Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ" στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, κάνει εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Κυρίως αναφέρεται στο αναγκαστικό δάνειο, αλλά και στις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η εφημερίδα και μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις, η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η «Βέρμαχτ», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση.

Ο ίδιος, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα « με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τί οφείλει η Γερμανία στους Ελληνες μέχρι σήμερα», εκφράζει θλίψη βλέποντας, όπως λέει, μερικούς στη Γερμανία και αλλού να αμφισβητούν το προφανές, δηλαδή τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα, καθώς αρκεί και μόνον να αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, με το 19 ο/ο του πληθυσμού της εκείνη την εποχή, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια Ελληνες, να έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για ομάδα τεχνοκρατών και ο ίδιος έχει παραμερίσει την οργή του και προσπάθησε να υπολογίσει τα πάντα αντικειμενικά, χωρίς οι έρευνες της ομάδας να έχουν κανένα πολιτικό στόχο και να σχετίζονται με τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να αναφέρθηκε σε ενημέρωση της ειδικής επιτροπής της Βουλής είναι κατά πολύ μικρότερο από τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ζητάει ο Μανώλης Γλέζος «ο λαικός ήρωας που ως νεαρός μαζί με έναν φίλο του το Μάιο του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό και ο οποίος σήμερα, 92 χρονος, βρίσκεται στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ».

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ είναι το πολλαπλάσιο εκείνου που κατέβαλε το 1960 η Δυτική Γερμανία στους Ελληνες ως «αποζημίωση» για τα θύματα του ναζισμού στα τριάμισι χρόνια κατοχής, όταν η Βέρμαχτ είχε μεταφέρει στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 70.000 Εβραίους από την Ελλάδα από τους οποίους δεν επέστρεψε σχεδόν κανείς και όταν είχε εκτελέσει 130.000 άμαχους στη χώρα.

http://www.thestival.gr
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη χρήστης του Facebook. Η Anna Stoehr από τη Μινεσότα πέθανε την Κυριακή στον ύπνο της.

Είχε γίνει γνωστή τον Οκτώβριο, όταν προσπάθησε να δημιουργήσει λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό γιατί δήλωσε ότι το Facebook την "ανάγκασε" να πει ψέματα για την ηλικία της, αλλιώς δεν μπορούσε να εγγραφεί.

Όπως είχε αναφέρει, επειδή το Facebook δεν την άφηνε να καταχωρήσει έτος γέννησης πριν από το 1905, έγραψε ότι ήταν 99 ετών. Mάλιστα, η υπέργηρη γυναίκα έστειλε γράμμα στην εταιρεία περιγράφοντας το πρόβλημά της. Το Facebook της απάντησε...στέλνοντάς της 114 λουλούδια στα γενέθλιά της.

Σύμφωνα με τον γιο της, πάντως, ήταν ακμαιότατη μέχρι το τέλος της ζωής της. "Την είδα πριν από μια εβδομάδα και έμοιαζε σαν να ήταν 112 ετών ξανά", είπε.

http://www.enikos.gr 
Το πρώτο SantaRun θα πραματοποιηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν μαραθώνιος παρωδία στον οποίο όσοι συμμετέχουν, διανύουν συγκεκριμένη διαδρομή στο δικό τους γιορτινό ρυθμό χωρίς χρονομέτρηση.

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα της στηρίζουν το έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Ο αγώνας θα λάβει μέρος την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την είσοδο της ΔΕΘ, από τη μεριά της ΧΑΝΘ.

Το κόστος για κάθε συμμετοχή στο SantaRun είναι 5 ευρώ, και στην τιμή περιλαμβάνεται ΑγιοΒασιλιάτικο σκουφάκι, και αριθμός συμμετοχής.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει άμεσα συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της διοργάνωσης www.santarunthessaloniki.com. Η πληρωμή και η απόδοση των σκούφων και αριθμών συμμετοχής θα γίνει τις επόμενες ημέρες σε χώρο εντός της ΔΕΘ.

http://www.thestival.gr
Η χρονιά κλείνει με μια μεγάλη επιστροφή! Ο Φερνάντο Τόρες μετά από επτά χρόνια είναι και πάλι στην αγαπημένη του ομάδα, την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οι πρωταθλητές Ισπανίας –όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας- ήρθαν σε συμφωνία με την Μίλαν, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός αλλά και την Τσέλσι, στην οποία ανήκει ο Τόρες.
Όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες οι τρεις ομάδες τα έχουν βρει μεταξύ τους και απλώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες.
Στο πλαίσιο της μεγάλης επιστροφής του Φερνάντο Τόρες στην Ατλέτικο, θα γίνει και άλλη μια επιστροφή!
Του Αλέσιο Τσέρτσι στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο όχι στην Τορίνο αλλά στην Μίλαν.
Ο Ιταλός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στους «ροσονέρι» οι οποίοι τον ήθελαν από το καλοκαίρι… Τότε όμως δεν κατάφεραν να τον αποκτήσουν και εκείνος κατέληξε στους «ροχιμπλάνκος».
Δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να… έρθουν πολύ σύντομα. Ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα τόσο ο Τόρες όσο και ο Τσέρτσι να έχουν ταξιδέψει για να βάλουν τις υπογραφές!
Η επιστροφή του Τόρες προέκυψε λόγω του ενδιαφέροντος του Αντριάνο Γκαλιάνι να αποκτήσει για την Μίλαν τον Τσέρτσι. Στο πλαίσιο της μεταγραφής αυτής έριξε στο… τραπέζι και το όνομα του Φερνάντο Τόρες.
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν θετικός στο ενδεχόμενο το αυτό και άναψε το «πράσινο» φως για το μεγάλο deal.
Θυμίζουμε ότι ο Τόρες έχει δοθεί από την Τσέλσι στην Μίλαν ως δανεικός για δύο χρόνια, μέχρι και το 2016, όταν και τελειώνει το συμβόλαιο που έχει μαζί του.
Μέχρι τότε, δηλαδή, το τέλος του 2016 ο Φερνάντο Τόρες πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο με την αγαπημένη του ομάδα.

http://www.4news.gr 
Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας δικαίωσε άνεργο δανειολήπτη, που είχε προσφύγει για να γίνει δεκτή η αίτησή του περί ένταξής του στις ευεργετικές διατάξεις του του νόμου Κατσέλη.

Ο δανειολήπτης, μεσήλικας άνεργος, όφειλε εξαιτίας λήψης δανείου το ποσό των 51.500,00€, το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει λόγω ολοκληρωτικής οικονομικής του αδυναμίας.

Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας μετά από ενδελεχή έλεγχο και εξέταση της υπόθεσής του αποφάσισε και όρισε ότι ο δανειολήπτης άνεργος θα πρέπει να καταβάλει σε 52 άτοκες δόσεις 2.600, διαγράφοντας οριστικά το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό των 48.900.

http://www.thestival.gr
Ένας μαθητής λυκείου ηλικίας 16 ετών συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, για την κατηγορία της “εξύβρισης του προέδρου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσαν χθες τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς και στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, όπως ο νόμος προτάσσει, με τα αρχικά του, M.E.A, κατηγορήθηκε από ένα δικαστήριο ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους προχθες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930, διευκρινίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης,κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Η αστυνομία τον συνέλαβε το βράδυ, ενώ ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του και διέταξε την προφυλάκισή του. Ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με μια ποινή κάθειρξης έως 4 ετών.

http://www.4news.gr
Η γυναίκα που ομολόγησε ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση

Μια ψυχολόγος από το Μεξικό κατηγορείται ότι αποκεφάλισε τον σύζυγό της και στη συνέχεια διαμέλισε ολόκληρο το σώμα του πετώντας τα μέλη του σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η 40χρονη Maria Alejandra Lafuente Caso δικαιολόγησε την αποτρόπαια πράξη της λέγοντας ότι ο άνδρας της την χτυπούσε σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα η ψυχολόγος για να καλύψει τα ίχνη της είχε στείλει από το κινητό του άνδρα της μηνύματα σε φίλους και συγγενείς ότι λείπει σε ταξίδι και για το λόγο αυτό δεν θα μπορούν να τον βρουν. Και πιθανόν να είχε πείσει τους πάντες αν κάποια παιδιά δεν έβρισκαν το κεφάλι του άνδρα σε ένα κάδο.
Η Maria Alejandra Lafuente Caso κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της Allan Carrera Cuellar
«Παιδιά βρήκαν ένα κεφάλι άνδρα μέσε σε ένα κάδο απορριμμάτων. Τότε ξεκινήσαμε τις έρευνες για να δούμε σε ποιον ανήκει. Κάναμε εξέταση dna και εξακριβώσαμε την ταυτότητα του άνδρα. Βρήκαμε την σύζυγό του η οποία στην αρχή έδειξε να είναι σοκαρισμένη και απαρηγόρητη. Καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά από την αντίδρασή της. Πήγαμε σπίτι της και βρήκαμε κηλίδες αίματος στο χαλί και το μπάνιο. Μετά από πιέσεις ομολόγησε την πράξη της. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρήκαμε αλλού τα χέρια, αλλού τα πόδια και αλλού μέλη από το υπόλοιπο σώμα του άνδρα. Τα είχε σκορπίσει σε όλη την πόλη», λέει ο αξιωματικός που ανέλαβε την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Κατά την ομολογία της η γυναίκα είπε πως για να ακινητοποιήσει τον σωματώδη σύζυγό της του έριξε υπνωτικό και στη συνέχεια με αλυσοπρίονο άρχισε να διαμελίζει το σώμα του. Η Caso αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Είναι ένας Αμερικάνος, ένας Ιάπωνας κι ένας Έλληνας σ' ένα τραίνο.

Ξαφνικά ακούγεται ένα "ντριιιιιιιιιιιιιν" κι ο Αμερικάνος παριστάνοντας με το χέρι πως μιλάει στο τηλέφωνο αρχίζει: ...

"Hello!??!!....yes...yes ....o.k!!!"

Ο Έλληνας κι ο Ιάπωνας τον κοίταζαν περίεργοι. Τελικά ο Έλληνας πήρε το θάρρος και είπε "με συγχωρείτε αλλά ξέρετε είμαι περίεργος...", "Οhhh" τον διακόπτει ο Αμερικάνος "αυτό τελευταία tecnology στο America...μάικροφον στο μικρό δάκτυλο, ακουστικό στον αντίχειρα, χωρίς παρεμβολές και χωρίς κίνδυνο από electomagnetic waves...it's very very good".

Το ταξίδι συνεχίζεται και μετά από λίγα λεπτά "biiiiiiiiiip biiiiiiiiiiiip".

Ο Ιάπωνας πιάνει το δόντι του κι αρχίζει να μιλάει "Οχάιο, φουκουγιάμα, σουζούκι, χόντα καβασάκι......σαγιονάρα".

Οι άλλοι δύο κοιτούν έκθαμβοι. "Χααααα, αυτό τελευταία τεχνολογία στο Japan. Ακουστικό στο αφτί, μικρόφωνο στο δόντι χωρίς ραδιενέργεια. It's fantastic".

Το ταξίδι συνεχίζεται ήρεμα κι ωραία μέχρι που ο Έλληνας αμολάει μια πολύ ηχηρή "πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρττττττττττττττττ"


"Ε, χμ, με συγχωρείτε, μόλις έλαβα ένα φαξ".

http://simantra.blogspot.gr







Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τον ιό Κοξάκι, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση και ταλαιπωρεί τα παιδιά.

Ο Κοξάκι ανήκει στο γένος των εντεροϊών, ενώ οι τύποι των ιών ταξινομούνται σε ομάδα Α και ομάδα Β.

-Η ομάδα Α προκαλεί συνήθως την κοινή νόσο Στόματος-Χεριών–Ποδιών με κηλιδοβλατιδώδεις, φυσαλιδώδεις και ελκωτικές βλάβες που εμφανίζονται στον στοματοφάρυγγα, τα χέρια, τα πόδια, τις παλάμες ή τις πατούσες. Επίσης μπορεί να παρουσιάσει πυρετό 2-3 ημερών, τραχηλική λεμφαδενίτιδα και επιπεφυκύτιδα.

-Η ομάδα Β προκαλεί συνήθως πλευροδυνία (Νόσο του Bornholm). Παρουσιάζει πυρετό, ξαφνικό πόνο στο θωρακικό και ανώτερο κοιλιακό τοίχωμα που επιδεινώνεται με τον βήχα και την αναπνοή και πονοκέφαλο που μπορεί να διαρκέσει από 2-12 μέρες. Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι λοίμωξη από τον Coxsackie Β4 πυροδοτεί την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 σε κάποιους μικρούς ασθενείς.

Και οι δύο ομάδες ιών μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα, ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία γαστρεντερίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα και βρογχοπνευμονία. Σπάνια, ιοί και από τις δύο ομάδες μπορεί να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα, μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Διάγνωση
Η διάγνωση του ιού γίνεται κλινικά. Επώδυνες φυσαλίδες στο στόμα, τα χέρια και τα πόδια με πυρετό, θεωρούνται διαγνωστικά σημεία για λοίμωξη με τον ιό. Εντούτοις, σπάνια διενεργούνται ιολογικοί έλεγχοι για ταυτοποίηση του ιού λόγω του ότι έχουν ένα υψηλό κόστος και πρέπει να γίνεται ο έλεγχος αυτός σε εξειδικευμένα μικροβιολογικά κέντρα. Τα αποτελέσματα χρειάζονται 15 μέρες για να ετοιμαστούν. Έτσι αυτοί οι έλεγχοι σχεδόν ποτέ δεν γίνονται εφόσον οι περισσότερες λοιμώξεις αυτοπεριορίζονται και είναι ήπιες.

Θεραπεία
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, καθώς η νόσος είναι αυτοπεριοριζόμενη και σε 2-10 μέρες τα συμπτώματα υποχωρούν. Συνιστάται όμως συμπτωματική θεραπεία με αναλγητικά και αντιπυρετικά για να περιοριστεί ο πυρετός και ο πόνος στο στόμα. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για να προληφθεί πιθανή αφυδάτωση ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται οι ξινοί χυμοί για να μην ερεθίζουν τα στοματικά έλκη και να προτιμάται το νερό και το κρύο γάλα που ανακουφίζουν τα παιδιά. Οι σπάνιες επιπλοκές της λοίμωξης χρήζουν εξειδικευμένων και εξατομικευμένων θεραπειών από λοιμωξιολόγους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!