Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώθηκε πως οι πάροχοι Internet στη Ευρώπη, ίσως θα πρέπει να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Πρόσφατα, στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστρίας, έλαβε χώρα μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε έναν πάροχο και δυο Γερμανικά κινηματογραφικά στούντιο. Tα δύο στούντιο απαιτούσαν από τον πάροχο να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ένα site, που έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν και να παρακολουθήσουν μέσω streaming ταινίες τους.

Η πλευρά του παρόχου υποστήριξε ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του εν λόγω site και ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να καθιστά τους πελάτες της ενόχους. Επιπλέον, τόνισε ότι η διαδικασία μπλοκαρίσματος του site θα ήταν και δαπανηρή, ενώ θα μπορούσε να παρακαμφθεί πολύ εύκολα από τους χρήστες .

Ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου διαφώνησε κάθετα, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το καταστατικό προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σχέση ανάμεσα στον παραβάτη και τον πάροχο του Ιnternet.

Ακόμη, ανέφερε ότι ίσως είναι ώρα να αποφασίσουν οι παροχείς Ιnternet για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους παραβάσεις, με τον Αυστριακό πάροχο να σημειώνει πως τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τα εθνικά δικαστήρια και από τους νομοθέτες.

Πηγή: e-pcmag.gr
Αποκάλυψη! Ποια είναι η νέα δυναμική κίνηση του αφεντικού του ΠΑΟΚ που έγινε και αναμένεται να ταράξει τα νερά στο χώρο του αθλητισμού;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sportdog  ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας ετοιμάζεται, μετά τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, να αποκτήσει και την μπασκετική ομάδα, με μεγάλο στόχο να κάνει το σύλλογο παντοδύναμο και στα δύο αθλήματα!
Η πρόθεση του Σαββίδη να κάνει, αργά ή γρήγορα, "ντου" και για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, φάνηκε από την πρόσφατη δωρεάτου στην "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η έγκυρη μπασκετική στήλη του sportdog,"Sdog Pick n' Scroll", στο Twitter.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του σκύλου, το αφεντικό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικέφαλου πρόσφερε, πριν από λίγες μέρες, το σημαντικό ποσό των 500.000 ευρώ στο μπάσκετ του συλλόγου, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες εκκρεμότητες καιυποχρεώσεις της ομάδας. Στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ γίνεται μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό για την εξυγίανση της ομάδας και γι΄ αυτό ζητήθηκε η οικονομική βοήθεια από τον Σαββίδη που έχει δείξει από τότε που ανέλαβε το ποδόσφαιρο ότι θέλει να είναι κοντά και στα δύο αθλήματα. Η χορηγία, χωρίς ανταποδοτικότητα, των 500.000 ευρώ θεωρείται, πλέον, από πολλούς στην "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ, ως το πρώτο και σημαντικό βήμα για το μπάσιμο του Ελληνοπόντιου επιχειρηματία στην ομάδα.
Ο Σαββίδης, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι έχει την οικονομική δύναμη να κάνει ξανά μεγάλο τον ΠΑΟΚ και το μπάσκετ είναι δρόμος που μπορεί να φέρει γρήγορα και πιο εύκολα επιτυχίες σε σχέση με το ποδόσφαιρο.Το θέμα είναι να πεισθεί ο Σαββίδης να συζητήσει αναλυτικά το πλάνο που υπάρχει στην μπασκετική ομάδα και τότε μπορεί να διαθέσει ποσά που είναι ικανά να εξασφαλίσουν τημεγάλη επιστροφή του Δικέφαλου.Το γεγονός ότι ο Σαββίδης αποφάσισε να δωρίσει(!) το ποσό των 500.000 ευρώ στην ΚΑΕ χωρίς να το μάθει κανένας, μόνο τυχαίο δεν είναι για τις προθέσεις και τις βλέψεις του και για το χώρο μπάσκετ.
Είναι προφανές, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει και πού μπορεί να φθάσει, όταν αποφασίσει να ασχοληθεί ζεστά με το μπάσκετ. Κι αυτό, φυσικά, μόνο ιδανικό σενάριομπορεί είναι για το άθλημα και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό.
Όπως γίνεται αντιληπτό, θα είναι τεράστιο το όφελος αν ο ΠΑΟΚ επιστρέψει δυναμικά και επιχειρήσει να μπει "σφήνα" στις υπερδυνάμεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Ενα είδος φάλαινας, που στην Ελλάδα ονομάζουμε «ζιφιό», έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης από θηλαστικό, μένοντας κάτω από το νερό επί δύο ώρες και 17 λεπτά και μάλιστα σε μεγάλα βάθη, σχεδόν τριών χιλιομέτρων, κατακτώντας έτσι το «χρυσό μετάλλιο» στις θαλάσσιες καταδύσεις. Συγκριτικά, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, ένας άνθρωπος έχει αντέξει να κάνει βουτιά διάρκειας το πολύ 22 λεπτών (και βέβαια, ούτε κατά διάνοια σε τέτοιο βάθος).

Η βουτιά

Θαλάσσιοι βιολόγοι του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Cascadia, με επικεφαλής τον Γκρεγκ Σορ και την Έριν Φαλκόνε, είχαν προσαρμόσει ένα δορυφορικό αισθητήρα σε οκτώ ζιφιούς που κολυμπούσαν στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.

Η κατάδυση ενός ζιφιού κράτησε 137,5 λεπτά και έγινε σε βάθος έως 2.992 μέτρων. Η εν λόγω επίδοση ξεπερνά ακόμα και αυτές των θαλασσίων ελεφάντων του νότου, που φημίζονται για την ικανότητά τους να κρατούν την αναπνοή τους κάτω από την επιφάνεια του νερού. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας θαλάσσιος ελέφαντας, που είχε μείνει 120 λεπτά κάτω από το νερό, σε βάθος έως 2.388 μέτρων.

Η πρωτεΐνη

Η ικανότητα των συγκεκριμένων μεσαίου μεγέθους φαλαινών, που έχουν μήκος έως έξι μέτρων, μοιάζουν λίγο με τορπίλες και στο στόμα τους διαθέτουν ένα μικρό «ράμφος», οφείλεται στα πολύ υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης μυοσφαιρίνης, που διαθέτουν στους μυς τους, σε σημείο που οι τελευταίοι είναι σχεδόν μαύροι. Η μυοσφαιρίνη λειτουργεί όπως η αιμοσφαιρίνη στο αίμα, επιτρέποντας στα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά να αποθηκεύουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου, όταν βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια του νερού και έτσι μπορούν να κάνουν εντυπωσιακής διάρκειας βουτιές.

Επίσης, οι ζιφιοί έχουν πετύχει μια δραστική συρρίκνωση των χώρων αέρα μέσα στα σώματά τους, κάτι που τους επιτρέπει να κατεβαίνουν σε μεγάλα βάθη, χωρίς να συνθλίβονται από την τεράστια πίεση του νερού.

Δεν πολυεμφανίζονται

Οι ζιφιοί είναι πλάσματα που οι άνθρωποι δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δουν, επειδή μένουν συχνά κάτω από το νερό, ενώ αποφεύγουν να πλησιάσουν τα πλοία. Οι αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οκτώ φάλαινες που είχαν τοποθετήσει αισθητήρες μεταξύ 2010-2012, έκαναν χιλιάδες βαθιές βουτιές σε μέσο βάθος 1.400 μέτρων και ακόμη περισσότερες πιο ρηχές, σε μέσο βάθος 275 μέτρων.

Ένας ενήλικος ζιφιός ζυγίζει συνήθως γύρω στα 2.500 έως 3.000 κιλά, είναι δηλαδή πολύ πιο μικρόσωμος σε σχέση με άλλες φάλαινες που φθάνουν τα 57.000 κιλά. Αλλά σε αντίθεση με τις άλλες φάλαινες, οι οποίες ανάμεσα σε δύο βουτιές, πρέπει να μείνουν αρκετή ώρα στην επιφάνεια, ο ζιφιός δεν χρειάζεται πάνω από δύο λεπτά για να ξαναβουτήξει.

Πηγή: tovima.gr
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, η κυβέρνηση θα φέρει στο προσκήνιο το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, το ζήτημα θα τεθεί ως πυρήνας της ανασυγκρότησης του κράτους.
Το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, για την αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου τομέα περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς άξονες: Τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για πάταξη της γραφειοκρατίας, την αποτροπή συναλλαγής του πολίτη με τις υπηρεσίες λόγος που συντηρεί τη διαφθορά και την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.
Η κίνηση αυτή έχει, εκτός από την ουσία, και τριπλή στόχευση ειδικού σκοπού από το Μαξίμου: α) Φέρνει κοντά το καραμανλικό στρατόπεδο, αφού η άρση της μονιμότητας αποτέλεσε κεντρική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης Καραμανλή, β) Φέρνει την αντιπολίτευση αντιμέτωπη με ένα καίριο θέμα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και γ) Αποτελεί ένα τεστ αντοχής πριν από τη μάχη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού και εδώ χρειάζεται πλειοψηφία 181 βουλευτών.
Η άρση της μονιμότητας θα έρθει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου μετά τις διπλές κάλπες του Μαΐου, και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε κάθε ελληνικό σπίτι, αφού πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν πραγματικά όσα καθηλώνουν σήμερα τον τόπο και φρενάρουν τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής αλλά και της ίδιας πια της κοινωνίας.
news.gr
Περνώντας έξω από την Auto One στη λεωφόρο Κηφισιάς 30 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, μια έκθεση-κόσμημα όλων των ιταλικών και αμερικανικών μαρκών, αναπόλησα την εποχή που η Alfa Romeo ήταν μία από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων οδηγών.

Τώρα γίνεται ακόμη μία προσπάθεια η ιταλική οικογένεια με σήμα το φιδάκι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Η πρόκληση, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, είναι η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta. Ενα αυτοκίνητο που επαναφέρει στο προσκήνιο την ιταλική σχολή οδήγησης.

Η οδηγική απόλαυση και η άνεση προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οδηγού, χάρη στον επιλογέα Alfa DNA. Υπάρχουν τρεις επιλογές: Dynamic, Natural και All Weather.

Το αυτοκίνητο διαθέτει εμφάνιση που δεν τη βαριέσαι, υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής.

Διατίθεται με τους βενζινοκινητήρα 1.4 ΤΒ ισχύος 105 ίππων, 120, 170 ίππων ανάλογα με την έκδοση. Επίσης, διατίθεται και η QV, με τον νέο κινητήρα βενζίνης 1.75 TBi240 ίππων. Ντίζελ 1.6 JTDM-2 105 ίππων και 2.0 JTDM-2 170.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 19.500 ευρώ (1.4 ΤΒ 105 Progression). Στην AUTO ONE, μέλος του ομίλου Συγγελίδη, την Παρασκευή 28 Μαρτίου θα φιλοξενηθεί η μοναδική Alfa Romeo 4C Launch Edition Launch Edition, που θα διατεθεί στην ελληνική αγορά.
real.gr
Ένας γέρος πάει στον γιατρό...

- Γιατρέ θέλω να κάνω έρωτα σε μια 18αρα και εγώ είμαι 80 τι να κάνω;
Του λέει ο γιατρός.


- Έχω ένα χάπι σε δόκιμη θα το πάρεις και θα το κανείς έως 9 φορές, αλλά θα με πάρεις τηλέφωνο για τα αποτελέσματα.
- Καλά λέει ο γέρος θα σε πάρω.


Χαρά ο λεγάμενος, πάει στο σπίτι κάνει ότι κάνει ξανά πάει στον γιατρό και του λέει.


- Γιατρέ όλα είναι οκ.
- Πόσες φορές το έκανες;
- 9 φορές γιατρέ.
- Και η κοπέλα;
- Δεν ήρθε!


http://simantra.blogspot.gr 

Γνωρίζουμε πώς το κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου μας εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες και συνδέεται με το αν το άτομο είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Πόσο όμως χρησιμοποιούμε την κάθε πλευρά του εγκεφάλου μας και πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτό;
Το να είναι κανείς αριστερόχειρας σημαίνει πως ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου του «υπερισχύει» έναντι του αριστερού, γιατί το σώμα μας δέχεται εντολές από τον εγκέφαλο «χιαστί», δηλαδή η δεξιά πλευρά του σώματος από το αριστερό ημισφαίριο ενώ η αριστερή πλευρά του σώματος από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Οι αριστερόχειρες διαπρέπουν δραστηριότητες που εξαρτώνται από ικανότητες οι οποίες εξυπηρετούνται από το δεξί ημισφαίριο, όπως η αρχιτεκτονική, η εφαρμοσμένη μηχανική, η μουσική, οι πλαστικές τέχνες κ.α. Αυτό ίσως βασίζεται στο γεγονός ότι το αριστερό ημισφαίριο έχει ένα χαρακτήρα ακουστικο-λεκτικό ενώ το δεξί οπτικό.
Χρησιμοποιώντας μερικές απλές ερωτήσεις ένα έξυπνο τεστ μπορεί να σας αποκαλύψει ποια μεριά του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε περισσότερο.
Δοκιμάστε το εδώ
Αν νομίζετε ότι ορισμένες τροφές έχουν αφροδισιακές ιδιότητες μόνο αν τις καταναλώσουμε, κάνετε λάθος!
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο νευρολόγος δρ Αλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (STTRF) του Σικάγου και οι συνεργάτες του, ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν συγκεκριμένα φρούτα ή τροφές, είναι δυνατόν να απογειώσουν τη λίμπιντο και να διεγείρουν τις αισθήσεις.
Για να διαπιστώσουν, λοιπόν, πώς μία συγκεκριμένη μυρωδιά επηρεάζει την ερωτική διάθεση, επικεντρώθηκαν στη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, που αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.
Όπως προέκυψε, οι άνδρες φαίνεται να διεγείρονται από το συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.
Παράλληλα, η έρευνα σύμφωνα με το onmed, επιβεβαίωσε και την αφροδισιακή αξία της κανέλας, η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.
Ωστόσο, τονίζεται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική, καταστέλλοντας την άμυνα του οργανισμού.
Ο δρ Χιρς δεν έχει καμία σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγουν» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να ενισχύεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

http://www.thestival.gr
Περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές θα λάβουν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η «Ώρα της Γης», με κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».
Σήμερα Σάββατο, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία – σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια. Η Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.
aftodioikisi.gr
Ο διάδρομος με τα σαμπουάν και τα είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής στα σουπερμάρκετ είναι… ατελείωτοι.
Πώς να διαλέξει κανείς το σαμπουάν που χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες, ανάμεσα σε μια τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων;
Κάποια αναγράφουν ότι είναι φτιαγμένα με απλά, φυσικά αγνά υλικά, ενώ υπάρχουν και τα κλασικά… συμβατικά σαμπουάν, που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ανθρώπων, κυρίως γιατί είναι πιο φθηνά σε σχέση με όσα αυτοχαρακτηρίζονται ως "οργανικά" ή "βιολογικά".
Κι όμως, όποια κι αν προτιμά κανείς, ανάλογα με την οικονομική του άνεση ή άποψη, όλα τα μπουκαλάκια στο πίσω μέρος αναγράφουν συστατικά… τα οποία είναι -το λιγότερο- ακαταλαβίστικα για τους περισσότερους.
Τι σημαίνουν άραγε τα συστατικά που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων;
1. Φυτά
  • Rosmarinus officinalis: είναι η "επίσημη" (επιστημονική) ονομασία του δενδρολίβανου.
  • Calendula officinalis: είναι ο κατιφές
  • Salvia officinalis: είναι το φασκόμηλο.
  • Lavandula angustifolia: είναι η λεβάντα.
  • Thymus vulgaris: είναι το θυμάρι. Το vulgaris προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει"κοινός", με άλλα λόγια το thymusvulgarisσημαίνει κοινή ποικιλία θυμαριού.
  • Aloe barbadensis: είναι η aloe vera, που έχει καλλιεργηθεί στα νησιά Μπαρμπέιντος, εξού και το barbadensis.
  • Simmondsia chinensis: είναι το γνωστό σε όλους jojoba. Το chinensis δείχνει την προέλευση και σημαίνει "από την Κίνα".
  • Camellia sinensis: είναι ένα είδος τσαγιού από την Κίνα (sinensis, σημαίνει επίσης "από την Κίνα" στα λατινικά).
  • Citrus medica limonum: είναι το γνωστό σε όλους μας λεμόνι.
  • Butyrospermum parkii: είναι το λεγόμενο βούτυρο καριτέ (shea butter).
  • Chamomilla recutita (ή Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita): είναι το χαμομήλι.
  • Helianthus annuus: είναι ο ηλίανθος.
2. Οξέα και αλκοόλες
Ίσως να νομίζετε ότι τα οξέα δεν είναι κάτι που πρέπει να βάλετε στο πρόσωπο και τα χέρια σας. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι όλα τα οξέα τόσο… όξινα, όσο νομίζουμε.
Το βούτυρο καριτέ (shea butter) για παράδειγμα, αποτελείται από λιπαρά οξέα.
Είναι τεχνικά "οξέα", λόγω της χημικής τους σύνθεσης, ωστόσο δεν πρόκειται να… διαβρώσουν το δέρμα σας αν τα χρησιμοποιήσετε.
Έτσι λοιπόν, αν διαβάσετε τα παρακάτω: palmitic acid, stearic acid, lauric acid, linoleic acid, arachidic acid, oleic acid, capric acid, caprylic acid, ή myristic acid σε κάποια συσκευασία σαμπουάν, μην ανησυχήσετε.
Σημαίνουν απλά ότι για την παραγωγή του προϊόντος έχουν χρησιμοποιηθεί: βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, φοινικέλαιο ή κάτι παρόμοιο με αυτά.
Παρομοίως, μπορεί να πιστεύετε ότι και το αλκοόλ δεν είναι ιδανικό για την επιδερμίδα σας.
Δεν είναι όλες οι αλκοόλες όμως το ίδιο πράγμα.
Οποιαδήποτε οργανική χημική ουσία που περιέχει ένα ζεύγος υδρογόνου και οξυγόνου που συνδέεται με ένα άτομο άνθρακα είναι τεχνικά μία αλκοόλη.
Έτσι αν διαβάσετε στη συσκευασία: cetyl alcohol, stearyl alchol και cetearyl alcohol… μην ανησυχήσετε.
(Επίσης μην το πιείτε!)

3. Άλλα περίεργα συστατικά

  • Propylene glycol: χρησιμοποιείται στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας για να τα συντηρεί και να διατηρεί την υγρασία τους.
  • Tocopherol και panthenol: είναι βιταμίνη E και B5, αντίστοιχα.
  • Cocamidopropyl betaine: είναι μια επιφανειοδραστική ουσία, που μειώνει την επιφανειακή τάση των υγρών, επιτρέποντας στα προϊόντα να απλώνονται και να ενυδατώνουν καλύτερα. Το coca σημαίνει ότι προέρχεται από λάδι καρύδας.
  • Ένα άλλο επιφανειοδραστικό υλικό είναι η λεκιθίνη.
  • Hydrolyzed wheat protein: χρησιμοποιείται για να κολλάνε τα πράγματα μεταξύ τους. Είναι μία από τις ουσίες που υδρολύονται, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν το νερό για να σπάνε μερικούς χημικούς δεσμούς, γράφει ο James Harbeck στο The Week.
  • Methylchloroisothiazolinone: είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό συστατικό.
  • news.gr
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σε ένα forum για ραντεβού, από τη νεαρή γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία έχει θέσει ...
ως μοναδικό στόχο της ζωής της να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα. Και είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τον σκοπό της, που δεν διστάζει να ζητήσει συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να τον «τυλίξει». Ωστόσο, σίγουρα δεν περιμένει την απάντηση που λαμβάνει από έναν άνδρα που πληροί τα τυπικά προσόντα που ζητά, και που τυχαίνει να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan.
Διαβάστε το ποστ της 25χρονης κοπέλας:
Θα είμαι ειλικρινής για το τι θέλω να σας πω. Είμαι 25 ετών. Είμαι πολύ όμορφη, έχω στυλ και καλό γούστο. Θα ήθελα να παντρευτώ έναν άντρα με ετήσιο μισθό 500.000 δολάρια και πάνω. Ίσως με χαρακτηρίσετε άπληστη, αλλά ένας ετήσιος μισθός 1 εκ δολαρίων, θεωρείται ως μεσαία τάξη στη Νέα Υόρκη.
Η απαίτησή μου δεν είναι υψηλή. Υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ με ετήσιο εισόδημα 500.000 δολάρια; Και αν είστε όλοι παντρεμένοι, θέλω να σας ρωτήσω: Τι πρέπει να κάνω για να παντρευτώ έναν πλούσιο σαν εσάς;
Ανάμεσα στους άνδρες με τους οποίους έχω βγει ραντεβού στο παρελθόν, ο πιο πλούσιος έβγαζε 250.000 δολάρια το χρόνο και αυτό είναι το χαμηλότερο όριό μου. Αν κάποιος θέλει να ζήσει σε μια καλή περιοχή, το εισόδημα αυτό δεν είναι αρκετό.
Ετσι απευθύνω σε εσάς ορισμένες ταπεινές ερωτήσεις:
Πού συχνάζουν οι πλούσιοι εργένηδες; (Παρακαλείσθε να αναφέρετε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων).
Σε ποια ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να στοχεύω;
Γιατί οι περισσότερες γυναίκες πλουσίων ανδρών είναι μέτριες εμφανισιακά; Γνώρισα μερικά κορίτσια που δεν έχουν την εμφάνιση και δεν έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο παντρεύτηκαν πλούσιους άνδρες.
Πώς αποφασίζετε ποια μπορεί να γίνει γυναίκα σας, και ποια μπορεί να γίνει μόνο φίλη σας; (Ο στόχος μου τώρα είναι να παντρευτώ).
(υπογραφή) Όμορφη
Διαβάστε την απάντηση που της έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan:
Αγαπητή κυρία Ομορφη,
Διάβασα την επιστολή σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια εκεί έξω που έχουν παρόμοιες απορίες με τη δική σας. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να αναλύσω την κατάστασή σας ως επαγγελματίας επενδυτής.
Το ετήσιο εισόδημά μου είναι πάνω από 500.000 δολάρια και ικανοποιεί τις ανάγκες σας, έτσι πιστεύω ότι δεν χάνω τον χρόνο μου εδώ.
Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων, θα ήταν κακή απόφαση να σας παντρευτώ. Η εξήγηση είναι πολύ απλή, οπότε επιτρέψτε μου να την αναλύσω.
Βάλτε στην άκρη τις λεπτομέρειες, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι μια ανταλλαγή «ομορφιάς» και «χρήματος»: Το πρόσωπο Α παρέχει την ομορφιά και το Β πληρώνει γι 'αυτήν, τόσο απλά.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ. Η ομορφιά σας θα εξασθενίσει κάποτε, ενώ τα χρήματα μου δεν θα εξαφανιστούν (τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο). Λογικά το εισόδημά μου θα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο, αλλά εσείς δεν θα είστε πιο όμορφη καθώς τα χρόνια θα περνούν.
Ως εκ τούτου, από την άποψη των οικονομικών, εγώ είμαι ένα περιουσιακό στοιχείο που η αξία του θα αυξάνεται, ενώ η δική σας αξία θα φθίνει. Αν η ομορφιά είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο σας, η αξία σας θα είναι πολύ χειρότερη μετά από 10 χρόνια.
Με τους όρους που χρησιμοποιούμε στην Wall Street, σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχει και η εμπορική αξία. Αν η εμπορική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου δεν είναι καλή ιδέα να το κρατήσει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και με το γάμο που θέλετε να κάνετε.
Καθένας με εισόδημα πάνω από 500.000 δολάρια ετησίως δεν είναι ανόητος. Θα βγαίναμε μαζί σας αλλά δεν θα σας παντρευόμασταν. Θα σας συμβούλευα να εγκαταλείψετε την αναζήτηση στοιχείων και συμβουλών για να παντρευτείτε πλούσιο άνδρα. Και στην τελική, θα μπορούσατε να γίνετε εσείς η ίδια το άτομο που κερδίζει τα 500.000 δολάρια το χρόνο. Είναι πιο πιθανό από το να βρείτε έναν ηλίθιο πλούσιο.
Εύχομαι αυτό να σας βοηθήσει
Δ/νων Σύμβουλος της J. Ρ. Morgan
 

Στις 29 Μαρτίου του 1974 το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.

1430-Ο σουλτάνος Μουράτ Β΄ μετά από τριήμερη πολιορκία καταλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη.

1461-Πόλεμος των Ρόδων: Ο Εδουάρδος της Υόρκης νικά τη βασίλισσα Μαργαρίτα στη μάχη του Τάουτον και γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας ως Εδουάρδος Δ'.

1549-Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

1799-Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.

1807-Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 4 Εστία.

1821-Ελληνική Επανάσταση: ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προσπαθεί να πολιορκήσει με 6.000 άνδρες την Καρύταινα, όμως στην πρώτη έξοδο των Τούρκων το στράτευμα διαλύεται. Κατόπιν εγκαθιστά μεθοδικά φρουρές σε επίκαιρα σημεία γύρω από την Τρίπολη.

1823-Συγκροτείται στο Άστρος Αρκαδίας η Β' Εθνική Συνέλευση με την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να επικυρώσει το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα.

1849-Η επαρχία Παντζάμπ της Ινδίας προσαρτάται στη Βρετανική Αυτοκρατορία μετά την ήττα των Σιχ.

1864-Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α΄.

1879-Πρώτη παρουσίαση, στη Μόσχα, της όπερας 'Ευγένιος Ονέγκιν' του Τσαϊκόφσκι.

1901-Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.

1971-Ο Τίτο επισκέπτεται τον Πάπα Παύλο Στ΄ στο Βατικανό.

1991-Ο Τζούλιο Αντρεότι ορκίζεται πρωθυπουργός της Ιταλίας.

1993-Ο Γεώργιος Ράλλης παραιτείται από βουλευτής και αποσύρεται οριστικά από την πολιτική.

1993-Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά και 26 ακόμα ατόμων. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης και την εισροή 12,1 δισεκατομμυρίων δραχμών από αυτά στην εκδοτική εταιρία «Γραμμή».

2004-Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.

2006 - Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

http://www.enikos.gr 
Οι πόνοι στη μέση, που συνήθως σχετίζονται με την εργασία, είναι η κυριότερη αιτία σωματικής ανικανότητας των ανθρώπων παγκοσμίως, (περίπου το ένα τρίτο) σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και τα άτομα ηλικίας 35 έως 65 ετών αποτελούν τις κατ’ εξοχήν ομάδες υψηλού κινδύνου.
Οι πόνοι στη μέση κατατάσσονται ως η κύρια αιτία για τα «χαμένα χρόνια λόγω σωματικής ανικανότητας». Σχεδόν ένας στους δέκα ανθρώπους (9,4%) αναφέρει ότι έχει πόνους στη μέση του, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στη Δυτική Ευρώπη και το χαμηλότερο στη Νότια Αμερική.
Η συχνότητα και η σοβαρότητα του προβλήματος εντείνονται ανάλογα με την ηλικία. Κατ’ εξοχήν επαγγέλματα, που επιβαρύνουν τη μέση, είναι όσα απαιτούν ανύψωση φορτίων, άσκηση μεγάλης δύναμης, δονήσεις και άβολες ή μη εργονομικές θέσεις εργασίας. Οι απασχολούμενοι στη γεωργία έχουν σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν χρόνιους πόνους στη μέση και σωματική ανικανότητα, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάμιαν Χόι του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό για ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις "Annals of Rheumatic Diseases", εκτιμούν ότι το πρόβλημα πρόκειται να επιδεινωθεί στο μέλλον, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει, γι’ αυτό καλούν τις κυβερνήσεις και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να πάρουν το ζήτημα πιο σοβαρά από ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες εξέτασαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 117 δημοσιευμένες μελέτες για 47 χώρες, που αφορούσαν την περίοδο 1990 - 2010, καθώς επίσης στατιστικά στοιχεία από επιμέρους χώρες.
news.gr
Κοινό μυστικό αποτελεί ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.Υπολογίζεται ότι το αδύνατο φύλο ζει πέντε με έξι χρόνια κατά μέσο όρο παραπάνω από το ισχυρό φύλο. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει ένα ανθυγιεινό τρόπο ζωής, καπνίζουν, έχουν άγχος και γενικά κάνουν μια άστατη ζωή, παρόλα αυτά δεν παραμελούν τις προληπτικές εξετάσεις και γενικά είναι πιο προσεκτικές.Γιατί οι άνδρες δεν καταφέρνουν να μακροημερεύσουν ;
Ποιες ασθένειες απειλούν την υγεία τους;Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο τις κυριότερες αιτίες θανάτου στους άνδρες και λάβετε τα μέτρα σας.
Οι άντρες πεθαίνουν πιο νωρίς από τις γυναίκες με αναμενόμενο χρόνο ζωής περίπου 78 χρόνια, ενώ οι γυναίκες ζουν περίπου 6 χρόνια περισσότερο. Μάθετε ποιες είναι οι τέσσερις κύριες αιτίες θανάτου στους άντρες και αντιμετωπίστε τις, ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας και να ζήσετε περισσότερο.
Παθήσεις της καρδιάς.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι ένας όρος που περιλαμβάνει πολλές νόσους, όπως στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια και αρρυθμίες.
Συμπτώματα: Πόνος ή βάρος ή σφίξιμο ή κάψιμο στο στήθος, δυσφορία, δύσπνοια, βήχας, πρήξιμο ποδιών, φτερούγισμα στην καρδιά, αίσθημα ότι η καρδιά χτυπάει γρήγορα ή δυνατά.
Πρόληψη: Επειδή ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη και η αυξημένη πίεση ενοχοποιούνται για τις ασθένειες της καρδιάς πρέπει να ρυθμίσετε αυτές τις παραμέτρους. Υιοθετήστε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, κόψτε το κάπνισμα και ελαττώστε το αλκοόλ.
Καρκίνος
Ο καρκίνος του πνεύμονα, του προστάτη και του εντέρου είναι οι κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο στους άντρες.
Συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα: Βήχας με ή χωρίς αίμα, δύσπνοια, πόνος στο στήθος, απώλεια βάρους.
Πρόληψη: Αν και υπάρχουν άνθρωποι με καρκίνο του πνεύμονα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα είναι καπνιστές. Για το λόγο αυτό πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα.
Συμπτώματα καρκίνου του προστάτη: Ανάγκη να ουρείτε συχνά, ιδιαίτερα τη νύχτα, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης ή στη συγκράτηση των ούρων, αδύναμη ή διακεκομμένη ροή ούρων, δυσκολία στην στύση, αίμα στα ούρα.
Πρόληψη: Ενώ η πρόληψη του καρκίνου του προστάτη μπορεί να μην είναι δυνατή, η έγκαιρη ανίχνευσή του σώζει ζωές. Συζητήστε με το γιατρό σας για τον έλεγχο που πρέπει να κάνετε και πότε πρέπι να ξεκινήσετε.
Συμπτώματα καρκίνου του εντέρου: Διάρροια, δυσκοιλιότητα, αίμα στα κόπρανα, πόνος στην κοιλιά, απώλεια βάρους, αδυναμία.
Πρόληψη: Η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστική. Συζητήστε με τον γιατρό σας αν θα πρέπει να αρχίσετε τον προληπτικό έλεγχο στην ηλικία των 50 ετών ή νωρίτερα.
Αγγειακό Εγκεφαλικό επεισόδιο
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν σταματάει η ροή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου, επειδή είτε κάποιο αγγείο θα βουλώσει είτε θα σπάσει. Έτσι τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν και εμφανίζεται η εγκεφαλική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της κίνησης, της ομιλίας και της μνήμης.
Συμπτώματα: Ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία σε μία πλευρά του σώματος, ξαφνική σύγχυση, δυσκολία στην ομιλία, στην κατανόηση ή στο περπάτημα.
Πρόληψη: Ρυθμίστε και αποφεύγετε τους παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή πίεση, ο διαβήτης, η αυξημένη χοληστερίνη, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Τρώτε υγιεινά και βάλτε ένα πρόγραμμα άσκησης. Λαμβάνετε τη θεραπεία σας σε περίπτωση που έχετε κολπική μαρμαρυγή, καθώς η αρρυθμία αυτή αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα.
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
Με τον όρο ΧΑΠ περιγράφουμε μία ομάδα χρόνιων πνευμονικών παθήσεων (την χρόνια βρογχίτιδα και το πνευμονικό εμφύσημα), οι οποίες προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή.
Συμπτώματα χρόνιας βρογχίτιδας: Χρόνιος βήχας, πολλά φλέματα, δύσπνοια.
Συμπτώματα εμφυσήματος: Δύσπνοια και μειωμένη ικανότητα για σωματική δραστηριότητα που χειροτερεύουν με το χρόνο.
Πρόληψη
Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία της ΧΑΠ. Σταματήστε το κάπνισμα και αποφεύγετε το παθητικό κάπνισμα.
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
πηγή: iatropedia.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!