Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016


Ο Τζόνι Ντεπ φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσει στην επανέκδοση της ταινίας «Αόρατος Άνθρωπος», που θα γυριστεί από την Universal, σε σενάριο του Ed Solomon («Men in Black»).
Ο ηθοποιός έχει υπογράψει για να πρωταγωνιστήσει στον «Αόρατο άνθρωπο» σε παραγωγή των Alex Kurtzman και Chris Morgan, αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη της ταινίας. Ακόμα για την ταινία δεν έχει βρεθεί σκηνοθέτης, ενώ ένα τιμ από σεναριογράφους, που εποπτεύονται από τον Kurtzman και τον Morgan, γράφουν πυρετωδώς, ώστε να ξεκινήσει όλη η σειρά «παράξενων» ταινιών της Universal, με πιο γνωστό τον Ed Solomon, ο οποίος έχει αναλάβει το σενάριο για τον Αόρατο Άνθρωπο.
Η νέα ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς, που είχε διασκευαστεί το 1933 για να γυριστεί η περίφημη ασπρόμαυρη ταινία «Αόρατος Άνθρωπος» με την οποία έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ο Κλοντ Ρέινς.
news.gr
Οι πιο ρομαντικές σουίτες για να ζήσετε τον έρωτά σαςΌσοι δηλώνετε ερωτευμένοι και θέλετε να το γιορτάσετε με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποια από τις πιο ρομαντικές σουίτες της Ελλάδας. Εμείς διακρίναμε δέκα από αυτές, σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, με γνώμονα πάντα το ονειρικό περιβάλλον που θα ξυπνήσει μέσα σας τον πιο ρομαντικό εαυτό σας. Μην ξεχνάτε πώς η καλή παρέα και ένα ειδυλλιακό σκηνικό αποτελούν πάντα επιτυχημένη συνταγή για αναμνήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
  • Αίγλη Resort & Spa, Αράχωβα
Το boutique ξενοδοχειακό συγκρότημα 5* Αίγλη Resort & Spa βρίσκεται 500 μ. έξω από τον οικισμό, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, και προσφέρει μοναδική θέα στο δελφικό τοπίο και τον Κορινθιακό κόλπο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποτελέσει το ορμητήριο της ρομαντικής σας απόδρασης. Η αρχιτεκτονική των ανεξάρτητων κτηρίων και των αυτόνομων δωματίων του ακολουθεί πιστά την πετυχημένη συνταγή των παραδοσιακών πετρόκτιστων σπιτιών με τις καμάρες και τη σκεπή με τα κεραμίδια και το ξύλο. Σε μια έκταση 3.000 τ.μ. βρίσκονται παραταγμένα τα πλήρως εξοπλισμένα και διακοσμημένα διώροφα σπιτάκια του –από το 2014 στο δυναμικό του έχουν προστεθεί άλλα 8 δωμάτια, ενώ πέρα από τα πολυτελή καταλύματα, εδώ θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και spa. Η 55 τ.μ. superior σουίτα του Αίγλη Resort & Spa βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του συγκροτήματος και διαθέτει σαλόνι, δύο μπαλκόνια, κρεβατοκάμαρα και τζάκι με θέα.

Info
Επαρχιακή οδός Αράχωβας- Επταλόφου, Αράχωβα, τηλ. 22670 31767, www.koutras.gr
  • Rocabella Mykonos Art Hotel & Spa
Το όνομά του τα λέει όλα. Το 4* Rocabella Mykonos Art Hotel & Spa πάνω στην αμμουδιά του Αγίου Στεφάνου διακρίνεται για τον arty χαρακτήρα του του και τις πολυτελείς υπηρεσίες ευεξίας που παρέχει. Με φιλοσοφία που εστιάζει στην απόλυτη ικανοποίηση του επισκέπτη, το έμπειρο και φιλικό προσωπικό του βρίσκεται στη διάθεσή σας για να καλύψει άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες σας τις ανάγκες. Στους κομψά διακοσμημένους χώρους του στεγάζει 8 classic δωμάτια με μπαλκόνι, 5 superior δωμάτια με βεράντα, 5 luxe δωμάτια με βεράντα και υπαίθριο jacuzzi και μια ονειρεμένη γαμήλια σουίτα "λουσμένη" από τον λαμπερό ήλιο, με εξωτερικό ιδιωτικό Jacuzzi και θέα στα νερά του Αιγαίου (φωτό) για μια ρομαντική διαμονή που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Info
Άγιος Στέφανος, Μύκονος, τηλ. 22890 2893, www.rocabella-hotel-mykonos.com
  • Άρωμα Δρυός, Μέτσοβο
Ποιοτικά υλικά, χρώματα που κεντρίζουν το βλέμμα και αρώματα που δημιουργούν νοσταλγικές διαθέσεις βρίσκονται πίσω από το Άρωμα Δρυός στο Μέτσοβο, το οποίο αποτελεί ιδανικό «καταφύγιο» για τους ερωτευμένους αλλά και ορμητήριο για την γνωριμία σας με τις ομορφιές της περιοχής. Μακριά από όλους και από όλα, απολαύστε το σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό περιβάλλον ολόγυρά σας, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να σας κακομάθει. Επιλέξτε το προσωπικό σας ησυχαστήριο –όλα τα δωμάτια και οι σουίτες ξεχωρίζουν για την εκλεπτυσμένη διακόσμηση και τα κυρίαρχα στοιχεία του ξύλου και της πέτρας– προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ρομαντική και ταυτόχρονα ζεστή σουίτα Ερυθρελάτη, και ζήστε το όνειρο έτσι όπως ακριβώς το φανταζόσασταν.

Info
Μήτσα, Μέτσοβο, τηλ.26560 29008, http://aroma-dryos.gr

Ο Ντέιβιντ Μπάουι είχε μάθει λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του ότι επρόκειτο να γίνει παππούς τον Ιούνιο, έγραψε στο Twitter ο γιος του, ο σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς.

"Κλείνει σήμερα ένας μήνας από τον θάνατο του μπαμπά. Του είχα γράψει αυτήν την χριστουγεννιάτικη κάρτα: "Αναμένεται τον Ιούνιο. Ο κύκλος της ζωής. Σ' αγαπώ, παππού", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ντάνκαν Τζόουνς είναι παντρεμένος με τη φωτογράφο Ροντίν Ρονκίγιο.



O Αμερικανός τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν θα «αποκαλύψει το πνεύμα του στον αναγνώστη» σε μια αυτοβιογραφία που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στις ΗΠΑ και σε 14 χώρες συνολικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Post, ο καλλιτέχνης έλαβε από τον εκδότη του μια προκαταβολή ύψους 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 66χρονος Σπρίνγκστιν χρειάστηκε 7 χρόνια για να γράψει αυτό το βιβλίο, το οποίο θα έχει τίτλο "Born to Run", όπως ακριβώς τιτλοφορείται ένα από τα γνωστότερα άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε το 1975, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο οίκος Simon & Schuster.

«Το να γράφεις για τον εαυτό σου, είναι κάτι το αστείο» εξηγεί ο τραγουδιστής σε ένα απόσπασμα του βιβλίου «ωστόσο για χάρη ενός σχεδίου όπως αυτό, ο συγγραφέας έδωσε μία υπόσχεση, εκείνη του να αποκαλύψει το πνεύμα του στον αναγνώστη. Σε αυτές τις σελίδες, εγώ προσπάθησα να το κάνω».

Στην αυτοβιογραφία του ο Μπρους Σπρίνγκστιν περιγράφει τα παιδικά και νεανικά του χρόνια σε μια μικρή πόλη στο Νιου Τζέρσεϊ, χρωματισμένα από «την ποίηση, τον κίνδυνο και τις δολοπλοκίες που τροφοδοτούσαν την φαντασία του», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Αφηγείται επίσης τα πρώτα βήματά του στη μουσική βιομηχανία και τη δημιουργία του συγκροτήματός του, των E Street Band, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Με μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, αφηγείται επίσης, για πρώτη φορά, τα προσωπικά προβλήματα που βίωσε και που αποτέλεσαν έμπνευση για το καλύτερο κομμάτι του έργου του» συνεχίζει ο οίκος Simon & Schuster.

Η αυτοβιογραφία του τραγουδιστή θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την 27η Σεπτεμβρίου.
real.gr

Η Μέριλ Στριπ, ίσως η πλέον καταξιωμένη ηθοποιός της γενιάς της, πυροδότησε εκ νέου σήμερα την αντιπαράθεση, που μαίνεται στο Χόλυγουντ, σχετικά με την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας, καθώς δήλωσε στο Βερολίνο ότι όλη η ανθρωπότητα κατάγεται από την Αφρική.
Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια είπε συγκεκριμένα ότι είναι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που της δόθηκε να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή για πρώτη φορά στο διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς πρόκειται για ένα Φεστιβάλ παγκόσμιου κινηματογράφου και, επιπλέον, διότι όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από την Αφρική.
Η - βραβευμένη με 3 Όσκαρ - Στριπ προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξοικειωμένη με τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ιδιαίτερα με τις ταινίες από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.
Η 66άχρονη ηθοποιός απάντησε ότι, πρόσφατα, είδε την ιορδανική ταινία «Theeb», που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνων, το οποίο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην έρημο, και, επίσης, την ταινία «Timbuktu» που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές.
«Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς, που διαδίδεται μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Όλοι μας είμαστε Βερολινέζοι, όλοι μας είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα» τόνισε. Οι δηλώσεις αυτές της Μέριλ Στριπ, που έχει προταθεί για το Χρυσό Αγαλματίδιο 19 φορές, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο και σχολιάστηκαν ευρέως από τους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ακολουθούν, άλλωστε, τη δημόσια αντιπαράθεση, που ξέσπασε με αφορμή τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ, όπου επιλέχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλειστικά λευκοί ηθοποιοί, προκαλώντας σάλο.


Ορισμένοι σχολιαστές σήμερα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. «Θα πίστευε κανείς ότι η Μέριλ Στριπ θα ήταν εξυπνότερη από το να πει "Είμαστε όλοι Αφρικανοί, πραγματικά" σε οποιοδήποτε πλαίσιο, αλίμονο» έγραψε ο χρήστης @Jamil Smith. Άλλοι χρήστες εκτίμησαν ότι τα σχόλια της Στριπ παρερμηνεύτηκαν, ενώ η οργάνωση Black Magic Woman, σε ένα μήνυμα στο Twitte,r ανήρτησε και μια αφίσα από την ταινία «Πέρα από την Αφρική», στην οποία πρωταγωνίστησε η Μέριλ Στριπ το 1985, υποδυόμενη μια λευκή γαιοκτήμονα.
«Τώρα, γνωρίζουμε ότι η Μέριλ Στριπ ήταν σοβαρή, όταν έκανε αυτήν την ταινία» επισημαίνεται στο tweet. naftemporiki.gr

Eric Weiner, ταξιδιωτικός συντάκτης του BBC
«Γιατί επιτέλους σκαρφάλωσα στην κορυφή του Καθεδρικού της Φλωρεντίας και ανταμείφθηκα με τη θέα που δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Μιχαήλ Άγγελου».
Andy Isaacson, συγγραφέας
«Γιατί στην ανατολή στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine της Χιλής, στην άγρια, άδεια άκρη του κατοικήσιμου κόσμου, ένιωσα πάλι μικρός».

Eric Ripert, σεφ «Γιατί έφτασα ως το Μπουτάν, την πιο πνευματική και μαγική χώρα που έχω επισκεφτεί ποτέ και βοήθησα στην ετοιμασία και το σερβίρισμα σούπας σε νέους μοναχούς σε ένα μοναστήρι. Ήταν τιμή μου».
Steven Tyler, μουσικός, τραγουδιστής των Aerosmith
Γιατί στην Ταϊλάνδη μοιράστηκα στιγμές με ένα από τα πιο μεγαλόπρεπα πλάσματα της φύσης: την τίγρη».

Brooke Dombroski, φωτογράφος «Γιατί είχα άλλη μια ευκαιρία να εξερευνήσω την ωμή, αλλά ακαταμάχητη φύση των νερών της Γαλλικής Πολυνησίας, που θυμίζει καρτ-ποστάλ. Ή μάλλον είναι καλύτερη».
Ashley Winchester, ταξιδιωτική συντάκτρια του BBC
«Γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να παρακολουθείς ένα σκονισμένο ηλιοβασίλεμα στο Φεστιβάλ Coachella, μαζί με 184 μουσικά σχήματα, 90 χιλιάδες ανθρώπους και έναν γιγάντιο, αιωρούμενο αστροναύτη».

Jodi Ettenberg, ταξιδιωτική συντάκτρια του BBC «Γιατί έπρεπε να πάω στην Ελλάδα για να καταλάβω, επιτέλους, γιατί το λένε μπλε του Αιγαίου».
clickatlife.gr

Το συμβολικό ποσό του… ενός ευρώ καλείται να καταβάλει ως πρόστιμο ο 29χρονος Γάλλος  χορευτής Μπραχίμ Ζαϊμπά, ο οποίος δημοσίευσε μία φωτογραφία του πρώην ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, την ώρα που το τελευταίος κοιμόταν στο κάθισμα ενός αεροπλάνου.
Όπως αποφάσισε το πρωτοδικείο του Παρισιού, ο Ζαϊμπά οφείλει επίσης να αποσύρει άμεσα την επίμαχη selfie από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία την είχε δημοσιεύσει την 12η Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία.
Ως λεζάντα στη φωτογραφία, ο χορευτής καλούσε τους διαδικτυακούς τους φίλους να καταψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο στον πρώτο γύρο των εκλογών, την 6η Δεκεμβρίου, είχε συγκεντρώσει τα ανώτατα ποσοστά του σε εθνικό επίπεδο, με επικεφαλής την κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαρίν.
Ωστόσο, το Εθνικό Μέτωπο δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία περιφέρεια στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
Μετά τη δημοσίευση αυτού του φωτογραφικού στιγμιότυπου, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ηλικίας 87 ετών, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον 29χρονο για παραβίαση της προσωπικής του ζωής, ζητώντας εκτός από την απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας που είχε τραβηχτεί πριν από δύο χρόνια, το ποσό των 50.000 ευρώ.
Το Πρωτοδικείο του Παρισιού υπογραμμίζει στην απόφασή του ότι η selfie συνιστά «μια επίθεση στο αποκλειστικό δικαίωμα που έχει ο Λεπέν αναφορικά με την εικόνα του».
Ωστόσο, εξηγώντας ότι η φωτογραφία που αιφνιδίασε τον Λεπέν «σε μία προσωπική του στιγμή» δεν «τον υποβιβάζει ούτε είναι κακόβουλη», το δικαστήριο καταδίκασε τον χορευτή να καταβάλει ως πρόστιμο το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ.
Πάντως, ο Ζαϊμπά, άσκησε έφεση, επιθυμώντας να διατηρήσει τη φωτογραφία δημοσιευμένη στις προσωπικές του σελίδες στο διαδίκτυο.

Φτιάξτε ξινόγαλα
Σας λείπει λίγο ξινόγαλα για τις τηγανίτες σας και το ντρέσινγκ στη σαλάτα; Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι σε ένα φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά κι αφήστε το για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Αντικαταστήστε τη σάλτσα σόγιας
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο λεμόνι σαν εναλλακτική στη σάλτσα σόγιας, καθώς δεν περιέχει ούτε νάτριο, ούτε γλουτένη. Μόλις το ενσωματώσετε σε stir-fry πιάτα ή αλλού, θα έχετε παρόμοια αίσθηση, αφού το νάτριο και τα εσπεριδοειδή ενεργοποιούν τους ίδιους αισθητήρες γεύσης.

Κάντε το κρέας πιο τρυφερό Η οξύτητα του φρέσκου λεμονιού βοηθά στην τρυφερότητα του κρέατος και των πουλερικών. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στη μαρινάδα σας και χρησιμοποιήστε το και σε ψάρια και θαλασσινά.
Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Ποτέ δεν ξέρετε τι είδους μικρόβια ή βρομιά μπορεί να κρύβεται στην επιφάνεια των αγαπημένων σας φρούτων και λαχανικών. Για να απαλλαχτείτε φυσικά από αυτά, βάλτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε τα, αφού τα έχετε πλύνει. Ο χυμός λεμονιού είναι φυσικό απολυμαντικό και συν τοις άλλοις θα τα κάνει να μυρίζουν όμορφα.
Καθαρίστε τα ξύλα κοπής
Με το λεμόνι μπορείτε να τρίψετε λεκέδες και βακτήρια από τα ξύλα κοπής της κουζίνας σας. Θα χρειαστείτε μόλις μισό λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι.
«Αν ήμουν εγώ πρόεδρος (των ΗΠΑ)...
η Κίνα θα είχε "εξαφανίσει" τον Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του CBS, This Morning, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που έχει βάλει στόχο να καθίσει στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, έκανε την αινιγματική δήλωσε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, πώς θα αντιμετωπίσει, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας

  Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε, αν με τον όρο «εξαφάνιση» εννοούσε την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά υποστήριξε ότι έχει ακούσει «πολλά φοβερά πράγματα» για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και τόνισε ότι δεν υποτιμά έναν νέο άνδρα που πήρε την εξουσία της χώρας από τον πατέρα του.

  «Εννοώ ότι αυτός είναι ένας κακός τύπος και δεν τον υποτιμώ. Κάθε νεαρός άντρας που διαδέχεται στην εξουσία τον πατέρα του, με όλους αυτούς τους στρατηγούς και πολλούς άλλους γύρω του, που εποφθαλμιούν την ίδια θέση, δεν είναι κάποιος που πρέπει κανείς να υποτιμά», δήλωσε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ντόναλντ Τραμπ.   Ο 69χρονος Τραμπ εξήγησε την σκέψη του για εξόντωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας από την Κίνα με έναν απλό συλλογισμό, επέμεινε ότι, αφού η Κίνα έχει επιρροή στη Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν επιρροή στην Κίνα, θα είναι εύκολο για την τελευταία να «ενορχηστρώσει» την «εξαφάνιση» του Κιμ Γιονγκ Ουν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η προκήρυξη για την... πρόσληψη (διετείς συμβάσεις) των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία αλλά και η ταχύτατη κάλυψη των κενών με έμπειρο προσωπικό.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι κλίνες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) και μονάδων νεογνών (ΜΕΝΝ) στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Στο μεταξύ, από την πρώτη δέσμη των 985 προλήψεων σε μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναρτήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις ειδικότητες ΥΕ (101 θέσεις) και ΠΕ (125 θέσεις).

Οι διορισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, ο νόμος επιτρέπει την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η κατανομή και των υπολοίπων 759 θέσεων και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη δέσμη προσλήψεων (2.440 θέσεις).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Για το εξώδικο που του απεστάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκείνον και στον RealFM μίλησε ο Γιώργος Τράγκας στην Τατιάνα Στεφανίδου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενοχλημένος από τις αναφορές στο πρόσωπο του τις οποίες χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» και «αναληθείς», ζητά με το εξώδικο του στην επόμενη εκπομπή του δημοσιογράφου στον ραδιοφωνικό σταθμό να διαβαστεί απόσπασμα που περιέχεται στο έγγραφο και με αυτό ο Γιώργος Τράγκας ζητά συγγνώμη.
Ο δημοσιογράφος μιλώντας στο Tatiana Live ανέφερε:
«Έχω μια πολύ δύσκολη μέρα. Με βάση ένα εξώδικο που πήρε εγώ και ο RealFM από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι υποχρεωμένος από την επόμενη εκπομπή που θα κάνω αύριο το πρωί να μην αναφερθώ ούτε στα παιδιά που χάθηκαν στο Αιγαίο, ούτε σε αυτά που συμβαίνουν με την Τουρκία, ούτε κυρίως εάν θέλετε στην τραγωδία των τριών οικογενειών. Σύμφωνα με το εξώδικο μόλις βγω αύριο το πρωί πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη για τις προσβλητικές εκφράσεις ή αν θέλετε τα σχόλια που έκανα για εκείνον σε όλη την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα μου λέει εις το εξώδικον αυτό ότι δεν πρέπει να προσθέσω κανέναν σχολιασμό. Στα 68 χρόνια μου, είμαι 51 χρόνια στο χώρο του τύπου, έμαθα ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, ακόμα και αποφάσεις δικαστηρίων. Εδώ λοιπόν μου λέει ότι χωρίς να προσθέσω περαιτέρω σχολιασμό πρέπει να πω τα εξής : «Στις εκπομπές μου έχω αναφερθεί με προσβλητικούς, συκοφαντικούς και αναπόδεικτους χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και έχω χρησιμοποιήσει εναντίον του κοινές ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις. Ανακαλώ τους ισχυρισμούς και τις εκφράσεις μου, ζητώ συγγνώμη και δηλώνω ότι στο μέλλον θα απέχω από προσβολές εναντίον του.»
Συνεχίζοντας ο Γιώργος Τράγκας δήλωσε:
«Κατά τη γνώμη μου δεν έχω προβεί σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Το να λέω γερμανόφιλος δεν είναι προσβλητικός ισχυρισμός, το μελιτζάνας δεν είναι. Το μακάκας το είπα στην περίπτωση των καθαριστριών. Δεν μπορείς να απολύεις καθαρίστριες του υπ.Εξ. Εν ψυχρώ σα να είναι σκουπίδια και να λες ότι μεταξύ γιατρού και καθαρίστριας προτιμώ το γιατρό. Δεν είσαι Θεός να κρίνεις ανθρώπους και να τους πετάς στο δρόμο και στην πείνα και να το λες αυτό εν ψυχρώ σε όλα τα τηλεοπτικά σχόλια σου. Πρέπει να είσαι από μέταλλο να έχεις ψυχή κάρβουνο για να το κάνεις. Εγώ χρησιμοποίησα την ηπιόπτερη έκφραση που χρησιμοποιούν οι Έλληνες στην καθομιλουμένη. Αυτό ήταν αργκό όταν ήμουν εγώ παιδί. Τότε έλεγαν είπε τη λέξη «Μαλ…».

aftodioikisi.gr

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας υπάρχει τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες από το απόγευμα.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για το Σάββατο 13-02-2016
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Ανεμοι: στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!