Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Μάρτιν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναστολή της ποινής αφού εκτίσει τουλάχιστον 17 χρόνια στη φυλακή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Νορβηγός μουσικός που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του, μιας διάσημης πιανίστριας, επειδή ζήλευε τη λαμπρή καριέρα της.

AdTech Ad
Ο 48χρονος Τζον Μάρτιν 48 ετών, στραγγάλισε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 38χρονη Ναταλία Στρελτσένκο, μέσα στο σπίτι τους στο Μάντσεστερ, ανήμερα της δεύτερης επετείου του γάμου τους, πέρσι τον Αύγουστο.

Ο Μάρτιν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναστολή της ποινής αφού εκτίσει τουλάχιστον 17 χρόνια στη φυλακή.

Μια φίλη τους, που ήταν παρούσα στον τελευταίο καυγά, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνος ρίχτηκε πάνω στο θύμα του «σαν να ήταν ζώο», την έριξε από τη σκάλα και την ξυλοκόπησε άγρια. Η Ναταλία Στρελτσένκο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο μουσικός υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα από το επεισόδιο γιατί είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αφού προηγουμένως είχε πάρει αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του τον άκουσαν να τους φωνάζει: «Σκοτώστε με, σας παρακαλώ, σκοτώστε με».

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία από το υπουργείο Παιδείας

Την Τετάρτη, 11 Μαΐου, θα λήξουν τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια (ημερήσια και εσπερινά γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια), για το τρέχον διδακτικό έτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό πως τη Δευτέρα, 16 Μαΐου και με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, τόσο για τους υποψήφιους που θα διαγωνισθούν με το νέο σύστημα όσο και για εκείνους που θα διαγωνισθούν με το παλιό.

http://www.4news.gr

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, ύστερα από τις σεξιστικές δηλώσεις στις οποίες προέβη κατά των γυναικών αθλητριών.

Συγκεκριμένα ο Τζόκοβιτς, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις τενίστριες: «Τις χειροκροτώ για την προσπάθεια τους, αλήθεια το κάνω. Παλεύουν για αυτά που αξίζουν και το έχουν. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι ο αντρικός κόσμος του τένις, ο κόσμος του ATP, πρέπει να αγωνίζεται για περισσότερα χρήματα, επειδή οι στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι έχουμε πολλούς περισσότερους θεατές στα δικά μας παιχνίδια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ίσως να έπρεπε να πληρωνόμαστε παραπάνω. Οι γυναίκες πρέπει να αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν ότι αξίζουν και εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι αξίζουμε».

http://www.enikos.gr

Την οργή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων έχει προκαλέσει κρασί με αφροδισιακές ιδιότητες που εμπεριέχει κόκαλα τίγρης. Όπως καταγγέλλουν τα άγρια ζώα κρατούνται σε άθλιες συνθήκες προκειμένου αυτά να πεθάνουν από τη πείνα για τα οστά τους να αναμειχθούν με κρασί που πωλείται έναντι 500 δολαρίων το μπουκάλι.

Το συγκεκριμένο κρασί, γράφει το Russian Today, το προτιμούν αρκετοί Κινέζοι που θεωρούν ότι θα ενισχύσει τη σεξουαλική τους δύναμη και θα τους χαρίσει δύναμη. Όπως γράφει το ρεπορτάζ, τα οστά παραμένουν σε κάποιο υγρό για 8 χρόνια και ακολούθως αναμειγνύονται, μεταξύ άλλων, και με βότανα.

Η αυξημένη ζήτηση του κρασιού, έχει οδηγήσει σε αύξηση των μονάδων εκτροφής τίγρεων τόσο στην Κίνα όσο και σε Λάος και Βιετνάμ. Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ, υπολογίζεται ότι πάνω από 6.000 τίγρεις ζουν σε αιχμαλωσία στην Κίνα, αριθμός δηλαδή που είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των άγριων τίγρεων στον κόσμο.

http://www.thestival.gr


Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τότε που ο Jack Dorsey δημοσίευσε το μήνυμα “just setting up my twttr”, εγκαινιάζοντας ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα της εποχής μας, το Twitter.

Μπορεί αρχικά να φαινόταν ως μία παράξενη προσέγγιση για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε στο μέσο που αποτυπώνει άμεσα τον παλμό του Internet.

Η εταιρεία γιορτάζει την πολύ σημαντική επέτειο με ένα διαδραστικό γράφημα που περιλαμβάνει την διάδοση πολύ σημαντικών γεγονότων της περασμένης δεκαετίας (π.χ. η κατάκτηση του Mundial από τη Γερμανία ή η επανεκλογή του Barack Obama) και στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα μέσα από το παρακάτω video. Μπορείτε κι εσείς να εκφράσετε την “αγάπη” σας στο #LoveTwitter.

Πηγή: techgear.gr
Ο Νίκος Μουρατίδης είναι από τους ανθρώπους που δεν θα αναλάμβανε μία δουλειά μόνο και μόνο για τις...
οικονομικές απολαβές και αυτό το αποδεικνύει λέγοντας μία ιστορία, αντιπροσωπευτική του πώς λειτουργεί και σκέφτεται.

Στην ερώτηση, λοιπόν αν θα αναλάμβανε ποτέ μία δουλειά μόνο για το χρήμα, ο γνωστός κριτής και μουσικός παραγωγός θυμάται στο Downtown Κύπρου:

«Θα σας πω μια ιστορία. Γύρω στο 2000 ήρθε μια ανερχόμενη τραγουδίστρια να την αναλάβω και μου άφησε προκαταβολή 1.000.000 δραχμές. Το σκέφτηκα για ένα 24ωρο, της τηλεφώνησα και με μια ευγενική δικαιολογία της είπα ότι δεν θα μπορέσω να συνεργαστώ μαζί της και της επέστρεψα τα χρήματα. Φαντάζομαι να σας λύθηκε η απορία...»

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr




Τα τατουάζ είναι πιο δημοφιλή και ασφαλή παρά ποτέ, αρκεί να γίνονται από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους και με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
Το τατουάζ είναι ένα μόνιμο σημάδι ή σχέδιο που δημιουργείται στο δέρμα με την εισαγωγή ειδικών χρωστικών ουσιών στην εσωτερική στοιβάδα του, το λεγόμενο κυρίως δέρμα ή χόριο.
Τυπικά, ο tattoo artist χρησιμοποιεί μία φορητή συσκευή με την οποία μία ή περισσότερες μικρές βελόνες τρυπούν επαναλαμβανόμενα το δέρμα, εγχέοντας με κάθε τρύπημα μικροσκοπικές σταγόνες από τη χρωστική. Η διαδικασία αυτή, που γίνεται χωρίς αναισθητικό, προκαλεί μικρή αιμορραγία και ελάχιστο έως σοβαρό πόνο, ανάλογα με το όριο αντοχής κάθε ατόμου και το σημείο του σώματος όπου γίνεται το τατουάζ.
Η δερματοστιξία, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, προϋποθέτει λύση της συνεχείας του δέρματος, δηλαδή πληγή, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος εξειδικευμένος στην Αισθητική Δερματολογία – Δερματοχειρουργική.
Στις πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνονται:
– Αλλεργικές αντιδράσεις. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ, ειδικά οι κόκκινες, οι πράσινες, οι κίτρινες και οι μπλε, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική δερματική αντίδραση (π.χ. κνησμώδες εξάνθημα) στο σημείο της έγχυσής τους. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί αμέσως μετά το τατουάζ ή και πολύ καιρό αργότερα, ακόμα και έπειτα από μήνες ή χρόνια όπως συμβαίνει με τις λεγόμενες όψιμες αντιδράσεις όπως η οξεία εκζεματώδης δερματίτιδα.
– Μολύνσεις. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, μπορεί να υπάρξει μόλυνση της πληγής από μικρόβια όπως ο σταφυλόκοκκος. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα όπως διόγκωση, πόνος, ερυθρότητα, κνησμός, πύον και – σπανιότατα – εισβολή των μικροβίων στο αίμα, με σοβαρές συνέπειες για τον άρρωστο. Οι μολύνσεις αυτές απαιτούν αντιβιοτική θεραπεία αλλά αν το υπαίτιο μικρόβιο είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά (όπως π.χ. ο πολυανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος), η αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολη.
– Άλλα δερματικά προβλήματα. Μερικές φορές δημιουργούνται γύρω από τις χρωστικές του τατουάζ τα λεγόμενα κοκκιώματα. Πρόκειται για τοπικές συσσωρεύσεις κυττάρων του ανοσοποιητικού, που οφείλονται στην προσπάθειά του να απομακρύνει τις χρωστικές. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν χηλοειδή, δηλαδή δερματικές υπερπλασίες που οφείλονται στην υπερβολική ανάπτυξη ινώδους (ουλώδους) ιστού.
– Μετάδοση νοσημάτων. Αν ο εξοπλισμός με τον οποίο γίνεται το τατουάζ δεν έχει απολυμανθεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων, όπως τέτανος, ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, ακόμα και HIV/AIDS.
– Επιπλοκές στη μαγνητική τομογραφία. Έχουν υπάρξει μερικές αναφορές για ανθρώπους με μεγάλα τατουάζ (ή μόνιμο μακιγιάζ), οι οποίοι εκδήλωσαν διόγκωση ή έγκαυμα του δέρματος στο σημείο του τατουάζ, όταν έκαναν μαγνητική τομογραφία. Έχουν επίσης υπάρξει αναφορές για περιπτώσεις όπου οι χρωστικές του τατουάζ επηρέασαν την ποιότητα της λαμβανόμενης εικόνας στην μαγνητική τομογραφία. Η αιτία αυτών των εξαιρετικά σπάνιων αντιδράσεων δεν είναι γνωστή, αλλά ίσως οφείλονται σε αλληλεπίδραση με τα μεταλλικά στοιχεία ορισμένων χρωστικών, ειδικά της μαύρης. Πάντως αυτό είναι σπάνιο και έτσι τα τατουάζ δεν ανήκουν στις αντενδείξεις για μαγνητική.
«Γενικά, οι επιπλοκές από το τατουάζ δεν είναι σπάνιες», υπογραμμίζει ο Δρ. Μιχελάκης. «Πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Leger et al., 2015) που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Contact Dermatitis έδειξε ότι το περίπου 6% των ατόμων που κάνουν τατουάζ εκδηλώνουν κάπιου είδους εξάνθημα, μόλυνση, σοβαρό κνησμό ή διόγκωση, που μερικές φορές κάνει τέσσερις ή περισσότερους μήνες για να υποχωρήσει – και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και χρόνια). Επίσης σε άλλες περιπτώσεις αυτές οι επιπλοκές υποχωρούν μόνες τους ή με απλά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή αντιβιοτικά, και σε άλλες χρειάζονται επεμβατική θεραπεία (π.χ. με λέιζερ)».
Συμβουλές προστασίας
Για να αποφύγετε τις επιπλοκές, ο Δρ. Μιχελάκης συνιστά τα κάτωθι:
– Πάρα πολύ προσεκτική επιλογή του tattoo artist. Πρέπει να είναι εκπαιδευμένος, να διαθέτει σύγχρονο studio και να έχει κλίβανους αποστείρωσης στο χώρο του. Να προτιμάτε τα στούντιο που είναι πεντακάθαρα και χρησιμοποιούν βελόνες μιας χρήσης.
– Βεβαιωθείτε ότι ο tattoo artist θα φορέσει καινούργια, αποστειρωμένα, χειρουργικά γάντια μιας χρήσης πριν αρχίσει να σας κάνει το τατουάζ.
– Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία κάθε βελόνας που θα χρησιμοποιηθεί πάνω σας, θα ανοίγεται μπροστά σας.
– Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας θα απολυμανθεί πριν και μετά το τατουάζ, και θα καλυφθεί με αποστειρωμένη γάζα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.
– Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του tattoo artist για τη φροντίδα του τατουάζ. Αν και οι οδηγίες αυτές εξαρτώνται από το είδος και το μέγεθός του, συνήθως περιλαμβάνουν να μην αφαιρέσετε τη γάζα για 24 ώρες, να αλείφετε το δέρμα με αντιβιοτική αλοιφή, να πλένετε απαλά με σαπούνι και νερό το τατουάζ χωρίς να το τρίβετε, να του βάζετε ήπιες ενυδατικές κρέμες, να αποφεύγετε τον ήλιο και το κολύμπι, και να αναμένετε πλήρη επούλωση σε περίπου δύο εβδομάδες. Δεν πρέπει, τέλος, να ξύνετε το τατουάζ ούτε να αφαιρείτε πρόωρα την κρούστα (νεκρωτικός ιστός).
Αν εκδηλώσετε οποιοδήποτε ενόχλημα στη θέση του τατουάζ, συμβουλευθείτε τον δερματολόγο ιατρό.
Πηγή: onmed.gr

Καθώς η δημοφιλής social media πλατφόρμα κλείνει τα 10 χρόνια της, παρακάτω παρουσιάζονται τα πιο δυνατά accounts.
Φαίη Σκορδά – @fayskorda
Followers: 501,3k
Ακολουθεί: 1,1k
fei skorda backstage axel people 93 (7)
Κατερίνα Καινούργιου – @katrinken
Followers: 494,7k
Ακολουθεί: 525
katerina kainourgiou
Μαρία Ηλιάκη – @MariaIliaki
Followers: 493,8k
Ακολουθεί: 541
maria-iliaki-jumpsuit (1)
Ελένη Μενεγάκη – @Eleni_AlphaTV
Followers: 483,2k
Ακολουθεί: 85
eleni menegaki
Νίκος Χατζηνικολάου – @NChatzinikolaou
Followers: 480,3k
Ακολουθεί 22,3k
nikos xatzinikolaou
Πόπη Τσαπανίδου – @tsapanidou
Followers: 467,5k
Ακολουθεί: 16,7k
popi tsapanidou
Σάκης Ρουβάς – @sakisrouvas
Followers: 451,8k
Ακολουθεί: 383
sakis rouvas
Σίσσυ Χρηστίδου – @SissyChristidou
Followers: 425,6k
Ακολουθεί: 712
Christidou
Μαίρη Συνατσάκη – @mairiboo
Followers: 385,3k
Ακολουθεί: 745
mary synatsaki people99 (4)
Δέσποινα Βανδή – @Desp1naVandi
Followers: 371,6k
Ακολουθεί: 215
Despina Vandi
Αλέξης Τσίπρας – @atsipras
Στο No11 βρίσκουμε τον πρωθυπουργό:
Αλέξης Τσίπρας 355,5k
Ακολουθεί: 81 @atsipras
tsipras
Πηγή: peoplegreece.com

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλάμε το ταίρι μας; Η απάντηση ως φαίνεται κρύβεται στον εγκέφαλο και στην αδυναμία του να χρησιμοποιεί ταυτοχρόνως την όραση και άλλες αισθήσεις.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Άγγλων επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να επεξεργαστεί την αίσθηση της αφής όταν ταυτοχρόνως αναλύει τα οπτικά ερεθίσματα και έτσι, τη στιγμή που αρχίζει το φιλί, τα μάτια αντανακλαστικά κλείνουν.

Η αδυναμία αυτή δεν έχει αντίκτυπο μόνο στις ερωτικές στιγμές μας, αλλά σε πολλές άλλες παραμέτρους της ζωής, από την ασφάλεια έως την κοινωνική ζωή, λένε οι ερευνητέςαπό το Κολέγιο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Η όλη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 16 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 36 ετών, οι οποίοι αναζητούσαν γράμματα στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, εν όσω οι επιστήμονες μετρούσαν την αντίδραση των χεριών τους σε ένα σύντομο παλμό που εκλυόταν άλλοτε στο δεξιό και άλλοτε στο αριστερό τους χέρι.

Η ευαισθησία των εθελοντών στο απτικό ερέθισμα ήταν σαφέστατα μειωμένη όταν η αναζήτηση ήταν δύσκολη και οι εθελοντές έπρεπε να καταβάλλουν προσπάθεια για να εντοπίσουν το γράμμα.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας: Ανθρώπινη Αντίληψη & Επιδόσεις» (JEPHPP), την οποία εκδίδει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA), είναι ήδη καλά τεκμηριωμένο πως η αφηρημάδα μπορεί να μας κάνει να «χάσουμε» πολλά οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, με ό,τι κινδύνους μπορεί κάτι τέτοιο να κρύβει.

Ωστόσο η μελέτη τους θέλησε να εξακριβώσει εάν η «οπτική αφηρημάδα» μπορεί να επισκιάσει τις άλλες αισθήσεις - και ως φαίνεται αυτό όντως συμβαίνει.

Γιατί αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα; Φυσικά όχι για το φιλί, αλλά όταν λ.χ. κάποιον ψάχνει μία οδό και κοιτάζει τις πινακίδες, μπορεί εύκολα να του αρπάξει κάποιος το πορτοφόλι από την τσέπη.

Ή πάλι στα αυτοκίνητα με απτικές προειδοποιήσεις όταν βγαίνουν από την λωρίδα τους, ο οδηγός μπορεί να μην τις αντιληφθεί εάν την ώρα εκείνη έχει το νου του να μην χάσει την έξοδό του από τον δρόμο όπου βρίσκεται.

«Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα οπτικό ερέθισμα, μειώνεται η επίγνωση των άλλων αισθήσεων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Πόλι Ντάλτον, λέκτορας Νοητικής Ψυχολογίας στο Royal Holloway.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων, αεροπλάνων και άλλων μηχανημάτων στα οποία η ασφάλεια έχει ζωτική σημασία»,

Και πρόσθεσε: «Τα ευρήματά μας εξηγούν γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στις άλλες αισθήσεις μας. Είναι ο τρόπος που έχουμε για να κατευθύνουμε τις νοητικές δυνάμεις μας προς αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή».

Πηγή: tanea.gr
Ο Γιωρίκας με την Σουμέλα ήταν παντρεμένοι είχαν ήδη δώδεκα παιδιά. Έτσι η Σουμέλα κάθε βράδυ απέφευγε τον Γιωρίκα, για να μην ξαναμείνει έγκυος. Ο Γιωρίκας λοιπόν, έκανε παράπονα στον φίλο του Κωστίκα. Αυτός λοιπόν του είπε:
- Ξέρεις Γιωρίκα τι είναι το προφυλακτικό;

- Όχί, του απάντησε αυτός.
- Το προφυλακτικό Γιωρίκα, είναι ένα πλαστικό πράγμα που το βάζεις στο όργανο σου και το κάνεις ελεύθερα, χωρίς να μένει έγκυος η Σoυμέλα.
Το ίδιο βράδυ, καθώς η Σoυμέλα κοίμιζε και το δωδέκατο παιδί τους, ο Γιωρίκας είχε ξαπλώσει γυμνός στο κρεβάτι τους και είχε φορέσει το προφυλακτικό. Οπότε μπαίνει μέσα η Σουμέλα, τον βλέπει έτσι και του λέει:
- Kαλά ρε συ Γιωρίκα ζαντός είσαι; Εδώ δεν έχουμε να πάρουμε γάλα για τα μωρά και συ στο λιλί σου πιτζάμα αγόρασες;


http://xsefoto.blogspot.gr

Προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες σκύλων - και όχι μόνο - να μην δίνουν στα ζώα σοκολάτα, διότι είναι η κύρια αιτία δηλητηρίασής τους, απηύθυναν βρετανοί κτηνίατροι, με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών στις 27 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσαν, το Πάσχα είναι η δεύτερη σε συχνότητα εποχή δηλητηριάσεων των σκύλων από σοκολάτα έπειτα από τα Χριστούγεννα.

«Η σοκολάτα είναι ιδιαιτέρως τοξική για τους σκύλους, διότι περιέχει καφεϊνη και θεοβρωμίνη - δύο ουσίες στις οποίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο δρ Χιου Στέισι, διευθυντής Κλινικών Υπηρεσιών της αλυσίδας κτηνιατρείων Vets4Pets.

«Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, ο οργανισμός του σκύλου δυσκολεύεται να διασπάσει και να αποβάλλει αυτές τις ουσίες, και έτσι εύκολα συσσωρεύονται στο αίμα του και οδηγούν σε τοξικές αντιδράσεις της καρδιάς, του κεντρικού νευρικού συστήματος και των νεφρών».

Ο κίνδυνος που διατρέχουν τα ζώα αυξάνεται κατ’ αναλογίαν με τα επίπεδα του κακάο στη σοκολάτα, διότι όσο περισσότερο κακάο περιέχει η σοκολάτα, τόσο υψηλότερα είναι και τα επίπεδα της θεοβρωμίνης.

Έτσι, η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο επικίνδυνη για τα ζώα και είναι πιθανότερο να προκαλέσει επικίνδυνες επιπλοκές απ’ ό,τι η λευκή ή η σοκολάτα γάλακτος, κατά τον δρα Στέισι.

Ο κίνδυνος εξαρτάται επίσης από το μέγεθος του σκύλου, αλλά ο γενικός κανόνας είναι πως για τους περισσότερους κατοικίδιους σκύλους ακόμα και οι μικρές ποσότητες σοκολάτας μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες, πρόσθεσε.

Στα συμπτώματα της δηλητηρίασης του σκύλου από τη σοκολάτα συμπεριλαμβάνονται έμετος, διάρροια, αυξημένη σωματική θερμοκρασία και καρδιακός παλμός, γρήγορη αναπνοή και τελικά σπασμοί και καρδιακή ανεπάρκεια.

Για να αποφευχθούν όλ’ αυτά, οι ειδικοί συνιστούν να μην δίνετε ως «δώρο» σοκολατάκια στους σκύλους σας και να έχετε όλες τις σοκολάτες σε μέρη όπου δεν έχουν πρόσβαση τα ζώα.

Οι γάτες και τα τρωκτικά

Τί γίνεται, όμως, με τα άλλα κατοικίδια; Αν και σε γάτες, κουνέλια και τρωκτικά δεν παρατηρούνται τόσο πολλά περιστατικά δηλητηρίασης από σοκολάτα όσα στους σκύλους, και αυτά μπορεί να εκδηλώσουν παρενέργειες έπειτα από την κατανάλωσή της, είπε ο δρ Στέισι.

«Εάν έχετε την υπόνοια ότι το κατοικίδιό σας έφαγε σοκολάτα, το ασφαλέστερο είναι να απευθυνθείτε αμέσως στον κτηνίατρό σας μήπως χρειάζεται έλεγχο», κατέληξε.

Πηγή:tanea.gr
Το Ίντερνετ διαρκώς μεγαλώνει. Αλλά πόσο μεγάλο είναι τελικά σήμερα; Απάντηση γρήγορη και ακριβής είναι αδύνατο να δοθεί, αν μη τι άλλο επειδή κάτω από το ορατό Ίντερνετ, κρύβεται ένας τεράστιος διαδικτυακός «υπόκοσμος», το «βαθύ» ή «σκοτεινό» διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο «πάνω κόσμος» του διαδικτύου περιέχει περίπου ένα δισεκατομμύριο δικτυακούς τόπους (web sites) – ενώ για τον «κάτω κόσμο» απάντηση δεν υπάρχει. Ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξομειώνεται, καθώς δικτυακοί τόποι κλείνουν και άλλοι ανοίγουν κάθε ώρα και στιγμή.

Όσον αφορά τις επιμέρους online ιστοσελίδες (web pages), σύμφωνα με μία από αυτές, την www.worldwidewebsize.com, υπολογίζονται τον Μάρτιο του 2016 σε τουλάχιστον 4,66 δισεκατομμύρια. Και πάλι, είναι ασαφές πόσες ακόμη υπάρχουν στο “deep” ή “dark” διαδίκτυο, τις οποίες ούτε καν το «ραντάρ» της Google δεν πιάνει.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το Live Science, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι να περιγράψει κανείς το μέγεθος του παγκόσμιου Ιντερνετ. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο στατιστικής ανάλυσης Internet Live Stats, κάθε δευτερόλεπτο στον πλανήτη στέλνονται πάνω από δύο εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), γίνονται πάνω από 40.000 αναζητήσεις στη Google και στέλνονται περίπου 6.000 «τιτιβίσματα» μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τη Cisco, έως το τέλος του 2016 η συνολική κίνηση δεδομένων στο Ίντερνετ θα φθάσει τα 1,1 zettabytes ετησίως και το 2019 θα φθάσει τα 2 zettabytes (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 36.000 χρόνια βίντεο υψηλής ανάλυσης).

Όσον αφορά τις συνολικές πληροφορίες που «κρατά» το Ίντερνετ στους κόλπους του, σύμφωνα με μια εκτίμηση του 2014, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πληροφορικής “Supercomputing Frontiers”, η αποθηκευτική ικανότητα του διαδικτύου είναι 10^24 bytes ή ένα εκατομμύριο exabytes.

Επειδή τα bytes είναι αφηρημένα, σε φυσικούς όρους το 2015 μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο διεπιστημονικό περιοδικό “Interdisciplinary Science Topics” υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν να κοπούν το 2% των δέντρων στο δάσος του Αμαζονίου, για να τυπωθεί όλος ο Παγκόσμιος Ιστός (Web). Η εκτίμηση αυτή βασίσθηκε στον υπολογισμό ότι για την εκτύπωση μιας μέσης ιστοσελίδας χρειάζονται 30 σελίδες χαρτιού Α4. Αν αυτό έχει κάποια δόση αλήθειας, τότε όλο το Ίντερνετ θα χρειαζόταν περίπου 1,36Χ10^11 σελίδες χαρτιού για να τυπωθεί σε τόμους. Σύμφωνα με μια εναλλακτική εκτίμηση, όλο το Ίντερνετ μπορεί να τυπωθεί σε 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες.

Εννοείται ότι μια τέτοια εκτύπωση δεν θα περιλάμβανε τον τεράστιο όγκο online δεδομένων που δεν είναι σε μορφή κειμένου. Σύμφωνα με τη Cisco, το 2015 η κίνηση βίντεο διαδικτυακά έφθασε τα 8.000 petabytes το μήνα, έναντι μόνο 3.000 petabytes το μήνα για τη διακίνηση δεδομένων web, e-mail και data (1 petabyte ισούται με ένα εκατομμύριο gigabytes ή 2^50 bytes).

Σύμφωνα εξάλλου με άρθρο στο περιοδικό “Science”, η παγκόσμια χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων διπλασιάζεται κάθε τρία χρόνια, ενώ η παγκόσμια επεξεργαστική ικανότητα των υπολογιστών διπλασιάζεται κάθε ενάμιση χρόνο. Οπότε το Ίντερνετ έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Πολύ περισσότερο, αν στο μέλλον γίνει και κβαντικό.

http://www.aftodioikisi.gr


Ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι, αναφέρει στο «Study Magazine» ένας ψυχολόγος του London School of Economics and Politics Science, ο Satoshi Kazanawa.
«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», επισημαίνει ο ίδιος.
Ο Kazanawa υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια έπεφταν για ύπνο με τη δύση του ηλίου και ξυπνούσαν με την ανατολή του.
Ο μέσος εγκέφαλος προσαρμόστηκε στο να ακολουθεί αυτήν τη συνήθεια ύπνου ενώ οι πιο «περίεργοι» και διανοούμενοι αψήφησαν αυτό τον κανόνα και δημιούργησαν έναν δικό τους για να διαφοροποιηθούν από τη μάζα.
Τα ευρήματα της ερευνάς που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς Αμερικανούς μάς δίνουν τα έξης αποτελέσματα:
Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε 07:20 π.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξύπναγαν στις 7:52 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125.
Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:32 π.μ. και είχαν IQ μεταξύ 90 και 110.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα αναρτήσουν την προκήρυξη για 585 θέσεις επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. 
Οι θέσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες, πλην γιατρών (νοσηλευτές, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, μαίες, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό κ.ά).

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει από τις ΥΠΕ με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ), αλλά και με τη δεύτερη δέσμη προσλήψεων που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

http://www.fpress.gr


To Facebook εδώ και αρκετό καιρό πειραματίζεται με την πλατφόρμα μηνυμάτων Facebook Messenger και ψάχνει τρόπους για να την κάνει πιο διασκεδαστική στους χρήστες.
Στην τελευταία αναβάθμιση του Facebook Messenger, το Facebook έκρυψε ένα παιχνίδι basket μέσα στη δημοφιλή πλατφόρμα.
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες προκειμένου να παίξουν το κρυφό παιχνίδι, είναι να να ξεκινήσουν μια συνομιλία με οποιονδήποτε φίλο τους, να του στείλουν το εικονίδιο της μπάλας μπάσκετ και στη συνέχεια να πατήσουν επάνω στο εικονίδιο.
Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες που έχουν αναβαθμίσει την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση ενώ δεν είναι διαθέσιμο στη web έκδοση του Messenger.
Είναι το δεύτερο κρυμμένο παιχνίδι που ενσωματώνεται στο Facebook Messenger μετά από το σκάκι που ενεργοποιείται με την εντολή «@fbchess play» και στη συνέχεια το όνομα του φίλου μας με τον οποίο θέλουμε να παίξουμε.
Η απουσία κίνησης από την καθημερινή ζωή λειτουργεί επιβαρυντικά για την υγεία και μειώνει το προσδόκιμο ζωής.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Medicine & Science in Sports & Exercise” και περιλάμβανε περίπου 3.000 ενήλικες, ηλικίας 50-79 ετών, έδειξε ότι αυτοί που ήταν οι λιγότερο δραστήριοι είχαν 5 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από όσους ήταν πιο δραστήριοι και 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου όσους τα επίπεδα δραστηριότητας ήταν στο μέσο όρο.

AdTech Ad
Για τη διενέργεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες φορούσαν υπερευαίσθητα trackers δραστηριότητας, που ονομάζονται επιταχυνσιόμετρα και παρακολουθούνταν επί οκτώ χρόνια.


Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ακόμη και όσοι περπατούσαν λίγο, ασχολούνταν με το πλύσιμο των πιάτων ή σκούπιζαν το πάτωμα έτειναν να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που κάθονταν όλη την ημέρα σε ένα γραφείο.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι ακόμη και 10 επιπλέον λεπτά ελαφράς σωματικής δραστηριότητας καθημερινά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη θνησιμότητα και η προσθήκη μισής ώρας ελαφράς έως έντονης δραστηριότητας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην επιβίωση.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο συγγραφέας Ezra Fishman, ενώ τα άτομα που εξετάστηκαν συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!