Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τζ.Κ.Ρόουλινγκ: Ο Τραμπ είναι χειρότερος από τον Βόλντεμορτ
Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, συγγραφέας των βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ, είπε πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είναι χειρότερος από τον Λόρδο Βόλντεμορτ, τον μεγάλο «κακό» της σειράς βιβλίων της.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τραμπ ότι πρέπει να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί ήταν εκείνοι που συνέκριναν τον Τραμπ με τον αντίπαλο του Χάρι Πότερ, τον Βόλντεμορτ.

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσει κανείς τον Ντόναλντ Τραμπ είναι να καταστρέψει τους πεμπτουσιωτές του. Η περούκα είναι σίγουρα ο ένας (πεμπτουσιωτής). Εάν με χρειάζεστε, θα βρω τους άλλους έξι» σημείωσε χρήστης στο Twitter αναφερόμενος στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Βόλντεμορτ για να κρύψει μέρος της ψυχής του και να γίνει αθάνατος.

Παίρνοντας θέση στη... διαμάχη, η Ρόουλινγκ, συγγραφέας της σειράς βιβλίων, έγραψε στο Twitter: «Τι φτικτό. Ο Βόλντεμορτ ποτέ δεν ήταν τόσο κακός».
Αμερικανίδα μετέτρεψε το σπίτι των γονιών της σε μελόψωμοΗ αμερικανίδα καλλιτέχνις και φωτογράφος Κρίστιν ΜακΚόνελ αποφάσισε να στολίσει για Χριστούγεννα. Επέλεξε έναν μάλλον σύνθετο τρόπο, μετατρέποντας το σπίτι των γονιών της σε μελόψωμο (το γνωστό ως gingerbread house).

Η ΜακΚόνελ έχει το δικό της σπίτι στο Λος Άντζελες, αλλά επέλεξε να διακοσμήσει εκείνο των γονιών της γιατί είναι πολύ «πιο τακτοποιημένο» από το δικό της.



Η ιδέα της ήρθε μετά την επιτυχημένη «μεταμόρφωση» του σπιτιού των γονιών της σε «τέρας» για το Χάλογουιν.

«Θαύμαζα πάντα την ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ και μόλις είδα εκείνη την ταινία με τίτλο Christmas Vacation, όπου ο Τσέβι Τσέις τρελαίνεται με τα φώτα των Χριστουγέννων» είπε η δημιουργός.

«Σκέφτηκα ότι μπορούσα να κάνω κάτι τόσο υπερβολικό όσο αυτό» σημειώνει.

Αφού βρήκε πώς θα έμοιαζε το σπίτι στο Photoshop, αγόρασε σανίδες αφρώδους υλικού και τις έκοψε σε κομμάτια για να φτιάξει τα στοιχεία που έμοιαζαν με καραμέλα.

Το πιο δύσκολο σημείο ήταν η στέγη, για την οποία χρησιμοποίησε σκοινί, ώστε να μοιάζει με ζαχαρώδη κρούστα.

Σχεδίασε, επίσης, κοστούμια Χάνσελ και Γκρέτελ για τις ανιψιές της.

Τις φωτογραφίες τις ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram.
in.gr

Χριστούγεννα στο Μέγαρο με το φαντασμαγορικό Cirque Éloize. Πρόκειται για μια συγκλονιστική σκηνική εμπειρία, η οποία θα παίζεται από 15 – 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για  8 παραστάσεις.
Επίσης από  22- 26 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 5 παραστάσεις.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται για μια καλλιτεχνική υπέρβαση, μια σπάνια συναρπαστική εμπειρία, μια ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση. Μια απόδειξη ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση και το υψηλό αισθητικό επίπεδο μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή… κάθε ηλικίας!
Δείτε αναλυτικά το  πρόγραμμα ΕΔΩ.
Η γυναίκα που ένιωσε για πρώτη φορά πόνο στα 39
Χάρη σε ένα φάρμακο που κανονικά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπερβολικής δόσης ηρωίνης, μια γυναίκα που γεννήθηκε με απόλυτη αναλγησία ένιωσε για πρώτη φορά πόνο στην ηλικία των 39 ετών -μια εμπειρία που την άφησε ικανοποιημένη, όπως είπε η ίδια στους γιατρούς.

Η βρετανίδα ασθενής, η οποία προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία της, πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική ασθένεια που μπλοκάρει τον πόνο. Οι ασθενείς που γεννιούνται με τη νόσο συχνά τραυματίζονται χωρίς να το αντιλαμβάνονται και αρκετοί πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία από ατυχήματα ή αυτοτραυματισμούς.

Αιτία της διαταραχής είναι μια μετάλλαξη που εμποδίζει την παραγωγή καναλιών μέσω των οποίων τα ιόντα νατρίου περνούν από τις μεμβράνες των αισθητικών νεύρων. Χωρίς τα συγκεκριμένα κανάλια, τα οποία ονομάζονται Nav 1.7,τα νεύρα δεν μπορούν να διαβιβάσουν στον εγκέφαλο τα ερεθίσματα του πόνου.

Η ανακάλυψη της αιτίας της ασθένειας αρχικά δημιούργησε ενθουσιασμό στις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να αναπτύξουν νέα, ισχυρά παυσίπονα μπλοκάροντας τα κανάλια Nav 1.7. Κανένα υποψήφιο φάρμακο όμως δεν βρέθηκε να προσφέρει την απόλυτη απουσία πόνου που βιώνουν οι ασθενείς με τη γενετική ασθένεια.

Σε μια προσπάθεια να μάθει το γιατί, ο Τζον Γουντ του University College London πειραματίστηκε με γενετικά τροποποιημένα ποντίκια από τα οποία απουσίαζαν τα κανάλια Nav 1.7. Όπως και οι ανθρώπινοι ασθενείς, τα πειραματόζωα αυτά δείχνουν να μη νιώθουν καθόλου πόνο ακόμα και αν η ουρά τους εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες.

Η εξέταση του νευρικού συστήματός τους έδειξε ότι τα ποντίκια από τα οποία απουσίαζαν τα εν λόγω κανάλια παράγουν για αδιευκρίνιστο λόγο μεγάλες ποσότητες οπιοειδών πεπτιδίων, τα οποία δρουν ως τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Η διαπίστωση αυτή οδήγησε την ομάδα του Γουντ στην υποψία ότι η απόλυτη έλλειψη πόνου οφείλεται όχι μόνο στην απουσία των καναλιών Nav 1.7 αλλά και στην αυξημένη παραγωγή φυσικών οπιοειδών.

Για να ελέγξουν την υπόθεση, οι ερευνητές χορήγησαν στα γενετικά τροποποιημένα πειραματόζωα ένα φάρμακο που σταματά τη δράση των οπιοειδών. Πρόκειται για την ουσία ναλοξόνη, ξ οποία μπλοκάρει τους υποδοχείς οπιοειδών και χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση υπερβολικών δόσεων οπιοειδών ναρκωτικών όπως η ηρωίνη και η μορφίνη.

Το πείραμα πέτυχε και τα ανάλγητα ποντίκια μπορούσαν πλέον να αισθανθούν πόνο, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Nature Communications.

Και όταν η ναλοξόνη χορηγήθηκε στη βρετανίδα ασθενή, η γυναίκα μπόρεσε να αισθανθεί το κάψιμο από μια δέσμη λέιζερ που έπεφτε στο χέρι της.

Εκτός όμως του ότι προσφέρει ελπίδα σε αυτούς τους ασθενείς, η μελέτη ίσως ανοίγει ταυτόχρονα το δρόμο για νέα αναλγητικά φάρμακα: η χορήγηση οπιοειδών μαζί με αναστολείς των καναλιών Nav 1.7 μπλόκαρε πλήρως το αίσθημα του πόνου σε κανονικά ποντίκια.

Ο Δρ Γουντ εμφανίζεται πάντως επιφυλακτικός για αυτή την υποψήφια αναλγητική θεραπεία, αφού η μακροχρόνια χορήγηση αναστολέων των καναλιών Nav 1.7 και οπιοειδών ενέχει τον κίνδυνο εθισμού και παρενεργειών.

Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ

Κανένας άλλος λαός δεν έχει γιορτάσει τα Χριστούγεννα τόσο πολύ όσο οι Άγγλοι!

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο βασιλιάς Αρθούρος διοργάνωσε το 521 στο York έναν φαντασμαγορικό εορτασμό, με την παρουσία γελωτοποιούς, χορευτές, μουσικούς κ.τ.λ.
Από τότε, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο της Κρομγουελιανής εποχής, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται ανελλιπώς στην Αγγλία, εδώ και περισσότερο από 1.000 χρόνια!!! Στην Αγγλία οι γιορτές εξακολουθούν να διατηρούν ένα ιδιαίτερο χρώμα που φτάνει μέχρι την υπερβολή: μπαρόκ στολισμοί, καμπάνες, κουδούνια, χορωδίες και κάλαντα στις γωνίες των δρόμων. Στο παρελθόν, τα κάλαντα (carols) τραγουδούσαν πλανόδιοι μουσικοί. Αργότερα κάθε χωριό είχε τις δικές του μπάντες με τραγουδιστές για κάλαντα (waits).
Σήμερα, ξεφυλλίζοντας κανείς μια τοπική εφημερίδα θα βρει δεκάδες από εκδηλώσεις με κάλαντα, όχι μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει κεντρικό ρόλο στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Η παράδοση έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη βασιλεία της βασίλισσας Victoria και του πρίγκηπα Albert , στα μέσα του 19ου αιώνα.
Ο πρίγκηπας Albert έφερε το έθιμο από την πατρίδα του, την Γερμανία. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα βλέπει κανείς το παραδοσιακό «kissing bough«.
Ένα από τα δημοφιλέστερα Xριστουγεννιάτικα δέντρα στη χώρα μπορεί να βρει κανείς στην καρδιά του Λονδίνου, κοντά στο άγαλμα του Λόρδου Νέλσονα στην Trafalgar Square , όπου στήνεται και στολίζεται ένα τεράστιο δέντρο.
Το δέντρο είναι δώρο της Νορβηγίας, παράδοση που έχει διατηρηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο βασιλιάς της χώρας είχε εξορισθεί στην Αγγλία κατά τη γερμανική κατοχή. Τότε οι Νορβηγοί ρίσκαραν για χρόνια τη ζωή τους προκειμένου ο βασιλιάς τους να γιορτάζει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα δίπλα στο δέντρο από τη Νορβηγία.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, η παράδοση συνεχίζεται ως τις μέρες μας.
Ένα ακόμα έθιμο της Αγγλίας είναι γνωστό ως Boxing Day και γιορτάζεται την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.
Μικρά στολισμένα κουτιά με φαγητό, γλυκά, μικροδωράκια ή νομίσματα προσφέρονται σε όποιον επισκεφθεί το σπίτι εκείνη την ημέρα.
O Άγιος Βασίλης είναι γνωστός ως Father Christmas . Τα παιδιά, αντί να του στέλνουν γράμματα για να του πουν τι δώρο θέλουν, τα πετάνε στο τζάκι και ο Father Christmas διαβάζει τον καπνό.

Στην Αγγλία ξεκίνησε και η παράδοση του κρεμάσματος της κάλτσας στις καπνοδόχους. Αυτό ξεκίνησε καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, κάποτε που ο Father Christmas κατέβαινε από καμινάδα του έπεσαν κατά λάθος μερικά χρυσά νομίσματα και βρέθηκαν μέσα σε μια κάλτσα που την είχαν απλώσει εκεί για να στεγνώσει!!!
Τα παιδιά δεν ανοίγουν τα δώρα τους μόλις ξυπνήσουν, αλλά περιμένουν μέχρι το απόγευμα των Χριστουγέννων.
Για τα φετινά Χριστούγεννα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ και να διαβάσετε σε ποιες πόλεις θα στηθούν αγορές, αλλά και το αναλυτικό τους πρόγραμμα!! 
ert.gr
Πότε να πείτε στα παιδιά την αλήθεια για τον Aϊ- Βασίλη;
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα μεγαλύτερα παιδάκια που είναι και περισσότερο υποψιασμένα έχουν την ίδια απορία και κάνουν στους γονείς τους ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη του αγαπημένου Άγιου όλων των παιδιών, που δεν είναι άλλος από τον Αϊ – Βασίλη.
Είναι όμως επιλογή σας να κρατήσετε τον μύθο ζωντανό μαζί με το παιδικό όνειρο ή να επιλέξετε να πείτε την αλήθεια και να «γκρεμίσετε» το όνειρο.
Πολλοί γονείς αισθάνονται αμηχανία στην σκέψη ότι θα έρθει η μέρα που το παιδί τους θέσει το δύσκολο ερώτημα για τον γλυκό παππούλη με την κόκκινη στολή που μοιράζει δώρα και χαμόγελα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Ακόμη κι αν επιλέξετε όμως να κρατήσετε το όνειρο ζωντανό όλο και κάποιο παιδάκι στην παιδική χαρά ή το σχολείο θα θορυβήσει το δικό σας και θα το γεμίσει δυσπιστία, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη ακόμη και απέναντι στους γονείς. Ποιο είναι το σωστό λοιπόν; Σε ποια ηλικία μπορούμε να αποκαλύψουμε τη αλήθεια στα παιδιά μας;
Από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, έχει βρεθεί ότι γύρω στην ηλικία των 8 ετών κατά μέσο όρο τα περισσότερα παιδιά καταλαβαίνουν την αλήθεια. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ τα παιδιά αντιδρούν ήπια στο νέο της μη ύπαρξης του Αϊ Βασίλη , οι γονείς στεναχωριούνται περισσότερο στην αποκάλυψη αυτή.
Το πότε τα παιδιά αντιλαμβάνονται την μη ύπαρξη του Αϊ Βασίλη σχετίζεται με το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών και την γνωσιακή τους ωρίμανση. Σταδιακά φαίνεται ότι υπάρχει μείωση των ποσοστών πίστης στις ηλικίες των 4 και 6 ετών κάτι που σχετίζεται και με την ωρίμανση που αναφέρεται σε θεωρίες.
Tα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν εντυπωσιάζονται με τις εκπληκτικές δυνατότητες του Αϊ Βασίλη, ούτε με τις μη λογικές απαντήσεις που δίνουν οι μεγάλοι στις ερωτήσεις τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!