Τρίτη 27 Μαΐου 2014


Ο Φιλίπο Ιντζάγκι θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο νέος προπονητής της Μίλαν.
Αυτό που απομένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, με το θέμα να αποτελεί το αντικείμενο της χθεσινοβραδινής συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντριάνο Γκαλιάνι.
Στην τρίωρης διάρκειας συνάντηση αποκλείστηκε η περίπτωση του προπονητή της Σεβίλλης, Ουνάι Έμερι, ενώ θέμα επίσης αποτελεί ο τρόπος επίλυσης της συνεργασίας με τον Κλάρενς Σέεντορφ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Μίλαν ως το 2016.
naftemporiki.gr
Ο γάμος της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κάνιε Γουέστ κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 12 εκατομμύρια λίρες.
Η γαμήλια τελετή του ζευγαριού που έγινε στη Φλωρεντία συναγωνίστηκε σε χλιδή και εντυπωσιασμό αυτόν του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον αφού λέγεται ότι η διάσημη τηλεπερσόνα εμπνεύστηκε από τον βασιλικό γάμο και γι αυτό το λόγο άλλωστε ξόδεψε 4,5 εκατομμύρια για τρία φορέματα.
Το ζευγάρι επίσης ξόδεψε 650.000 λίρες για λουλούδια και πλήρωσε 1 εκατομμύριο για ένα μαρμάρινο τραπέζι από το Βατικανό το οποίο είχε χαραγμένα ανάγλυφα σε χρυσό τα ονόματα των επισκεπτών.
Ο γάμος έγινε στη μαγευτική περιοχή του κάστρου του 16ου αιώνα Φορτ Μπελβεντέρε όπου μπροστά στους εκατοντάδες καλεσμένους τραγούδησε το διάσημο αστέρι της όπερας Aντρέα Μποτσέλι.
Το μενού στοίχιζε περίπου 2.000 λίρες το άτομο και σε κάθε τραπέζι υπήρχε μπουκάλι σαμπάνιας αξίας 4.ο00
Το μόνο που πήγε στραβά ήταν το γεγονός ότι κατέρρευσε η τούρτα την ώρα που την πήγαιναν στο ζεύγος αλλά έσπευσαν αμέσως να την αντικαταστήσουν.
Η τριήμερη γιορτή ολοκληρώθηκε με το πάρτι που έγινε στο Παρίσι στο κάστρο του σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο.
Την Παρασκευή το βράδυ, παρατέθηκε δείνο αξίας 500.000 λιρών στο παλάτι των Βερσαλλιών, όπου και τραγούδησε η επίσης διάσημη Λάνα ντελ Ρέι. Οι επισκέπτες έφτασαν εκεί από την Τοσκάνη όπου πέταξαν με ιδιωτικό τζετ με κόστος  50.000 λιρών.

http://www.enikos.gr 

Δέκα από τις πιο λανθασμένες εκτιμήσεις στην ιστορία της αστρονομίας συγκεντρώνει σε μία πρόσφατη δημοσίευσή του ο Άμπραχαμ Λεμπ, καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με το Λεμπ το κύριο γνώρισμα πίσω από κάθε λάθος πρόβλεψη είναι η πίστη των αστρονόμων πως γνωρίζουν την αλήθεια έχοντας στη διάθεσή τους περιορισμένα στοιχεία, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη ρήση του Μαρκ Τουέην πως «δεν είναι αυτό που δε γνωρίζεις που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλά αυτό για το οποίο είσαι σίγουρος και εντέλει αποδεικνύεται λανθασμένο».
Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα στη λίστα του Λεμπ είναι με χρονολογική σειρά τα παρακάτω:
Το 1908 ο Έντουαρντ Πίκερινγκ, διευθυντής τότε του αστεροσκοπείου του Χάρβαρντ παρουσίασε τα επιχειρήματά του υπέρ της άποψης πως δεν υπήρχε κανένας λόγος για την αύξηση του μεγέθους των τηλεσκοπίων. Σύμφωνα με τον Πίκερινγκ θα έπρεπε πλέον να δοθεί έμφαση σε άλλες παραμέτρους όπως το κλίμα της περιοχής που θα γινόταν η εγκατάσταση του εκάστοτε τηλεσκοπίου, αφού στο θέμα του μεγέθους είχε επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι απόψεις αυτές είχαν βαρύ αντίκτυπο στην ιστορία της αστρονομίας και χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες για να γίνει εμφανές πως ήταν άστοχες. Εν τω μεταξύ, στα επιστημονικά κέντρα που ακολούθησαν αντίθετη πορεία έγιναν τις επόμενες δεκαετίες οι μεγάλες ανακαλύψεις της διαστολής του Σύμπαντος, των ραδιο-γαλαξιών και των κβάζαρς ενώ πλέον τα μεγάλα τηλεσκόπια κυριαρχούν στον τομέα της αστρονομίας.
Τη δεκαετία του ’60, η NASA ερευνούσε το ενδεχόμενο μιας διαστημικής επιστημονικής αποστολής που θα εκτελούσε παρατηρήσεις σε ακτινοβολία ακτινών χ. Η βασική ιδέα του εγχειρήματος ήταν πως από τη στιγμή που η ατμόσφαιρα της Γης εμπόδιζε τις ακτίνες χ να εισέλθουν ένα παρατηρητήριο σε τροχιά θα μπορούσε να εγκαινιάσει ένα νέο κλάδο της αστρονομίας.
Το επιστημονικό συμβούλιο έκρινε τότε πως δεν υπήρχε σημαντικός λόγος για μια τέτοια αποστολή κάνοντας ένα μνημειώδες λάθος το οποίο καθυστέρησε την αστρονομία ακτινών χ κατά τουλάχιστον μισή δεκαετία. Όταν η πρώτη αποστολή εκτοξεύτηκε το 1970 έκανε ένα πλήθος από ανακαλύψεις μεταξύ των οποίων και η ανακάλυψη του Κύκνου Χ-1, της πρώτης υποψήφιας μαύρης τρύπας στο Σύμπαν, ενώ έκτοτε έχει εκτοξευτεί πλήθος από άλλες παρόμοιες αποστολές.
Μία ακόμη λάθος διαπίστωση αφορά στην έρευνα για πλανήτες όμοιους με τη Γη, η οποία αποτελεί σήμερα έναν από τους κινητήριους μοχλούς της αστρονομίας. Σύμφωνα με το Λεμπ δεν είναι τόσο δύσκολο τεχνικά να ανακαλυφθεί ένας πλανήτης, καθώς κάθε φορά που παρεμβάλλεται μεταξύ της Γης και του άστρου του προκαλεί μία μεταβολή στην ακτινοβολία του άστρου που φτάνει στη Γη. Ο Όττο Στρούβε μάλιστα είχε προτείνει κάτι ανάλογο το 1952, αλλά η πρόταση του έπεσε στο κενό εξαιτίας της επιστημονικής προκατάληψης πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Ακόμη και η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη, αυτή του HD114762b το 1989, καθυστέρησε έξι χρόνια να αναγνωριστεί εξαιτίας της δυσπιστίας της επιστημονικής κοινότητας.   
Ο λόγος για τον οποίο ο συγγραφέας ασχολήθηκε με το ζήτημα έχει να κάνει με την ευχή πως τέτοια λάθη θα αποφευχθούν στο μέλλον, εάν υπάρχει γνώση των σφαλμάτων του παρελθόντος.
naftemporiki.gr
Η ιστοσελίδα concerthotels.com δημιούργησε ένα μοναδικό γράφημα, στο οποίο απεικονίζονται οι φωνητικές εκτάσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων τραγουδιστών παγκοσμίως...

Βασισμένο στις οκτάβες που πέτυχαν οι τραγουδιστές μέσα στο στούντιο, το γράφημα καταγράφει ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν τις χαμηλότερες, αλλά και τις υψηλότερες νότες.

Στην κορυφή της πρωτότυπης αυτής λίστας βρίσκεται ο frontman των Guns N’ Roses, Axel Rose, ακολουθούμενος από τη Mariah Carey, τον Prince, τον Steven Tyler και τον James Brown. Αντίθετα, τελευταίοι στη λίστα εμφανίζονται οι Luke Bryan, Taylor Swift, Karen Carpenter, Sam Cooke, ενώ στον… πάτο βρίσκεται και ο Justin Bieber.

Παρόλο που το γράφημα αυτό είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το ταλέντο του κάθε τραγουδιστή, δεν καθορίζει και την πραγματική αξία του καθενός, καθώς η ευρύτητα στις οκτάβες είναι μόνο ένα μέρος από το πακέτο. Εξίσου σημαντικά είναι και ο τόνος, η δημιουργικότητα/επινοητικότητα στη σύνθεση της μελωδίας, οι στίχοι και η δυναμική στην απόδοση.

Μπορείτε πάντως να δείτε στο γράφημα σε ποια τραγούδια έχει φτάσει ο κάθε τραγουδιστής την υψηλότερη και τη χαμηλότερη νότα, αφήνοντας το ποντίκι σας πάνω στην κάθε μπάρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Η Apple φέρεται να αναπτύσσει μία πλήρη πλατφόρμα λογισμικού, μέσω της οποίας ο χρήστης θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το iPhone σαν χειριστήριο για τον έλεγχο του συνόλου των οικιακών συσκευών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Apple πρόκειται να ανακοινώσει την εν λόγω πλατφόρμα λογισμικού μέσω της οποίας θα είναι εφικτός ο έλεγχος των «έξυπνων» και συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο οικιακών συσκευών, του οικιακού φωτισμού και των συστημάτων ασφαλείας.
Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (2-6 Ιουνίου), στο Σαν Φρανσίσκο.
Πέρα από τη διασύνδεση με συσκευές iPhone και iPad θα είναι εφικτή και η διασύνδεση και με το Apple TV, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επίπεδο hardware μέσα στο έτος. Η πλατφόρμα «Έξυπνο Σπίτι» θα επιτρέπει την αναγνώριση συσκευών προερχόμενων από τρίτους κατασκευαστές και θα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία τους. Ορισμένοι από τους «τρίτους» κατασκευαστές αναμένεται να είναι και οι Dropcam (οικιακά συστήματα ασφαλείας), Philips και Nest.
Εικάζεται ότι το «Έξυπνο Σπίτι» θα μπορεί να συνεργαστεί με την τεχνολογία Bluetooth για ορισμένες λειτουργίες αυτοματισμού, ενώ ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι στο επόμενο iPhone θα υπάρχει ενσωμάτωση της τεχνολογίας NFC η οποία επίσης θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για τον έλεγχο οικιακών συσκευών.
Η είσοδος της Apple στο χώρο της «οικιακής τεχνολογίας» προφανώς θα τη φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με εταιρείες όπως η Samsung και η LG Electronics, οι οποίες έχουν παρουσιάσει πληθώρα «έξυπνων» οικιακών συσκευών και εφαρμογών. Παράλληλα, θα ενταθεί και ο ανταγωνισμός με την Google η οποία μετά την εξαγορά της Nest φάνηκε να στρέφεται και αυτή προς το συγκεκριμένο κομμάτι της αγορά.
naftemporiki.gr
Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τα τρόφιμα και να είσαι σίγουρη πως τα προστατεύεις από τη ζέστη και παράγοντες που μπορεί να τα αλλοιώσουν!

Κάθε φαγητό όμως έχει και άλλο “χρόνο” ζωής μέσα στο ψυγείο! Για παράδειγμα τα ζυμαρικά ή ένα ριζότο θα αντέξουν μόλις μια μέρα μέσα στο ψυγείο, ενώ αντίθετα λαδερά και όσπρια μπορούν να συντηρηθούν με κατάλληλο τρόπο ακόμη και τέσσερις ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

- Να μην τα αφήνεις εκτεθειμένα μέσα στο ψυγείο, αλλά να φροντίζεις να είναι κλεισμένα σε ειδικά δοχεία.
- Να μην τα βάζεις στο ψυγείο πριν κρυώσουν καλά
- Να φροντίζεις να “τσεκάρεις” με τις αισθήσεις σου την ποιότητα του φαγητού. Αν η μυρωδιά, η εικόνα ή η υφή σου φαίνονται διαφορετικές από αυτές που έχεις συνηθίσει για το συγκεκριμένο φαγητό, τότε καλό είναι να μην το καταναλώσεις

http://www.4news.gr 

Στη Βιέννη, η Europa Nostra με το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ανακοίνωσαν ότι η παλιά πόλη της Καστοριάς είναι ένα από τα 7 σύνολα μνημείων σ’ όλη την Ευρώπη που εντάσσονται φέτος στο πρόγραμμα «7 πιο επαπειλούμενα Μνημεία» (7 Most Endangered).
Οι προτάσεις έρχονται απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες - όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση - και η επιλογή γίνεται σε διάφορα στάδια από ειδικούς. Η ζήτηση είναι μεγάλη γιατί τα μνημεία που επιλέγονται θα τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φροντίδας που περιλαμβάνει τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς, οικονομική υποστήριξη και διεθνή προβολή με στόχο να διασωθούν και να αποβούν βιώσιμα.
Οι ειδικοί θα επισκεφθούν τα επιλεγμένα μνημεία - μεταξύ αυτών και την παλιά πόλη της Καστοριάς και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων, σε στενή συνεργασία με εθνικούς και τοπικούς φορείς, ενώ τα συμπεράσματά τους θα ανακοινωθούν, ως το τέλος του χρόνου, όπως αναφέρει ο Guy Clausse, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.  Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και αυτοί που πρότειναν το μνημείο - στην περίπτωση της Καστοριάς η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού.

Μαζί με τις περιοχές του Ντολτσό και Αποζάρι στην ελληνική πόλη της Καστοριάς, τα ιστορικά μηχανήματα του Θεάτρου Μπούρλα στην Αμβέρσα στο Βέλγιο, οι οχυρώσεις της Αλεσσάνδρας στην Ιταλία, οι καμπάνες του Εθνικού Παλατιού της Μάφρας στην Πορτογαλία, οι ξύλινες εκκλησίες στην νότιο Τρανσυλβανία και βόρεια Ολτένια στην Ρουμανία, το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα «ColourRow» στο Τσερνιακόβσκ στη Ρωσία και η συναγωγή στη Σύμποτσα της Σερβίας έχουν, επίσης, επιλεγεί ως τα επτά μνημεία ή τοπία υπό απειλή στην Ευρώπη το 2014.

«Η ένταξη των μνημείων στον κατάλογο των “7 πιο επαπειλούμενων Μνημείων” ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών», δήλωσαν από κοινού ο Dennisde Kergorlay, εκτελεστικός πρόεδρος της Europa Nostra και ο Guy Clausse, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων: «Θα κάνουμε το παν για να τα σώσουμε. Γιατί τα μνημεία αυτά λένε την κοινή μας ιστορία που δεν θα πρέπει να χαθεί για τις επόμενες γενιές. Και θέλουμε να τονίσουμε ότι φροντίζοντας την κοινή μας κληρονομιά είναι μια πολύ καλή επένδυση της Ευρώπης για την οικονομική ανάπτυξη», συμπλήρωσαν.

Οι γειτονιές του Ντόλτσο και Αποζάρι στην Καστοριά

Η παραλήμνια ορεινή πόλη της Καστοριάς είναι μια από τις ωραιότερες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Περιέχει πολυάριθμες μεσαιωνικές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 9ο μέχρι τον 15ο αιώνα, όπως επίσης αρχοντικά του 18ουκαι 19ου αιώνα, αποτέλεσμα του πλούτου που προήλθε από το εμπόριο της γούνας. Τα αρχοντικά αυτά είναι από τα σημαντικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, οι δύο αυτές γειτονιές αποτελούν το ιστορικό κέντρο που έχει επιβιώσει, με 370 κηρυγμένα διατηρητέα κτήρια εκ των οποίων 351 ιδιωτικά και 19 δημόσια.

Μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού και της αθρόας κατασκευής σύγχρονων πολυκατοικιών. Η οικονομική κρίση και η επακόλουθη υψηλή ανεργία επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι τοπικές αρχές, ΜΚΟ και ιδιώτες συνένωσαν τις δυνάμεις τους για την αναστήλωση των ιστορικών κτηρίων αλλά απαιτείται, επίσης, εθνική και πανευρωπαϊκή υποστήριξη. Η διάσωση της πόλης θα αποτελέσει, επίσης, σημαντικό εργαλείο για την ποθητή οικονομική επανάκαμψη.
naftemporiki.gr
O κυρ-Κώστας και η κυρά-Φρόσω είναι παντρεμένοι για 50 χρόνια και έχουν περάσει τα 70. Όλη του τη ζωή ο κυρ-Κώστας ονειρευόταν ένα ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου και αποφάσισε ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για να τα πάρει.
Μπαίνει λοιπόν στο σπίτι του με τα καινούρια του παπούτσια και ρωτάει τη γυναίκα του:
– Λοιπόν γυναίκα βλέπεις κάτι το διαφορετικό επάνω μου;
– Τι το διαφορετικό μπορεί να έχεις Κώστα μου; Φοράς το ίδιο πουκάμισο όπως πάντα και το ίδιο παντελόνι όπως πάντα.
Ο κυρ-Κώστας δεν το έβαλε κάτω. Πήγε στο υπνοδωμάτιο και έβγαλε όλα του τα ρούχα εκτός από τα παπούτσια του και ξαναβγήκε έξω.
– Τώρα βλέπει κάτι διαφορετικό επάνω μου; την ξαναρωτά.
– Τι το διαφορετικό Κώστα μου; Κρέμεται προς τα κάτω όπως πάντα του απαντά η κυρά-Φρόσω.
Προσβεβλημένος ο κυρ-Κώστας βάζει τις φωνές!
– Ακριβώς! Και ξέρεις γιατί κρέμεται προς τα κάτω; Γιατί κοιτάζει τα καινούρια μου παπούτσια!!!
– Ε, τότε καλύτερα να αγόραζες καινούργιο καπέλο!
Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 89-64 τον κυπελλούχο Ελλάδας στο ΣΕΦ και την Πέμπτη επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ (19:45) με στόχο να ολοκληρώσουν το «break» που τους γλίστρησε από τα... χέρια στον πρώτο αγώνα.
Οι Πειραιώτες ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή κόντρα στο πολύ κακό τριφύλλι που προσπάθησε στις αρχές της τρίτης περιόδου να κάνει μια αντεπίθεση, αλλά μάταια.

Κορυφαίος για τους «ερυθρολεύκους» ο Πρίντεζης που είχε 18 πόντους, από 12 πέτυχαν οι Σπανούλης, Ντάνστον, ενώ 11 είχε ο Μάντζαρης. Διασώθηκαν απ’ τους «πράσινους» -δεν αγωνίστηκε ο Γκιστ- ο Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους και ο Διαμαντίδης με 12.
Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64
news.gr
Η Lily Warren ήταν μόλις 8 ετών όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση με τις μικρές αδερφές της...


Όταν οι γονείς τους άρχισαν να ασχολούνται με την μελισσοκομία και εγκατέστησαν κυψέλες στο σπίτι τους στο Κολοράντο, τα κορίτσια βρήκαν την έμπνευση που πραγματικά χρειάζονταν. Αν και δεν ήταν σε θέση να μαζέψουν αρκετό μέλι για να το πουλήσουν, οι αδελφές παρατήρησαν ότι οι γονείς τους συγκέντρωναν αρκετό κερί από τις μέλισσες. Αντί, λοιπόν, να το πετάνε, σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο να το χρησιμοποιήσουν.

Τα κορίτσια άρχισαν να σκέφτονται τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στο σπίτι τους με το κερί μέλισσας που είχαν στη διάθεσή τους. Μέχρι το 2009, η Λίλη, η Χλόη και η Σόφη είχαν δημιουργήσει την επιχείρησή τους, την Sweet Bee Sisters με ενυδατικά κραγιόν σε διάφορες γεύσεις και αρωματικές λοσιόν για το σώμα.

Τα κορίτσια πωλούν τα προϊόντα τους σε τοπικά καταστήματα αλλά και στο δικό τους περίπτερο σε επιχειρηματική αγορά. Το 2013, οι τρεις αδελφές κέρδισαν ένα διαγωνισμό για νέους επιχειρηματίες και πήραν έπαθλο 250 δολάρια.

Από την άλλη, η 7χρονη Scout Kingsley και η μαμά της Αshley ξεκίνησαν την παραγωγή αξεσουάρ Happy Wear girls, όταν μια νύχτα άρχισαν να φτιάχνουν κολιέ από πολύχρωμους συνδετήρες. Η επιχείρησή τους ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε έχει κερδίσει 1.500 δολάρια σε πωλήσεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Συνολικά θα γίνουν 7.204 προσλήψεις για μόνιμο κι εποχικό προσωπικό σε φορείς όπως δήμοι, μουσεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Αεροπορία, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός.
Παράλληλα με νέο προσωπικό θα ενισχυθούν και ΔΕΚΟ όπως η ΕΥΔΑΠ, το ΜΕΤΡΟ και οι ΟΣΥ. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι γιατροί, νοσηλευτές, φύλακες, αρχαιολόγοι, οδηγοί, βρεφονηπιοκόμοι, διοικητικοί, εργάτες, καθαριστές κ.α.
Δείτε αναλυτικά πότε και πώς θα γίνουν οι νέες προσλήψεις:




Ελεύθερος Τύπος
Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από σήμερα Τρίτη 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενισχύει και αναβαθμίζει τα ΚΕΠ, που έρχονται πλέον ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητά του.
Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:
• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ
• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):
α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων
«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:
• Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
- Βεβαίωση γέννησης
- Βεβαίωση ιθαγένειας
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ
aftodioikisi.gr
Ενας άνδρας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ύστερα από τα χτυπήματα που δέχτηκε από νεαρό 24χρονών, ο οποίος κραδαίνοντας ρόπαλο του μπέιζμπολ και φωνάζοντας «μισώ μέχρι θανάτου τους πολιτικούς» άρχισε να χτυπάει αδιακρίτως πολίτες στους δρόμους της πόλης Τορβαγιάνικα.

Η επίθεση στην παραθαλάσσια πόλη 35 χλμ. νότια της Ρώμης σημειώθηκε εν μέσω της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές. Οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο δράστης τραυμάτισε συνολικά πέντε ανθρώπους πριν επέμβει η αστυνομία, σώζοντας τον νεαρό από τα χέρια ενός εξαγριωμένου πλήθους.

Ο 24χρονος άντρας ακόμη και μετά τη σύλληψή του συνέχιζε να φωνάζει κατά των πολιτικών. Κατά πληροφορίες, ο νεαρός δεν έχει ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών.

Οι αρχές ερευνούν εάν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών όταν επιτέθηκε στους πολίτες της πόλης.

http://www.thestival.gr
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ισλανδίας, αλλά οι λάτρεις των καταδύσεων όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά και το επιλέγουν για να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
Ονομάζεται Silfra και βρίσκεται στο Thingvellir National Park στην Ισλανδία. Πρόκειται για μία ρωγμή ανάμεσα σε δύο ηπείρους, τη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και αποτελεί αγαπημένο σημείο κατάδυσης για όσους επιλέγουν το διαφορετικό!
Αυτή η τεράστια ρωγμή στην επιφάνεια της γης όπου συναντώνται οι ηπειρωτικές πλάκες, είναι εντελώς αόρατη στα βαθιά νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Στη Silfra όμως όπου το νερό έχει απίστευτη διαύγεια από την τήξη των παγετώνων, η ρωγμή είναι ορατή και μάλιστα η ορατότητα στο σημείο είναι εξαιρετική σε σχεδόν 100 μέτρα.
Η κατάδυση ανάμεσα στις δύο τεκτονικές πλάκες δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αν λάβει κανείς υπόψη ότι στα 24 περίπου μέτρα σε αυτό το «κενό της γης», ο δύτης θα συναντήσει ιαματικές πηγές και άνισα πετρώματα, ως αποτέλεσμα των συνεχών τριβών των πλακών που απομακρύνονται η μία από την άλλη με ρυθμό δύο εκατοστά ανά έτος.
Στην απόκοσμη αυτή ρωγμή, το νερό έχει σταθερή θερμοκρασία ολόκληρο το χρόνο που κυμαίνεται στους -2 C, καθώς προέρχεται από το λιώσιμο των παγετώνων περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά. Το υποβρύχιο τοπίο είναι άκρως εντυπωσιακό με σπηλιές, χαράδρες και πολλαπλά τούνελ, με χρώματα έντονα και ζωηρά εξαιτίας της καθαρότητας του νερού.
Η Silfra βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων σημείων κατάδυσης στον κόσμο και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στον πλανήτη. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα παρόμοια ρήγματα στην Ισλανδία, αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο όμορφο, το πιο ενδιαφέρον και το πιο εύκολο στην πρόσβαση.
Το Εθνικό Πάρκο Thingvellir όπου βρίσκεται το ρήγμα, έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τόσο για την πολιτιστική και ιστορική σημασία του, καθώς και για τη φυσική και γεωλογική μοναδικότητά του.
echoes.gr
Μην κρύβεστε πίσω από δικαιολογίες που αφορούν την πιεστική σας καθημερινότητα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για άσκηση μέσα στην ημέρα, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε!

Πρωινό ξύπνημα
Αυτό που χρειάζεται το σώμα σας μόλις ξυπνήσει είναι μερικές χαλαρές κινήσεις που θα το βοηθήσουν να μπει σε κίνηση. Ανασηκωθείτε και καθίστε οκλαδόν. Τεντώστε τα χέρια μπροστά σας και στη συνέχεια φέρτε τα τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας (κρατώντας τους ώμους κάτω). Συνεχίστε την κίνηση προς τα πίσω διαγράφοντας έναν ολόκληρο κύκλο. Επαναλάβετε 10 φορές, αναπνέοντας με ρυθμό σε όλη τη διάρκεια.

Από τις σκάλες
Χρησιμοποιήστε τις σκάλες σε κάθε ευκαιρία. Στην πολυκατοικία σας, στον σταθμό του μετρό, στα εμπορικά καταστήματα. Πρόκειται για μια καλή αεροβική άσκηση, στην περίπτωση που δεν έχετε προβλήματα στα γόνατα. Βεβαιωθείτε ότι πρώτα πατάτε στο σκαλί με τη μύτη του παπουτσιού και μετά με τη φτέρνα. Κρατήστε ίσια τη σπονδυλική σας στήλη και σφίξτε την κοιλιά σας.

Το «ξυπνητήρι» της άσκησης
Φορέστε στον καρπό σας το Garmin Vívofit, ένα fitnessband, το οποίο θα σας υπενθυμίζει ότι καθίσατε για παρατεταμένο διάστημα και ότι είναι ώρα για άσκηση! Μια κόκκινη μπάρα εμφανίζεται στην οθόνη μετά από μία ώρα ακινησίας και συνεχίζει να μεγαλώνει για κάθε τέταρτο όσο δεν κινείστε. Σηκωθείτε και περπατήστε μερικά λεπτά για να την εξαφανίσετε. Το Vívofit καταγράφει την πρόοδό σας, τα βήματα που κάνετε μέσα στην ημέρα, αλλά και τις συνολικές θερμίδες που καίει ο μεταβολισμός σας (μέσος όρος με βάση την ηλικία του προφίλ σας) κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Ουσιαστικά, πριν χρησιμοποιήσετε το Vívofit, το συνδέετε με τον Η/Υ και φτιάχνετε το προσωπικό σας προφίλ, σύμφωνα με το οποίο ορίζονται καθημερινοί στόχοι εντός των δυνατοτήτων σας. Εφόσον μια μέρα ξεπεράσετε το όριο που σας έχει θέσει, ο στόχος της επόμενης μέρας αναπροσαρμόζεται αυτόματα! Το Vívofit καταγράφει την πρόοδό σας 24 ώρες το 24ωρο και δεν πρόκειται να σας... προδώσει, αφού μπορεί να μείνει ανοιχτό για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να απαιτείται αλλαγή μπαταρίας.

Γυμναστική... στην καρέκλα
Ενώ κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου σας με ίσια την πλάτη, δοκιμάστε να ρίχνετε εναλλάξ το βάρος σας από το ένα ισχιακό κύρτωμα προς το άλλο (πρόκειται για τα οστά που αισθάνεστε ότι «ακουμπούν» στο κάθισμα). Προσπαθήστε να κινείτε τη λεκάνη πάνω-κάτω και όχι δεξιά-αριστερά. Έτσι, ενεργοποιείτε την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να την δυναμώνετε και άρα να ισχυροποιείτε τους κοιλιακούς σας.

Σε κίνηση
Σηκωθείτε σε κάθε ευκαιρία για να περπατήσετε, έστω και μέχρι την κουζίνα για ανανεώσετε το νερό σας ή το φωτοτυπικό μηχάνημα στο διπλανό γραφείο. Ακόμα και λίγα λεπτά περπατήματος κινητοποιούν το μυϊκό σύστημα και σας βοηθούν να ξεπιαστείτε.

Άσκηση μπροστά στην TV
Ακόμη και βλέποντας τηλεόραση στον καναπέ σας μετά από μια εξοντωτική μέρα, υπάρχουν απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να γυμνάσετε τα πέλματά σας. Ενώ κάθεστε, πατήστε ξυπόλυτοι πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις και προσπαθήστε να το αγκαλιάσετε με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να σηκώσετε και να κατεβάσετε ένα-ένα τα δάχτυλα του ποδιού. Αν και είναι δύσκολο να απομονώσετε την κίνηση σε κάθε δάχτυλο, όταν το επιτύχετε θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση!

Αρχαιολόγοι που διενεργούν ανασκαφές κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα περίεργο αντικείμενο που λένε ότι περιγράφεται ως ο πρόγονος των σύγχρονων υπολογιστών tablet.
Οι ειδικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τη συσκευή, υποστηρίζουν ότι κατά την εκτίμησή τους, το αντικείμενο χρησίμευε ως ένα σημειωματάριο και ένα εργαλείο ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Live Science.
Έτσι, ο ιδιοκτήτης του πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιήσει τα διακινούμενα ορθογώνια, καλυμμένα με κερί, για να κρατά σημειώσεις για πράγματα που χρειαζόταν να θυμάται, η ίδια πηγή, εξηγεί.
Μικρά βάρη κρυμμένα μέσα σε μια κρυφή πλάκα, από την άλλη πλευρά, πιθανώς εξυπηρετούσαν ως μέσο ισορροπία, που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί η σύνθεση των διαφόρων υλικών, ειδικά μεταλλευμάτων και κραμάτων.
Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το 1.200χρονο ισοδύναμο ενός υπολογιστή tablet βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια 37 βυθισμένων πλοίων.
Η συσκευή λέγεται ότι είναι βυζαντινή επινόηση και διαθέτει διάφορες διακοσμήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα ανήκε σε έναν από τους καπετάνιους των 37 βυθισμένων πλοίων των οποίων τα ερείπια, μελετούν τώρα οι αρχαιολόγοι.
Το μέγεθός του είναι παρόμοιο με εκείνο ενός 7 ιντσών υπολογιστή tablet, εκτός από το ότι αυτή η συσκευή είναι λίγο παχύτερη από ό, τι οι σύγχρονες που χρησιμοποιούμε.
Πηγή: SecNews
Στη σταδιακή κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να κτυπηθεί το «μαύρο χρήμα» και οι εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται με αυτό.

Η συζήτηση για την κατάργηση του 500ρικου έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από πέρυσι όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπιστώνει ότι οι επίσημες συναλλαγές με αυτό το χαρτονόμισμα στις τράπεζες είναι πολύ περιορισμένες γεγονός που αποδεικνύει ότι κάποιοι μαζεύουν τα βιολετί χαρτονομίσματα για να ικανοποιήσουν τις δικιές τους ανάγκες.

Έγκυρες πληροφορίες των «Παραπολιτικών» αναφέρουν ότι η απόσυρση του 500ρικου θα γίνει, αιφνιδιαστικά, σταδιακά και πιλοτικά. Το νόμισμα με την μεγαλύτερη αξία στο κόσμο (πλην των μεταλλικών), επειδή υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις για την ολική του κατάργηση, (στην ουσία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να παραδεχτεί το λάθος της) δεν θα καταργηθεί αυτομάτως αλλά θα ακυρωθούν κάποιες σειρές έκδοσης του, και κυρίως οι πρώτες. Με αυτόν τον τρόπο οι έχοντες τέτοια χαρτονομίσματα με τους επίμαχους αύξοντες αριθμούς θα πρέπει να πάνε στις τράπεζες μέσα σε διάστημα που θα κυμαίνεται από ένα μήνα ως και 24 (ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο χρόνος) και να ζητήσουν την αλλαγή των παλιών χαρτονομισμάτων με καινούργια. Να σημειωθεί ότι κάποιοι τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν ότι αν δοθεί χρονικό διάστημα ενός μηνός για την ανταλλαγή των χαρτονομισμάτων οι παράνομοι δεν θα έχουν επαρκή χρόνο να κρύψουν το μαύρο χρήμα. Από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής χρόνος καθώς το μέτρο δεν αφορά μόνο εγκληματίες και απατεώνες. Όπως και να  έχει αυτή η διαδικασία θα αποκαλύψει ποιος έχει το μαύρο χρήμα κρυμμένο σε θυρίδες, βαλίτσες και χρηματοκιβώτια και ταυτόχρονα αυτοί που θα κάνουν τις αλλαγές των χαρτονομισμάτων θα εντοπιστούν από τις αρχές αλλά και από την εφορία στην οποία θα λογοδοτήσουν σχετικά με το πόθεν έσχες.

Η άποψη ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα χρησιμοποιείται κατά κόρον για να διευκολύνει εγκληματικές δραστηριότητες επιβεβαιώνεται από τη βρετανική αστυνομική υπηρεσία SOCA (SeriousOrganisedCrimeAgency).  Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, το 90% των πελατών που ζήτησαν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ κατά την ανάληψη χρημάτων σε γραφεία συναλλάγματος και τράπεζες της Βρετανίας, ήταν εγκληματίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΚΤ, έως και 30% του συνόλου των μετρητών σε ευρώ «φυλάσσονται» εκτός τραπεζών. Εκτιμάται επίσης ότι η ζήτηση για χαρτονομίσματα των 500 ευρώ έχει σημειώσει έντονη αύξηση από τη στιγμή που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση. Το πιο σημαντικό όμως στην όλη υπόθεση, που κάνει το 500ρικο ανάρπαστο για κάποιους είναι ότι μπορεί εύκολα μέσα σε μια βαλίτσα να μεταφερθεί ένα τεράστιο ποσό (εκατομμύρια ευρώ) χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα. Η ΕΚΤ υπολογίζει ότι στη ζώνη του ευρώ υπάρχουν σήμερα 600 εκ. χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 290 δισ. ευρώ, δηλαδή το ένα τρίτο της αξίας του συνόλου των ευρω-χαρτονομισμάτων.

Πρώτος για τα οφέλη από την απόσυρση των μεγάλης αξίας χαρτονομισμάτων – τα οποία σημειωτέων δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέλος των G10 – είχε μιλήσει ο αναλυτής της Bank of America, ΘανάσηςΒαμβακίδης, σε μελέτη του που δημοσιεύθηκε στις αρχές Απριλίου του 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακίδη μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει σε εξασθένηση του ευρώ, παρέχοντας ώθηση στην οικονομία, και θα επιστρέψει στην ΕΚΤ να καταφέρει ένα καθοριστικό «χτύπημα» στους γκάνγκστερ που «παρκάρουν» τα παρανόμως αποκτηθέντα κέρδη τους σε τέτοια χαρτονομίσματα.

Μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί φυσικά να μην έχει μειονεκτήματα με βασικότερο κατά τον αναλυτή της BofA, το ύψος της συνολικής αξίας των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, καθώς από πολλούς χρησιμοποιούνται ως χρήματα «για το στρώμα» ή διαφορετικά ως ένα μέσο εναλλακτικής αποταμίευσης.

Στο ενδεχόμενο που το όλο εγχείρημα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε ότι αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος και του μαύρου χρήματος τότε είναι σίγουρο ότι το 500ρικο θα οδηγηθεί προς την οριστική του κατάργηση. Πάντως το όλο εγχείρημα θα ανακοινωθεί αιφνιδιαστικά προς τους κατόχους των βιολετί χαρτονομισμάτων και πιθανότατα την ίδια μέρα που θα ανακοινωθεί και η έκδοση χαρτονομίσματος του ενός ευρώ το οποίο συζητείται πολύ έντονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Στην όλη υπόθεση όμως υπάρχουν και σοβαρές αντιδράσεις. Ειδικότερα όλοι οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι είναι κατά μια τέτοιας ενέργειες όμως επίσης σοβαρές και έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από ορισμένες χώρες που πρωτοστατούν στον τραπεζικό κλάδο, καθώς δέχονται πολλές τέτοιες καταθέσεις χωρίς να κάνουν πολλές ερωτήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιδράσεις έχουν σημειωθεί από τραπεζικούς κύκλους που προέρχονται από Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία,Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κύπρο, Ρωσία αλλά και από τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου στους οποίους υπάρχουν εκατομμύρια 500ρικα καλά κρυμμένα.

Στην Ελλάδα αντιδράσεις για το θέμα δεν έχουν διατυπωθεί, δημοσίως τουλάχιστον. Ωστόσο όμως εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ μια τέτοια ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έδινε το δυνατότερο κτύπημα στο μαύρο χρήμα, στην όλη προσπάθεια ξεπλύματος κερδών από παράνομες πράξεις και βέβαια στο οργανωμένο έγκλημα.

«Αν ακυρώνονταν τα 500ρικα θα ξέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ποιος κάνει τι και από πού έχει βγάλει αυτά τα λεφτά» δηλώνει στα «Παραπολιτικά» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ και συμπληρώνει: «Αν συμβεί κάτι τέτοιο πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους από τις αποκαλύψεις που θα γίνουν στα γκισέ των τραπεζών. Μην εκπλαγούν κάποιοι αν δουν γέρους και γριές να πηγαίνουν στις τράπεζες ζητώντας να αλλάξουν εκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Και βέβαια οι περισσότεροι υπέργηροι στην ουσία θα είναι αχυράνθρωποι κάποιων άλλων οι οποίοι κάποια από τα μαύρα χρήματα τους θα τα ανταλλάξουν με νέα χαρτονομίσματα, άλλα θα τα μετατρέψουν σε χρυσό και τα υπόλοιπα σε δολάρια και πολύτιμους λίθους.»

Ο Gramatik, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα πλέον της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής,  έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας του την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Ο Σλοβένος παραγωγός με βάση το Brooklyn της Νέας Υόρκης τα τελευταία τρία χρόνια, θα μας επισκεφτεί στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας δουλειάς του και σε μια χρονιά που ο τεράστιος θόρυβος γύρω από το όνομά του προκαλεί συνεχόμενα sold-out όπου και αν εμφανίζεται σε Ευρώπη και Αμερική.
‘Ενα πολύ μεγάλο open-air πάρτυ που θα φιλοξενήσει σαν headliner τον Gramatik και άλλους καλλιτέχνες, θα στηθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Στρατοπέδου Κόδρα στην πιο ξεχωριστή βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Και φυσικά η νύχτα θα είναι μεγάλη... καθώς μετά το live θα ακολουθήσει after party που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα!
Το πλήρες line-up της βραδιάς θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.
Η προπώληση θα ξεκινήσει με εισιτήρια των 10 ευρώ για τα πρώτα, 12 ευρώ τα επόμενα και στην τελική φάση 15 ευρώ στα καταστήματα Public και στο viva.gr
Στρατόπεδο Κόδρα, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
news.gr
Τους τελικούς πίνακες διάθεσης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας παρέλαβε το ΑΣΕΠ, από τα 12 αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.
Η Αρχή παρέλαβε τους τελικούς πίνακες διάθεσης, τους ενοποίησε και κατάρτισε τους τελικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι πίνακες αυτοί αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζονται στους φορείς υποδοχής.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 51, παρ. 5 του Ν. 4250/2014 (Α΄ 74), τυχόν αιτήσεις θεραπείας κατά των τελικών ενιαίων πινάκων διάθεσης υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την ανάρτησή τους στο δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θεραπείας ορίζεται από 27 Μαΐου έως και την πάροδο της 25ης Ιουνίου 2014, ημέρας Τετάρτης.
Επίσης, η Αρχή επισημαίνει ότι οι τελικοί ενιαίοι πίνακες διάθεσης, κατά το μέρος που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, επέχουν θέση επικαιροποίησης του εκδοθέντος στις 10/4/2014 οικείου τελικού πίνακα διάθεσης.
Οι πίνακες αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στους φορείς υποδοχής.
Πίνακες και για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Παράλληλα, το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τους παρακάτω οριστικούς πίνακες:
- Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας των κλάδων ΠΕ Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης και ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),
- Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας των κλάδων ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΔΕ Τεχνικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ),
- Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας του κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
- Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε ορθή επανάληψη, ύστερα από μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο με βάση έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
aftodioikisi.gr
Το γνωρίζετε πολύ καλά, ίσως το καταναλώνετε καθημερινά και σας φτιάχνει τη διάθεση, ωστόσο αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε, είναι ότι προστατεύει τα δόντια σας από την τερηδόνα!

Φυσικά αναφερόμαστε στο κόκκινο κρασί!

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης, μόλις ένα ή δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα είναι αρκετά για να αποτρέψουν την ανάπτυξη τερηδόνας.

Όπως δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Αγροτικής & Διατροφικής Χημείας» (JAFC), οι ασθένειες των δοντιών, που προσβάλλουν το 60% έως 90% των κατοίκων του πλανήτη, αρχίζουν, όταν ορισμένα βακτήρια του στόματος προσκολλώνται μεταξύ τους και δημιουργούν βιομεμβράνες.

Οι βιομεμβράνες αυτές δημιουργούν την οδοντική πλάκα και παράγουν οξέα, που αρχίζουν να βλάπτουν τα δόντια.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσον οι πολυφαινόλες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, όπως είχαν δείξει προγενέστερες μελέτες.

Εξέθεσαν, λοιπόν, βιομεμβράνες εργαστηρίου για 2 λεπτά σε κόκκινο κρασί, κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ και κόκκινο κρασί εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών.

Όπως διαπίστωσαν, οι πολυφαινόλες, που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και υπάρχουν κατεξοχήν στο κόκκινο κρασί και το εκχύλισμα από τα κουκούτσια των σταφυλιών, καταπολεμούν αποτελεσματικά τις βιομεμβράνες, διασπώντας τη στερεή δομή τους και αποδιοργανώνοντάς τες.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!