Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016


Με παρατεταμένο χειροκρότημα έγινε δεκτό στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας το αντιπολεμικό δράμα «Hacksaw Ridge» του Μελ Γκίμπσον, η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά εδώ και μία δεκαετία, μετά το «Apocalypto».
Έπειτα από μια δύσκολη φάση στην καριέρα του, με ένα δημόσιο σκάνδαλο το οποίο έγινε αφορμή να χαρακτηριστεί ρατσιστής, ο Γκίμπσον ήταν από τις μορφές που σημάδεψαν τις πρώτες ημέρες της κινηματογραφικής Μόστρα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Τη θετική ανταπόκριση των κριτικών από τις πρώτες δημοσιογραφικές προβολές της ταινίας την Κυριακή ακολούθησε το θερμό χειροκρότημα του κοινού το βράδυ της Δευτέρας, που κάλεσε τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τερέσα Πάλμερ και Λιουκ Μπρέισι, να σηκωθούν και να χαιρετήσουν τους θεατές στην αίθουσα Sala Grande.
Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, και σεναριογράφος, μετέφερε, σύμφωνα με τις κριτικές, επιτυχημένα στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Αμερικανού Ντέσμοντ Τ. Ντος, αντιρρησία συνείδησης που στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έσωσε στην Οκινάουα τις ζωές 75 στρατιωτών συμπατριωτών του, χωρίς ποτέ να πυροβολήσει ή να κρατήσει όπλο.
«Hacksaw Ridge».
Ο 60χρονος Γκίμπσον, ο οποίος έκλεψε και την παράσταση, με την πλούσια γενειάδα του, από νεότερους και ωραιότερους από αυτόν σταρ που πάτησαν το κόκκινο χαλί του Λίντο, συμπεριλαμβάνεται πλέον στην οσκαρική φιλολογία, η οποία έχει επισήμως ξεκινήσει. «Επιβίωση είναι η μόνη λέξη που θα χρησιμοποιούσα για το Χόλυγουντ», σχολίασε ο ίδιος για τη σχέση του με τον ξεχωριστό πλανήτη του αμερικανικού σινεμά.

Στη διεκδίκηση των βραβείων που αφορούν την 73η Μόστρα, εκτός του Γκίμπσον, το μιούζικαλ «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ με τους Έμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ, εκθειάστηκε από τους κριτικούς.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το θρίλερ «Nocturnal animals» του Τομ Φορντ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στον ρόλο ενός συγγραφέα που «εκδικείται» την πρώην σύζυγό του, επιμελήτρια εκθέσεων και ξαναπαντρεμένη, στέλνοντάς της το νέο του βιβλίο που αφηγείται τον τρομακτική τροπή που παίρνει η διαδρομή μιας τριμελούς οικογένειας στην έρημο του Τέξας.
«Nocturnal animals» -  Τζέικ Τζίλενχαλ.
Ο σχεδιαστής μόδας και σκηνοθέτης Τομ Φορντ έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ με τρόπο που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και χάρισε στην Έιμι Ανταμς, συμπρωταγωνίστρια του Τζίλενχαλ, τον έναν της σημαντικό ρόλο για φέτος.
naftemporiki.gr

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας (La Corte di Cassazione) ακύρωσε την απόφαση τοπικού δικαστηρίου και έκρινε ότι ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα βασιζόμενο σε σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ιταλική βουλή το περασμένο έτος.
Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός αποποινικοποιεί τον αυνανισμό σε δημόσιους χώρους και δεν τον χαρακτηρίζει «έγκλημα» αλλά «άσεμνη πράξη σε δημόσιο χώρο».
Υπενθυμίζεται ότι τοπικό δικαστήριο στην Κατάνια, στη νότια Ιταλία, με την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 3.420 ευρώ στον 69χρονο Pietro L., ο οποίος συνελήφθη να αυνανίζεται στο κάμπους του πανεπιστήμιου της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών.
Έτσι, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο στέλνει την υπόθεση για επανεξέταση στο τοπικό δικαστήριο και στην νομαρχία της Κατάνια και εισηγείται πρόταση για επιβολή προστίμου από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ την τελική απόφαση για το ακριβές ποσόν του προστίμου την αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών αρχών.

Οδηγούσε ένα σαραβαλάκι, τα φθαρμένα ρούχα του αν και καθαρά, ανέδυαν έναν αέρα παλαιότητας. Μετά τις σπουδές του, άρχισε να δουλεύει στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου που φοίτησε.
Μια ζωή σε εκείνη τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Νιου Χαμσάιρ. Τοποθετούσε τα βιβλία στη θέση τους, κατέγραφε τις νέες αφίξεις, πρότεινε στους φοιτητές τι να μελετήσουν. Όλοι πίστευαν πως ο καλοκάγαθος 77χρονος βιβλιοθηκονόμος Ρόμπερτ Μόριν, ήταν ένας μεροκαματιαρής που με δυσκολία τα έφερνε πέρα.
Και όμως ο Μόριν μπορεί να έμενε μόνος, μπορεί να έτρωγε λιτά, μπορεί να έβαζε στον φούρνο μικροκυμάτων τα φαγητά του μόλις επέστρεφε από τη δουλειά, αλλά ήταν ζάμπλουτος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ξόδευε τίποτε, όχι από τσιγκουνιά αλλά επειδή προτιμούσε να ζει ασκητικά και να διαβάζει μόνο βιβλία. Το άλλο μεηγάλο του πάθος ήταν να βλέπει βιντεοταινίες.
Μόνος του μπροστά στο βίντεο του, έλεγε στους φοιτητές καπνίζοντας το τσιμπούκι του, πως είχε δει περισσότερες από 22.000 ταινίες από το 1979 που έκανε δώρο στον εαυτό του το βίντεο.
Είχε προσλάβει μάλιστα και οικονομικό σύμβουλο ο οποίος διαχειρίζονταν την περιουσία των 4.000.000 δολαρίων που είχε εκταμιεύσει. Μισθοί 50 χρόνων στο ίδιο πανεπιστήμιο στην ίδια βιβλιοθήκη. Ένα πρωινό ο τυπικός Μόριν, δεν πήγε στη δουλειά του.
Είχε πεθάνει το βραδύ στον ύπνο του. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τη λύπη του για την απώλεια αυτή. Λίγες ημέρες αργότερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του χτυπούσε την πόρτα του Πρύτανη και του ανακοίνωνε πως ο αποθανών πελάτης του είχε αφήσει κληρονομιά ύψους 4.000.000 στο πανεπιστήμιο.
Οι όροι του Μόριν που φυσικά έγιναν αμέσως αποδεκτοί ήταν οι εξής:100.000 δολάρια στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, 1 εκατομμύριο δολάρια στο στάδιο του πανεπιστημίου και τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε σε έργα επέκτασης των κτιρίων του πανεπιστημίου.
Πηγή: Ποντίκι

Πόσο συχνά το κάνεις; Να πετάξεις νυχτικιές και πυζάμες και να κοιμηθείς ολόγυμνη. Οι ειδικοί λένε πως είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την υγεία, την υγιεινή και τη σεξουαλικότητά σου!

1. Μπορεί να δεις με άλλο μάτι τον σύντροφό σου. Σύμφωνα με έρευνα, το 57% όσων κοιμούνται γυμνοί είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους.

2. Πιθανόν να σε βοηθήσει να προλάβεις το διαβήτη. Χμ, αυτό είναι λίγο μπερδεμένο αλλά οι επιστήμονες συνδέουν τη θερμοκρασία του σώματος και του δωματίου με την πιθανότητα να πάθει κανείς διαβήτη.

3. Κάνει καλό στην υγιεινή σου. Ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον στην ευαίσθητη περιοχή σου μπορεί να προκαλέσει μικρόβια και βακτήρια.

7 πολύτιμα tips για να ξεχάσεις τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη!

4. Έτσι το έκαναν και στην εποχή των σπηλαίων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι και σήμερα το να κοιμάσαι γυμνή αυξάνει την αίσθηση της ασφάλειας.

5. Βοηθάει το ανοσοποιητικό σου. Η επαφή σώμα με σώμα μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι πιο δυνατό.

6. Κοιμάσαι καλύτερα. Ο καλός ύπνος προϋποθέτει τη σωστή θερμοκρασία σώματος, κάτι που σου εξασφαλίζει το να κοιμάσαι χωρίς φανελένιες πυζάμες.

ΠΗΓΗ: faysbook

Ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου δέκα μέτρων, δηλαδή όσο ένα λεωφορείο, πέρασε χθες το βράδυ ξυστά από τη Γη, σε απόσταση 38.500 χιλιομέτρων, δηλαδή μόλις το ένα δέκατο της μέσης απόστασης Γης-Σελήνης.

Οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανακάλυψαν τον επερχόμενο αστεροειδή «2016 RB1» τη Δευτέρα, δύο μόνο μέρες πριν «ξύσει» τη Γη - πράγμα που δεν ακούγεται ευχάριστα.

Ο αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά από τους τηλεπικοικωνιακούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, σε ύψος σχεδόν 36.000 χιλιομέτρων. Ο εντοπισμός του έγινε αρχικά από τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Ακόμη πάντως κι αν είχε πέσει στη Γη, ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Συγκριτικά, ο αστεροειδής του Τσελιάμπινσκ που είχε εκραγεί πάνω από τη Ρωσία το 2013 τραυματίζοντας πάνω από 1.000 ανθρώπους, είχε μέγεθος περίπου 17 μέτρων.
Στις 28 Αυγούστου ένας μεγαλύτερος αστεροειδής είχε περάσει σε απόσταση 80.000 χλμ. από τη Γη (δηλαδή πάλι πολύ πιο κοντά από το φεγγάρι), ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου ένας ακόμη, μεγέθους 60 μέτρων περίπου, αναμένεται να περάσει σε κοντινή απόσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Έχοντας φτάσει τα 145 χρόνια, ο Mbah Gotho, που ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος στην ιστορία του κόσμου, δηλώνει έτοιμος να φύγει από τη ζωή.


"Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω. Τα εγγόνια μου είναι ανεξάρτητα", δήλωσε σε συνέντευξή του. Σύμφωνα με έγγραφα που αναγνωρίζονται ως γνήσια από αξιωματούχους της Ινδονησίας γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1988.

Όλα του τα παιδιά έχουν πεθάνει και χαίρεται εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονά του. Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου απολαμβάνει το φαγητό και το ποτό και περνά τον ελεύθερό του χρόνο με την οικογένειά του.

Μιλώντας στο Liputan 6, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει, με ένα μέλος της οικογένειάς του να λέει πως τρώει τα πάντα και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ.

Όπως αποκάλυψε ο Suryanto, εγγονός του Mbah Gotho, ο παππούς του προετοιμάζεται για τον θάνατό του από τότε που ήταν 122 ετών. "Ο τάφος του φτιάχτηκε το 1992, πριν από 24 χρόνια".

Πηγή: Dailymail



Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 7 και το iPhone 7 Plus
Σχεδιαστικά το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus μοιάζουν με το iPhone 6 με μικρές αλλαγές όπως η έλλειψη της κεραίας στο πίσω μέρος της συσκευής αλλά και η απουσία της θύρας ακουστικών τα οποία πλέον θα συνδέονται στη θύρα lightning ή ασύρματα ενώ αν κάποιος έχει τα “παλιά” ακουστικά η Apple θα έχει στο κουτί και ειδικό αντάπτορα.

Εκτός όμως από αυτά σύμφωνα με την Apple το νέο iPhone 7 είναι το καλύτερο iPhone που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα! Είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67, διαθέτει τον νέο ανανεωμένο A10 τσιπ επεξεργαστή ο οποίος προσφέρει εκπληκτικά γραφικά και ταχύτητα αλλά και καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα: 13 ώρες ασύρματης μετάδοσης βίντεο στο iPhone 7 και έως και 14 ώρες στο iPhone 7 Plus ενώ για την ασύρματη μετάδοση μουσικής, τα νέα μοντέλα αντέχουν 40 και 60 ώρες αντίστοιχα.


Επίσης το Home button, έχει επανασχεδιαστεί και πλέον “καταλαβαίνει” την πίεση όπως δηλαδή γίνεται με το Force Touch touchpad στους Mac.
Η νέα κάμερα του iPhone 7 είναι στα 12MP με φακό που έχει διάφραγμα 1.8f και ταχύτερο αισθητήρα κατά 60% σε σχέση με την κάμερα του προγενέστερου μοντέλου. Επίσης, το φλας υποστηρίζεται από ένα σύστημα 4 LED. Το iPhone 7 Plus διαθέτει 2 κάμερες μία με φακό ευρυγώνιο και μία τηλεφακό για να μπορεί ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα οπτικού ζουμ.


Η μπροστινή κάμερα είναι στα 7Mpixel και διαθέτει τεχνολογία αυτόματης σταθεροποίησης εικόνας.
Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα διατεθούν σε 5 χρώματα (jet black, black, rose gold, gold, and silver) με χωρητικότητα 32GB, 128GB και 256GB ενώ οι τιμές τους θα ξεκινάνε στις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 649 δολάρια και 749$. H διάθεση θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου στις πρώτε χώρες ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε μάλλον μία εβδομάδα μετά.
newsit.gr

Φέρει σφραγίδα "Made in Greece". Ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και αυτονομία 11 ωρών, μπορεί από ύψος 2 χιλιομέτρων, πετώντας μέρα και νύχτα, να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την υποστήριξη υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας: την παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την υποστήριξη ερευνών διάσωσης, την εποπτεία δασικών εκτάσεων για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών, τη δειγματοληψία εδάφους, θαλάσσιων και αέριων ρύπων, την εποπτεία οδικών αξόνων, την αεροφωτογράφηση περιοχών ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για το Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1, το πρώτο ελληνικής παραγωγής σε τέτοια κλίμακα . Η παρθενική του πτήση, στις 4 Αυγούστου 2016, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στέφθηκε από επιτυχία -μάλλον σπουδαία επιτυχία- αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μόλις πριν από 36 μήνες από μία ... λευκή κόλλα χαρτί.

"Πετάει πετάει η ... Φαρκαδόνα"

Το HCUAV RX-1αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργατικού έργου της δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011», της ΕΥΔΕ - ΕΤΑΚ, στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, με επικεφαλής και συντονιστή τον αν. καθηγητή Κύρο Υάκινθο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη σχεδίαση του αεροχήματος, αεροδυναμικές αναλύσεις, την κατασκευαστική μελέτη, βελτιστοποίηση γεωμετρίας και πτητικές δοκιμές και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με αντικείμενο τη ρομποτική όραση, αντίληψη περιβάλλοντος, και επεξεργασία σήματος. Μια εταιρεία από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, η Spacesonic, ανέλαβε την κατασκευή του αεροχήματος, η Intracom Defense Electronics την ανάπτυξη και εγκατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών, κινητούς σταθμούς εδάφους και συστήματα ευφυούς λογισμικού και η εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη MLS την εγκατάσταση συστήματος GPS, την προμήθεια χαρτών και δράσεις διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ήταν 2 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για τους πέντε εταίρους 1,3 εκατ. ευρώ.

"Ναι! Μπορούμε!"

Μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, να αναπτύξει αεροναυπηγική βιομηχανία και μάλιστα ανταγωνιστική προς χώρες με παράδοση στον χώρο; "Ναι! Μπορούμε", απαντά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Υάκινθος.

"Στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά πράγματα, σε συνεργασία των Πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων με τις ελληνικές εταιρείες. Στην Ελλάδα υπάρχει φοβερό δυναμικό, αλλά υπάρχει και το ερώτημα του επενδυτή, αν θα κάνει το επόμενο βήμα", εξηγεί και αποτιμώντας τη δική του εμπειρία προσθέτει: "Πρέπει ως χώρα να δούμε πέρα από τους τομείς, που δίνουμε σήμερα προτεραιότητα. Μπορούμε! Πραγματικά με πειράζει και με στενοχωρεί, πως στην αρχή της προσπάθειας οι περισσότεροι μου έλεγαν, πού πας, τι θα κάνεις, σιγά μη γίνει ποτέ στην Ελλάδα αυτό. Κι όμως γίνεται, και μάλιστα με μικρό κόστος, αρκεί να υπάρχει όραμα και συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα".

"Στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχουν πολλές χώρες που αναπτύσσουν τέτοια αεροχήματα. Η Τουρκία, για παράδειγμα, έχει επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια στον τομέα. Είναι, άλλωστε, αλήθεια ότι η παρουσία στον αέρα προσδίδει διαφορετικό κύρος σε μία χώρα", σημειώνει ο καθηγητής, ομολογώντας πάντως ότι υπήρξαν στιγμές που και ο ίδιος αμφισβήτησε πως η ελληνική ...πρώτη απόπειρα θα ολοκληρωνόταν.

"Ήταν όταν η γραφειοκρατία μας έδενε τα χέρια. Είναι αυτή που σταματάει τα πάντα. Όχι τα στελέχη των υπηρεσιών, αυτά συνήθως κάνουν τα πάντα να βοηθήσουν. Διαχρονικά το σύστημα είναι τόσο δύσκαμπτο, ενώ και οι μηχανισμοί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, έχουν φτάσει στο άλλο άκρο για να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει και σε αντιμετωπίζουν ως κάποιον που θα κάνει οπωσδήποτε την αρπαχτή", εξηγεί.

"Προσγείωση στη ΔΕΘ πριν από την επόμενη πτήση"

Το Ελληνικό Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1, αφού αποσυναρμολογηθεί θα συναρμολογηθεί για να παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση έχουν ήδη δρομολογηθεί βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα που καταγράφηκαν.

Τα πτητικά χαρακτηριστικά του HCUAV, οι επιχειρησιακές του δυνατότητες, καθώς και ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός, επιλέχθηκαν με βάση τις απαιτήσεις της Ελλάδας για την επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων εκτάσεων, σε μεγάλη ακτίνα, με έμφαση κυρίως στις φυσικές καταστροφές, τα περιβαλλοντικά ατυχήματα (φωτιές, θαλάσσια μόλυνση κ.α.) και στις επιχειρήσεις διάσωσης. Επιπλέον, έγινε λεπτομερής ανάλυση του κόστους παραγωγής μονάδων HCUAV η οποία έδειξε ότι το σύστημα του HCUAV μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα προϊόντα της διεθνούς αγοράς με εξαιρετικές προοπτικές, εφόσον αξιοποιηθεί από την Πολιτεία.

"Μιλάμε για άκρως ανταγωνιστικό κόστος", διαβεβαιώνει ο κ.Υάκινθος, ενώ διευκρινίζει ότι η προοπτική αξιοποίησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς το HCUAV σχεδιάστηκε ώστε να δίνει ευελιξία για τροποποιήσεις με βάση της απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, χώρας κ.λπ.
real.gr

Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται στην Κύπρο για μια συναυλια που θα δώσει στο νησί μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και την Δέσποινα Βανδή.

Μαζί τους θα εμφανιστούν και οι Μέλισσες, ενώ guest εμφάνιση αναμένεται να κάνει και ο Σάκης Ρουβάς. Η Έλενα πόζαρε με τον Χρήστο Μάστορα και την Δέσποινα Βανδή στη Λευκωσία και στην συνέχεια ανέβασαν τα στιγμιότυπα στο Instagram.

Όπως βλέπετε η ανανέωση στο look της τραγουδίστριας είναι εμφανής.

Η Έλενα Παπαρίζου, έκοψε τα μαλλιά της μέχρι τους ώμους και της πάει πολύ!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια δίκης δύο νεαρών ανδρών που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία την οποία διέπραξαν από κοινού σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, πέρσι τον Απρίλιο.
Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, σύμφωνα με το «Εθνος», ο 28χρονος, εκ των κατηγορουμένων, σηκώθηκε από το εδώλιο, άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να την πετύχει. Προς στιγμήν επικράτησε αναστάτωση στην αίθουσα. Αστυνομικοί-φρουροί έπεσαν άμεσα πάνω στον 28χρονο κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν, την ίδια ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν άρον-άρον από την έδρα. Άλλοι αστυνομικοί ενστικτωδώς δημιούργησαν ασπίδα προστασίας γύρω από την εισαγγελέα, η οποία, σαφώς αιφνιδιασμένη από την ενέργεια, έμεινε ακίνητη στη θέση της, αλλά δεν ανέφερε κάποιο τραυματισμό.
Η δίκη διεκόπη και το δικαστήριο ζήτησε την εκκένωση του ακροατηρίου, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη. Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν στη διαδικασία παρενέβη λεκτικά ο πατέρας του 28χρονου, που απευθυνόμενος προς την εισαγγελέα είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».
Ο 28χρονος -που εκτός από την ένοπλη ληστεία βαρύνεται με απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικού δικυκλιστή χωρίς όμως να τον πετύχει- προέβη στην ενέργεια, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία σύγχυση στην αίθουσα, εξαιτίας της παρέμβασης του πατέρα του. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «θλιβερό» το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο.
Η δίκη συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. Νωρίτερα στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ως «κατασκευασμένες» εξαιτίας της «αναρχικής δράσης» του.
Από την άλλη, ο 29χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε την ένοπλη ληστεία -η λεία της οποίας ήταν 7.100 ευρώ- και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινής μεταμέλεια). Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του για 4 χρόνια, υπό τον όρο ότι κατά το διάστημα αυτό θα παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα λόγω της τοξικομανίας του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!