Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η δοκιμή ενός booster για τον ισχυρότερο διαστημικό πύραυλο του κόσμου, το SLS (Space Launch System) της NASA.

Ο πύραυλος πυροδοτήθηκε για τη δεύτερη δοκιμή εδάφους στις εγκαταστάσεις της Orbital ATK της Γιούτα.

Ήταν το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση με το διαστημόπλοιο Orion της ΝΑSA στα τέλη του 2018, που αποτελεί σημαντικό σταθμό του «Ταξιδιού προς τον Άρη» για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Δύο boosters πέντε τμημάτων και τέσσερις κύριοι κινητήρες RS-25 θα προωθούν το SLS σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων στο διάστημα.

Τα boosters στερεών καυσίμων κατασκευάζει η Orbital ATK και θα λειτουργούν παράλληλα με τους κύριους κινητήρες για τα πρώτα δύο λεπτά πτήσης.

Θα παρέχουν πάνω από 75% της ώθησης που χρειάζεται ο πύραυλος και το διαστημόπλοιο Orion για να ξεφύγει από τη βαρυτική έλξη της Γης.

Η πρώτη πλήρους έκτασης δοκιμή εδάφους έγινε με επιτυχία τον Μάρτιο του 2015, και έδειξε ικανοποιητικές επιδόσεις. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν σε ακραίες θερμοκρασίες, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο το booster επηρεάζεται από αυτές.

Η αρχική έκδοση του SLS θα έχει δυνατότητα ανύψωσης τουλάχιστον 77 τόνων. Το επόμενο σχεδιασμένο upgrade θα περιλαμβάνει ένα ισχυρό άνω τμήμα για πιο φιλόδοξες αποστολές, με δυνατότητα ανύψωσης 115 τόνων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Τις φήμες του χωρισμού της από τον DJ Rico, κατά κόσμον Βαγγέλη Σερίφη, θέλησε να διαψεύσει η Κατερίνα Στικούδη, με ένα video που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η τραγουδίστρια ερμηνεύει ένα ερωτικό τραγούδι δίπλα στον αγαπημένο της, ο οποίος παίζει πιάνο. Μάλιστα, μόλις τελειώνει την ερμηνεία της, τον φιλάει τρυφερά στο μάγουλο, κλείνοντας έτσι πολλά στόματα.



Πηγή: faysbook.gr

Tο ποσό των 10.000 δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Microsoft σε μία γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού μία αυτόματη ενημέρωση των Windows κατέστησε τον υπολογιστή της άχρηστο.

Η Τέρι Γκόλστεϊν υποστηρίζει ότι ο υπολογιστής της, ο οποίος έτρεχε στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft προσπάθησε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να ζητηθεί πρώτα η έγκρισή της.

Όπως εξήγησε η ίδια, η αναβάθμιση είχε ως αποτέλεσμα να κάνει το μηχάνημά της ασταθές, στο οποίο βασίζεται για τη διαχείριση της επιχείρησή της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία προτίμησε να καταφύγει σε εκτός δικαστηρίων συμβιβασμό προκειμένου να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα.

Από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και έγιναν διαθέσιμα τα Windows 10, η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει, με αρκετά πιεστικό τρόπο, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν για υπολογιστές που τρέχουν στα Windows 7 και 8.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τα Windows 10», δήλωσε η Γκόλντστεϊν. «Κανείς δεν με είχε ρωτήσει εάν ήθελα να κάνω την αναβάθμιση».

Αφού προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα καλώντας στην εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft, η Γκόλντστεϊν κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας, ζητώντας έναν καινούριο υπολογιστή και αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη η επιχείρησή της εξαιτίας του περιστατικού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλά μία από τη μακρά λίστα παραπόνων που έχουν κάνει χρήστες, μετά τη διάθεση των Windows 10.

Τον Μάρτιο, πληθώρα χρηστών είχαν αρχίσει να εκφράζουν τα παράπονά τους σχετικά με την αυτόματη έναρξη της εγκατάστασης των Windows 10 στα συστήματα τους, χωρίς να τους έχει ζητηθεί πρώτα η άδειά.

Η «αυθαίρετη» αυτή αναβάθμιση έχει εξοργίσει πολλούς χρήστες, ωστόσο έχει ενισχύσει παράλληλα την προώθηση των Windows 10, καθώς μέχρι το τέλος του Μαρτίου οι χρήστες που είχαν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λειτουργικό είχαν ξεπεράσει τους 270 εκατομμύρια, δηλαδή το 17,43% της αγοράς.

Η αναβάθμιση θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη δωρεάν έως και τις 29 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Τρία “ψαλίδια” στις συντάξεις προκάλεσαν χθες και σήμερα απορία, και οργή σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.


Οσοι πήγαν στα ATM είδαν ψαλιδισμένες τις συντάξεις από μερικά ευρώ ως και λίγες εκατοντάδες ευρώ. Το πρώτο “ψαλίδι” αφορά στις επικουρικές συντάξεις, που είναι και το μεγαλύτερο ποσό. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του χρόνου της καταβολής της επικουρικής σύνταξης. Στο εξής θα μπαίνει στους λογαριασμούς των συνταξιούχων τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η τωρινή κατάθεση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Τότε, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους ψαλιδισμένες. Πρόκειται για εκείνους που μαζί με την κύρια σύνταξη είχαν άθροισμα μηνιαίο πάνω από 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία αξιολόγηση αποφασίστηκε να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις όσων συνταξιούχων εισέπρατταν συνολικά πάνω από 1.300 ευρώ.

Το δεύτερο ψαλίδι προέρχεται από την αύξηση της παρακράτησης φόρου. Αυτή επιβλήθηκε γιατί άλλαξε το αφορολόγητο ποσό και μειώθηκε για τους άγαμους, τα ζευγάρια χωρίς παιδιά, καθώς τα ζευγάρια με ένα παιδί. Η παρακράτηση αυξάνεται περισσότερο για τους άγαμους και ακολούθως για τα ζευγάρια, ενώ είναι μικρότερη για τις οικογένειες που έχουν ένα παιδί.

Το τρίτο "ψαλίδι" αφορά σε 110.00 περίπου συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ. Οι ίδιοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που πήραν για το μήνα Ιούνιο σε δόσεις.

newsit.gr

Tον νέο νόμο για την κινητικότητα ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχει να καταθέσει στη Βουλή ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, αν και ο αρχικός σχεδιασμός του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη προέβλεπε το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο, υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση και τώρα το υπουργείο τρέχει για να προλάβει τις προθεσμίες του Ιουλίου.
Σύμφωνα το νομοσχέδιο, επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της μετακίνησης καθώς καθορίζεται χρονικό όριο 4 μηνών για τις μετατάξεις και έως 3 μήνες για τις αποσπάσεις, οι οποίες μάλιστα θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.
Επίσης:
Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).
Στην κινητικότητα μετέχουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ εξαιρούνται τομείς όπως Υγείας και Πρόνοιας, οι ένστολοι, οι δικαστικοί λειτουργοί.
Σε ό,τι αφορά σε φορείς και επιχειρήσεις των ΟΤΑ το προσωπικό μετατάσσεται σε θέσεις των Δήμων, διατηρώντας μάλιστα την προσωπική διαφορά στον μισθό του, καθώς κάτι ανάλογο προβλέπεται για όλους τους μετατασσόμενους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Η σχέση εργασίας των υπαλλήλων αυτών παραμένει μάλιστα η ίδια. Η ίδια διάταξη αφορά και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις, αλλά και το μόνιμο και με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Παράλληλα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τον στενό Δημόσιο Τομέα σε ΟΤΑ καθώς πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών επιτρέπεται η απόσπαση ως και για 2 χρόνια προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή έχουν μεταφερθεί σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού διατηρούν την προσωπική διαφορά στον μισθό τους.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, πλην αυτών που εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά στους σχολικούς φύλακες δίδεται η δυνατότητα απασχόλησής τους σε εγκαταστάσεις και κτίρια πλην των σχολικών εφόσον δεν επηρεάζεται η φύλαξη των σχολικών κτιρίων.
Θα συσταθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας, η οποία θα έχει συντονιστικό ρόλο στη διενέργεια του προγράμματος κινητικότητας και, κυρίως, στην αξιολόγηση των αιτημάτων κάλυψης αναγκών σε προσωπικό και την επίλυση των αναφυόμενων προβλημάτων.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Κινητικότητας στην οποία θα δημοσιεύονται όλες οι προκηρύξεις από τους φορείς υποδοχής, ώστε να είναι ευκολότερο να βρει ένας υπάλληλος την θέση που επιθυμεί.
aftodioikisi.gr

Ακούς πολλά για το τεχνητό μαύρισμα αλλά δεν ξέρεις τελικά εάν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου ή όχι. Δες παρακάτω και μετά πράξε αναλόγως:

Μαύρισμα με αερογράφο:

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία FDA (σ.σ. ο Αμερικάνικος ΕΟΦ) το χημικό που χρησιμοποιείται είναι πιθανό να προκαλέσει γενετικές μεταλλάξεις και να καταστρέψει ακόμα και το DNA.

Σπιτική μάσκα σώματος για δροσιά μετά τον ήλιο!

Solarium:

Οι ειδικοί λένε ότι είναι εξίσου επιβλαβές με την ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό. Μάλιστα είναι ύποπτο για εκδήλωση καρκίνου του δέρματος και επικίνδυνο για τα μάτια.

Self tan και spray μαυρίσματος:

Το είδος σακχάρου που περιέχουν αυτά τα προϊόντα είναι εγκεκριμένο από το FDA και θεωρούνται απολύτως ασφαλείς λύσεις.

Λοιπόν; Εσύ πώς θα επιλέξεις να μαυρίσεις φέτος;

Πηγή: faysbook.gr

Ο αμερικανικός τύπος οργιάζει ότι ο 52χρονος σταρ ετοιμάζεται να πάρει το… τρίτο του διαζύγιο από την 32χρονη σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο 10 ετών.

Τι είναι αυτό όμως που τους οδήγησε να τραβήξουν χωριστούς δρόμους μετά από 12 χρόνια;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Radar Online», ένας συνεργάτης του Νίκολας Κέιτζ, αποφάσισε να του ανοίξει τα μάτια και να του αποκαλύψει πως η 32χρονη Κιμ τον απατούσε όσο εκείνος βρισκόταν στη Γαλλία για το Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού, «η Άλις είχε εντοπιστεί πολλές φορές στη Νεβάδα με έναν άλλο άνδρα, με τον οποίο μάλιστα είχαν γίνει τσακωτοί να φιλιούνται. Και όλα αυτά πίσω από την πλάτη του Νικ».

Προφανώς όλα αυτά έφτασαν στα αυτιά του 52χρονου σταρ, ο οποίος αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από την άπιστη σύζυγό του μερικές ημέρες πριν την 12η επέτειο γάμου τους.

Ο Νίκολας Κέιτζ γνώρισε την Άλις Κιμ, το 2004, όταν εκείνη ήταν 19 χρόνων. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες, όπου εκείνη εργαζόταν ως σερβιτόρα. Δύο μήνες μετά τη γνωριμία τους αρραβωνιάστηκαν και λίγο αργότερα παντρεύτηκαν σε ιδιωτικό ράντσο στη Βόρεια Καλιφόρνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!