Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε η Trivago για να διαμορφώσει τη λίστα με τις ακριβότερες αλλά και φθηνότερες χριστουγεννιάτικες διακοπές. Συνέκρινε στοιχεία από 24 ευρωπαϊκές χώρες, σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή για τον Δεκέμβριο, ο οποίος είναι άκρως… γιορτινός!
Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι ο πέμπτος φθηνότερος προορισμός με βάση τις on-line ξενοδοχειακές τιμές που αφορούν τον τελευταίο μήνα του χρόνου. Για ένα δίκλινο δωμάτιο,  η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή, διαμορφώνεται στα 72 ευρώ (υπάρχει μία μικρή πτώση στην τιμή σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012). Επίσης, οι τιμές των ξενοδοχείων την φετινή χρονιά είναι μειωμένες κατά 18,2% σε σχέση με τις τιμές του 2009 της ίδιας περιόδου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι φθηνότερες χώρες από την δική μας είναι η Βουλγαρία με μέση τιμή 55 ευρώ, η Πολωνία με 57 ευρώ, η Ρουμανία με 60 ευρώ και η Ουγγαρία με 70 ευρώ. Στον αντίποδα, οι πιο ακριβές χώρες σε ξενοδοχειακό επίπεδο τον μήνα Δεκέμβριο, είναι η Ελβετία με μέση τιμή 179 ευρώ, η Νορβηγία με 148 ευρώ, η Σουηδία με 137 ευρώ και η Αγγλία με 130 ευρώ.
Αν δούμε συνολικά, για ολόκληρο τον χρόνο, η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή στη χώρα μας μειώθηκε φέτος κατά 2,2% αγγίζοντας τα 88,2 ευρώ. Ένα χρόνο πριν η τιμή έφτανε τα 90,2 ευρώ.
Επιχειρώντας να δούμε τις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις (και όχι σε χώρες) αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αθήνα παρουσιάζουν πτώση κατά  32% σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές όπως είχαν διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2008. Αντίθετα στην Κωνσταντινούπολη το 2008, η μέση τιμή ήταν 94 ευρώ και φέτος ανέβηκε στα 100 ευρώ. Στη Ρώμη η μέση τιμή δεν πέφτει κάτω από τα 100 ευρώ, ενώ την πιο ακριβή ξενοδοχειακή τιμή φέτος την έχει η Γενεύη με 211 ευρώ.
Όσο για την πιο οικονομική πόλη; Η Σαραγόσα με 57 ευρώ.
echoes.gr

1 σχόλιο:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!