Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Έξι άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία για την κατάρρευση σε ορυχείο χαλκού στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, που άφησε πέντε εργάτες νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ακόμα 11 μεταλλωρύχοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει σχεδόν 48 ώρες από το δυστύχημα, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο διαχειριστής του ιδιωτικού ορυχείου και στελέχη μίας εταιρείας κατασκευών που είχε αναλάβει υπεργολαβία στο ορυχείο.

Η κατάρρευση πιστεύεται ότι προκλήθηκε λόγω σαθρότητας του εδάφους μετά από βροχοπτώσεις. Οι εργασίες στο ορυχείο έχουν ανασταλεί.

http://www.thestival.gr

Όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έπειτα από ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών στην πολιορκούμενη αυτή περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγείας του Χαλεπίου.

"Αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες ... αφήνοντάς τους να πεθάνουν", αναφέρει η ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Οι συνοικίες των ανταρτών σφυροκοπούνται με αμείωτη ένταση σήμερα, για πέμπτη συνεχή ημέρα, από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα από τα τελευταία νοσοκομεία της πόλης και τα σχολεία να μείνουν κλειστά, μεταδίδει το AFP.

"Οι άνθρωποι αποκοιμούνται υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών και ξυπνούν υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών", δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίo εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης.

Ιατρικές πηγές, κάτοικοι και αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι αναφέρουν ότι νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές και τις ρίψεις από ελικόπτερα βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά. Ορισμένες από τις βόμβες αυτές έπλητταν κατευθείαν τις εγκαταστάσεις.

http://www.thestival.gr

Νεκρή η 21χρονη μητέρα του παιδιού που γιόρταζε...

Στο αίμα βάφτηκε παιδικό πάρτι στο Τενεσί όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί ενώ στο σπίτι γιόρταζαν τα γενέθλια ενός 2χρονου παιδιού. Η μητέρα του παιδιού, 21 ετών, έπεσε νεκρή ενώ έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένα 6χρονο παιδί.
Όπως μεταδίδει το ABC, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Dyersburg. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν ανθρώπους χτυπημένους από σφαίρες, μεταξύ αυτών και την 21χρονη μητέρα του παιδιού.
Ένα 6χρονο παιδί κι ακόμα ένας τραυματίας μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο Παίδων του Μέμφις με την κατάστασή τους να είναι άγνωστη.
Ακόμα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται.
Για την αστυνομία δεν είναι γνωστό το κίνητρο για την επίθεση ενώ ο δράστης αναζητείται.
 

Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού χώρισαν οριστικά το καλοκαίρι του 2014, μετά από 18 χρόνια γάμου. Πλέον όμως είναι και επίσημα χωρισμένοι! Σύμφωνα με το ένθετο Secret, βγήκε το συναινετικό διαζύγιό τους. Οι δυο τους όλο αυτό το διάστημα κράτησαν άψογη στάση ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν σταμάτησαν να είναι αγαπημένοι και να είναι συνεχώς δίπλα στα παιδιά τους, Αμαλία, Αλεξάνδρα και Μάξιμο.

Η “βελούδινη” λήξη του γάμου τους ήταν επόμενη αφού η απόφαση να τραβήξουν χωριστούς δρόμους δεν προήλθε από έντονη σύγκρουση. Άλλωστε ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού έχουν μαζί διάφορα sites και η συνεργασία τους σε αυτά δεν σταμάτησε ποτέ. Δεν είναι τυχαίο που στις συνεντεύξεις τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο.

http://www.thestival.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!