Δευτέρα 22 Απριλίου 2019


Πάσχα πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας του Κάρμινε στην πλατεία Μερκάτο στη Νάπολη πέρασαν δύο απολυμένοι, από το 2014, εργαζόμενοι της εταιρείας FiatCryshlerAutomobiles (FCA) του Πομιλιάνο, διαμαρτυρόμενοι γιατί εξαιτίας μίας τεχνικής πρόβλεψης, οι απολυθέντες δεν προβλέπεται να λαμβάνουν το εγγυημένο κοινωνικό επίδομα. Οι δύο πρώην εργαζόμενοι πέρασαν και τη νύκτα στο καμπαναριό και συνεχίζουν σήμερα τη διαμαρτυρία τους.
Οι Μίμο Μινιάνο και Μάρκο Κουζάνο, ύψωσαν από το καμπαναριό του ναού και μία επιγραφή που έγραφε: «Εγγυημένο κοινωνικό επίδομα για τους απολυμένους δεν υπάρχει». Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί άλλοι απολυμένοι, ή άνεργοι, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της χορήγησης του επιδόματος, που αποτελούσε την προεκλογική ‘σημαία’ του κόμματος των Πέντε Αστέρων και η αμφιλεγόμενη μέθοδος και τα κριτήρια της καταβολής του έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Οι δύο απολυμένοι, λόγω του γεγονότων ότι είχαν προεισπράξει μισθούς –τους οποίους μετά την απόλυση όμως είχαν επιστρέψει στην εταιρεία– φαίνεται να μην πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο κοινωνικό αυτό μέτρο.
Όπως τονίζει ο Μινιόνε, «δεν βρισκόμαστε εδώ νηστικοί και άγρυπνοι, έκθετοι στην υγρασία και τον αέρα της νύχτας για μία προσωπική υπόθεση. Εάν ο πρόεδρος του γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών κι επιδομάτων (Inps) πιστεύει πως θα επιλύσει το πρόβλημα δίνοντάς μας δύο δεκάρες από το επίδομα κάνει λάθος. Η μάχη μας είναι πολιτική και ξεπερνά το προσωπικό επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε πως η νομοθεσία για το κοινωνικό επίδομα θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρο για την προστασία των απολυμένων».
«Ζητούμε να περιληφθεί το κοινωνικό επίδομα ως εγγύηση για όποιον απολύεται στο πλαίσιο πολιτικο-συνδικαλιστικών αντίποινων όπως είναι η δική μας περίπτωση. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν δικαστικές αποφάσεις δεκαετούς διάρκειας για να δικαιωθούν χωρίς να έχουν εισοδήματα», προσθέτει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Inps Πασκουάλε Τριντίκο δήλωσε πως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό διευθυντή της υπηρεσίας στη Νάπολη κι έκλεισε μαζί του συνάντηση για αύριο το απόγευμα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και συνάμα κάλεσε τους δύο πρώην εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους. Κάτι που ο Μινιάνο το απέκλεισε, τονίζοντας «πως εμείς δεν δεχόμαστε χάρες».
Εν αναμονή της συνάντησης της Τρίτης, οι εκφράσεις συμπαράστασης στους δύο διαμαρτυρόμενους πολλαπλασιάζονται: ο γνωστός μουσικός Ντανίλο Σέπε ανακοίνωσε: «αύριο το πρωί (Τρίτη) θα βρίσκομαι εδώ στην πλατεία, για να παίξω μουσική».
Τι συμβολίζει η Μεγάλη Δευτέρα Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η αρχή της Εβδομάδας των Παθών, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία.

Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.

Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος έκανε ενάρετη ζωή και τον ζήλευαν τα αδέρφια του και ήθελαν να τον εκδικηθούν. Έτσι αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο, προσπάθησαν να πείσουν το πατέρα τους ότι τον έφαγε κάποιο θηρίο. Ωστόσο όταν είδαν ότι δε μπορούν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, πούλησαν τον Ιωσήφ σε εμπόρους κι εκείνοι τον έδωσαν στον αρχιμάγειρα του Φαραώ Πετεφρή, βασιλιά της Αιγύπτου.

Εκεί ο Ιωσήφ αρνήθηκε να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, η οποία εξοργισμένη τον κακολόγησε στον Φαραώ και εκείνος τον φυλάκισε. Ωστόσο όταν ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή, ο Ιωσήφ του είπε ότι θα έρθουν στη χώρα 7 χρόνια ευφορίας και 7 χρόνια λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστήθηκε με την προειδοποίηση του Ιωσήφ και του έδωσε αξιώματα κι εκείνος προστάτευσε το λαό του στα δύσκολα χρόνια του λιμού και μάλιστα προσκάλεσε στην Αίγυπτο και τα αδέρφια του να μείνουν μαζί του.

Παράλληλα, στη λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας περιλαμβάνεται και η ιστορία της άκαρπης συκιάς που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε. Ο Χριστός περπατώντας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη ημέρα της εισόδου του, είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο,όμως διαπίστωσε ότι η συκιά όμως δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς απευθυνόμενος στο δέντρο είπε : «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή» και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε και γι' αυτό λέγεται καταραμένη συκιά ή ξηρανθείσα συκιά. Η ιστορία της άκαρπης συκιάς συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων της εποχής και την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν φαινομενικά ενάρετοι, αλλά πρακτικά άκαρποι από καλά έργα.

Το απόγευμα προς βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, όπως και της Κυριακής των Βαΐων,αλλά και της Μεγάλης Τρίτης, ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά γίνεται η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται» και το «Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω»
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/330349/ti-symvolizei-i-megali-deytera

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να είναι νόμιμη. Κάπως έτσι το σκέφτηκε η Kate Meeusen και το 2011 ξεκίνησε την καλλιέργεια κάνναβης και την δημιουργία προϊόντων που προέρχονται από το συγκεκριμένο φυτό.
Τότε, έκανε την αρχή με μόλις 12 φυτά, όμως πλέον είναι μία εξωστρεφής επιχείρηση που κάνει μεγάλες εξαγωγές και ο τζίρος της φτάνει τα 1 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Καθόλου άσχημα δηλαδή…
«Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι ακόμα κολλημένο στο 1950 και δεν βλέπει με καλό μάτι, την δημιουργία προϊόντων από κάνναβη.
nuns
Αυτά όμως μπορούν να βοηθήσουν, εκτός των άλλων, αρκετό κόσμο να αντιμετωπίσει τις εξαρτήσεις του. Μέχρι στιγμής, εκτός από το να βγάζουμε λάδια, έχουν βοηθήσει 8 άτομα που ήταν εθισμένα στο αλκοόλ και όχι μόνο. Όλοι τους ένιωσαν καλύτερα», είπε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τα χιλιάδες αιτήματα που υπάρχουν ανά τον κόσμο από ασθενείς με επιληψία, πάρκινσον κ.α που ζητούν τη νομιμοποίηση τέτοιων σκευασμάτων στις χώρες τους.
cannabis
«Μέσα στα επόμενα χρόνια σκοπεύουμε να έχουμε ένα εργοστάσιο παρασκευής σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Θα κάνουμε και συνεργασίες με το Χόλιγουντ, καθώς αποτελεί το… μεγάφωνο, προκειμένου να φτάσει η φωνή μας σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!