Κυριακή 15 Μαρτίου 2015


Ο Bill Maris, στέλεχος και εκ των προέδρων του επενδυτικού κομματιού της Google υποστηρίζει με δηλώσεις του στο Bloomberg ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να ζουν στο μέλλον μέχρι τα 500 τους χρόνια.
H συγκεκριμένη δήλωση του 40αρη Maris, ο οποίος όμως δεν δείχνει πάνω από 19 χρονών, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως μία προφητική και όχι επιστημονική θέση.
Η εκτίμηση του Maris βασίζεται σε έρευνα του Γερμανού ιατρού Fritz Kahn (1888 – 1968), ο οποίος ήταν από τους πρώτους που αντιμετώπισαν το ανθρώπινο σώμα σαν μηχανή. Ο ίδιος στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι θα μπορέσει στο μέλλον ο άνθρωπος να ζήσει έως τα 500 έτη.
Σε άλλο επιστημονικό βιβλίο του Ray Kurzweil, που κυκλοφόρησε το 2005, προβλέπεται ότι μέχρι το 2045 οι άνθρωποι θα μπορούν να αλλάξουν την διάρκεια ζωής τους με την βοήθεια νανορομπότ και μηχανών. Η αιτία που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σ’ αυτή την εξέλιξη θα είναι η δραστική άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης και των μηχανών. Οι άνθρωποι στο μέλλον δεν θα είναι ικανοί να ελέγχουν τις μηχανές, η αλματώδη άνοδος των οποίων θα αφήσει σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη δραστηριότητα. Έτσι οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να “αλλάξουν” για να επιζήσουν από τον ανταγωνισμό με τις μηχανές.
Η γήρανση είναι μία μακρά και αργή διαδικασία με τον ανθρώπινο πληθυσμό να περνά σχεδόν τη μισή ζωή του γερνώντας. Το δέρμα σπάει, οι μύες συρρικνώνονται και οι άνθρωποι γίνονται πιο ευάλωτοι σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους άνω των 90 ετών έχουν κοινά χαρακτηριστικά στα γονίδιά τους.
Όμως δεν γερνούν το ίδιο όλα τα έμβια όντα. Το δέντρο “Λερναία Ύδρα” για παράδειγμα, μπορεί να ζήσει από 10 έως 1000 χρόνια, ενώ δύναται να φτάσει ακόμα και τα 1.400 χρόνια ζωής.
Τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους; “Το ιδεατό θα ήταν να μπορούσαμε να γερνάμε αργότερα”, αναφέρει στον Business Insider ο Michael Rose, καινοτόμος βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Aν σταματήσουμε να γερνάμε στα 40 ή 50 μας χρόνια, οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να ζούμε υγιείς και σε υψηλά στάνταρτ έως να φτάσουμε στην ηλικία που μπορεί ο καθένας (βιολογικά).
Για την ώρα οι περισσότεροι ερευνητές αμφιβάλουν αν θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να καταφέρει να ζήσει έως τα 500 του.
Αντίθετα με την “Λερναία Ύδρα”, τα φύκια ζουν έως οκτώ χρόνια. Αυτό ονομάζεται βιολογικό ταβάνι του κάθε οργανισμού, το οποίο είναι αδύνατο να ξεπεράσει το κάθε είδος.
Πιθανά οι άνθρωποι ήδη να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αυτό το ταβάνι και οι άνθρωποι που γεννιούνται σήμερα να μπορέσουν να ζήσουν έως τα 120 χρόνια, αναφέρει στον Business Insider ο Nir Barzilai, του ινστιτούτου Albert Einstein.
Ήδη ο μόνος γνωστός άνθρωπος που κατάφερε να περάσει τα 120 χρόνια είναι η Jeanne Calment, που έζησε έως τα 122 χρόνια.
“Δεν νομίζω ότι σαν είδος μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο” σημειώνει ο Barzilai.
Πηγή: newmoney.gr





Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες χωρίς βενζίνη ο σχέδιο της Storm Eindhoven είναι ο γύρος του πλανήτη με μια μοτοσικλέτα τροφοδοτούμενη αποκλειστικά από εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στην πορεία σχεδίασαν την πρώτη ηλεκτρική τουριστική μοτοσικλέτα.
Η έμπνευση για αυτό το τιτάνιο εγχείρημα δόθηκε με την ανακοίνωση του 80 Day Race, ενός αγώνα που ορίστηκε να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2016 και καλεί τις συμμετέχουσες ομάδες να οδηγήσουν 40.000 χιλιόμετρα γύρω από τον πλανήτη μας σε 80 μέρες χωρίς να κάψουν ούτε μια σταγόνα ορυκτών καυσίμων.
Ο χρονικός περιορισμός είναι προφανές από ποιόν Ιούλιο Βερν εμπνεύστηκε και φυσικά έρχεται να θεμελιώσει το νοητικό υπόβαθρο ενός αγώνα.
Μέχρι στιγμής η μόνη ομάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι αυτή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν και η οποία αποτελείται από 29 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Ονόμασαν την ομάδα τους STORM Eindhovenκαι σχεδίασαν από το μηδέν μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα για τουρισμό. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή που δείχνει έτοιμη για την αγορά.
Στην καρδιά της βρίσκονται 24 ηλεκτρικά στοιχεία, τα οποία στο σύνολό τους προσφέρουν στη μοτοσικλέτα συνολική ισχύ από 35kW (47hp) ως 70kW (94hp). Ο ηλεκτροκινητήρας του STORM Project διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο "έξυπνο" κιβώτιο δύο ταχυτήτων SmeshGear. Η μία σχέση είναι σχεδιασμένη να προσφέρει αυξημένη ροπή στις επιταχύνσεις, ενώ η δεύτερη είναι μακρύτερη για ξεκούραστο ταξίδι με σταθερό γκάζι στον ανοικτό δρόμο. Η αυτονομία της μοτοσικλέτας ανακοινώνεται μεταξύ 200 και 380 χιλιομέτρων ανάλογα τον τρόπο οδήγησης, νούμερα εξαιρετικά για τα σημερινά δεδομένα της ηλεκτρικής αγοράς.
Αυτή την αυτονομία η ομάδα STORM θα τη χρειαστεί, καθώς για να καλύψει τον στόχο της θα πρέπει να ταξιδεύει τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα ημερησίως.
Ένας τρόπος να το καταφέρει αυτό χωρίς στάσεις για φόρτιση είναι να έχει έτοιμα φορτισμένα έξτρα στοιχεία μπαταριών, γεγονός που εξηγεί και την προτίμηση σε μια 24άδα μικρών μπαταριών αντί για μια τεράστια.
Επιπλέον, αν αύριο η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας, η αντικατάστασή τους στη STORM θα είναι απλή υπόθεση. Ίσως αυτή η μοτοσικλέτα να είναι πολύ πιο κοντά σε μια λογική παραγωγής από όσο έχουν σκεφτεί και οι ίδιοι οι δημιουργοί της.
Πηγή mototriti.gr
Τον τίτλο του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στον τελικό που έγινε στο Φάιναλ Φορ της Σύρου.

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό του θεσμού ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την εκδίκησή του από τους Πειραιώτες 32 χρόνια μετά το χαμένο Κύπελλο του 1983.

Το μπλοκ ήταν το μεγάλο «όπλο» της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη, η οποία ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να πάρουν μόνο το δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1, αλλά στη συνέχεια έδειξαν κούραση και δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τη θέληση που έδειξαν οι «ασπρόμαυροι» να σηκώσουν την κούπα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε κατακτήσει τους δύο προηγούμενους τίτλους.

Τα σετ: 25-21, 26-28, 25-22, 25-22.

http://www.onsports.gr 








Ελληνικό «χρώμα» κατακλύζει από χτες την Αλκαλά ντε Ενάρες- στην αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης- στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της οποίας, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα». Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, στα εγκαίνια παρέστησαν η αναπληρωτής περιφερειακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κάρμεν Γκονθάλεθ, ο διευθυντής του Μουσείου Ενρίκε Μπακεδάνο, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία Φραγκίσκος Βέρρος και η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη- Γεωργακαράκου.
Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουλίου περιλαμβάνει 95 έργα τέχνης, 37 από τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης. Γλυπτά από μάρμαρο, τερακότα και χαλκό, ανάγλυφα, κεραμικά αγγεία και άλλα αντικείμενα κυρίως από την Αττική και τη Βοιωτία, αλλά και από τη νότια Ιταλία, την Ετρουρία και την ιβηρική χερσόνησο, που χρονολογούνται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. μ.Χ., θα έχουν την τιμητική τους για έξι περίπου μήνες στο μουσείο της Αλκαλά ντε Ενάρες. Μιας πόλη που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης, γνωστής ως η γενέτειρα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, αλλά και επειδή το ιστορικό της κέντρο έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1998.
Τον πλούτο της έκθεσης συμπληρώνουν αντίγραφα από τα πιο σημαντικά γλυπτά που προέρχονται από ισπανικά μουσεία, καθώς και φωτογραφίες, σχέδια κ.α. Σημειώνεται ότι κάποια από τα 37 έργα τέχνης με τα οποία συμμετέχει η χώρα μας δεν έχουν βγει ποτέ έξω από την Ελλάδα. Η έκθεση παρουσιάζει τον τρόπο που ο δυτικός πολιτισμός έχει αφομοιώσει τις αρχαίες παραστάσεις των γυμνών σωμάτων και πώς αυτά επηρέασαν τους δυτικούς κανόνες ομορφιάς και ασχήμιας.
news.gr

Νέα έρευνα αναγνωρίζει τη μοναξιά ως παράγοντα κινδύνου για την υγεία και τη μακροζωία για όλες τις ηλικίες. Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brigham Young υποστηρίζει ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν εξίσου μεγάλη απειλή για τη μακροζωία με την παχυσαρκία.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε πιο σοβαρά τις σχέσεις μας, ιδιαίτερα οι νεότεροι μια και η έρευνα έδειξε ότι ο συσχετισμός ανάμεσα στη μοναξιά και τον κίνδυνο θνησιμότητας είναι μεγαλύτερος στους νεότερους ενήλικες, κάτω των 65 ετών συγκριτικά με τους μεγαλύτερους.
Με δεδομένο ότι ζούμε στην εποχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που ζουν μόνοι τους στον πλανήτη οι ερευνητές προβλέπουν μια έκρηξη της μοναξιάς σε μέγεθος επιδημίας στο κοντινό μέλλον.
Προηγούμενες έρευνες των ίδιων ερευνητών είχαν συσχετίσει τον κίνδυνο από την μοναξιά με αυτόν του καπνίσματος 15 τσιγάρων την ημέρα ή του αλκοολισμού. Η νέα τους έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perspectives on Psychological Science θεωρεί ότι ο κίνδυνος της μοναξιάς για την υγεία ξεπερνά αυτόν της παχυσαρκίας.
Πηγή: vita.gr

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας ζήτησε την Παρασκευή να επιβληθούν βαριές ποινές, έως και 20ετούς κάθειρξης, σε 19 δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 8 εκατομμύρια… κρατικά αβγά το 2012 με τη συνεργασία «αμελών ή διεφθαρμένων» ανωτέρων τους.
Ως δράστες του αδικήματος αυτού, που προκάλεσε ζημία ύψους 8,9 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 350.000 ευρώ), κατηγορήθηκαν 19 υπάλληλοι του κρατικού δικτύου διανομής στην Αβάνα και απολύθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκράνμα», στο οποίο ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί.
«Η εισαγγελία ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές από 8 μέχρι 20 χρόνια» πρόσθεσε η εφημερίδα κάνοντας λόγο για την «ύπαρξη ενός εγκληματικού δικτύου».
Η έρευνα που έγινε για την υπόθεση αποκάλυψε «λογιστικά λάθη, παραλείψεις της διοίκησης (της υπηρεσίας), των τεχνικών και των διανομέων, παραβιάσεις στη διαδικασία πώλησης των αβγών και νόθευση εγγράφων», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο Λουίς Ρομπέρτο Μπαρσάγκα, ο οικονομικός διευθυντής της Επαρχιακής Εταιρείας Εμπορίου, και η αναπληρώτριά του Μαρία Ρέγκλα Πις.
Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ξεκίνησε το 2009 μια εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς, ενός φαινομένου που το χαρακτήρισε «πραγματικό καρκίνωμα» για τη χώρα.
Ο κουβανικός Τύπος, που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Αρχών, αναφέρεται περιστασιακά σε δικαστικές διαδικασίες σε βάρος Κουβανών δημοσίων λειτουργών και ξένων επιχειρηματιών που καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης για διαφθορά.






Οι καρδιαγγειακές παθήσεις πλήττουν 1 στους 3 ενήλικες και αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.
Τα αίτια αυτού του φαινομένου “κρύβονται” ακόμα και στις πιο απλές καθημερινές μας συνήθειες.
Δείτε τι κάνετε και επιδεινώνετε την καρδιακή σας υγεία, ώστε να ξέρετε με ποιον τρόπο θα την βελτιώσετε:
Καναπές και TV
Είναι η αγαπημένη και πολύωρη “αμαρτία” των περισσοτέρων ανθρώπων. Η καθιστική ζωή γενικότερα αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ωστόσο, το να ασκείστε τακτικά, αν και είναι πολύ βασικό, δεν είναι αρκετό για να αποφύγετε καρδιακά προβλήματα. Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και άτομα που είναι σχετικά δραστήρια, έχουν αυξημένη πιθανότητα καρδιακών προβλημάτων αν περνούν πολλές ώρες στον καναπέ στην TV, συνήθως τρώγοντας και κάποιο σνακ. Συνιστάται, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, να σηκώνεστε συχνά από τη θέση σας και να περπατάτε λίγο προτού ξανακαθίσετε.
Ροχαλητό
Πέρα από ενόχληση για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους στον ύπνο, το ροχαλητό μπορεί να υποκρύπτει πιο σοβαρό πρόβλημα: την αποφρακτική υπνική άπνοια. Είναι μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή διακόπτεται στιγμιαία και επαναλαμβανόμενα εν μέσω του ύπνου και προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Καθάρισμα δοντιών
Δεν έχει προσδιοριστεί επιστημονικά η ακριβής σύνδεση των δύο, αλλά η υγιεινή των δοντιών συνδέεται με την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν δεν πλένετε καλά τα δόντια σας, τότε δημιουργείται σταδιακά πλάκα και ουλίτιδα, οι οποίες αυξάνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό γενικότερα. Η φλεγμονή με τη σειρά της, αυξάνει την αρτηριοσκλήρυνση και οδηγεί σε καρδιακές προσβολές.
Αλκοόλ
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μικρή και ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί επιστημονικά με την υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα λίπους στο αίμα και την καρδιακή νόσο. Σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να πίνετε πάνω από δύο ποτά την ημέρα, αν είστε άντρας, ή ένα, αν είστε γυναίκα.
Δεν κάνετε εξετάσεις
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τακτικά εξετάσεις και δεν μετρούν την πίεσή τους, κυρίως επειδή, όπως ισχυρίζονται, “δεν έχουν τον χρόνο”. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση, η παχυσαρκία και το εγκεφαλικό επεισόδιο συνδέονται μεταξύ τους και όλα ξεκινούν από τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Κάντε τακτικά εξετάσεις για να ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε.
Κάπνισμα
Αυτό είναι σίγουρα κάτι που περιμένατε να δείτε σε αυτήν τη λίστα. Εκτός από το προφανές πρόβλημα που δημιουργεί στο αναπνευστικό σύστημα και τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα που εγκυμονεί, το κάπνισμα αυξάνει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, κάτι που επηρεάζει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί σε εμφράγματα.
Αγνοείτε τα πρώτα σημάδια του προβλήματος
Αν ξαφνικά τον τελευταίο καιρό κουράζεστε περισσότερο από το συνηθισμένο όταν κάνετε απλές δραστηριότητες, όπως το ανεβείτε τις σκάλες ή να ποτίσετε τα λουλούδια, τότε μην το αγνοήσετε. Μην υποθέτετε ότι “δεν τρέχει τίποτα” και πως “θα περάσει”. Είναι σώφρον για τέτοιες απότομες αλλαγές στην φυσική σας κατάσταση να ενημερώνετε τον γιατρό σας.
Πηγή: onmed.gr
Ένα «σχεδόν πρωτόγονο» σφουγγάρι ηλικίας 600 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε στη νότια Κίνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σφουγγάρι αυτό –που είναι το πιο πρωτόγονο είδος ζώου στη Γη- είναι το πιο παλιό που έχει βρεθεί ποτέ.

Η ανακάλυψη αυτή ωθεί ακόμη πιο πίσω την έναρξη της εξέλιξης των πολυκύτταρων οργανισμών, πριν από την Κάμβρια έκρηξη πριν από 541 εκατ. χρόνια.

Τα σφουγγάρια είναι πολυκύτταροι οργανισμοί, που καλύπτονται με πόρους και κανάλια τα οποία επιτρέπουν την κυκλοφορία του νερού ανάμεσά τους.

Οι επιστήμονες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γη.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κυμαίνονται από 700 εκατ. χρόνια πριν μέχρι την Κάμβρια περίοδο, η οποία χρονολογείται στα 541 με 485 εκατ. χρόνια πριν.



Πηγή: newsbeast.gr

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι στις μέρες μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι μυοσκελετικοί πόνοι συνήθως οφείλονται στην πολύπλοκη καθημερινότητα, το άγχος και τα προβλήματα. Ειδικά η ανασφάλεια, εργασιακή και οικονομική που κυριαρχεί, έχει επιδεινώσει τη νόσο ακόμα και σε νέους ανθρώπους, που αναζητούν λύσεις και θεραπεία καταφεύγοντας σε εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές.
Οι πόνοι αυτοί, οι οποίοι σύμφωνα με την ιατρική οφείλονται συνήθως σε ρευματικές, νευροπαθητικές ή μυοσκελετικέε παθήσεις, ενισχύονται σε περιόδους έντονου άγχους, επηρεάζοντας την καθημερινότητα δημιουργώντας εικόνα πραγματικής ασθένειας στον πάσχοντα.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους, συνήθως υποφέρουν από αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, χρόνια οστεοαρθρίτιδα, νευραλγίες κ.α.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πόνοι που ξεκινούν εξωτερικά, από το δέρμα και τα όργανα του σώματος, όταν φθάσουν στον εγκέφαλο, εκείνος θα αντιδράσει, άλλες φορές με μείωση των πόνων αυτών και άλλες φορές μεταφέροντας την ένταση του πόνου και σε άλλες περιοχές του σώματος, με συνέπεια το άγχος, το θυμό, τη θλίψη κλπ. Τα άτομα που υποφέρουν από συχνούς ή χρόνιους πόνους, σύμφωνα με μελέτες αδυνατούν να ελέγξουν το άγχος τους, με συνέπεια να καταφεύγουν σε αναλγητικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία και εκείνα με τη σειρά τους δημιουργούν ανεπιθύμητες συνέπειες λόγω συχνής χρήσης.
Οι ασθενείς που υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους διαρκώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με έρευνες, 8 στους 10 ανθρώπους θα έχουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους πρόβλημα με τη μέση τους. Ο ασθενής παραπονείται για χρόνιο πόνο με δυσκαμψία, που περιλαμβάνει όλο το σώμα, αλλά κυρίως τον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τα ισχία στις περισσότερες περιπτώσεις. Συχνά, υπάρχει πλήρης αδυναμία του ασθενούς να εκτελέσει απλά καθημερινά καθήκοντα.
Πριν βεβαίως γίνει η διάγνωση από τον γιατρό σας ότι απλά υποφέρετε από μυοσκελετικά προβλήματα, καλό θα είναι να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιου άλλου νοσήματος, που προκαλεί τον πόνο.
Τέλος, παρά τον επώδυνο χαρακτήρα των συμπτωμάτων και τη χρονιότητα των μυοσκελετικών πόνων, αυτοί δεν αποτελούν κάποιο θανατηφόρο ή εξελισσόμενο νόσημα, με τη συνήθη θεραπεία τους να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό φαρμάκων που ανακουφίζουν αρκετά τον πάσχοντα.

 
 

Το Shazam θα αναγνωρίζει και αντικείμενα!

  • (0)
  • (0)
Κοιτάζετε ένα έργο τέχνης και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι΄ αυτό; Σύντομα θα μπορείτε να το… «Shazam».

Το Shazam, η διάσημη εφαρμογή που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί χρήστες και δημιουργήθηκε με σκοπό να αναγνωρίζει τραγούδια μέσα από ελάχιστα δευτερόλεπτα μουσικής, πρόκειται να προσθέσει και δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων, όπως φαγητό, πίνακες ζωγραφικής και βιβλία.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο και βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή αυτή έχει ήδη συγκεντρώσει 30 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει το νέο της εγχείρημα.

«Το Shazam χρησιμοποιείται ήδη ως ρήμα» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας μιλώντας στο Reuters στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. «Θέλουμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ο χρήστης με το Shazam. Το γνωστό σε όλους μπλε κουμπί θα παραμείνει στη home screen, όμως θα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα».

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία, ωστόσο μία πιθανότητα είναι ότι θα μπορούσε να λειτουργεί με βάση bar codes, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline.

Πηγή: techit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!