίνεται να επηρεάζονται λιγότερο από τις πολλές ώρες εργασίας – σε αντίθεση με εκείνους που εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες και νύχτα ή που έχουν άγχος που σχετίζεται με την εργασία τους.

Ο Δρ Richard Francis, επικεφαλής έρευνας στο Stroke Association, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμα κι αν εργάζεστε για πολλές ώρες. Η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος και οι αρκετές ώρες ύπνου μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία σας».

Πηγή: iatrikanews.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!