Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανική παράδοση και κουλτούρα, βαυαρέζικη, αυστριακή αλλά και ελληνική μουσική και γαστρονομικές εξερευνήσεις. Όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες του φετινού «Οktoberfest 2014», που διοργανώνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στο γερμανικό σχολείο ο Σύλλογος Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του σχολείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, ενώ στηρίζεται και από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής.

Το «Oktoberfest»θα πραγματοποιηθεί στους υπαίθριους χώρους της Γερμανικής Σχολής από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ. Στις εκδηλώσεις οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές, ποικίλα είδη μπύρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών από την Αυστρία, που θα έρθει στην Ελλάδα εiδικά γι’ αυτό το λόγο, αλλά και ελληνική μουσική.

Το «Oktoberfest» αποτελεί ουσιαστικά ένα θεσμό για την πόλη, αν σκεφτεί κανείς πως ο εορτασμός του στη Θεσσαλονίκη χρονολογείται από το 1887, όταν το Γερμανικό Κλαμπ της εποχής, αναλάμβανε τη διοργάνωσή του στην πόλη μας, στην περιοχή Τοπ Χανέ. 

Σήμερα το Oktoberfest διοργανώνεται πλέον στην απλόχωρη αυλή της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (δίπλα από το Praktiker) και το επισκέπτονται περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι. 

Καθόλου παράξενο, δεδομένου ότι, στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με έντονο κοσμοπολίτικο παρελθόν και παράδοση στην πολιτισμική όσμωση, φιλοξενείται, από το 1865, κοινότητα Γερμανών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πολυπληθή, δραστήρια και δυναμική παράμετρο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί Έλληνες που έζησαν, εργάστηκαν ή σπούδασαν στη Γερμανία και επέστρεψαν στην πόλη. Γι’ αυτούς, το Oktoberfest αποτελεί μια ευχάριστη ευκαιρία για το ετήσιο αντάμωμά τους. 

Και φυσικά στη Θεσσαλονίκη ζουν και δραστηριοποιούνται γενιές μαθητών (περισσότεροι από 4.000) που αποφοίτησαν από το Γερμανικό Σχολείο έχοντας μυηθεί, μέσα από την εκπαίδευσή τους, στη γερμανική κουλτούρα.

Ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα με το υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως αναφέρει η Ημερησία, θα μειωθεί κατά 30%, με....
αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 230 ευρώ ανά 1.000 λίτρα (από 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που ισχύει σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στο 1,150 ευρώ ανά λίτρο, από τα 1,259 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παραμένει το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι φέτος θα πληρώσουν το πετρέλαιο σε τιμή γύρω στα 0,80 ευρώ/λίτρο. Για την αγορά δηλαδή δύο τόνων θα ξοδέψει 1.600 ευρώ αντί για 1.800 ευρώ πέρυσι, όφελος 200 ευρώ. Από την άλλη, ένας καταναλωτής που δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν αγοράσει εφέτος 2.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει 2.300 ευρώ αντί για 2.500 ευρώ πέρυσι, όταν τον χειμώνα του 2012 και προ της αύξησης του ΕΦΚ κατά 450%, χρειάζονταν 1.600 ευρώ.
Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης, επομένως πετρέλαιο (στα 0,80 ευρώ/λίτρο) δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:
Εισοδηματικά:
Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο
Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)
Περιουσιακά:
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
Να σημειωθεί πως η επιφάνεια του ακινήτου και η γεωγραφική περιοχή, στην οποία βρίσκεται κάποιος, βάζουν όρια στο ύψος του επιδόματος. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα διαμορφώνεται ως εξής: Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας)
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).
Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

http://simantra.blogspot.gr 
Γραφειοκρατία, πολύπλοκες υποθέσεις, έλλειψη προσωπικού και αύξηση των υποθέσεων που παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν... προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στον προσδιορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης και κατά συνέπεια και στην έκδοση των αποφάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, ενώ το χρονικό διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει για να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση μπορεί να είναι και τα έξι χρόνια!

Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή αναφέρει πως περίπου 570 δικαστικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 25.000 πολίτες στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο 1.000.000 βρίσκονται οι εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ το 2013 χρεώθηκαν στους μόλις 42 ανακριτές του Πρωτοδικείου 8.658 δικογραφίες. Ο όγκος των υποθέσεων έχει εκτοξευτεί σε τέτοιο βαθμό,ώστε το 2013 εκδόθηκαν 51.645 αποφάσεις λιγότερες σε σχέση με το 2007.

«Με τεράστιο φόρτο εργασίας και τη μικρότερη αναλογία δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων στην Ευρώπη, οι αστικές υποθέσεις οδηγούνται στο ακροατήριο ακόμα και τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεση των δικογράφων και οι ποινικές υποθέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι περίπου 100.000, φτάνουν στα όρια ακόμη και της πενταετίας προκειμένου οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε πρώτα βαθμό», τονίζει ανώτατη δικαστική πηγή στην εφημερίδα.

«Μα είναι δυνατόν σε κάθε μήνυση να έρχεται ψευδής καταμήνυση; Αυτό πρέπει να το περιορίσει αισθητά ο νομοθέτης. Είναι δυνατόν να διώκεται η εξύβριση; Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν γίνεται αυτό. Είναι ανάγκη στις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων να υπάρχει ποινική διαδικασία πέραν των προστίμων;» αναρωτιέται ο ίδιος άνθρωπος.

Η μία όψη του νομίσματος δείχνει απώλειες περίπου 7 δισ. ευρώ λόγω μη εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων για φόρους και πρόστιμα ενώ η άλλη φανερώνει αποφυλακίσεις κατηγορουμένων, ακόμα και για τρομοκρατία. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, είχε τονίσει ότι «την επόμενη δικαστική χρονιά, λόγω φόρτου εργασίας στο Εφετείο, θα αρχίσουν να φεύγουν τα 18μηνα των προφυλακίσεων», δείχνοντας την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκδίκαση αστικών υποθέσεων μπορεί να φτάσει και τις 819 ημέρες, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 548 ημέρες, ενώ η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ στις δαπάνες στον κλάδο της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί πάνω από 400 φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου για παραβίαση του άρθρου 6 παρ. 1 της Σύμβασης ως προς τον χρόνο διάρκειας δικαστικών υποθέσεων. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ποσοστό 48% επί του συνόλου των καταδικαστικών αποφάσεων της χώρας, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 26%. Μάλιστα για τις καταδίκες αυτές το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.
 
Ένα αλλιώτικο καφενείο, όπου ο πελάτης πληρώνει ό,τι θέλει και στόχος του δεν είναι το κέρδος, αλλά η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για το κοινωνικό καφενείο, που αποτελεί ουσιαστικά τμήμα του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας και στο οποίο συνεισφέρει οικονομικά με τα έσοδά του.

Εμπνευστής της κίνησης είναι ο Γιάννης Σιόλιας, ενώ στη δημιουργία του βοήθησαν ανιδιοτελώς η Πέννυ Καρανασταση και ο Αντρέας Καμπυλαύκας.

Σκοπός του κοινωνικού καφενείου είναι η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς στην απομόνωση και την κατάθλιψη.

Εκεί μπορεί κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να πιει έναν καφέ, να συνομιλήσει με άλλα άτομα, να μοιραστεί σκέψεις και προβληματισμούς και κυρίως να ξεφύγει από τη μιζέρια και την απομόνωση, που η ανέχεια επιβάλλει.

Στο κοινωνικό καφενείο πίνεις καφέ, αναψυκτικό, κρασί, ρακί, σε πολύ οικονομικές τιμές, καθώς δεν υπάρχει τιμοκατάλογος και ο καθένας έχει την ευχέρεια να αφήσει όσα χρήματα θέλει.

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του κοινωνικό καφενείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του παλιού εμπορικού κέντρου στα φανάρια της Νεάπολης, στη Χαλκίδα.

ΠΗΓΗ: eviaportal.gr
Τι κι αν το δισκοπωλείο το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Εξάρχεια ήταν κλειστό; Η Lady Gaga έκανε μόνη της αφισοκόλληση για να προμοτάρει το νέο της CD με τίτλο «Cheek to cheek», στο οποίο συνεργάζεται με τον θρύλο της jazz Tony Bennett. Η Αμερικανίδα star πήρε την αφίσα του promo (το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί αύριο) και τον σωματοφύλακά της και πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες θέλησε να επισκεφθεί το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας για να αγοράσει δίσκους βινυλίου (πρόκειται για μαγαζί που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια και έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο) και να φήσει ένα μικρό δώρο, όπως έγραψε η ίδια στο Instagram, στους ιδιοκτήτες.

Το δισκοπωλείο όμως ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να κολλήσει μόνη της την αφίσα στο τζάμι. «Έτσι έκανα λίγη παλιά, καλή διαφήμιση του… δρόμου μόνη μου, ελπίζω να το αγαπήσουν!» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της η εκκεντρική καλλιτέχνιδα, ανεβάζοντας βέβαια και τις κατάλληλες φωτογραφίες. Και αφού ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου είχε κατεβασμένα ρολά, τουλάχιστον είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν εν ώρα δράσης… οι θαμώνες της διπλανής καφετέριας.

http://www.enikos.gr
Σοκαριστικές αποκαλύψεις πραγματοποίησε η Άναμπελ Φόρεστ από την Ουαλία, η οποία αποκάλυψε ότι η μητέρα της, που άνηκε σε μια σατανιστική αίρεση, την ανάγκασε να πάει με 1.800 άνδρες μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Η γυναίκα είπε ότι μυήθηκε στην αρρωστημένη αίρεση αφού πρώτα η μητέρα της την ανάγκασε να την παρακολουθεί την ώρα που έκανε σεξ με τον ηγέτη της ομάδας Κόλιν Μπάτλεϊ, όταν ήταν ακόμα επτά ετών.

Στην ηλικία των 11 έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές από τον Μπάτλεϊ και τρία χρόνια αργότερα το αρρωστημένο ζευγάρι την ανάγκασε να συμμετάσχει σε ομαδικό σεξ με την μητέρα της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο Κόλιν Μπάτλεϊ και η μητέρα την Άναμπελ καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας, ενώ την ίδια τύχη είχε η σύζυγος του Μπάτλεϊ και μία ιερόδουλη, οι οποίες συμμετείχαν επίσης στα σεξουαλικά όργια της ομάδας.

Στο δικαστήριο τα όσα ήρθαν στο φως ήταν ανατριχιαστικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μπάτλεϊ φορούσε ρόμπες με κουκούλα και τραγουδούσε ύμνους πριν εκτονώσει τα άγρια σεξουαλικά του ένστικτα σε γυναίκες και παιδιά.

Μέσα στο σπίτι του είχε φτιάξει έναν βωμό, πάνω στον οποίο είχε τοποθετήσει φίδια, ενώ γύρω του προσεύχονταν τα μέλη της σατανιστικής αίρεσης.

Η Άναμπελ, που πλέον έχει δημιουργήσει την δική της οικογένεια, μίλησε για το δράμα που έζησε στην εφημερίδα Daily Mail.

«Τίποτα δεν μπορεί να με πληγώσει πιο πολύ, από αυτό που μου έκανε η ίδια μου η μητέρα και αυτός ο άνδρας. Η μητέρα μου είναι πάρα πολύ κακιά και δεν πρόκειται να την συγχωρήσω ποτέ. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η κακοποίηση που έζησα από εκείνη», είπε.

Πρόσφατα μάλιστα, η Άναμπελ, αποκάλυψε όλα όσα έζησε σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο. Σ΄ αυτό περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, πώς η μητέρα της την εξώθησε στην πορνεία και την ανάγκασε να κοιμηθεί με σχεδόν 2.000 άνδρες μέχρι που έκλεισε τα 18, δίνοντας τα χρήματα που έβγαζε στην αίρεση.

Το σατανικό ζευγάρι, έκανε τα παιδιά να πιστεύουν ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν την πίστη τους στον... θεό τους και τα εκβίαζαν ψυχολογικά.

«Ήμουν 11 όταν με βίασε για πρώτη φορά και το χειρότερο από όλα ήταν ότι το παρουσίαζε σαν να ήταν δική μου επιλογή. Ήταν απαίσια. Ήταν ότι πιο οδυνηρό και σοκαριστικό μου είχε συμβεί, αλλά μου έλεγε ότι ήταν ο δρόμος μου και ότι αν δεν τον έκανα θα καιγόμουν στην πυρά της κολάσεως. Ο Κόλιν γνώριζε καλά πώς να χειραγωγεί τους άλλους», είπε η Άναμπελ.

Η κατάσταση κάποια στιγμή έφτασε στο απροχώρητο. Στα 14 της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ στα 17 έμεινε έγκυος από τον πατριό της. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους έφυγε κρυφά από το σπίτι και δεν ξαναείδε ποτέ ξανά την μητέρα και τον πατριό της μέχρι την καταδίκη τους το 2011.


http://ksipnistere.blogspot.gr
Άνθηση παρουσιάζουν τα e-shop, εξαιτίας των ευνοϊκότερων διαδικασιών ίδρυσης τους σε σχέση με λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις.
Κοσμήματα ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και εκπτωτικά κουπόνια για διάφορες υπηρεσίες είναι τα συνηθέστερα e-shop που συναντά κανείς, τα οποία συγκεντρώνουν εκατομμύρια επισκέψεις καθημερινά.
Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει φέρει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης και να έχει βάλει "μαχαίρι" στους προϋπολογισμούς άλλων, αλλά με τις σωστές κινήσεις μάρκετινγκ υπάρχουν ακόμη τρόποι για αποτελεσματική προβολή χαμηλού ή και μηδενικού προϋπολογισμού.
Το news.gr σάς παρουσιάζει οδηγό, με τις διαδικασίες βήμα-βήμα, για το άνοιγμα μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης.
Για να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος το δικό του e-shop, θα πρέπει να ιδρύσει μία Ατομική Επιχείρηση. Τα βήματα που απαιτούνται για την ίδρυσή της είναι τα ακόλουθα:
1. Να ασφαλιστεί ο καταστηματάρχης στο Υποχρεωτικό Ασφαλιστικό Ταμείο που στην περίπτωση αυτή είναι ο Ο.Α.Ε.Ε.
2. Να γίνει εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο καθώς και να ελεγχθεί η επιθυμητή επωνυμία για την επιχείρησή.
3. Να υπάρχει «Βεβαίωση Έναρξης Δραστηριότητας» και ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
Αρμόδιες υπηρεσίες και έγγραφα που απαιτούνται
Οι υπηρεσίες που ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επισκεφτεί για να μπορέσει να ιδρύσει το δικό του e-shop είναι οι εξής
1. Επιμελητήριο για προσωρινή εγγραφή
2. ΟΑΕΕ για Βεβαίωση Εγγραφής στον ασφαλιστικό φορέα, η οποία θα προσκομιστεί στη συνέχεια στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
3. Εφορία για έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος και Α.Φ.Μ.
4. Επιμελητήριο για οριστική εγγραφή
1) Επαγγελματικό ή Εμπορικό Επιμελητήριο
Στην περίπτωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να γραφτεί είτε στο επαγγελματικό είτε στο εμπορικό επιμελητήριο. Μιας και η αδειοδότηση δεν παραχωρείται από κάποια άλλη αρμόδια αρχή, ο ενδιαφερόμενος ουσιαστικά δηλώνει την επιχείρησή τους με την εγγραφή στο επιμελητήριο και την καταχώρηση της στο γενικό εμπορικό μητρώο. Κατά την επίσκεψη στο Επαγγελματικό ή Εμπορικό Επιμελητήριο χρειάζεται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Εκεί ο επιχειρηματίας κάνει την προεγγραφή του καθώς και τον έλεγχο για τη διαθεσιμότητα της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου. Βέβαια μιας και η κατοχύρωση μπορεί να γίνει από τα δύο επιμελητήρια, το αποτέλεσμα του αρχικού ελέγχου για την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο μπορεί να μην είναι οριστικό. Το κάθε επιμελητήριο ερευνά τα δικά του αρχεία, οπότε υπάρχει περίπτωση να δοθεί αρχικά η άδεια αλλά κατά την μελλοντική διασταύρωση να διαπιστωθεί ότι το όνομα χρησιμοποιείται από άλλη επιχείρηση και να χρειαστεί αν αλλαχθεί.
2) Ο.Α.Ε.Ε.
Στη συνέχεια πρέπει να επισκεφτεί τον Ο.Α.Ε.Ε. για να αποκτήσει τη βεβαίωση εγγραφής που είναι απαραίτητη για να πραγματοποιήσει έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία.
Για την επίσκεψη στον ΟΑΕΕ πρέπει να έχει μαζί του:
- Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας
- ΑΜΚΑ( αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης)
- Το μισθωτήριο συμβόλαιο της έδρας της επιχείρησης ή παραχωρητήριο
- Βεβαίωση από άλλο ταμείο αν είναι ή ήταν ασφαλισμένος
- Εκκαθαριστικό τελευταίας 5ετίας.
- 110,10 ευρώ
3) Εφορία για την Βεβαίωση Έναρξης Επιτηδεύματος και Α.Φ.Μ.
Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφτεί την αρμόδια Δ.Ο.Υ. υποβάλλοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά.
- Φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένη από δημόσια αρχή.
- Βεβαίωση εγγραφής στον Ο.Α.Ε.Ε.
- Βεβαίωση προεγγραφής στο Επιμελητήριο.
- Για την περίπτωση που το κατάστημα έχει φυσική παρουσία, δηλαδή εδρεύει σε κάποια διεύθυνση, θα πρέπει να προσκομιστεί και αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου θεωρημένο από την εφορία του ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για ιδιόκτητο κτίριο χρειάζεται φωτοτυπία του συμβολαίου αγοράς, Ε9 ή ΕΤΑΚ και αν το ίδιο κτίριο δηλώνει και σαν κατοικία του, υπεύθυνη δήλωση του ιδίου ότι θα χρησιμοποιηθεί μέρος της κατοικίας - πρέπει να διευκρινίζεται πόσα τετραγωνικά μέτρα - ως επαγγελματική έδρα. Σε περίπτωση που το κτίριο παραχωρείται δωρεάν στον μελλοντικό καταστηματάρχη ή υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/86 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή αρκεί.
Στην αρμόδια Δ.Ο.Υ θα συμπληρώσει τη Δήλωση Έναρξης - Μεταβολής (Μ2-Μ1), στη συνέχεια θα περάσει από τον έφορο για την λεγόμενη Αυτοψία(σφραγίδα). Με αυτά ολοκληρώνεται η διαδικασία της εφορίας και έχει στα χέρια του την Έναρξη.
4) Επιμελητήριο για οριστική εγγραφή.
Αφού αποκτηθεί ή Έναρξη από την εφορία ο επιχειρηματίας θα πρέπει και πάλι να επισκεφθεί το Επιμελητήριο και με την έναρξη και την ταυτότητά του να ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής πληρώνοντας στην περίπτωση του επαγγελματικού επιμελητηρίου 66 ευρώ ενώ στην περίπτωση του Εμπορικού 70 ευρώ. Αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να κατοχυρώσει τον διακριτικό τίτλο του καταστήματος θα πρέπει να επισκεφτεί τη γενική γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής στο επιμελητήριο ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες έναρξης ενός καταστήματος ηλεκτρονικής πώλησης αλλά η διαδικασία όπως και τα έξοδα, δεν σταματούν εκεί. Παρόλο που το e-shop δεν κοστίζει όσο η ενοικίαση και ο εξοπλισμός ενός οποιουδήποτε άλλου καταστήματος με φυσική έδρα, αυτό δεν συνεπάγεται μηδενικό κόστος δημιουργίας. Σε ποιες ενέργειες πρέπει όμως να προβεί ο ενδιαφερόμενος και πόσο κοστίζουν;

Κατοχύρωση ονόματος χώρου - Domain Name

Σε μια προσπάθεια να αναφέρουμε τις λοιπές, εκτός έναρξης, διαδικασίες που πρέπει να γίνουν οφείλουμε να ξεκινήσουμε από την κατοχύρωση του ονόματος χώρου, ευρέως γνωστό ως domain name, το όνομα δηλαδή με το οποίο οι επισκέπτες θα σας αναζητούν στο διαδίκτυο. Το κόστος για τα συγκεκριμένα ονόματα ποικίλει ανάλογα την εταιρεία κατοχύρωσης καθώς και την κατάληξη του ονόματος. σε καμία περίπτωση όμως δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ακριβό αφού κυμαίνεται από 8,5 έως 10 ευρώ.
Πιο διαδεδομένη για τα ελληνικά γεωγραφικά σύνορα είναι η κατάληξη «gr» ενώ συχνά εμφανίζονται οι καταλήξεις «com», «net», «org», «eu», «gov», «edu». Αν και η επιλογή του domain name είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία, παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές οι καταλήξεις υποδεικνύουν στους επισκέπτες αγοραστές το είδος ή την χώρα που εδρεύει η επιχείρηση. Το gr όπως και το eu, χρησιμοποιούνται περισσότερο για επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η κατάληξη «com» υποδεικνύει παγκόσμιες εμπορικές δραστηριότητες.
Το «edu» συνήθως χρησιμοποιείται για εταιρείες σχετικές με την εκπαίδευση, το «gov» για κυβερνητικές οργανώσεις ενώ το «org» συνοδεύει κατά κύριο λόγο ονόματα οργανισμών. Εταιρείες μέσω των οποίων αγοράζεις ονόματα χώρου υπάρχουν ευρέως στο διαδίκτυο οπότε με μια απλή αναζήτηση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συγκρίνει τα κόστη και εν συνεχεία να επιλέξει.
Φιλοξενία - Hosting
Εκτός από το όνομα χώρου, ο καταστηματάρχης θα πρέπει να πληρώσει και την φιλοξενία του «καταστήματός» του σε κάποιον διακομιστή, κοινώς server. Η υπηρεσία αυτή, αναφερόμενη ως hosting, ξεκινάει από 50 ευρώ και ανεβαίνει κατά πολύ, μιας και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα μέγεθος της κάθε ιστοσελίδας, ο αριθμός των επισκεπτών που δέχεται, καθώς και την τεχνολογία που είναι φτιαγμένο καθορίζουν την τιμή του hosting. Και σε αυτή την περίπτωση η αναζήτηση στο διαδίκτυο θα επιφέρει επιθυμητά αποτελέσματα.

Κατασκευή Website

Τέλος η ίδια η τιμή για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας παρουσιάζει μεγάλο εύρος. Πολυάριθμες εταιρείες, τιμές και λύσεις μπορούν να βρεθούν και πάλι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ενημερωτικά η τιμή για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να ξεκινάει από 600 ευρώ και να ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το κόστος ενός διαδικτυακού τόπου είναι η γλώσσα προγραμματισμού στην οποία έχει γραφτεί καθώς και το design, η εμφάνιση δηλαδή, που θα έχει. Στην περίπτωση που για την κατασκευή χρησιμοποιηθεί ένα έτοιμο design, κοινώς «template», και μια ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα, όπως joomla ή wordpress, τότε το κόστος μπορεί να μειωθεί. Αντίθετα αν επιλέξει προσαρμοσμένο design και σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, τότε ενδεικτική τιμή δεν μπορεί να αναφερθεί. Βέλτιστη πρακτική και σε αυτή την περίπτωση είναι η έρευνα αγοράς πριν την κατασκευή με σκοπό την καλύτερη δυνατή λύση ή οποία σημειωτέων δεν είναι πάντα η οικονομικότερη.
Τέλος ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να λάβει υπόψη του και την περίπτωση της online πληρωμής, η οποία απαιτεί σύμβαση με την τράπεζα της επιλογής του, και καταβολή προμήθειας σε αυτή με κάθε αγορά. Αν και η online πληρωμή δεν είναι απαραίτητη, φαντάζει όλο και πιο αξιόπιστη και εύχρηστη στα μάτια του καταναλωτή χωρίς αυτό να σημαίνει πως την προτιμά πάντα.
Ο χρόνος που απαιτείται για την έναρξη των εν λόγω καταστημάτων, μπορεί να περιοριστεί και σε μια εβδομάδα, υπολογίζοντας μια ημέρα σχεδόν για κάθε υπηρεσία, ενώ η κατασκευή της ιστοσελίδας μπορεί να διαρκέσει από 15 μέρες έως ένα μήνα αν δεν χρησιμοποιηθούν έτοιμα μοντέλα σχεδιασμού και ανάπτυξής της.
Το κόστος από πλευράς έναρξης ξεκινά από 176,10 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται η αγορά του ονόματος χώρου, η ετήσια φιλοξενία αλλά και η κατασκευή της ιστοσελίδας μιας το εύρος αυτών των τιμών παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις.
news.gr
Ακολούθησέ τες και δες άμεσα αποτελέσματα!   
 
Το τοπικό πάχος γύρω από την περιοχή της μέσης και της κοιλιάς είναι μάλλον ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των γυναικών. Όσο κι αν προσπαθείς να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή ή να πας γυμναστήριο συστηματικά, πολλές φορές απελπίζεσαι όταν βλέπεις πως δεν σε ανταμείβει το αποτέλεσμα σχετικά άμεσα.

Ωστόσο, η απώλειά του είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία που απαιτεί, πέρα από χρόνο και υπομονή, και τον κατάλληλο συνδυασμό βημάτων προκειμένου να το πετύχεις.

Δες παρακάτω 5 κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις, όσο το δυνατόν πιο συνδυαστικά, και σίγουρα θα απαλλαγείς σύντομα από το περιττό λίπος.
 
 
1.Κάνε αεροβική γυμναστική
 
Είναι γνωστό πως η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος γυμναστικής προκειμένου να καταπολεμήσεις το τοπικό πάχος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να κάνεις ανά περιόδους πιο έντονη γυμναστική και στη συνέχεια, να αφήνεις κάποιες άλλες το σώμα σου να «ηρεμήσει» για λίγο, ακολουθώντας έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα σου θα καίει περισσότερες θερμίδες, ακόμα και μετά το τέλος της προπόνησής σου, από ότι αν ακολουθείς έναν σταθερό εξαντλητικό ρυθμό.
 
 
2.Γύμνασε και άλλα σημεία
 
Προσθέτοντας στο workout σου κινήσεις που γυμνάζουν την πλάτη σου, τους ώμους, και τους πλάγιους κοιλιακούς σου, θα γυμνάσεις τους μύες που βρίσκονται κάπου εκεί... κρυμμένοι, με αποτέλεσμα να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου. Έτσι, θα καταφέρεις να κάνεις πραγματικά θαύματα, αφού το σώμα σου θα αποκτήσει ισορροπία και κατ' επέκταση θα βοηθηθεί και η περιοχή που σε ταλαιπωρεί.
 
 
3.Βάλε στη ζωή σου τη yoga
 
Μπορεί η γυμναστική, αεροβική και μη, να είναι βασικό στοιχείο για την απαλλαγή από τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, όμως, η yoga θα σε βοηθήσει εξίσου, αφού θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις την συγκεκριμένη «προβληματική» περιοχή του σώματός σου. Άσε που δεν θα βαρεθείς από τη ρουτίνα του να κάνεις συνεχώς ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής!
 
 
4.Φάε... έξυπνα
 
Η επιλογή υγιεινών τροφών, όπως επίσης και ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, είναι απαραίτητα στοιχεία στη μάχη σου ενάντια στο τοπικό πάχος. Ελέγξτε την καλύτερη καύση του λίπους με τις κατάλληλες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ακόμη και για σνακ, αποφεύγοντας τα πολλά λίπη και τα έτοιμα φαγητά.
 
5.Ντύσου σύμφωνα με το σωματότυπό σου
 
Μπορεί ο τρόπος αυτός να μην σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο άνετα με το σώμα σου. Εάν, φορώντας ένα στενό παντελόνι, νιώθεις πως τα... «σωσιβιάκια» σου είναι αρκετά έντονα, ίσως ήρθε απλά η ώρα να ανέβεις ένα μέγεθος στα τζιν σου. Τα κολακευτικά για το σώμα σου ρούχα θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο σίγουρη και ασφαλής.
 
 
Γεγονός είναι η ύπαρξη τέταρτου θαλάμου στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Οι αρχαιολόγοι εστιάζουν πλέον στον τέταρτο θάλαμο, και στον τρόπο εισόδου.
Κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου με χειροκίνητο γεωτρύπανο, εντοπίστηκε νέο μαρμάρινο θύρωμα ανοίγματος 0,96 μ. (μικρότερο από τα προηγούμενα), στον βόρειο τοίχο του τρίτου χώρου.
Πλέον περιμένουν να προχωρήσει η ανασκαφή και αναμένουν τα αποτελέσματα, περιμένοντας ο τέταρτος θάλαμος να λύσει το μύστηριο.
Την ίδια στιγμή το επίκεντρο πέφτει στις Καρυάτιδες και στα ακροδάχτυλά τους.
Οι δύο Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν πια ολόκληρες στην Αμφίπολη, φορούν ποδήρη χιτώνα με μακριά μανίκια, μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις, έχουν μακριές μπούκλες και σκουλαρίκια στα αυτιά.
Είναι όμως οι μικρές λεπτομέρειες που συγκίνησαν όσους τις έβλεπαν ακόμη κι από τις φωτογραφίες του υπουργείου Πολιτισμού. Οπως τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους και ο τρόπος που φιλοτεχνήθηκαν. Οι Καρυάτιδες στον λόφο Καστά, αντίθετα με εκείνες του Ερεχθείου που ο χιτώνας τους φτάνει ώς κάτω, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες πάνω στους κοθόρνους που φορούν. Ενα είδος παπουτσιού με ψηλή σόλα που οι γυναίκες της εποχής έδεναν με κορδόνια. Εκεί βλέπει κανείς εύκολα τα χρώματα της διακόσμησής τους, το κίτρινο και το κόκκινο. Αλλά και η μπέρτα που φορούν, ς λέει η αρχαιολόγος κ. Ελένη Μπάνου, στην "Καθημερινή" έχει ενδιαφέρον. «Οταν ζώνεται ψηλά -όπως σε αυτά τα δύο αγάλματα- την ονομάζουμε απόπτυγμα».
Διαβάστε ακόμη: Οι τυμβωρύχοι δε βρήκαν την κρυμμένη σαρκοφάγο
«Δεν περιμένουμε από τις Καρυάτιδες να χρονολογήσουμε τον τάφο. Τα γλυπτά είναι από τα πιο δύσκολα χρονολογήσιμα αρχαιολογικά ευρήματα. Πρέπει να καθαριστούν, να φωτογραφηθούν, να τις δουν οι ειδικοί, να ακουστούν διαφορετικές απόψεις» λέει στην «Καθημερινή» ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Πάνος Βαλαβάνης. Δύο πράγματα, λέει, παίζουν ρόλο. Το γεγονός ότι είναι αρχαϊστικές, έχουν δηλαδή στοιχεία παλιότερα από την εποχή τους, δυσκολεύει τη χρονολόγηση και ότι προέρχονται από ντόπιο εργαστήριο της περιοχής, του οποίου, όμως, δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε χρονολογήσει την παραγωγή του. «Οι τάφοι αυτοί δεν χρονολογούνται από τον γλυπτό τους διάκοσμο αλλά από τα κτερίσματα (εφόσον βρεθούν) και από την ίδια την ανασκαφή: το χώμα και τη στρωματογραφία».
Εξηγεί ακόμη ότι ο δημιουργός τους μπορεί να προέρχεται από κάποιο επαρχιακό εργαστήριο, αλλά να ήταν σημαντικός καλλιτέχνης της Μακεδονίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκε στους επίσημους γλύπτες της αυλής του Μ. Αλεξάνδρου. Εκείνο πάντως που προβληματίζει τον κ. Βαλαβάνη, είναι ότι δεν έχει βρεθεί ώς σήμερα καμία θύρα. «Ταφικός θάλαμος χωρίς πόρτα είναι παράλογο» λέει χαρακτηριστικά.
news.gr
Είκοσι «επιστήμονες» από γνωστές οικογένειες βρίσκονται μεταξύ των πολλαπλάσιων «πτυχιούχων» που εντοπίστηκαν τα τελευταία δυο χρόνια να έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις, μετά από διασταυρώσεις πτυχίων που εκτελεί ο ΔΟΑΤΑΠ (Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), υλοποιώντας αιτήματα ελεγκτών του Δημοσίου για εντοπισμό επίορκων υπαλλήλων.
Οι πτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι, σύμφωνα με «Το Βήμα», αφορούν γιατρούς, οικονομολόγους, καθηγητές, ψυχολόγους κλπ ειδικότητες. Η προέλευση των πλαστών πτυχίων είναι από πανεπιστήμια τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, όπως και από ανύπαρκτα ιδρύματα (π.χ. πανεπιστήμιο Αριζόνα).
Πλαστά πτυχία εντοπίζονται παντού: υπουργεία (2), την τοπική αυτοδιοίκηση (5), νοσοκομεία (5), πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (4), διευθύνσεις εκπαίδευσης (3) κλπ. Υπάρχουν και πλαστογράφοι που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.
Για τις περιπτώσεις αυτές πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία, αλλά και ο εισαγγελέας.
Μία από τις υψηλότερες και πλέον τιμητικές διακρίσεις στον χώρο της κλασικής μουσικής έλαβε ο σπουδαίος Ελληνας βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Μουσικού της Χρονιάς» προχθές στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των Gramophone Awards 2014 του ομώνυμου έγκυρου εντύπου. Ορισμένοι το αποκαλούν μάλιστα το «Οσκαρ» της κλασικής μουσικής.

Επικοινωνία

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Καβάκος προέρχεται από μια χώρα στην οποία πάσχουν οι υποδομές για την ολοκληρωμένη μουσική παιδεία, τότε η επιτυχία του φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη. Ο ίδιος πάντως, με ανυπόκριτη σεμνότητα, κατά την ανακοίνωση του βραβείου, ευχαρίστησε όλους όσοι κατά καιρούς τον στήριξαν στη δύσκολη –και μοναχική, όπως θα έλεγε κανείς– πορεία του. «Κανείς δεν μπορεί να επιτύχει από μόνος του», είπε.

«Αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση για τη βράβευση», υπογράμμισε ο μουσικός σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την «Κ», «αν σκεφτεί κανείς ότι η ανάδειξη του νικητή γίνεται από την ψηφοφορία του απλών φίλων της μουσικής σε όλον τον κόσμο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Gramophone Awards, που δίνονται από το περιοδικό.

Ο σκοπός κάθε μουσικού είναι με τον δικό του τρόπο να αγγίζει τους ανθρώπους, αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της τέχνης, αυτό είναι το μήνυμά της, η επικοινωνία. Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχει ανταπόκριση, ότι σου επιστρέφεται αυτό που έδωσες, δεν μπορείς παρά να νιώθεις πολύ μεγάλη τιμή».

Επισημαίνοντας στον βραβευθέντα ότι η χώρα μας δεν φημίζεται για την υποστήριξη που δίνει στους ταλαντούχους μουσικούς της, εκείνος απαντά: «Πριν από την οικονομική κρίση, οι αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής ήταν γεμάτες και ο χώρος είχε μπει στον χάρτη των περιοδειών των μεγάλων ορχηστρών. Ηταν ένα διεθνές σημείο αναφοράς. Σήμερα, οπωσδήποτε τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Αγνοια της μουσικής

Ερωτηθείς για το πόσο αγκαλιάζει ο κόσμος την κλασική μουσική στην πατρίδα μας, ο Καβάκος επισημαίνει: «Πρέπει να πούμε ότι δεν τη γνωρίζει για να μπορέσει να την αγαπήσει και να την απολαύσει.

Είναι κρίμα που μια χώρα με τέτοια ανθρωπιστική παράδοση γυρίζει την πλάτη στην ανθρωπιστική παιδεία, η οποία εξοπλίζει τους νέους με εφόδια και προσανατολίζει τον κόσμο σε μια άλλη αισθητική που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα στην Ελλάδα. Αν επενδύαμε σε αυτόν τον τομέα και δεν τον παραγκωνίζαμε, οι νεότερες γενιές θα έφτιαχναν μια κοινωνία για την οποία θα ήμασταν υπερήφανοι», λέει ο μουσικός, που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία στην καριέρα του.

Ο Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί για μία ακόμη φορά στο ελληνικό κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 14 Οκτωβρίου, με τη νεαρή Κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ, σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σονάτες Μπραμς.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.
Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.
Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Στόχος των προγραμμάτων είναι να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και έπειτα από τη λήξη του προγράμματος.
Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών, και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Με τη λήξη του προγράμματος παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Προβλέπεται επίσης, εγγυημένη απασχόληση έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.
Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Οι άνεργοι που θα ενταχθούν, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Ακόμη να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα και να είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.
aftodioikisi.gr
Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με το Έθνος οι μισθοί θα διαμορφώνονται ως εξής:
  • Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
  • Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.
Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.
Στην πρόσληψη αεροσυνοδών και φροντιστών, από την Ελλάδα, για τα αεροσκάφη της αναζητά η Ryanair, μέσω της εταιρείας Crewlink. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει, τον Οκτώβριο, «ημέρες καριέρας» σε τρεις πόλεις, αναζητώντας νέους και νέες, που θέλουν να εργαστούν στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.
 
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Crewlink, οι ημέρες καριέρας θα γίνουν στα Χανιά την 1η Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη στις 2 Οκτωβρίου και στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα www.crewlink.ie.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Φραγκφούρτη, αναλαμβάνει την επιλογή και εκπαίδευση του προσωπικού της Ryanair. Η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται στις εγκαταστάσεις της Crewlink.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.crewlink.ie. Η Crewlink, ζητά, από τους υποψηφίους να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδά της εκπαίδευσής τους, που κυμαίνονται από 2.749 εως 3.549 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής.
Από τα ποσά αυτά τα 500 ευρώ χαρακτηρίζονται από την Crewlink ως «δικαίωμα εγγραφής», το οποίο πληρώνουν οι υποψήφιοι προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη θέση τους στο πρόγραμμα κατάρτισης και τα οποία δεν επιστρέφονται ακόμη και αν ο υποψήφιος δεν πιάσει δουλειά στην Ryanair, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευόμενοι θα δεσμευτούν πλήρως για την κατάρτισή τους, ενώ καλύπτουν κόστος που αφορά: Εγχειρίδια, ID επεξεργασίας, ιατρικές εξετάσεις, υλικά.
Επίσης από το σύνολο του ποσού, 700 ευρώ αφορούν το κόστος διαμονής των υποψηφίων στο κέντρο εκπαίδευσης της Crewlink στη Γερμανία. Το υπόλοιπο ποσό των διδάκτρων επιστρέφεται στον εκπαιδευόμενο αν αυτός τελικώς δεν προσληφθεί από την Crewlink προκειμένου να εργαστεί την αεροπορική εταιρεία.

http://www.fpress.gr
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται ότι έχουν ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης, ακόμα και όταν δεν έχουν κάνει κάποια κουραστική/επίπονη δραστηριότητα.

Αν ανήκετε σε εκείνους που έχουν τακτικά ένα αίσθημα κόπωσης μέσα στην ημέρα, πρέπει να προσέχετε, αφού αυτό μπορεί είναι ένα σύμπτωμα και όχι το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων σας.

Δείτε ποιες είναι οι αιτίες που νιώθετε συχνά αδυναμία ή/και κόπωση:

Αφυδάτωση
Ακόμα και μόλις το 2% των απαραίτητων υγρών να λείπουν απόν οργανισμό σας, είναι αρκετό για να νιώσετε την ενέργειά σας να πέφτει κατακόρυφα. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος, το οποίο γίνεται πυκνότερο. Ως εκ τούτου η καρδιά σας αδυνατεί να το κυκλοφορήσει στις αρτηρίες το ίδιο αποτελεσματικά, γεγονός που μειώνει την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μυς και τα όργανά σας.

Έλλειψη σιδήρου
Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να σας αφήσει με μια αίσθηση υποτονίας και αδυναμίας, να σας κάνει πιο οξύθυμους και να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εστιάσετε σε μια εργασία.

Κακή διατροφή
Τα πρόχειρα γεύματα που έχουν συνήθως πολύ αλάτι, ζάχαρη και λιπαρά είναι η εύκολη λύση σε μια ημέρα με πολλές υποχρεώσεις, αλλά πρέπει να τα αποφεύγετε αν θέλετε να έχετε περισσότερη ενέργεια. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι απότομες εναλλαγές στις τιμές του σακχάρου (ραγδαία αύξηση από την κατανάλωση υδατανθράκων και ραγδαία πτώση αμέσως μετά) προκαλούν κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κακή ποιότητα ύπνου
Η φωτεινή οθόνη του κινητού ή του φορητού υπολογιστή, διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό του οργανισμού σας (το "εσωτερικό ρολόι" σας), μειώνοντας τα επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης που σας βοηθάει να ρυθμίσετε τον κύκλο ύπνου. Προσπαθήστε να μην ασχολείστε με τις συσκευές αυτές για τουλάχιστον μισή ώρα προτού πέσετε για ύπνο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!