Κυριακή 23 Απριλίου 2017


Η Νέα Υόρκη, ο Μπέργκμαν, ο Φρόιντ, οι Αδελφοί Μαρξ, οι γυναίκες, η μοντέρνα κωμωδία, οι ταινίες, η τηλεόραση: όλα μέσα από τις θρυλικές ατάκες των ταινιών του Γούντι Άλεν!

«Ο εγκέφαλός μου είναι το δεύτερο πιο αγαπητό μου όργανο».

Από το «Ο Υπναράς» (1973)

«Η Αμερική δεν ακολουθεί τη Νέα Υόρκη λόγω αντισημιτισμού.Δε μιλάω για πολιτική. Θεωρούν τη Νέα Υόρκη άντρο αριστερών-Εβραίων-ομοφυλόφιλων! Καμιά φορά το πιστεύω κι εγώ, που ζω εδώ».

Από το «Νευρικό Εραστή» (1977)

«Αφού δεν ήθελες τελικά να σου πάρω μια πίπα, είπα να σου αγοράσω μια γραβάτα».

Από το «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995)

«Εκατομμύρια βιβλία γραμμένα για κάθε πιθανό θέμα από μεγάλα μυαλά, και τελικά κανείς τους δεν ξέρει τίποτα περισσότερο από εμένα για τα μεγάλα ερωτήματα. Διάβασα Σωκράτη. Ο τύπος ξεπετούσε αγοράκια. Τι στο διάολο μπορεί να μου διδάξει; Και Νίτσε, με τη θεωρία της αέναης επανάληψης.

Είπε πως τη ζωή που ζούμε τώρα, θα την ξαναζήσουμε πολλές φορές με ακριβώς τον ίδιο τρόπο στην αιωνιότητα. Υπέροχα! Θα ξαναπαίξω στη συναυλία που ρεζιλεύτηκα. Δεν αξίζει. Και ο Φρόιντ, άλλος ένας μεγάλος απαισιόδοξος. Έκανα ψυχανάλυση χρόνια. Τίποτα δεν άλλαξε.

Ο γιατρός μου μπερδεύτηκε τόσο, που στο τέλος άνοιξε ταβέρνα. Κοίτα όλους αυτούς που τρέχουν, προσπαθώντας να αποτρέψουν την αναπόφευκτη παρακμή του σώματος. Είναι τόσο θλιβερό το τι περνούν οι άνθρωποι με τα γυμναστήρια και τις ασκήσεις. Δες αυτήν εδώ. Καημένη.

Πρέπει να πηγαινοφέρνει όλο αυτό το λίπος...Θά 'πρεπε να το κουβαλά σε καρότσι. Ίσως οι ποιητές νά'χουν δίκιο. Ίσως η αγάπη είναι η μόνη απάντηση».

Από το «Η Χάνα και οι Αδελφές της» (1986)

«Δεν μπορώ να ακούσω για αρκετή ώρα Βάγκνερ. Μετά από λίγο νιώθω την παρόρμηση να εισβάλλω στην Πολωνία».

Από το «Μυστηριώδεις Φόνοι στο Μανχάταν» (1979)

«Όσον αφορά το σέξ, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να παραμένουν άγνωστα. Και με την τύχη μου, πιθανότατα θα παραμείνουν».

Από τo «Τα Πάντα Γύρω από το Σεξ» (1972)

«Μου αρέσει το οδήγημα. Μπορείς να πατήσεις ένα σωρό ενδιαφέροντες ανθρώπους με το αυτοκίνητο».

Από το «Ο Ατσίδας του Μπρόντγουεϊ» (1984)

«Η ζωή δεν μιμείται την τέχνη, μιμείται την κακή τηλεόραση»

Από το «Παντρεμένα Ζευγάρια» (1993)



ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Τα MTV Video Music Awards, τα οποία βραβεύουν τα καλύτερα βιντεοκλίπ της χρονιάς, θα επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μετά τη διεξαγωγή τους πέρυσι στη Νέα Υόρκη, στην άλλη αμερικανική ακτή, ανακοίνωσαν οι παραγωγοί της εκδήλωσης.

Η βραδιά θα μεταδοθεί απευθείας στις 27 Αυγούστου από το στάδιο The Forum στο προάστιο 'Ινγκλγουντ του Λος Άντζελες.

Τα "MTV VMA" πραγματοποιούνται άλλοτε στο Λος Άντζελες και άλλοτε στη Νέα Υόρκη, παρότι το Μαϊάμι και το Λας Βέγκας φιλοξένησαν την τελετή απονομής πρόσφατα.

Η διοργάνωση εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών σε θέαμα στα μέτρα της τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του οποίου οι διασημότητες προβαίνουν όλο και περισσότερο σε εκκεντρικότητες.

Κατά τη διάρκεια των MTV Video Music Awards, για παράδειγμα, η Lady Gaga εμφανίστηκε στη σκηνή το 2010 με ένα βραδινό φόρεμα κατασκευασμένο από βοδινό κρέας. Ήταν στην ίδια τελετή που η Μαντόνα και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αντάλλαξαν ένα καυτό φιλί.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2017, τα οποία σάρωσε πέρυσι η Μπιγιονσέ.

Το μεγαλύτερο μοντέλο της Mini είναι το νέο Countryman. Φέρει όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του θρυλικού αυτοκινήτου και παράλληλα προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Mini Countryman στην Ελλάδα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω την έκδοση Cooper S ALL4 2.0 192 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, σε μια διαδρομή που την συστήνω σε όσους αγαπούν την φύση.

Κατευθύνθηκα προς τη μαγευτική Παύλιανη. Και σε αυτό το Mini, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η οδηγοκεντρική προσέγγιση. Στο δρόμο παρέχει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της στιβαρότητας και της ασφάλειας.

Νοιώθεις κάθε στιγμή ότι ελέγχεις την κίνηση του αυτοκινήτου. Ακόμη και σε απαγορευτικές ταχύτητες είναι σταθερό και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους.

Μόλις άφησα την εθνική οδό και πήρα το δρόμο που οδηγεί στην Παύλιανη, διαπίστωσα ότι στις στροφές είναι το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας του. Εμφάνισε ελάχιστες κλίσεις. Το τιμόνι ακριβές και με άμεσες αντιδράσεις.

Σύμμαχος στη προσπάθεια για άψογη οδική συμπεριφορά και το νέο σύστημα all-wheel drive ALL4.

Η νέα έκδοση του AWD αντιδρά́ γρήγορα και με ακρίβεια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Περιλαμβάνει μονάδα μετάδοσης ισχύος τετρακίνησης ενσωματωμένη στο διαφορικό́ του εμπρός άξονα, κεντρικό́ άξονα και συμπλέκτη που μεταφέρει με ακρίβεια τη ροπή́ στους πίσω τροχούς.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος είναι συνδεδεμένος με το Dynamic Stability Control DSC, επομένως αντιλαμβάνεται έγκαιρα την όποια ανάγκη προσαρμογής της κατανομής ισχύος.

Με αυτό τον τρόπο, το ALL4 βελτιστοποιεί́ την ελκτική πρόσφυση άλλά και την ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες, και παράλληλα διασφαλίζει βελτιωμένη ευελιξία όταν το αυτοκίνητο στριβεί δυναμικά́.

Είναι μακρύτερο κατά 20 εκατ. και σχεδόν 3 εκατ. φαρδύτερο από́ τον προκάτοχό του. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί́ κατά́ 7,5 εκατ. Τέσσερις ενήλικες επιβάτες κάθονται άνετα, ο πέμπτος δύσκολα θα βολευτεί.

Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται στο διαμήκη άξονα μέχρι 13 εκατ. Χώρος αποσκευών 450-1.309 λίτρα. Κοστίζει 36.120 ευρώ, έξτρα το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.
real.gr
O Στάθης Ψάλτης έμαθε ότι είχε καρκίνο από την τηλεόραση - Ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία
Ο Στάθης Ψάλτης δεν είναι πια ανάμεσά μας, καθώς άφησε χθες την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπέιας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Το γεγονός ότι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν από πού ξεκίνησε ο καρκίνος αυτός θέτει ερωτήματα για το εάν ο κοσμαγαπητός κωμικός γνώριζε πως έπασχε από την επάρατη νόσο.
Άλλωσε πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ αντιμετώπιζε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκείνος έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα κι όχι τις ενδεδειγμένες θεραπείες που γίνονται σε αυτές τις δύσκολες κι επικίνδυνες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Spirto, o Στάθης Ψάλτης δεν είχε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής του. Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του ο ίδιος ενημερώθηκε από τι ακριβώς πάσχει από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την τηλεόραση κι όχι από την οικογένειά του, η οποία προφανώς δεν είχε το κουράγιο να του πει την αλήθεια ή δεν ήθελε να του αποκαλύψει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, για να μην καταρρακωθεί.
Κι όμως ο αγαπημένος ηθοποιός, είχε το σθένος να δεχτεί το πρόβλημά του και να το περνά με ένα μεγάλο όπλο που τον χαρακτήριζε πάντα: το χιούμορ του.
Eργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα μεαφέρουν στην εφημερίδα Spirto το εξήςσυγκλονιστικό περιστατικό. Λίγο πριν μεταφερθεί στην εντατική ο δημοφιλής ηθοποιός. ο ιερέας του νοσοκομείου έκανε βόλτα στους θαλάμους. Κάποια στιγμή πέρασε κι από το δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο Στάθης Ψάλτης. "Πρακάλεσα τον Θεό να έρθει ένας παπάς και ήρθες εσύ. Σε παρακαλώ θέλω να κοινωνήσω", είπε ο ηθοποιός. Ο ιερέας κατέβηκε στο ναό, έφτιαξε θεία κοινωνία και τον κοινώνησε. Ο Στάθης Ψάλτης δεν το είχε πει αυτό σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του. Ήταν η τελευταί του επιθυμία. Το Μεγάλο Σάββατο, όταν πλέον είχε μπει στην εντατική, ο ιερέας πέρασε ξανά για να τον δει. "Έλα κάθισε δίπλα μου", του είπε ο αγαπημένος ηθοποιός. Ο ιερέας σύμφωνα πάντα με την εφημερία, κάθισε δίπλα του για δυο ώρες και λίγο αργότερα άρχισε η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.
Πηγή: www.tlife.gr

 
Ποιοι διάσημοι μισούν τη... διασημότητα τους;
Λένε ότι ο λαός είναι σοφός και τα γνωμικά που βγάζει δεν πέφτουν ποτέ έξω, στην περίπτωση όμως της φράσης "Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα κανείς", φαίνεται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο λόγος για μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους της διεθνούς showbiz, που απεχθάνονται τη διασημότητα τους και προτιμούν να ζουν στην ηρεμία τους.
Διαβάστε παρακάτω ποιοι διάσημοι μισούν την αναγνωρισιμότητα τους και αντιληφθείτε ότι τελικά η δόξα δεν είναι το μόνο που μετράει στη ζωή τους.
1. Robert Pattinson: Έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν αντέχει τη διασημότητα που απέκτησε και μάλιστα θεωρεί ότι αυτή τον οδήγησε στο να πέσει σε κατάθλιψη από τα 23 έως και τα 25 του.
2. Kristen Stewart: Είναι γνωστό ότι η νεαρή ηθοποιός φρικάρει μπροστά στα πλήθη του κόσμου που την περιτριγυρίζουν και όπως έχει παραδεχτεί, λατρεύει το επάγγελμα της, όμως δεν της αρέσει καθόλου η διασημότητα που αντλεί από αυτή.
3. Jennifer Lawrence: Όλοι ξέρουν ότι δεν της αρέσουν καθόλου οι paparazzi, ενώ πλέον περπατάει πάντα κοιτώντας κάτω γιατί δε θέλει να την αναγνωρίζουν και να μη μπορεί να απολαύσει την καθημερινότητα της.
4. Shia Labeuf: Ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι παίρνει σύνταξη από τη ζωή της διασημότητας, ενώ λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε σε πρεμιέρα ταινίας φορώντας μια χάρτινη σακούλα στο κεφάλι του, πάνω στην οποία είχε γράψει "Δεν είμαι διάσημος πια".
5. Johnny Depp: Μιμούμενος τον Marlo Brando, δε μιλάει ποτέ στις συνεντεύξεις για την προσωπική του ζωή, ενώ έχει επιλέξει να μένει στη Γαλλία και απέχει εντελώς από το glamorous lifestyle που πολλοί συνάδελφοι του ακολουθούν.

e-radio.gr
Οι εισπράξεις του θιάσου Σεφερλή πήγαν στα σκουπίδια και κατέληξαν σε απορριματοφόρο - Η απίθανη ιστορία συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές τον θίασο του Μάρκου Σεφερλή. Μέσα από μια σειρά συμπτώσεων οι εισπράξεις της παράστασης κατέληξαν σε απορριματοφόρο.
Όταν τελείωσε η παράσταση, ο θίασος και οι τεχνικοί πήγαν για φαγητό σε ψητοπωλείο στην Πλατεία Δασκαλογιάννη. Μαζί τους είχαν κι ένα φάκελο με ένα σεβαστό ποσό τον οποίο ξέχασαν φεύγοντας πάνω στο τραπέζι. Οι υπάλληλοι του μαγαζιού, μάζεψαν τα αποφάγια, τα έβαλαν σε μια σακούλα σκουπιδιών. Η σακούλα το πρωί της Παρασκευής κατέληξε στο μικρό απορριμματοφόρο, που μαζεύει τα απορρίμματα από την πλατεία.
Την ίδια ώρα άνθρωπος του θιάσου που έψαχνε εναγωνίως για το φάκελο, έφτασε στο ψητοπωλείο αναζητώντας τον. Όταν ο ιδιοκτήτης του είπε ότι τα σκουπίδια είχαν πεταχτεί, κανείς δεν ήλπιζε ότι τα βρεθούν.
Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου επικοινώνησε με τις καθαρίστριες.
Μιλώντας στο cretalive.gr ειπε: «Ήξερα πως ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα, αλλά όφειλα να κάνω μια προσπάθεια για να μην δείξω στον ξένο άνθρωπο πως δεν προσπάθησα ή πως τα βρήκαμε τα χρήματα και τα βάλαμε στην τσέπη. Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τις δύο κοπέλες που κάνουν την αποκομιδή και μας είπαν πως εκείνη την ώρα- εντελώς τυχαία- έκαναν τη μεταφόρτωση από το μικρό απορριμματοφόρο στο μεγαλύτερο και θα ήταν ευχής έργον αν δεν είχε ξεκινήσει η σύνθλιψη τους από το μηχάνημα. Τους είπα να περιμένουν και έρχομαι κι εγώ. Όταν πήγα δεν πίστευα στα μάτια μου. Η μία κοπέλα ήταν έξω από το απορριμματοφόρο και η άλλη ήταν μέσα σε αυτό, χωμένη ως τον λαιμό, να ψάχνει τις σακούλες. Και πράγματι η γυναίκα βρήκε τη μπλε σακούλα και μέσα σ/ αυτήν άθικτο το φάκελο με τα χρήματα. Και να μου το 'λεγε κάποιος, αν δεν το βλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα».
Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης που συνεχάρη τις δυο γυναίκες για την επαγγελματική ευσυνειδησία και τιμιότητα τους, και εκείνος με τη σειρά του το μετέφερε στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό που επιβράβευσε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας με 5 ημέρες τιμητική άδεια.
Πηγή: www.protothema.gr

 
Μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό σας «κοφτερό» για περισσότερα χρόνια εάν βάλετε στη ζωή σας έναν υγιεινό και γευστικό χυμό!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γουέικ Φόρεστ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η άνοια.


Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journals of Gerontology: Medical Sciences, ο χυμός από παντζάρι επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου χάρη στα νιτρικά άλατα που περιέχει. Τα οφέλη του χυμού, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ισχυρά όταν συνδυάζονται με την ήπια σωματική άσκηση, ένα ακόμη γνωστό μέτρο αντιγήρανσης.

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, ζητήθηκε από 26 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω (οι συμμετέχοντες δεν γυμνάζονταν συστηματικά, είχαν υπέρταση και λάμβαναν αντιυπερτασικά φάρμακα) να γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα, για συνολικό διάστημα έξι εβδομάδων. Η προπόνησή τους περιλάμβανε έναν 50λεπτό περίπατο σε διάδρομο γυμναστικής. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες λάμβαναν πριν τη γυμναστική τους ένα συμπλήρωμα χυμού από παντζάρι που περιείχε 560 mg νιτρικών αλάτων, ενώ οι άλλοι μισοί έπιναν έναν «εικονικό χυμό» με ελάχιστη ποσότητα νιτρικών αλάτων. Τα νιτρικά άλατα είναι γνωστό πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις.

Στην ομάδα του παντζαριού παρατηρήθηκε αυξημένη οξυγόνωση του εγκεφάλου αλλά και εντονότερη παρουσία νιτρικών αλάτων μετά τη γυμναστική. «Τα νιτρικά είναι πολύ ισχυρά μόρια» εξηγεί στο EurekAlert ο Τζακ Ρετζέσκι, ένας εκ των ερευνητών που εκπόνησαν τη μελέτη, «καθώς κατευθύνονται στοχευμένα στις περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν υποξία, δηλαδή χρειάζονται οξυγόνο, όπως ο εγκέφαλος».

«Σε σύγκριση με τη γυμναστική μεμονωμένα, ο συνδυασμός γυμναστικής και συμπληρώματος χυμού από παντζάρι οδήγησε σε αυξημένη συνεκτικότητα στον εγκέφαλο σε βαθμό που προσομοίαζε αυτήν που παρατηρείται σε άτομα μικρότερης ηλικίας» συμπληρώνει ο Ρετζέσκι.

Η μελέτη εξέτασε για πρώτη φορά τα συνδυαστικά οφέλη γυμναστικής και παντζαριού και τα αποτελέσματα μοιάζουν πολλά υποσχόμενα!

http://www.onmed.gr



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!