Τρίτη 9 Απριλίου 2019

xumos-marouli-aggouri

Έχουμε συνηθίσει να πίνουμε πορτοκαλάδες, ίσως και λεμονάδες. Μήπως, όμως, πρέπει να στραφούμε σε πιο πράσινους χυμούς;

Μαρούλι
Όσο παράξενος κι αν σας φαίνεται ο χυμός ενός μαρουλιού, σκεφτείτε ότι είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, καταπολεμώντας την αναιμία και αυξάνοντας την ενέργεια του οργανισμού. Προτιμήστε το βιολογικό και δοκιμάστε να το χτυπήσετε στο μπλέντερ.
Αγγούρι
Το αγγούρι όχι μόνο είναι ενυδατικό και αναζωογονητικό, αλλά αποτελεί και φυσικό διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να χάσουν τα υγρά που τους βαραίνουν.
Χυμός λαχανίδας
​Βάλτε λίγο κατσαρό λάχανο στον αποχυμωτή σας και προσθέστε το στο χυμό σας. Το θαυματουργό αυτό λαχανικό είναι γεμάτο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες στμβάλλουν στην απελευθέρωση ενέργειας από άλλα θρεπτικά συστατικά.
Χυμός σέλινου
Ο χυμός σέλινου είναι ιδανικός για μετά το γυμναστήριο. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί σημαντική πηγή φυσικού, οργανικού νατρίου, το οποίο αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες που χάνετε όταν ιδρώνετε.

Στον τελικό της φετινής Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ στις 18 Μαΐου, θα εμφανιστεί η Μαντόνα.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Independent, επικαλούμενη την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μαντόνα θα ερμηνεύσει δύο κομμάτια: μία παλιά της επιτυχία και ένα νέο, τραγούδι της.
Η εμφάνιση της τραγουδίστριας στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού θα κοστίσει σύμφωνα με την εφημερίδα ένα εκατ. δολάρια, τον οποίο, όπως λέει, θα πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Σιλβάν Άνταμς ο οποίος μένει μόνιμα στο Τελ Αβίβ.
Το Ισραήλ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού καθώς στην περσινή διοργάνωση η Netta, με το τραγούδι «Toy» κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελένη Φουρέιρα που διαγωνίστηκε για την Κύπρο

Από όλες τις σειρές που μπορεί να κατεβάσει κανείς πειρατικά, το Game of Thrones είναι εκείνο που φέρνει το περισσότερο malware στον υπολογιστή σας.
 
Καθώς όλοι αναμένουν να ξεκινήσει η τελευταία σεζόν του Game of Thrones, μίας από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, στο Διαδίκτυο είναι τεράστιος ο αριθμός εκείνων που προσπαθούν να κατεβάσουν την εν λόγω σειρά πειρατικά. Εννοείται ότι η πρακτική αυτή ενέχει μέσα της μια σειρά από κινδύνους, τους οποίους οφείλει να γνωρίζει όποιος την επιλέγει για να παρακολουθήσει με μη νόμιμο τρόπο την προσπάθεια διεκδίκησης του θρόνου στο Westeros.
 
H Kaspersky, η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού κατά των διαδικτυακών απειλών, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τα torrents από τα οποία επιλέγουν να κατεβάσουν οι χρήστες του Διαδικτύου τις υπόλοιπες εφτά σεζόν του Game of Thrones. Στην κατάταξη των σειρών με το μεγαλύτερο αριθμό malware στο Διαδίκτυο, το Game of Thrones κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση, κάτι που από πολλούς αναλυτές θεωρείται αναμενόμενο.
 
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να προβάλλεται η τελευταία και πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της σειράς, η οποία θα δείχνει και την τελική έκβαση της ιστορίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις γίνει αυτή διαθέσιμη στα πειρατικά δίκτυα, ο αριθμός του malware που θα τη συνοδεύει αναμένεται να εκτοξευθεί. Εκτός από το Game of Thrones, η Kaspersky έχει εντοπίσει πολλούς κινδύνους τόσο στη σειρά Arrow όσο και στο Walking Dead, οι οποίες θεωρούνται αρκετά δημοφιλείς για το κοινό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα πέμπτο του malware που συνδέεται με το Game of Thrones βρίσκεται εγκατεστημένο σε ψεύτικα επεισόδια της σειράς, τα οποία συχνά-πυκνά κατεβάζουν από αμέλεια οι φίλοι της σειράς. Τα περισσότερα κακόβουλα αρχεία τα βρίσκει κανείς στο πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο της κάθε σεζόν του Game of Thrones, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές της Kaspersky.
 
Πηγή: Pestaola

Κανείς δεν μπορούσε να περιμένει τις σκηνές που θα εκτυλίσσονταν την ώρα τέλεσης ενός γάμου στην Κίνα.
Η πρώην σύντροφος του γαμπρού εισέβαλε απρόσκλητη στον χώρο και ντυμένη με το νυφικό της, τον παρακαλούσε τα γόνατα να γυρίσει σε εκείνη.

Η γυναίκα κατάφερε εν μέρει να προκαλέσει την ματαίωση της τελετής, με την κανονική νύφη να επιλέγει την λύση της φυγής, ενώ οι συγγενείς της άρχισαν να βρίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον της πρώην συντρόφου του γαμπρού, η οποία έμεινε μόνη της να κλαίει γοερά στο κέντρο της αίθουσας, ενώ ο γαμπρός επέλεξε να τρέξει πίσω από την εκνευρισμένη νύφη.
Δέκα εφευρέσεις που δεν απέφεραν τίποτα στους δημιουργούς τους άλλα έγιναν παγκοσμίως γνωστές 
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή πατέντα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να καρπωθεί κάποιος τα οφέλη της εφεύρεσής του
Στον κατάλογο που ακολουθεί παρουσιάζουμε 10 εφευρέτες, οι οποίοι για διαφόρους λόγους (προσωπικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς) δεν έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πράγματα που χρησιμοποιούμε ευρέως σήμερα κι έτσι κάποιοι τρίτοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση για να πλουτίσουν από τους κόπους και τις θυσίες τους.
10) Τζον Γουόκερ – Τα σπίρτα
Αποτέλεσμα εικόνας για Τζον Γουόκερ – Τα σπίρτα
Μπορεί ο άνθρωπος να χρησιμοποιούσε τη φωτιά από τα αρχαία χρόνια, αλλά τα σπίρτα, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, ανακαλύφθηκαν μόλις το 1827 από τον άγγλο χημικό Τζον Γουόκερ. Ο Γουόκερ δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εφεύρεσή του και δεν την κατοχύρωσε. Αργότερα, άφησε την επιχείρησή του στον συμπατριώτη του εφευρέτη και πολιτικό Άιζαακ Χόλντεν, που εκμεταλλεύτηκε την εφεύρεσή του. Ο Γουόκερ πέθανε το 1859 και αναγνωρίστηκε μεταθανάτια ως ο εφευρέτης των σπίρτων, μόλις βρέθηκαν τα λογιστικά βιβλία του.
9) Μπέντζαμιν Μπράντλεϊ – Η ατμοκίνητη μηχανή για τα πολεμικά πλοία
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπέντζαμιν Μπράντλεϊ – Η ατμοκίνητη μηχανή για τα πολεμικά πλοία
Ο Μπέντζαμιν Μπράντλεϊ γεννήθηκε δούλος. Μορφώθηκε από τα παιδιά του κυρίου του και ασχολήθηκε με τα μαθηματικά. Γύρω στο 1830 ήταν ένας αναγνωρισμένος μηχανικός και δούλευε στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Πληρωνόταν, όμως, μόνο πέντε δολάρια το μήνα, καθώς το υπόλοιπο του μισθού του πήγαινε στον κύριό του. Ο Μπράντλεϊ με την εξοικονόμηση χρημάτων κατασκεύασε μία ατμομηχανή, η οποία βρήκε τη χρήση της στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Το μόνο που κατάφερε από την εφεύρεσή του ήταν να εξαγοράσει την ελευθερία του.
8) Ρον Κλάιν – Η μαγνητική ταινία της πιστωτικής κάρτας
Αποτέλεσμα εικόνας για Ρον Κλάιν – Η μαγνητική ταινία της πιστωτικής κάρτας
Παλαιότερα, προτού χρεώσουν μία πιστωτική κάρτα, οι πωλητές έπρεπε να συμβουλευτούν ένα μακρύ κατάλογο με διάφορες πληροφορίες για την πιστωτική κάρτα του πελάτη. Ο αμερικανός μηχανολόγος Ρον Κλάιν είδε το εμπόδιο και προσπάθησε να το διορθώσει με τη μαγνητοταινία, που χρησιμοποιούνταν στη μουσική βιομηχανία. Ανακάλυψε μία μέθοδο που κωδικοποιεί απλές πληροφορίες, όπως τον αριθμό του λογαριασμού, μέσα από μία μαγνητική ταινία, η οποία ενσωματώθηκε στο πίσω μέρος της κάρτας. Ο Κλάιν δεν έβγαλε λεφτά από αυτή του την ανακάλυψη, αλλά δημιούργησε μία αξιοσέβαστη περιουσία από άλλες εφευρέσεις του.
7) Μπέντζαμιν Μοντγκόμερι – Η ατμοκίνητη προπέλα
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπέντζαμιν Μοντγκόμερι – Η ατμοκίνητη προπέλα
Ο Μπεν Μοντγκόμερι (1819-1877) γεννήθηκε σκλάβος στη Βιρτζίνια και πουλήθηκε στον Τζόζεφ Ντέιβις, που διατηρούσε φυτεία στο Μισισιπή. Ο νεαρός αφροαμερικανός, που έκανε διαδρομές στον ποταμό Μισισιπή με τα πλοία του κυρίου του, διαπίστωσε ότι τα πλοία δυσκολεύονταν να διαπλεύσουν το μεγάλο ποτάμι, λόγω του διαφορετικού βάθους του. Έτσι, εμπνεύστηκε την ατμοκίνητη προπέλα, με την οποία τα πλοία μπορούσαν να πλεύσουν με ασφάλεια και στα αβαθή νερά. Επειδή ήταν σκλάβος δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει την εφεύρεσή του, κατόρθωσε όμως να εξαγοράσει την ελευθερία του.
6) Μιχαήλ Καλάσνικοφ – Το ΑΚ-47
Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχαήλ Καλάσνικοφ – Το ΑΚ-47
Το ΑΚ-47 ή Καλάσνικοφ είναι το πιο δημοφιλές αυτόματο όπλο του πλανήτη. Το χρησιμοποιούν από στρατιώτες και αντάρτες έως τρομοκράτες κι έμποροι ναρκωτικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπολογίζεται ότι σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια ΑΚ-47 βρίσκονται σε χρήση. Το κατασκεύασε το 1947 ο σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ (1919-2013), με σκοπό να προσφέρει στην πατρίδα του, τη Σοβιετική Ένωση, ένα φτηνό και αποτελεσματικό όπλο. Επειδή εργαζόταν σε κρατική υπηρεσία της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης δεν έλαβε καμία πρόσθετη αμοιβή, ούτε κατοχύρωσε την εφεύρεσή του. Λίγους μήνες πριν από το θάνατό του το 2013 έγραψε ένα γράμμα προς τη Ρωσική Εκκλησία, ζητώντας συγγνώμη για τους τόσους θανάτους που προκάλεσε η ανακάλυψή του.
5) Τζορτζ Κραμ – Τα πατατάκια
Αποτέλεσμα εικόνας για Τζορτζ Κραμ – Τα πατατάκια
Τα πατατάκια (chips) ανακαλύφθηκαν από την ιδιοτροπία ενός πελάτη εστιατορίου. Το 1853 ο Τζορτζ Κραμ (1824-1914) εργαζόταν ως σεφ στο ξενοδοχείο «Moon's Lake House», που βρισκόταν πλησίον της λίμνης Σαρατόγκα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Κάποια ημέρα σέρβιρε ένα πιάτο με τηγανητές πατάτεςσ' ένα πελάτη, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι ήταν χοντροκομμένες και μαλακές. Ο Κραμ, ψάχνοντας τρόπο να τον ικανοποιήσει, έκοψε τις πατάτες όσο λεπτές γινόταν, δημιουργώντας αυτό που ονόμασε αργότερα Σαρατόγκα Τσιπς (Saratoga Chips). Το νέο έδεσμα όχι μόνο ενθουσίασε τον δύστροπο πελάτη, αλλά στην πορεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα ο Κραμ ν' ανοίξει δικό του εστιατόριο. Δεν κατοχύρωσε, όμως, την ανακάλυψή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την εκμεταλλευτεί εμπορικά.
4) Κρίστοφερ Κόκερελ – Το Χόβερκραφτ
Αποτέλεσμα εικόνας για Κρίστοφερ Κόκερελ – Το Χόβερκραφτ
Ένα πρόβλημα που βασάνιζε τον ναυπηγό Κρίστοφερ Κόκερελ ήταν η κατασκευή ενός πλοίου που θα κινούνταν πάνω από το νερό και θα μπορούσε να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα, αφού θα υπερνικούσε την αντίσταση του νερού. Ύστερα από χρόνια δοκιμών κατασκεύασε ένα πρωτότυπο, το ονόμασε χόβερκραφτ κι έλαβε την πολυπόθητη πατέντα. Δεν μπόρεσε, όμως, να το αξιοποιήσει εμπορικά και σκέφτηκε να προσεγγίσει την αγγλική κυβέρνηση και να πουλήσει την ιδέα του για στρατιωτικούς σκοπούς. Η αγγλική κυβέρνηση, όμως, θεώρησε το χόβερκραφτ στρατιωτικό μυστικό, με αποτέλεσμα ο Κόκερελ να μην μπορεί δημόσια να λάβει κανένα ποσό. Έπειτα από πολλά χρόνια δοκιμών κατασκευάστηκε το πρώτο χόβερκραφτ, το οποίο καθελκύστηκε στις 11 Ιουνίου του 1959. Ο Κόκερελ, τελικά, δεν έλαβε την παραμικρή αμοιβή για την εφεύρεσή του, για την οποία αφιέρωσε πολύ χρόνο και χρήμα. Σε αντιστάθμισμα έλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από αγγλικό πανεπιστήμιο και χρίστηκε σερ.
3) Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ – Το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ – Το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή
Ο αμερικανός μηχανικός Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ (1925-2013) δημιούργησε το «ποντίκι» το 1968, προκειμένου να μπορεί να διαχειρίζεται τον υπολογιστή του. Όμως, θεώρησε ότι δεν ανακάλυψε κάτι σπουδαίο και δεν προχώρησε σε κατοχύρωση της εφεύρεσής του, όπως έπραξε με άλλες 20 πατέντες, όπως το υπερκείμενο, τα παράθυρα, τη διαμοιρασμένη οθόνη και τη βιντεοδιάσκεψη. Η εταιρεία που δούλευε, η SRI, κατοχύρωσε το ποντίκι και αργότερα πούλησε την άδεια στην Apple, αντί 40.000 δολαρίων. Ο Ένγκελμπαρτ δεν εισέπραξε από την ανακάλυψή του ούτε ένα σεντ.
2) Χάρβεϊ Μπολ – Το Σμάιλι
Αποτέλεσμα εικόνας για 2) Χάρβεϊ Μπολ – Το Σμάιλι
Το Σμάιλι (Smiley), o κίτρινος κύκλος με το χαμογελαστό πρόσωπο, είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες στον κόσμο. Τη σχεδίασε μέσα σε 10 λεπτά, ο αμερικανός γραφίστας Χάρβεϊ Μπολ (1921-2001), κατόπιν παραγγελίας της ασφαλιστικής εταιρείας State Mutual Life Assurance Company, που το χρησιμοποίησε για διαφημιστικούς σκοπούς. Για τις υπηρεσίες του πληρώθηκε το ποσό των 45 δολαρίων (350 δολάρια με τιμές του 2016). Η χαρούμενη φατσούλα γνώρισε μεγάλη επιτυχία τα κατοπινά χρόνια. Αποτυπώθηκε σε μπλουζάκια και πόστερ, ενώ ήταν πηγή έμπνευσης για το πασίγνωστο εμότικον των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το Σμάιλι απέφερε εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Μπολ έλαβε μόνο την αρχική αμοιβή του.
1) Αλεξέι Παζίτνοφ – Το Τέτρις
Αποτέλεσμα εικόνας για Αλεξέι Παζίτνοφ – Το Τέτρις
Το Τέτρις είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιντεοπαιγνίδια παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια κομμάτια και κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1984, οπότε δημιουργήθηκε. Ο ρώσος δημιουργός του Αλεξέι Παζίτνοφ (γ. 1956) ζούσε τότε υπό το κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, που απαγόρευε την ιδιωτική πρωτοβουλία και θεωρούσε όλες τις εφευρέσεις ιδιοκτησία του κράτους. Στη Δύση, το Τέτρις κυκλοφόρησε μέσα από τη φορητή παιγνιδομηχανή «Game Boy» της Νιντέντο και μέρος των κερδών πήγαιναν κατευθείαν στα κρατικά ταμεία. Η κυβέρνηση του Σοβιετικής Ένωσης, αναγνωρίζοντας τα δίκαια του Παζίτνοφ, υποσχέθηκε να του χορηγήσει ένα ποσό ως αποζημίωση μέσα σε διάστημα 10 χρόνων. Όμως, η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991 και ο δημιουργός του δημοφιλούς παιγνιδιού δεν έλαβε ποτέ το ποσό. Έπειτα από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, του αναγνωρίστηκε τελικά η ιδιοκτησία του Τέτρις, όταν η δημοφιλία του παιγνιδιού είχε πάρει την κατιούσα.
Γιατί τα αεροπλάνα έχουν λευκό χρώμα
Γνωρίζατε ότι οι αεροπορικές εταιρείες ξοδεύουν πάνω από 75 γαλόνια λευκής μπογιάς για να βάψουν λευκά τα αεροσκάφη;
Συνήθως τα αεροπλάνα βάφονται λευκά ή σε ανοιχτά χρώματα για να μην απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και να μειώνουν τόσο την αύξηση της θερμοκρασίας όσο και τις πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο.
Ο χρωματισμός ενός αεροσκάφους κοστίζει από 50.000 μέχρι 200.000 δολάρια. Επίσης, οι αεροπορικές συνηθίζουν να μεταπωλούν μέρος του στόλου τους. Το εντελώς λευκό, κάνει τη μεταπώληση ευκολότερη.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω γιατί προτιμάται το λευκό:
Είναι πιο οικονομικό
Σύμφωνα με την Telegraph, το χρώμα προσθέτει βάρος σε ένα αεροσκάφος. Αυτό σημαίνει πως θα καίει και περισσότερο καύσιμο. Μάλιστα, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Boeing, ο χρωματισμός προσθέτει περίπου 273-544 κιλά στο "σώμα" του αεροσκάφους, κάτι που ισοδυναμεί σε οκτώ επιβάτες περίπου.
Και για τις αεροπορικές, τέτοιες "λεπτομέρειες" είναι πολύ σημαντικές. Στα 80s o Robert Crandall, πρώην CEO της American Airlines, διατεινόταν πως εξοικονόμησε 40,000 δολάρια το χρόνο αφαιρώντας μόλις μία... ελιά από την προσφερόμενη σαλάτα των πτήσεων.
Σε ό,τι αφορά τον χρωματισμό, το χρώμα πράγματι κοστίζει. Περίπου 450 λίτρα χρώματος χρησιμοποιούνται για ένα 747. Αντιστοίχως, 341 λίτρα για ένα 767 και 416 για ένα 777. Ο χρωματισμός ενός αεροσκάφους κοστίζει από 50.000 δολάρια μέχρι 200.000. Επίσης, οι αεροπορικές συνηθίζουν να μεταπωλούν μέρος του στόλου τους. Το εντελώς λευκό, κάνει τη μεταπώληση ευκολότερη.
Άλλωστε, τα χρωματιστά μέρη τείνουν, όπως είναι φυσικό, να ξεθωριάζουν και να χρειάζονται επιδιόρθωση, κάτι που κοστίζει επιπρόσθετα. Το λευκό είναι ένα χρώμα που είναι εύκολο να διατηρηθεί και συγκριτικά φαίνεται καλύτερο από ό, τι τα άλλα χρώματα, όταν φθείρεται.
Λόγοι θερμότητας
Επίσης, τα ανοιχτά χρώματα κρατούν το σώμα του αεροσκάφους πιο "δροσερό". "Ο κύριος λόγος που βάφονται λευκά ή με ανοιχτά χρώματα είναι γιατί αντανακλούν το φως του ήλιου και ελαχιστοποιούν την υπερθέρμανση και την έκθεση σε ακτινοβολίες", αναφέρει ο R. John Hansman, ειδικός αεροναυπηγικής στον Business Insider.
Τα κύρια υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα αεροσκάφη, όπως τα πλαστικά μέρη και εκείνα που είναι φτιαγμένα από ανθρακόνημα και υαλοβάμβακα, πρέπει να προστατεύονται από την υπερθέρμανση. Είναι δεδομένο πως τα σημεία εκείνα που αποτελούνται από αυτά τα υλικά, βάφονται λευκά.
Το Concorde έπρεπε να είναι βαμμένο με ένα ειδικό άσπρο χρώμα, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει τη θερμότητα που παράγεται κατά την υπερηχητική του πτήση. Μάλιστα, στη "μύτη" του η θερμοκρασία έφτανε τους 127°C.
Έλεγχος και εντοπισμός
Ένας άλλος λόγος, έχει να κάνει με τον καλύτερο έλεγχο.
Τα ελαττώματα και οι ζημιές αποτυπώνονται καλύτερα στο λευκό χρώμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα.
Επίσης, με το λευκό χρώμα είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί ένα αεροσκάφος σε περίπτωση πτώσης ή αναγκαστικής προσγείωσης και προσθαλάσσωσης.
Τέλος, σύμφωνα με μελέτες το λευκό απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τα πουλιά. "Τα σκουρότερα χρώματα του αεροσκάφους θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν την αντίθεση μεταξύ αεροσκάφους και οπτικού υποβάθρου και έτσι να μειώσουν αντιστοίχως και την ικανότητα των πτηνών να ανιχνεύουν τα αεροσκάφη εγκαίρως για να αποφύγουν μια σύγκρουση", αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011 στο επιστημονικό Human-Wildlife Interactions.
Οι σαραντάρηδες παρθένοι και οι σαραντάρες παρθένες δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ιαπωνία. Κάθε άλλο, αφού μια νέα ιαπωνική έρευνα δείχνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα ετεροφυλόφιλους ανθρώπους δεν έχει κάνει ακόμη σεξ σε αυτή την ηλικία.
Το ποσοστό των ατόμων και των δύο φύλων χωρίς ολοκληρωμένη ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή αυξάνεται διαχρονικά στη χώρα του "ανατέλλοντος ηλίου" και έχει διπλασιασθεί μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Πίτερ Ουέντα, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στο ζήτημα στο σύνολο του ιαπωνικού πληθυσμού και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "BMC Public Health".
Το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ηλικίας 30 έως 34 ετών είχαν δηλώσει παρθένοι το 1987, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά είχαν αυξηθεί σε 11,9% και 12,7% αντίστοιχα. Στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 39 ετών, ενώ το 1992 μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν έως τότε καμία σεξουαλική επαφή, το 2015 τα ποσοστά είχαν αυξηθεί σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άνδρες αντίστοιχα.
Συνολικά, μεταξύ των γυναικών 18 έως 39 ετών, το 2015 περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες (24,6%) και ένας στους τέσσερις άνδρες (25,8%) δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, περισσότεροι από όσοι το 1992 (21,7% και 20% αντίστοιχα).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν τελικά σεξ, αν έχουν μόνιμη και πλήρη απασχόληση και αν ζουν σε μεγάλη πόλη. Οι φτωχότεροι έχουν 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους. "Η σεξουαλική απειρία είναι τουλάχιστον εν μέρει κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες. Εν ολίγοις, το χρήμα 'μιλάει'", δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί. Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πιθανότερο να μη μείνουν παρθένες αν έχουν χαμηλά προσωπικά εισοδήματα, εν μέρει επειδή οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν σεξ.
Η έρευνα υπέθεσε ότι όλα τα παντρεμένα ιαπωνικά ζευγάρια κάνουν σεξ, ενώ δεν εξέτασε τι συμβαίνει με τις σεξουαλικές επαφές ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση των ερευνητών, αν συμπεριληφθεί και το ομοφυλοφιλικό σεξ, ένας στους 20 ενήλικες στην Ιαπωνία (το 5%) ηλικίας 30 έως 39 ετών έχει κρατήσει την παρθενία του. 
Το ποσοστό των ετεροφυλόφιλων Ιαπώνων και των δύο φύλων που κρατούν την παρθενία τους μέχρι μετά τα 30 τους, είναι μεγαλύτερο -έως δεκαπλάσιο- από ό,τι εκείνο σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, όπου δεν ξεπερνά το 1% έως (το πολύ) 5%. Παρόλα αυτά οι έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες αυξάνεται διαχρονικά το ποσοστό των σεξουαλικών ανενεργών νέων ενηλίκων. Απλώς η Ιαπωνία "προπορεύεται" σε μια ευρύτερη διεθνή τάση.
Πηγή: ΑΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!