Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook, η Μαρία (Tristessa) των Astarte χρειάζεται και πάλι αίμα στη πολύ δύσκολη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς πάσχει από λευχαιμία και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Καλημέρα σε όλους σας, θα ήθελα να ενημερώσω ότι χρειαζόμαστε πάλι αίμα για την θεραπεία. Όποιο παιδί έχει 0 θετικό η άλλη ομάδα μπορεί να δώσει ώστε να μπορούμε να κάνουμε και ανταλλαγή με αλλά νοσοκομεία:

Στο όνομα Κολoκούρη Μαρία του Νεάρχου και της Παγώνας.
Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, Λούρου 1.
Μετάβαση με το μετρό, στάση μέγαρο μουσικής.
Τμήμα αιμοδοσίας (τηλ 210-3381195 και 210-7780300)
Από τις 09:00 μέχρι τις 13:30, Δευτέρα με Παρασκευή.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την στήριξή σας.

Μαρία, Νίκος, Αντώνιος Νέαρχος.»

Η Μαρία (μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού) είχε χρειαστεί επειγόντως αίμα και στην αρχή της χρονιάς, ξεπερνώντας -προσωρινά δυστυχώς- τον κίνδυνο. Όποιος είναι σε θέση να βοηθήσει, καλό θα ήταν να σπεύσει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook.

http://www.rocking.gr 
O Βρετανός τραγουδιστής επιστρέφει δισκογραφικά με το έκτο album της καριέρας του μέσα στο 2014, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Μετά από μάχη με την πνευμονία το 2011 και ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή τον περασμένο Μάιο, ο καλλιτέχνης έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του και δηλώνει έτοιμος για το επόμενο δισκογραφικό του βήμα.

To album του θα λέγεται «Symphonica» και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της ομώνυμης περιοδείας του, το 2011 και το 2012. Θα περιέχει 17 κομμάτια στη deluxe version, 14 στην κανονική, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε blu-ray disc.

Το μουσικό περιεχόμενό του αναμένεται να είναι ένα μίγμα καινούργιων συνθέσεων και διασκευών, όπως τα sets του Michael στην περιοδεία του. Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι το «κύκνειο άσμα» του πολυβραβευμένου Phil Ramone, που έχει δουλέψει με τους Frank Sinatra, Stevie Wonder, Bob Dylan, Ray Charles κ.α. και απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο.

Όσοι «ακολουθούν» τον George Michael,  θα μπορούν να κατεβάσουν από την επίσημη σελίδα του στο Facebook από αυτή την εβδομάδα,  δωρεάν την ορχηστρική εκτέλεση του κομματιού «Praying for Time». Το πρώτο single θα είναι το «Let Her Down Easy» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου.

5 χαρακτηριστικές ατάκες του George Michael

Περιμένοντας το νέο άλμπουμ του George Michael, το clickatlife.gr θυμάται 5 χαρακτηριστικές ατάκες του.

«Δεν θα βρεις ποτέ ειρήνη στο μυαλό σου, μέχρι να ακούσεις την καρδιά σου».

«Ποτέ δε βρήκα τίποτα εθνικά κοινό ανάμεσα σε εμένα και τους Έλληνες, εκτός από το πόσο… τριχωτός είμαι».

«Αν και είναι πια πολύ κλισέ να βλέπεις μουσικούς να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, παραμένει αποτελεσματικό και σημαντικό σαν κίνηση».

«Όλη μας η ζωή χτίζεται γύρω από το “εγώ” μας, τη ματαιοδοξία και την αυτό-ικανοποίηση. Οπότε είναι μάταιο να υποστηρίζουμε και να προσπαθούμε να αποδείξουμε το αντίθετο».

«Δεν προβληματίστηκα ποτέ αν οι σεξουαλικές μου προτιμήσεις ήταν λάθος ή σωστές. Αυτό που πάντα με ένοιαζε ήταν να βρω τον σωστό άνθρωπο».

http://www.clickatlife.gr 
Παρατείνεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από απόφαση τους στην νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Παγκρατίου, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν χθες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

"Υπάρχει αδιέξοδο ως προς τη λειτουργικότητα του νομοσχεδίου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της μονάδας του Παγκρατίου, Αθανάσιος Μοσχονάς.

"Απεργούμε όχι για αυξήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για τη δωρεάν δημόσια υγεία. Ζητούμε να μην καταστραφούν οι δομές υγείας που υπάρχουν" ανέφερε, από την πλευρά του ο Ιωάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Οι απεργοί γιατροί συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Παγκρατίου. Μαζί τους βρέθηκαν και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" και κρατώντας σημαίες και πανό με σύνθημα "όπλο μας η αλληλεγγύη", φώναξαν συνθήματα όπως: "Παιδεία και υγεία,
ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό".

Σήμερα οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ λείτουργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

http://www.thestival.gr
«Παρελθόν» από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί ο Σάκης Τσιώλης . Μετά από τη χθεσινή συνάντηση με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, στην οποία ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, σήμερα οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέσω της οποίας συμφωνήθηκε το "διαζύγιο" μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας δημιούργησαν "σύννεφα" πάνω από τον πάγκο και στη χθεσινή συνάντηση ο Τσιώλης τόνισε πως για να αναστραφεί το κλίμα θα χρειαστούν προσθήκες. Όμως, οι απαιτήσεις του Έλληνα προπονητή κρίθηκαν υπερβολικές από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου κι έτσι το τέλος της μεταξύ τους συνεργασίας ήταν αναπόφευκτο. 

Να σημειωθεί πως ο Τσιώλης είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως οι Ντε Βινσέντι και Τσάβες θα παραμείνουν στην ομάδα αλλά και ότι θα αποκτηθούν τρεις παίκτες κάτι που τελικά δεν υλοποιήθηκε. 

Η θητεία του Τσιώλη στον ΠΑΣ διήρκεσε 2,5 μήνες και σε συνολικά 10 ματς είχε 3 νίκες και 7 ήττες.

Στον αγώνα της Συρίας με τη Νότια Κορέα για το κύπελλο Ασίας κάτω των 22, ο παίκτης της πρώτης Μάρντεκ Μαρντικιάν δεν τήρησε το fair play και σκόραρε. Συγκεκριμένα ένας συμπαίκτης του επέστρεψε τη μπάλα στους αντιπάλους, οι οποίο είδαν τον Μαρντικιάν να μπαίνει στην φάση και να πετυχαίνει γκολ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Νότια Κορέα νίκησε με 2-1.


Αν νομίζατε ότι με το να πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο και να ιδρώνετε σηκώνοντας βάρη, μπορείτε να αντισταθμίσετε τις ώρες που περνάτε ξαπλωμένοι στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση απατάστε!
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι μεσήλικες γυναίκες που περνάνε πολλές ώρες καθισμένες διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από το πόσο τακτικά ασκούνται.
Όσες δεν είναι δραστήριες για πάνω από 11 ώρες την ημέρα, έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με το αν παρέμεναν… αδρανείς για τέσσερις ώρες ή λιγότερες.
Διατρέχουν ακόμη 27% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες και 20% από καρκίνο. Οι αμερικανοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν μάλιστα, ότι κινδυνεύουν ακόμη κι εκείνες που γυμνάζονται σε τακτική βάση.
«Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι αν κάποιος είναι σωματικά δραστήριος, προστατεύει τον οργανισμό του, ακόμα κι αν δαπανά αρκετά μεγάλο χρόνο… καθήμενος» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η συγγραφέας της μελέτης, Rebecca Seguin, από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης.
«Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο είναι κανείς πολύ λιγότερο προστατευμένος από τις αρνητικές επιδράσεις της καθιστικής ζωής, από αυτό που πιστεύει» πρόσθεσε. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine. Σε αυτήν συμμετείχαν 93.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, για διάστημα μεγαλύτερο των 12 ετών.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν κανείς περνά πολύ χρόνο… καθήμενος, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου. Οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν μυική μάζα από την ηλικία των 35 ετών, κατάσταση η οποία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση.
Η Dr Seguin εξήγησε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ανακτηθεί η σωματική δύναμη αφού χαθεί, και ιδιαίτερα αν κάποιος κάθεται πολλές ώρες σε ένα γραφείο, ή σε ένα καναπέ βλέποντας τηλεόραση.
Η τακτική άσκηση, ιδιαίτερα με βάρη για ενδυνάμωση των μυών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να διατηρούνται σε κίνηση όχι απλά καθημερινά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσουν την υγεία τους σε καλά επίπεδα. «Ακόμη κι αν είστε στο γραφείο σας και εργάζεστε, θα πρέπει να σηκώνεστε συχνά και να κινείστε, έστω για λίγα λεπτά. Αν είστε συνταξιούχοι και έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να κάνετε πάντα κάτι για να διατηρείστε σε κίνηση» κατέληξε

http://www.4news.gr 
Στις 8 και 9 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

Πρόκειται για το First Lego League (FLL), μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Τριάντα τέσσερις ομάδες των δέκα ατόμων θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό- αγαθοεργές σωματείο «Δράση για την Εκπαίδευση- EDU ACT».

Ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και συναντήσεις με γνωστούς επιστήμονες, ομιλίες και εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 24- 25 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου- 1 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» θα διεξαχθούν σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλους.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτό θα παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής από τα Νησιά Φερόες, Lego Vinir, όπως και οι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές ρομποτικής Lee Magpilli και Βασίλης Χρυσανθακόπουλος.

«Κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτός ο διαγωνισμός, το μοιραζόμαστε, το κάνουμε κομμάτι της πόλης» δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας «EDU - ACT» Κώστας Βασιλείου, προσθέτοντας: «Τα παιδιά σχεδιάζουν, χρησιμοποιούν μαθητικά και προχωράνε. Το πρόγραμμα τους εμπνέει να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα».

Αρωγός της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως. Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», το NOESIS, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», το «Mediterranean Cosmos». Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Κορδελιού- Ευόσμου. 
 
Ενας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να γίνει θέμα στα ξένα μέσα όχι για τις ικανότητές του στο ψάρεμα, αλλά για τη νέα ανακάλυψη που έκανε τους επιστήμονες να τρίβουν τα μάτια τους... Ο λόγος για τον Stewart Fraser, ο οποίος κατάφερε να φέρει στα «δίχτυα» του ένα διαφανές ψάρι.

Ολα συνέβησαν όταν ο Stewart πήγε για ψάρεμα με τους γιους του Conaugh και Finn 43 μίλια βόρεια του Karikari Peninsula. Ξαφνικά οι τρεις άνδρες είδαν να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας μία ημιδιαφανή «γαρίδα».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως είχαν στα χέρια του ένα σπάνιο είδος ψαριού.
«Ηταν σαν ζελές. Το μόνο που έβλεπα ήταν μια μικρή πορτοκαλί σταγόνα κοντά στην ουρά του ψαριού.» είπε ο Stewart και πρόσθεσε «Δεν είχαμε ιδέα τι ήταν. Δεν είχα δει κάτι τέτοιο στο παρελθόν».






http://www.iefimerida.gr


Η Δύση παίρνει τη σκυτάλη της ανάπτυξης, τα golden boys των τραπεζών κάνουν στην άκρη για να περάσει η ελίτ της τεχνολογίας, το ψηλότερο κτήριο ανά την υφήλιο ξεπροβάλλει στην Κινα και τα 2/5 του παγκόσμιου πληθυσμού στέκονται μπροστά σε μία κάλπη την ώρα που γίνεται πραγματικότητα το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist Daniel Franklin παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την ετήσια έκδοση του βρετανικού ομίλου «Ο Κόσμος το 2014» για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο υπεύθυνος της έκδοσης προέβλεψε ότι το 2014 τα καλά οικονομικά νέα θα έρθουν από τη Δύση, με τις χώρες του G4 να συνδράμουν το παγκόσμιο πραγματικό ΑΕΠ κατά $544 δις (ΗΠΑ - $370 δις, Ιαπωνια – $91 δις, Βρετανία – $43 δις, Γερμανια – $40 δις).

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελίτ των επιτυχημένων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας θα διαδεχθεί τα golden boys των τραπεζών στο παγκόσμιο οικονομικό προσκήνιο και κατ’ επέκταση θα αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για τη διεθνή κοινή γνώμη.

Στην κορυφή της κατάταξης με βάση την ταχύτητα οικονομικής ανάπτυξης τοποθέτησε -στη θέση της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Κίνας, η οποία είναι πλέον χώρα μεσαίου εισοδήματος με πιο αργή ανάπτυξη- χώρες όπως το Νότιο Σουδάν και η Μογγολία.

Παράλληλα, μετέφερε την εκτίμηση του Economist ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, γεγονός το οποίο απέδωσε στο έβδομο συνεχιζόμενο έτος ύφεσης της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ένταση η οποία απορρέει από το ευαίσθητο θέμα των νησιών ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία.

O Daniel Franklin είπε ακόμη για το 2014:

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το Sky City (Σαγκάη) θα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 838 μέτρα.
Ο ιδρυτής της Virgin Richard Branson θα διοργανώσει το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ίδιος μαζί με τα δύο παιδιά του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα προσελκύσει τα βλέμματα του φιλοθεάμονος κοινού στη Βραζιλία. Πιθανές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με αιχμή το κόστος ανάληψης της διοργάνωσης, ενδεχομένως να επισκιάσουν τα ματς.

Το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κληθεί να ψηφίσει σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που οφείλεται στη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών σε μεγάλες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Ποιος θα ηγεμονεύσει το 2014; Μεγάλοι «παίκτες», όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και η Κίνα θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι στα εσωτερικά μέτωπα εν μέσω πολιτικής αστάθειας που θα απορρέει από τις οικονομικές δυσκολίες.

Αναλύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εισέρχεται στο 2014, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής μίλησαν για εξαντλούμενες αντοχές της ελληνικής κοινωνίας λόγω των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης λιτότητας και της ύφεσης της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασαν την άποψη ότι οι εταίροι της Ελλάδας, οι οποίοι καθορίζουν τους όρους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη κατανόηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκτίμησαν δε ότι έως σήμερα το μεγαλύτερο βάρος έχει σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας σε αντίθεση με τον δημόσιο.

Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια ρευστότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2014, αν και σε χαμηλότερο ρυθμό, εξέφρασε ο επικεφαλής στρατηγικής της Amundi Eric Mijot, ο οποίος πάντως επισήμανε ότι δεν έχουν επιστρέψει όλα τα ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών στα επίπεδα του 2008.

Για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές το 2014 έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής διαχείρισης κινδύνων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-2,27% και του ομίλου ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς, o οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για «θεμελιακά στοιχεία που παραπέμπουν, ακόμη μία φορά, σε ένα ισχυρό δολάριο».

Oι προοπτικές για την κυπριακή οικονομία το 2014 δεν προμηνύονται θετικές, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης, υπογραμμίζοντας ότι η ύφεση θα συνεχιστεί, οδηγώντας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανεργίας και σε πιθανή μετανάστευση ταλέντων. Πάντως, συμπλήρωσε ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

http://www.naftemporiki.gr
Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη αν είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους. 
Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική…
Ωστόσο ακόμη και η πιο σύντομη ανάπτυξή τους απαιτεί έκταση που ξεπερνά τον περιορισμένο χώρο μιας επιφυλλίδας. Έτσι θα περιοριστώ στο δεύτερο ερώτημα, επιφυλασσόμενος σε μια άλλη, ελπίζω επίσης καλοκαιριάτικη, επιφυλλίδα να ασχοληθώ και με το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό, το κατ” εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί.
Οι συμμετέχοντες στις κρασοκατανύξεις αυτές συνήθως δεν έχαναν τη διαύγεια του νου τους επειδή το κρασί που κατανάλωναν ήταν νερωμένο. Σπάνια, και για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς, οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν ανέρωτο κρασί, «άκρατον οίνον».
Η ανάμειξη του κρασιού με το νερό γινόταν μέσα σε μεγάλα ευρύστομα αγγεία, γνωστά ως κρατήρες, και η συνήθης αναλογία ήταν τρία μέρη νερού προς ένα οίνου. Αυτή την αναλογία προτείνει και ο Ησίοδος, ο ποιητής της υπαίθρου, δεν λείπουν ωστόσο γραπτές μαρτυρίες που κάνουν λόγο για μείξη με νερό σε μεγαλύτερη αναλογία.
Αυτή ακριβώς η κυριαρχία του νερού ήταν που απέτρεπε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις για τους πότες. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που βάζει ο κωμικός ποιητής Αλέξις (4ος-3ος αι. π.Χ.) στο στόμα του Σόλωνα:
«Ήδη από τα κάρα τον πουλάνε (τον οίνον) νερωμένο, όχι βέβαια για να κερδίσουν κάτι παραπάνω, αλλά γιατί προνοούν για τους αγοραστές, να έχουν μετά την οινοποσία το κεφάλι ελαφρύ».
Το νερό που χρησιμοποιούσαν για το αραίωμα του κρασιού φρόντιζαν να προέρχεται από «σκιαράν παγάν» (πηγή), από «κρήνην αέναον και απόρρυτον» ή από «ψυχρόν φρέαρ». Έτσι μαζί με τη μείξη του κρασιού τους οι αρχαίοι πετύχαιναν συγχρόνως και την ψύξη του.
Πολύ διαδεδομένη ήταν και η πρακτική να χρησιμοποιούν και νερό που προερχόταν από λιώσιμο χιονιού, το οποίο, ως γνωστόν, το συντηρούσαν ακόμη και το καλοκαίρι και το εμπορεύονταν. Ωστόσο είχαν εφεύρει και ιδιαίτερους τρόπους ψύξης του κρασιού.
Γύρω στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. επινόησαν ένα αγγείο ειδικής κατασκευής που επέτρεπε την ψύξη του οίνου και τη διατήρησή του σε ψυχρή κατάσταση όσο αυτός βρισκόταν αποθηκευμένος σε μεγάλα στενόστομα αγγεία, στους αμφορείς, προτού μεταφερθεί στους κρατήρες. Πιο συγκεκριμένα κατασκεύασαν έναν ειδικό τύπο αμφορέα με κύριο γνώρισμα τα διπλά του τοιχώματα.
Με τη βοήθεια των εσωτερικών τοιχωμάτων δημιουργούνταν ο κατ” εξοχήν χώρος του αγγείου, μέσα στον οποίο έχυναν, από το στόμιό του, το κρασί. Ο χώρος που σχηματιζόταν από τα εξωτερικά τοιχώματα και περιέβαλλε τον εσωτερικό γέμιζε με τη βοήθεια μιας προχοής που βρισκόταν στο πάνω μέρος με ψυχρό νερό ή χιόνι. Έτσι πετύχαιναν τη μόνιμη ψύξη του κρασιού, αφού εύκολα μπορούσαν να ανανεώνουν το ψυκτικό μέσο, όταν αυτό έλιωνε και ζεσταινόταν, με φρέσκο.
Διά μέσου μιας οπής που βρισκόταν στο κάτω μέρος του αγγείου απομάκρυναν το ζεστό νερό και στη συνέχεια, σφραγίζοντάς την, έριχναν στον εξωτερικό χώρο του φρέσκο χιόνι ή κρύο νερό.
Τέτοια αγγεία, γνωστά στους αρχαιολόγους ως αμφορείς – ψυκτήρες, κατασκευάζονταν στο δεύτερο μισό του 6ου αι. π.Χ. στην Αθήνα, αλλά και σε ένα άλλο μέρος του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, πιθανόν στο Ρήγιο της Μεγάλης Ελλάδας, στη Ν. Ιταλία.
Ανάλογες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που πετύχαιναν την ψύξη του κρασιού και γενικότερα υγρών συναντούμε σποραδικά και σε άλλα οινοφόρα αγγεία των αρχαίων Ελλήνων, όπως π.χ. σε οινοχόες.
Μέσα στο τρίτο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. αθηναίοι κεραμείς βρήκαν έναν άλλο τρόπο ψύξης κρασιού που εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες των συμποσιαστών. Ο προηγούμενος, που μόλις περιγράψαμε, απαιτούσε τη γρήγορη κατανάλωση του κρασιού από τη στιγμή που αυτό περνούσε από τον αμφορέα – ψυκτήρα στον κρατήρα.
Αν όμως ο ρυθμός κατανάλωσης ήταν αργός, τότε το κρασί μέσα στον κρατήρα θα έχανε τη δροσιά του. Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να εφευρεθεί ένας άλλος τρόπος που θα εξασφάλιζε μόνιμη ψύξη του κρασιού.
Δηλαδή, όταν αυτό θα γέμιζε τα κρασοπότηρα των αρχαίων γλεντζέδων, γνωστά κυρίως ως κύλικες, θα έπρεπε να είναι ακόμη κρύο ή δροσερό. Επινοήθηκε έτσι ένα χαρακτηριστικό μανιταρόσχημο αγγείο, το οποίο, αφού το γέμιζαν με κρασί, το τοποθετούσαν μέσα στον κρατήρα που ήταν γεμάτος με κρύο νερό ή χιόνι.
Πετύχαιναν δηλαδή έναν τρόπο ψύξης που θυμίζει αυτόν με τον οποίο σήμερα διατηρούμε κρύο ένα μπουκάλι σαμπάνιας ή κρασιού καθώς το τοποθετούμε μέσα σε δοχείο που περιέχει παγάκια.
Το κρασί το αντλούσαν από το στενόστομο μανιταρόσχημο αγγείο, τον ψυκτήρα, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, με τη βοήθεια μιας κουτάλας που είχε μακριά λαβή.
Το σκεύος αυτό οι αρχαίοι το ονόμαζαν αρύταινα ή κύαθο. Είναι πολύ πιθανό ότι το κρασί στους ψυκτήρες αυτούς ήταν ανέρωτο, οπότε το αραίωμά του γινόταν εκ των υστέρων, μέσα στα ίδια τα κρασοπότηρα, με κρύο νερό που έφερναν με ένα κανάτι, την αρχαία οινοχόη. Έτσι, εκτός από τη μείξη του κρασιού, πετύχαιναν συγχρόνως και την καλύτερη ψύξη του.
Ότι οι μανιταρόσχημοι ψυκτήρες, οι οποίοι με το ψηλό πόδι και το φουσκωτό σώμα τους «επέπλεαν» μέσα στο κρύο νερό (ή στο χιόνι) του κρατήρα, περιείχαν κρασί είναι σήμερα βέβαιο. Εκτός από ορισμένες σχετικές παραστάσεις, το μαρτυρούν και τρία ιδιόμορφα αγγεία που έγιναν σχετικά πρόσφατα γνωστά στην έρευνα. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις κρατήρες που στο εσωτερικό τους έχουν ενσωματωμένο έναν ψυκτήρα.
Δηλαδή, κρατήρας και ψυκτήρας αποτελούν στις περιπτώσεις αυτές ένα ενιαίο κατασκευαστικά σύνολο και γι” αυτό τα αγγεία αυτά τα αποκαλούμε κρατήρες – ψυκτήρες. Στο κάτω μέρος τους φέρουν προχοή, η παρουσία της οποίας δικαιολογείται μόνο αν δεχθούμε ότι διά μέσου αυτής απομακρυνόταν το ζεστό πια νερό του αγγείου, όταν ανανέωναν το ψυκτικό υλικό του.
Επομένως το κρασί υποχρεωτικά πρέπει να βρισκόταν στον ψυκτήρα των αγγείων αυτών. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αγγεία αυτά είχαν λειτουργία ανάλογη με αυτήν των αμφορέων – ψυκτήρων που είδαμε παραπάνω. Ο τρόπος ψύξης που μόλις περιγράψαμε ήταν σε χρήση για 80 περίπου χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 530 ως το 460/50 π.Χ.
Οπωσδήποτε οι κρατήρες – ψυκτήρες δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα συχνοί στην αρχαιότητα. Σποραδικά απαντώνται και σε άλλες εποχές, όπως π.χ. ένας που βρέθηκε στη μυκηναϊκή Τίρυνθα και χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. Η σπανιότητά τους πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχαίοι προτιμούσαν λίγο περισσότερο το κόκκινο κρασί που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ψύξη.
Κυρίως όμως στο ότι, όπως ήδη είπαμε παραπάνω, το νερό με το οποίο αραίωναν το κρασί φρόντιζαν να είναι «παγωμένο» έτσι ώστε δεν απαιτούνταν καμία φροντίδα για περαιτέρω ψύξη του θείου αυτού ποτού.

http://peiraxtiri.gr 
Ένα από τα τελευταία φορτία που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) περιείχε και 800… μυρμήγκια...

Οι αστροναύτες του ISS πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποίησαν τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν τα πειράματα με τα μυρμήγκια που στόχο έχουν να δείξουν αν το περιβάλλον μικροβαρύτητας θα μεταβάλει τη συμπεριφορά τους.

Τα πειράματα

Η NASA έστειλε στον ISS 800 μυρμήγκια του είδους Tetramorium caespitum, χωρισμένα σε οκτώ κουτάκια που περιέχουν 100 μυρμήγκια έκαστο. Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά είδη μυρμηγκιών και τα βλέπουμε συνήθως να κινούνται στα πεζοδρόμια, στο γκαζόν κλπ.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εξέθεσαν τα μυρμήγκια σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Οι κινήσεις και η συμπεριφορά των μυρμηγκιών παρακολουθούνται και καταγράφονται συνεχώς. Οι ειδικοί θέλουν να διαπιστώσουν αν η έλλειψη βαρύτητας θα μεταβάλει τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των μυρμηγκιών. Αν για παράδειγμα, θα υπάρξει μεταβολή στον τρόπο διατροφής τους και ειδικά στο αν θα συνεχίσουν να ακολουθούν τις συνήθεις διαδικασίες συλλογής της τροφής τους.

Ο ρομποτικός στόχος

Οι επιστήμονες θέλουν να δουν αν τα μυρμήγκια θα διατηρήσουν τις ίδιες μεθόδους συνεργασίας στην αναζήτηση της τροφής - η πιο κοινή μέθοδος αφορά ομάδες μυρμηγκιών που κινούνται σε ευθεία γραμμή προκειμένου να εξερευνούν  τον μέγιστο δυνατό χώρο για τη συλλογή τροφής.

Οι οργανωτές του πειράματος ευελπιστούν ότι τα δεδομένα που θα εξαχθούν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τα ρομπότ όπως π.χ ανάπτυξη συνεργατικών συμπεριφορών σε αυτά. Η αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα σε ρομπότ που, π.χ. εισέρχονται σε ερείπια κτιρίων, μπορεί να σώσει τη ζωή των εγκλωβισμένων σε αυτά. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι στο πείραμα θα μετέχουν και μαθητές που θα ενημερώνονται για την εξέλιξή του και θα παρεμβαίνουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Το 2012 στον ISS έφτασε ο Τζόνσον Τζάμπερ, μια αράχνη που, όπως αποδείχτηκε, προσαρμόστηκε γρήγορα στη μικροβαρύτητα. Όταν όμως επέστρεψε στη Γη, η αράχνη είχε προβλήματα στις κινήσεις της αφού κάθε φορά που έκανε ένα άλμα έχανε την ισορροπία της - πάντως μετά από μικρό διάστημα επαναπροσαρμόστηκε στις γήινες συνθήκες και άρχισε να κινείται και πάλι φυσιολογικά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στα μέσα Αυγούστου, όταν η Λεβάντε έφευγε ταπεινωμένη από το «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (7-0), ο γνωστός ατακαδόρος Χοακίν Καπαρός έλεγε πως «εμείς κάναμε το χρέος μας και επισκεφθήκαμε τον οδοντίατρο. Τώρα, ας περάσει ο επόμενος».

Πριν από το πρώτο ματς των «γκρανότας» με την Μπάρτσα, από σύνολο τριών μέσα σε δέκα ημέρες (ακολουθούν οι δύο αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Κυπέλλου), ο Σεβιλλιάνος προπονητής επανήλθε και δήλωσε πως «το να παίζεις τόσες φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι σαν να πηγαίνεις τρεις φορές στον οδοντίατρο».
Στην πρώτη αντάμωσή τους, πάντως, ο ρόλος του «οδοντίατρου» ανήκε στον Λουκά Βύντρα, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά επιβεβαίωσε το τεράστιο πρόβλημα των «μπλαουγκράνα» στο ψηλό παιχνίδι, τους έκοψε δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου και, κυρίως, έβαλε (προκαταβολικά) το κερασάκι σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ.
Ο Ελληνας αμυντικός κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Καπαρός, ο οποίος κατά σύμπτωση τον γνώρισε για πρώτη φορά από την... ανάποδη, πριν από εννέα χρόνια. Ηταν 15 Φεβρουαρίου του 2005 στη Λεωφόρο και ο Λουκάς, με μια βολίδα από το... σπίτι του, έριχνε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο καναβάτσο τη Σεβίλλη (1-0), στον πάγκο της οποίας καθόταν ο Καπαρός!
Η μοίρα θέλησε, εννέα χρόνια αργότερα, οι δύο άνδρες να ανταμώσουν στη Βαλένθια και τη Λεβάντε, με τη φανέλα της οποίας ο Βύντρα έγινε ο έβδομος Ελληνας παίκτης που σκοράρει εις βάρος των «μπλαουγκράνα». Αν ρίξετε μια ματιά στα διπλανά κείμενα, θα μάθετε και τους υπόλοιπους...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Δύο γκολ στο «Καµπ Νόου»!
Την τελευταία διετία, Μπαρτσελόνα και Σέλτικ αντάµωσαν τέσσερις φορές. Στις δύο εξ αυτών, αµφότερες στο «Καµπ Νόου», το γκολ των «καθολικών» έφερε τη σφραγίδα του Γιώργου Σαµαρά. Μέχρι να τα καταφέρει ο «Sam», µόνον ο Φρανκ Λάµπαρντ και ο Αντρέι Σεβτσένκο είχαν σκοράρει, µε µη ισπανική οµάδα, σε δύο διαφορετικά µατς στο «σπίτι» της Μπάρτσα. Παράσηµο, αν µη τι άλλο...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΑ
Πέντε γκολ έχουν πετύχει οι ελληνικές οµάδες εις βάρος της Μπαρτσελόνα, σε σύνολο δώδεκα αναµετρήσεων. Τη σεζόν 2001-02 και στο πλαίσιο των προηµιτελικών του Τσάµπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε µια ανάσα από το όνειρο της τετράδας χάρη στους Αγγελο Μπασινά και Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο πρώτος πέτυχε, από την άσπρη βούλα (φωτ.), το γκολ της νίκης στη Λεωφόρο (1-0), στις 3 Απριλίου. Ο δεύτερος, µε πολύ ωραία προσπάθεια και µακρινό σουτ, σόκαρε τους «Μπλαουγκράνα» στο «Καµπ Νόου», αν και εντέλει η Μπάρτσα ανέτρεψε το 0-1, επικράτησε, µε πολύ άγχος, µε 3-1 (9 Απριλίου) και πήρε αυτή το εισιτήριο για τους «4».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ
ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει το προνόµιο να είναι ο πρώτος Ελληνας που έχει σκοράρει εις βάρος της Μπαρτσελόνα. Τα κατάφερε, µε σουτ µέσα από την περιοχή, στις 16 Σεπτεµβρίου του 1975, όταν ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στη ρεβάνς (1η Οκτωβρίου), η Μπάρτσα του Γιόχαν Κρόιφ θριάµβευσε µε 6-1, µε τον Αγγελο Αναστασιάδη να σηµειώνει το «γκολ της τιµής» για την ελληνική οµάδα.
ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ
Στη µια σεζόν που έπαιξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ντέµης Νικολαΐδης πρόλαβε να γίνει αγαπητός από τον κόσµο για την µαχητικότητά του, αλλά και από τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπό του τον ιδανικό παρτενέρ στην επίθεση. Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια (15 Φεβρουαρίου του 2004), ο «Ντεµίνιο» ισοφάρισε προσωρινά για τους «ροχιµπλάνκος» στο «Καµπ Νόου» το αρχικό γκολ του Χαβιέρ Σαβιόλα. Οι «µπλαουγκράνα» πήραν εντέλει τη νίκη (3-1), µε γκολ των Ροναλντίνιο και Λουίς Γκαρθία. Αυτό έµελλε να είναι το τελευταίο επίσηµο γκολ στην καριέρα του Ελληνα επιθετικού.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ
ΑΝΤΙ ΓΚΟΛ, ΕΔΙΝΕ ΑΣΙΣΤ
Ο «mago» της Σεβίλλης δεν ευτύχησε να σκοράρει εις βάρος της πρώτης οµάδας της Μπαρτσελόνα, αλλά το έκανε κόντρα στη δεύτερη (17 Οκτωβρίου του 1998), όταν η Σεβίλλη έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Με τους... µεγάλους «µπλαουγκράνα» έκανε ένα καταπληκτικό µατς στις 11 Δεκεµβρίου του 1999, σερβίροντας δύο γκολ στο 3-2 των Σεβιλλιάνων στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».
Πηγή: Goal
Ένας θαυμαστής της Δούκισσας Νομικού στέλνει το μήνυμα του στην παρουσιάστρια μέσω youtube και εκείνη δηλώνει ότι θέλει να τον γνωρίσει.






Η Δούκισσα Νομικού ανέβασε το βίντεο του φοιτητή της ΑΣΟΕΕ στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σχολιάζοντας: «Θέλω να τον γνωρίσω!»
 































http://thesout.gr
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μειώστε το λίπος σας με 5 απλές κινήσεις!
Καταναλώνετε καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυρί): οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και γαλακτοκομικά μειώνουν τη...
συσσώρευση λιποκυττάρων και ταυτόχρονα επιταχύνουν τη διάσπαση λίπους (λιπόλυση). Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία αυξάνει την αποθήκευση λιπών (τριγλυκεριδίων) στο λιπώδη ιστό. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διάσπασης των λιπών.


Προτιμάτε τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο): το υψηλό περιεχόμενο των τροφίμων ολικής αλέσεως σε φυτικές ίνες μειώνει τόσο την απορρόφηση λίπους όσο και το αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης, χάρη στο ότι προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης.

Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες: Μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση (3-4 ποτήρια) πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και στη διατήρηση του βάρους. Οι κατεχίνες παρουσιάζουν σημαντική δράση στο λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ συμβάλλουν και στη βελτίωση της κατανομής του λίπους στο σώμα.

Ενισχύστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά: Τα αποτελέσματα της ευρύτερης έρευνας για την επίδραση των αντιοξειδωτικών στα λιπώδη κύτταρα υποδεικνύουν ότι παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα. Οι προτεινόμενοι μηχανισμοί που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν κατά πρώτο λόγο τη βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας, της ικανότητας δηλαδή της ινσουλίνης να διενεργεί αποτελεσματικά το μεταβολισμό των υδατανθράκων και ιδιαίτερα της γλυκόζης.

Επιπρόσθετοι μηχανισμοί αφορούν στην παρεμπόδιση της λιπογένεσης και στη ρύθμιση των ενζύμων και των ορμονών που εμπλέκονται στη σύνθεση και το μεταβολισμό των λιπιδίων, στη μείωση του οξειδωτικού στρες των παχύσαρκων ατόμων, αλλά και στον περιορισμό της φλεγμονής, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη στους παχύσαρκους, με δεδομένη την αντιφλεγμονώδη δράση που παρουσιάζουν ορισμένες αντιοξειδωτικές ενώσεις (π.χ. ρεσβερατρόλη, ολευροπαΐνη κ.λπ.).Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι: φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, ελιές, ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, θαλασσινά.

Ακολουθήστε μικρά και συχνά γεύματα: η συστηματική πρόσληψη τροφής (ανά τρίωρο) συμβάλλει στον έλεγχο του αισθήματος πείνας και κορεσμού, με αποτέλεσμα τη χαμηλή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και ζάχαρη. Επιπλέον, η συχνότητα γευμάτων εξασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού και την και μειωμένη αποθήκευση λίπους.
 
Με μεγάλη καθυστέρηση ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, http://results.it.minedu.gov.gr).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο-μητρώνυμο).

Οι εγγραφές των εισαγόμενων θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως και Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται όλοι στο Α' εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

α) Αίτηση εγγραφής.

β) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.

γ) Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους. Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους.

http://www.seleo.gr

Ένα εξωτικό εστιατόριο στο Μανχάταν, το Maharlika σερβίρει το «balut» ένα νέο πιάτο που όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του έχει απίστευτα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Πρόκειται απλώς για ένα βραστό αυγό αλλά όταν το σπάσεις, διαπιστώνεις ότι μέσα υπάρχει ένα  διαμορφωμένο έμβρυο πάπιας.

Μια δημοσιογράφος του Business Insider τόλμησε να το δοκιμάσει αλλά όταν γύρισε στο γραφείο της, προσπάθησε να κάνει και τους συναδέλφους της να το δοκιμάσουν αλλά εκείνοι...



Δείτε το βίντεο:


http://www.enikos.gr




Ο Δήμος Παύλου Μελά Νομού Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα πέντε (45) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Παύλου Μελά, που εδρεύει στο Νομό Θεσσαλονίκης (8μηνα)

13 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων
32 ΥΕ Εργατών/τριών Καθαριότητας
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Παύλου Μελά, Καραολή και Δημητρίου 1, ΤΚ 56430, Σταυρούπολη Ν. Θεσσαλονίκης, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού, υπόψιν κ. Ιωάννη Αδαμίδη, (τηλ. επικοινωνίας: 2313 302 843). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του
επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.
Αιτήσεις από 22/1 έως 31/1/14

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι στέλνει στην ανεργία το 15% των δημοσίων υπαλλήλων, όσους δηλαδή πάρουν βαθμό κάτω από τη βάση στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας αξιολόγησης. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από την ηγεσία του ΥΠΔΜ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιμένει ότι το νέο σύστημα που βασίζεται στην έννοια της ποσόστωσης έχει ως μοναδικό σκοπό τις απολύσεις, οι οποίες θα γίνουν, όπως υποστηρίζουν, με κομματικά κριτήρια. Μάλιστα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτίθεται και στην ΚΕΔΕ με το επιχείρημα ότι ανέχεται διορισμένους προϊσταμένους στις υπηρεσίες, ενώ αφήνει αιχμές και για τις καθυστερήσεις στην ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΑΔΕΔΥ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στον προθάλαμο των απολύσεων επιχειρεί να βάλει το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του προσωπικού από «ημέτερους» στις περισσότερες περιπτώσεις, Προϊσταμένους, Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές, αφού δεν έχουν γίνει κρίσεις και ασκούν τα καθήκοντά τους κατόπιν τοποθέτησης με απευθείας ανάθεση από κυβερνητικούς παράγοντες.
Με σκοπό να προχωρήσει στις απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μηχανεύεται τώρα την αξιολόγηση. Παραλλαγή της διαθεσιμότητας-κινητικότητας επί της ουσίας, αφού ακριβώς τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν. Απλά ένας από τους καλύτερους «μαθητές» της τρόικα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρεί να παραπλανήσει για να φανεί τυπικός στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών.
Το Νομοσχέδιο προβλέπει πώς το 25% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αξιολογείται με βαθμούς 9 και 10, το 60% με βαθμούς 7 και 8 και το υπόλοιπο 15% με βαθμούς από 1 έως 6. Το 15% αντιστοιχεί σε 97.500 υπαλλήλους. Η κυβέρνηση λοιπόν μέσω του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη δεξαμενή προσωπικού προς απόλυση.
Η δήθεν αξιολόγηση θα είναι η δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται από πάνω τους και θα τους «αποκεφαλίζει» όταν ο κ. Μητσοτάκης ή ο εκάστοτε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τρόικα αποφασίζουν να κόψουν το σχοινί. Τόσο απλό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αν δεν φτάσουν αυτοί υπάρχει και το 60%, κάπου 390.000 υπάλληλοι, που θα έχουν αξιολογηθεί με 7-8…
Το σύστημα που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλούμενο στρεβλώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, που πάντως δεν συνιστούν μείζον πρόβλημα, έχει έναν διττό στόχο. Να διαλύσει και να συρρικνώσει το Δημόσιο Τομέα και να διασώσει τον πελατειακό μηχανισμό. Και προς τις δύο κατευθύνσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι Προϊστάμενοι, Διευθυντές-Γενικοί Διευθυντές που σε ένα μεγάλο μέρος τους διατηρούν τη θέση αυτή όχι μετά από κρίσεις Υπηρεσιακού Συμβουλίου αλλά με απ’ ευθείας ανάθεση από κυβερνητικούς παράγοντες (Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων).
Οι περισσότεροι Προϊστάμενοι δηλαδή δεν είναι νόμιμα τοποθετημένοι απλά διορισμένοι παρά την απαίτηση του Υπαλληλικού Κώδικα για κρίση εντός μηνός από την κένωση της θέσης. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (στο Υπουργείο του οποίου οι 2 από τους 4 Γενικούς Διευθυντές είναι διορισμένοι), με τη δικαιολογία της αναμονής σύνταξης νέων οργανισμών αφήνει την κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται γιατί έτσι απλά εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τους «ημετέρους» της.
Στο παιχνίδι μάλιστα αυτό έχει μπει και η Κ.Ε.Δ.Ε. στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική, αφού θέλει να έχει ρόλο στην τοποθέτηση των Προϊσταμένων με καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και πελατειακά κριτήρια. Το ίδιο ισχύει και για τους Διευθυντές, οι οποίοι επίσης θα επωμισθούν το έργο της αξιολόγησης. Τους αφήνει και τεράστια περιθώρια για να φέρουν σε πέρας της αποστολή τους, αφού τα αντικειμενικά κριτήρια είναι ανύπαρκτα και οι υποκειμενικές κρίσεις γίνονται σύστημα.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει καταδικάσει προ μηνών την τακτική αυτή και τα ύποπτα παιχνίδια μεταξύ κυβέρνησης και Κ.Ε.Δ.Ε. με τη συνέχιση άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένων που δεν έχουν κριθεί, απλά έχουν διορισθεί. Επιβεβαιώνεται λοιπόν πώς και οι μη κρίσεις των Προϊσταμένων εδώ και αρκετούς μήνες, είναι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για τη διάλυση του Δημοσίου και τις απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση επιχειρεί βήμα-βήμα να στείλει στον προθάλαμο των απολύσεων χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ακόμη «παλεύει» να βγάλει Προεδρείο προκαλώντας σωρεία ερωτημάτων στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο για το ποιόν ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί αυτή η καθυστέρηση.
aftodioikisi.gr
Μήπως χρησιμοποιείτε έναν από τους παρακάτω κωδικούς πρόσβασης; Αν ναι, πρέπει να τον αλλάξετε άμεσα!
Η αναζήτηση ενός κωδικού πρόσβασης ο οποίος δεν θα «σπάει» εύκολα από επιτήδειους χάκερ, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνει ο κάθε χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών, smartphones και άλλων παρόμοιων συσκευών.
Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν για κωδικό πρόσβασης αριθμούς και λέξεις που δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.
Το Business Insider, παρουσιάζει τα χειρότερα passwords για το 2013, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
Οι χειρότερες επιλογές για κωδικούς πρόσβασης για το 2013

news.gr
Aύριο έρχονται στην Ελλάδα οι άνθρωποι της Disneyland, του μεγαλύτερου θεματικού -ψυχαγωγικού πάρκου της Ευρώπης, προκειμένου να προκειμένου να προαγματοποιήσουν συνέντεύσεις με Ελληνες υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν εκεί.

Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της πρωτεύουσας ενώ οι Ελληνες υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί θα περάσουν από συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει το αν θα προσληφθούν τελικά από την εταιρεία.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων θα υπογράψουν εποχικές συμβάσεις, διάρκειας τεσσάρων έως οκτώ μηνών, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης θα προσληφθούν ασκούμενοι για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, αλλά και έκτακτο προσωπικό με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων του 2014, τις Απόκριες αλλά και το καλοκαίρι.
Παρ' όλα αυτά, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση κάποιος υποψήφιος να απασχοληθεί και με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σε όλους τους προσληφθέντες θα προσφερθεί διαμονή με συγκατοίκηση σε εστίες εντός του πάρκου, ενώ η Disneyland θα καλύψει και μέρος (152 ευρώ) των εξόδων μετακίνησής τους προς και από το Παρίσι.
 Για τους υποψηφίους που θα επιλεγούν και θέλουν να συνδυάσουν εργασία και εκπαίδευση, η εταιρεία προσφέρει ειδικά συμβόλαια (Contrats de Professionnalisation), διάρκειας 6 ή 12 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται επαγγελματική πιστοποίηση σε μία από τις τέσσερις ειδικότητες που θα επιλέξουν (πωλήσεις, εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία). Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο δουλειάς θα διαθέτουν το 75% του ωραρίου τους στο πόστο εργασίας τους και το υπόλοιπο 25% σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες (στα γαλλικά και τα αγγλικά) παρακολουθώντας μαθήματα γλώσσας και στη συνέχεια να λάβουν αναγνωρισμένο δίπλωμα.Να σημειωθεί ότι η Disneyland-Paris, η οποία βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Παρίσι (πέμπτη ζώνη), στην περιοχή Marne-la-Vallee, αναζητά προσωπικό: α) στον τομέα τροφίμων και ποτών (σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην τροφοδοσία, υπεύθυνοι μπαρ), β) στην καθαριότητα, γ) στα εκδοτήρια εισιτηρίων, δ) στα παιχνίδια και ε) στα ξενοδοχεία.
Να σημειωιθεί πάντως ότι η εκδήηλωση δεν είναι ανοιχτή για το κοινό αλλά μόνο για τους υποψήφιους που υπέβαλλαν το βιογραφικό τους....

http://www.fpress.gr
Επιστροφή στο Μεσαίωνα. Παιδιά παραμένουν αζήτητα στα νοσοκομεία. Τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα, υποστελεχωμένα και κορεσμένα με αποτέλεσμα τα νεογέννητα να παραμένουν στα νοσοκομεία σε συνθήκες ακατάλληλες για την ψυχική τους ισορροπία και για την υγεία τους, πολλές φορές μαζί με άλλα άρρωστα παιδιά.

Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η νομοθεσία για τις υιοθεσίες δεν έχει συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες αλλαγές και ακόμη επειδή στην Ελλάδα ο θεσμός της αναδοχής δεν έχει αναπτυχθεί.
Η εικόνα που αποτυπώνεται σε έγγραφα Νοσοκομείων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι πολλά παιδιατρικά νοσοκομεία αναγκάζονται να φιλοξενούν για μήνες βρέφη και παιδιά σε χώρους ακατάλληλους για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, να μένουν υγιή παιδιά μαζί με άρρωστα, σε περιβάλλον που δεν βοηθά την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος να τα φιλοξενήσει.
Πρόκειται κυρίως για βρέφη και παιδιά που ήρθαν στον κόσμο εκτός γάμου, παιδιά με μητέρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια.
Τον περασμένο Οκτώβριο επτά βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά αυτά που ενώ είναι υγιή βρίσκονται στα νοσοκομεία.
Στις 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφα των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που διαθέτουν Μαιευτικά ή και Παιδιατρικά Τμήματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού», όπου εισάγονται παιδιά κατόπιν εντολής των εισαγγελέων Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιώς κυρίως, και των εισαγγελέων Πρωτοδικών της Χώρας, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι οι εισαγωγές αυτές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία υφίστανται κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη από τα πρόσωπα φροντίδας τους.
Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι:
- Το 2010 εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή συνολικά 42 παιδιά.
- Το 2011 εισήχθησαν 96 παιδιά.
- Το 2012 τα παιδιά που εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή έφθασαν τα 130 και το
- 2013, για το διάστημα μόνο έως την 29.10.2013, εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή 102 παιδιά.
«Τα παιδιά αυτά εισάγονται στην εκάστοτε κλινική που εφημερεύει και φιλοξενούνται σε δωμάτια που νοσηλεύονται άρρωστα παιδιά», σημειώνεται στο έγγραφο και αναφέρεται ότι «τη δημιουργική απασχόληση και φροντίδα των παιδιών αυτών, για κάποιες ώρες της ημέρας, αναλαμβάνουν εθελοντές, μετά από αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Οι εθελοντές προέρχονται από τον Σύλλογο "Το χαμόγελο του παιδιού" και την Εθελοντική Διακονία Ασθενών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
Η διαδικασία της εξεύρεσης του κατάλληλου για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη περιβάλλοντος, «πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών προστασίας στη χώρα μας», ενώ «η αναζήτηση συχνά γίνεται χωρίς να μπορεί να καλύψει συναισθηματικές ανάγκες αλλά σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα, τους όρους και τις προϋποθέσεις του εκάστοτε χώρου φιλοξενίας όπως ηλικία, φύλο, νοητικό δυναμικό, χρόνια προβλήματα υγείας κλπ». Από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου που απαριθμεί μόλις δύο άτομα (συν ένα άτομο επικουρικά δύο φορές την εβδομάδα) καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση των περιστατικών, αναφέρεται στο έγγραφο.

Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Το ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» είναι κέντρο προστασίας της ανύπαντρης μητέρας και του εκτός γάμου βρέφους και ως εκ τούτου δέχεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών που γεννούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (μητέρες εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια). Πολλά βρέφη των παραπάνω κατηγοριών παραμένουν φιλοξενούμενα στο νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείο από 1 έως 5 μήνες εξαιτίας:
- Της αναμονής εισαγγελικής εντολής για τη διερεύνηση της καταλληλότητας του οικογενειακού περιβάλλοντος ή την μεταφορά του βρέφους σε Ίδρυμα για την αποκατάστασή του.
- Λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής της μεταφοράς των βρεφών ελλείψει προσωπικού των Ιδρυμάτων.
- Ελλείψει χώρων υποδοχής και φιλοξενίας των βρεφών αυτών.
Λόγω της εγκατάλειψης των βρεφών με ειδικές ανάγκες και την έλλειψη χώρων υποδοχής τους.

«ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Τον φόβο ότι αν δεν ενισχυθούν οι δομές υποδοχής, τότε μονίμως «θα λιμνάζουν» παιδιά στα Νοσοκομεία, «χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, εκφράζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου- Αλεξάνδρα». Προτείνει ειδικότερα:
- Να αναδιοργανωθούν οι δομές του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Η ΜΗΤΕΡΑ, του ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, του ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΑΠ Βούλας ώστε άμεσα να φιλοξενούνται βρέφη με κοινωνικό ή ιατρικό πρόβλημα. (Σε διάστημα ενός μηνός από τη γέννησή τους να φιλοξενούνται εκεί, από τα Μαιευτήρια και τα Νοσοκομεία Παίδων).
- Να υπάρξει μεγάλος αριθμός ειδικών σε αυτές τις δομές (παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ) ώστε γρήγορα να γίνονται οι αξιολογήσεις ζευγαριών (για υιοθεσία ή αναδοχή ή προσωρινή φιλοξενία).
- Να αλλάξει ο τρόπος υιοθεσιών και αυτές να γίνονται μόνο από κρατικούς φορείς. Να καταργηθούν οι ιδιωτικές υιοθεσίες.
- Να αναπτυχθεί ο θεσμός της αναδοχής.
- Να στηριχθεί η οικογένεια.
«Αν δεν ενισχυθούν οι προαναφερόμενες δομές εισροής εγκαταλελειμμένων βρεφών, με εξειδικευμένο προσωπικό και ταχύτερες διαδικασίες αξιολόγησης οικογενειών, μονίμως θα λιμνάζουν παιδιά στα Νοσοκομεία, χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη», αναφέρεται στο έγγραφο.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Όπως αναφέρει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία-Παίδων Πεντέλης», οι εισαγωγές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία αφού γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και εξετασθούν από επιστήμονες της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο φιλοξενίας για το καθένα από αυτά. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έρχεται καθημερινά σε επικοινωνία με αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφευχθεί η μακροχρόνια παραμονή τους στο Νοσοκομείο, εφόσον δεν απαιτείται νοσηλεία. Η διαδικασία αυτή όμως πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών παιδικής προστασίας της χώρας μας.

http://www.iefimerida.gr

Αλλάζει προς το αυστηρότερο η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο.

Οι αλλαγές θα γίνουν με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία θα πάρει και νομοθετική μορφή, καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, μία πρακτική που ακολουθείτο από πολλές εταιρείες και ουσιαστικά εξυπηρετούσε τις εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και δέσμευε τους πελάτες. Το συμβόλαιο που δεν θα έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.
Γι' αυτό τον λόγο, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη του ο ασφαλιστής σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία θα ενημερώνει εγγράφως τον ασφαλισμένο για την υποχρέωση που έχει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ σε περίπτωση έκδοσης νέου συμβολαίου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ασφάλιστρο. Επίσης προωθείται η διαδικασία να πληρώνονται τα ασφάλιστρα κυρίως μέσω των τραπεζών (καταστήματα ή ηλεκτρονική τραπεζική) κίνηση με την οποία θα σταματήσει η διακράτηση των εισπράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Oι προτεινόμενες συνθήκες ασφάλισης επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και αποτελούν πάγιο και χρόνιο αίτημα και των ξένων πολυεθνικών στην Ελλάδα που ήθελαν να λειτουργήσουν σε οργανωμένο καθεστώς και όχι σε περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα φέρουν άμεση ρευστότητα στις εταιρείες, αλλά θα προβληματίσουν όσους είχαν συνηθίσει να πουλούν δίνοντας μεγάλα χρονικά περιθώρια πληρωμής, όπως αναφέρει η Ημερησία.

http://www.iefimerida.gr

Θέμα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση του ελέγχου των πιστοποιητικών με βάση τα οποία διορίστηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, προκειμένου να εντοπιστούν πλαστά δικαιολογητικά και να επιβληθούν κυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 90% 3.500 περιπτώσεων και έχουν εντοπιστεί 66 περιπτώσεις με πλαστά δικαιολογητικά, για τις οποίες θα ισχύσει η ανάκληση διορισμού, που σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη επιβληθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Δήμο Αθηναίων έχουν εντοπιστεί 18 περιπτώσεις σε σύνολο περισσότερων από 1.000 δημοτικών αστυνομικών, στη Ρόδο 13 περιπτώσεις σε σύνολο 95 δημοτικών αστυνομικών.

http://www.aftodioikisi.gr 

Το δικό σας χαμάμ, ένας προσωπικός σεφ για να ετοιμάζει ό,τι λαχταράει η όρεξή σας και ένας σοφέρ για να σας οδηγεί στις χιονισμένες βουνοπλαγιές την ώρα που θέλετε. Όλα αυτά αποτελούν μερικές από τις χλιδάτες "λεπτομέρειες", που συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα χειμερινών αποδράσεων για τους λάτρεις του σκι, που διαθέτουν αρκετά… "μηδενικά" στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μάλιστα, η πολυτελής περιποίηση που τους περιμένει μετά το κατέβασμα των βουνοπλαγιών είναι τόσο δελεαστική, που ορισμένοι δύσκολα αποφασίζουν να… ξεμυτίσουν τελικά από τα λουσάτα "καταφύγιά" τους.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο πολυτελή σαλέ της Ευρώπης, σύμφωνα με το CNN:

Chalet Le Coquelicot, Courchevel, Γαλλία


Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev και άλλοι ρώσοι ολιγάρχες, έχουν κατά το παρελθόν περάσει μερικές στιγμές απόλαυσης στο "Παρίσι του χιονιά", όπως αποκαλείται το χειμερινό αυτό θέρετρο που απευθύνεται σε... "λίγους".
Οι διάσημοι και πάμπλουτοι επισκέπτες του το επιλέγουν γιατί διαθέτει ιδιωτικές πισίνες 10 μέτρων, αίθουσες σάουνας και μασάζ, για να ξεκουράζουν τα ταλαιπωρημένα τους κορμιά από το σκι, καθώς επίσης και μπάτλερ και υπηρεσία μεταφοράς με ιδιωτικό τζετ (αν το χρειαστεί κανείς εκτάκτως!).
Οι τιμές για τη διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 52.945 δολάρια.

Chalet One Oak, Megève, Γαλλία


Μένουμε στη Γαλλία, όπου το Megève μπορεί να μην έχει την αίγλη του Courchevel, ως ο "τοπ" πολυτελής προορισμός για σκι, όμως το σαλέ One Oak που βρίσκεται εκεί, αξίζει της προσοχής των… εχόντων.
Το δέρμα τίγρης που "κοσμεί" το πάτωμα από μαύρο σχιστόλιθο, καθώς επίσης και η Harley Davidson στην είσοδο του σαλέ δίνουν μια περισσότερο «σταρ της ραπ» αίσθηση διακόσμησης, παρά ενός παραδοσιακού χειμερινού σαλέ. Και μπορεί ο Jay-Z να μην το έχει επισκεφθεί ακόμη, όμως σίγουρα θα εκτιμούσε ιδιαίτερα το γρανιτένιο "ντους βροχής" στη master σουίτα, μαζί με το τζακούζι και το τζάκι.
Το σαλέ βρίσκεται σε απόσταση μερικών λεπτών από 124 πίστες για σκι, για όσους θέλουν να εξασκήσουν το ταλέντο τους στο σκι και 30 εστιατόρια, για όσους θέλουν να… γυμνάσουν τις μασέλες τους! Φυσικά, το Chalet One διαθέτει το δικό του σεφ, για όσους ενδιαφέρονται.
Οι τιμές για εβδομάδα ξεκινούν από τα 24.135 δολάρια.

Chalet Artemis, St Anton, Αυστρία


Οι Brad Pitt και Angelina Jolie είναι ανάμεσα στα πιο διάσημα ονόματα που έχουν επισκεφτεί το σαλέ Artemis στο St Anton της Αυστρίας, το οποίο μοιάζει περισσότερο με boutique ξενοδοχείο με τους τέσσερις ορόφους του.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς τα καλύτερα να είναι στο τελευταίο πάτωμα, η… αληθινή εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης "κρύβεται" στο υπόγειο, όπου υπάρχει εσωτερική πισίνα, σάουνα, αίθουσες χαμάμ και μασάζ και προσφέρονται υπηρεσίες περιποίησης… με ένα τηλεφώνημα! Ακόμη, υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος σινεμά 12 ατόμων.
Οι τιμές για τη διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 3.415 δολάρια το άτομο (συνολικός αριθμός ατόμων: 12)

Villa Gella, Pamporovo, Βουλγαρία


Είναι ένα από τα νοτιότερα πολυτελή χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης και μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές για σκι. Η οροσειρά της Ροδόπης ανταγωνίζεται τις Άλπεις στην ομορφιά, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς την εξαιρετική χιονόπτωση που σημειώνεται από το Δεκέμβρη έως τον Απρίλη.
Η Villa Gella μπορεί να μην είναι ωστόσο αντάξια των πολυτελών ελβετικών και γαλλικών resort, όμως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Μια τεράστια πισίνα, γυμναστήριο, έξι σουίτες με τεράστια παράθυρα που έχουν θέα στις πίστες του σκι και τεράστιες οθόνες τηλεόρασης είναι μερικά μόνο από τα "ατού" της.
Η τιμή για διαμονή μιας εβδομάδας είναι 11.780 δολάρια.

San Lorenzo Mountain Lodge, Δολομίτες, Ιταλία


Έχει ψηφιστεί ως το «καλύτερο σαλέ σκι» στα τελευταία World Ski Awards και δεν απορούμε γιατί. Το πανέμορφο και σικάτο σαλέ διαθέτει σάουνα, χαμάμ και ένα τεράστιο κελάρι με τα καλύτερα κρασιά του Νότιου Τιρόλο και όχι μόνο.
Εκτός από σκι μπορεί κανείς να δοκιμάσει να κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς, ή αν δεν αντέξει τα extreme σπορ, να πάει για «κυνήγι μανιταριών», τα οποία στη συνέχεια θα μαγειρέψει για τον ίδιο ο προσωπικός σεφ του σαλέ.
Οι τιμές ξεκινούν από 3.260 δολάρια τα δίκλινο (επιπλέον 135 δολάρια την ημέρα για κάθε έξτρα ενήλικα επισκέπτη).

Solhyllan Lodge, Björkliden, Σουηδία


Το απομονωμένο Björkliden βρίσκεται στην άγρια φύση της σουηδικής Λαπωνίας, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους πιο ατρόμητους σκιέρ, με μερικές από τις πιο δύσκολες πίστες.
Το Solhyllan Lodge ανήκει στο ξενοδοχείο Fjällby και πέρα από σάουνα και τζακούζι κάτω από τα άστρα, θα σας προσφέρει και μια υπερπολυτελή, γαστρονομική εμπειρία πέντε πιάτων.
Οι τιμές για διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 3.838 δολάρια.

Chalet Bella Coola, Verbier, Ελβετία


Η απόλαυση δε σταματά στις χιονισμένες βουνοπλαγιές, αλλά συνεχίζεται με έξτρα δόσεις πολυτέλειας στο συγκεκριμένο σαλέ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στο δικό του χαμάμ, σε μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 10 μέτρων καθώς επίσης να πιει διαλεκτή σαμπάνια στο μπαρ που διαθέτει.
Το σαλέ βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς των λιφτ Medran και Savoleyres κι εσείς μπορείτε να «σχεδιάσετε» την κατάβασή σας από τις πίστες (ή απλά να χαζέψετε τους υπόλοιπους σκιέρ) κοιτάζοντας έξω από τα τεράστια παράθυρα που φτάνουν από το πάτωμα έως το ταβάνι!
Η διαμονή για μία εβδομάδα στοιχίζει 32.650 δολάρια.
news.gr
Mέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ryanair η προκήρυξη των 2.800 θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους, λόγω της δημιουργίας των δύο σταθμών της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οπως ανακοίνωσε η ιρλανδική εταιρεία με την ευκαιρία της δραστηριοποίησής της στη χώρα μας και τη δημιουργία των δύο αεροπορικών βάσεων, θα δημιουργηθούν συνολικά 2.800 θέσεις εργασίας, 1.200 στην Αθήνα και 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το ένθετο «Εργασία» της εφημερίδας Εθνος αναφέρει ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

  • πιλότοι
  • αεροσυνοδοί
  • ιπτάμενοι φροντιστές
  • μηχανικοί
  • προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)
  • προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα).
Οι υποψήφιοι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, να διαθέτουν διαβατήριο της ΕΕ και φυσικά να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση.

http://www.iefimerida.gr

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα επιλέγουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη στην προσπάθεια τους να ρίξουν τα περιττά κιλά , αλλά μία νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η τακτική δεν είναι αποτελεσματική.
Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες που πίνουν ανθρακούχα ποτά διαίτης λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες από τις τροφές, από εκείνους που πίνουν ανθρακούχα ποτά με τα πρόσθετα ζάχαρης.
Οι ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του John Hopkins χρησιμοποιώντας στοιχεία από το 1999-2010 εξέτασαν τα εθνικά πρότυπα κατανάλωσης ποτών σχετικά με την θερμιδική πρόσληψη, και ανακάλυψαν ότι όσοι επιλέγουν τα αναψυκτικά διαίτης δεν καταλήγουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες συνολικά.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στην διαιτητική σόδα , ενεργοποιούν περισσότερο τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
Με άλλα λόγια, οι αισθητήρες του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται με την κατανάλωση της γλυκαντικής ουσίας δεν παρέχουν μια αξιόπιστη μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας, διότι το τεχνητό γλυκαντικό διαταράσσει τον έλεγχο της όρεξης.
Ως αποτέλεσμα , η κατανάλωση των αναψυκτικών διαίτης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη τροφής συνολικά.
"Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες που επιθυμούν να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους - οι οποίοι έχουν ήδη κάνει τη μετάβαση από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά στα αναψυκτικά διαίτης - μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν προσεκτικά και άλλα συστατικά της διατροφής τους , όπως τα γλυκά σνακ, καθώς ίσως χρειαστεί να αλλάξουν και κάποια από αυτά", ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σάρα Μπλέιχ.  
news.gr


Η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο», πήρε εκδίκηση για την ήττα στο πρωτάθλημα και περιμένει Νάπολι/Λάτσιο στα ημιτελικά.

Οι Μπιανκονέρι συνέτριψαν 3-0 τους Τζαλορόσι νωρίτερα μέσα στον μήνα, όμως η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία πήρε γλυκιά εκδίκηση μέσω του Κυπέλλου Ιταλίας, αφού επικράτησε της Γιούβε 1-0 χάρη σε γκολ του Ζερβίνιο και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί οι πρωτευουσιάνοι ίσως έχουν την ευκαιρία να εκδικηθούν και την Λάτσιο, η οποία κοντράρεται σε μονό ματς με την Νάπολι στο «Σαν Πάολο». Με βασικούς έπαιξε η Ρόμα, rotation έκανε ο Αντόνιο Κόντε, ακυρώθηκε γκολ που έπρεπε να μετρήσει του Πελούζο με κεφαλιά με την αιτιολογία ότι στη σέντρα η μπάλα είχε περάσει εκτός της τελικής γραμμής. Βασικός και για 90 λεπτά έπαιξε ο Βασίλης Τοροσίδης.
Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να απειλήσουν πρώτοι και είχαν υποψίες ευκαιριών με τους Ναϊνγκολάν και Φλορέντσι, ενώ η Γιουβέντους θέλησε να κρατήσει στην άμυνα και έψαξε περισσότερο την κόντρα. Το σουτ του Τότι μπλοκαρΣτο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια ο Κιελίνι και μπήκε ο Ογκμπόνα για τους Μπιανκονέρι, με τον Μπαρτσάλι να κουβαλάει πρόβλημα, όμως να μένει στο γήπεδο. Ολοι στη Γιουβέντους νόμισαν ότι πήραν κεφάλι στο σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, όμως το γκολ του Πελούζο ακυρώθηκε. Ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα στον ρέφερι ότι η μπάλα έχει περάσει πρώτα εκτός πριν επιστρέψει στον Ιταλό μπακ και το 0-0 παρέμεινε. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν στόχο με τίποτα και το ματς ήταν πολύ μέτριο. Η κεφαλιά του Φλορέντσι από σέντρα του -αριστερού μπακ- Τοροσίδη έφυγε άουτ, ο Μπαρτσάλι έκοψε τον Τότι, ο Τζιοβίνκο δεν έδωσε καλά στον Βιδάλ και ο Πελούζο ξανά τσίμπησε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Ντε Σάνκτις σε... υποψίες καλών στιγμών.
Τελικά τη διαφορά την έκανε ο Πιάνιτς, τον οποίο πέρασε αλλαγή ο Γκαρσία. Ο Βόσνιος έβγαλε την Ρόμα μπροστά στο 79', έδωσε στα αριστερά στον Στρούτμαν που ακολούθησε, ο Ολλανδός έκανε όμορφο γύρισμα, η άμυνα της Γιουβέντους καρφώθηκε και ο Ζερβίνιο με καρατιά νίκησε τον Στοράρι. Ηταν πολύ αργά για τους Μπιανκονέρι, αφού παρά την είσοδο των Γιορέντε και Τέβες στα τελευταία λεπτά, δεν απείλησαν ποτέ ουσιαστικά. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τα σουτ των Μαρκίζιο, Τοροσίδη, Βιδάλ.


Διάβασε περισσότερα στο: Ρόμα-Γιουβέντους 1-0 (vid) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebookίστηκε και ο Στρούτμαν δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Τοροσίδη. Τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο ήταν ξανά από τους γηπεδούχους και τον Μαϊκόν, ενώ η Γιούβε δεν είχε ούτε ένα σουτ προς στην εστία.


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!