Σάββατο 21 Μαρτίου 2015


Στις περιπτώσεις, ωστόσο, που δε έχει συμβεί ακόμα, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τι μπορεί να μας διαταρράξει τον ύπνο και να το προλάβουμε πριν αρχίσουν οι μαύροι κύκλοι να σχηματίζονται κάτω από τα μάτια.
Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν, που μπορεί κάποιος να χάσει τον ύπνο του;
1.Το κατοικίδιό σας
Μπορεί να είναι ωραίο να κοιμάστε με τη ζεστασιά του σκύλου σας στο κρεβάτι, αλλά καλό είναι να διαχωρίζετε τους ρόλους και ο καθένας να κοιμάται στο κρεβάτι του, καθώς είναι πολύ πιθανό η παρουσία του σκύλου στο κρεβάτι να  είναι η αιτία πίσω από τα προβλήματα σας στον ύπνο.
Δοκιμάστε να κοιμηθείτε χωρίς αυτόν στο κρεβάτι σας και παρατηρήστε αν βελτιώνεται ο ύπνο σας, κάτι που είναι πολύ πιθανό και επενδύστε σε ένα τεράστιο μαξιλάρι που θα τον κάνει να θέλει να κοιμάται εκεί και όχι στα πόδια σας.
2.Το tablet σας
Η προετοιμασία είναι η μισή δουλειά σε πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι και ο ύπνος. Κάνετε log out από τις συσκευές μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο και θα βοηθήσετε σημαντικά τον εγκέφαλό σας να ηρεμήσει από τις εκπομπές του μπλε φωτός, οι οποίες δίνουν το σήμα στον εγκέφαλο να παραμείνει σε εγρήγορση.
Αν θέλετε κάτι για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε, δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε διαλογισμό, καθώς ακόμα ένα επεισόδιο του Homeland, σίγουρα δεν θα βοηθήσει.
3.Τα πικάντικα και καυτερά
Το βραδινό σας φαγητό, επίσης, επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας και ιδιαίτερα αν πρόκειται για πικάντικες επιλογές όπως είναι τα πολλά μπαχαρικά και καρυκεύματα. Τα πικάντικα φαγητά χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό, κρατώντας σας με αυτό τον τρόπο ξάγρυπνους, ενώ τα ίδια αποτελέσματα έχουν και οι πολύ λιπαρές τροφές.
4.Το πολύ φως
Έχει πολλή σημασία για τον ύπνο σας πόσο σκοτεινό είναι το δωμάτιό σας.
Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που δε μπορούν να κοιμηθούν σε δωμάτιο με φως, αλλά μέχρι να το καταλάβουν έχουν περάσει πολλές ανάστατες νύχτες και δεν είναι θέμα γούστου, καθώς το σώμα κοιμάται καλύτερα και ευκολότερα σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού.
Δοκιμάστε λοιπόν, να κλείνετε τα παντζούρια και να χρησιμοποιείτε κουρτίνες που αποκλείουν όλο το φως που έρχεται από τα φώτα του δρόμου και παρατηρήστε πόσο καλύτερα θα κοιμάστε.
5.Συγκεκριμένα φάρμακα
Φάρμακα που περιέχουν στη σύστασή τους βιταμίνες B6 και Β12, είναι πιθανό να είναι υπεύθυνα, που έχετε χάσει τον ύπνο σας. Ειδικότερα, αν παρατηρείτε αλλαγή στην ποιότητα του ύπνου, με τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας ή σκεφτείτε την εναλλακτική να τα παίρνετε το πρωί, αντί για το βράδυ που έχετε περισσότερο ανάγκη την ξεκούραση.
6.Οι ορμόνες
Αν παρατηρείτε μια συστηματικότητα στις νύχτες που δεν κοιμάστε καλά, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι ορμονικό το θέμα. Εκείνες τις ημέρες του μήνα που οι ορμόνες σας δεν σας αφήνουν σε ησυχία δοκιμάστε μέτρα δραστικότερα των άλλων ημέρων και βοηθήστε απευθείας το σώμα σας να χαλαρώσει με ένα ζεστό μπάνιο με άλατα, λίγο ζεστό γάλα και πουπουλένια παπλώματα που θα σας κάνουν να θέλετε να βυθιστείτε ακόμα περισσότερο στο κρεβάτι.
7.Το αλκοόλ
Το αλκοόλ, αρχικά σας νυστάζει, αλλά όταν έρθει η στιγμή να γίνει η επεξεργασία του από τον οργανισμό, λίγες ώρες αργότερα διαταράσσει τον ύπνο, ενώ την ίδια στιγμή αφυδατώνει, προκαλώντας την έντονη δίψα κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάνοντας σας να ξυπνάτε για ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια... για την τουαλέτα.
Αν λοιπόν έχετε προβλήματα ύπνου, δοκιμάστε να κόψετε το νυχτερινό αλκοόλ και θα έχετε μια πιο ομαλή και ανενόχλητη ξεκούραση.
clickatlife.gr
Καλώς ή κακώς, η στρατιωτική δύναμη μίας χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιρροή της στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Προκειμένου να κατανοήσουμε την ισχύ ορισμένων χωρών που θέλουν να θεωρούνται στρατιωτικές υπερδυνάμεις, το Business Insider συγκεντρώνει σε ένα infographic τα βασικά στοιχεία του στρατού της κάθε χώρας.

Καταμετρώντας το πεζικό, τα τανκς, τα αεροσκάφη, τα πυρηνικά, τα αεροπλανοφόρα τα υποβρύχια και τον στρατιωτικό προϋπολογισμό, το infographic υπολογίζει την ισχύ 35 χωρών.

Την πρώτη 3αδα των ισχυρών της λίστας συντελούν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, ενώ τελευταία μεταξύ των 35 χωρών έρχεται ο στρατός του πολεμοχαρούς Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ένας Τούρκος βαρυποινίτης, καταδικασμένος για φόνο, σκότωσε τη σύζυγό του που πήγε να τον επισκεφθεί στη φυλακή της Σεβάστειας (Σίβας), κόβοντάς της τον λαιμό με ένα μαχαίρι που είχε για να καθαρίζει φρούτα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν ο Μετίν Αβτσί, 33 ετών, σκότωσε την άτυχη σύζυγό του, τη Λεϊλά, όταν έμειναν μόνοι οι δυο τους σε έναν χώρο που προορίζεται για τις "συζυγικές" επισκέψεις. Ο Αβτσί είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για τη δολοφονία ενός συγγενή του.

Για αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο, ο κρατούμενος πήρε το μαχαίρι που υπήρχε μέσα σε μια φρουτιέρα στο κελί και έκοψε το λαιμό της γυναίκας του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του. Οι φύλακες τον βρήκαν αναίσθητο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος η Τουρκία ίδρυσε από το 2013 "συζυγικά" κελιά, τα λεγόμενα και "ροζ δωμάτια" όπου οι κρατούμενοι μπορούν να περάσουν μέχρι και 24 ώρες με τους συντρόφους τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει το "πράσινο φως" η διεύθυνση της φυλακής.

Η συζυγική βία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία, όπου περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν πέρσι.

Η μη κυβερνητική οργάνωση "Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών" κατήγγειλε το έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στη φυλακή και απαίτησε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση να επιβάλλεται αυτομάτως η ποινή των ισοβίων στους δολοφόνους γυναικών.

http://www.newsit.gr 
Στόχος το νομοσχέδιο να κατατεθεί μέσα στις πρώτες 10 μέρες του Απριλίου

Μέχρι την Πρωτομαγιά ή ίσως και ανήμερα σχεδιάζεται να εκπέμψει η νέα ΕΡΤ. Μαζί με στελέχη του υπουργείου, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Παππάς εργάζεται πάνω σε όλες τις τροποποιήσεις και αλλαγές στο νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες μετά τις διαβουλεύσεις αλλά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν επί του θέματος.

Στόχος του υπουργείου είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στο πρώτο 10ημερο του Απριλίου, ώστε να εγκριθεί και να δημοσιευτεί το ΦΕΚ, προκειμένου η λειτουργία να γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά ή και ανήμερα.

Σύμφωνα με το efsyn, ο κ. Παππάς θα ορίσει το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ ως το πρώτο Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Η θητεία του Δ.Σ. θα είναι ετήσια. Ενώ θα οριστούν στο συμβούλιο και δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σχετικά με τις αμοιβές, για τους δημοσιογράφους θα ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (της προηγούμενης κυβέρνησης) που όριζε την εξέλιξη των μισθών όσων εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ, ενώ για το υπόλοιπο προσωπικό θα ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο.

http://www.4news.gr 
Αιγύπτια ντυνόταν επί 43 χρόνια σαν άνδρας για να ζήσει την κόρη της
Τον αγώνα επιβίωσης μίας γυναίκας που πέρασε 43 χρόνια της ζωής της μεταμφιεσμένη σε άνδρα για να μπορέσει να εργαστεί και να μεγαλώσει την κόρη της τιμά η Αίγυπτος. Η 64χρονη σήμερα Σίσα Αμπού Νταού τιμήθηκε ως η «ιδανική μητέρα» από το κυβερνείο του Λούξορ για δεκαετίες σκληρής δουλειάς, προσποιούμενη ότι είναι άνδρας, προκειμένου να ζήσει η ίδια και η οικογένειά της.

Η Σίσα έχασε τον σύζυγό της ενώ ήταν έγκυος στην κόρη τους Χούντα. Αφότου γέννησε βρέθηκε χωρίς κανένα εισόδημα και η κατάστασή της έγινε ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας της τοπικής παράδοσης που απαγόρευε στις γυναίκες να εργάζονται.

Για να ζήσει αναγκάστηκε να ντύνεται σαν άνδρας και να κάνει μια σειρά από δουλειές -γυάλιζε παπούτσια στους δρόμους, δούλευε στα χωράφια, μέχρι και σε οικοδομές. «Προτιμούσα να κάνω σκληρές δουλειές, όπως να σηκώνω τούβλα και σακούλες με τσιμέντο, αντί να ζητιανεύω στους δρόμους» δηλώνει.

Η Σίσα πάντρεψε την κόρη της με έναν άνδρα ο οποίος αργότερα αρρώστησε και δεν μπορούσε να εργαστεί. Έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει να φορά ανδρικά ρούχα και παπούτσια για να εξακολουθήσει να συντηρεί την οικογένειά της και τα εγγόνια που στο μεταξύ είχε αποκτήσει.

«Για να προστατεύσω τον εαυτό μου από τους άνδρες και το βλοσυρό τους βλέμμα και για να μην γίνω στόχος τους λόγω των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άνδρας, να ντύνομαι με τα δικά τους ρούχα και να δουλεύω δίπλα τους στα χωράφια μας, εκεί που κανείς δεν με γνωρίζει» λέει η Σίσα.

«Η μητέρα μου είναι ακόμη εκείνη που συντηρεί την οικογένειά μας. Κάθε μέρα ξυπνά στις έξι το πρωί για να αρχίσει να γυαλίζει παπούτσια στο σταθμό στο Λούξορ. Μεταφέρω εγώ τα εργαλεία της δουλειάς της γιατί πλέον είναι προχωρημένη η ηλικία της» αναφέρει η κόρη της Σίσα.
Την απόφαση να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκος Μαχλάς.

Ο ΟΦΗ ταλανιζόταν από πολύ μεγάλα προβλήματα και όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Μαχλάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Σαφείς αιχμές άφησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ κατά της Σούπερ Λιγκ η οποία είναι πιεζόμενη από τις ρήτρες της NOVA. Ο Μαχλάς τόνισε ότι η ομάδα θα επιστρέψει δυνατή. Μάλιστα ο Νίκος Μαχλάς είπε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να φτιαχτεί ένα ποδόσφαιρο ισονομίας ενώ ο ΟΦΗ χρειάζεται έναν επενδυτή.

Ο Νίκος Μαχλάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που θα έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας».

Ως τελευταίο παράδειγμα αυτού είπε ότι ήταν ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για σήμερα Σάββατο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο;»

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου που ενώ έχει κερδιθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η ρήτρα της Nova με την Λίγκα να μην εκτελεστεί αλλά να εκτελεστεί η εξαθλίωση του ΟΦΗ. Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα».

Ο Μαχλάς ανακοίνωσε την απόφαση να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι».

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του: «Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι. Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες. Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του».

Για τις ευθύνες: «Οι ευθύνες βαραίνουν όλους. Όταν δεν έχεις κάποιον επενδυτή που μπορεί να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, τότε πάντα θα υπάρχουν ευκολίες. Αυτή η ομάδα είναι πολυμετοχική και δεν ανήκει σε κανέναν. Είμαστε ομάδα του λαού όπου ο καθένας γνωρίζει τι συμβαίνει όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι από την στιγμή που δεν έχουμε οικονομικούς πόρους. Όμως δεν είναι αιτία για να μας φέρονται απαξιωτικά. Είναι απάνθρωπο και άσχημο να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι αιτίες για το ότι η ομάδα έχει φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ είναι αρκετές και μεγάλες. Αλλά νομίζω ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι άσχημο να μιλάμε για την ομάδα να βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα επιστρέψει δυνατή».

Για το τηλεφώνημα του Μποροβήλου:«Δεν θέλω να πω κάτι εναντίον του κυρίου Μποροβήλου όμως έχει έναν θεσμικό ρόλο με τον οποίο οφείλει να τον λειτουργεί σωστά. Αυτός ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τη Nova και αν ήθελε θα είχε κάνει το ίδιο και με τον Ατρόμητο. Δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να ορίζει το ματς με τον Ατρόμητο και να μην επιστρέφει τους τέσσερις βαθμούς. Βλέπουμε ότι όλα γίνονται επιφανειακά και ότι συμφέρει τον καθένα. Δηλαδή, είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Λίγκας να λέει ότι το παίρνει πάνω του; Ηθική ικανοποίηση είναι αν θέλουν να μας έδιναν τα δελτία. Πρώτη φορά έψαξε η ΕΙΜ αν χρωστάει σε πρώην παίκτες. Δεν έψαξαν ποτέ άλλη ομάδα. Ότι έγινε, είναι στοχευμένο. Ήταν προμελετημένο να ρίξουν τον ΟΦΗ. Ήθελαν να μας τελειώσουν και να ισοπεδώσουν. Από τα συρτάρια της ΕΠΟ βγήκαν όλες οι ενεργοποιήσεις για τον ΟΦΗ. Που ήταν οι ενεργοποιήσεις όλων των άλλων ομάδων; Πως μπορεί μια ομάδα που είναι σε κίνδυνο να μην κυνηγήσει τον ΟΦΗ που έχει τον ίδιο στόχο; Η Σούπερ Λιγκ άρχισε να εκτελεί μια ομάδα και όταν την τελείωσε, της λέει άρχισε να παίζεις. Είμαστε από τις μοναδικές ομάδες που πληρώσαμε εφορία, ΙΚΑ, πληρώσαμε ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και φτάνουμε στην εξαθλίωση. Σου βγάζουν ένα χαρτί και σου λένε ότι χρωστάς στην ΦΙΦΑ. Άλλες ομάδες υπάρχουν που χρωστούν πολλά περισσότερα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα χαρακτηρίζεται από την ισονομία. Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και με αυτές τις καταστάσεις, η ομάδα ήταν τέταρτη στα εισιτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο σε περίοδο πολυμετοχικότητας. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας επενδυτής και να κάνει κουμάντο ο ένας.

Ουσιαστικά εξοντώνουν μια ομάδα που είναι περήφανη. Είναι εκχωρημένα τα έσοδα και είχαν εκχωρηθεί τα χρήματα. Αυτά τα λίγα, πενιχρά έσοδα που είχαμε από την Λίγκα μας τα πήραν με τον τρόπο τους».

Για το αν φοβάται: Δεν φοβόμαστε τίποτα και όταν παίρνουμε μια απόφαση που στο σύνολο της είναι αποδεκτή, το Δ.Σ. είναι σύσσωμο. Η εξαθλίωση που έζησαν όλοι ήταν κάτι το απάνθρωπο και βλέπουμε ότι έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες με την χθεσινή απόφαση. Σκοπός του Δ.Σ. ήταν να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα αλλά με αξιοπρέπεια. Δεν το δεχτήκαμε, νιώσαμε την απαξίωση όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε μια συνάντηση (σ.σ. της προηγούμενης Πέμπτης) και βγάλαμε πολλά συμπεράσματα. Βγήκαν πολλά συμπεράσματα μέσα από αυτήν την συζήτηση. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να γίνουν για την επόμενη μέρα. Τώρα έχουμε τον χρόνο ώστε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την ομάδα και ποιο είναι το μέλλον του συλλόγου. Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μέσα από τις εκ των έσω κόντρες, θα φανεί ότι η ομάδα έχει μέλλον. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως από την άλλη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με έναν άνθρωπο. Όχι πολυμετοχικότητα ή ανθρώπους διαχειριστές. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται έναν επενδυτή. Αυτό έγινε και με την ΑΕΚ. Υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα».

Για το αν μπορεί να βρεθεί επενδυτής: «Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Δεν είναι θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Σημασία έχει ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη».

Για το μέλλον των ποδοσφαιριστών: «Αυτούς τους παίκτες δεν θα τους αφήσω. Και το επόμενο διάστημα θα κάνω ότι μπορώ για να πάρουν κάποια χρήματα. Το θέμα είναι πως θα δρομολογηθεί η επόμενη μέρα. Όταν λέμε οι "επόμενες ημέρες" δεν είναι κάτι αόριστο. Εμείς σαν διοίκηση που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε ώστε να δρομολογηθούν σωστά οι επόμενες καταστάσεις προκειμένου ο καθένας να μην λέει το μακρύ του και το κοντό του».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Η Γενική Συνέλευση έχει να κάνει με τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όμως επειδή δεν μπορούν να δώσουν το παρόν όλοι οι μέτοχοι, τα όργανα είναι εκείνα που θα δρομολογήσουν την επόμενη μέρα. Δηλαδή, οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Δεν μπορείς να παραμείνεις όλη την χρονιά καθώς η προσωρινή διαταγή δεν έχει ισχύ όλη την χρονιά. Τους πείραξε γιατί είναι θέμα της Λίγκας. Ψήφισαν να αποχωρήσουμε από την προσωρινή διαταγή. Την ίδια στιγμή είχαν αποφασίσει ότι αν δεν είχαμε αποσυρθεί από την προσωρινή διαταγή, θα μας είχαν αποβάλει από το πρωτάθλημα. Είχα πει στην Λίγκα ότι πρόθεση μας είναι να πληρώνουμε αλλά όχι βάζοντας μας το μαχαίρι στον λαιμό».

Για τον ίδιο: «Πολλοί πιστεύουν ότι εγώ μπήκα ξανά σε αυτήν την προσπάθεια, μόνο και μόνο για να διαφυλάξω την προσωπική μου περιουσία. Όλα τα έχει δεσμεύσει η εφορία και το κράτος. Ο μοναδικός λόγος που μπήκα σε αυτήν την προσπάθεια είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να το παλέψει. Αν είσαι οικογένεια, μπορείς να βρεις λύση και με τα άτομα που έχουν τέτοια προβλήματα γιατί είναι άδικο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η ομάδα χρειάζεται να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες είναι αυτές που θα δείξουν το μέλλον. Με λίγα λόγια έπεσαν οι μάσκες και για αυτό δεν πήραμε νωρίτερα τέτοιες αποφάσεις. Ίσως με την προσωρινή διαταγή να μπορούσαμε να προστατευτούμε ώστε να βρίσκαμε τον χρόνο και να ρυθμίζαμε τα χρέη της ομάδας».

http://www.pamesports.gr 
Από τα πιο ενοχλητικά φαινόμενα, που μπορεί να τύχει στον καθένα είναι ο λόξιγκας. Συνήθως κρατά μερικά λεπτά ή μία έως 2 ώρες, ενώ είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε παιδιά και βρέφη λίγων μηνών. Στα νεογνά μάλιστα είναι αρκετά φυσιολογικό, καθώς η συνεργασία μεταξύ στομάχου και εντέρου δεν είναι αρκετά «ώριμη».

Μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους, που συνδέονται κυρίως με το αναπνευστικό σύστημα. Συγκεκριμένα, δύο σημεία του σώματος μας ευθύνονται για τον λόξυγκα. Το διάφραγμα, δηλαδή ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα και το φρενικό νεύρο, που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτάνει στο διάφραγμα. Ένας ερεθισμός του διαφράγματος ή του φρενικού νεύρου σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω και προκαλεί τον γνωστό ενοχλητικό λόξυγκα.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, εύκολες και μη, για να καταπολεμήσετε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο. Σας παρουσιάζουμε τις βασικότερες:

  • Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε ένα καλαμάκι. Κλείστε τα αυτιά σας και πιείτε μονομιάς το νερό χωρίς να σταματήσετε.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή λίγο βαμβάκι, για να σηκώσετε την σταφυλή στο βάθος του σώματός σας. Δώστε μεγάλη προσοχή όμως, γιατί είναι επικίνδυνο.
  • Κλασσική μέθοδος είναι να κρατήσετε την αναπνοή σας για όσο μπορείτε. Στη συνέχεια καταπιείτε, εάν νιώσετε πως θα ξαναρχίσει ο λόξιγκας.
  • Τραβήξτε τη γλώσσα σας αρκετά δυνατά προς τα πίσω.
  • Αναπνεύστε με ένταση, όπως θα κάνατε όταν λαχανιάζετε.
  • Καταπιείτε κρατώντας κλειστή τη μύτη σας.
  • Καταπιείτε ένα κουταλάκι ζάχαρη χωρίς νερό.
  • Κάντε γαργάρες με ένα μείγμα νερού και ξυδιού ή με παγωμένο νερό.
  • Κάντε επίκυψη φέρνοντας το στήθος στο ύψος των γονάτων σας για να το πιέσετε όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Πιέστε ελαφρά το διάφραγμα σας
  • Πιπιλήστε μια φέτα λεμόνι

http://www.flowmagazine.gr
Σε μια φρικιαστική ανακάλυψη προχώρησαν στρατιώτες από το Τσαντ και το Νίγηρα έξω... από χωριό στη βόρεια Νιγηρία, το οποίο απελευθέρωσαν από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

Οι στρατιώτες βρήκαν έναν ομαδικό τάφο με τουλάχιστον εβδομήντα πτώματα, πολλά εκ των οποίων ήταν αποκεφαλισμένα.

Εκτιμάται ότι το φρικιαστικό εύρημα είναι έργο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δέχονται τη συνδυασμένη επίθεση στρατιωτικών δυνάμεων από τη Νιγηρία, τον Νίγηρα και το Τσαντ ενόψει των εκλογών της 28ης Μαρτίου στη Νιγηρία.

Στην περιοχή αναμένονται δυνάμεις του νιγηριανού στρατού προκειμένου να αναλάβουν την έρευνα της υπόθεσης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Δύο θάνατοι από τη γρίπη καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 86.

Η περίοδος έξαρσης της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα φαίνεται σταδιακά να υποχωρεί αν σκεφθεί κανείς ότι καταγράφονταν ακόμη και οκτώ ή δέκα θάνατοι την εβδομάδα, τον προηγούμενο μήνα.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι 194 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) μέχρι σήμερα, ενώ 25 παραμένουν σε ΜΕΘ.

http://www.seleo.gr 
Λύθηκε το μυστήριο των «πιο παράξενων ζώων του κόσμου»
Μοιάζει να συναρμολογήθηκε από κάποιον ευφάνταστο ταριχευτή: σώμα ρινόκερου, κεφάλι ιπποπόταμου, δόντια τρωκτικού.

Τι είναι αυτό το παράξενο πλάσμα;

Είναι ένα από τα ζώα που ανακάλυψε απολιθωμένα ο Κάρολος Δαρβίνος όταν επισκέφθηκε τη Νότιο Αμερική τη δεκαετία του 1830. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι σόι πράγμα ήταν αυτό, και το αποκάλεσε «ίσως ένα από τα πιο παράξενα ζώα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ».

Ο λόγος για το Toxodon platensis, εκπρόσωπο μιας αλλόκοτης ομάδας ζώων που εξαφανίστηκε πριν από περίπου 12.000 χρόνια. Ήταν η ομάδα των οπληφόρων της Νοτίου Αμερικής, η οποία περιλάμβανε περίπου 250 είδη με οπλές.

Έπειτα από 180 χρόνια ερευνών, οι βιολόγοι φαίνεται ότι μόλις βρήκαν την πραγματική θέση αυτών των ασυνήθιστων ζώων στο εξελικτικό δέντρο των θηλαστικών.

Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature αποκαλύπτει ότι τα οπληφόρα της Νοτίου Αμερικής δεν κατάγονται από αφρικανικά είδη όπως ο ελέφαντας, όπως πολλοί υποψιάζονταν. Έχουν μεγαλύτερη συγγένεια με τα περισσοδάκτυλα, θηλαστικά με περιττό αριθμό δακτύλων, όπως το άλογο, ο ρινόκερος και ο τάπιρος.

«Λύσαμε ένα από τα τελευταία αναπάντητα προβλήματα στην εξέλιξη των θηλαστικών» πανηγύρισε ο Ίαν Μπαρνς, μοριακός βιολόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και επικεφαλής της μελέτης.

Αναζητώντας την απάντηση στο μυστήριο, η διεθνής ερευνητική ομάδα προσπάθησε αρχικά να απομονώσει γενετικό από απολιθώματα των παράξενων ζώων. Αυτό όμως δεν ήταν δυνατόν, καθώς το DNA διασπάται γρήγορα στο θερμό περιβάλλον της Νοτίου Αμερικής.

Κατάφεραν όμως να απομονώσουν κολλαγόνο των οστών, μια πρωτεΐνη που μπορεί να επιζήσει δέκα φορές περισσότερο χρόνο από ό,τι το DNA. Στην επόμενη φάση οι ερευνητές προσδιόρισαν την αλληλουχία του κολλαγόνου -τη σειρά με την οποία συνδέονται μόρια που ονομάζονται αμινοξέα για να συναρμολογηθεί τελικά η αλυσίδα της τελικής πρωτεΐνης.

Η σύγκριση της αλληλουχίας με το κολλαγόνο σύγχρονων ειδών από διάφορες ομάδες αποκάλυψε τελικά τη συγγένεια αυτών των οπληφόρων με τα περισσοδάκτυλα θηλαστικά.

Η μελέτη αφορά το Toxodon platensis και ένα ακόμα προϊστορικό ζώο που είχε ανακαλύψει ο Δαρβίνος στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή πριν από 180 χρόνια. Είναι το Macrauchenia patachonica, ένα πλάσμα σαν καμήλα χωρίς καμπούρα, το οποίο διέθετε πιθανότατα μια σχετικά κοντή προβοσκίδα. Και τα δύο είδη ήταν μάλλον μεγαλόσωμα, με μήκος γύρω στα 2,5 μέτρα.

Τα ζώα, όπως και τα υπόλοιπα οπληφόρα της ίδιας ομάδας, φαίνεται ότι κατάγονται από είδη της Βορείου Αμερικής τα οποία μετακινήθηκαν τη Νότιο Αμερική πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, λίγο μετά την πρόσκρουση του αστεροειδή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Η νέα μελέτη όχι μόνο απαντά στο ερώτημα που βασάνιζε τον Δαρβίνο, αλλά αποδεικνύει επιπλέον ότι η ανάλυση πρωτεϊνών από απολιθώματα μπορεί να δώσει πληροφορίες για είδη που εξαφανίστηκαν πριν από εκατομμύρια, ή ακόμα και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Συγκριτικά, το αρχαιότερο DNA που έχει ανακτηθεί ως σήμερα, το οποίο βρέθηκε μέσα σε έναν πυρήνα πάγου στη Γροιλανδία, χρονολογείται στα 450 με 800 χιλιάδες χρόνια.

Όπως φαίνεται, το κολλαγόνο των οστών ανοίγει ένα παράθυρο πολύ πιο μακριά στο παρελθόν.

in.gr
Μπαίνει μία γυναίκα σε μία καφετέρια και πάει και κάθεται στο μπαρ...
Την πλησιάζει ο μαύρος μπάρμαν και την ρωτάει τι θα πιει.
- Ένα Ουίσκι με πάγο, απαντάει.
Αφού της σερβίρει ο μπάρμαν πάει και.. πλένει κάτι ποτήρια στο νεροχύτη.
Καθώς έπλενε ακούει:
- Αγάπη!
- Δεν μπορεί, λέει ο μπάρμαν, κάποιος θα μπήκε και απευθύνεται σε αυτόν.
Κοιτάει λοιπόν και έκπληκτος βλέπει να μην υπάρχει κανείς άλλος στο μπαρ εκτός από την γυναίκα.
- Ε, για να μου μιλάει έτσι, θα με γουστάρει, σκέφτεται.
- Ορίστε, λέει ο μπάρμαν.
- Ένα ποτήγι νεγό παγακαλώ... απαντάει αυτή...
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00-13.00 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ 8η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ.
ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ .
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.









http://simantra.blogspot.gr 
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η αφυδάτωση και η έλλειψη ύπνου είναι τρεις από τους «συνήθεις υπόπτους» που ευθύνονται για την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ωστόσο, ακόμη κι αν αποφεύγουμε τον ήλιο και φοράμε αντηλιακό, πίνουμε πολύ νερό και κοιμόμαστε αρκετά, μπορεί να έχουμε υιοθετήσει μερικές από τις παρακάτω «αθώες» συνήθειες που συμβάλλουν στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Jill Waibel, οι ρυτίδες οφείλονται κατά 80% σε γνωστούς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, ενώ κατά 20% οφείλονται σε άλλες συνήθειες ή δραστηριότητες που δεν μας περνά από το μυαλό ότι καταστρέφουν το δέρμα μας. Δείτε ποιες είναι αυτές.

1. Πίνουμε με καλαμάκι
Το καλαμάκι βοηθά να αποφύγουμε τη φθορά των δοντιών, ιδιαίτερα όταν πίνουμε όξινους χυμούς που φθείρουν το σμάλτο ή καφέ που προκαλεί κηλίδες. Η κίνηση που κάνουμε όμως όταν πίνουμε με το καλαμάκι μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών στην περιοχή αυτή μπορεί να οδηγήσουν στη διάσπαση του κολλαγόνου, δημιουργώντας τις μόνιμες πτυχώσεις στο δέρμα. Αποφύγετε λοιπόν να χρησιμοποιείτε καλαμάκι σε καθημερινή βάση.

2. Δεν ρυθμίζουμε σωστά τη θερμοκρασία του δωματίου
Είναι λογικό να ανάβουμε καλοριφέρ όταν έξω χιονίζει ή να ανάβουμε το κλιματιστικό όταν έχει καύσωνα. Όμως η πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους ξηραίνει το δέρμα και η ξηρότητα προωθεί το σχηματισμό των ρυτίδων.

3. Τρώμε συχνά τσίχλα
Οι μύες που βρίσκονται στα μάγουλα πραγματοποιούν έντονες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις όταν μασάμε την τσίχλα κι έτσι είναι πιο εύκολο να σχηματιστούν ρυτίδες γύρω από τα χείλη και στα μάγουλα.

4. Κοιμόμαστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι
Για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις ρυτίδες θα πρέπει να κοιμόμαστε ανάσκελα. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες που κοιμούνται στο πλάι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λεπτές γραμμές και στο στήθος, λόγω της πίεσης που ασκείται στο δέρμα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!