Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015


Την απόφαση να αλλάξει την ώρα της Βόρειας Κορέας πήρε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να καταργηθεί μία ενέργεια των «ιμπεριαλιστών Ιαπώνων» από τον περασμένο αιώνα.
Έτσι οι δείκτες των ρολογιών θα δείχνουν πλέον 30 λεπτά πίσω από την ώρα της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η απόφαση επικυρώθηκε την Τετάρτη (5/8) και θα εφαρμοστεί στις 15 Αυγούστου, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας.
Για τον ίδιο λόγο είχε πράξει κάτι ανάλογο το 1954 και η Νότια Κορέα, επανήλθε όμως σε κανονική ώρα το 1961. Το σκεπτικό ήταν ότι οι δύο χώρες, που είχαν ξεκινήσει από τότε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα έπρεπε να έχουν την ίδια ώρα, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις μεταξύ τους επαφές.

Τη στήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε η διεθνής Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός φτάνοντας χθες στο Εδιμβούργο για να υποδυθεί την Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, στο πλαίσιο του διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη σκοτσέζικη πρωτεύουσα.

«Εκπλήσσεται ο κόσμος όταν σκέφτεται ότι το έργο αυτό γράφτηκε πριν από 2.500 χρόνια», είπε η 51χρονη ηθοποιός στους δημοσιογράφους. «Και όμως, μιλά για τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τώρα. Είναι ένα έργο πολύ μοντέρνο, βαθύτατα πολιτικό. Θέτει ουσιώδη ερωτήματα για την ανθρωπότητα, την ανθρώπινη φύση, τη σχέση του ανδρικού φύλου με το γυναικείο, την εξουσία», συμπλήρωσε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου ανοίγει τις πύλες του σήμερα, ενώ η «Αντιγόνη» ανεβαίνει από αύριο κιόλας στο King's Theatre της πόλης και θα παίζεται μέχρι και τις 22 Αυγούστου. Δεν πρόκειται για πρεμιέρα, αλλά για μια «μετακόμιση» της ίδιας παράστασης από το Λονδίνο όπου «έτρεχε» μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, σε σκηνοθεσία του Ιβο Βαν Χόουβ, σε μετάφραση της Αν Κάρσον και πάντα με την Μπινός στον ομότιτλο ρόλο.

«Μας έδωσαν τόσα πολλά με τους στοχαστές τους, τους σοφούς τους, τους ποιητές τους. Με όλη αυτή την κληρονομιά χιλιετηρίδων, νομίζω πως πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους», τόνισε η οσκαρούχα του «Αγγλου ασθενή» μιλώντας για τον «πολιτιστικό θησαυρό που χάρισαν οι Ελληνες στον ευρωπαϊκό πολιτισμό». «Γι' αυτό και πρέπει να τους σώσουμε πάση θυσία, να τους φροντίσουμε», συνέχισε.

Οσο για το ίδιο το κείμενο της σοφόκλειας τραγωδίας, περί της Θηβαίας που αψηφά τον βασιλιά Κρέοντα για να θάψει τον κατηγορούμενο για προδοσία αδελφό της, η Μπινός δήλωσε πως της ήταν πολύ προσεγγίσιμο. «Ο Σοφοκλής είναι πολύ ευθύς, κάτι που ενισχύεται κι από τη μετάφραση της Αν Κάρσον, η οποία αποφεύγει να παρεμβάλλει κάποιο διανοουμενίστικο τερέν μεταξύ του έργου και του κοινού. Αντίθετα, με την αμεσότητά της αποκαλύπτει το βάθος του έργου και την αλήθεια του».

Σταρ από μόλις 21 ετών
Εχοντας ξεκινήσει την καριέρα της σε πολύ νεαρή ηλικία, η Παριζιάνα Ζιλιέτ Μπινός απέκτησε εθνική φήμη μόλις στα 21 της χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο «Ραντεβού» του Αντρέ Τεσινέ το 1985 και διεθνή τρία χρόνια μετά, με την κινηματογραφική διασκευή της «Αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι» του Κούντερα από τον Φίλιπ Κάουφμαν.

Εκτοτε έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά (Κισλόφσκι, Χάνεκε, Κιαροστάμι, Κρόνενμπεργκ κ.ά), ενώ εξακολουθεί να μοιράζει τη δουλειά της μεταξύ Γαλλίας και Χόλιγουντ, όπου οι πιο πρόσφατες εμφανίσεις της ήταν, αντίστοιχα, στα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» και την υπερπαραγωγή «Godzilla».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Έτοιμη να βάλει το τέταρτο στεφάνι είναι σύμφωνα με το περιοδικό Ok η Jennifer Lopez στο πλευρό του καλού της Casper Smart.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το ζευγάρι μετά την επανασύνδεσή του πριν από λίγους μήνες σχεδιάζει έναν λιτό γάμο σε κλειστό κύκλο στο σπίτι της τραγουδίστρια στα Χάμπτονς τον Οκτώβριο.

«Κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει το γάμο της κρυφό γιατί δεν θέλει να της γκρινιάζουν για το αν έχει πάρει τη σωστή απόφαση», είπε στο περιοδικό άνθρωπος από το περιβάλλον της JLo.

Η Λατίνα super star έχει ήδη παντρευτεί τρεις φορές, το 1997 με τον Οτζάνι Νόα, τον 2001 με τον Κρις Τζουντ, και το 2004 με τον Μαρκ Άντονι, με τον οποίο έχει αποκτήσει και τα δύο της παιδιά.

Τον Μάρτιο του 2015 το TMZ είχε αποκαλύψει ότι η Jennifer και ο Casper δεν είχαν χωρίσει τον Ιούνιο του 2014, αλλά όλο αυτό ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο για να προωθήσει την τελευταία της ταινία η τραγουδίστρια.

Όπως και να έχει, από τον περασμένο Απρίλιο οι φήμες οργιάζουν ότι η JLo και ο κατά πολύ νεότερός της Casper ετοιμάζουν τον γάμο τους και μάλιστα ότι το ζευγάρι έχει ετοιμάσει και προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο δίνει στον χορευτή 20 εκατ. δολάρια, ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο σε περίπτωση που χωρίσουν.

ΠΗΓΗ: star.gr

Τρόμος για τον Τζένσον Μπάτον και τη σύζυγό του, Τζέσικ Μιτσιμπάτα καθώς στη βίλα τους στο Σεντ Τροπέ ληστές τους υπνώτισαν με ειδικό αέριο μέσω του συστήματος κλιματισμού και εν συνεχεία μπήκαν ανενόχλητοι στην οικία τους κλέβοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν μπροστά τους.



Όταν ο πιλότος της McLaren και η σύζυγός του αφυπνίστηκαν μετά από ώρες, διαπίστωσαν το κακό που είχε συμβεί. Το σπίτι τους ήταν άνω-κάτω, ενώ έλειπαν πολύτιμα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τις 300.000 λίρες.

Μάλιστα οι κλέφτες πήραν και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Τζέσικα, που κοστολογείτο στις 250.000 λίρες.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Ονομάζεται ExtraVerso και είναι μια επαναστατική θήκη για κινητά τηλέφωνα. Η θήκη αυτή έχει μια ειδική επικάλυψη ρητίνης η οποία της επιτρέπει να κολάει κυριολεκτικά πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια (κάθετη, οριζόντια κ.ά) επιτρέποντας στον κάτοχο του κινητού να το χρησιμοποιεί εύκολα οπουδήποτε και αν βρίσκεται και οτιδήποτε και αν κάνει.

Για παράδειγμα, το τηλέφωνο με τη θήκη αυτή μπορεί να τοποθετείται πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο οδηγός χωρίς να αφήνει τα μάτια του από το τιμόνι και τον δρόμο.



Με τη θήκη ExtraVerso τοι κινητό τηλέφωνο μπορεί να κάνει ακόμη και... ισορροπία πάνω σε τραπέζια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάτω και να προκληθούν ζημιές σε αυτό.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ηπειρο τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος βαθμιαία όμως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Επιστήμονες από αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο ισχυρίζονται ότι τα αχλάδια (ολόκληρα ή ο χυμός τους) είναι η καλύτερη θεραπεία για τα άσχημα συμπτώματα του hangover (πονοκέφαλος, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, αδυναμία). Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι βοηθούν τη συγκέντρωση, μειώνουν την απώλεια μνήμης, περιορίζουν την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στο φως και τον ήχο, που έχουν τα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα.
Η επικεφαλής της μελέτης, Manny Noakes, πιθανολογεί ότι αυτές οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.
Μέχρι στιγμής, βέβαια, οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη αυτά μόνο σε ένα ασιατικό είδος αχλαδιού (nashi), όμως έχουν σκοπό να εξετάσουν και άλλες ποικιλίες αχλαδιών, ώστε να διαπιστώσουν αν δίνουν παρόμοια αποτελέσματα με την ασιατική ποικιλία.
Η δρ. Noakes ξεκαθάρισε ότι «…η επίδραση αποδείχθηκε μόνο όταν τα αχλάδια τρώγονταν πριν την κατανάλωση αλκοόλ. Αντίθετα, δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι η λήψη τους μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της μέθης».
Πηγή: vita.gr

Οι μηχανικοί του Facebook άλλαξαν τελείως τη σελίδα της πλατφόρμας ούτως ώστε οι χρήστες να έχουν όσο το δυνατόν ευκολότερη πρόσβαση στα βίντεο· το μόνο που χρειάζεται πλέον για να τα δούμε είναι να ανατρέξουμε στο συγκεκριμένο σημείο της σελίδας μας όπου έχουν αναρτηθεί.
Με αυτήν την κίνηση το Facebook έχει πραγματικά εκτοξεύσει τα έσοδα του YouTube. Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ του Fortune, Έριν Γκρίφιν, «από το Facebook περνά σχεδόν το 25% ολόκληρης της κίνησης στο διαδίκτυο. Η πρόσφατη αλλαγή της σελίδας για τα βίντεο θα αυξήσει κι άλλο αυτό το ποσοστό. Κι αν αυτή η αλλαγή προσδίδει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πλατφόρμα -ειδικά για τους νέους-, τα χρήματα που φέρνει είναι μια ακόμη κρίσιμη παράμετρος. Η νέα τεχνολογία θέασης βίντεο δεν κρατά μόνο περισσότερη ώρα τον χρήστη, αλλά κάνει κι ευκολότερη τη ζωή των διαφημιζόμενων».
Όμως η νέα αυτή κίνηση του Facebook έχει δημιουργήσει σημαντική προβλήματα. Κάποιοι παρατήρησαν ότι το μέσο τραβά βίντεο από την αρχική τους πηγή δημοσίευσης και οι δημιουργοί δεν έχουν κανένα έσοδο από τη δουλειά τους. Κι αν το YouTube διαθέτει τον μηχανισμό αναφορών για τέτοιου είδους περιπτώσεις, το ίδιο το Facebook δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.
Ένα από τα αστέρια του YouTube, ο Χανκ Γκριν, έγραψε ένα άρθρο για το ζήτημα αυτό με την κωδική ονομασία “freebooting” και τον τίτλο «Κλοπή, ψέματα, και βίντεο στο Facebook». Σε αυτό το άρθρο, σημειώνει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η πρακτική του Facebook για τα βίντεο είναι ανήθικη. Ο Γκριν επικαλείται μια έρευνα της διαφημιστικής εταιρείας Ogilvy and Tubular στην οποία διαπιστώθηκε ότι το 70% των πιο δημοφιλών αναρτήσεων του Facebook προέρχονται από άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube.
Σε περίπτωση που οι ίδιοι οι δημιουργοί είχαν ανεβάσει τα βίντεό τους στο Facebook, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όμως κάποια από αυτά είναι απλώς αναδημοσιεύσεις απευθείας στην πλατφόρμα του Facebook από άλλες πηγές, κάτι το οποίο δίνει όλα τα εύσημα στο διασημότερο social media του κόσμου κι όχι στον πραγματικό δημιουργό του περιεχομένου. Μάλιστα, ο αλγόριθμος του Facebook ευνοεί τα βίντεο που έχουν ανέβει απευθείας στο μέσο κι όχι δια μέσου άλλων υπηρεσιών, μια λειτουργία η οποία ο Γκριν θεωρεί πως ενισχύει την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.
Το YouTube διαθέτει ένα σύστημα για να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις, με την ονομασία Content ID. Λίγο μετά την εξαγορά του από την Google, δημιούργησε μια βάση δεδομένων με καταγεγραμμένη πνευματική ιδιοκτησία, η οποία ελέγχει κάθε εάν νέα ανάρτηση υπακούει σε όλους τους κανόνες. Σε περίπτωση που τους παραβιάζει, τότε το συγκεκριμένο βίντεο αφαιρείται.
Το Facebook δεν διαθέτει αυτό το σύστημα. Κι είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να αναζητήσεις βίντεο απευθείας στη σελίδα του· θα πρέπει απλώς να περιμένεις μέχρι να βρεθεί μπροστά σου ένα «κλεμμένο» περιεχόμενο, αναφέρει ο Γκριν. Γι’ αυτό λοιπόν το Facebook οφείλει να δώσει πάρα πολύ σύντομα την απάντηση σε αυτό το ζήτημα, αλλιώς θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη απειλή που έχει δει έως σήμερα.
Πηγή: Fortunegreece.com / news247.gr

Αναταραχή στο Δημόσιο έχει προκαλέσει το νέο μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών, καθώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν. Ο λόγος είναι πως θέλουν να προλάβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.
Ηδη 60.000 που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους. Στο Δημόσιο, πάντως, από το 2009 μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000.
Οπως αναφέρει και το Εθνος μόνο μέσα στο μήνα Ιούλιο υπήρξαν 5.500 αποχωρήσεις. Βέβαια η φυγή ων δημοσίων υπαλλήλων δείχνει αρχικά να εξυπηρετεί την κυβέρνηση γιατί μειώνει το μισθολογικό κόστος, ωστόσο οι θέσεις στις υπηρεσίες αδειάζουν και οι προσλήψεις θα είναι ελάχιστες.
Οι δανειστές πιέζουν για 3.000 προσλήψεις φέτος γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά κενά σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!