Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

O Mark Zuckerberg θέλει να φτιάξει το δικό του ρομπότ - μπάτλερ

Μετά τα κινέζικα και το διάβασμα 2 βιβλίων το μήνα ο Mark Zuckerberg ανεβάζει κατά πολύ τους στόχους του για το 2016 αφού θέλει να δημιουργήσει ένα ρομπότ - μπάτλερ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ιδρυτής του Facebook ανακοινώνει μέσα από post στο προφίλ του, το στόχο του για το έτος που έρχεται. Για το 2016 ο Mark Zuckerberg φαίνεται πως θέλει να  ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη και να δημιουργήσει ένα ρομπότ που θα τον βοηθάει στο σπίτι αλλά και στη δουλειά. 
 
Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται να κάνει μία εκτεταμένη έρευνα με σκοπό να καταφέρει να κατασκευάσει ένα ρομπότ που θα ακούει τη φωνή του και θα μπορεί να εκτελεί εργασίες τόσο στο σπίτι, ρυθμίζοντας την θερμοκρασία ή ανοίγοντας την πόρτα στους καλεσμένους και πολλά ακόμα όπως για παράδειγμα να προσέχει την κόρη του Μαξ όταν αυτός και η γυναίκα του βρίσκονται σε κάποιο άλλο δωμάτιο στο σπίτι.
Ο Zuckerberg γράφει στο post του ότι το ρομπότ μπάτλερ που θέλει να φτιάξει, θα είναι όπως ο Τζάρβις στην ταινία Iron Man…
newsit.gr

Η Facebook ξεκίνησε τις δοκιμές για δυνατότητα διαμόρφωσης του News Feed από τον χρήστη με βάση τα ενδιαφέροντα του από τον περασμένο Οκτώβριο και  αποκαλύπονται screenshots της mobile έκδοσης που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της εταιρείας για παρουσίαση πολλαπλών News Feed σε διαφορετικές καρτέλες ανάλογα με το θέμα τους.



Όπως βλέπουμε από την εικόνα, ο χρήστης θα βλέπει το παραδοσιακό News Feed, αλλά με ένα swipe θα μεταφέρεται σε ξεχωριστές κατηγορίες (π.χ. Style, Travel, Headlines κλπ.), τις οποίες υποθέτουμε ότι θα μπορεί να ρυθμίσει ο καθένας ξεχωριστά.

Παράλληλα, η εταιρεία διευρύνει τη δοκιμή της λειτουργίας “Marketplace” στις ΗΠΑ, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρεται σε eshops για απευθείας αγορά των προϊόντων που βλέπει σε διάφορες Facebook Pages.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Η Ford έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη των πρακτικών αυτοκινήτων. Χωρίς να απεμπολεί την ειδικότητα της στη διαμόρφωση ενός οδηγοκεντρικού περιβάλλοντος, αναπτύσσει νέες κατασκευές που απευθύνονται σε όσους έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες.

Οδήγησα το τελευταίο στέσιον βάγκον της διακεκριμένης μάρκας στην έκδοση που ταιριάζει στα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας.

Ο λόγος για νέο Ford Mondeo Wagon, με μοντέρνα σχεδίαση, η οποία αναδεικνύεται περισσότερο μετά την μείωση του ύψους κατά 11 χλστ. συγκρινόμενο με το παλιό μοντέλο.

Το μπροστινό μέρος είναι εντυπωσιακό ενώ τα φώτα LED προσδίδουν μεγαλύτερο κύρος. Το αυτοκίνητο της δοκιμής συνδυάζεται με το δοκιμασμένο ντιζελοκινητήρα 1.6 TDCi.

Πριν σκεφθείτε την περίπτωση ενός βενζινοκινητήρα, να σημειώσω ότι στα αυτοκίνητα μεγάλου όγκου και βάρους οι πετρελαιοκινητήρες είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί ακόμη και εκείνοι που έχουν μικρή χωρητικότητα, εξασφαλίζουν υψηλή ποσότητα ροπής και χαμηλή κατανάλωση.

Ο κινητήρας ντίζελ

Το μοτέρ ντίζελ με την σφραγίδα της Ford, αποδίδει 115 ίππους και 27,4 χλγμ. ροπής. Το μείγμα ισχύος ροπής κατευθύνεται στο αναβαθμισμένο μηχανικό εξάρι κιβώτιο.

Όπως διαπίστωσα, αν ακολουθήσεις τον ρυθμό του κινητήρα και τις προδιάγραφες των ντίζελ, επιτυγχάνεις αξιόλογες επιδόσεις και διατηρείς σε χαμηλό επίπεδο την κατανάλωση.

Με συχνές αλλαγές στην περιοχή των 2.000- 2.500 σ.α.λ. και μαλακό πόδι, το βαρύ αυτοκίνητο (1.515 κιλά), κινείται χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο αστικό περιβάλλον, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές.

Στον αυτοκινητόδρομο το μοτέρ προσδίδει υψηλές ταχύτητες. Η μέση κατανάλωση στο τεστ ήταν 7 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 107 γρ./χλμ., τέλη κυκλοφορίας 105 ευρώ.

Το πιο ισχυρό ατού όμως που κάνει ευχάριστη την οδήγηση, είναι η προσέγγιση του μεγάλου αυτοκινήτου προς τον χειριστή.

Με τον γενικό ορό οδηγοκεντρική φροντίδα, η μάρκα έχει αναπτύξει μια φιλοσοφία που την κάνει να ξεχωρίζει στη κατηγορία των μαζικών κατασκευών.

Από την θέση οδήγησης, μέχρι το τιμόνι, τα πεντάλ, την ορατότητα, την αίσθηση, την απόδοση των αναρτήσεων και του συστήματος διεύθυνσης, σου δίνεται η εντύπωση ότι συμμετέχεις στη διαδικασία κίνησης και δεν είσαι ένας απλός χειριστής.

Εκτίμησα θετικά τη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεγάλος μοντέρνος, ενιαίος εσωτερικός χώρος, ο οποίος φιλοξενεί έως και πέντε ενήλικες.

Η χωρητικότητα του πορτ παγκάζ(500 λίτρα), δεν είναι η κορυφαία στη κατηγορία, αλλά ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες μια οικογένειας.

Εκτός από τα ποιοτικά υλικά, να σημειώσω, τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC II και τον πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές οθόνες. Από 22.635 ευρώ.
real.gr
Τα 15+1 πιο ακριβά έργα τέχνης του 2015 -Ενα χρυσό χρηματιστήριο [εικόνες]
Ο Πικάσο έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ, με 179,4 εκ δολάρια. Σε απόσταση αναπνοής, ένα γυμνό του Μοντιλιάνι, έπιασε στο σφυρί τα 170,4 εκ.
Το χρηματιστήριο της τέχνης ανεβαίνει. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί πουλάνε ακριβά, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Αραβες αγοράζουν ακριβότερα. Και τι θέλουν; «Ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί» λένε οι ντίλερ. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να ανακόψει αυτή τη φόρα στις τιμές; «Μόνο μία δραματική και απότομη πτώση των μετοχών στα χρηματιστήρια, πράγμα που δεν φαίνεται να προμηνύεται αυτή τη στιγμή». Δείτε παρακάτω λοιπόν, τα 15+1 πιο ακριβοπουλημένα έργα της χρονιάς που πέρασε.
1. Ντέιβιντ Χόκνεϊ, «Arranged Felled Trees»: 5,3 εκ δολάρια

Αυτή η πώληση έσπρωξε πολύ ψηλά στο χρηματιστήριο αξιών της τέχνης τη λεγόμενη British Contemporary Art, δηλαδή τη βρετανική τέχνη των τελευταίων 70 ετών.
Το συγκεκριμένο έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ φιλοτεχνήθηκε το 2008 και απεικονίζει την αγαπημένη θέα του εικαστικού στο Γιόρκσαϊρ. Προτού καταλήξει στο πωλητήριο του Sotheby's τον περασμένο Ιούλιο, είχε εκτεθεί στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αλλά και στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο.
Την περασμένη χρονιά πάντως, ο Χόκνεϊ -ο οποίος πειραματίζεται πολύ με τις τεχνικές- απασχόλησε άλλη μια φορά τα media (όχι για δημοπρασία). Ηταν όταν δήλωσε για τον Γερμανό σουπερστάρ εικαστικό Γκέρχαρντ Ρίχτερ (είναι και αγαπημένος του Σόιμπλε): «Ζωγραφίζει πάντα το ίδιο πράγμα με το σφουγγάρι. Αυτό είναι ΟΚ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι το εξαιρετικό έχει!».
2. Τζόρτζια Ο' Κήφι, «White Calla Lily»: 9 εκ δολάρια

Η Αμερικανίδα εικαστικός του μεσοπολέμου θεωρείται σήμερα η νουμερο 1 γυναίκα ζωγράφος στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της τέχνης. Το 2014 ένα έργο της, το Jimson weed/White Flower no. 1 (1932) πουλήθηκε 44 εκ δολάρια. Εκτοτε συνεχίζει να τα πηγαίνει πολύ καλά. Το τελευταίο κομμάτι της ήταν το «White Calla Lily» (1927), στο οποίο έπιασε τα 9 εκ δολάρια. Η Ο' Κήφι εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση.
3. Πίτερ Ντόιγκ «Swamped»: 26 εκ δολάρια

Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1959, έζησε πολύ στον Καναδά και σήμερα θεωρείται ο πιο ακριβός σε δημοπρασίες εν ζωή Βρετανός καλλιτέχνης – ο προηγούμενος ήταν ο Ντάμιεν Χερστ, που πούλησε τη «Χρυσή αγελάδα» στη φορμόλη 10 εκ το 2008.
Τα κανό είναι αγαπημένο θέμα του Ντόιγκ, καθώς και των πελατών του. Το συγκεκριμένο μάλιστα κανό, σύμφωνα με τον οίκο Christie's το εμπνεύστηκε από μια σκηνή του θρίλερ «Παρασκευή και 13» της δεκαετίας του 1980. Ο οίκος δημοπρασιών θεωρούσε ότι λόγω αυτής της συνδεσης, το έργο θα έπιανε ρεκόρ σε τιμή. Πράγματι, αυτό έγινε. Η πλειοδοσία έγινε τηλεφωνικά.
4. Αντι Γουόρχολ, «One Dollar Bill», 20,9 εκ δολάρια

Αυτό το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1962 και η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι είναι όλο ζωγραφισμένο στο χέρι. Υπάρχει μια σειρά «Δολαρίων» του Γουόρχολ, αλλά αυτό είναι το μόνο χειροποίητο. Οπότε στη δημοπρασία του Sotheby's πριν λίγο καιρό, τίναξε τη μπάνκα στον αέρα!
5. Κλοντ Μονέ, «Le Grand Canal»: 35,6 εκ δολάρια

Το βενετσιάνικο κανάλι του Γάλλου ζωγράφου συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των νέων ανερχόμενων συλλεκτών από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Αυτοί ανέβασαν την τιμή στα ύψη και απέκλεισαν όλους τους άλλους - στη δημοπρασία του Sotheby's στο Λονδίνο, είχαν συγκεντρωθεί επίδοξοι αγοραστές από 35 συνολικά χώρες. Σύμφωνα με την Ελενα Νιούμαν, υπεύθυνη για το Τμήμα Ιμπρεσιοντιστών και Μοντερνιστών στο Sotheby's «οι συλλέκτες από τη Ρωσία και την Ασία γίνονται ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά. Και αυτή η νύχτα ήταν πολύ σπουδαία για τον Μονέ. Συνολικά πουλήσαμε 5 έργα του, συνολικής αξίας 83,9 εκ δολαρίων».
6. Ρόι Λίχτενσταϊν, «The Ring (Engagement)»: 41,7 εκ δολάρια

Το έργο που χορνολογείται από το 1962 πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη από τον συλλέκτη και φιλάνθρωπο Στέφαν Εντλις. Ο αγοραστής το «χτύπησε» τηλεφωνικά και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
Ο Εντλις, είχε αγοράσει το έργο από έναν Γάλλο συλλέκτη το 1997 αντί 2,2 εκ. Εναν μηνα πριν από τη δημοπρασία, ωστόσο, είχε δηλώσει ότι το πουλάει για να αγοράσει 4 νέα έργα για τη συλλογή του.
Αλλά ποιος είναι ο Στέφαν Εντλις; Λοιπόν, είναι ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας από το Σικάγο, ο οποίος αρέσκεται στην ποπ αρτ και έχει εξελιχθεί σε μέγα συλλέκτη. Μάλιστα πρόσφατα δώρισε 42 έργα από τη συλλογή του στο Art Institute του Σικάγο. Και πως έγινε αναγνωρισμένος συλλέκτης; «Κατά τύχη», σύμφωνα με δήλωσή του. «Εχω αυτό που λέμε “καλό μάτι”. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Είναι σαν να λέμε “Δεν ξέρω από πορνογραφία αλλά την αναγνωρίζω. Η τέχνη μοιάζει λίγο με την πορνογραφία. Είναι λίγο σαν οφθαλμολαγνεία”.
7. Γκέρχαρντ Ρίχτερ, «Abstraktes Bild»: 46,3 εκ δολάρια

To αφηρημένο έργο του Γερμανού ζωγράφου που φιλοτεχνήθηκε το 1986 και που στην πίσω πλευρά του καμβά ανέγραφε τον αριθμό 599 ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του οίκου Sohteby's (από 21,3 έως 30,5 εκ). Ο πλειοδότης πλήρωσε αστρονομικό ποσό τελικά. Και να φανταστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο έργο είχε πουληθεί σε δημοπρασία του Sotheby's το 1999 στη Νέα Υόρκη, 607,5 χιλιάδες δολάρια.
Πάντως για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι ο Ρίχτερ είναι μάλλον ο σημαντικότερος εν ζωή Γερμανός ζωγράφος, σίγουρα ο πιο ακριβοπληρωμενος εν ζωή Ευρωπαίος καλλιτέχνης και είναι πολύ φίλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο τελευταίος μάλιστα έχει αρκετά έργα του στην προσωπική συλλογή του. Οσο για τον αγοραστή του εν λόγω, η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί.

8. Βίνσεντ βαν Γκογκ, «Paysage sous un ciel mouvementé»: 54 εκ δολάρια


Το έργο προέρχεται από τη συλλογή του Βέλγου τραπεζίτη Λουί Φρανκ και της συζύγου του Εβελιν και απεικονίζει τοπίο στη Νότια Γαλλία. Σε ελεύθερη μετάφραση «Τοπίο κάτω από συννεφιασμένο ουρανό». Σύμφωνα με τον Σάιμον Σόου, υπευνο για στην Μοντέρνα Τέχνη και τον Ιμπρεσιονισμό στον οίκο Sotheby's «είναι μάλλον το ωραιότερο τοπίο του Ολλανδού ζωγράφου που κυκλοφόρησε στην αγορά τα τελευταία 30 χρόνια. Σ΄αυτό βρίσκει και χάνει τον εαυτό του. Ολες οι αντιθέσεις της προσωπικότητάς του βρίσκονται εδώ. Ενα μήνα αφότου ολοκλήρωσε το έργο κλείστηκε στο άσυλο»... 9. Βίνσεντ βαν Γκογκ, «L’Allée des Alyscamps»: 66,3 εκ δολάρια

Ο κουκουλοφόρος αγοραστής μιλούσε κινέζικα, και «έκλεισε» τον πίνακα επί τόπου. Η παρουσία του έγινε πολύ αισθητή στην αίθουσα των δημοπρασιών τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.
Καθόταν στη μέση της αίθουσας, φορούσε τζιν και μπουφάν με κουκούλα. Ο διπλανός του, Ιάπωνας ντίλερ, δήλωσε αργότερα, ότι ο αγοραστής μιλούσε στο τηλέφωνο κινεζικά αλλά δεν ήταν Κινέζος.
Το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1888 και ολοκληρώθηκε ένα μήνα προτού ο καλλιτέχνης κόψει το αφτί του.
10. Πάμπλο Πικάσο, «La Gommeuse»: 67,5 εκ δολ.

Αυτό το έργο ανήκει στην περιζήτητη Μπλε Περίοδο του καλλιτέχνη και φιλοτεχνήθηκε το 1901. Στην μπροστινή όψη του αναπαριστά μια γυμνή γυναίκα και στην πίσω πλευρά αναπαριστά τον φίλο του ζωγράφου, ντίλερ της εποχής, Περ Μανάς. Αυτή η πλευρά μέχρι το 2000 δεν είχε αποκαλυφθεί – ήταν καλυμμένη με ύφασμα. Ο Μανάς στον πίνακα φοράει ένα εξωτικό τουρμπάνι, έχει γυναικείο σώμα και χορεύει.
Ο Πικάσο ζωγράφισε το έργο αμέσως μετά την αυτοκτονία του φίλου του Κάρλος Κασαχέμας, το 1901, όταν ο ίδιος μαζί με τον Μανάς, «βούτηξαν» μέσα στο κακόφημο Παρίσι για να ξεπεράσουν το πένθος.
11. Σάι Τουόμπλι, «Untitled»: 70,5 εκ δολάρια

Ο Αντρέι Ιρμας, μέγας δωρητής στο Λος Αντζελες και στην Εβραϊκή κοινότητα πούλησε το 2015 έναν «μαυροπίνακα» που φιλοτέχνησε ο διάσημος αμερικανός ζωγράφος το 1968. Στόχος του ήταν τα 30 εκ από την πώληση να τα διαθέσει στην ανέγερση μιας πτέρυγας εκδηλώσεων στη Συναγωγή της λεωφόρου Wilshire, που είναι η παλαιότερη στο Λος Αντζελες.
H πτέρυγα θα ονομάζεται Audrey Irmas Pavilion, θα εκτίνεται σε 55.000 τμ και έχει ανατεθεί στο γραφείο του Ολλανδού σούπερ αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχας.
12. Μαρκ Ρόθκο, «No. 10»: 81,9 εκ δολάρια

Ενας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μεταπολεμικούς ζωγράφους. Ο πιο ακριβοπληρωμένος στις δημοπρασίες. Αυτός ορίζει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν και άλλοι σύχρονοί του καλλιτέχνες σε επόμενες δημοπρασίες. Ανεβάζει το κασέ, όπως λέμε.
13. Ρόι Λίχτενσταϊν, «Nurse», 95,4 εκ δολάρια

Φιλοτεχνήθηκε το 1964, και τελευταία φορά είχε δημοπρατηθεί στον οίκο Sotheby's το 1995 για 1,7 εκ δολάρια. Από τότε, το προ τελευταίο ρεκόρ του καλλιτέχνη, έσπασε ο κοσμηματοπώλης -βασιλιάς των διαμαντιών-  Λόρενς Γκραφ, τον Μάιο του 2013 όταν αγόρασε από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη το έργο «Woman with Flowered Hat», αντί 56,1 εκ δολαρίων. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
14. Αμεντέο Μοντιλιάνι, «Nu couché»: 170,4 εκ δολάρια

Το χρηματιστήριο της τέχνης είναι ένα καζάνι που βράζει. Μέσα σ΄αυτό το καζάνι λοιπόν, ο πρώην οδηγός ταξί και νυν δισεκατομμυριούχος Κινέζος Λιου Ικιάν πριν δύο μήνες αγόρασε αντί αστρονομικού ποσού ένα πολύ όμορφο γυμνό του Ιταλού Αμεντέο Μοντιλιάνι, το οποίο χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα. Αν ήξερε ο δύστυχος και πάμφτωχος ζωγράφος την τύχη αυτού του έργου του μάλλον θα αποτρελαινόταν.
Το εν λόγω έργο είναι πλέον το 10ο στον κόσμο που έπιασε εννιαψήφιο ποσό στο σφυρί. Ο ανταγωνισμός εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου ήταν έντονος. Πάλευαν μεταξύ τους 6 υποψήφιοι αγοραστές αλλά η δουλειά έκλεισε σε μόλις 9 λεπτά της ώρας, με τον τελικό πλειοδότη να κάνει την προσφορά του τηλεφωνικά. Ο αγοραστής, δήλωσε κατόπιν, ότι θα μετέφερε το έργο τη Σανγκάη, όπου μαζί με τη σύζυγό του Γουάνγκ Γουέι έχουν δύο ιδιωτικά μουσεία.
15. Πάμπλο Πικάσο, «Les femmes d’Alger»: 179,4 εκ δολάρια

Αυτό το έργο (βερσιόν «Ο») είναι το πιο επιβλητικό μιας ολόκληρης σειράς που φιλοτέχνησε ο Ισπανός ζωγράφος στα χρόνια 1954-55 σε αντιδιαστολή του αριστουργήματος «Γυναίκες της Αλγερίας» του Ντελακρουά (1834). Τελευταία φορά το συγκεκριμένο έργο του Πικάσο είχε δημοπρατηθεί στον οίκο Christie's το 1997, αντί 31,9 εκ. Ο τότε αγοραστής, ήταν ένας Σαουδάραβας συλλέκτης και το έργο βρισκόταν μέχρι πρόσφατα σε ένα σπίτι στο Λονδίνο. Οσο για τον σημερινό του κάτοχο, και αυτός διατηρεί ανωνυμία.
16. Αλμπέρτο Τζιακομέτι, «L'homme au doigt»: 141,3 εκ δολάρια

Την ίδια βραδιά με τις «Femmes d' Alger» του Πικάσο, σε λιγότερο από μισή ώρα, πουλήθηκε το μπρούντζινο γλυπτό του Ελβετού Τζιακομέτι ακριβότερα απ΄όποιοδήποτε άλλο γλυπτό.
Ο Τζιακομέτι σηματοδότησε τη γλυπτική στο μεταπολεμικό Παρίσι, όταν τόσο η γαλλική πρωτεύουσα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη πάλλονταν μέσα στη δίνη του υπαρξισμού.
Το ζωγραφισμένο στο χέρι γλυπτό «L'homme au doigt», υπάρχει σε 6 εκδοχές. Μια από αυτές, με την άδεια του γλύπτη βρίσκεται στην γκαλερί Sidney Janis στη Νέα Υόρκη από το 1970. Ο πωλητής του γλυπτού που δημοπρατήθηκε πρόσφατα, λέγεται ότι είναι ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας των ακινήτων, Σέλντον Σόλοου. 

Πηγή: iefimerida.gr
Ιπτάμενες συνοδούς και φροντιστές ζητά να προσλάβει η Αεροπορική εταιρεία AEGEAN, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της. Τα νέα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών θα έχουν έδρα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Λάρνακα.

Οι υποψήφιες/οι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου και άριστη γνώση Αγγλικών, ενώ η δεύτερη ξένη γλώσσα θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Επίσης, η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα συνεκτημηθεί στην αξιολόγηση. Η υποβολή των βιογραφικών θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι 31-1 στη διεύθυνση http://el.about.aegeanair.com/ergasia/theseis-ergasias.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αναφορά του ύψους και του βάρους τους και να δώσουν πρόσφατη φωτογραφία.

http://kulturosupa.gr





Το 2016 βάλθηκε με το καλημέρα να αποδείξει τη φήμη του ως έτους αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία και αναταραχής για τις αγορές.
Πριν ακόμη χωνέψουμε τις πρωτοχρονιάτικες προειδοποιήσεις των ειδικών για τις «πολλαπλές απειλές», που έχει κληροδοτήσει η περασμένη χρονιά στη φετινή, αναγκαστήκαμε να στρέψουμε το βλέμμα σε μία από τις μεγαλύτερες: τον ασθενή κινεζικό δράκο.
Η φετινή πρώτη συνεδρίαση ήταν η χειρότερη όλων των εποχών για το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, με τον Σύνθετο Δείκτη να κάνει «βουτιά» 7%. Οι αρχές πάτησαν τον διακόπτη ασφαλείας, αλλά οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στη Wall Street το άνοιγμα της συνεδρίασης βρήκε τον Dow Jones να υποχωρεί 450 μονάδες, στο πιο επώδυνο ξεκίνημα χρονιάς των τελευταίων 84 ετών. Αναπόφευκτο να ξυπνήσουν μνήμες από την παγκόσμια κρίση του 2008.
Ούτε οι τονωτικές ενέσεις, στη μορφή στοχευμένων επενδύσεων, από την κινεζική κυβέρνηση, ούτε το μαγικό φίλτρο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
Ο δράκος δεν έχει βέβαια ακόμη σταματήσει εντελώς να πετά, αλλά έχει κατεβάσει εμφανώς ταχύτητα, με το σενάριο της απότομης και δη ανώμαλης προσγείωσης να μοιάζει ολοένα πιο πιθανό.
Τι θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση; Εάν κρίνουμε από τη χθεσινή αντίδραση των επενδυτών, οι τριγμοί θα είναι ισχυροί και μένει να φανεί πόσο βαθιές θα είναι οι ρωγμές που θα αφήσουν.
Τα προβλήματα της Κίνας τρομάζουν. Θα ήταν, όμως, ψέμα να πούμε ότι εκπλήσσουν. Είναι γνωστό πως το μοντέλο που την κρατούσε επί δύο δεκαετίες σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης (με τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες και βαρύτατη επιβάρυνση του περιβάλλοντος) δεν είναι βιώσιμο.
Το Πεκίνο επιχειρεί μια στροφή σε μια οικονομία που δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα έργα υποδομών, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές, αλλά θα στηρίζεται επίσης στις υπηρεσίες και την εσωτερική κατανάλωση.
Πίστευε ότι η μετάβαση αυτή μπορεί να έρθει ομαλά. Δεν είχε υπολογίσει το βάρος δύο άλλων μεγάλων προβλημάτων: της ταχείας αποθέρμανσης της αγοράς στέγης και του χρέους των τοπικών κυβερνήσεων, που έχει σπάσει το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων και βαίνει διογκούμενο.
Στο κινεζικό ημερολόγιο παραμένουμε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη χρονιά του προβάτου, το οποίο αποδείχθηκε... λύκος.
Σε έναν μήνα οι Κινέζοι θα υποδεχθούν το νέο σεληνιακό έτος - αυτό του πιθήκου, που συμβολίζει την εξυπνάδα, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία στο εάν φέρνει τύχη. Τυχερό ή μη, το 2016 συνολικά για την παγκόσμια οικονομία θα είναι μάλλον η χρονιά... του δράκου.
Και το ερώτημα είναι εάν το Πεκίνο και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη θα μπορέσουν να σβήσουν τις φωτιές που ο δράκος άρχισε ήδη να πετάει.
Διανύουμε την εποχή των λοιμώξεων του αναπνευστικού, κατά την οποία μικροί και μεγάλοι ταλαιπωρούνται από βήχα, πονόλαιμο, καταρροή και πυρετό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πάνω από 200 γνωστοί ιοί του κοινού κρυολογήματος. Κάθε φορά που αρρωσταίνουμε όμως αναπτύσσουμε ανοσία μόνο στον έναν ιό που μας έχει προσβάλλει.

Σε περισσότερες από οκτώ στις δέκα περιπτώσεις πρόκειται για κοινό κρυολόγημα, αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ίωση».

Το κοινό κρυολόγημα προκαλεί συνάχι, δακρύρροια («τρέχουν» τα μάτια και η μύτη), πονόλαιμο, βήχα και χαμηλό πυρετό (κάτω από 38).

Η γρίπη προκαλεί πολύ βαρύτερο και σοβαρότερο σύνδρομο, με πολύ υψηλό πυρετό (μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς) και έντονους μυϊκούς πόνους.

Πότε είναι απαραίτητη η αντιβίωση

Όταν κάποιος έχει έντονο συνάχι και τα μάτια του «τρέχουν», πάσχει από ίωση. Συνεπώς δεν χρειάζεται αντιβιοτικό, αλλά να φυσά συχνά τη μύτη του για να την αποσυμφορίζει από τις εκκρίσεις και να πλένει τα χέρια σου για να μην κολλήσει τους άλλους.

Οξύ συνάχι είναι όταν επί τρεις μέρες «τρέχει νερό» η μύτη και την τέταρτη «μπουκώνει» για κάνα-δυο μέρες.

Αν από την πέμπτη μέρα παρουσιασθούν πυώδεις εκκρίσεις (κίτρινες) και επιμείνουν επί 10 μέρες, πιθανώς έχει παρουσιαστεί ως επιπλοκή ιγμορίτιδα, που θα χρειαστεί αντιβιοτικό.

Μόνον όμως όταν υπάρχει επιπλοκή ιώσεως, επιμένει ο πυρετός πάνω από 3-4 μέρες και το συστήσει ο γιατρός. Τα αντιβιοτικά δεν πρέπει να λαμβάνονται επειδή κάποιος βήχει πολύ ή έχει πυρετό, ούτε για να «προλάβει» κάποιος μια επιπλοκή.

Τα αντιβιοτικά δεν δρουν προληπτικά και αν ληφθούν πριν από μία επιπλοκή, απλώς θα κάνουν ανθεκτικά τα βακτήρια που θα την προκαλέσουν και έτσι θα είναι χειρότερη.

Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό

-Όταν έχετε πάνω από 38,5 πυρετό για πάνω από 4 μέρες.

-Όταν γίνετε καλά, αλλά σε δύο μέρες ξαναπαρουσιάσετε πυρετό.

-Όταν ο πυρετός είναι χαμηλός ή δεν έχετε καθόλου πυρετό και ξαφνικά παρουσιάσετε υψηλό πυρετό.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!