Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Αναστασιάδης: Ο Βαρουφάκης θεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσειΜε ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για το έργο του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Ο Βαρουφάκης εθεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα κενό χρόνο» και συμπλήρωσε ότι «η περίοδος Βαρουφάκη ήταν μια ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την αντίθεσή του για την επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών από την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι φόροι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη, μπορεί να οδηγήσουν και σε έξοδο εταιρειών από μια χώρα για να έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα» είπε.

Ο κύπριος πρόεδρος εκφράστηκε ιδιαίτερα προσεκτικά για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ μίλησε θετικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς θα ανοίξει και η συζήτηση για διευκολύνσεις στο ελληνικό χρέος.
tanea.gr
Ρεκόρ ζέστης στην Ινδία, στους 51 βαθμούς η θερμοκρασίαΜε όλη του την ορμή χτυπά την Ινδία ο καύσωνας που προβλέπεται για την περιοχή τις επόμενες ημέρες, καταρρίπτοντας ήδη τα ρεκόρ θερμοκρασίας: Στην πόλη Παλόντι στα δυτικά, ο υδράργυρος έφτασε για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας τους 51 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσει για κύμα καύσωνα μέχρι την Κυριακή για τις δυτικές περιφέρειες.

Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ θερμοκρασίας για την Ινδία ήταν οι 50,6 βαθμοί Κελσίου που είχαν καταγραφεί το 1956 στην πόλη Αλουάρ -που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια με το Παλόντι.

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς γυαλιά ηλίου δεν νοείται! Πώς όμως τα επιλέγουμε ώστε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε την προστασία που αξίζουν τα μάτια μας;
Ασφάλεια
Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE, που πιστοποιεί ότι είναι κατασκευασμένα ακολουθώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας των ευρωπαϊκών προτύπων.
Εκτός της ένδειξη CE, τα σωστά γυαλιά ηλίου θα πρέπει αν έχουν ποιότητα φακών που παρέχει μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (UVA και UVB).
Επίσης, οι φακοί πρέπει να είναι τέτοιας απορροφητικότητας που να ανταποκρίνεται στην ηλιοφάνεια του τόπου όπου ζούμε. Στην Ελλάδα, οι φακοί κατηγορίας 3 είναι κατάλληλοι.

Δεν αγοράζουμε γυαλιά από πλανόδιους πωλητές. Μπορεί η χαμηλή τους τιμή να είναι δελεαστική, όμως ο κίνδυνος για τα μάτια είναι μεγάλος.

Ποια απόχρωση να διαλέξω; Εκτός από κριτήρια που αφορούν στο ποια απόχρωση γυαλιών ταιριάζει στα χρώματα και το στυλ μας, καλό είναι, όταν επιλέγουμε γυαλιά, να έχουμε υπόψιν τα εξής:
Οι καφέ αποχρώσεις ενδείκνυνται για έντονη ηλιοφάνεια, ενώ οι ροζ/μωβ για τις μέρες με συννεφιά. Επίσης καλή σκίαση προσφέρουν οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί που μάλιστα δεν αλλοιώνουν τα χρώματα.

Extra tip Για να παραμείνουν τα γυαλιά μας σε καλή κατάσταση, σημασία έχει να κάνουμε και σωστή συντήρηση. Έτσι, φροντίζουμε να πλένουμε τους φακούς με νερό και σαπούνι, να μην τα εκθέτουμε σε υψηλές θερμοκρασίες εκτός θήκης και να μην καθαρίζουμε τις επιφάνειές του με σκληρά υφάσματα. Επίσης, δεν πρέπει να βρέχουμε τα γυαλιά μας με θαλασσινό νερό γιατί έτσι οι φακοί καταστρέφονται και χάνουν τις προστατευτικές τους ιδιότητες. Επιπλέον το αλάτι φθείρει τα μεταλλικά στοιχεία του σκελετού.
clickatlife.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!