Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι για το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που αγοράζουμε σε συσκευασίες από τα καταστήματα.

Πολλές φορές συνειδητοποιούμε πως δεν ήταν τελικά τόσο φρέσκα όσο νομίζαμε, παρά μόνο όταν τα έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει σε κάποιο φαγητό με... δυσάρεστα αποτελέσματα.

Για να ξέρετε πάντα αν τα αυγά που αγοράσατε είναι φρέσκα, δεν έχετε παρά να τα βάλετε σε ένα μπολ με νερό. Τότε τα αυγά είναι...

...πολύ φρέσκα αν κάθονται στον βυθό του σκεύους σε τελείως οριζόντια θέση (1)

...μιας εβδομάδας αν κάθονται μεν στον βυθό, αλλά η μία τους άκρη (η πιο πλατιά) ανυψώνεται ελαφρά (2)

...τριών εβδομάδων αν ακουμπάνε στον βυθό με την πιο μυτερή άκρη και η άλλη πλευρά είναι ξεκάθαρα ανυψωμένη (3)

...χαλασμένα αν επιπλέουν στο νερό (4)


Ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» αναζητούν θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι για χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη. 
 
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων γύρω από τις άδειες που δίνονται για ανασκευές ανεύρεσης κρυμμένων θησαυρών τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτών που επιχειρούν να ακολουθήσουν τους «μύθους και τις ιστορίες» που ακούγονται διαρκώς αυξάνεται.

Πρόσφατα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε το αίτημα περί ανασκαφών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην Κομοτηνή, όπου κάτοικος αναζητούσε ένα πηγάδι με λίρες. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή ωστόσο αποδείχθηκε πως ο θησαυρός ήταν... άνθρακας καθώς δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί το πολυπόθητο πηγάδι και οι λίρες του.

Πριν από λίγες εβδομάδες η ίδια Αρχή έδωσε άδεια σε τέσσερις Ξανθιώτες να πραγματοποιήσουν έρευνες στις Φέρες του Έβρου, προχωρώντας σε ανασκαφές ενώ άδεια για αντίστοιχες ανασκαφές χορηγήθηκε και για την περιοχή Κιτρινόπετρα Λευκίμης Σουφλίου. Άδειες έχουν εκδοθεί και στον Δήμο Παγγαίου του Νομού Καβάλας, ενώ πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου έδωσε το πράσινο φως για ανάλογες ανασκαφές στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Ποταμών (Οικισμός Δέλτα).

http://www.newsbomb.gr
Ένας βοσκός παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατα του...
λίγη ώρα αφού τα είχε βγάλει για βοσκή σε μία δασική περιοχή σε μία μικρή επαρχιακή πόλη της Βρετανίας.

Ο Nellie Budd, ο οποίος διαχειρίζεται τα ζώα της φάρμας, παρακολούθησε τα ζώα που κατευθύνονταν σε κάτι μαύρες σακούλες που τις είχαν παρατήσει στη μέση του δρόμου.

«Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πήγαιναν στα σκουπίδια, γιατί εγώ αυτό νόμιζα ότι ήταν. Όταν όμως πήγα από πάνω τους, η σακούλα έβγαζε μία περίεργη μυρωδιά.

Τότε αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για κάνναβη» είπε ο νεαρός βοσκός. Οι αξιωματικοί της αστυνομία πήραν τις σακούλες με ότι είχε περισσέψει αν και φαίνεται μάλλον δύσκολο να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκε αφού τα πρόβατα είχαν φάει όλα τα.. αποδεικτικά στοιχεία.

Ο βοσκός είπε ότι θα μας ενημερώσει για την... ποιότητα του κρέατος την ερχόμενη εβδομάδα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Δύο ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους πιο φιλικούς προορισμούς για τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη του Lonely Planet. Πρόκειται για μέρη προοδευτικά και με αποδοχή, όπως περιγράφονται.

Τα δύο νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Μύκονος και η Σκιάθος. «Από τότε που η Τζάκι Ωνάση άρχισε να επισκέπτεται τη Μύκονο το '70, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συρρέουν στο νησί με τα άσπρα σπίτια και τις ανθισμένες αυλές, αναζητώντας το γκλάμουρ», γράφει το Lonely Planet στη σχετική αξιολόγηση, ενώ προσθέτει ότι για λιγότερο «ηδονιστικές» διακοπές και για αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, η Σκιάθος είναι η πιο αυθεντική εμπειρία για έναν ομοφυλόφιλο.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Κοπεγχάγη, ενώ η επιλογή έγινε με βάση την αντιμετώπιση που έχουν οι ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα μέρη, τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους εκεί.

Οι πιο φιλικοί προορισμοί για τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με το Lonely Planet

Κοπεγχάγη, Δανία
Νέα Ζηλανδία
Τορόντο, Καναδάς
Παλμ Σπρινγκς, ΗΠΑ
Σίτγες, Ισπανία
Βερολίνο, Γερμανία
Σκιάθος και Μύκονος, Ελλάδα
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Ρέκιαβικ, Ισλανδία
Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

http://www.seleo.gr 
Η σταρ συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της και την Πέμπτη το βράδυ εμφανίστηκε στο Ο2 Arena του Λονδίνου... Φαίνεται όμως πως δεν ήταν και πολύ «συγκεντρωμένη» και η γκάφα ήρθε μετά ευκολίας. Όταν η 28χρονη βγήκε στη σκηνή αυτήκοοι μάρτυρες λένε πως την άκουσαν να χαιρετά τον κόσμο λέγοντας «Γεια σου Μάντσεστερ»!

Ένας μικρός χαμός προκλήθηκε αλλά φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν τόσο μεγάλος που τα λονδρέζικα τερατάκια δεν έδωσαν παραπάνω σημασία. Τι να κάνουμε, μπερδεύτηκε κι αυτή. Ένα μυαλό έχει. Ο λόγος που τα έμπλεξε λίγο ήταν γιατί προ δύο ημερών από τη συναυλία της στην αγγλική πρωτεύουσα είχε εμφανιστεί στο Μάντσεστερ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Χάρης Ρώμας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly» εξομολογήθηκε αν κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν κοντά του για να επωφεληθούν από εκείνον και παράλληλα μίλησε για το πόσο ο έρωτας τον άλλαξε.

Πιο συγκεκριμένα, στο αν υπήρξαν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά το για να τους βάλει, όπως, για παράδειγμα, στο θέατρο, ο ηθοποιός εξήγησε πως δεν θα άφηνε πότε να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αυτό το απέφυγα. Ποτέ δεν θα άφηνα να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα με πρόσβαλε ως άντρα – και εγώ ως άντρας υπήρξα πολύ πετυχημένος γκόμενος».

Ενώ, ο Χάρης Ρώμας, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σχέση που είχε τέσσερα χρόνια και τον άλλαξε και αισθάνθηκε πως πρέπει να μείνει εκεί.

«Εγώ άλλαξα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια που έχω μία μεγάλη σχέση, αισθάνθηκα ότι πρέπει να μείνω εκεί. Και επειδή βρέθηκε το έτερον ήμισυ, αλλά και γιατί ήμουν προετοιμασμένος ως άνθρωπος για να αποδεχτώ μια τέτοια δέσμευση. Έχω κάνει μεγάλες σχέσεις. Επειδή ήταν μεγάλοι έρωτες, είχαν επίπονο τέλος», δήλωσε ο ηθοποιός.

http://www.thestival.gr
Οι τράπεζες, μέσω της διατραπεζικής εταιρείας «Τειρεσίας ΑΕ», θα αποκτήσουν απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στο Taxis και τη δυνατότητα να αντλούν στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις και τα μητρώα του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ στις συζητήσεις εμπλέκεται και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η on-line άντληση φορολογικών δεδομένων από τις τράπεζες εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης του νόμου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το πιθανότερο σενάριο είναι να αξιοποιηθεί διάταξη που προβλέπει ότι «στοιχεία ή πληροφορίες σχετικά με φορολογούμενο, είναι δυνατόν να αποκαλύπτονται σε τρίτο, κατόπιν αιτήσεως, με την έγγραφη συναίνεση του φορολογούμενου».
Στην πράξη, ο φορολογούμενος που θα αιτείται ρύθμιση του δανείου του, θα καλείται να υπογράψει μια εξουσιοδότηση ότι επιτρέπει στις τράπεζες να αποκτήσουν πρόσβαση στα φορολογικά του στοιχεία.
Με αυτή την αίτηση, η εκάστοτε τράπεζα θα συνδέεται με το Taxis και θα αντλεί τα φορολογικά δεδομένα.

http://www.seleo.gr 
«Θέλεις αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν σου αρέσει σου φέρνω άμεσα άλλο». «Ανθεί» η εμπορία βρεφών στην Ελλάδα, με τα κυκλώματα να ελέγχονται κυρίως από Βούλγαρους υπηκόους.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», τα μέλη των συμμοριών εντοπίζουν εγκύους στην Βουλγαρία, τις οποίες μεταφέρουν στην Ελλάδα.
Σε κάποιες περιπτώσεις τις πείθουν να πουλήσουν το μωρό που θα γεννήσουν έναντι 3.000 ευρώ και πάνω. Για όσο διάστημα παραμένουν οι γυναίκες στην Ελλάδα, «φιλοξενούνται» σε διαμερίσματα μισθωμένα από το κύκλωμα και γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία.
Δηλώνουν τη γέννηση του παιδιού στα κατά τόπους ληξιαρχεία, δίνοντας όμως ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία για την ταυτότητα, τον τόπο διαμονής κλπ.
Ρόλο συνεργών παίζουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών: Η φυσική μητέρα συντάσσει ενώπιον συμβολαιογράφου πληρεξούσιο με το οποίο εξουσιοδοτεί δικηγόρο να παραστεί αντ' αυτής στο δικαστήριο (Πρωτοδικείο), που θα επικυρώσει την υιοθεσία. Η συναινετική υιοθεσία είναι νόμιμη υπό την προϋπόθεση ότι δεν «παρεμβάλλεται χρήμα». Αλλιώς διώκεται ως κακούργημα.
Από έγγραφα που κατασχέθηκαν σε πρόσφατες αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών σε Τρίκαλα, Βόλο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Για παράδειγμα στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας 45χρονος Βούλγαρος, αποκάλυψε εν αγνοία του, σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων, που παρίσταναν το άτεκνο ζευγάρι, ότι τα τελευταία χρόνια, έχει πουλήσει εκατό «κομμάτια».
Ο 45χρονος είχε ρωτήσει τους αστυνομικούς: «Θέλεις αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν σου αρέσει μπορώ να σου φέρω άμεσα άλλο».
Τελικά τους έφερε ένα όμορφο αγοράκι, που είχε γεννηθεί λίγες μέρες νωρίτερα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Η φυσική του μητέρα θα εισέπραττε 7.000 ευρώ και εκείνος 3.000.
Στην «αγορά» βρεφών η τιμή ενός νεογέννητου κυμαίνεται από 7.000 έως 20.000 ευρώ.

http://www.seleo.gr 
Η δυσάρεστη αναπνοή το πρωί δεν είναι η μόνη αιτία που μπορεί ένας άντρας να νιώσει... άβολα όταν ξυπνάει.

Πολλές φορές οι άντρες ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι το μόριό τους βρίσκεται σε πλήρη στύση ακόμα και αν το όνειρο που μόλις είδαν δεν είχε κάποια σχέση με το σεξ και τη σεξουαλική επαφή.

Η επιστήμη όμως έχει εξήγηση για κάθε τι που συμβαίνει στον οργανισμό μας και το ίδιο ισχύει και με το φαινόμενο της στύσης κατά τον ύπνο και όταν ξυπνάει ο άνδρας το πρωί.

Η φυσιολογική αυτή αντίδραση συμβαίνει όταν οι άνδρες κοιμούνται βαθιά. Η νυχτερινή στύση, όπως ακριβώς και ο κλειτοριδικός ερεθισμός στις γυναίκες, έχει συσχετιστεί με την κατάσταση ύπνου που χαρακτηρίζεται από την ταχεία κίνηση των ματιών (Rapid Eye Movement – REM). Κατά το στάδιο αυτό, ο εγκέφαλος διακόπτει τη λειτουργία κάποιων νευροδιαβιβαστών, σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει το σώμα και να σας εμποδίσει από το να κινείστε και να αντιδράτε σε αυτά που βλέπετε στα όνειρά σας.

Ένας από αυτούς τους νευροδιαβιβαστές είναι και η νορεπινεφρίνη, η οποία εμπλέκεται στον έλεγχο των στύσεων. Συγκεκριμένα προκαλεί αγγειοσύσπαση των αγγείων του πέους και εμποδίζει τη στύση.

Αλλά καθώς ο οργανισμός πέφτει σε κατάσταση REM ύπνου, μειώνεται η λειτουργία της νορεπινεφρίνης και οι φυσικές αντιδράσεις του οργανισμού στην αύξηση της τεστοστερόνης μπορούν πλέον να εκδηλωθούν ανεμπόδιστα. Αυτό οδηγεί σε αγγειοδιαστολή, αυξημένη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του πέους, προκαλώντας τελικά στύση.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου, το επιπλέον αίμα αυξάνει την οξυγόνωση -δεδομένου ότι χρησιμεύει ως ένα σύστημα "επισκευής" του οργανισμού- και βοηθάει στη διατήρηση της λειτουργικότητας. Έτσι, η πρωινή στύση δεν είναι παρά μία "παρενέργεια" του REM ύπνου, ο οποίος είναι ο λόγος που οι άνδρες ξυπνούν πολλές φορές με πλήρη στύση του μορίου τους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!