Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Οι άνθρωποι που έχουν πάει στο πανεπιστήμιο μπορούν πιο εύκολα να ανακάμψουν από τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσίευτηκαν στο περιοδικό Neurology.
Οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στην εκπαίδευση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουν μεγαλύτερη "γνωστική εφεδρεία" , που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν μόνιμα ανάπηροι μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι , καθώς ο εγκέφαλός τους είναι σε καλύτερη θέση να διατηρήσει τη λειτουργία παρά τις ζημιές που τον καθιστά πιο ανθεκτικό. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά νομίζουν ότι σχετίζεται με πιο ενεργό , ή πιο αποτελεσματική , χρήση των « μυών » του εγκεφάλου και την ενίσχυσή τους.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη μελέτησαν 769 ανθρώπους που είχαν υποστεί τραύματα στο κεφάλι - κυρίως σε τροχαία ατυχήματα και πτώσεις. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν ανάλογα με τα επίπεδα της εκπαίδευσης – το 24% δεν είχαν τελειώσει το σχολείο , το 51% είχαν 12 έως 15 χρόνια εκπαίδευσης και το 25% είχε λάβει τουλάχιστον ένα πτυχίο . Ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό , το 28% των ασθενών δεν είχαν καμία αναπηρία και ήταν σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους. Μόνο το 10% των ατόμων αυτών δεν είχαν τελειώσει το σχολείο, σε σύγκριση με το 31% των ατόμων είχαοι οποίοι είχαν ανώτερη εκπαίδευση και το 39% των ατόμων οι οποίοι είχαν πτυχίο κολεγίου .
"Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για το πώς η εκπαίδευση βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου και πώς αυτή επηρεάζει τη ζημιά και την ανθεκτικότητα. Η διερεύνηση αυτών των σχέσεων ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στο να προσδιορίσουμε τρόπους για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανακάμψουν από μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση", τόνισαν οι ερευνητές.
news.gr
Ανησυχία για την υγεία της
Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη η Σάρον Στόουν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Βραζιλία, με αφορμή εκδήλωση φιλανθρωπικής οργάνωσης για το AIDS, με την είδηση να έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Η 56χρονη εισήχθη εσπευσμένα στην κλινική «Sirio Libanes» στις αρχές Απριλίου, με τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας να αναφέρουν ότι έκανε θεραπεία για μολυσματικές νόσους.
Σύμφωνα, όμως, με άρθρο του αμερικανικού περιοδικού «National Enquirer», το οποίο θα δημοσιευτεί στις 5 Μαΐου, η Σάρον Στόουν, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με εγκεφαλικό.
Η ηθοποιός δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για τη συγκεκριμένη είδηση.



http://peiraxtiri.gr
Η Facebook ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με τη Storyful σε μια προσπάθεια να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το News Feed των χρηστών προκειμένου να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις μέσα από το κοινωνικό δίκτυο, κάτι που συνήθως γίνεται σήμερα μέσα από το Twitter.
Όπως αναφέρει το techgear, το Facebook Newswire, είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη τόσο μέσα από το Facebook, όσο και από το Twitter, η οποία θα περιλαμβάνει τα «σημαντικότερα νέα με original φωτογραφίες, videos, status updates από ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, όπως διαδηλώσεις, εκλογές και αθλητικές διοργανώσεις», η διαλογή των οποίων θα γίνεται από τη Storyful.

Μερικοί μαθαίνουν με τον εύκολο, άλλοι μαθαίνουμε με το δύσκολο τρόπο ! Και, σίγουρα, πρέπει να ζήσουμε κάτι, δεν αρκεί να το ζήσουν οι άλλοι για μας. Αλλά, αν ακούσουμε τις συμβουλές τους και είμαστε λίγο "υποψιασμένοι", τότε ίσως αποφύγουμε κάποιες κακοτοπιές.
Χρήστες του Reddit ομολογούν δημόσια τι πράγματα από αυτά που έκαναν στα 30 τους, το μετάνιωσαν. Έτσι ίσως να πάρουμε μια ιδέα του τι λάθη μπορούμε να κάνουμε κι εμείς και τι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ώστε όταν τελειώσει η δεκαετία των 30 να μην μετανιώνουμε, όχι πολύ τουλάχιστον:
1. Τα "πρέπει" και τα "οφείλω"
Στα 30, η πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο είναι εντονότερη από ποτέ. Νιώθετε ότι πρέπει... να παντρευτείτε, να κάνετε παιδιά, να κάνετε καριέρα...
Τα πρέπει των άλλων όμως μπορούν να αποδειχτούν κρεβάτι του Προκρούστη, μην κόψετε τα δικά σας όνειρα πάνω σε αυτό.
2. Δεν περνάτε χρόνο με τους γονείς σας
Είναι ακόμη αρκετά νέοι και μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους πράγματα και δραστηριότητες. Ανακαλύψτε τη χαρά μιας κουβέντας, μιας βόλτας, ενός ταξιδιού μαζί τους.
3. Πάνω από όλα η δουλειά
Καλή είναι η επένδυση στην καριέρα αλλά μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα, περάστε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, οι στιγμές μαζί τους είναι πολύτιμες, περισσότερο και από τα χρήματα.
4. Πείτε όχι στον αρνητισμό
Όχι, δεν είναι ίδιον της εφηβείας μόνον. Πείτε όχι σε ανθρώπους και καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα, επανεξετάστε κάποιες σχέσεις σας. Μην σπαταλάτε συνεχώς το πολύτιμο μυαλό και το χρόνο σας σε αρνητικές σκέψεις, ούτε σε πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να ελέγξετε.
5. Νιώθετε ότι μεγαλώσατε πολύ
"Μεγάλωσα πολύ για αυτά!". Κλασική φράση που λέτε αλλά και ακούτε από τους φίλους σας μόλις μπείτε στα 30. Αλλά σκεφτείτε: τι θα έλεγαν οι άνθρωποι στα 50, τα 60, τα 70; Ο κόσμος σας φάνταζε γεμάτος ευκαιρίες στα 20; Ακόμα είναι!
6. Βάζετε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σας
Σκεφτείτε για λίγο τον εαυτό σας και τις δικές σας προτεραιότητες και τότε θα τακτοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Και τότε θα νιώσετε λιγότερο άγχος και περισσότερη χαρά και αυτό θα βελτιώσει και όλα τα υπόλοιπα και φυσικά τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους.
7. Αμελείτε το σώμα σας
Λέτε ότι έχετε μεγαλώσει αλλά συνεχίζεται τις εφηβικές συνήθειες του ατελείωτου junk food και της καθιστικής ζωής. Τώρα όμως είναι η ηλικία να φροντίσετε το σώμα σας και να βάλετε τις βάσεις για μια καλή μετέπειτα ζωή.
8. Χάνετε ευκαιρίες
Έχετε τα μάτια σας ανοικτά και μην κολλάτε στα πρέπει που προαναφέραμε. Αν νιώσετε ότι κάτι είναι ευκαιρία, μην το αφήσετε να προσπεράσει.
9. Δεν αποταμιεύετε
Είναι ίσως ένα από τα βασικότερα πράγματα που μετανιώνει κανείς στο τέλος της δεκαετίας των 30. Ζήστε το τώρα αλλά σκεφτείτε και το μέλλον.
10. Δεν ταξιδεύετε αρκετά
Όσο μεγαλώνετε οι υποχρεώσεις δεν θα σας επιτρέπουν να ταξιδεύετε αλλά θα μειώνετε και η διάθεση σας. Μην το αναβάλλετε!
11. Σας νοιάζει υπερβολικά τι πιστεύουν οι άλλοι
Ταιριάζει ίσως και με το Νο 1, με το οποίο ξεκινήσαμε. Μην σπαταλάτε χρόνο και ψυχικό κεφάλαιο στο να σκέπτεστε τι σκέφτονται για σας οι άνθρωποι που δεν σας ενδιαφέρουν. Αυτοί που σας ενδιαφέρουν, σίγουρα έχουν πάντα περισσότερη κατανόηση από όση νομίζετε.
news.gr
Οι αρχές στα προάστια της Νέας Υόρκης ερευνούν μια ανατριχιαστική υπόθεση: βρέθηκαν δεκάδες νεκρές γάτες να κρέμονται από τα δέντρα ενός πάρκου, μέσα σε πλαστικές σακούλες.
Οι 25-30 γάτες σκοτώθηκαν με χτυπήματα στο κεφάλι, ενός κάποιες από αυτές είχαν αποσυνθεθεί εντελώς.
Οι αρχές βρήκαν στον σημείο ένα μπαστούνι του baseball, δύο φτιάρια και έναν μεταλλικό σωλήνα… Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι γάτες ήταν αδέσποτες ή κατοικίδιες…

http://www.4news.gr 


Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης εξαιτίας του χαμού του Τίτο Βιλανόβα, ο φίλος του Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την Μπάγερν Μονάχου να συντρίβει 5-2 τη Βέρντερ Βρέμης χάρη σε ξέσπασμα στο 2ο ημίχρονο.
Οι Βαυαροί προέρχονταν από την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ για το Champions League κι έψαχναν μία επιτυχία για να βρουν πάτημα για ψυχολογική τόνωση ενόψει επαναληπτικού. Η θλίψη στον πάγκο ήταν εμφανής για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ της ομάδας του. Αρχικά, μάλιστα, δεν πανηγύρισε καθόλου, αφού οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν στα ίσια τους πρωταθλητές Γερμανίας και προηγήθηκαν δύο φορές με τους Τέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ και Άαρον Χουντ. Το πρώτο γκολ του Φρανκ Ριμπερί μετά από ένα μήνα έφερε την προσωρινή ισοφάριση και το 1ο ημίχρονο έληξε με κατήφεια στο "στρατόπεδο" των γηπεδούχων.
Ο Κλαούντιο Πισάρο, σκόρερ 89 γκολ με τη φανέλα της Βέρντερ, αν και 35 χρονών βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Με γκολ στο 53' και στο 57' έφερε την ανατροπή και έφτασε τα 174 στην κατηγορία, πλησιάζοντας στα 3 τέρματα τους Ντίτερ Μίλερ και Κλάους Άλοφς που φιγουράρουν στην 7η θέση της κατάταξης όλων των εποχών. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Άριεν Ρόμπεν έδωσαν διαστάσεις θριάμβου και στην εντός έδρας νίκη της Μπάγερν, μετά από το 7-0 του αγώνα στη Βρέμη.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
21:30 Ανόβερο - Στουτγκάρδη 0-0
Σάββατο 26 Απριλίου 2014
16:30 Μπάγερν Μονάχου - Βέρντερ Βρέμης 5-2
(20' Ριμπερί, 53', 57' Πισάρο, 61' Σβάινσταϊγκερ, 74' Ρόμπεν - 10' Γκέμπρε Σελασιέ, 36' Χουντ)
16:30 Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 2-2
(3', 70' Πέρισιτς - 61' Μεχμεντί, 83' Τερατσίνο)
16:30 Χόφενχαϊμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0
16:30 Μάιντς - Νυρεμβέργη 2-0
(30' Οκαζάκι, 44' Μόριτς)
16:30 Χέρτα - Μπράουνσβαϊγκ 2-0
(61' Μπρουκς, 77' Αλαγκί)
19:30 Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ
Κυριακή 27 Απριλίου 2014
16:30 Άουγκσμπουργκ - Αμβούργο
18:30 Σάλκε - Γκλάντμπαχ



Χωρίς ελληνική ομάδα, για πρώτη φορά από το 2008, θα διεξαχθεί το Final 4 της Euroleague στο Μιλάνο, καθώς ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε και ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα, και αποκλείστηκαν με βαριές ήττες στα πέμπτα παιχνίδια των προημιτελικών σειρών τους.

Η αδυναμία στα αμυντικά ριμπάουντ, οι κακές επιθετικές επιλογές στη δεύτερη περίοδο και οι... τρίποντες βόμβες του Γιουλ και του Ροντρίγκες ήταν τα στοιχεία που απέτρεψαν τον Ολυμπιακό από το να πετύχει μία επική ανατροπή στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, με τους Μαδριλένους τελικά να παίρνουν τη νίκη με σκορ 83-69 και την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Διαβάστε: Τα ριμπάουντ και τα τρίποντα πρόδωσαν τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός γνώριζε τη συντριβή στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 74-44, πληρώνοντας τις κακές του επιλογές στην επίθεση, με τους Ρώσους να είναι σαρωτικοί και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Διαβάστε: Μόνο...τελικός δεν ήταν ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό

Έτσι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, στις 16 Μαΐου, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ οι νικήτριες ομάδες θα κοντραριστούν στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου, ο οποίος θα βγάλει τον... διάδοχο του Ολυμπιακού στο “θρόνο” της Ευρώπης.
news.gr
Μια νέα λειτουργική ανανέωση έρχεται να αλλάξει τα προφιλ των χρηστών του Τwitter.
Παρόλο που οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους αλλαγές λειτουργικού ή και απλώς αισθητικού περιεχομένου, ωστόσο δεν είναι πάντοτε δεκτικοί και θετικοί με αυτές.
Οι νέες αλλαγές στο Τwitter αρχίζουν να μας θυμίζουν....
περισσότερο το ύφος και τις λειτουργίες ανταγωνιστικών κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook  ή Google+.
Συγκεκριμένα εξαφανίζεται ο οριζόντιος προσανατολισμός και δίνεται περισσότερη έμφαση στις εικόνες, καθώς ενσωματώνεται η εφαρμογή του tagging. Μια διαδικασία που είναι γνωστή στους χρήστες του Facebook.
Αυτή η εξομοίωση του "ψηφιακού πουλιού" με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες σε βασικές λειτουργικές διαδικασίες, καθώς και κάποιες εικασίες για κατάργηση βασικών χαρακτηριστικών εφαρμογών του, όπως τα hashtags, εντείνουν την ανησυχία, αλλά και τη δυσθυμία των χρηστών του πως με τις νέες αλλαγές το μέσο θα αρχίσει να χάνει κατά κάποιον τρόπο την ταυτότητά του.
Επίσης το νέο layout επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει παράλληλα με τη ροή των ειδήσεων, τις διάφορες πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει σε κάποια άλλη ιστοσελίδα. Τέλος, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερη φωτογραφία προφίλ, αλλά και να "καρφιτσώνουν" τα καλύτερα tweets και retweets στο επάνω μέρος της σελίδας τους.
Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στις αλλαγές του δημοφιλούς δικτύου επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση.

http://simantra.blogspot.gr 
Αυτό το σήμα κατατεθέν με το λιοντάρι που βρυχάται το έχετε δει σε εκατοντάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες…
Πρόκειται για αληθινή σκηνή και ανακαλύψαμε το πώς γυρίστηκε λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ήταν επί σειρά ετών το σήμα – σφραγίδα της εταιρίας Metro Goldwyn – Mayer. Οι διαφημιστές της εποχής έδωσαν στον πρόεδρο της εταιρίας την ιδέα να υπάρχει ένα λιοντάρι που δηλώνει ηγετικότατο σήμα και υπερδύναμη.
Έτσι, μετά από συμφωνία, βρήκαν ένα λιοντάρι σε τσίρκο και με τη βοήθεια του εκπαιδευτή του γυρίστηκε η σκηνή. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου 8 ώρες για να έχουν το τελικό αποτέλεσμα.
Από το τέλος της περιόδου του βωβού κινηματογράφου μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Metro-Goldwyn-Mayer ήταν μακράν το κυριότερο στούντιο του Χόλιγουντ με τον μεγαλύτερο τζίρο από κάθε άλλο στούντιο.
Στο ζενίθ της, η εταιρεία διένειμε μια ταινία κάθε εβδομάδα και δεκάδες ταινίες μικρού μήκους. Κατά την περίοδο της αναδιαμόρφωσης του αμερικανικού κινηματογράφου, τη δεκαετία του ’50, η MGM έχασε τους κινηματογράφους της και οι ανεξάρτητες εταιρείες άρχισαν να εμφανίζονται. Έτσι, η MGM έχασε τη δύναμή της

http://www.4news.gr 
Οι έφηβοι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια «online» στην Αμερική κινδυνεύουν να πέσουν θύματα από... φαρσέρ συμπαίκτες τους που βρίσκονται στο εξωτερικό!

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στο Long Island, όπου δεκάδες πάνοπλοι σαν αστακοί αστυνομικοί, μέλη των ειδικών δυνάμεων, εισέβαλαν σε ένα σπίτι όταν έλαβαν κλήση να... απελευθερώσουν έναν αιχμάλωτο!

Το μόνο που αντίκρισαν ήταν μια έντρομη φιλήσυχη οικογένεια και ένα 17χρονο παιδί, τον Rafael Castillo, που απορροφημένος στο παιχνίδι του, ούτε που κατάλαβε την εισβολή στο δωμάτιό του της ειδικής ομάδας «Swat» της αστυνομίας της Νέας Υόρκης...

Την καταγγελία, όπως ανακάλυψαν οι αρχές την έκανε ο... αντίπαλος του 17χρονου από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που δεν δέχτηκε ευχάριστα την ήττα του στο διαδικτυακό παιχνίδι «Call Of Duty»!

Στην Αμερική όπου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επεμβαίνουν ακόμα και για να πραγματοποιούν εξώσεις, ήταν φυσικό να αποσταλούν για να διαλευκάνουν την υποτιθέμενη απαγωγή που λάμβανε χώρα στο σπίτι του Rafael.

Οι αστυνομικοί, εξέτασαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του φαρσέρ και ανακάλυψαν πως πρόκειται για έναν κάτοικο ευρωπαϊκής χώρας, ο οποίος δεν κινδυνεύει να καταγγελθεί, αφού οι αρχές της Αμερικής δεν έχουν δικαιοδοσία σε χώρες του εξωτερικού.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, μόνο την τελευταία εβδομάδα τρία ανάλογα περιστατικά συνέβησαν στη χώρα, σε ένα ανησυχητικό φαινόμενο που ολοένα και αυξάνεται...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Φρένο στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Κομισιόν με φόντο τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Στόχος τώρα δεν είναι η μείωση του προσωπικού, αλλά η βελτίωση της ποιότητας στο Δημόσιο» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της Κομισιόν, μια μέρα μετά τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο FAZ.
Όπως τόνισε το ίδιο στέλεχος  παρουσιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματοςτo ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με τον τρόπο αυτό ο ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές,   ότι οι Βρυξέλλες δεν ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.
Η κατεύθυνση για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών από πλευράς της δημόσιας διοίκησης, με την οποία τη χωρίζει το «τείχος» της αξιολόγησης.
aftodioikisi.gr
Δείτε πως ενημέρωσε τους πελάτες του στη Θεσσαλονίκη ενόψει του τελικού κυπέλλου στο ΟΑΚΑ...








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr



Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και απαλλάξου από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού.

Θέληση

Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν το κάπνισμα ύστερα από παρότρυνση της οικογένειας και των φίλων. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τη δική τους επιθυμία. Επίσης όλοι καταλαβαίνουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το κόψουν. Το να κατανοώ όμως κάτι από το θέλω, είναι δυο πολύ διαφορετικές έννοιες. Συνεπώς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις είναι η θέληση να απαλλαγείς από την κακή συνήθεια του καπνίσματος. Αυτό θα σε κάνει να μην το ξαναρχίσεις ποτέ.

Υποστήριξη

Το κάπνισμα είναι εθισμός. Ζήτησε υποστήριξη και συμβουλές από ανθρώπους που το έκοψαν μαχαίρι. Επίσης αποφάσισε να το κόψεις με τη κολλητή σου, απλά πρόσεξε μην παρασύρει η μια την άλλη να το ξαναρχίσει στο μέλλον. Μπορείς να πάς σε ένα από τα διάφορα κέντρα απεξάρτησης ή ακόμα και να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για ορισμένες μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς.

Μην καταφύγεις στα light τσιγάρα

Ίσως θεωρήσεις πως ο καλύτερος τρόπος για να απογαλακτιστείς από το κάπνισμα είναι να καπνίσεις πιο ελαφριά τσιγάρα με λιγότερη νικοτίνη. Λάθος. Στο τέλος υπάρχει η πιθανότητα να καπνίζεις πολύ περισσότερο από πριν. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων, τα τσιγάρα περιέχουν περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων οι 69 είναι καρκινογόνες. Κόψε το εντελώς και προτίμησε να πάρεις υποκατάστατα νικοτίνης παρά πιο ελαφριά τσιγάρα.

Κατάλαβε γιατί καπνίζεις

Ίσως καπνίζεις μόνο όταν βγαίνεις έξω ή όταν πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου σου. Μπορεί να καπνίζεις μετά το φαγητό ή ακόμα όταν έχει άγχος. Όποια κι αν είναι η αιτία, προσπάθησε να τη βρεις. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στο να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη συνήθεια του τσιγάρου. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις κάποιες συνήθειες. Μην ξεχνάς όμως ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αντιμετώπισε το πάθος σου

Το τσιγάρο αδιαμφισβήτητα είναι πάθος. Προσπάθησε να το καταπολεμήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, υποκατάστατα νικοτίνης όπως αυτοκόλλητα και τσίχλες νικοτίνης θα σε βοηθήσουν.

http://www.thestival.gr
Στις 26 Απριλίου του 1986 στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.
 
1336 - Ο Πετράρχης πραγματοποιεί την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στο Όρος Βαντού.

1564 - Ο Σαίξπηρ βαπτίζεται στο Στράτφορντ.

1607 - Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι αποβιβάζονται στην βόρειο Αμερική, στις ακτές της σημερινής Βιρτζίνια.

1825 - Πραγματοποιήθηκε η περίφημη "Έξοδος του Άρη" από το Ναβαρίνο.

1831 - Δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος περί τύπου στην Ελλάδα.

1902 - Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

1925 - Ο Πάουλ φον Χίντεμπουργκ εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Γερμανίας στην περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

1933 - Ιδρύεται η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία του ναζιστικού καθεστώτος.

1937 - Η βασκική πόλη Γκερνίκα στην Ισπανία, βομβαρδίζεται από τη γερμανική αεροπορία.

1944 - Ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακηρύσσεται πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης στο Κάιρο.

1944 - Έλληνες αντάρτες και Βρετανοί κομάντος απαγάγουν στην Κρήτη το διοικητή της φρουράς του νησιού, Γερμανό στρατηγό Κράιπε, και τον μεταφέρουν στη Μέση Ανατολή. Σαν αντίποινα έκαψαν τα χωριά που πέρασε με τους αντάρτες.

1947 – Παραλαβή του ελληνικού Αρματαγωγού Αξιός στην Αγγλία.

1964 - Η νήσος Ζανζιβάρη και η ηπειρωτική Τανκανίκα σχηματίζουν το κράτος της Τανζανίας, στη δυτική Αφρική.

1994 - Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

2005 - Ο Φωρ Γκνασινγκμπέ εκλέγεται πρόεδρος του Τόγκο, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για νοθεία.

http://www.enikos.gr 

ΑΓΓΛΙΑ

Liverpool vs  Chelsea . Ένα παιχνίδι, που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή ή θα μπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην κορυφή, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων αυτό το weekend στο νησί. Για τους γηπεδούχους είναι το σημαντικότερο εντός έδρας ματς των τελευταίων 24 χρόνων. Για τους φιλοξενούμενους η τελευταία ευκαιρία να κλέψουν τον τίτλο πάνω στο νήμα. Η καλύτερη επίθεση της Premier απέναντι στην καλύτερη άμυνα. Μεγάλο το ενδιαφέρον και από πλευράς τακτικής κυρίως από αυτή του  Μουρίνιο. Θα είναι αρκετή η συνταγή της Μαδρίτης να σταματήσει τη μηχανή των 96 γκολ και το σερί των 11 συνεχόμενων νικών  σε ένα γήπεδο από το οποίο για να βρούμε την τελευταία ομάδα που έφυγε με τα δίχτυα της ανέπαφα θα πρέπει να γυρίσουμε στον προηγούμενο Σεπτέμβρη; Με δεδομένες τις απουσίες των Τσεχ και Τέρι στην άμυνα αυτό θα είναι πολύ δύσκολο οπότε το πιο πιθανό είναι ο Special one να χτυπήσει τους κόκκινους εκεί που πονάνε δηλαδή στη δική τους άμυνα μεταφέροντας όσο περισσότερο γίνεται τη μπάλα μέσα στην περιοχή τους. Όλα συνηγορούν ότι θα δούμε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλά γκολ παρά τις δηλώσεις του Πορτογάλου που υποβαθμίζουν τη σημασία του αγώνα για την ομάδα του και περιλαμβάνονται στα γνωστά πλέον mind games που χρησιμοποιεί. Ο τρίτος  διεκδικητής του τίτλου Manchester City φιλοξενείται στο Λονδίνο από την πάντα επικίνδυνη Crystal Palace, Κυριακή 18.10, με μόνο στόχο τη νίκη περιμένοντας συγχρόνως κάποιο δώρο από το Anfield. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι μάχες στην ουρά της βαθμολογίας όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει για πολλούς. Η Sunderland υποδέχεται την Cardiff, η Fulham τη Hull και πιθανές νίκες των γηπεδούχων θα βάλουν σε μπελάδες και άλλες ομάδες μόλις δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 16.05 LIVERPOOL - CHELSEA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπορεί να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από τον Μάρτιο αλλά η Bayern κατάφερε πάλι να προκαλέσει την προσοχή των φιλάθλων αυτή τη φορά όμως για τελείως διαφορετικό λόγο. Η μέχρι πρότινος ανίκητη αρμάδα του Guardiola προβληματίζει με το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων εντός και εκτός συνόρων αλλά κυρίως με τις μετριότατες εμφανίσεις της που έχουν ήδη δώσει δικαίωμα για έντονη κριτική εις βάρος του Καταλανού προπονητή. Οι Βαυαροί μετρούν 2 ήττες, μια ισοπαλία και μόλις μια νίκη επί της ουραγού Braunschweig στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Bundesliga ενώ και στο Champions League έχουν μόνο μια νίκη, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Για μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε ανίκητη είναι μηνύματα ανησυχητικά και επομένως το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τη Bremen, Σάββατο 16.30, αποκτά ένα ανέλπιστο ενδιαφέρον. Από τα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει το Leverkusen Dortmund, Σάββατο 19.30, με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τη θέση που οδηγεί στο ChL. Καλό παιχνίδι αναμένεται και στη Veltins Arena, Κυριακή 18.30,  ανάμεσα στη γηπεδούχο Schalke και τη Gladbach.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 BAYER LEVERKUSEN DORTMUND

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε κλίμα πένθους λόγω του θανάτου του Tito Vilanova θα διεξαχθεί η 35η αγωνιστική της Primera. Ο πρόωρος χαμός του 45χρονου πρώην προπονητή της Barcelona και περσινού πρωταθλητή, σκόρπισε θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη όπου πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή. Η μνήμη του είναι βέβαιο ότι θα τιμηθεί σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας, όπου ο σεβασμός είναι κανόνας, όπως έγινε χθες βράδυ και στο Palacio de los deportes της Μαδρίτης πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Real και Ολυμπιακό. Στα αγωνιστικά η πρωτοπόρος Atletico Madrid έχει δύσκολη αποστολή στο Mestalla απέναντι στη Valencia, Κυριακή 18.00, με τους γηπεδούχους να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι και με δεδομένο τη ρεβάνς με τη Sevilla για τα ημιτελικά του Europa είναι ερωτηματικό πως θα παραταχθεί. Η Real με τον αέρα του θριάμβου επί της Bayern υποδέχεται την Osasuna, Σάββατο 21.00, που φέτος έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον στην έδρα της, σκληρό καρύδι για όλους τους μεγάλους και πλέον καίγεται για βαθμούς που θα την κρατήσουν στην κατηγορία. Μεγάλο παιχνίδι στο Madrigal, Κυριακή 22.00, ανάμεσα στη Villareal, που κυνηγά μια θέση στην Ευρώπη και τη Barcelona που θέλει τη νίκη για να εξαντλήσει και τις λίγες πιθανότητες που έχει για τον τίτλο. Παιχνίδι φωτιά και στο San Mames του Bilbao με τη γηπεδούχο Athletic και τη Sevilla να συγκρούονται για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του ChL.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 20.00 ATHLETIC BILBAO – SEVILLA

ΙΤΑΛΙΑ

Η Roma ήταν η μεγάλη νικήτρια του χθεσινοβραδινού ντέρμπι με τη Milan. Η ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη, που μπήκε ως αλλαγή στο 83΄, έφτασε στη νίκη με δυο γκολ των Pjanic και  Gervinho, ένα σε κάθε ημίχρονο και έμεινε σταθερά δεύτερη και στο κυνήγι της Juventus που αγωνίζεται τη Δευτέρα 21.45, εκτός έδρας με τη Sassuolo. Το βράδυ του Σαββάτου 21,45, η Inter υποδέχεται στο Meazza τη  Napoli, με τους νερατζούρι να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Νίκη με κάθε τρόπο θέλει και η Bologna που φιλοξενεί τη Fiorentina, Σάββατο 19.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 BOLOGNA – FIORENTINA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!


Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από τη Δευτέρα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών καταγγέλλει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο κατάτέθηκε προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, εξυπηρετεί στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα και απειλεί με διάλυση 50.000 οικογένειες και τις λαϊκές αγορές.

«Τη Δευτέρα να μην υπάρξει ούτε ένα πάγκος ανοιχτός στις λαϊκές αγορές», σημειώνει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Μερικές από τις διατάξεις στις οποίες αντιτίθενται έντονα οι παραγωγοί και πωλητές είναι οι εξής:

Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση.
Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές.
Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.
Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων στις λαϊκές.

http://www.seleo.gr

Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς «διαθεσιμότητας», κατήρτισε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «κινητικότητας».

Ο ΑΣΕΠ γνωστοποιεί ότι, η κατάρτιση έγινε μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων θεραπείας και της εξέτασης αυτών από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των Φορέων προέλευσης, καθώς και των μεταβολών στον οριστικό πίνακα κατάταξης και τον πίνακα απορριπτέων.

Επισημαίνεται ότι, με βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης και τις προτιμήσεις των υπαλλήλων, το ΑΣΕΠ θα καταρτίσει τον οριστικό πίνακα διάθεσης, τον οποίο θα διαβιβάσει για τα περαιτέρω, στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας των υπαλλήλων των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 80 του Ν. 4172/2013 (Α’ 167), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας: α) τον οριστικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων σε θέσεις κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), ο οποίος διαμορφώθηκε από το ΑΣΕΠ με βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης και τις προτιμήσεις των υπαλλήλων και β) τον πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Ο οριστικός πίνακας διάθεσης, όπως εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτάται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζεται στο Υπουργείο Υγείας.

Παρουσιάζονται:

Ο οριστικός πίνακας διάθεσης υπαλλήλων 

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης υπαλλήλων

Ο πίνακας υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα 

http://epoli.gr 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σεξ μας φτιάχνει τη διάθεση, όμως αν δεν προσέχουμε μπορεί η βραδιά να καταλήξει σε επίσκεψη στο… νοσοκομείο!

Δείτε τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ και να μας χαλάσει τη βραδιά…

1. Κάταγμα πέους

Μπορεί να μην υπάρχουν οστά στο ανδρικό μόριο, όμως υπάρχουν λεπτοί σωλήνες (corpora cavernosa) που επιτρέπουν την ομαλή ροή του αίματος για να επιτευχθεί η στύση. Η βίαιη πρόσκρουση μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα λόγω ρήξης των ιστών στα γεννητικά όργανα. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο που συνοδεύεται από οίδημα και μώλωπες. Συνήθως αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση.

2. Έγκαυμα λόγω τριβής

Οφείλεται στην ελλιπή λίπανση και έχει σαν αποτέλεσμα τον πόνο, το κοκκίνισμα και το τσούξιμο. Αντιμετωπίζεται με ειδικές κρέμες ή τζελ αλόης.

3. Τραύμα από δαγκωνιά

Μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος επάνω στο πάθος της στιγμής, όμως σε κάποια σημεία αναμφίβολα πονά περισσότερο. Δεν είναι κάτι που πρέπει να αμελήσουμε, ιδιαίτερα εάν το τραύμα στο δέρμα είναι βαθύ. Χρειάζεται άμεση εφαρμογή αντιβακτηριδιακής κρέμας, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοίμωξης από την ανοιχτή πληγή.

4. Πόνος στα γεννητικά όργανα

Μπορεί να οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή στον πολύ έντονο οργασμό. Συνοδεύεται συνήθως από κοκκίνισμα, τοπική ευαισθησία της επιδερμίδας ή μελανιά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!