Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ακόμα και άρρωστοι οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά τους για να μην τη χάσουνΟι υψηλές απαιτήσεις του εργοδότη, το στρες και η εργασιακή ανασφάλεια είναι οι τρεις κυριότερες αιτίες που οι εργαζόμενοι, αν και άρρωστοι, συχνά πάνε στη δουλειά τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μαριέλα Μιράγκλια του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής υγείας Journal of Occupational Health Psychology, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 61 έρευνες που έγιναν σε 34 χώρες και αφορούσαν συνολικά σχεδόν 176.000 άτομα.

Ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη επαρκούς προσωπικού, οι πιέσεις για υπερωρίες, οι προσωπικές οικονομικές δυσκολίες είναι ανάμεσα στις αιτίες που κάποιος, παρόλο που αρρωσταίνει, δεν απουσιάζει από τη δουλειά του. Ο φόβος για στοχοποίηση ή για διακρίσεις σε βάρος του στη δουλειά επίσης συντελούν στο να μην παίρνει κάποιος άδεια για λόγους υγείας.

Από την άλλη, όσο καλύτερες σχέσεις έχει κανείς με τους συναδέλφους του και με τους ανωτέρους του, τόσο πιο άνετα νιώθει να απουσιάσει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πιο ικανοποιημένος από τη δουλειά του και να είναι πιο υγιής. Ακόμη, όσο πιο θετικά και αισιόδοξα βλέπει κανείς τη ζωή γενικά, καθώς επίσης όσο πιο συνδεδεμένος ψυχικά νιώθει με τη δουλειά του, τόσο τείνει να βάζει σε δεύτερη μοίρα την αρρώστια του, σύμφωνα με την έρευνα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι το να δουλεύει κανείς άρρωστος, παρά τις όποιες θετικές πλευρές, έχει περισσότερο αρνητικές επιπτώσεις, καθώς, εκτός από την επιβάρυνση της υγείας του ίδιου (και πιθανώς των συναδέλφων του), αυξάνει την πιθανότητα λαθών και χαμηλότερης απόδοσης.

Η έρευνα εκτιμά ότι υπάρχει μεγαλύτερη μείωση της παραγωγικότήτας για μια εταιρεία, για έναν οργανισμό και γενικότερα για μια οικονομία, όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν άρρωστοι, από ό,τι όταν απουσιάζουν.
tanea.gr
Ιταλική εταιρεία «απαγορεύει» τα email για να μειώσει το στρες των υπαλλήλων
Μία εβδομάδα χωρίς εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία. Είναι η πρωτοβουλία-πείραμα της ιταλικής εταιρείας υφασμάτων Gabel με έδρα την περιοχή του Κόμο σε μία προσπάθεια να μειώσει τα επίπεδα στρες στους εργαζόμενους.

Η εταιρεία οικιακών υφασμάτων με έδρα στην περιοχή του Κόμο ανέθεσε σε ειδικό να μιλήσει με τους υπαλλήλους για τις κύριες ανησυχίες τους στη δουλειά, γράφει ο δικτυακός τόπος La Provincia di Como.

Πολλοί δήλωσαν ότι η διαχείριση του τεράστιου όγκου εσωτερικής αλληλογραφίας ήταν μεγάλο βάρος γι' αυτούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει μία λύση και οι εργαζόμενοι είδαν αυτή τη φορά στα εισερχόμενα να «αναβοσβήνει» ένα πολύ διαφορετικό email που τους ενημέρωνε να... μην ξαναστείλουν email.

«Μαζί θα ξεκινήσουμε το ακόλουθο πείραμα που θα μας οδηγήσει πίσω στο χρόνο όταν οι άνθρωποι μιλούσαν περισσότερο» γράφει ο διευθυντής Εμίλιο Κολόμπο κηρύσσοντας «μία εβδομάδα χωρίς email».

«Σας καλούμε να μην χρησιμοποιείτε το email για εσωτερικές επικοινωνίες [μεταξύ υπαλλήλων στην ίδια τοποθεσία] υπέρ μίας πιο άμεσης επαφής» αναφέρει.

Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο υψηλός όγκος email αυξάνει τα επίπεδα του στρες εν ώρα εργασίας.

Το 2013 ερευνητές ανέφεραν ότι ένας γεμάτος φάκελος εισερχομένων οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, αναφέρει το BBC. Και πέρυσι το Πανεπιστήμιο British Columbia διαπίστωσε ότι ο περιορισμός της χρήσης email κατά τη διάρκεια της ημέρας μείωσε «σημαντικά» το στρες των εργαζομένων.
in.gr


Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει πάρει απόφαση από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα της ομάδας τους Μπερμπάτοφ και Κλάους Αθανασιάδη με την προϋπόθεση βεβαίως πως και οι δύο είναι υγιείς. Μάλιστα από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό που θα γίνει στην Τούμπα την μεθεπόμενη Κυριακή το μεσημέρι, ο Τούντορ προανήγγειλε πως θα βάλει τους δύο στράικερ μαζί στο αρχικό σχήμα.

Μάλιστα ανέφερε για το θέμα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις: «Μπορούν να παίξουν μαζί Μπερμπάτοφ και Κλάους. Και αυτό θα κάνω στον επόμενο αγώνα. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να είμαι ειλικρινείς και δίκαιος με όλη την ομάδα και όλους του παίκτες και όταν βλέπεις ότι πρέπει να κάτσουν στο πάγκο να κάθονται.

Περισσότερα στο pamesports.gr

Τα social media καλούν τους χρήστες τους να στηρίξουν τη Γαλλία μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και είχαν σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 129 άτομα και να τραυματιστούν 352.

Ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι συμπαραστέκονται στη χώρα είναι με το νέο φίλτρο του Facebook , το οποίο επικαλύπτει την εικόνα του προφίλ σας με μια γαλλική σημαία.

Πηγή: enikos.gr

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η διάσημη ηθοποιός παραδέχθηκε τη μεγάλη της εξάρτηση. Προσπάθησε όπως παραδέχθηκε αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στην αδυναμία που έχει στα... social media, και πιο συγκεκριμένα, στο Twitter.

«Το Twitter είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο πιστεύω ότι είμαι εξαρτημένη», είπε η σταρ χαριτολογώντας.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Την υψηλότερη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες έχει η Ελλάδα στις ετήσιες ώρες εργασίας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο ΟΟΣΑ υπολόγισε τις ετήσιες ώρες εργασίας των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες.
Έτσι, λοιπόν, οι Έλληνες εργαζόμενοι βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας με 39,27 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Στην 1η θέση κατατάσσονται οι Μεξικανοί με 42,85 ώρες, στη 2η οι Κοσταρικανοί με 42,62, στην 3η οι Κορεάτες με 40,85 και στην 5η οι Χιλιανοί με 38,27 ώρες την εβδομάδα.
Όσον αφορά στις τελευταίες χώρες της λίστας, στην 32η βρίσκονται οι Γάλλοι με 28,22 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, στην 33η οι Δανοί με 27,62, στην 34η οι Νορβηγοί με 27,44, στην 35η οι Ολλανδοί με 27,40 και στην 36η θέση βρίσκονται οι Γερμανοί με 26,37 ώρες εβδομαδιαίως.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!