Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Έχετε  iPhone; Τότε είστε πλούσιος!
Τα τελευταία χρόνια τα iPhone είναι παντού! Αν δεν έχετε εσείς ένα iPhone ή ένα iPad, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ο φίλος σας, ο συνάδελφός σας, κάποιος γνωστός σας.
Το iPhone αποτελεί ισχυρό σημάδι πλούτου. Μάλιστα σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ είναι και το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι ο κάτοχος του ανήκει στην ανώτερη εισοδηματική κατηγορία.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει έρευνα του National Bureau of Economic Research που εκπόνησαν οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Marianne Bertrand και Emir Kamenica. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες επιστημονικές έρευνες υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και σημεία προσοχής σχετικά με τα συμπεράσματα. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι βρήκαν πως η κατοχή ενός iPhone τους έδινε πιθανότητα 69% να μαντέψουν σωστά το αν ο ιδιοκτήτης του άνηκε στην κατηγορία «υψηλού εισοδήματος», δηλαδή σε νοικοκυριό που βρίσκεται εισοδηματικά στο ανώτερο 25%.

iphonex.jpg
Η μελέτη χρησιμοποιεί στοιχεία από την Mediamark Research Intelligence σε δείγμα 6.394 ατόμων. Τα στοιχεία προέρχονται από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται κάθε δύο χρόνια καθώς και στοιχεία από προσωπικές συνεντεύξεις. «Ξέροντας το αν κάποιος είχε iPad το 2016 μας επιτρέπει να μαντέψουμε σωστά το αν αυτό το άτομο βρίσκεται στο κορυφαίο 25% περίπου το 69% των φορών», αναφέρουν οι μελετητές.
Η έρευνα αναφέρει πως και η κατοχή ενός κινητού Android αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με το iPhone. «Ανάμεσα σε όλες τις χρονιές για τις οποίες έχουμε στοιχεία δεν υπήρξε καμία άλλη μάρκα που να δείχνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον πλούτο όσο το iPhone το 2016», σημειώνουν.
Η συσχέτιση του iPhone με το υψηλό εισόδημα είναι καινούργια τάση, δεδομένου ότι το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις το 2007. Βέβαια, πάντα υπήρχαν προϊόντα που έδειχναν το εισόδημα κάποιου. Για παράδειγμα το 1992 αν κάποιος είχε αυτόματο πλυντήριο πιάτων μάλλον άνηκε στο ανώτερο 25%, το ίδιο ίσχυε και το 2004 για κάποιον που είχε αναπτήρα ο οποίος δεν ήταν BIC.
Αυτός ο καλλιτέχνης κάνει τα πιο περίεργα τατουάζ
Έναν ανορθόδοξο και ιδιαίτερο τρόπο να κάνει γνωστή την τέχνη του, έχει επιλέξει ένας tattoo artist που δεν κάνει συνηθισμένα τατουάζ στους πελάτες του.
Με το ψευδώνυμο Maison Hefner, ο 23χρονος από το Μόναχο κάνει τατουάζ σε ανθρώπους με μότο και αποφθέγματα που τον εμπνέουν, χωρίς να τους λέει εκ των προτέρων τι σκοπεύει να κάνει.
Το project του Richthofen, My Words, Your Body (Οι Λέξεις μου, το Σώμα σου), ξεκίνησε το 2017, αν και δούλευε ως κανονικός tattoo artist για ενάμιση χρόνο πριν από αυτό. Τώρα, έχει ως έδρα το Λονδίνο, όπου ετοιμάζεται να ολοκληρώνει τις σπουδές του στο design, στη σχολή Καλών Τεχνών Central Saint Martins.

My-words-your-body-Maison-Hefner-ti-lascia-il-segno-Collater.al-21-300x220.jpg


People-allow-this-tattoo-artist-to-write-whatever-they-want-on-their-bodies-5b3622f24dbf6__700.jpg

People-allow-this-tattoo-artist-to-write-whatever-they-want-on-their-bodies-5b3622f45b642__700.jpg


People-allow-this-tattoo-artist-to-write-whatever-they-want-on-their-bodies-5b3622dc5ab42__700.jpg


People-allow-this-tattoo-artist-to-write-whatever-they-want-on-their-bodies-5b3622e65fe6d__700.jpg


Στις οικονομικές συνέπειες της συμφωνίας του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Γιουβέντους, αναφέρεται με άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, ο Πορτογάλος άσσος της μπάλας μπορεί να επωφεληθεί της ιταλικής ευνοϊκής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ότι για τους ζάμπλουτους πολίτες που επιλέγουν ως τόπο κατοικίας τους την Ιταλία, η ανώτατη φορολογική κλίμακα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ το χρόνο.
Η La Repubblica εξηγεί ότι οι απολαβές από την Γιουβέντους, θα υπάγονται στην ίδια φορολόγηση όλων των άλλων πολιτών, αλλά η «συμφέρουσα» νομοθεσία θα αφορά τον μεγάλο αριθμό διαφημίσεων και προϊόντων που ο παίκτης έχει συνδέσει με το όνομά του.
Η ευνοϊκή αυτή διάταξη έχει διάρκεια 15 ετών και προβλέπει ότι και οι συγγενείς του εκατομμυριούχου που αποφασίζει να μεταφερθεί στην Ιταλία, θα πληρώνουν το πολύ 25.000 ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο που ενδέχεται να έπεισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μετακομίσει στο Τορίνο και να δεχθεί την πρόταση του Αντρέα Ανιέλλι.

Την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο έχει δρομολογήσει η Αθήνα ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων, ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ, και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας εις βάρος της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία της Αθήνας δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», αλλά έρχεται ως απάντηση μετά από μια σειρά από συντονισμένες κινήσεις προσπάθειας επέκτασης της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα. Διπλωματικές πηγές εντάσσουν σε αυτές τη δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων, όπως η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση. Η αντίδραση της Αθήνας αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα μήνυμα προς τη Μόσχα και για όλες αυτές τις δραστηριότητες.
Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα, όπως διαχρονικά έπραττε, εξακολουθεί να επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία, να προωθεί τη φιλία των δύο λαών, τη συνεργασία των κυβερνήσεών τους και την φορέων της κοινωνίας των πολιτών εκατέρωθεν. Ωστόσο, όπως έλεγαν, αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στη βάση της ισοτιμίας και με προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία των δύο χωρών μας.
Τονίζουν ακόμη ότι η Αθήνα ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτική στον τρόπο διαχείρισης των ελληνορωσικών σχέσεων, φέρνοντας το παράδειγμα της υπόθεσης Σκριπάλ. Τότε, η Ελλάδα απέφυγε να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων δυτικών κρατών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες, κάτι που είχε χαιρετιστεί από τη ρωσική πολιτική ηγεσία. Επίσης, κατά τις ίδιες διπλωματικές πηγές, παρά την προσπάθεια της Αθήνας να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα σε ένα καλό επίπεδο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφοροι «μηχανισμοί» που συνδέονται με τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα προσπαθούν να αναμειχθούν στα εσωτερικά της χώρας.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόσθεταν ότι δια της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Ορός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος. Ακόμη, κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου. Επί τούτου, αναφέρεται ως παράδειγμα η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.
Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση της Αθήνας συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας πως, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις Ρώσοι πολίτες προκάλεσαν πλήγματα στις –γενικά– καλές ελληνορωσικές σχέσεις, οποιεσδήποτε «απαντητικές» αντιδράσεις εκ μέρους της ρωσικής πλευράς θα είναι «στείρες» και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποτροπή. Κατέληγαν, μάλιστα, λέγοντας ότι κανένα μέλος των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδας στη Ρωσία δεν έχει κινηθεί εκτός των πλαισίων των καθηκόντων του. Αντιθέτως, όλοι ανεξαιρέτως ασκούν τα καθήκοντά τους αυστηρά στο πλαίσιο της αποστολής τους στη Ρωσία.

Η Γαλλία επέστρεψε σε τελικό Μουντιάλ ύστερα από 12 χρόνια και την Κυριακή 15 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στη Μόσχα το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της, απέναντι στη νικήτρια του αυριανού ημιτελικού Αγγλία-Κροατία. Οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη με 1-0 του Βελγίου, χάρις στην κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό και έγιναν οι πρώτοι φιναλίστ στη διοργάνωση.
Ο αγώνας ήταν αναμενόμενα έντονος, με πολύ τρέξιμο και πάθος από το πρώτο σφύριγμα του Κούνια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δικό τους το πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο έχασαν ευκαιρίες με το διαγώνιο σουτ του Αζάρ στο 15΄ (μόλις άουτ) και το 19΄ (απέκρουσε ο Βαράν), ενώ στο 22΄ ο προωθημένος Αλντερβάιρελντ ανάγκασε τον Λορίς σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στη δεξιά γωνία του, στο σουτ που επιχείρησε.
Από εκεί και ύστερα όμως οι «μπλε» ανέβασαν στροφές, ο Ζιρού έγινε αποδέκτης στις πάσες των Ουμτιτί στο 23΄, Παβάρ στο 31΄ και Εμπαπέ στο 34΄, αστοχώντας αντίστοιχα στο σουτ, την κεφαλιά και ξανά στο σουτ που επιχείρησε, σε κάθε μία από τις τελικές προσπάθειές του. Οι Γάλλοι είχαν άλλοι μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 39΄ ο Εμπαπέ έβγαλε την κάθετη στον Παβάρ, εκείνος σούταρε και ο Κουρτουά απέκρουσε υπέροχα σε κόρνερ.
Οι παίκτες του Ντεσάμπ ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και είδαν την προσπάθειά τους να ανταμείβεται μόλις στο 51ο λεπτό: ο Γκριζμάν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ουμτιτί πήγε με δύναμη στο άλμα στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον ψηλότερό του Φελαϊνί και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στο 27ο γκολ του Μουντιάλ 2018 που σημειώθηκε από αμυντικό.
Το Βέλγιο σάστισε, αλλά όταν συνήλθε πήρε την κατοχή της μπάλας και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Φελαϊνί στο 65΄, που ήταν ελάχιστα άστοχη. Ο Μαρτίνεθ έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του περνώντας Μέρτενς και Καράσκο, όμως οι καλά οργανωμένοι Γάλλοι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, με τον Λορίς πάντως να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο μακρινό σουτ του Βίτσελ στο 81΄, στην τελευταία ευκαιρία των Βέλγων να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87΄ Καντέ, 90΄+3 Εμπαπέ – 64΄ Ε. Αζάρ, 71΄ Αλντερβάιρελντ, 90΄+4 Βερτόνγκεν
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86΄ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85΄ Νζονζί)
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (80΄ Καράσκο), Ντεμπελέ (60΄ Μέρτενς), Τσαντλί (90΄+1 Μπατσουαγί), Ντε Μπράιν, Ε. Αζάρ, Λουκάκου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!