Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015



Τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Κυριακής (29ης Μαρτίου 2015) πριν πάτε για ύπνο μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα στα ρολόγια σας γιατί στις 3 το πρωί η χώρα μας και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα λειτουργούν πλέον με «Θερινή Ώρα».
Γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, αν και στην Αμερική θα περιμένουν μία ακόμη εβδομάδα αφού εκεί η Θερινή Ώρα αρχίζει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Ο θεσμός της θερινής ώρας καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν τα οξυμένα ενεργειακά προβλήματα μας ανάγκασαν να βρούμε τρόπους εξοικονόμησης της ενέργειας.
Σύμφωνα δηλαδή με τον θεσμό αυτόν την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προσθέτουμε μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου την οποία αφαιρούμε και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Μ’ αυτόν τον τρόπο όταν έχουμε θερινή ώρα ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια μας) οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στην δύση του Ήλιου και της ώρας που πάμε για ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουμε λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές μας απ’ ότι αν αφήναμε την ώρα όπως έχει.
Το ίδιο συμβαίνει και το πρωί, σε μικρότερη όμως κλίμακα, αφού ακόμη και με την προσθήκη της μίας ώρας η ανατολή του Ήλιου συμβαίνει τους θερινούς μήνες όλο και πιο ενωρίς οπότε και το πρωινό εγερτήριο έρχεται, έτσι κι αλλιώς, μετά την ανατολή του Ήλιου.
Τους χειμερινούς όμως μήνες δεν υπάρχει καμία διαφορά στην κατανάλωση του ηλεκτρικού γιατί απλούστατα ο Ήλιος δύει πολύ νωρίτερα και ανατέλλει πολύ αργότερα οπότε δεν έχουμε καμία εξοικονόμηση ενέργειας με την πλασματική προσθήκη της μίας ώρας στα ρολόγια μας.
Μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι στη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής της Θερινής Ώρας οι θάνατοι των πεζών από τροχοφόρα δυστυχήματα ελαττώνονται κατά τέσσερις φορές! Έτσι η ιδέα αυτή της Θερινής Ώρας, που για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, έχει πολλαπλά οφέλη και πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας.
Την πρώτη πάντως σοβαρή εισήγηση για την θεσμοθέτηση της Θερινής Ώρας έκανε ένας Λονδρέζος κατασκευαστής, ο Γουϊλιαμ Γουϊλετ, το 1907 που οδήγησε το Αγγλικό Κοινοβούλιο να συζητήσει την εφαρμογή της πρότασης του το 1909. Τελικά η Θερινή Ώρα εφαρμόστηκε στην Αγγλία το 1916, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Γουϊλετ.
Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η αλλαγή της ώρας εφαρμόστηκε με την προσθήκη δύο ωρών το καλοκαίρι και μίας ώρας τον χειμώνα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας.
Όλα αυτά όμως σημαίνουν ότι αύριο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών αλλά μόνο 23 ώρες, αν και την ώρα που θα «χάσουμε» αύριο θα την προσθέσουμε την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου οπότε η ημέρα εκείνη θα έχει διάρκεια 25 ωρών.
Ο διαχωρισμός της ημέρας σε 24 ώρες οφείλεται στους Βαβυλώνιους γιατί ο αριθμός 24 τους άρεσε πάρα πολύ αφού ήταν ένας «όμορφος» αριθμός που μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς με 7 άλλους αριθμούς: 1,2,3,4,6,8 και 12.  Εμφανώς ήταν ένας «μαγικός» αριθμός που συνέπιπτε με το συνολικό αριθμό των 7 «πλανητών αστέρων» του ουρανού: του Ήλιου, της Σελήνης, και των ορατών με γυμνό μάτι (πραγματικών) πλανητών Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Δία και Κρόνου.
Η υποδιαίρεση λοιπόν της ημέρας σε ώρες (όπως και οι ημέρες της εβδομάδας που πήραν τις ονομασίες τους από τους 7 ορατούς με γυμνό μάτι «πλανήτες») είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που έχει τις ρίζες του στο δωδεκαδικό σύστημα των Χαλδαίων.
Φυσικά η διάρκεια αυτής τούτης της ημέρας δεν είναι καθόλου αυθαίρετη και βασίζεται στην καθημερινή φαινόμενη κίνηση που κάνει ο Ήλιος από την Ανατολή προς τη Δύση, και είναι αποτέλεσμα της περιστροφής της Γης γύρω από τον άξονά της.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ένα αντικείμενο που ζυγίζει έξι εξάκις εκατομμύρια τόνους περιστρέφεται ακριβώς σαν ένας τεράστιος τροχός με σταθερή ταχύτητα.
Παρ' όλα αυτά, σήμερα για την ακριβή μέτρηση του χρόνου βασιζόμαστε στις παλινδρομικές κινήσεις των ατόμων για να κατασκευάσουμε τα πιο ακριβή ρολόγια που «χάνουν» ένα δευτερόλεπτο σε 10.000 χρόνια.
Αλλά μία πλήρης περιστροφή της Γης μπορεί να μετρηθεί και με την απλή τοποθέτηση ενός ραβδιού στο χώμα. Στη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να παρατηρήσουμε τη σκιά του ραβδιού και όταν θα έχει το μικρότερο μήκος της να σημειώσουμε τη θέση της με μια πέτρα. Την άλλη ημέρα όταν η σκιά επιστρέψει στην πέτρα μπορούμε να πούμε ότι πέρασε μία ολόκληρη ημέρα, και μάλιστα μια ηλιακή ημέρα αφού μετρήθηκε με βάση τον Ήλιο.
Αυτός ήταν πραγματικά και ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος επί αιώνες μετρούσε το χρόνο.  Είναι η μέθοδος του ηλιακού ρολογιού, που όμως παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα.
Γιατί το ηλιακό ρολόι δε μετράει μία μόνο κίνηση της Γης, αλλά δύο, ή μάλλον τη διαφορά μεταξύ της περιστροφής της Γης γύρω από τον άξονά της και της περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο. Και ενώ η πρώτη κίνηση (η περιστροφή) είναι στην ουσία σταθερή, η δεύτερη (η περιφορά) δεν είναι.
Συνεπώς και η διαφορά τους δεν είναι σταθερή ολόκληρο το έτος γεγονός που σχετίζεται με την ταχύτητα με την οποία τρέχει η Γη γύρω από τον Ήλιο.
Γιατί η ταχύτητα με την οποία κινείται ένας πλανήτης γύρω από τον Ήλιο καθορίζεται αυστηρά από την απόσταση που έχει από αυτόν. Όσο πιο κοντά στον Ήλιο βρίσκεται, τόσο πιο γρήγορα κινείται, και όσο πιο μακριά τόσο πιο αργά.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Γη η οποία δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση σ’ αυτό τον κανόνα, αφού και αυτής η τροχιά γύρω από τον Ήλιο δεν είναι ένας τέλειος κύκλος αλλά μία έλλειψη.
Γι' αυτό και η απόσταση της Γης από τον Ήλιο στη διάρκεια του έτους δεν είναι σταθερή αλλά κυμαίνεται από 147 έως 152 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Η Γη φτάνει στην πλησιέστερη απόστασή της από τον Ήλιο, που ονομάζεται «περιήλιο», στις αρχές Ιανουαρίου, και στην πιο απομακρυσμένη της απόσταση, που ονομάζεται «αφήλιο», στις αρχές Ιουλίου.
Καθώς λοιπόν η Γη πλησιάζει τον Ήλιο η τροχιακή της ταχύτητα αυξάνει έτσι ώστε στο περιήλιό της η ταχύτητα περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο φτάνει περίπου τα 31 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο (112.000 χλμ. την ώρα).
Καθώς όμως η Γη απομακρύνεται από τον Ήλιο, την άνοιξη και το καλοκαίρι, η ταχύτητά της ελαττώνεται και στο αφήλιο φτάνει περίπου τα 28 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο (101.000 χλμ. την ώρα).
Το γεγονός αυτό επηρεάζει και το χρόνο που απαιτείται ανάμεσα σε δύο διαδοχικά περάσματα του Ήλιου από το Μεσημβρινό, από δύο δηλαδή διαδοχικά μεσημέρια.
Γι’ αυτό, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η λύση του προβλήματος είναι η «εφεύρεση» ενός φανταστικού Ήλιου που δεν επηρεάζεται από την τροχιακή ταχύτητα της Γης.
Ο φανταστικός αυτός Ήλιος ονομάζεται «μέσος Ήλιος» και η ημέρα όπως έχει καθοριστεί σήμερα βασίζεται σ’ αυτόν τον μέσο Ήλιο, γι' αυτό και ονομάζεται «μέση ηλιακή ημέρα».
Ο πραγματικός ή αληθινός Ήλιος, στη διάρκεια ενός έτους, φτάνει να είναι καθυστερημένος στο ημερήσιο ραντεβού του με το Μεσημβρινό, ή ακόμη και να προτρέχει αυτού, έως και 16 λεπτά.
Η διαφοροποίηση αυτή είναι κάθε χρόνο η ίδια για κάθε ορισμένη ημερομηνία του έτους, και ονομάζεται εξίσωση του χρόνου. Έτσι αν κατά τη διάρκεια ενός έτους φωτογραφίζαμε τον Ήλιο το μεσημέρι, κάθε μερικές ημέρες με μια φωτογραφική μηχανή που παραμένει στημένη στην ίδια πάντα θέση, και αποτυπώναμε τις εικόνες αυτές πάνω στην ίδια φωτογραφική πλάκα, οι διαδοχικές εικόνες του Ήλιου θα σχημάτιζαν ένα παράξενο σχήμα με την μορφή του αριθμού «8».
Το ίδιο αυτό σχήμα το βλέπουμε μερικές φορές αποτυπωμένο στις επιτραπέζιες γήινες σφαίρες, τοποθετημένο στη μέση περίπου του Ειρηνικού ωκεανού. Το σχήμα αυτό ονομάζεται «ανάλημμα» και δεν είναι παρά η θέση του Ήλιου, σε σχέση με το Μεσημβρινό, τα «μεσημέρια» των μέσων ηλιακών ημερών.
Είναι, δηλαδή, η γραφική αναπαράσταση της εξίσωσης του χρόνου πάνω στον ουρανό. Στη διάρκεια ενός έτους ο αληθινός Ήλιος συμπίπτει με το μέσο Ήλιο μόνο 4 φορές: στις 26 Δεκεμβρίου, στις 16 Απριλίου, στις 14 Ιουνίου, και στις 2 Σεπτεμβρίου.  Όλες τις άλλες ημερομηνίες ο αληθινός ηλιακός χρόνος είναι είτε μεγαλύτερος είτε μικρότερος του μέσου ηλιακού χρόνου.
Για να αποφευχθούν λοιπόν τα διάφορα μπερδέματα στις μικρές αποστάσεις έχουν καθιερωθεί διεθνώς οι λεγόμενες ωριαίες άτρακτοι. Κάθε μία τέτοια άτρακτος ή ζώνη έχει πλάτος 15 μοιρών, αν και μερικές φορές είναι ακανόνιστες και διορθώνονται για πρακτικούς λόγους σύμφωνα με τα σύνορα μιας χώρας.
Έτσι ο χρόνος μέσα σε ολόκληρη τη ζώνη θεωρείται ότι ισοδυναμεί με το μέσο τοπικό ηλιακό χρόνο του κέντρου της ζώνης.  Ένα μηχανικό λοιπόν ρολόι δε μετράει το μέσο ηλιακό χρόνο, αλλά απλώς εντοπίζει το χρόνο που έχουμε κοινά αποδεχτεί και καθιερώσει με βάση την συνεχή εναλλαγή νύχτας και ημέρας.
naftemporiki.gr
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης με αφορμή την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 4321/2015, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 35Α/27-03-2015, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την παρούσα κυβέρνηση για την προσπάθεια, τις ενέργειες και κυρίως για την αποτελεσματικότητά της. 

Αυτή η κυβέρνηση έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και αμέτρητες επιχειρήσεις στη χώρα και αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για έναν ισχυρό, αυτάρκη και αυτόνομο ΠΑΟΚ! Από την πλευρά μας αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα τακτοποιήσουμε την οφειλή μας προς το Δημόσιο το συντομότερο δυνατό και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την ίδια καθαρή και διαφανή σχέση με το κράτος. 

Απελευθερωμένοι από τα δεσμά των χρεών θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε άμεσα τη στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ και να οδηγήσουμε τον σύλλογο εκεί που τον ονειρευόμαστε».

http://www.paokfc.gr 

Καθώς περνούν τα χρόνια, συνεχίζεται η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της άνοιξης, η οποία φέτος θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια η άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ τον χρόνο που χάνει, τον κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.
Φέτος, η Παρασκευή 20 Μαρτίου ήταν τυπικά η πρώτη μέρα της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο όπου ανήκει και η Ελλάδα, ενώ παράλληλα ήταν και η πρώτη μέρα του φθινόπωρου στο νότιο ημισφαίριο.

Στο πέρασμα του χρόνου, η άνοιξη θα συνεχίσει να χάνει χρόνο από το καλοκαίρι και ο χειμώνας από το φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς, το έτος 3.000 το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο θα είναι δύο ημέρες μεγαλύτερο από την άνοιξη και περίπου πέντε ημέρες από το χειμώνα.

Είναι γεγονός ότι οι τέσσερις εποχές του χρόνου δεν έχουν την ίδια διάρκεια, καθώς το φετινό καλοκαίρι θα διαρκέσει 93,65 ημέρες, ενώ η άνοιξη 92,76 ημέρες. Ακολουθεί το φθινόπωρο με 89,84 ημέρες και τελευταίος σε διάρκεια ο χειμώνας με 88,99 ημέρες.

Οι εποχές οφείλονται στην κλίση του άξονα περιστροφής της Γης κατά περίπου 23,5 μοίρες, με συνέπεια κάθε ημισφαίριο επί έξι μήνες να κλίνει περισσότερο προς τον Ήλιο ή αντίστροφα να απομακρύνεται από αυτόν.

Ο βασικός λόγος που η άνοιξη γίνεται μικρότερη διαχρονικά είναι ότι ο ίδιος ο άξονας περιστροφής της Γης μετακινείται (το φαινόμενο της «μετάπτωσης» στην αστρονομία).
Η άνοιξη ολοκληρώνεται με το θερινό ηλιοστάσιο, αλλά λόγω της μετάπτωσης, το σημείο στην τροχιά της Γης όπου ο πλανήτης μας φτάνει το θερινό ηλιοστάσιο μετακινείται οριακά κάθε χρονιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο η άνοιξη να τελειώνει και το καλοκαίρι να αρχίζει λίγο νωρίτερα.

Σε βάθος χρόνου η διαφορά θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, όμως σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές στη διάρκεια των εποχών είναι κάθε χρόνο τόσο μικρές, ενώ προς το παρόν δεν πρέπει να μας ανησυχούν και να μας προβληματίζουν.
echoes.gr
Close up of a man using mobile smart phone
Τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την κλοπή στοιχείων σύνδεσης, κωδικών πρόσβασης και άλλων εμπιστευτικών δεδομένων παραμένουν τα πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά που διανέμονται μέσω email.
Τα βασικά ευρήματα των ειδικών της Kaspersky Lab σε σχέση με τη δραστηριότητα των spam μέσα στο 2014 είναι τα εξής:
  • Το ποσοστό του spam επί του συνολικού όγκου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασε το 66,8% το 2014, μειωμένο κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2013.
  • Το μειωμένο επίπεδο των spam email εξηγείται από το γεγονός ότι η διαφήμιση νομικών αγαθών και υπηρεσιών «μεταναστεύει» σε πιο αποδοτικές πλατφόρμες.
  • Η κύρια πηγή μηνυμάτων spam ήταν οι ΗΠΑ (16,7%).
  • Το 42,6% των επιθέσεων phishing είχε ως στόχο παγκόσμια portal που ενσωματώνουν πολλές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να είναι προσβάσιμες μέσω ενός και μόνο λογαριασμού.
  • Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό χρηστών που αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων phishing ήταν η Βραζιλία, όπου το 27,5% του συνόλου των χρηστών προϊόντων της Kaspersky Lab ήρθε αντιμέτωπο με μια επίθεση. Η Αυστραλία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 23,8%, ενώ η Ινδία και η Γαλλία βρέθηκαν αρκετά κοντά με 23% η κάθε μία.
  • Οι τρεις οργανισμοί των οποίων το brand name χρησιμοποιείται πιο συχνά σε επιθέσεις phishing ήταν η Yahoo! (23,3%), το Facebook (10%) και η Google (8,7%).
Mobile spam
Οι αποστολές spam που μιμούνται μηνύματα που αποστέλλονται από φορητές συσκευές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. H Kaspersky Lab εντόπισε τέτοιου είδους μηνύματα σε πολλές γλώσσες. Σε αυτές τις αποστολές, γίνεται μίμηση της πλατφόρμας μηνυμάτων του iPad, του iPhone, των συσκευών Galaxy της Samsung, αλλά και άλλων δημοφιλών μοντέλων. Τα μηνύματα αυτά είχαν ένα κοινό στοιχείο, το πολύ μικρό (ή ανύπαρκτο) κείμενο και υπόγραφες όπως «Εστάλη από το iPhone μου» (“Sent from my iPhone”). Συνήθως, περιέχουν link που οδηγούν σε κακόβουλα συνημμένα αρχεία.
Πλαστές ειδοποιήσεις από mobile εφαρμογές
Γενικά, τα μαζικά μηνύματα spam μιμούνται ειδοποιήσεις από διάφορες mobile εφαρμογές, όπως το Whats App και το Viber. Οι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με το συγχρονισμό των εφαρμογών τους σε πολλές πλατφόρμες και το συγχρονισμό των επαφών τους μεταξύ των εφαρμογών και των διαφόρων ειδοποιήσεων που προέρχονται από αυτές. Έτσι, πολλοί ιδιοκτήτες φορητών συσκευών δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στα email τους, σκεπτόμενοι ότι θα τα λάβουν και στο mobile messenger τους. Αυτό όμως είναι λάθος, καθώς οι mobile εφαρμογές δεν είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό email του χρήστη, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλά από τα εν λόγω μηνύματα είναι προφανώς ψεύτικα.
Οι τρεις χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότερες μαζικές αποστολές spam είναι οι ΗΠΑ (16,7%), η Ρωσία (5,9%) και η Κίνα (5,5%).
Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα των μηνυμάτων spam το 2014 είναι διαθέσιμες στο Securelist.com.
pestaola.gr


Πολύχρωμη είναι η κινηματογραφική παλέτα αυτής της εβδομάδας, με επιστημονική φαντασία, έγκλημα, δράση, πόλεμο, έρωτα, ηθικά διλήμματα, ένοχα μυστικά, φόβο και τη συνέχεια μιας επιτυχημένης «ηλικιωμένης» κωμωδίας να δίνει μια τρυφερή νότα αισιοδοξίας.

«Chappie»

Ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης Νιλ Μπλόμκαμπ εμπνέεται από τη μικρού μήκους ταινία του, «Tetra vaal», και δημιουργεί μια τρυφερή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Σιγκούρνι Γουίβερ και τους Χιου Τζάκμαν, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντεβ Πατέλ, και τη μουσική επένδυση του - επίσης βραβευμένου με Όσκαρ - Χανς Ζίμερ. Η ταινία μάς μεταφέρει στο κοντινό μέλλον, όπου την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί - ρομπότ. Όμως, ένας από αυτούς αποκτά την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει.

«Σκοπός μας ήταν να πάρουμε κάτι μη ανθρώπινο, όπως ένα ρομπότ και, ειδικά, έναν αστυνομικό - ρομπότ, και να του δώσουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συναισθήματα. Εκεί ακριβώς, βρίσκεται η αντίφαση: ένας αστυνομικός - ρομπότ, ξαφνικά, ευαισθητοποιείται και αποκτά ηθική και συνείδηση, έννοιες με τις οποίες είναι συνυφασμένη η ανθρώπινη φύση» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Η απαγωγή του κ. Heineken»

Βασισμένο στο βιβλίο του Πίτερ Ρ. Ντε Βρις, «The Heineken Case», ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με τον Γουίλιαμ Μπρούκφιλντ, το δράμα τού Ντάνιελ Άφρεντσον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια πραγματική ιστορία, η οποία ζωντανεύει από τον - βραβευμένο με Όσκαρ -  Άντονι Χόπκινς και τους Τζιμ Στέρτζες, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ράιαν Κουάντεν, Τόμας Κόκερελ και Μαρκ Βαν Γιούεν. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το 1983, όταν μια ομάδα παιδικών φίλων απήγαγε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, τον κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας Heineken. Η σοκαριστική απαγωγή έγινε υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ. Ήταν το έγκλημα τού αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα, μέχρι...

«Σε θέση βολής»

Οι - βραβευμένοι με Όσκαρ - Σον Πεν και Χαβιέ Μπαρδέμ, πλαισιωμένοι από τους Ίντρις Έλμπα, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστοουν, Μελίνα Μάθιους και Τζασμίν Τρίνκα, ξετυλίγουν την ιστορία ενός απόστρατου των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες και προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, για να καθαρίσει το όνομά του, στην αστυνομική ταινία του Πιέρ Μορέλ που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Ζαν - Πατρίκ Μανσέ.

«Μακριά από τους ανθρώπους»

Ο Νταβίντ Ελχόφεν μεταφέρει στον κινηματογράφο το διήγημα του Αλμπέρ Καμύ, «Η φιλοξενία», από τη συλλογή «Η εξορία και το βασίλειο», συνθέτοντας ένα δράμα, που συνοδεύεται από τη μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, με τη συνεργασία του Ψαραντώνη σε δύο κομμάτια. Οι Βίγκο Μόρτενσεν και Ρεντά Κατέμπ μάς ταξιδεύουν στην Αλγερία του 1954, στην καρδιά του χειμώνα, σε ένα απομονωμένο χωριό, όταν ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Δύο άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι, επαναστατούν και έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και την παράλογη βία, αλλά και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

«1.000 φορές καληνύχτα»

Στο δράμα του Νορβηγού σκηνοθέτη Έρικ Πόουπ, με τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Ζιλιέτ Μπινός και τους Νικολάι Κόστερ - Βαλντάου και Μαρία Ντόιλ Κένεντι, μία δημοφιλής φωτογράφος εμπόλεμων σκηνών τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Ο άνδρας της και οι κόρες της δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τον φόβο και την αγωνία για τη ζωή της και τη βάζουν να διαλέξει μεταξύ τής δουλειάς και της οικογένειάς της.

«Το πέρασμα»

Με διακρίσεις στα βαλκανικά Φεστιβάλ της Σόφιας και της Βαρσοβίας, το δράμα του Βούλγαρου σκηνοθέτη Στέφαν Κομαντάρεφ διαδραματίζεται σε ένα φτωχικό χωριό της Βουλγαρίας, όπου ένας άνδρας, ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, τη δουλειά του και την εμπιστοσύνη του γιου του, πρέπει να πληρώσει και να βρει συγχώρεση για μια μεγάλη αμαρτία, που διέπραξε 25 χρόνια πριν.

«Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2»

Η κωμωδία του Τζον Μάντεν αποτελεί συνέχεια της ταινίας του 2012, η οποία έκανε τη μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη, κατακτώντας εκατομμύρια θεατές με την ιστορία επτά Βρετανών συνταξιούχων, που ταξίδεψαν στην Ινδία, για να επενδύσουν το εισόδημά τους σε ένα νέο τοπικό ξενοδοχείο «για ηλικιωμένους και όμορφους». Αυτήν τη φορά, οι - βραβευμένες με Όσκαρ - Τζούντι Ντεντς και  Μάγκι Σμιθ και οι Μπιλ Νάι, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντεβ Πάτελ, Τίνα Ντεσάι, Τάμσιν Γκρέιγκ και Ντέιβιντ Στράθερν ονειρεύονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και ανακαλύπτουν το ιδανικό μέρος για τα σχέδιά τους.

«Παραμονεύοντας»
Το αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ του Βασίλη Κατσίκη - με τους Τες Σπέντζος, Πίτερ Γκέραλντ και Άρις Άθαν - διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα, όπου μια γυναίκα, σύζυγος και κόρη μεγαλογιατρών, είναι μόνη στην απομονωμένη βίλα της, όταν κάποιος εισβάλλει μέσα. Κυνηγημένη από τον περίεργο και βίαιο εισβολέα, ζει τον απόλυτο τρόμο και έρχεται αντιμέτωπη με όσα ήξερε για τη ζωή της μέχρι τότε.

Ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιώ τους κώδικες τού ψυχολογικού θρίλερ, για να πω την ιστορία μου. Βάζω τη χώρα σε κατάρρευση (δεν είναι και τόσο φανταστικό) και όλοι οι ήρωες είναι μπλεγμένοι με κάποιον τρόπο, ή θύτες ή θύματα, σε αυτό που συμβαίνει. Το πρώτο σχόλιο, που θέλω να κάνω, είναι πως, αν δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου, τότε κάποιοι άλλοι θα σου την κάνουν κόλαση! Και το τελευταίο και πιο σημαντικό σχόλιο είναι το θέμα της μνήμης! Όπως η ηρωίδα στην ταινία κάνει μεγάλο αγώνα να ξαναβρεί τη χαμένη μνήμη της, έτσι και ένας ολόκληρος λαός πρέπει να αγωνιστεί, για να μη χάσει τη δική του Ιστορική Μνήμη!».
naftemporiki.gr
Αντί να καταφεύγουν στη λήψη του γνωστού μπλε χαπιού, οι άντρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτίθενται σε… μπλε φως.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ελβετοί ερευνητές, οι οποίοι αναπτύσσουν το «υποκατάστατο» του βιάγκρα –μια θεραπεία που περιλαμβάνει την έγχυση στο πέος τεχνητού DNA.

Όταν ο ιστός εκτίθεται στο μπλε φως, τα «κατασκευασμένα» γονίδια αυξάνουν τη ροή του αίματος, προκαλώντας στύση, χωρίς σεξουαλική διέγερση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι το γεγονός αυτό παρέχει ένα πλεονέκτημα στη θεραπεία αυτή έναντι του βιάγκρα, το οποίο λειτουργεί μόνο βοηθητικά στην παράταση της στύσης και όχι στην πρόκλησή της.

Η ομάδα των ερευνητών από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, με επικεφαλής τον καθηγητή Martin Fussenegger, ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα εκτεθεί ο ιστός στο φως, ένα πρόδρομο μόριο –γνωστό ως τριφωσφορική γουανοσίνη (GTP)- μετατρέπεται στο δεύτερο αγγελιοφόρο, γνωστό ως cGMP. Αυτό επιτρέπει στα κανάλια του ασβεστίου να κλείσουν, μειώνοντας τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα, που με τη σειρά τους χαλαρώνουν τα κύτταρα των μυών και αυξάνουν τη ροή του αίματος στον ιστό που έχει στύση.

Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει τη νέα αυτή μέθοδο που ανέπτυξαν σε αρσενικά ποντίκια με καλά αποτελέσματα, σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

http://www.4news.gr 
H Logitech παρουσιάζει το καλύτερο ασύρματο ποντίκι της
Σήμερα η Logitech εγκαινίασε ένα νέο κόσμο από δυνατότητες στον χώρο των περιφερειακών, με την παρουσίαση του νέου ασύρματου ποντικιού της, του Logitech® MX Master. Ενσωματώνοντας τις καλύτερες καινοτομίες της στο χώρο της τεχνολογίας ποντικιών – με τις οποίες η Logitech πρωτοπορεί στην αγορά - σε ένα χειροποίητα σμιλεμένο σχέδιο, το MX Master είναι πλέον το μέτρο σύγκρισης για ακριβή, γρήγορη και άνετη πλοήγηση σε υπολογιστή. Ακόμη, ειδικά για ανθρώπους που δουλεύουν σε πολλές οθόνες, συσκευές και λειτουργικά συστήματα, το νέο ποντίκι είναι βελτιστοποιημένο ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά τα σύνθετα περιβάλλοντα με απόλυτη ακρίβεια.
 «Το ασύρματο ποντίκι Logitech MX Master είναι ένα όμορφα σχεδιασμένο και πλήρως παραμετροποιήσιμο ποντίκι που προσφέρει πολλαπλά οφέλη, σε ακρίβεια, έλεγχο και ταχύτητα» σχολίασε η Charlotte Johs, αντιπρόεδρος στον τομέα περιφερειακών υπολογιστών της Logitech, για να καταλήξει πως «… οι πολλές επιλογές πλοήγησης όπως και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του, το κατατάσσουν ως το καλύτερο ποντίκι που έχουμε ποτέ δημιουργήσει».

To νέο ποντίκι έχοντας τις ρίζες του σε μια μεγάλη γκάμα ασύρματων μοντέλων όπως το Logitech MX Revolution και το Logitech Performance MX, είναι ιδανικά μορφοποιημένο για άνεση αλλά και σχεδιασμένο για ταχύτητα και πλήρη έλεγχο. Το σχήμα του στηρίζει αποτελεσματικά και σε μια φυσική θέση την παλάμη και τον καρπό, ώστε να απολαμβάνουμε μια άνετη εμπειρία χρήσης, υποβοηθούμενη από τη μελετημένη θέση των πλήκτρων και των ροδελών κύλισης.
Το MX Master διαθέτει ροδέλα κύλισης με επιταχυνόμενη απόκριση, η οποία προσφέρει άμεση μετάβαση από μετακίνηση ανά ένα κλικ σε υπερταχύ scrolling. Επίσης, μια μοναδική δεύτερη ροδέλα κύλισης, τοποθετημένη στο πλάι για χρήση με τον αντίχειρα, μας δίνει οριζόντιο scrolling και μετακίνηση μεταξύ tabs ιστοσελίδων. Το ποντίκι συνδέεται απλούστατα σε υπολογιστές Windows® ή Mac® μέσω του μικροσκοπικού δέκτη Logitech Unifying που διαθέτει τεχνολογία Bluetooth® Smart, και μπορεί να συνδεθεί με έως και τρεις συσκευές, π.χ. με επιτραπέζιο υπολογιστή, laptop ή tablet, ενώ με το πάτημα του πλήκτρου Logitech Easy-SwitchTM μπορούμε να «μετακινηθούμε» ανάμεσα στις τρεις συσκευές! Τέλος, ένα ακόμη πλήκτρο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αναπαράγει τις gestures των υπολογιστών Mac® για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Από πλευράς παραμετροποίησης, το λογισμικό Logitech OptionsTM μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε τα πλήκτρα ώστε να αντιστοιχούν σε οποιαδήποτε εντολή μας εξυπηρετεί. Παράλληλα, η τεχνολογία laser Logitech DarkfieldTM προσφέρει κορυφαία απόδοση ανίχνευσης, ουσιαστικά σε κάθε είδους επιφάνεια, ακόμη και πάνω σε γυαλί ή σε έντονα γυαλιστερή επιφάνεια.

Το MX Master έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία διαρκεί έως και 40 μέρες με μια πλήρη φόρτιση (ανάλογα τη χρήση), ενώ ένας φωτεινός δείκτης θα σας ειδοποιήσει όταν τελειώνει. Τέσσερα λεπτά φόρτισης αρκούν για μια ημέρα χρήσης, ενώ μπορεί να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε όταν φορτίζει, οπότε δεν χάνετε καθόλου χρόνο.
Τιμή και διαθεσιμότητα
Το ασύρματο ποντίκι Logitech MX Master αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 105 €. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.logitech.com/mxmaster ή το αντίστοιχο blog.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν εφέτος προθεσμία οι φορολογούμενοι για υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Παράλληλα, τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

- Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του, υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (πχ βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

- Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

- Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα, μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

- Για τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, κ.ά.) δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.

- Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους, όπου ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν, υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου.

Επιπλέον, οι τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου. Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.

Επισημαίνεται ότι οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον α) έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωσή τους κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή β) ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Επίσης, χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλεται και σε περίπτωση θανάτου του ενός συζύγου για το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο επήλθε ο θάνατος.

- Για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα ή ο σύζυγος που θεωρείται, κατ' αρχήν, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.

http://www.thestival.gr
Ένα πορτοφόλι που ουρλιάζει αν το ξεχάσετε
Σε όλους έχει τύχει έστω και μία φορά να ξεχάσουν το πορτοφόλι στο σπίτι, να το αφήσουν στο μπαρ όπου τα έπιναν με την παρέα τους ή να τους το κλέψουν χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.
Ένα νέο, "έξυπνο" πορτοφόλι υπόσχεται στους ιδιοκτήτες του ότι δε θα το χάσουν/ξεχάσουν ποτέ ξανά… καθώς θα φροντίσει με τα "ουρλιαχτά" του να τους υπενθυμίζει την ύπαρξή του.
Ονομάζεται "Woolet", στοιχίζει 99 δολάρια και συγχρονίζεται με τα smartphone μέσω Bluetooth, προσφέροντας πέντε εναλλακτικούς τρόπους για τον εντοπισμό του αν χαθεί.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ειδοποίησης στο τηλέφωνο του χρήστη, ένας ενσωματωμένος ανιχνευτής απόστασης και μια ειδοποίηση "ουρλιαχτό" για να υποδεικνύει την ακριβή τοποθεσία του.
Το "έξυπνο" πορτοφόλι δημιούργησε η εταιρεία Wooletco, που εδρεύει στο Ντέλαγουερ, μέσα από πόρους που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω εκστρατείας crowdfunding στο Kickstarter.
Το Woolet διαθέτει ένα μίνι-αισθητήρα και σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάσει/αφήσει το πορτοφόλι του κάπου, το τηλέφωνό του δονείται και τον ειδοποιεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόσταση μπορεί να προσαρμοστεί από τα 6 έως και τα 25 μέτρα.
Μόλις ενεργοποιηθεί η ειδοποίηση, ένας ενσωματωμένος ανιχνευτής βοηθά το χρήστη να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται το πορτοφόλι, ενώ η ενεργοποίηση της υπηρεσίας "Ring to Find" προκαλεί την εκπομπή ενός πολύ χαρακτηριστικού ήχου από το πορτοφόλι, ο οποίος μπορεί επίσης να προσαρμοστεί και συμπεριλαμβάνει έναν ήχο σαν ουρλιαχτό.
news.gr
Σ' ένα απέραντο πάρκινγκ μετατρέπεται σχεδόν καθημερινά η πλατεία Αριστοτέλους. Η έλλειψη αστυνόμευσης και ελέγχων έχει αποθρασύνει τους οδηγούς οι οποίοι ανενόχλητοι παρκάρουν στην πλατεία.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύτικε χθες από τους urbanavengersthessaloniki





http://www.seleo.gr
Έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα που θα κόβουν ταχύτητα μόνα τους
Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοκίνητα που θα μπορούν να "διαβάζουν" τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και θα κόβουν ανάλογα ταχύτητα, χωρίς παρέμβαση του οδηγού.
Η εταιρεία Ford ανακοίνωσε ότι το πρώτο μοντέλο της με αυτή τη δυνατότητα θα αρχίσει να πωλείται φέτος τον Αύγουστο, όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη η δεύτερη γενιά των αυτοκινήτων της S-Max.
H νέα τεχνολογία θα βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τα πρόστιμα της Τροχαίας και να οδηγούν ασφαλέστερα, κάνοντας λιγότερα ατυχήματα. Ο οδηγός πάντως, αν θέλει, θα μπορεί να υπερνικήσει την αυτόματη επιβράδυνση του οχήματός του, πατώντας σταθερά το γκάζι, αλλά θα μπορούν να επιταχύνουν μόνο έως 8 χιλιόμετρα πάνω από το όριο ταχύτητας.
Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε στο BBC ότι η νέα τεχνολογία θα επεκταθεί πιθανότατα και σε άλλα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας σταδιακά σε όλο τον κόσμο.
Το σύστημα ονομάζεται "Intelligent Speed Limiter" (Έξυπνος Περιοριστής Ταχύτητας) και βασίζεται σε αισθητήρες στους τροχούς, που καταγράφουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου, καθώς και σε ένα σύστημα οπτικής αναγνώρισης των σημάτων της τροχαίας, χάρη σε μια βιντεοκάμερα στο παρμπρίζ που συνεχώς "διαβάζει" τον δρόμο.
Παραμένει αβέβαιο πάντως κατά πόσο οι οδηγοί θα είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες στο όχημά τους. Προφανώς είναι θέμα χαρακτήρα, παιδείας, αλλά και νοοτροπίας - ατομικής και εθνικής.
Η γενικότερη τάση όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να εφοδιάζουν τα οχήματά τους με ολοένα περισσότερα "έξυπνα" ηλεκτρονικά και αισθητήρες, που βοηθούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και την αφηρημάδα (ή ασχετοσύνη) τους. Όμως, η πραγματική επανάσταση στους δρόμους θα γίνει, όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα-ρομπότ.
news.gr
Μια ξανθιά παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της στο γραφείο του κλαίγοντας.
– Γιατί κλαις γλυκιά μου? τη ρωτάει αυτός
– Να, προσπαθώ να φτιάξω ένα παζλ αλλά δεν τα καταφέρνω. Όλα τα κομμάτια φαίνονται ίδια…
– Τι παζλ?
– Να… είναι ένας κόκορας πάνω σε ένα κουτί, αλλά δεν μπορώ να το φτιάξω..
– Έλα ηρέμησε… όταν γυρίσω θα το φτιάξουμε μαζί εντάξει?
Γυρνάει λοιπόν ο τύπος στο σπίτι του και βλέπει την γυναίκα του να σπαράζει στο κλάμα, στο πάτωμα.Την πλησιάζει και της λέει :
- Έλα… σήκω και μην κλαις. Είσαι τόσο όμορφη… άκου τι θα κάνουμε…Θα βάλουμε τα corn flakes πάλι μέσα στο κουτί και δεν θα το πούμε πουθενά…!!!


5 στοιχεία που αγνοούσαμε για το «Pretty Woman»
Εδώ κι είκοσι πέντε χρόνια είναι μία από τις πιο κορυφαίες ρομαντικές κομεντί που κάθε γυναίκα έστω – ΕΣΤΩ! – μία φορά στη ζωή της την έχει δει. Την έχει δει κι έχει σκεφτεί πως κι ο δικός της «πρίγκιπας» τα ίδια που έκανε κι ο Richard Gere θα ήθελε να κάνει. Τι ξέρουμε, όμως πραγματικά για την ιστορία της πόρνης Vivian (Julia Roberts) και του Edward (Richard Gere); Με αφορμή την επέτειο των είκοσι πέντε χρόνων από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους, σας παρουσιάζουμε πέντε άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία για το «Pretty Woman».
1. Το τέλος της ταινίας είναι ΠΟΛΥ πιο δραματικό (προσοχή: spoiler)
Αν δεν έχετε δει την ταινία, μπορείτε να σταματήσετε εδώ την ανάγνωση. Αν και κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ μεγάλο ενδεχόμενο! Οπότε συνεχίζω...
Το τέλος της ταινίας κάθε άλλο παρά «happy ending» μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος. Ακόμη κι ο τίτλος της ταινίας ήταν διαφορετικός στα πρώτα σχέδια, κι αυτός ήταν «3.000».
Αντί για τη διάσημη σκηνή στις σκάλες διαφυγής της πολυκατοικίας της Vivian, το αρχικό σενάριο προέβλεπε ένα πιο σκοτεινό φινάλε, με τον Edward έπειτα από έναν καυγά – η Vivian υποτίθεται θα ήταν τοξικομανής – να διώχνει από το πολυτελές αμάξι του τη Vivian στα σοκάκια από όπου τη «μάζεψε» πρώτη φορά και να της πετάει κυριολεκτικά στα μούτρα τα 3.000 δολάρια που προέβλεπε η συμφωνία τους. Επειδή, όμως, την παραγωγή της ταινίας την είχε αναλάβει η Disney και ταινία της Disney με κακό τέλος δε νοείται, εμείς λάβαμε τη γνωστή σκηνή.
2. Ταινία «Cinderella Complex»
Καθώς πραγματευόταν στην ουσία τη «μεταμόρφωση» της Roberts – σημ.: από πόρνη σε κυρία της «καλής» κοινωνίας» – η ταινία κατατάχθηκε στην κατηγορία ταινιών με τίτλο «Σύνδρομο της Σταχτοπούτας». Μία ακόμη διάσημη ταινία που ανήκει στο συγκεκριμένο «group» είναι «Ο Διάβολος Φορούσε Prada».
3. Η Julia Roberts ήθελε από την αρχή το ρόλο της Vivian
Όταν άλλες ηθοποιοί απέρριπταν το ρόλο, όπως η Jennifer Connelly, Η Daryl Hannah κι η Michelle Pfeiffer, η – ακόμα άγνωστη τότε – Roberts... τον ονειρευόταν! Ποιος είπε πως όταν επιθυμείς κάτι, το σύμπαν δε συνωμοτεί για να το αποκτήσεις; Δεν ξέρω για άλλους, αλλά για τη Julia Roberts... αποδεδειγμένα έπιασε!
4. Τα γυρίσματα με τη Roberts στη Rodeo Drive έγιναν Κυριακή
Προκειμένου οι καταστηματάρχες εκεί να μη χάσουν ούτε... δολάριο από τις πωλήσεις, η παραγωγή πήρε άδεια για γυρίσματα στη Λεωφόρο μόνο για τις Κυριακές, που τα καταστήματα θα ήταν κλειστά.
5. Η σκηνή με το κουτί του κολιέ δεν ήταν στο σενάριο
Θυμάστε εκεί που ο Gere δείχνει στη Roberts εκείνο το θεσπέσιο κολιέ κι όταν εκείνη πάει να το αγγίξει, ο Gere κάνει πως πάει να της κλείσει το χέρι με το καπάκι; Ε, αυτό δεν ήταν προβλεπόμενο! Ο Gere το έκανε για να ξαφνιάσει τη Roberts, κατόπιν αιτήματος του σκηνοθέτη Gary Marshall, καθώς η Roberts εκείνη τη μέρα έμοιαζε κουρασμένη. Κι ο Marshall προκειμένου να της διατηρήσει την ετοιμότητα, «αγγάρεψε» το Gere με την εν λόγω αποστολή. Το στιγμιότυπο «έγραψε» τόσο καλά στην κάμερα που αποφάσισαν να το κρατήσουν! Σε σημείο που μέχρι κι ο φύλακας που προστάτευε το κολιέ στη διάρκεια των γυρισμάτων ξεκαρδίστηκε από τα γέλια – το οποίο κόστιζε και 25.000 δολάρια το άτιμο, βλέπετε!
Υπάρχουν πολλές ακόμη «κρυμμένες» πτυχές για την ταινία, αλλά όπως και να έχει... νομίζω πως δε θα πάψει να είναι ποτέ μία από τις αγαπημένες μας, ε, κορίτσια;
Πηγή: k-mag.gr
Οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Απριλίου 2015 θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Ιδρύματος στις 30/03/2015 ημέρα Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου για τον ίδιο μήνα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παράλληλα στις 31 Μαρτίου ημέρα Τρίτη οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ θα δουν στους λογαριασμούς τους την πληρωμή των συντάξεων ενώ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα πληρωθούν την 1η Απριλίου 2015 ημέρα Τετάρτη Οι νέοι συνταξιούχοι του δημοσίου θα πληρωθούν στις 10 Απριλίου . Ειδικότερα με την Σύνταξη μηνός Απριλίου 2015 για το Δημόσιο (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Μαρτίου 2015 30/3 ) θα πληρωθούν:

Πολιτικοί συνταξιούχοι:

1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/10/2014

2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 16/07/2014

3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 3/11/2014/

4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 17/11/2014 (*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.

5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 14/07/2014

Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών

1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 17/09/2014

2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 30/09/2014

3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών, πρωτόκολλα μέχρι 20/10/2014 Ιερείς, πρωτόκολλα μέχρι 20/10/2014 *** Σημείωση Επισημαίνεται ότι ορισμένες υποθέσεις που φέρουν πρωτόκολλα των παραπάνω ημερομηνιών και “χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης” είναι προς επεξεργασία και οι συντάξεις που σχετίζονται με αυτές δεν θα πληρωθούν με τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2015.

http://www.fpress.gr 
Σε συνέχεια της συνέντευξης που έδωσε και όσα είπε για την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛΑΣ στους δήμους, ο Ν. Βούτσης, το ΥΠΕΣΔΑ με non paper διευκρινίζει ότι όσοι από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους δεν θέλουν να επανέλθουν στους δήμους θα καταλάβουν προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.
Αναλυτικά:
Σύμφωνα με το γράμμα του Νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί.
Αμέσως μετά από αυτήν την κατάργηση θα ακολουθήσει στάδιο εθελοντικής επανακατάταξης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν ρητά στο δήμο όπου ανήκαν ως δημοτικοί αστυνομικοί αν επιθυμούν ή όχι να επανέλθουν ως δημοτικοί αστυνομικοί.
Σε περίπτωση που δεν το επιθυμούν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τεθούν, κατά τη διατύπωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, στη διάθεσή του, καταλαμβάνοντας προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.
Τέλος να επισημανθεί πως όσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μονιμοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
Είτε τα ερωτικά σας περνούν δύσκολα τον τελευταίο καιρό είτε απέχετε για προσωπικούς λόγους, το σεξ επηρεάζει θετικά τον οργανισμό και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία.

Το σεξ είναι καλό για το σώμα και για τη σχέση, δηλώνει η σεξολόγος Sari Cooper.

Είναι καλή γυμναστική για την καρδιά και μας βοηθά να κάψουμε μερικές περιττές θερμίδες. Επίσης, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, λογικά κάποια στιγμή το πάθος θα καταλαγιάσει και το σεξ δεν θα είναι τόσο συχνό. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα εάν οι αραιές επαφές στην περίπτωση αυτή επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.

Η ειδικός τονίζει πως αν και μερικοί άνθρωποι παραμένουν υγιείς και νιώθουν καλά ακόμη και με λίγο σεξ, άλλοι γίνονται πιο επιρρεπείς σε παθήσεις που σχετίζονται άμεσα με το συσσωρευμένο στρες.

Δεν πρόκειται να εκδηλώσουμε υπέρταση ούτε να παχύνουμε επειδή δεν κάνουμε συχνά σεξ, όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το σώμα δεν μπορεί να επωφεληθεί από την ευεργετική δράση μιας δραστηριότητας από την οποία απέχει.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!