Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

 

Κάποιος ρώτησε στο Quora αν «Αληθεύει ότι η Ντίσνεϋλαντ αφήνει γάτες ελεύθερες τη νύχτα;»

Η απάντηση του Kevin Baker:

 Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάνω από εκατό γάτες που ζουν στη Ντίσνεϋλαντ και η εταιρεία ενθαρρύνει την παρουσία τους καθώς βοηθούν στην εξολόθρευση ποντικιών. Ωστόσο, δεν τις «απελευθερώνουν», καθώς αυτό θα σήμαινε ότι τις κρατούν κλειδωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γάτες της Ντίσνεϋλαντ είναι άγριες και βρέθηκαν στο πάρκο εθελοντικά, αν και η εταιρεία τους παρέχει κτηνιατρική φροντίδα. Συνήθως κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυκλοφορούν ελεύθερες μετά την αποχώρηση των επισκεπτών. Δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο να τις συναντήσει κάποιος.

Να δύο από τα σχόλια που δέχθηκε η απάντηση:

-Έχω δει τουλάχιστον μία. Έχουν συγκεκριμένα μέρη όπου κάθονται, οι περισσότερες έχουν ονόματα και έχουν μια σελίδα Instagram (Cats of Disneyland) όπου οι επισκέπτες δημοσιεύουν φωτογραφίες τους. Τις προσέχουν πολύ και υπάρχουν κρυφά σημεία τροφοδοσίας για να είναι σίγουροι ότι θα έχουν τροφή και νερό τις εποχές όπου το κυνήγι είναι αραιό. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία κάθε φορά που επισκέπτομαι το πάρκο.

-Υπάρχει κάτι διεστραμμένο στο γεγονός ότι ο Μίκυ προσέλαβε γάτες για να σκοτώνουν άλλα ποντίκια.

Να πώς οι άγριες γάτες κατέλαβαν την Disneyland

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που έφτιαξαν οι φαν τους, η εισβολή των αιλουροειδών στην Ντίσνεϋλαντ ξεκίνησε το 1955, όταν η εταιρεία του Walt Disney έπρεπε να τις εκδιώξει από το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Αυτές οι γάτες υιοθετήθηκαν από τα μέλη του καστ.

Οι γάτες που ζουν σήμερα στο θέρετρο δεν αποτελούν μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας του πάρκου για την εξολόθρευση ποντικιών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο DisneylandCats.com, υπεύθυνοι για την σίτιση και την υγεία τους είναι οι υπάλληλοι του πάρκου.

Οι γάτες τρέφονται σε ειδικά σημεία τροφοδοσίας κοντά στο εστιατόριο Hungry Bear και το ξενοδοχείο Grand Californian Hotel and Spa.

Εκτιμάται ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 24 γάτες στο πάρκο. Όλες οι γάτες στειρώνονται για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός.

Αν γεννηθεί κάποιο γατάκι κατά λάθος, υιοθετείται από τους υπαλλήλους της Ντίσνεϋλαντ, για να διατηρηθεί ο πληθυσμός τους υπό έλεγχο.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι η Ντίσνεϋλαντ προβιβάζει τις γάτες που είναι «πολύ άνετες με τους ανθρώπους» σε μέλη του καστ.

Αυτή η πολιτική της στείρωσης έχει δεχθεί κριτική από την PETA και άλλες οργανώσεις. Ωστόσο, το 2014 το Vice ανέφερε ότι «οι περισσότεροι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων συμφωνούν ότι αυτή η πρακτική είναι ένας ασφαλής τρόπος χειρισμού άγριων γατών»

Σύμφωνα με το DisneylandCats.com, δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να πλησιάζουν και να ταΐζουν τις γάτες.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε κάποιες από τις γάτες να γίνουν διάσημες στο ίντερνετ. Η σελίδα τους έχει συγκεντρώσει 15.600 ακόλουθους στο Twitter και 63.000 ακόλουθους στο Instagram.

Η σελίδα τους στο Facebook έχει προς το παρόν σε 18.037 likes.

Ορισμένες από τις γάτες έχουν τα δικά τους ονόματα. Για παράδειγμα, αυτή λέγεται Φρανσίσκο. Ένα πρώην υπάλληλος της Ντίσνεϋλαντ είπε στο Business Insider ότι η Φρανσίσκο είναι θηλυκή και συχνάζει στο Grizzly Peak. Και αυτός είναι ο Νέντ, που εντοπίζεται συχνά στους χώρους γύρω από Disneyland Hotel.

Οι γάτες έχουν και κάποιους διάσημους θαυμαστές. Ο ηθοποιός Ryan Gosling – πρώην μέλος του  Mickey Mouse Club – μίλησε για τις γάτες σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Conan O’Brien το 2011.

Είπε ότι είχε ακούσει ότι η Ντίσνεϋλαντ είχε εκπαιδεύσει έναν «στρατό από γάτες κομάντο» για να βγαίνουν στο πάρκο τη νύχτα και να τρώνε τα ποντίκια. Δεν γνώριζε με ακρίβεια όλες τις λεπτομέρειες, αλλά η δήλωση του είχε γίνει meme.

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!